Transparent
Inloggen
Sluiten

'Borussia Dortmund opent gesprekken over transfer van Donyell Malen'

1 juli 2021 23:29 - Fabrizio Romano
Foto: Pro Shots

"Borussia Dortmund opent gesprekken over transfer van Donyell Malen"; image source: Pro Shots

Nu de transfer van Jadon Sancho naar Manchester United nagenoeg rond is, heeft Borussia Dortmund de gesprekken met zaakwaarnemer Mino Raiola geopend over de mogelijke komst van Donyell Malen. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano via Twitter. Malen wordt al langere tijd gelinkt aan de Duitse topclub, maar Borrusia Dortmund lijkt nu ook daadwerkelijk door te willen pakken. Ze willen mogelijke concurrentie vanuit de Premier League voor zijn.

Vorige week meldde Fabrizio Romano nog dat ook Liverpool zeer nadrukkelijk geïnteresseerd is in de topschutter van PSV. Het Duitse Sky kwam toen met het bericht dat de aanvaller zo'n 40 miljoen euro zou moeten kosten. Malen heeft nog een contract voor drie seizoenen bij PSV.




Tags

malen dortmund fabrizio romano borrusia liverpool raiola sancho sky topschutter transferexpert

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Maan (geschorst)
2 jaar geleden
Ik hoorde links en rechts 30. Maar 40 moet het zijn inderdaad. 30 is veelste weinig! Mooi profiteren dat ze nu 85 gebeurd hebben. Ook de juiste stap voor Malen.
+1/-0

2 jaar geleden
Zou er niet heel rouwig om zijn als hij nog een jaartje blijft, je levert zo wel erg veel doelpunten en assist in. 40 is zeker een mooi bedrag, meer dan verwacht, maar ons eerst kampioen maken, dan wel uit de verf komen op het WK is ook wat waard. Dan heeft hij nog steeds een contract voor 2 jaar. Benieuwd wat hij zelf wenselijk en verstandig acht.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Ben het met jou eens en tevens met de reactie net boven de jouwe, van Maan.

Wat mij betreft hoeft hij ook (nu) nog niet weg, heeft toch nog 3 jaar contract. Laat hem ons maar eerst kampioen maken, net zoals Depay destijds.

En indien tóch deze zomer verkopen, dan gewoon heel hoog in de boom gaan zitten als PSV zijnde. Onze Donnie is toch niets minder (waard) dan die 'andere Donny'?
+1/-1

 
2 jaar geleden
Een overstap zou top voor hem (en PSV) zijn. Hij is (naar mijn mening) niet de spits die in het spel van onze coach past (vroeg druk zetten). 40mln+ zou dan ook top zijn en er komt meteen ruimte vrij voor Madueke (of Vertesse?).
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Nee is inderdaad ook een antwoord en ik vind dat hij ook echt wel 40 miljoen op moet kunnen leveren. Echter ga je er wel een stuk minder op verdienen met maar een 1 jarig contract in 2022 en 40 miljoen is vrijwel net zoveel geld als wel of niet plaatsen voor de CL.

Malen behouden is geen garantie voor CL en daarnaast lever je veel in qua transferwaarde terwijl we de miljoenen hard nodig hebben. Dat biedt ook weer ruimte om een volgend groeibriljantje op te pikken of Madueke de ruimte te geven om ook zo'n klapper te maken over een paar jaar.

Edit: ik kan niet lezen, heeft nog een 2 jarig contract volgend jaar. oeps
+1/-0

2 jaar geleden
40 miljoen? Dan is Donyell meer waard dan een winkelcentrum.
+2/-0

 
Maan (geschorst)
2 jaar geleden
Ik heb ook niet zoveel met een winkelcentrum. Maar wat is precies het punt van je vergelijking?
+1/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Bedoelt hij een leegstaand winkelcentrum? 😉🤣
+1/-1

 
2 jaar geleden
Ik denk dat het een knipoog is naar Jaap Stam die daar aan refereerde bij zijn transfer: ;)

Quote: "Ik ben duurder dan een winkelcentrum", nadat hij in 1998 voor 35 miljoen gulden van PSV naar Manchester United was getransfereerd.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Niet meer dan logisch toch, winkelcentra zijn verschrikkelijk. Bier in stadion met voetbal is top.
+1/-1

2 jaar geleden
40 is prima. 3 jarig contract is niet niks.
Zal echter 30 worden met enkele bonussen, blijven maar een nederlandse club hè.

Dan moet we zelf nog op zoek naar versterking en kunnen dan wel de portomonee trekken 😞
+2/-0

2 jaar geleden
Sportief gezien is het beter als hij bij PSV blijft. Een vervanger hebben we niet zomaar en hij heeft nog 3 jaar contract. Komend jaar zal hij enkel maar groeien en zeker als we CL halen zal zijn waarde enkel maar verder stijgen. Er moet dus gewoon een bod komen waar we echt geen nee tegen kunnen zeggen en dan vind ik 40 miljoen zelfs nog mager. Verkoop Dumfries maar om de begroting te sluiten en gebruik Malen om je sportieve doelstellingen te halen. PSV heeft zilver nodig.
+1/-0

Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
Snel aanpakken die 40 miljoen.

Ik denk dat we genoeg aanvallers hebben (voor in basis), met Zahavi, Gakpo, Madueke en Vertessen. En Romero lekker op de bank houden (niet meer verhuren) ...
Misschien dat deze spelers nog beter gaan spelen als ze niet meer in de schaduw van Malen hoeven te spelen.

Die 40 miljoen gebruiken om een paar leuke (goedkopere) talentjes te kopen ...
+2/-0

 
Maan (geschorst)
2 jaar geleden
Ik ben ook wel malen fan, alleen afgelopen jaar heeft ie ook wat kapsones bergwijn trekjes gehad en dan kan ik hem wel uitkotsen. Dan laat ie op het veld ook geen inzet meer zien. Maar 40 is voor een NL club normaal wel de Max. Hij moet wel een enorm goed seizoen draaien wil hij volgend jaar 45/50 opbrengen. De kans dat ie weer geblesseerd raakt is er natuurlijk ook. Ik zou persoonlijk die 40 pakken, Romero niet meer verhuren en dan wat nieuwe Maduekes, Donny’s enzo bij grote clubs weg proberen te halen zodat de volgende aanwas vast klaar staat om weer 35/40 miljoen op te brengen.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Mee eens. Ik ga nog een stap verder. Tijdens de oefenperiode Bruma in de spits zetten en Zahavi daarom heen laten cirkelen... Spelers die je niet kunt verhuren gewoon zelf gebruiken en testen op posities waar ze ook uit de voeten kunnen. Ideaal is natuurlijk het terugkopen van talent maar dan neem je ook weer het risico van een teleurstelling.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Bruma symboliseert alles wat de afgelopen 2/3 seizoenen zo gruwelijk mis is gegaan bij PSV. Een schande voor het shirt, wat hij hopelijk nooit meer zal dragen in officiële wedstrijden.
+2/-3

 
2 jaar geleden
Dat vind ik wel een tikkeltje extreem. Zeker in het begin was hij erg sterk met zijn optredens tegen Basel. Wat er daarna allemaal gebeurt is onder Bommel zullen we nooit weten, maar heel goed voor PSV is dat ook niet geweest. Die jongen kan echt wel wat, maar is gewoon al zijn zelfvertrouwen kwijt geraakt. Bij PSV zal het waarschijnlijk nooit meer wat worden met hem.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik zou juist niet te snel happen en daarnaast zou ik doodleuk 60 mln vragen, dat zoiets niet realistisch is?
Lekker belangrijk, heeft zich op het hoogste podium bewezen en nog 3 jaar contract.
Laat ze maar flink zweten, zoals anderen zeggen: er is geen noodzaak en sportief is het een aderlating, dus dat kost n flinke smak geld EN hij is zeker meer waard dan Lozano, die 40 mln opleverde...
+2/-1

 
Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
Nee, zo snel mogelijk weg om meteen met een goede voorbereiding te beginnen, met het elftal zoals je de rest van het seizoen wil gaan spelen.
Focussen op binnenhalen van CL ... dat brengt meer geld op dan nu wachten met verkopen!

En trouwens, als je nu 60 vraagt, wordt het uiteindelijk ook 40, en heb je een hoop tijd verspilt ... tijd die foor onze TD kan worden besteed aan het zoeken naar talentjes!
+2/-0

 
2 jaar geleden
@Psvaltijd1
Zo sta ik er ook in,was ook mijn eerste gedachte.
+2/-1

2 jaar geleden
Voor 40 miljoen altijd verkopen! Zeker een speler die maar 60 minuten kan spelen per wedstrijd!

Ik zou graag Zahavi in de spits willen zien met Gakpo of Madueke eromheen en van Ginkel erachter met opstomende backs om ook via de flanken te spelen.

Zahavi is denk ik een speler die veel in de punt moet staan, maar ook met een slimme voetballers eromheen. Dan heb ik Gakpo toch hoger zitten dan Malen.
+5/-0

 
2 jaar geleden
Ik zou graag Zahavi nooit meer in de spits bij PSV zien staan.
Hij heeft een periode van een wedstrijdje of 5 aardig gepresteerd, maar verder heb je totaal niks aan die man/ En hij wordt er niet bepaald jonger op. Gauw slijten als het nog kan.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Hij kan ten minste een vrije trap nemen. Dat heeft elk team nodig
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ook alleen maar in die korte periode dat het goed ging. Daarvoor en daarna nauwelijks iets fatsoenlijks gezien van hem. En een spits alleen maar opstellen omdat ie een aardige vrije trap heeft? Nou nee. Dat kan Gakpo ook wel.
+1/-0

2 jaar geleden
Prachtige stap voor hem en van harte gegund. Voor mijn gevoel is hij ook grotendeels uitgeleerd in de Eredivisie. Net als Dumfries denk ik dat hij zich in een betere competitie op zal trekken aan het niveau en weer verdere stappen gaat maken.

Maar hoeveel geld we ook krijgen, dit wordt voetballend een enorme aderlating voor PSV. Zijn doelpunten en assists zijn onvervangbaar. Heb er geen vertrouwen in dat JDJ dit duurzaam en inventief gaat herinvesteren (type Lozano).

Weet iemand hoe groot het aandeel goals/assists van Malen afgelopen seizoen was in PSV totaal?
+2/-0

 
100 doelpunten in totaal dit seizoen (alle competities), Malen scoorde 27 keer en gaf 10 assists
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Dus direct betrokken bij ruim 1/3 van alle doelpunten... 60 mln graag!

45 met flink doorverkoop % is ook goed...
+1/-0

2 jaar geleden
40 Miljoen is een prima bedrag. Hopen op nog meer.

Maar dat er dan gezegd wordt dat, zoals bij elke transfer, we het wel opvangen met eigen jeugd en talenten, niet dus. We verkopen wel onze topscorer. En voor zo'n groot bedrag, daar mag wel weer een deel van worden hergeinvesteerd. Doet Dortmund ook.

Ik zie nog altijd graag De Jong terug komen, of anders een andere bewezen spits of zeer groot talent. Een echte afmaker.
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
Topscorer met 19 goals in de ED ... dat is te weinig!
Volgens mij haalt Gakpo dat (als hij niet geblesseerd raakt) met gemak, en is niet eens een echt spits!
En daarbij, je weet niet wat de andere spitsen zullen gaan doen, als Malen weg is ... misschien dat ze dan ook beter presteren ...
+2/-0

2 jaar geleden
30 of 40 altijd doen, hoe graag ik hem zou willen houden. We kunnen ons niet permitteren dit mis te lopen. We hebben niet de bankrekening van die andere club.
+2/-0

2 jaar geleden
Hopen dat dit snel rond komt, ben benieuwd wat er daarna allemaal staat te gebeuren. Misschien dat Berghuis wel op deze transfer wacht. En/of Luuk.
+1/-0

2 jaar geleden
Een speler die de absolute top kan behalen,niet voor niets hebben Borussia en Liverpool belangstelling.
Belangrijkste aandachtspunt is de afwerking,nog te vaak gaat de bal niet tegen het net en mist hij de rust om het af te maken.
Borussia is denk ik in dit proces wel de juiste keuze,daar ze wel hebben bewezen met spelers als hem een duidelijk plan hebben en hem verder bij te schaven.
De minimale kostprijs mag je toch wel op 40 zetten,maar voor de TD van Psv,dient dit toch een mooie uitdaging te zijn om er een nieuw transferrecord uit te peuren.
+1/-1

2 jaar geleden
Gaat er eerst om waar wilt Donyell heen ,en dan de prijs rond de 35 miljoen heel mooi in deze tijd voor PSV en Malen kan bij bv BVB heel veel meer leren ..
+1/-0

2 jaar geleden
Wat een boel reacties van mensen die niet goed lezen.
Meteen verkopen voor 40 mio!
Dat is niet gebóden, dat zou na interesse vanuit Liverpool volgens Sky de vraagprijs zijn. Wat weten die er van?
PSV heeft niks genoemd, er is nog niks geboden, even afwachten dus.
Mocht er 40 worden geboden dan kan PSV natuurlijk niet weigeren, maar 30 kunnen ze ook niet weigeren, volgens mij wordt het alleen meer dan 30 als meerdere clubs hem koste wat kost binnen zouden willen halen, PSV doet er verstandig aan het proces te rekken zodat er misschien meer partijen concreet worden
+1/-0

2 jaar geleden
Malen moet gewoon minimaal 40 miljoen euro op kunnen leveren. Duitse clubs zijn echter wel terughoudend in vele tientallen miljoenen uitgeven aan nieuwe spelers. Dortmund zal vast niet van plan zijn zomaar 40 miljoen op tafel te leggen. Een club uit Engeland doet dit wel.
Dumfries bijvoorbeeld kun je gerust 25 miljoen voor vragen. PSV moet ergens tussen de 55 en 65 miljoen kunnen verdienen aan Malen en Dumfries.
+1/-0

2 jaar geleden
Lozano is in deze ons referentiekader. Die werd voor 40 miljoen verkocht aan Napoli. Dat moeten we zeker ook voor Malen kunnen vangen. Tis nog jammer dat hij die bal tegen de Tsjechen niet maakte, anders was er al lang 40 geboden.
+1/-0

2 jaar geleden
Die 85 miljoen mooi verdelen: 65 voor Donyell en 20 voor Marcelleke
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dann hoffen er die 20 wel in de pocket en schakelen door naar Berghuis/Luuk of een alternatief...

Madueke kan volgend jaar ook 40 opbrengen...
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Dann hoffen er die 20 wel in de pocket en schakelen door naar Berghuis/Luuk of een alternatief...

Madueke kan volgend jaar ook 40 opbrengen...

Oeps dubbel😊
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage