Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Fans United eist ontslag van Roger Schmidt

26 oktober 2021 15:29 - PSV Fans United
Foto: Pro Shots

PSV Fans United eist ontslag van Roger Schmidt; image source: Pro Shots

Via een statement op Facebook heeft PSV Fans United geëist dat Roger Schmidt per direct wordt ontslagen. Maandag is dit via WhatsApp aangegeven bij Toon Gerbrands, maar de algemeen directeur ziet het anders. Dit is geen topsport meer, maar amateurisme eerste klas, zo wordt geschreven.
Tags

roger schmidt eist amateurisme gerbrands klas statement whatsapp

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Gaan we hier nu ook al aandacht besteden aan wat een stel hersenlozen te melden hebben?
+26/-3

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Onzinnig? Ik had hem vorig jaar al de laan uitgestuurd. Het begint met houding.

Ik heb het vanaf het begin geroepen..

ROGER SCHMIDT heeft GEEN idee waar die zit. Hij begrijpt niet dat die bij een top club zit...hij begrijpt niet wat PSV is in NL.

En dit uit zich al 1.5 jaar uit in zijn tactiek, wisselbeleid, excuses, lofzang voor clubs die je met een nulletje of 4 moet oprollen, lofzang voor spelers die GEEN moer doen, spelers van 20 die ineens geen 90 minuten meer kunnen spelen en ga zo maar door.

BESEF...volgens de trainer van PSV is de competitie na 10 wedstrijden en 4 punten achter al gespeeld!! DE TRAINER VAN EEN TOPCLUB!!!

HET GAAT ER NIET BETER OP WORDEN MET HEM!!!!!
+11/-20

 
3 maanden geleden
Roger z'n reactie na ajax dat dit de moeilijkste wedstrijd van de competitie is. Nee echt , ik kijk al sinds kleins af aan naar PSV , geen idee dat dit de moeilijkste wedstrijd is...
+1/-6

3 maanden geleden
Facebook, Whatsapp... lekker serieus nemen. Ze zullen te weinig aandacht gekregen hebben
+15/-3

3 maanden geleden
Eisen gaat wellicht wat ver, maar nu (al) in ver gevorderd stadium zijn met contractverlenging is ander uiterste.

Betreft hier gewoon groep trouwe supporters die niet met lede ogen willen toekijken hoe hun, onze, mijn club steeds verder afglijdt.

Ik ben benieuwd naar zaterdag, PSV-FC Twente, vaak beladen wedstrijd.
+3/-2

 
3 maanden geleden
Denk jij dan dat Drommel opeens wel kan keepen als er een nieuwe trainer komt? En dat Van Ginkel dan opeens wel achter een speler of bal aan kan rennen? Of nog mooier... dat passes dan wel gewoon in de voet/loop worden gespeeld?

Ik denk het niet. Net zoals dat we niet opeens topvoetballers naar PSV kunnen halen als we De Jong ontslaan.
+4/-2

 
3 maanden geleden
Nee dat denk ik niet, niets van dat alles. Maar dat is de werking van het mechanisme. Je kan moeilijk de halve selectie verwijderen (kon dat maar!). En dan is de trainer, en in dit geval ook de td, de sigaar of sjaak. Het vertrouwen bij mij is weg, was al broos, die mokerslagen tegen de mede-top 3 - nul-negen! - zijn voor mij de druppel. De slappe prietpraat en excuses na afloop accentueren zulks nog eens.

Hé, wij staan allebei op +3/-1... zou het dan toch?
+2/-3

 
3 maanden geleden
Het is ook gewoon allemaal ronduit Kwalitatief Uitermate Teleurstellend.

Het probleem zit hem nu niet in 1 persoon en de oplossing ook niet.
De excuses wil en hoef ik ook niet altijd te horen, maar dat maakt niet dat ze allemaal waardeloos zijn. Corona heeft er vorig seizoen behoorlijk in gehakt, op vele vlakken, en de nasleep gaat ook nog wel even duren, als we er al echt uit zijn. We zitten ook echt met een aantal spelers die nogal broos zijn maar waar we te veel van verwachten.
En ja, de persconferenties van Schmidt zijn slecht maar dat zijn die van andere trainers ook en al helemaal als ze verloren of slecht gespeeld hebben. Waardeloos.

Na de 0-5 kreeg ik het even m'n strot niet uit maar ik vind dat we Schmidt keihard moeten steunen met z'n allen en dat hij meer tijd en veel meer krediet verdient.
Het dal waar we uit moeten komen was echt heel diep en net toen we voorzichtig weer omhoog wilden gaan ramde corona ons nog veel dieper in de shit. Lekker voor Schmidt ook, die op dat moment de taak kreeg om PSV uit de shit te halen. Ik zou als trainer m'n vingers er niet aan willen branden. Jij?
De weg omhoog is nog een behoorlijke klim en dat gaat, zoals het nu lijkt, nog wel even duren, helaas, maar ondanks alle frustratie, onmacht en teleurstelling lijkt het mij nu veel beter om met z'n allen(!) achter onze club te gaan staan en ze naar succes te schreeuwen ipv nog meer de ellende in. Eendracht maakt macht!

"Hé, wij staan allebei op +3/-1... zou het dan toch?"

Begint nu wel op te vallen, ja.
+2/-2

3 maanden geleden
Wat is de oplossing die PSV Fans United dan aandraagt of zien ze zichzelf daar niet als partij in? Laten we het scenario nemen dat Schmidt de laan uit gestuurd wordt wie ziet deze supportersvereniging dan als hoofdtrainer die wel geschikt zou kunnen zijn?

Het is bijzonder gemakkelijk/opportunistisch om te roepen om een ontslag van een hoofdtrainer maar zonder oplossingen kom je er niet.
+21/-0

 
3 maanden geleden
Dus jij wilt hem gewoon laten zitten?
+4/-8

 
3 maanden geleden
Als dat hetgeen is wat je uit mijn bericht haalt moet je hem nogmaals lezen, ik neem op dit moment nog geen standpunt in over het wel of niet aanblijven van Schmidt als hoofdtrainer. Een hoofdtrainer wegsturen zonder enig idee van wie de functie op zich neemt is niet hetgeen ik zou steunen.
+4/-2

 
3 maanden geleden
Dan stel ik jou een vraag.

LATEN WE EMOTIES ERBUITEN HOUDEN....

Ben jij als supporter tevreden over het afgelopen 1.5 jaar onder Roger S?

En ook niet onbelangrijk...Zie jij verbeteringen ???
+2/-10

 
3 maanden geleden
Laten we dan inderdaad beginnen met emoties eruit te laten door geen hele zinnen in hoofdletters te plaatsen.

Dat een trainer het eerste jaar nodig heeft gehad om een speelstijl erin te krijgen heb ik begrip voor, zeker in combinatie met het elftal dat er stond. Kijkende naar de eerste periode van het huidige seizoen heb ik zeker positieve zaken gezien zeker in de fase tot de uitschakeling in de CL. De periode daarna lijkt is het een stuk minder geworden.

Dus ja, ik heb verbeteringen gezien maar constateer ook dat PSV wellicht een mentale klap heeft gekregen door de uitschakeling in de CL. Ik constateer dat de voorbeelden die vaak aangehaald worden (verlies tegen Ajax en Feyenoord) ook deels verklaarbaar zijn door de speelstijl (benodigde energie), beperkte breedte van de selectie én additionele rusttijd van de tegenstander (een uitleg die aan het einde van het seizoen je niets oplevert maar wel de realiteit is).

Is Schmidt de beste trainer die we ons realistisch kunnen wensen? Waarschijnlijk niet maar de kernvraag is dan, wie is dat wel en welke trainer gaat meer uit de huidige spelersgroep halen en wie kan en wil zich hieraan commiteren.

Met alle respect naar vrijwel alle hoofdtrainers en bestuurders binnen het voetbal. De uitlatingen in de media voegen bijzonder weinig toe en dat lijkt mij ook de enige handelswijze die je zou moeten hanteren. Een trainer of bestuurder die in de media personen binnen de club gaat afvallen heeft wat mij betreft geen plek bij PSV noch in de voetbalwereld. De evaluatie van een wedstrijd dient in vertrouwen intern plaats te vinden en op basis daarvan moet je bouwen naar een beter resultaat.
+17/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Opzich redelijke argumenten mbt verliespartijen tegen ajax en feyenoord maar we wisten voor het seizoen dat we wss 3x in 7 dagen zouden spelen , lijkt me dan dat er onderling tussen Schmidt en JdJ word overlegd over dit? Als schmidt dan besluit ( terecht naar mijn mening) dat de backup niet goed genoeg is , loop je gewoon achter de feiten aan. Los van het feit dat ik vind dat we een 5-0 en 4-0 tegen directe concurrenten niet zomaar weg moeten wuiven alsof het normaal is , ik weet niet hoe jij je hebt gevoeld maar ik schaam me kapot voor zo'n uitslagen.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Ik ben verbaast dat jij verbeteringen zag tijdens eerste helft van dit seizoen.

Ik heb namelijk niets bijzonders gezien voor Benfica. Vergeet niet dat we zelfs daarvoor veel kansen tegen kregen.

Ik zien geen enkele verkering op de horizon en dit is waarom:


Dat een trainer tijd heeft voor zijn tactiek etc. etc. kan ik begrijpen maar hij heeft zelf zijn spelers mogen halen. Spelers die bekend zouden moeten zijn met zijn tactiek.

Wat heeft zijn tactiek hem nu opgeleverd al die jaren. Bij Salzburg word je 9 van de 10 keer toch wel kampioen.

Toen ging die naar leverkusen en werd het elk jaar minder en minder tot hij ontslagen werd toen ze 7de eindigden.
Het was zelfs bekend dat Leverkusen meestal in de tweede helft op was en tegenstanders gingen zich ook daarop instellen.


Ik gun elke trainer tijd maar het gaat niet goed komen de komende periodes. We zijn al 10 wedstrijden verder , 4 punten achter en hij heeft het eigenlijk al opgegeven!!!!
+6/-7

 
3 maanden geleden
Je lijkt Geert Wilders of Thierry Baudet wel.
Die komen ook niet met oplossingen, maar klagen wel de hele tijd.
+5/-2

 
3 maanden geleden
Anders wel een Buddy voor hem zoeken?
+1/-0

 
3 maanden geleden
"Wat is de oplossing die PSV Fans United dan aandraagt of zien ze zichzelf daar niet als partij in?"

De oplossing boeit helemaal niet. Koppen moeten er rollen, enkel omdat ze niet weten hoe anders om te gaan met teleurstellingen.
+1/-1

3 maanden geleden
Wat een opportunistische onzin. Wat mij betreft verandert deze groep zijn naam, want die doet de waarheid geen eer aan.
+10/-3

 
3 maanden geleden
En wat is de waarheid dan?
+1/-2

 
3 maanden geleden
Dat de fans in elk geval niet 'United' zijn over dit statement.
+9/-1

 
3 maanden geleden
Deze groep gaat uiteindelijk wel z'n gelijk krijgen , het is een kwestie van tijd. Wie niet wil luisteren moet voelen. Net alsof mensen met zo'n mening willen dat hij niet zou slagen bij PSV , maar op basis van vorig seizoen en dit seizoen lijkt het gewoon nergens op. We spelen niet eens zo'n goed voetbal! We moeten als PSV zijnde tegen minimaal 15 andere teams in de competitie het overgewicht hebben , dat hij dat bereikt is helemaal niks speciaals alleen zelfs dat gaat al met moeite doordat we een spits hebben die er op belangrijke momenten niet staat en een reservespits die na de voorbereiding er pas bijgekomen met 0,0 wedstrijdritme. Zo maak je het jezelf ook niet makkelijk.
+2/-3

3 maanden geleden
Ik zie liever een contractverlenging, Schmidt was een topzet.
+7/-1

 
3 maanden geleden
Op welk gebied was Schmidt een topzet volgens jou?
+2/-2

3 maanden geleden
Ontslag, kom op zeg.
En dan? Wie dan?
Die zal toch ook moeten bouwen..

Los daarvan zullen ze wel kritisch moeten kijken of ze echt door willen met Schmidt. Vooralsnog lijkt het niet echt het beste huwelijk.
+1/-1

3 maanden geleden
Het feit dat er hier supporters zitten die de trainer willen laten zitten na het afgelopen 1.5 jaar baart mij zorgen!!! ONGELOOFLIJK!!!!
+5/-8

 
3 maanden geleden
Wie, met garantie op succes, moet er nu a la minute komen dan??
+3/-1

 
3 maanden geleden
Laten we maar eens beginnen met iemand die

1) altijd met zijn sterkste opstelling speelt
2) een normale wisselbeleid voert en niet je beste man eruit halen als je moet scoren tegen Feyenoord.
3) normaal 4-3-3 speelt want daar heb je de spelers voor want nu Loopt alles via een trechter
4) iemand die begrijpt dat als je moeite hebt met Sparta, Pec, GA Eagles dat het super slecht is.
5) Dat als je zeurt over budget van ajax dat je dan ook moet begrijpen dat op basis van dat zogenaamde budget je NIET mag verliezen van Willem II, Feyenoord en je Sparta, Pec, Eagles MOET oprollen.


Laten we daar maar eens mee beginnen!!!!
+5/-8

 
3 maanden geleden
Heb je ook namen ?

Ik denk daarbij dat je JdJ, om maar iemand te noemen, ook niet geheel buiten schot moet laten.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Klopt....jdj is hier absoluut mede debet aan.

Maar ik vind niet dat hij moet blijven zitten omdat er momenteel eventueel niemand is die het zo kan overnemen.

Dat is funest!!!!
+2/-6

 
3 maanden geleden
Funest is iemand wegsturen zonder een vervanger aan te stellen...
+6/-1

 
3 maanden geleden
Nee, funest is een trainer laten zitten omdat je zogenaamd geen alternatieven achter de hand hebt want dat is gewoon hopen op beter.
+3/-8

 
3 maanden geleden
Je hebt nooit garantie op success.

Dat kost tijd, echter...ik kan mij niet voorstellen dat er iemand bij psv is die dit nog goed ziet komen. Dit seizoen of zelfs volgend seizoen.

Want besef...volgens de trainer is het eigenlijk al klaar na 10 wedstrijden!!!
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Er is nooit garantie op succes , maar onder de huidige trainer hebben we in z'n 2e seizoen historische nederlagen geleden ( 4-0 feyenoord sinds 1965 , 5-0 ajax sinds 1964) dus lijkt me ook niet echt voortekenen van "garantie" op succes.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Waar heb je zorgen over? De man staat 2e in de competitie, draait mee in de europa league. Speelt positief voetbal, en is de eerste in jaren die dit probeert bij PSV. ipv fc lange bal of fc counter.

Ja hij heeft pech dat hij de trainer van PSV is geworden in de tijd dat Ajax oppermachtig is. Maar volgensmij hebben wij als PSV nog nooit gepresteerd wat Ajax de afgelopen tijd weet te presteren. (grote tegenstanders met goed positief voetbal overklassen)

Het is dus eerder speciaal dat de tegenstand zo goed is dan dat Schmidt slecht presteert met PSV.

Ik zeg doorgaan waar we mee bezig zijn!!!
+10/-4

 
3 maanden geleden
Ik vraag mij af of dit sarcastisch is of niet.

Dat oppermachtige ajax in NL moeten we niet overdrijven want win je gewoon van willem II en Fey zoals je hoort sta je gewon eerste.

En dat is het probleem....DIE WEDSTRIJDEN moet je winnen maar dat kunnen wij niet want de trainer heeft veel te veel respect voor dat soort tegenstanders!!!!
+3/-6

 
3 maanden geleden
Volgens mij was van Bommel toch echt de eerste die op balbezit speelden?
+1/-0

 
3 maanden geleden
Cocu,had die intenties ook.
Maar door het veel mindere materiaal en de resultaten,is hij snel realisme gaan prediken.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Cocu wilde het idd ook alleen het het materiaal er niet voor. Was natuurlijk een fantastische prestatie van hem. Kampioen worden met het slechtste PSV elftal ooit.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Van Bommel? Heb je het over die trainer die Luuk de jong een wedstrijd op 10 liet spelen?
+2/-0

3 maanden geleden
Helemaal eens met PSV Fans united. Weg met die excuus cultuur. In al die jaren dat wij kampioen werden hadden we ook minder geld dan 020. En minder geld betekent niet dat je met f*cking 5-0 van 020 hoeft te verliezen. Zij winnen toch ook met 4-0 van Dortmund wat een 5x grotere begroting heeft.
+5/-8

 
reactie verwijderd

 
3 maanden geleden
Inderdaad en heeft Willem 2 meer geld dat PSV en heeft Feyenoord al 1,5 aan zijn nieuwe trainer kunnen wennen. Allemaal excuses van Schmidt en de Jong inderdaad.
+1/-0

3 maanden geleden
Toon vindt dat er in de topsport geen excuses gelden. En heeft er boeken vol over geschreven.
Deze trainert (die ook al een zelfbevlekkingsboek heeft) doet niet anders dan excuses opsommen voor z'n eigen gefaal. Daarboven op roept ie nog dat Ajax het goed doet omdat ze centjes hebben en al een tijdje samen werken onder deze trainer.
Nou ik heb nieuws voor m. PSV heeft ook centjes en die Duitse excuuskabouter zit hier inmiddels ook al bijna 1,5 jaar.
Heel snel wegwezen. Slechtste en meest eigenwijze trainer die we ooit gehad hebben.
+4/-2

 
3 maanden geleden
PSV heeft centen, zeg je.
Het is alleen dat er iemand die centen uitgeeft die in mijn ogen ook te licht is voor z’n functie.
+3/-1

 
3 maanden geleden
Zit wellicht wat in. En ook Schmidt mag mee shoppen met die centjes. En kijk eens wat dat ons brengt......
+1/-1

3 maanden geleden
Het probleem is niet alleen Schmidt waar PSV mee te kampen heeft. Ik sta niet achter zijn tactiek. Dat kost de spelers gewoon te veel energie. Schmidt denkt alleen maar aan het verbeteren van zijn tactiek en eist betere spelers. Hij kan het ook omdraaien en PSV laten spelen naar de kwaliteiten die het team wel heeft.
Het probleem is ook dat de sterkhouders en invallers niet opstaan. Combineer het met het niet afmaken van de kansen die je krijgt en een concurrent die zo gegroeid is dat ze geen concurrent meer zijn. PSV groeit niet hard genoeg op alle fronten. Er moet meer kwaliteit in de selectie komen om voor de titel te gaan.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Ben hier niet mee eens. Je hebt in NL als PSV zijnde niet veel nodig om tot de laatste dag mee te strijden om het kampioenschap.

Alleen moet je wel winnen van Willem II uit en ook Fey thuis en moet je sparta, Pec, Eagles over de knie leggen voor de doelsaldo.
+3/-1

 
3 maanden geleden
Daar is een trainer toch allemaal ook verwantwoordelijk voor. Hij kan PSv geen gezond positiespel laten spelen en in grote potjes veliest ie altijd. Vaak met dikke uitslagen.
+2/-0

3 maanden geleden
Waar iedereen in september nog schreeuwde om contractverlenging voor Schmidt, wordt er nu door een van de grootste supportersclubs van PSV geëist dat hij ontslagen wordt.

Tsja..het geeft denk ik weer in wat voor fase PSV is beland. Op zich is het natuurlijk onzinnig als een supportersgroep zoiets eist, want zij gaan daar niet over. Maar blijkbaar is de situatie zo neipend dat ze vinden dat ze 'iets' moeten doen.

Uiteindelijk zal Gerbrands niet nu de trekker overhalen, en dat vind ik meer dan terecht. PSV verloor onnodig / ongelukkig van Monaco, verloor zijn 2 beste aanvallers en zelfs topfit zonder donderdag-wedstrijd was verliezen tegen Ajax een reële mogelijkheid.

Maar dat het verre van goed gaat, is overduidelijk en ik verwacht ook dat een club als PSV analyseert wat hier aan de hand is. Want die nederlaag tegen Monaco die ik eerder ongelukkig noemde, is exemplarisch voor wat hier al het hele jaar aan de hand is. Wij krijgen veel te makkelijk veel te veel goals tegen als de tegenstand het niveau van Cambuur en FC Groningen ontstijgt.

Is het de speelwijze? Is het de individuele kwaliteit van de spelers? Het zal, net als vorig seizoen, een combinatie van factoren zijn. Maar waar er vorig seizoen zeker voor de winter duidelijke excuses aan te voeren waren, zijn we nu na een uitstekende seizoensstart afgezakt naar een niveau wat nog lager ligt dan vorig seizoen.

Zomaar verlengen met Schmidt zou ik dus niet doen. Waar ik zelf vorig seizoen Schmidt en zijn speelwijze heb verdedigd, zie ik dit jaar te weinig verbetering om het opnieuw te doen. Langzaam verlang ik weer terug naar een trainer die de ploeg wat compacter laat spelen, iets dichter bij de eigen goal, en die vanuit de organisatie gaat kijken hoe de aanvallende kwaliteiten kunnen worden benut.
+9/-0

3 maanden geleden
Het type voetbal wat Schmidt wil spelen is niet geschikt voor het Nederlands voetbal, het zou kunnen maar daar heeft hij veeeeel meer tijd voor nodig omdat erin te slijpen. Spelers maken in mijn ogen teveel onnodige meters waardoor ze te snel vermoeid raken en geen fatsoenlijke aanvallen/afrondingen tot stand kunnen brengen, spelers lijken ook niet meer helemaal fit aan een wedstrijd te beginnen of hebben lichte klachten. Wat mij echt zorgen baat is de vele tegengoals en dat komt doordat de de team in onbelans is, spelers uit vorm/vermoeid (bijvoorbeeld een v.Ginkel die met de rem erop speelt, bang voor een nieuwe blessure) en dat er op sommige plekken te weinig kwaliteit is.
Op papier staat er best een heel leuk elftal maar als niemand brengt wat hij kan brengen dat moet je als trainer wel gaan beseffen dat het tactisch allemaal wel wat anders moet.
+3/-0

3 maanden geleden
Ik ben niet zo voor het roepen om een ontslag. Is ook niet nodig want wat dat betreft zijn de wetten van het voetbal heel simpel.
Je hebt als trainer een, beperkt, krediet. Op het moment dat dat krediet op is en steeds meer krachten binnen en buiten de club zich gaan roeren wordt een situatie onhoudbaar. En dat heeft niks te maken met of dat dat terecht is of dat het iets oplost, een zogenaamd schokeffect werkt nl ook in9 van de 10 gevallen niet.
Maar dit proces gaat gewoon een keer spelen als de resultaten slecht blijven. De toppers verliezen, evt. Europees niet overwinteren dan wordt het lijntje al erg dun. Hij kan zich nu heel simpel geen verliespartijen meer veroorloven muv onze traditionele verliespartij in de Kuip en evt ajaks thuis( wat nog begrepen zou kunnen worden). Dus stel dat we nu in de komende weken nog verliespunten gaan oplopen dan denk ik dat het heel moeilijk voor hem gaat worden. Nogmaals of dat nu terecht is of iets oplost of niet. Zo werkt het nu eenmaal.
+4/-0

 
3 maanden geleden
En natuurlijk uit bij Heerveen standaard puntverlies
+1/-1

 
3 maanden geleden
Stel we verliezen thuis met 5-0 van ajax is hij dan nog steeds de juiste trainer?
+1/-0

3 maanden geleden
Je moet hem nageven dat PSV altijd aanvallend probeert te spelen. Da is wel eens anders geweest. Als we zondag terug waren gaan hangen had je ze ook om de oren gekregen. Wat PSV opbreekt is dat er bijna niet wordt gescoord. Behalve af en toe een afstandsschot. En ze blijven maar rennen bij Schmidt als kippen zonder kop.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Ja maar wie is daar verantwoordelijk voor dat ze rennen als kippen zonder kop, dat is toch de trainer
+2/-1

 
3 maanden geleden
Het is geen FIFA21 dat Schmidt speelt met zijn controller in de hand.
+3/-2

 
3 maanden geleden
Wat is dat voor onzin? Denk je dat ze bij Ajax niet weten waar ze moeten staan? Elke keer als hun opbouwen loopt het als een machine , bij ons is het een en al onrust. Spelers lopen elkaar in de weg , staan al langs elkaar in het centrum ipv er over heen te gaan , kijken naar wat andere met een bal doen terwijl je ruimtes moet maken. Is allemaal te trainen , of denk je dat je positiespel niet kan trainen? Hele rare vergelijking alsof je alleen een opstelling maakt en er dan niks meer aan kan doen..
+1/-0

 
3 maanden geleden
Maar ze moeten gewoon scoren dan had je daar niet met 5-0 verloren. PSV was zo slecht nog niet als we dachten.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Maar ze moeten gewoon de 0 houden dan krijg je er geen 5 tegen..
+1/-1

3 maanden geleden
Ik dicht Cocu meer tactisch vernuft toe dan Schmidt maar ben benieuwd wat Fans United als oplossing zien.
+3/-2

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Persoonlijk zou ik gaan voor Guus Hiddink als manager (Engelse stijl) en Phillip Cocu voor het veldwerk. Pluspunt: zijn beiden vrij.

Mijn vertrouwen in Schmidt nadert het nulpunt, dat in De Jong is het vriespunt reeds lang gepasseerd.
+2/-1

 
3 maanden geleden
Ik zou het ook niet erg vinden als we koeman zouden kunnen krijgen met desnoods Ruuder ernaast. Die speelt in ieder geval altijd met zijn sterkste opstelling, geen excuses en haalt zijn beste spelers er niet vanaf als er gescoord moet worden tegen feyenoord.

Laten we daar maar eens mee beginnen.
+1/-3

 
3 maanden geleden
Hoewel dat ook even door mijn hoofd spookte toen ik die 2 zag zitten in het stadion denk ik niet dat we die 2 dat nu aan moeten doen, zeker Hiddink niet, daar is de situatie nu niet naar. Ik zie niet graag nog een held van z'n sokkel flikkeren.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Guus kan nooit van zijn sokkel kukelen. Daarvoor is de man te waardevol (gebleken) en te beschaafd.

Andere optie, very unlikely though, Guus als td of in RvC met portefeuille technische zaken (carte blanche) met Ronald Koeman als hoofdtrainer. Wellicht Piet de Visser als hoofd scouting.

Tot slot de meest rigoureuze optie: Louis van Gaal, zoek het maar uit zolang PSV maar kampioen wordt!
+1/-0

 
3 maanden geleden
Guus moet je geen trainer, manager of TD meer willen maken. Bij ons kan hij misschien niet meer van z'n sokkel vallen maar ik weet zeker dat er groepen zijn die zijn hoofd ook graag op een bord zien zodra we verliezen van Ajax of Feyenoord en geen kampioen worden.

Daarbij loopt Guus al regelmatig op de herdgang rond. Al zijn kennis en expertise kan men zo krijgen en ik weet ook zeker dat hij die ongevraagd al wel eens geeft. John de Jong kan altijd naar hem toe, net als naar Brands en vele anderen die ooit iets voor PSV hebben betekend.

Koeman ben ik geen fan van en lijkt mij ook niet haalbaar.
Piet de Visser is inmiddels 124.

Ik bespeur toch enig sentiment in deze killer. ;)
+1/-0

 
3 maanden geleden
Zonder sentiment blijft er tegenwoordig nog maar bitter weinig over. Mijn sentiment is alleen niet regionaal georiënteerd.
+1/-0

3 maanden geleden
En dan durven ze nog ooit te zingen "schaam je kapot". Doe dat zelf man
+6/-2

3 maanden geleden
WTF is dit!!?? Wie denkt Fans United dat ze zijn te kunnen eisen in naam van de psv supporters. Donder op man! Ja het loopt nu niet. Maar 2 maanden terug wonnen we op 50% met 0-4 uit bij Ajax en speelde we fantastisch in de vCL.
Helaas worden we uitgeschakeld waardoor we miljoenen mislopen maar om nou om een ontslag te eisen na een nederlaag tegen een veel beter Ajax in absolute topvorm tegen een zwak psv hopeloos uit vorm zonder de 2 sterspelers en met 2 dagen minder rust,. Dan ben je niet realistisch en ben je de naam PSV Supporter in mijn ogen niet waardig!

Ik heb nog steeds vertrouwen in schmidt en de staf en denk echt dat dit de juiste man is om psv terug op de kaart te kunnen zetten. Maar schmidt kan de kansen niet zelf afmaken!!!

PSV Fans United jullie moeten je diep schamen.

Succes is niet alles in het leven, de liefde gaat verder dan dat!
+13/-2

3 maanden geleden
Vorig jaar was alles veel simpeler pffff toen konden we gewoon Rosario de schuld geven. Zou Drommel bijvoorbeeld met een andere trainer dan wel opeens ballen gaan tegenhouden ? En is Madueke dan opeens het hele jaar topfit ?
+3/-0

 
3 maanden geleden
Toen was Mo het het (terechte) slachtoffer ,nu zijn er geen andere excuses meer waarom het niet zou moeten kunnen.
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Ontslag gaat me op dit moment nog te ver maar helemaal prima dat op deze manier de druk wordt opgevoerd. De TD is overigens minstens zoveel, zo niet méér verantwoordelijk voor de situatie waar de club in zit. Ik hoop dat urgentiebeleving verbetering gaat triggeren.
+2/-0

3 maanden geleden
Ik ben tegen een ontslag van Roger Schmidt, maar ik hoop wel dat hij wat meer vanuit de top van PSV wordt aangestuurd om niet al te experimenteel te zijn.
Tegen kleine ploegen vind ik zijn aanpak prima, maar tegen ploegen die erg in vorm zijn en duidelijk beter zijn dan moet je tactisch forse aanpassingen doen.
PSV zonder Gakpo en Madueke is aanvallend te veel kwaliteit kwijt, en als Ajax net met 4-0 van Dortmund heeft gewonnen, dan is dit PSV gewoon een slag minder dan dit Ajax.
Dan moet je de kracht van Ajax proberen te neutraliseren, door zeer compact te spelen, maar Schmidt liet de spelers overal op het veld nog druk zetten.
Ik hoop dat dit intern fors wordt doorgesproken, en er aanpassingen komen.
Van Gaal was ook een 4-3-3 man die bij het WK 5-3-2 ging spelen.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Wie vanuit de top zie je dat doen? Ze dekken elkaar allemaal.
+2/-1

 
3 maanden geleden
Ik weet niet of er intern wel flinke discussies zijn, en of Schmidt zeer eigenwijs is of toch ook zijn lijn aanpast.
Zolang er geen contract is verlengt heeft Toon en de raad van bestuur de macht in handen, dus ik zou eerst maar eens tot de winter wachten en kijken of we dan 2e of 4e staan.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Schmidt staat heus wel open voor kritiek,dat blijkt wel uit het wisselbeleid welk in het begin wel heel extreem was,maar na de gakpo-wissel tegen 010,is het weer normaal geworden.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Juist door volop druk te zetten tegen Ajax was PSV de 1e 60 minuten zeker niet kansloos. Als je iets niet moet doen, dan is het Ajax laten voetballen. Dus die tactiek was juist wel goed. Echter had ik liever een Vertessen gezien ipv Zehavi, die met zijn snelheid nog meer druk en gevaar kon brengen.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Ik ben het met je eens dat met vol druk zetten en heel veel loop en ren-werk PSV de eerste 60 min aardig meekon. Maar als PSV op donderdag heeft gespeeld, dan gaan er daarna ruimtes vallen en kan Ajax te vrij gaan voetballen.
Compact voetbal is 90 min lang vol te houden omdat je je energie beter verdeelt. Tegen Feyenoord was PSV ook beter, en werd het in de 2e helft toch 0-4.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Het is tegen dit ajax momenteel echter de enige manier om een resultaat te halen. Je moet ajax niet laten voetballen, dat zag je tegen Dortmund en zondag ook. PSV was zelfs beter in het begin toen zeer fel en de lange bal werd gespeeld. Wanneer begon ajax pas echt te draaien?: toen PSV na de 2-0 geen druk meer zette. Dus ik vind dat Schmidt dit keer een goede tactiek had.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Ik ben het eens met "Je moet ajax niet laten voetballen" dat is ook steeds mijn uitgangspunt van al mijn posts over Ajax-PSV geweest. Ik vind dat je dat moet doen door 1) je een stuk terug te trekken en de ruimtes heel klein te maken en 2) door ze op te jagen. Maar ik zou dat niet over het hele veld hebben gedaan want dan worden de ruimtes te groot als de PSV-ers te moe worden. Dus zou ik me een stuk teruggetrokken hebben, en ze op gaan jagen als ze de middenlijn over kwamen. Dan staan je eigen spelers dichter bij elkaar, en dus kunnen ze gemakkelijk de bal onderscheppen. Door minder afstanden te lopen wordt het wel 90 minuten vol te houden ipv dat je na 60 minuten af moet haken, zoals tegen Feyenoord en Ajax. En dan heb je veel ruimte om te counteren. Ik kan maar niet begrijpen dat Schmidt dit niet van te voren aan zag komen, terwijl ik als maar dacht "doe dit niet, dit gaat fout, dit wordt zo weer een 4-0 verlies partij". Je moet ook aan de lange termijn denken. Bij compact staan was het 2-0 geworden en was Ajax nu geen "super Ajax" geweest.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Al zou het Schmidt aan hebben zien komen, dan moet het nog wel zo uitgevoerd worden.
Het is geen FIFA21 met Schmidt op de controller.
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
3 maanden geleden
Nou ik heb Götze weinig druk zien zetten tegen die Blind anders...

Dat was het probleem juist, zet daar Vertessen neer, dan heb je aanvullend en verdedigend meer body... onbegrijpelijk imo
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Iets zegt mij dat @Buddy hier enkel is om dat geweldige statement te verdedigen en iedereen te overtuigen van zijn gelijk.
Even een dagje negeren en we zijn er weer vanaf.

edit: Ik bedoelde natuurlijk: EVEN een DAGJE NEGEREN!
+6/-1

 
3 maanden geleden
Hij lijkt inderdaad de ondertekende in het appje naar Toon ;-)
+4/-0

 
3 maanden geleden
Negeer maar....

Het verbaast mij dat het niet eerder kwam.

Maar wat mij het meest verbaast is dat er supporters zijn die nog vinden dat het goed gaat ook omdat de club 2de

1.5 jaar lang zitten we naar niets maar dan ook niets te bijzonders te kijken. Geen enkele lijn in het spel, geen bezieling, slap, excuses, excuses excuses.

Vorige jaar 16 punten achter op ajax.
+1/-5

 
3 maanden geleden
Niemand vindt dat het goed gaat en niemand is tevreden.

Dit hele gedoe gaat weer enkel om een stel supporters die niet met hun emoties om kunnen gaan, die het nodig hebben om een zondebok aan te wijzen en die, liefst met pek en veren, de deur uit te schoppen, zodat ze 2 dagen een goed gevoel hebben en daarna erachter komen dat we gewoon hetzelfde PSV zijn als de dag voor het ontslag van Schmidt. En daar staan we dan...

Kansloos.
+6/-1

 
3 maanden geleden
Je mag vinden dat je het niks vindt, maar 'geen enkele lijn in het spel'? Dan snap je niet veel van voetbal.
+4/-2

 
3 maanden geleden
Ok. Leg mij dat dan eens uit aub aangezien ik het voetballen niet begrijp.. Wat is het spel dat wij spelen. Druk zetten? Lange bal? Tegenstanders vastzetten eigen helft? Via de flanken?
+2/-1

 
3 maanden geleden
Ik hoef GEEN gelijk te hebben. Afgelopen 1.5 jaar zegt genoeg.
+1/-4

3 maanden geleden
Ontslag lost weinig op. Op dit moment is er geen trainer vrij die de problemen bij PSV kan oplossen. PSV heeft spitsen die niet scoren en een keeper die geen punten pakt. Met een andere trainer los je dit probleem ook niet op. Misschien dat volgend seizoen Ruud hoofdtrainer wil worden. Maar ook van Nistelrooy is geen garantie voor succes.We gaan de komende weken zien of en hoe PSV zich herpakt.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Precies!
Ook met een nieuwe trainer, die 4-3-3 gaat spelen, is deze selectie te slecht en zullen de doelpunten ons om de oren blijven vliegen. Het lijkt wel alsof Drommel betaalt krijgt voor elk tegendoelpunt en Van Ginkel om niet achter een bal of speler aan te lopen. Een nieuwe trainer laat onze voetballers ook niet opeens passes geven die wel aankomen.

En nee, door John de Jong te ontslaan kun je ook niet opeens wel allemaal topvoetballers naar PSV halen.
+3/-1

 
3 maanden geleden
Hoezo moet je dan ook weer meteen een nadruk op topvoetballers hebben? Er zijn genoeg talenten op de wereld en als er we bij de top 50 horen zouden er op elke positie toch wel een paar goede voetballers over blijven?
+1/-0

 
3 maanden geleden
Uhm... misschien omdat middelmaat (leftovers van de top50) en een lading (top)talent dus ook geen garantie op succes is? Of heb ik iets gemist de laatste jaren?
Toptalenten die Gakpo en Madueke maar wat hebben we daar momenteel aan? En Romero? Of Mo? En tja, PSV heeft het geprobeerd maar als Haaland niet wil houdt het op hè?
We hadden ook een leftovertje van ManCity rondlopen hier. Weet je nog wat die moest kosten?

We schieten er gewoon geen reet mee op als De Jong wordt ontslagen en precies hetzelfde geldt nu ook voor Schmidt. Sterker nog.. ik vrees dat we alleen maar nog dieper in de shit komen, want vervanging wordt nog een dingetje. Zou jij als trainer of TD zin hebben om PSV nu uit de stront proberen te trekken? Met het risico dat er binnen 2 maanden een groep idioten je hoofd op een bord met een grote kwak mayo wil zien, en jou en je gezin komen bedreigen?

Er is maar 1 weg omhoog en die moeten we samen, met z'n allen(!) bewandelen. Om kampioen te worden moet alles precies goed vallen.
Eendracht maakt macht, maar een deel van de supporters laat het al een tijdje afweten.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Je doet net alsof het trainersvak/TD een vreselijke taak is , en al helemaal met een begroting van PSV. Er zijn genoeg mensen die met minder moeten doen , lijkt me een mooie uitdaging voor iemand met ambitie. Je argumenten dat niemand het zou willen en dat we maar blij moeten zijn met JdJ is puur omdat je vasthoud aan wat we hebben terwijl dat de afgelopen seizoenen helemaal niks opgeleverd heeft. Begrijp me niet verkeerd, ik had niks liever gewild dan dat we er nu goed voor staan maar ik heb nog wel enige realiteitszin om naar de situatie te kijken hoe die is. Ik hoop dat ik het fout heb , zou niks liever willen dan dat je op het eind van het seizoen mij er op mag wijzen dat ik er naast zat maar ik heb er een hard hoofd in. Ga hier ook niet meer maanden over discussieren , heb totaal geen invloed op wat er op de club gebeurd dus is verspilde energie. Ik blijf gewoon PSV steunen , wil ook geen ontslag midden in het seizoen maar we zullen zien waar we staan in mei, tot dan. :)
+1/-0

 
3 maanden geleden
Tuurlijk, prachtige baan, maar voor het gemak sla je de bedreigingen en doorgesnoven idioten voor de deur van je werk maar even over. Kijk anders even naar wat al die bedreigingen en ontslagen in Rotterdam voor positiefs hebben gebracht, als je niet wil/kunt zien wat dat met onze eigen club en clubmensen doet. Zo fijn is het de laatste jaren niet om AD, TD of trainer bij PSV te zijn.

Zodra er een betere AD, TD of trainer te halen is moet PSV die halen, net als wanneer we ons kunnen versterken met een RB of spits, maar die liggen niet voor het oprapen, zeker nu niet.
Jij kan wel doen alsof het geweldig is om aan een bijna onmogelijke missie te beginnen en ervan houden, bedreigd te worden en door een groep doorgesnoven idioten opgewacht te worden bij de uitgang van het stadion, maar de gemiddelde AD/TD/trainer/mens wordt daar niet blij van. En nee, ook niet met de begroting van PSV en een dik salaris.

Tot in mei, waar ik niet verrast ga worden als we 2e of 3e eindigen.
+2/-0

 
3 maanden geleden
De dreigementen enzo gaan ook echt te ver , slaat nergens op. Ik zou de baan toch nemen , prachtige baan voor je club werken en proberen verder te helpen en mocht je ongeschikt zijn, volgende.
+1/-0

 
3 maanden geleden
We hebben hopelijk geleerd van de voorgaande trainers-in-opleiding, dat was helaas ook geen overweldigend succes (ondanks dat Philip toch 3x kampioen werd).
+1/-0

 
janderk70 (geschorst)
3 maanden geleden
Lost wel veel op. Schmidt is geen winnaar en een eigenwijs. Had gewoon 4-3-3 moeten spelen tegen Ajax. En met een Vertessen op rechts! En Propper in plaats van van Ginkel. Je hebt voetbal nodig op het middenveld. Een breker als Sangare heb je al. Daarbij elke keer dat stomme gelul. Vertessen is jong dus kon niet 90 minuten spelen. Die jongen heeft amper gespeelt de wedstrijd tegen Monaco. En dan nu al gaan roepen dat het 80 procent is tegen 20 procent van psv dat Ajax kampioen wordt. Dat is gewoon geen winnaar, en dat straalt hij ook uit op de psv spelers. Overigens denk ik ook dat ze veel te zwaar trainen, na 60 minuten vaak spelers al op. Dat kan en mag gewoon niet. Weet nog wel met cocu toen hij moest bouwen. En hij ook veel gedoseerder ging trainen. Toen waren ze gewoon top fit de spelers. En zelfs in blessure tijd toen nog een overwinning weg pakken!
+1/-0

3 maanden geleden
"Via een statement op Facebook ..." Hahahahaha
+5/-1

3 maanden geleden
Ik denk nog steeds dat de oplossing in Volendam zit en luistert naar de naam: Wim Jonk
+4/-2

 
3 maanden geleden
Dit zou ik eigenlijk best toejuichen.
+1/-3

 
3 maanden geleden
Hilarisch, Wim Jonk? Waarom zit hij op 55 jarige leeftijd bij KKD Volendam en is hij weggebonjourd bij Ajax na dat Cruijffplan-debacle en wil geen club hem hebben? Nou @buddy, veel geschreeuw hier na het aanmaken gisteren van een account hier, maar weinig tot geen wol. Ben benieuwd of je er volgende week nog bent hier.
+4/-1

 
3 maanden geleden
Wat een sneue reactie , net alsof je niet mag meepraten als je net een account hebt gemaakt. Hij had dus beter pas over een jaar mee kunnen praten? Typisch ook , krijg over het algemeen veel minnetjes wat me niet uitmaakt, maar inhoudelijk ergens over discussieren doet nog geen kwart. Wens iedereen nog veel sterkte dit seizoen , hoop dat jullie gelijk hebben.
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Ongeloofelijk...!
Eerst roepen dat je met de uitspraken van deze trainer als club 'voor lul' staat, maar na deze actie van sta je als club pas echt 'voor lul'.

Het wordt tijd dat een aantal supporters de ogen open gaan doen en beseffen dat PSV op dit moment de #2 van Nederland is. Ajax is de Bayern Munchen van de Nederlandse competitie (op dit moment), hoe pijnlijk het ook klinkt.

PSV is momenteel (al jaren) niet de club waar spelers voor warm lopen, daarnaast is de concurentie (om spelers aan te trekken) moordend. Daar waar PSV er jaren geleden goed in was (met vele dank aan Piet de Visser) om jonge talenten binnen te harken, is PSV nu afhankelijk van de eigen jeugd (wat steeds beter begint te lukken)

Helaas heeft geld veel kapot gemaakt in het betaald voetbal (in heel Europa) en mogen we (naar mijn mening) blij zijn met spelers als Gotze, van Ginkel & Proper. Maar ook een trainer als Schmidt, die echt al heeft laten zien dat met zijn manier van spelen (begin van de competite) we leuk en lucratief voetbal kunnen laten zien. Nu zitten we een aantal wedstrijden in een dip (wat de laatste decenia niet vreemd is, waar wel meer clubs ieder jaar weer mee te maken hebben gehad), maar er is op dit moment zeker nog niets verloren en strijden we zeker nog mee om de 2e plaats en mogelijk daarmee een ticket voor directe plaatsing in de CL (na volgend seizoen).

Nogmaals, ik bergijp heel goed dat supporters hier niet op zitten te wachten en er zullen dan ook vele minnen achter deze reactie komen, maar we moeten ook realistisch blijven, hoe pijnlijk dat ook is. Ik ben nog steeds trots op dit PSV en al helemaal als je bedenkt wat voor selectie er nu staat, ondanks de 23 miljoen verlies van afgelopen seizoen.

Offtopic: Ik ben bang dat PSV te lang heeft gewacht op Luuk de Jong (maar wie had er dan ook verwacht dat hij een aanbieding zou krijgen van FC Barcelona?). Met Luuk er bij hadden we aanvallend (spitsenpositie) al iets meer opties gehad. Helaas brengen Venicius en Zehavi op dit moment niets meer en laat Romero nog even op zich wachten. Had PSV een betere spits kunnen aantrekken (JdJ wist waarschijnlijk al lang dat er een flink verlies aan zat te komen qua financien)?

Als PSV verder geen punten laat liggen de komende tijd en na de winterstop de draai weer weet te vinden, ben ik er van overtuigd dat we met 4 punten achterstand echt nog wel kans maken op de titel dit seizoen. Thuis revange nemen op Ajax en hopelijk niet teveel punten laten liggen bij het altijd lastige uit tegen Feyenoord... Onze concurent laat echt nog wel punten liggen dit seizoen.
+6/-0

 
3 maanden geleden
Zit zeker wat in wat je zegt. Ik hoef nu tijdens het seizoen ook geen ontslag maar ook geen contractverlenging. ik wil dit seizoen afwachten waar deze 2 jaar onder Schmidt ons heeft gebracht.
+2/-0

3 maanden geleden
Op maandag, the day after... Dit is van hetzelfde niveau als op een maandag in 2016 aangifte doen van matchfixing.
+5/-2

3 maanden geleden
PSV heeft na Ajax het grootste budget. Veel spelers zijn gehaald op voorspraak van Schmidt, en en de rest in nauw overleg met Schmidt. Bijna het hele (basis) elftal dus, alleen Gakpo en Madueke zijn van voor die tijd, en dat zijn nou net níet de minsten. Schmidt heeft tijd genoeg gehad en niet geleverd. Dus natuurlijk moet Schmidt worden afgerekend op het geńante voetbal dat hij ons voorschotelt, er graag heel erg snel. Het spelniveau is een topclub onwaardig, de prestaties zijn een topclub onwaardig en als deze man nu niet zijn biezen moet pakken ben je niets meer dan een parodie op een topclub.
+5/-1

3 maanden geleden
@Buddy, denk om je hart jongen.
Het is toch lachwekkend dat een groepje dit wil. Natuurlijk het zou beter kunnen, maar we zijn het seizoen erg goed begonnen, ik vond zelf dat de eerste wedstrijden van het seizoen die er toe deden het beste voetbal voorbrachten wat ik bij PSV in vele jaren heb gezien.
Dat was ook onder Schmidt, het loopt even niet lekker, maar dat komt vooral door onze keeper (17 doelpunten tegen! Net zoveel als de meeste ploegen onderin de ranglijst) en het gebrek aan scherpte bij onze spits(en). De kansen stapelen zich in de wedstrijden op, maar het afronden blijkt moeilijker dan aan het begin van het seizoen. Als Zahavi weer scherp is en of Vinicius, dan loopt het ineens heel anders. En als Drommel zijn concentratie op orde kan krijgen (soms doet hij fantastische dingen), dan zijn we een heel eind.
Wat mij betreft kan Schmidt verlengen.
Het kampioenschap is nog niet verloren, maar gezien de vorm van Ajax moet je reëel zijn, die blazen menig Europese topper omver, daar moeten we ons niet bij neerleggen, maar is momenteel wel de realiteit.
+5/-1

 
3 maanden geleden
Het is ook lachwekkend dat een groepje dit wilt maar ze hebben een punt.

Het wordt tijd dat er nagedacht wordt over het functioneren van de trainer.

En wat ik ook blijf zeggen...zien wij verbeteringen voor het rest van dit seizoen of eventueel volgend seizoen. Als het ja is, dan blijf die zitten. Is het Nee...dan moeten we snel ons verlies nemen en doorgaan.
+1/-1

3 maanden geleden
Per WhatsApp nog wel. Is dat de digitale variant van de bus op wachten? Onvrede uiten tot daar aan toe, maar de directeur een app sturen en een vertrek eisen, kom op zeg.
+9/-0

3 maanden geleden
De tactiek van Roger Schmidt heeft aan het begin van dit seizoen met uitgeruste spelers gewerkt. Het lijkt er echter nu al op dat de spelers deze tactiek al niet meer vol kunnen houden en er ook blessures van krijgen. Met een vermoeid PSV tegen Ajax was een counteropstelling/instelling misschien een betere optie geweest, nu was het na de eerste 20 minuten al afgelopen. Het is stug volhouden wanneer het niet meer werkt, we hebben geen plan B. Ik zie graag een slimme coach die kan schakelen wanneer nodig, Roger kan dat helaas niet.
+2/-2

3 maanden geleden
We hebben het hier over dezelfde groep die het belachelijk vond dat Van Bommel ontslagen werd. Geen aandacht aan besteden dus.
+6/-0

3 maanden geleden
Ben erg benieuwd of diegenen van PFU die dit de wereld in slingeren in het dagelijks leven verantwoordelijkheid dragen voor een organisatie. Als dit nl. wèl zo is, ben ik benieuwd of ze succesvol zijn. Nu er tegenslagen zijn meteen ad hoc mens(en) eruit gooien, geen idee wie het dan wel moet doen, en of op dezelfde wijze doorgegaan wordt of dat er een nieuw plan komt. Wmb echt kansloze, niet bijster intelligente, oproep.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Je hebt een punt. Maar dat zijn tegenslagen. Momenten dus.
Dit is geen verbetering na bijna 1,5 jaar icm rare en onnavolgbare keuzes en commentaren.
+1/-2

 
3 maanden geleden
Wat zitten jij en @Buddy toch te janken om je "1,5 jaar geen verbetering"?
Vorig jaar werd er 4-4-2 (of 4-2-2-2 als je dat liever zegt) gespeeld, daar had PSV (helaas) niet de juiste spelers voor (de succes jaren van PSV waren toch ook met een 4-4-2 opstelling in de jaren 1990/2000). Daar was dan ook (terecht?) veel commentaar op.

Dit seizoen is hij weer terug gegaan naar het 4-3-3 systeem. M.a.w. hij moet weer opnieuw beginnen met het systeem en de speelwijze er in te brengen bij de jongens. Daarnaast zijn er veel spelers vertrokken en veel spelers bij gekomen. Zoals hier al eerder werd gezegd door Roelson, ook ik heb in 2/3 van de nu gespeelde wedstrijden toch aantrekkelijker voetbal gezien dan in de meeste andere seizoenen. Dus als jij /jullie geen verbetering hebt gezien, dan moet je echt eens gaan praten met een dokter. Dan zit de haat tegenover iemand erg diep van binnen waardoor je de realitiet niet meer ziet.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Dan heeft ie t vorig jaar dus verkeerd gezien. En net als vorig jaar winnen we nu (als we winnen) met pijn en moeite van de kleintjes, hebben we weer geen CL en staat ook overwintering EL op losse schroeven, worden toppers verloren (ik noem een 0-4 en een 5-0!!!) en kunnen gewoon geen soepel combinatievoetbal spelen met deze grotendeels door Schmidt bij elkaar geharkte selectie.
Het ligt kennelijk aan mij, maar ik zie niet wat de verbeterpunten zijn sinds zijn aanstelling…..
+3/-4

 
3 maanden geleden
Zucht....ten eerste...

Ik vind kwalijk dat je het woord haat gebruikt voor mijn kritiek. Ik haat die man niet. Het is puur zakelijk en op basis van cijfers.

Ik was erg blij toen die aangesteld werd want ik was benieuwd. Druk zetten etc etc. Het klonk heel goed en ik zag het al voor me.

Maar ik ben wel zo eerlijk naar mijzelf toe om toe te geven dat het na 1.5 jaar gewoon niet goed gaat en ik het ook niet beter ziet worden.

Psv speelt helemaal GEEN 4-3-3. Hij heeft 4-2-2-2 ingeruild voor 4-2-3-1.

De wedstrijden waarin hij 4-3-3 speelde waren Gala uit /Midtjylland thuis /Ajax uit JC schaal /Sturm Graz uit / Monaco thuis.

Je praat over dat ik de realiteit niet onder ogen zie.

Weet jij wat de realiteit is?
Vorig jaar 16 punten achter op ajax.
Dit jaar 0-4 tegen fey
Dit jaar 5-0 tegen ajax
Dit jaar hakken over de sloot tegen pec
Dit jaar hakken over de sloot tegen sparta
Dit jaar hakken over de sloot tegen eagles
Belangrijke wedstrijden Eur geven we niet thuis.
Na 10 wedstrijden al 17 doelpunten tegen.
Na 10 wedstrijden en 4 punten achter geeft de trainer met zijn post game interview al aan dat het gespeeld is.

DIT IS DE REALITEIT die jij niet onder ogen wilt zien.
+5/-3

 
3 maanden geleden
Zelfs in de beste jaren hebben we wedstrijden gewonnen met de hakken over de sloot. In dit soort wedstrijden gaat het dan ook om de behaalde punten, niet om het vertoonde spel. We hebben zelfs een lange tijd bekend gestaan als de club die alle wedstrijden begon te winnen in de blessuretijd. Dus dat argument slaat totaal de plank mis.

Je verliest met 5-0 van Ajax, maar 3 maanden geleden wonnen we met 0-4, maar die ben je kwablijkelijk alweer vergeten. Dat we 17 doelpunten tegen hebben is zorgelijk, maar we staan nog steeds 2e met maar 4 punten achter op de nummer 1.
Dat we vorig jaar 16 punten achter stonden op de #1 zegt ook weinig. Je wordt 1e of je wordt niet 1e (daar gaat het de supporters uiteindelijk om). En als je geen 1e wordt, boeit het ons geen reet of je dan 16 punten, 60 punten of 1 punt achter staat, uiteindelijk ben je geen 1e.

En dat de trainer het na 10 wedstrijden heeft gezien, dan moet hij er uit? Omdat hij realistisch is? Heel Nederland ziet dat Ajax dit jaar weer met gemak kampioen gaat worden.

Dus de 3 argumenten waar je mee aan komt zetten slaan totaal de plank mis. Deze statistieken die jij benoemt zijn leuk voor de teletekst-supporters. Er is namelijk een groot verschil tussen een wedstrijd verliezen met slecht spelen of een wedstrijd met "pech" verliezen. Want zowel tegen PEC, Sparta, Willem II, Monaco maar ook in de laatste wedstrijd van de vCL was PSV de betere ploeg. En dat geeft een supporter als mij het vertrouwen dat het wel weer goed komt. We weten inmiddels allemaal de 2 grote problemen (keeper + spits), hier kan de trainer weinig aan veranderen, hij moet immers roeien met de riemen die hij heeft. En iedereen was vorig seizoen al zo ontevreden over Mvogo, dus wat moet hij dan doen?

Ik stel voor dat je de komende 10 wedstrijden ook daadwerkelijk gaat bekijken ipv statistieke op te zoeken, kom daarna nog maar eens terug om een discussie aan te gaan.
+1/-3

 
reactie verwijderd

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Je doet net alsof voetballers nooit in 4231 hebben gespeeld , die 4222 verschilt trouwens ook helemaal niet zo veel van de 4231
+1/-1

3 maanden geleden
Weet je wat fijn zou zijn? Dat mensen eens positief denken en niet al voor alle potjes lopen te roepen hoe kut het allemaal wel niet is. Ik zie PSV echt veel leuker voetballen dan in de 6 jaar hiervoor. De eerste helft werd PEC echt helemaal weggeveegd. Het grote probleem is dat we lopen te breien voor de goal en dat onze spitsen dramatisch uit vorm zijn. Ook tegen Ajax hebben we met een normale spits gewoon 3x gescoord. Ik vind dat John de Jong eerder moet opkrassen dan Schmidt. JdJ heeft hooguit Sangare als goede aankoop op zn conto staan.
+5/-3

 
3 maanden geleden
Als als. 0-4 tegen Feyenoord en 5-0 tegen Ajax. Ik prijs je optimisme, maar cijfers liegen niet
+4/-4

 
3 maanden geleden
Hier nog zo'n teletekst supporter, die alleen maar naar statistieken kijkt.
Stel, dat PSV toch nog kampioen wordt dit seizoen, denk je dat iemand het dan nog boeit dat je deze 2 wedstrijden zo op de pijnbank hebt gelegen? Als we op het einde van het seizoen 2e worden en vCL behalen, dan hoor je hier niemand meer over.

En ondanks deze twee door jou benoemde verliezen, staan we nog steeds 2e in de competitie, met maar 4 punten achter op de #1 en hebben we nog 3 wedstrijden in de EL, met 1 punt achter op de #2 en 3 punten achter op de #1.

Een trainer nu ontslaan gaat de huidige situatie bij PSV echt niet verbeteren, evenals dit soort uitspraken (van PFU).

Laat ik wedermaal eindigen met ons clublied:

En komen er tijden
Van veel tegenslag
Dan zullen wij tonen
Wat vriendschap vermag
De strijd zal ontbranden
Eenieder vecht mee
Vooruit nu Rood-Witten
Vooruit PSV.
+2/-2

 
reactie verwijderd

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Structureel in een hevige strijd zitten om plek 2 past niet bij PSV. Zeker niet omdat we hoog van de toren blijven blazen over onze ambities, zowel op nationaal maar zeker ook op internationaal niveau. inzake JDJ versus Schmidt: wat voegen Zahavi, Max en Mwene dan toe of die keeper van vorig jaar? Gotze is marketingtechnisch nog wel leuk en heel Brabant was even in rep in roer dus hem geef ik het voordeel van de twijfel.
+3/-5

 
3 maanden geleden
Ik weet echt niet wat ik zit te lezen hier. Heb jij de wedstrijden van de club afgelopen periodes wel eens bekeken? De eerste helft werd pec weggeveegd? Welk uitgespeelde open kansen heb jij gezien eerste helft. Na de 0-1 ging alles door het midden via een trechter.

Ik waardeer je optimisme heel erg
+4/-5

 
3 maanden geleden
Menneke, ga eens een wedstrijd kijken ipv alleen maar statistieken opzoeken. Als jij niet ziet dat PSV wel degelijk de overheersende partij was, dan heb je niet gekeken of je snapt er geen bal van.

Dat ze uiteindelijk niet tot echte kansen komen, heeft te maken met het 'parkeren van de bus', welke inmiddels vaker door clubs tegen PSV gebruikt wordt. En ik zal je zeggen, zelfs een Barcelona, Bayern Munchen of Liverpool zal in zo'n weedstrijd, tegen zo'n tegenstander niet veel kansen creeën.
+2/-1

 
3 maanden geleden
Manneke? Ik heb genoeg wedstrijden bekeken van OSV om een mening te vormen over de attractiviteit van hetgeen ik naar zit te kijken afgelopen 1.5 jaar.

Mijn broek gaat niet bollen van het eventueel weg spelen van pec die laatste staat.


Ik heb de wedstrijd gezien...we hebben Pec helemaal niet weg gespeeld. Ze bleven redelijk overeind getuige het feit dat er gescoord werd uit een corner, vrij trap en een bal die de keekeeper best kon hebben.

Ik weet niet waar jij zit te kijken
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ze bleven overeind omdat PSV niet wist te scoren, maar aan je reacties te merken snap je er weinig van. het zal me dan ook niets verbazen als je nog een tiener bent.

Maar genoeg van deze onzin, je mag nog reageren wat je wil, ik ben klaar met deze discussie met jou.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Hebben we niet een heel goed betaalde coach om met een oplossing te komen tegen een ploeg die de bus parkeert? De beste man is 1,5 jaar bezig en zou toch onderhand moeten weten dat vele ploegen tegen ons de bus parkeren. Er is volop in spelers geinvesteerd (qua aantallen). over grote wedstrijden zullen we het voor de goede orde maar niet hebben. Het trackrecord van Schmidt in dergelijke wedstrijden is om te huilen.
+1/-1

 
3 maanden geleden
PEC van de mat vegen is PSV aan zijn stand verplicht. En zo nog minimaal 12 ploegen in de eredivisie. De speelwijze in de voorronde CL stemde mij erg hoopvol, maar het is sindsdien alleen maar minder geworden. Met feyenoord en ajax als dieptepunten. Dus, in de winter de balans opmaken en beslissen wat te doen. Ik zie geen progressie in het spel, de Conference League is te weinig als je op het randje van de Champions League stond en in oktober al achter de feiten aan lopen is zeer teleurstellend. Je moet dingen ook samen zien. Tweede staan met alleen maar moeizame overwinningen is niet ok voor een club als PSV.
+4/-2

3 maanden geleden (gewijzigd)
Mee eens.

Met de Fans UTD dan.
+2/-4

3 maanden geleden
Presteert weinig met een selectie waar meer dan genoeg talent in zit maar hij krijgt t schijnbaar niet aan de praat. Heeft geen enkele belangrijke wedstrijd gewonnen en is niet ziek van een 5-0 verlies tegen aartsrivaal. Wat mij betreft functie elders. De twee wedstrijden tegen Ajax zijn voor mij persoonlijk bijna even belangrijk als de positie op de ranglijst.
+1/-2

 
3 maanden geleden
Helemaal eens. En ik ben gewoon verbaasd over het aantal supporters hier die de lat kennelijk wat lager leggen voor PSV. We presteren gewoon al anderhalf jaar onder de maat, op de eerste wedstrijden van dit seizoen na. En dat laatste is in mijn ogen tegelijkertijd een reden dat die gehypte Duitser ongeschikt is. Echt gehypt deze man. En ik vind zijn Duits/Engelse accent overigens nog erger dan dat van Ten Hag, maar daar reken ik hem niet op af.
+2/-0

PSValtijd1 (geschorst)
3 maanden geleden (gewijzigd)
Ontslag is wat vergaand op dit moment, maar ik ben wel blij dat er reuring ontstaat na de recente resultaten die eenieder van ons grote frustratie bezorgt.

Het is imo goed dat de druk wordt opgevoerd, want zo verder modderen is PSV onwaardig en er wordt wel erg makkelijk gedaan over meerdere afgangen die we recentelijk hebben moeten incasseren.
Ja ik was een grote fan van Schmidt, maar zo langzamerhand is bij mij het geduld aan t opraken. Ik ben duidelijk niet de enige en dan krijg je problemen met de 5e colonne, zo werkt dat overal bij top clubs...

Zeer benieuwd naar de wedstrijd van zaterdag tegen de tukkers, die ongetwijfeld bloed ruiken, maar zelf ook kwetsbaar zijn (na de 1-2 tegen NEC):
Oftewel, daar moet PSV zijn ballen tonen en zorgen dat er niets te halen is in Eindje... gebeurd dat niet dat zie ik het zwaar in voor Roger (en JdJ)...
+3/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Ik vermoed dat PSV Fans United dit vooral naar buiten heeft gebracht om de zaak wat op te schudden, waar ik wel voor ben.
Schmidt heeft geweldig gepresteerd in de vCL op de laatste wedstrijd tegen Benfica na waar veel meer via de zijkanten had moeten worden gedaan.
Maar 0-4 tegen Feyenoord, en 0-5 tegen Ajax dat kan natuurlijk niet. En beide keren was PSV in de 1e helft prima en werd het in de 2 helft een zeer hoge score. Dan is het geen toeval.
Ik hoop op aanpassingen, en dat Schmidt ook zichzelf gaat corrigeren. Misschien is het statement dan wel zinvol geweest.

PS. En tav je opmerking hierboven. IK had ook altijd Vertessen op Blind gezet.
+2/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
3 maanden geleden (gewijzigd)
Ja dat soort onlogische keuzes maken het steeds moeilijker om Schmidt te kunnen blijven steunen, dat moet hij onderhand toch gaan beseffen, anders tekent hij zijn eigen vonnis...

Onlogische keuzes lijken wel zijn handels kenmerk te zijn; indien je daarmee succes boekt dwing je respect af; indien het leidt tot problemen verlies je het vertrouwen van de fans en vermoedelijk ook de spelers en staf.
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Denk je als de 'druk wordt opgevoerd' door de buitenwacht (who the f.ck is PSV Fans United met hun feestboek eis) een trainer/selectie beter zal gaan presteren @psvaltijd1 ???
+1/-1

 
PSValtijd1 (geschorst)
3 maanden geleden
Nou ik denk dat het goed is om druk te ervaren als er zo laconiek wordt gereageerd op een historische afstraffing; dan moeten alle alarm bellen afgaan en die indruk kreeg ik niet echt.

Of ze dat beter van gaan voetballen is de vraag, maar daarover (voetbal inhoudelijk) heb ik al al vaak genoeg gepost (bv passen en afwerken verbeteren door daar meer op te trainen, breed houden van het spel, meer logica in het wisselbeleid, grote namen die niet functioneren aanpakken, mn Zahavi, Van Ginkel en Götze) maar ook het onnodig groter maken van tegenstanders. Wij zijn PSV kom op zeg!
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik denk niet dat dit kleine groepje PFU enige indruk maakt bij de leiding, TS en selectie, tis gewoon een domme emotionele kreet zonder inhoud. Druk heeft meestal geen effect, kijk daarvoor maar even naar Koeman, de prestaties worden er niet beter op, eerder minder. Intern kun je bij mindere tijden bespreken waar het aan ligt en de voorwaarden creëren om uit het dal te komen. Als de selectie geen vertrouwen meer heeft in de TS, wordt het pas tijd om rigoureus in te grijpen.
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Ik vind deze selectie nou ook niet zo goed om het allemaal op de TS te gaan schuiven, en toch ligt het aan de hele staf want die hebben de selectie samengesteld met een stel netnieters en revalidanten die weliswaar af en toe een goede actie hebben waaruit iets ontstaat en waarvoor ze heel veel lof krijgen en daarna 4/5 wedstrijden dik ondermaats blijven, of niet?
+1/-0

3 maanden geleden
Wie zijn PSV fans united?
+2/-0

 
3 maanden geleden
Welke Nederlander voorheen in buitenlandse dienst,Niet?
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Memphis mist een penalty, Dest mist een grote kans, supporters bestormen zijn auto... dus logisch dat Koeman er uit gaat. Kost slechts 13 miljoen, en Barcelona wordt nu ruim kampioen dit jaar uiteraard. (met n beetje geluk komt er een rijke Arabier die een club als zijn speeltje wil, maar geen f.ck om het spelletje geeft)
+1/-0

 
3 maanden geleden
Een gefrustreerde trainer, niet doen!
+1/-0

3 maanden geleden
Ook de lederhose ging uit!
Bayern wat met 5-0 op de klote kreeg van BMG.
Het kan de beste overkomen.
+1/-1

 
3 maanden geleden
Zijn we toch nog steeds trendsetter in Europa
+1/-1

 
 
3 maanden geleden
Wij hebben thuis met 0-4 verloren van Feyenoord en met 5-0 bij Ajax en van Willem II verloren. De vergelijking met Bayern is belachelijk.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Het was allerminst bedoeld als vergelijking,dat is wel het laatste wat in me op zou komen,mocht je dat denken.
+1/-0

3 maanden geleden
Sorry, maar ik had op voorhand al geen vertrouwen in een goed resultaat. Volgens de onderzoeken zou de club met minder rust na een uur spelen wegzakken en dat is in de wedstrijden tegen Ajax en Feyenoord gewoon gebeurd. Kijk maar naar de doelpunten wanneer die zijn gevallen. Dus als je zelf niet op voorsprong komt, terwijl de mogelijkheden er wel waren, zak je steeds verder weg qua spel.
+1/-0

3 maanden geleden
Wordt tijd hem te vervangen.
Trainer van niks.
Misschien Ronald Koeman een optie ?
+2/-1

 
3 maanden geleden
Dan zul je wel eerst een trein richting Barcelona moeten sturen!
+1/-1

 
3 maanden geleden
Met de miljoenen die hij meekrijgt,zal hij eerst wel een sabbatical van een jaartje of drie in de Spaanse zon nemen.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Die volgt van Gaal straks op als NL het niet best doet op het WK.
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

berghuis bijwerkingen booster boosteren corona drommel educated ehv ehvdgxt feyenoord fox gotze guess guppie ihattaren immuunsysteem nikiforov oma ontnomen placebo sangare schmidt utrecht vaccin vaccinaties vaccineren veerman vloet watervlug wetenschap