Transparent
Inloggen
Sluiten

Bevestiging KNVB: wedstrijden gaan gewoon door

17 november 2021 12:55 - KNVB.nl
Foto: Pro Shots

Bevestiging KNVB: wedstrijden gaan gewoon door; image source: Pro Shots

De KNVB heeft het nieuws bevestigd dat de wedstrijden in het betaald voetbal gewoon door zullen gaan. Meerdere clubs hadden het verzoek ingediend om de komende wedstrijden uit te stellen omdat er geen publiek aanwezig mag zijn, maar na gesprekken met verschillende partijen bleek het vrijwel onmogelijk om de wedstrijden op te schuiven. Bovendien is het ook risicovol voor de voortgang van de competities terwijl de ontwikkeling van het coronavirus onzeker is.

De voetbalbond meldt wel dat er in saamenwerking met het kabinet een compensatieregeling wordt uitgewerkt voor de financiële schade die de clubs lopen met het verbod op publiek.

Meer op KNVB.nl
Tags

knvb compensatieregeling coronavirus kabinet saamenwerking voortgang

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Dan maar een ESPN account voor alle seizoenkaarthouders!
+2/-0

2 jaar geleden
Lijkt het kabinet wel, 80% is tegen dus we drukken het door.
+4/-0

2 jaar geleden
Mogen we zaterdag 4 december wel weer naar psv-fc Utrecht? Want die wedstrijd begint ook om 16.30 uur.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Het zou me al meevallen als we tegen 020 weer in het stadion zitten.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Volgens de huidige maatregelen zouden we wel weer 4dec naar de voetbal kunnen.
+1/-0

2 jaar geleden
Het is niet anders. Het gaat hier om ontzettend veel belangen. Niet alleen om de belangen van PSV. Ik begrijp de kritiek van Gerbrands wel want PSV verliest hier veel geld op. Ondanks de compensatie is dat maar een druppel op de gloeiende plaat. De KNVB moet dan ook hard zijn richting het kabinet.
Het baart me wel zorgen want je kunt wereldwijd ook niet elke winter in lockdown gaan. Dan gaat de wereldeconomie ook aan flarden.
+2/-0

2 jaar geleden
Trieste beslissing is gewoon om de rellen te stopen heeft NIETS met Corona te maken,kost de clubs weer bakken met geld !!
+2/-1

2 jaar geleden (gewijzigd)
Begrijpelijk dat er geen ruimte is om die wedstrijden te verplaatsen om zoveel mogelijk flexibiliteit te behouden in het toch al krappe schema. Wie weet wat er allemaal nog gebeurt en deze maatregelen zouden zomaar nog een tijdje verlengd kunnen worden. Wel jammer dat het net voor een aantal thuiswedstrijden is, maar het is niet anders.

Wat ik minder begrijp is het beleid vanuit het kabinet met wat wel en niet open mag blijven, al dan niet in andere vorm. De toegang met de QR code verloopt volgens mij gewoon goed, in ieder geval wel bij PSV, buiten ons stadion heb ik weinig ervaring. Het is grotendeels geplaceerd, je zit doorgaans naast dezelfde personen en het is in de buitenlucht. Daarbij komt nog dat de wedstrijden in het verleden niet brandhaarden van besmettingen hebben gezorgd, althans volgens de artikelen die ik vind over uitgevoerde onderzoeken.

Natuurlijk zijn er veel van de overige evenementen gesloten gebleven terwijl wij al naar wedstrijden konden en ik ben blij voor hen dat zij weer naar evenementen kunnen waar ze graag naartoe gaan. Desalniettemin denk ik dat er risicovollere evenementen open blijven dan voetbalwedstrijden (mits die onderzoeken kloppen en degelijk zijn) en is het voor mij onbegrijpelijk dat winkels eerder dicht moeten. Zelfde aantal mensen in een kortere periode zorgt volgens mij voor drukte, maar ik zal wel gek zijn.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Voor wat betreft die laatste opmerking: je hebt je naam alvast mee ;)
+3/-0

2 jaar geleden
De voetbalsupporter doet er totaal niet meer toe.

Maar dat wisten wij al.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Vervang voetbalsupporter voor burger en je hebt net zo hard gelijk.

Triest land geworden. Waar ik triest zei hoor ik als braaf burgers "gaaf" te zeggen natuurlijk. Mea culpa.
+1/-2

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Inderdaad een triest land met sneue mensen die er een sport van maken om alles maar dan ook werkelijk alles te bekritiseren en alles beter weten. Ik vind de maatregelen veel te soft, van mij mag alles op slot richting einde van het jaar. 21 duizend besmettingen per dag mensen, hoe krijgen we het voor elkaar, let is een keer op wat je doet.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Uiteraard, burgers kan ook prima hier.

Trieste overheid, sneue situatie.

En Red Bastard, je doet je naam eer aan, sneue mensen toe maar... wij hebben nota bene (bijna) allemaal keurig onze prikjes gehaald.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Het is ook wel erg makkelijk om publiek bij wedstrijden te verbieden.
Gaat ze puur omdat er teveel gedoe was de laatste tijd met rellen etc.

Want van vol naar nul, dat klopt gewoon niet.
Ze hadden ook gewoon weer 2/3 van de capaciteit kunnen doen.
+2/-1

 
2 jaar geleden
Hoewel ik het ook nergens op vind slaan is het toch niet zo heel lastig om te bedenken dat ook 2/3 publiek eerst in grote/kleine groepen de trein/auto/kroeg in duikt en daarna weer vrolijk naar huis/familie/vrienden/school/werk gaat?

Ik geloof ook weinig van wat die hoge heren uit Den Haag allemaal verkopen, hebben ze zelf voor gezorgd met al hun leugens, maar denken dat deze maatregel is ingevoerd om de rellen te bestrijden vind ik toch een beetje een wappie verhaal.
+4/-2

 
2 jaar geleden
Want jij denkt dat mensen elkaar nu, zonder PSV, niet alsnog opzoeken?
Mensen duiken nu tijdens de wedstrijd juist de kroeg in of zijn met elkaar thuis.

Daarbij; ik ben allerminst een wappie.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Tuurlijk denk ik dat niet. Zoals ik al zei ben ik het er niet mee eens en is het wederom compleet selectief.
Ik zeg ook niet dat je een wappie bent.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Een aantal wel, maar voor de overgrote meerderheid van stadionbezoekers is de aanleiding er nu niet.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dat geldt zeker niet voor bioscopen en theaters. Onzin! Gebleken is dat er bij de wedstrijden nagenoeg geen besmettingen plaats vinden en dit heeft het OMT en RIVM ook niet geadviseerd.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Tuurlijk geldt dit voor alles en is het wederom selectief. Maar dat betekent niet dat het zo zwart/wit als hierboven wordt geschreven.
+1/-0

2 jaar geleden
Als we alles uit Den Haag moeten geloven duurt deze shit tot het voorjaar...
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.835 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring rodriguez ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze vaio veerman weghorst xavi