Transparent
Inloggen
Sluiten

De Willy & René podcast: "Als Schmidt geen kampioen wordt dan moet ie eruit. Klaar!"

20 september 2021 19:49

In de tweede aflevering van de Willy & René Podcast maken clubiconen Willy en René gehakt van het wisselbeleid van trainer Roger Schmidt. Volgens de twee clubiconen is de smadelijke nederlaag tegen Feyenoord grotendeels daaraan te wijten en is het hoog tijd dat spelers en de clubleiding met de trainer in gesprek gaan. En als Schmidt het dan op zijn eigen manier wil doen dan moet ie maar kampioen worden ook. “Anders moet ie eruit. Klaar!”

Verder komen Willy en René nog even terug op hun zeventigste verjaardag én komen de mannen met revolutionaire wijzigingen voor de spelregels!
Tags

willy schmidt podcast clubiconen feyenoord gehakt revolutionaire roger spelregels wisselbeleid zeventigste

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


reactie verwijderd

Leuke podcast om naar te luisteren. Fijn dat er hier op de site ook weer een podcast te vinden is.
+1/-1

1 jaar geleden
Zo lang wachten met Schmidt ???
+1/-5

 
1 jaar geleden
Deze week nog puntenverlies dan ingrijpen! Ik schrok echt van afgelopen zondag! Kan niet zijn dat ze nu al vermoeid zijn !Ben bang dat het middenveld met OA götze en v Ginkel regelmatig pijntjes en klachten krijgen.Fysiek kunnen ze niet vol seizoen draaien. En pröpper schaar ik daar ook tussen.
+1/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
Het is een beetje onzin om nu ineens het wisselbeleid van Schmidt te kraken. Hij wisselt het hele seizoen al op deze manier en tot op heden is dat de hele tijd goed gegaan. Nu gaat het verkeerd en ligt het ineens aan de wissels. Tegen AZ wisselde Schmidt indirect ongeveer het zelfde. Toen gingen ook Zahavi eraf, En Van Ginkel en Gakpo, en toen waren de wisselspelers de spelers die juist het verschil wisten te maken.

En of Madueke nu wel of niet op de bank begint. Madueke is natuurlijk een geweldige speler maar de laatste weken speelt die ook niet zo sterk meer als in het begin hoor. En als Bruma invalt dan valt die gewoon goed in. Op basis van het beeld van de laatste paar wedstrijden is het helemaal niet zo onlogisch om te zeggen ik begin een keer met Bruma in de basis

Kritiek uiten dat mag natuurlijk. En al zeker als je met 0-4 aan de broek krijgt tegen Feijenoord. Maar de oorzaak van de oorwassing was niet de wissels maar omdat PSV gewoonweg een kut wedstrijd speelde.
+10/-0

 
1 jaar geleden
Zeldzaam verstandige, genuanceerde woorden. Een verademing tussen alle emotionele onzin door!
+3/-0

 
1 jaar geleden
Goed commentaar.
Ik wil er iets aan toevoegen, ik heb vanwege omstandigheden alleen de eerste helft kunnen zien. Behoudens eerste 10 en laatste 5 minuten vond ik PSV beter dan Feyenoord. Niet veel, maar wel beter in een moeilijke wedstrijd. Toen ik daarna de uitslag zag, al het commentaar en de wissels, dan weet je dus dat de tweede helft bagger moet geweest zijn en er in de rust iets mis is gegaan. Van mij mag of moet een coach beslissingen maken. Maar eerlijk is eerlijk deze keer pakte dat heeel erg slecht uit. Daar moet je dan ook gewoon eerlijk in zijn. Hopen dat het niet te vaak slecht uitpakt.
+4/-0

 
1 jaar geleden
In het begin was het een fris en fruitig elftal wat de tegenstander de wil oplegde. Sinds Benfica zijn we het kwijt! Lijkt of er maar één systeem gespeeld kan worden. Een ploeg die alles dichtgooien achterin daar weten ze op dit moment geen raad mee. En dat vind ik treurig als PSV zijnde! Niemand weet wat te doen en zo is PSV heel kwetsbaar dat zag je tegen Feyenoord heel erg! Iedereen uit positie of te.laat en dan is het niet zo moeilijk blijkbaar te scoren tegen PSV
+1/-0

1 jaar geleden
Lijkt mij niet meer en niet minder dan evident. Dit seizoen kampioen of wieberen. Maar dat zal de man zelf ook wel beseffen.

Geweldige PSV'ers, Willy & René/René & Willy. Samen met Beef & Skiete destijds de reden dat ik, als Amsterdammer, voor PSV ben geworden.
+3/-5

 
1 jaar geleden
Hier ook psv fan geworden door Willy/Rene en Koolhof...
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Weet je wat ik doe? Ik ga gewoon een keer niet met je in discussie. Hoewel ik graag met je mag discussiëren.
+2/-0

Z. on de Bok (geschorst)
1 jaar geleden
Ik heb deze 2 nog nooit serieus genomen, zodra ze over voetbal praten en dat ga ik nu uiteraard weer niet doen. Sterker nog.. ik ga er niet eens naar luisteren.

"Als Schmidt geen kampioen wordt dan moet ie eruit. Klaar!"

Alleen dat al...
+4/-0

 
1 jaar geleden
Inderdaad. Stel je voor dat je 85 punten haalt, dan heb je het gewoon goed gedaan. Ongeacht of je daarmee dan kampioen of tweede wordt.
+4/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Precies. Er zijn zat redenen waarom je 2e kunt worden en er geen enkele reden is om iedereen maar weer de tent uit te jagen.

We hebben een goede trainer, met een duidelijke visie die we ook gewoon allemaal terug kunnen zien op het veld. Ook zien we allemaal spelers beter worden en heeft de beste man een aantrekkingskracht waar je u tegen zegt.
Dat je met een spelopvatting waarmee je elke wedstrijd 90 minuten lang op jacht bent naar doelpunten een keer hopeloos op je kloten krijgt hoort daar helaas bij. Zodra 1 of meerdere spelers niet thuis geven, spelers niet fit of geblesseerd zijn, of het een keer niet loopt kun je dus een keer met 0-4 op je klotuh krijgen. Moet natuurlijk niet te vaak gebeuren, dan wordt het een ander verhaal.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Daar is ook niets mis mee, maar het wordt n ander verhaal als hij niet open staat voor andere visies en rigoureus alleen bij zijn eigen standpunt blijft...

Ook Schmidt heeft het voetbal niet uitgevonden!
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
1 jaar geleden
Het is maar net hoe de wind waait.
Als een trainer elke week z'n tactiek omgooit en niemand nog begrijpt wat nou eigenlijk het plan is wordt hij ook afgebrand.
+1/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
1 jaar geleden
Is het systeem dit seizoen niet al omgegooid? Het is niet zo dat Schmidt alleen maar blijft volharden in zijn visie volgens mij? Daarbij komt dat Van Breukelen, Gerbrands en De Jong gekozen hebben voor 'de methode Schmidt'. Je weet hoe ik daarover denk maar dat doet in deze niet ter zake. Kun je nog wel terug?
+1/-0

 
1 jaar geleden
En jij vind dat ie moet blijven als ie geen kampioen word? Ik ben het eens met de gebroeders van de kerkhof. Maar dan ook het hele bestuurlijke gedeelte van PSV onder de loep nemen. In mijn ogen zijn we te braaf als club zijnde. Maar wat er achter de schermen gebeurt dat weten we natuurlijk niet hè 😉
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
1 jaar geleden
Ik vind iig niet dat je een trainer moet ontslaan nav een 0-4 nederlaag die meer aan de spelers ligt dan aan de trainer.

Mensen die na een teleurstelling iedereen de deur uit willen trappen, omdat ze een Z. on de Bok nodig hebben, kunnen niet met teleurstelling omgaan. Lijkt me beter om daar wat aan te doen.
+1/-0

1 jaar geleden
Dan kan ik nu al wel zeggen, gooit Schmidt er nu maar uit want hij wordt echt geen kampioen. Sukkel Schmidt.
+2/-2

 
Z. on de Bok (geschorst)
1 jaar geleden
Want als we geen kampioen worden ligt dat aan Schmidt? Of moeten De Jong, Gerbrands, de rest van de staf en alle spelers er ook gelijk weer achteraan? En alle tegenstanders die simpelweg beter waren trappen we er ook uit?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Nou De Jong zeker, living on borrowed time already.

Ik schuw die discussie anders niet hoor.;-)
+1/-1

 
Z. on de Bok (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
"Ik schuw die discussie anders niet hoor.;-)"

Ik ook niet hoor. Zoals ik al zei.. ik mag graag met je discussiëren. Maar elk topic dezelfde discussie schiet ook niet op. Alles is zo onderhand wel gezegd en ik heb niet het idee dat we veel dichter bij elkaar gaan komen als het gaat over oa het ontslaan van clubmensen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Overigens denk ik wél dat jij, evenals ik, de tweeling liever zag voetballen dan hoort praten.
+1/-0

 
Kees Rijvers zij vroeger al Willy moet de bal veroveren en inleveren, bij Rene alleen achter de goal de poort open, zodat hij eruit kan. En beide smoel dicht houden, meer niet.
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
1 jaar geleden
Zeker weten. Wat @Rood Witte Hart Belgie zegt.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik vind dat Schmidt wel degene is die verantwoordelijk is voor de selectie. Hoe kan het in hemelsnaam dat je na een week met goede tegenstanders zo futloos speelt tegen Feyenoord ,zelf nauwelijks geen gevaar stichten, voorspelbaar in alles. Als het niet loopt dan zijn we een matige ploeg! En dat sangare gemist word is duidelijk. Hoe veel ballen die dan ook inleverd hij pakt er meer af! Ik hoop van harte dat ik ongelijk krijg en dit een incident was. Ben bang dat dit vanavond nog zichtbaar is.
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
1 jaar geleden
"Hoe kan het in hemelsnaam dat je na een week met goede tegenstanders zo futloos speelt tegen Feyenoord"

Vraag het de spelers eens.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik heb de gebroeders de afgelopen 30 jaar niet op intelligente uitspraken kunnen betrappen. Hoop blabla, nadat ze als geweldige voetballers veel bijdroegen aan successen, hebben ze niets positief betekend voor PSV.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Waaauw echt waaauw. Verklaar je nader, echte PSV-ers zijn het. Ik dacht me te herinneren dat ze in het verleden zakelijk met elkaar verbonden waren. Het zijn en blijven helden, wat iedereen z'n mening over hun ook zijn. De op leeftijd geraakte iconen( V Hanegem , Sjaak Swart en hier de gebroeders van de kerkhof) worden weggezet als idioten enz. En ja ze blèren en klagen allemaal. Wie is er anno 2021 wel deskundig en normaal in het voetbalwereldje in Nederland? Mannetjes zijn het meer niet
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Het zijn echte PSV'ers, maar ze hebben niets bijgedragen aan PSV na hun spelerscarrière. Over de zakelijke kant richting PSV zullen we het maar niet hebben....

(ik vermoed dat iedere ajax-fan zich kapot schaamt met de aandachtszieke idioot sjaak swart)
+1/-0

1 jaar geleden
Nou nou ... iedereen lijkt het hier vandaag ineens weer voor Schmidt op te nemen ... raar maar waar ...

Ik heb de podcast niet geluisterd, maar ik vind eigenlijk dat ze best gelijk hebben ...
Schmidt is nu aan z'n tweede jaar bezig waarbij het 1e jaar als "opstart" kan worden gezien .. hij heeft een hele hoop spelers kunnen halen, en de selectie is nu goed en (naar mijn mening) niet veel minder dan Ajaks ...

Dus als hij dit jaat geen kampioen wordt, dan mag hij daar toch op afgerekend worden, of niet dan?!

En, als je met 4-0 van F'noord verliest dan doe je toch iets niet goed?! Waarom krijgt hij nu ineens zoveel krediet?? Het was zondag gewoon bar slecht, en als het niet beter wordt, dan mag hij toch gewoon vertrekken?!
+2/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ach kom op joh, straks haal je zoals hierboven ook benoemd 85 punten. Kun je toch alsnog ineens tweede worden. Moet Schmidt er dan uit omdat die gefaald heeft?

Ja, afgelopen zondag was slecht. Nee, dit moet inderdaad niet te vaak gebeuren.

Vooralsnog hebben we echter drie toppers gespeeld; Ajax, Feyenoord & AZ hebben we al gehad: 6 punten behaald, 1 keer verloren en een doelsaldo van 7-4.

Laten we na Oktober & November eens herevalueren. Nadat we westrijden hebben gehad als: Monaco (2x), Sturm Graz (2x), Ajax, Twente, Vitesse en Heerenveen erop hebben zitten.

Nu al roepen om het hoofd van de coach op het hakblok. Tsja, met zulke 'supporters' heb je geen vijanden nodig.
+2/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
1 jaar geleden
Inzake die 3 toppers: vooral die tegen Ajax was geweldig maar de uitslag was vertekenend terwijl we verder in de voorbereiding waren. We gaan het binnenkort zien als we wederom tegen Ajax spelen. Vervolgens kunnen we conclusies trekken.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Nou, ik had gedacht dat we dit jaar voor de 1e plek zouden gaan, en niet tweede meer?! Jij lijkt nogal snel tevreden te zijn ...
Aantal punten interesseert me trouwens niet, het is de plaats waar je op het einde staat!

Enne, ik opper toch niet dat Schmidt nu al weg moet ... ik zeg alleen dat hij van mij weg mag als hij geen kampioen wordt (met dit materiaal). Dan heeft hij in mijn ogen gefaald!
+1/-1

 
Als je werkelijk wil beweren dat de selectie van PSV niet minder is dan die van Ajax heeft het ook weinig zin om een serieuze discussie te gaan voeren. De basis als iedereen fit is doet weinig voor elkaar onder. Het verschil qua breedte in de selectie is echter enorm. Kijk alleen al wie ze gisteren nog in konden brengen en dan zaten die Timber en Neres nog op de bank, terwijl de HELD van Tony nog geblesseerd is.

Als PSV moet/gaat wisselen kom je vrijwel direct in de categorie Vertessen, Bruma en Thomas uit.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik ben niet iemand die al die (Ajaks) analysten op tv achterna loopt ... en die de selectie van Ajaks zwaar overschatten! Ja, het loopt nu een paar wedstrijdjes goed bij hun, maar ook dat kan zomaar weer veranderen.

Spelers als Blind, Tagliafico, Alvarez, Neres en ja ook Tadic zijn toch ook over hun top, en presteren al lang niet meer zo als voorheen. Haller scoort er nu op los, omdat de ballen goed voor z'n voeten vallen, maar is toch ook geen top-spits?!

Ik vind nog steeds dat die selectie van hun zwaar overschat wordt, en dat wij een selectie hebben die er niet zo ver vandaan zit!
Misschien ligt het wel gewoon aan de trainer die beter met z'n materiaal kan omgaan?! Misschien zijn Ten Hag en Slot wel gewoon betere trainers???
+1/-0

 
Ja, want als iemand van mening is dat ze wel een betere selectie hebben lopen ze direct de analisten achterna :denk
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Prima dat het aantal punten jou niet interesseert, mij gaat het normaliter ook om de plaats. Echter kan je een enorm hoog puntenaantal halen en alsnog tweede worden. Dat betekent dan niet dat je direct gefaald hebt.

Bovendien loop ik ook niet de -Ajaxminded- analysten achterna. Het is gewoon een feit dat beide basiselftallen elkaar niet veel ontlopen. Het hele issue zit hem echter in hetgeen erachter zit. Indien je niet eerlijk kunt concluderen dat hun selectie in de breedte een stuk sterker is, dan is er simpelweg geen discussie mogelijk.

Dit jaar geen kampioen, schreeuwt om een analyse, niet om het hoofd op het hakblok van onze trainer.

Last but not least:
Dus, Schmidt moet eruit indien die geen kampioen wordt toch, dat is wat je hierboven zegt, correct?

Welke trainer ga je aanstellen voor onze club, die een garantie is op succes? Ik hoor het graag van je! :ja
+2/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
1 jaar geleden
Inderdaad, als je met 0-4 verliest, thuis, tegen Feyenoord, is er iets niet goed gegaan. Dat klopt als een zwerende vinger.

Propper kon het weer eens niet opbrengen om met het mes tussen de tanden te strijden, Max geeft al weken/maanden niet thuis, Van Ginkel laat het al een paar weken afweten, Boscagli pruts er een eind op los, Madueke loopt zich continu vast, Teze kan maar niet accepteren dat hij geen back is, Sangare kon het niet laten en speelde ondanks dat hij met een brancard het veld af moest met een blessure gewoon lekker nog een helft op een knollenveld ergens in Afrika, Drommel wil elke bal hebben om hem 10 keer per wedstrijd niemandsland in te trappen, enz...

Het zijn de spelers die Schmidt in de steek hebben gelaten.
Elk jaar een nieuwe trainer als we geen kampioen worden gaat er niet voor zorgen dat we opeens wel kampioen worden. Een trainer met een duidelijke visie, en wat krediet, wel. Moeten alleen de spelers er wel elke wedstrijd 100% voor gaan.
+2/-0

 
1 jaar geleden
In grote lijnen eens, maar het gaat wel erg veel over belasting, fitheid en wissel (momenten); dat mag best eens kritisch naar gekeken worden imo.

Je maakt jezelf nogal kwetsbaar op deze manier en het gaat nooit over echte voetbal zaken; tactisch vond ik het zondag ook n drama... enfin we zullen vanavond zien of het mannen zijn of toch veelal juffertjes, want reken maar dat GAE erop gaan knallen; PSV moet eens ballen tonen, of veel vlakken btw...
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
1 jaar geleden
Uiteraard moet daar ook kritisch naar gekeken worden.

Het is zorgelijk dat onze spelers zo broos lijken te zijn, niet alleen bij het 1e maar ook al een tijdje bij jPSV. Maar ligt dat dan aan de medische staf, de intensiteit van de training/wedstrijden, of aan de spelers die fysiek het niveau gewoon niet (meer) aan kunnen?
Gotze, Van Ginkel, Romero zijn geen spelers waar je een seizoen op kunt vertrouwen qua fysiek. Ledezma is nog steeds aan herstellen, Sambo ligt er voorlopig nog uit. Obispo heeft z'n portie ook al gehad. Mauro en Thomas liggen er ook nog weleens uit met een blessure. Madueke blijkt teer. Dan halen we vervolgens ook nog Propper die net hersteld was van een blessure en zaten we ook nog achter de geblesseerde Luuk de Jong aan.

Echt.. ik baal enorm dat we niet bovenaan staan, de CL hebben gehaald, van sommige wissels en dat we met 0-4 op de klotuh hebben gekregen van Feyenoord, maar ik snap dat het goochelen is voor Schmidt en de medische staf.
+1/-0

1 jaar geleden
Volgens mijn moet het uitgangspunt altijd zijn dat je kampioen MOET worden .
Al het andere telt niet.

Maar hier praten het grootste gedeelte als menig voetbalanalist , met de woorden .we hadden wel het meeste balbezit maar we verloren wel.
Stja ook zo lekker he , veel balbezit ,veel punten maar geen prijs.
+2/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
1 jaar geleden
Emoties, emoties, emoties...

Als je auto morgen niet wil starten flikker je toch ook niet de gelijk de motor weg zonder eerst kijken of dat wel het probleem is?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat mag ik niet hopen voor jouw.

ik geef alleen aan ,dat PSV ten aller tijde moet meedingen voor het kampioenschap .
En zeg dat zonder emotie. Het zou ze sieren als ze het zelfde ook bij hun talenten neer legde.

En ja ik houdt van het afrekenen na prestatie. Dus niet presteren .eruit.
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dan moet je wel de juiste persoon eruit flikkeren en 100% zeker zijn dat die persoon het probleem is, door verdomd goed te analyseren.

We kunnen nu de trainer er wel uit trappen maar dan zitten we nog steeds met een selectie vol halfjes, die geen 90 minuten kunnen voetballen zonder een enorm groot risico op blessures. De lijst me zwakke spelers is eindeloos en dan stonden er hier en bij PSV ook nog mensen te springen om een geblesseerde Luuk de Jong.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik roep nergens dat de trainer eruit moet.Ik zeg al wat langer dat ik het beleid niet zo geweldig vind. Het is niet altijd de trainer die op het hakblok moet he. Maar dit jaar overal achter het net vissen en wat dan....?

tussenjaar?

Zeg het maar.


Ik heb er veel vertrouwen in maar als ik sec kijk naar simpele baltechnieken van bepaalde spelers en hoe conditioneel er om gesprongen wordt met krachten??? Ja dat klopt een groot deel van het voetbalklimaat niet meer bij PSV.

Guus zegt het in de postcast ff heel treffend. Systemen zijn soms achterhaalt in de de wedstrijd en dan komt intelegentie om de hoek.
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
1 jaar geleden
Blijkbaar heb ik je dan verkeerd begrepen. Mea culpa.

"Maar dit jaar overal achter het net vissen en wat dan....?"

Goed analyseren wat er fout is gegaan en de zwakke plekken repareren.;)
+1/-0

1 jaar geleden
Dan pas? Ook na de wanvertoning van vandaag tegen Willemll
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.853 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

arrogantie begeleiders bekerfinale benfica brands brandstichting brenetjes cambuur column directielid europacup feyenoord fledderus gaal goedkomen haast huiberts ihattaren incl jong manolev mathildelaan mislukking mossou onwetendheid rutten schmidt utrecht vitesse winstbejag