Transparent
Inloggen
Sluiten

Toon Gerbrands: 'Het is echt tijd voor verandering in het voetballandschap'

30 juni 2021 17:45 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Toon Gerbrands: "Het is echt tijd voor verandering in het voetballandschap"; image source: Pro Shots

In een reactie tegenover Voetbal International geeft algemeen directeur Toon Gerbrands gereageerd waarom PSV akkoord is gegaan met de plannen van de NL League. "Het is echt tijd voor verandering in het voetballandschap, aldus Gerbrands. "Met de NL League komt de verantwoordelijkheid bij de clubs die veel makkelijker belangrijke beslissingen kunnen gaan nemen die van belang zijn voor een goede toekomst van ons voetbal. We zijn in de besluitvorming niet meer afhankelijk van allerlei minderheidsgroepen. Internationaal heeft dit model zich al bewezen, sterker wij zijn één van de laatste landen zonder een league-model."

In de NL League kunnen beslissingen sneller genomen worden. "We hoeven niet eerst langs bijvoorbeelde KNVB. Dat is in het verleden toch lastig gebleken. De rol van de KNVB wordt in de toekomst afgebouwd", zo geeft hij aan. "Het verplaatsen van duels, het competitieformat, het wedstrijdschema en de licentievoorwaarden zijn straks de verantwoordelijkheid van de clubs. Dat hoort in mijn ogen ook zo. De KNVB zal veel meer nog dan voorheen uitvoeren in plaats van beslissen."

Ajax en Feyenoord zijn tegen de plannen. "Ajax wil bijvoorbeeld straks geen vijf procent meer afdragen van de Europese inkomsten. Dat is hun goed recht en juridisch hebben ze absoluut een punt. Vanuit hun perspectief snap ik het ook en de andere clubs kunnen dit niet zomaar afdwingen", legt Gerbrands uit. "Aan de andere kant hebben de andere clubs het recht die solidariteitsafdrachten wel te doen. De huidige plannen zijn de basis voor een goed vervolg en het is met een grote meerderheid van stemmen aangenomen."

Meer op VI.nl




Tags

gerbrands knvb voetballandschap afgebouwd besluitvorming bijvoorbeelde competitieformat feyenoord licentievoorwaarden minderheidsgroepen solidariteitsafdrachten wedstrijdschema

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


El Frikandel (geschorst)
2 jaar geleden
Dat waardeloze zooitje bij de knvb snel aan de kant schuiven. Snap wel dat onze vriendjes met de open riolen daar tegen zijn. Moeten ze zelf wat presteren.
+4/-0

2 jaar geleden
Ik moet nog zien hoe het gaat als de verantwoordelijkheid bij de clubs zelf komt te liggen. Het zou me niet verbazen als de eigenbelangen dan nog meer tegen over elkaar komen te staan.
"Het verplaatsen van duels, het competitie-format, het wedstrijdschema en de licentievoorwaarden zijn straks de verantwoordelijkheid van de clubs". Al deze zaken zijn in het voordeel van de ene club maar in het nadeel van de andere.
Kan nog wat gaan worden...
+6/-0

2 jaar geleden
Vertrouwen in Toon heb ik meer dan in de KNVB die slapen lekker veder !!
+3/-0

2 jaar geleden
Ik snap dat je van de KNVB af wilt maar ik zie dit nu al mislukken. Als ons nu al aangeeft dat het goede recht is van 020 om bepaalde afspraken niet na te komen hoe ga je dan snel tot afspraken komen zoals hij zelf aangeeft met "In de NL League kunnen beslissingen sneller genomen worden". Zal wel aan mij liggen....
+2/-1

 
2 jaar geleden
Inderdaad, wat ga je doen als afspraken niet worden nagekomen.
Zo zijn we ook met allemaal landen in de Euro gestapt.
+1/-2

 
2 jaar geleden
Je kan het juridisch mischien niet afdwingen, maar je kan wel allerlei besluiten nemen ten nadele van....

Er zijn straks 7 leden, die 5 kunnen die 2 bij elk besluit enorm naaien, het is dus in het belang van ajax om zich hierin te schikken.
+1/-0

2 jaar geleden
Het Nederlands voetbal komt ook niet verder en dat komt door de KNVB zelf. Het zit ook zo diep geworteld daar dat het ook niet verbeterd.
Toch is het ook de mentaliteit van ons Nederlanders dat ons dwingt tot besluiteloosheid. Altijd blijven we in dit land de discussie opzoeken en lijkt iedereen zijn plasje te moeten plegen voordat er een keer besluiten genomen worden. Ik zie het bij de politiek, op werk, op straat en ook bij de KNVB. Het is al heel wat dat er slechts 4 clubs nog niet voor zijn. Het is dan altijd weer wat een goed plan maar.... en dan kom je weer niet verder.
Gerbrands probeert leiderschap te tonen in goede harmonie met elkaar. Zorgen voor wederzijds begrip en bij een meerderheid doorgaan. Beetje on Nederlands maar wel heel goed.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje