Transparent
Inloggen
Sluiten

Marcel Brands volgt Toon Gerbrands op als algemeen directeur

14 februari 2022 10:50 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

<b>Marcel Brands volgt Toon Gerbrands op als algemeen directeur</b>; image source: Pro Shots

PSV heeft bekend gemaakt dat na dit seizoen Marcel Brands als algemeen directeur naar de club komt. Hij zal een contract voor vijf seizoenen tekenen en volgt Toon Gerbrands op, die na acht seizoenen zal vertrekken bij de club. Brands was van 2010 tot 2018 eerder al werkzaam als technisch directeur bij de club.

Volgens Gerbrands is het voor PSV een geweldige kans dat Brands hem na dit seizoen zal opvolgen. "Ik ben er enorm van overtuigd dat dit PSV veel gaat brengen", aldus Gerbrands. "Ik heb negen jaar lang intensief met hem samengewerkt bij AZ en PSV. PSV haalt met Marcel een topper binnen.Iemand met specialistische eigenschappen, expertise en ervaring."

Gerbrands gaat verder: "Omdat er een aantal beslissingen moeten worden genomen die belangrijk zijn voor de koers die PSV de komende jaren gaat volgen, is dit qua timing het beste moment om een nieuwe stap te zetten. Ik kijk terug op een prachtige periode waarin ik acht jaar lang een bijdrage heb kunnen leveren aan de ontwikkeling van PSV. De komende maanden ligt mijn focus volledig op het winnen van prijzen."

Brands geeft aan vereerd te zijn om als algemeen directeur terug te keren in Eindhoven. "Uiteraard heb ik de afgelopen maanden nagedacht over mijn toekomst in de voetbalwereld. Ik heb meerdere gesprekken gevoerd met verschillende leden van de RvC en aangegeven dat er in Nederland maar één club is waar ik wil werken. Dat is PSV", zegt hij daarover. "Er ligt bij PSV een sterk fundament en de club beschikt over een uitgebalanceerd directieteam waaraan ik in deze geweldige functie waarde hoop toe te voegen. Ik heb in het verleden met veel plezier en succesvol samengewerkt met John de Jong. Met hem heb ik ook gesproken over onze hernieuwde samenwerking. Ik kijk ernaar uit om met hem en de rest van het team opnieuw succesvol te zijn met PSV."

Meer op PSV.nl




Tags

brands gerbrands samengewerkt eigenschappen fundament hernieuwde jong koers nederland rvc specialistische timing topper uitgebalanceerd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Dat is nog eens een goed begin van de week.
Welkom thuis.
+1/-0

2 jaar geleden
Geweldig dat Marcel terug komt ,wel jammer dat Toon gaat(heel veel goeds voor de club gedaan )...Wat is het eerste dat Brands gaat doen .........????
+7/-0

 
2 jaar geleden
Een dikke bmw ophalen bij Van Laarhoven? ;)
+8/-0

2 jaar geleden
De eerste hoofdprijs is binnen dit seizoen. Wat een geweldig nieuws!!! Nu die andere nog.
+1/-0

2 jaar geleden
Nu de jong nog weg en verder bouwen aan de toekomst. Geen idee wie hem moet vervangen BTW
+2/-5

 
2 jaar geleden
De Jong onder de vleugels van Brands, prima wat mij betreft. Zo slecht is het allemaal niet.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Vind hem niet stevig genoeg. Komt bij mij ook erg zwak over. Zie bijvoorbeeld het interview een aantal weken geleden.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Hij heeft deze winter geen spelers aangetrokken 'om de supporters tevreden te houden'. Dat doet mij wel deugd, probeert een financieel gezonde huishouding na te streven en durft toch snel te handelen inzake bijvoorbeeld een Veerman.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Hij had spelers aan moeten trekken om de eerste plaats vast te houden. Ramalho moest opgevangen worden en er zijn nog wel wat posities waar we tekort komen. Het is hem gewoon simpelweg niet gelukt om verbeteringen te vinden binnen de mogelijkheden van PSV en laat dat nu juist wel zijn taak zijn. TD met een budget van 500 miljoen is een makkie, bij PSV wordt er veel van je gevraagd met weinig budget, extreem moeilijk, maar wel zijn taak en het is afgelopen winter wederom in onvoldoende mate gelukt.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Tsja, lastig. PSV is natuurlijk veel inkomsten misgelopen in de afgelopen corona periode. Een dure vervanger halen voor Ramalho die de volgende maand misschien alweer terug is is ook een grote en dure gok. Ajax heeft het op dit moment gewoon super voor elkaar, PSV heeft een begroting die misschien maar half zo groot is, ik zou ook liever zien dat het allemaal niet op kan maar dit is het beste en meest verantwoorde beleid op dit moment. Komende zomer flink doorselecteren en hopen dat Ajax verder in elkaar stort.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Ja vrees het ook. Uiteindelijk heb je ook niets aan nog meer middelmaat. Ik denk dat de terugkeer van Brands toch wel weer wat meer deuren gaat openen in transferland.
+2/-0

2 jaar geleden
Interessant. Als TD weten we wel aardig wat we aan hem hebben maar AD is toch een heel andere functie. Ik ben benieuwd.

Gerbrands bedankt, ondanks dat je soms wat vreemde keuzes hebt gemaakt.
+2/-0

2 jaar geleden
Jaaa geweldig nieuws!!! Een echte voetbalman aan de top, zo hoort het. Hij gaat JdJ ook de nodige sturing geven en beleid maken op technisch gebied.

Toon enorm bedankt, de laatste 4 seizoenen waren niet best maar de 4 daarvoor wel. Voor altijd een PSV'er.

Brands in, Overmars out wat een droomscenario!
+2/-2

2 jaar geleden
Super nieuws! Ik zelf vind dat Toon goed werk heeft geleverd, maar het was wel tijd voor iets anders. Brands heeft natuurlijk veel ervaring en komt op mij altijd over als een rustige verstandige man. Daarnaast is het prettig dat Brands met zijn netwerk en ervaring John de Jong ook bij kan staan in zijn rol als TD. Kan wel eens een gouden zet zijn.
+4/-1

 
Precies zo zie ik het ook, en het feit dat Brands al een soort mentor is geweest van JdJ kan je ook meenemen in dezen + dat Marcel zijn horizon behoorlijk heeft verbreed daar in den vreemde;;-)
+2/-0

2 jaar geleden
Nou, eerst zijn vriendje Slot maar even bellen...
+4/-1

2 jaar geleden
Ik vind het een goede keuze van PSV. Al gaat het om een speler, trainer of bestuurslid. PSV blijft altijd warme banden onderhouden met oud gedienden, op wat uitzonderingen na dan. Gerbrands heeft het als algemeen directeur goed gedaan maar sportief vind ik PSV minder geworden na het vertrek van Brands en de investeringen van Ajax. Brands terug bij PSV is een wens van velen hier. Ik was even huiverig dat hij naar Ajax ging, gelukkig is er voor hem maar één club en dat is PSV! Succes Marcel en Toon bedankt!
+3/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Nou, weten we in elk geval ook zeker dat hij Overmars niet gaat opvolgen ;)

Welkom terug!
+11/-0

2 jaar geleden
Al ben/was ik geen onverdeeld fan van de td Marcel Brands - toch wel de nodige missers en de peperdure "afscheidscadeautjes" Luckassen & Romero - heeft hij het in die hoedanigheid goed gedaan bij PSV.

Én Marcel Brands terug bij PSV betekent tevens Marcel Brands niet naar Ajax.

Maar als opvolger Toon Gerbrands? Ofschoon ik de laatste moves van "Topsport Toon" - Mark van Bommel & John de Jong - onbegrijpelijk vond/vind, en dan druk ik mij nog uiterst mild uit, was hij wél de man voor de grote lijnen.

Als dit nou maar niet betekent dat PSV nu doorgaat met John de Jong. Die heeft er imo namelijk een grote puinhoop van gemaakt. Wordt hopelijk vervolgd, en dan niet als zijnde langer dienstverband De Jong.
+2/-4

 
2 jaar geleden
Hoe kan je Romero en Luckassen in 1 zin noemen. Romero zou echt een van de beste aankopen geweest zijn als hij niet geblesseerd zou zijn
+7/-1

 
2 jaar geleden
Als Zahavi die bal tegen Benfica erin had geschoten...
Als Drommel niet zoveel ballen had doorgelaten...
Als John de Jong een knappe vrouw was...

Maar Romero was dus wel altijd geblesseerd en daar hebben we net zoveel aan gehad als aan Luckassen.
+2/-2

 
2 jaar geleden
Welke TD schiet altijd in de roos met ingaande en uitgaande transfers? Niet één.. kijkend naar het grote plaatje denk ik dat het in zijn vorige periode zo gek niet was.
Ik heb vertrouwen..
+1/-0

 
2 jaar geleden
Hij is dan echter geen td meer maar ad hè. Heb jij óók zo'n vertrouwen in nog zo'n periode John de Jong?
+1/-0

2 jaar geleden
Fantastisch nieuws met het begin van de week,nu krijg je toch meer voetbal bij de beleidsbepalers en ook john de Jong kan altijd voor advies bij hem terecht.
Ik ben zeer benieuwd welke koers er genomen gaat worden na het vertrek van de Duitse kliek.
Toon bedankt en welkom Brands.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Geweldig om te lezen dat Marcel weer terugkomt. Wens hem weer enorm veel succes!
En Toon enorm bedankt voor alles wat je deed voor PSV
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Geweldig nieuws! Succes Marcel in je nieuwe positie bij ons aller PSV! Toon, bedankt voor alle jaren, schrijf er gerust een boek over ;)
+4/-0

2 jaar geleden
Uitstekende ontwikkeling. Respect voor wat Gerbrands heeft gedaan om de organisatie naar een veel hoger professioneel niveau te brengen. Brands lijkt me klaar om PSV naar de volgende fase te leiden. Enige dat mij zorgen baart zijn enkele berichten in de media dat - als gevolg van de komst van Brands - nu Cocu de belangrijkste kandidaat is om hoofdcoach te worden. Dat zou wat mij betreft (ondanks alles wat deze clubicoon voor PSV betekend heeft) een stap terug zijn.
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
En toch wordt dat het volgende nieuws …. denk ik.

Cocu is ook niet mijn topfavoriet, echter …. weer spelen vanuit een georganiseerde verdediging, is misschien wel de beste manier om weer aan te haken bij Ajaks? En naar mijn mening (maar ik ben geen statisticus) heeft Cocu toch niet echt slechte resultaten behaald in de toppers?!
+1/-0

2 jaar geleden
Supernieuws dit ! Meteen de functie van de Jong opheffen. Klaar voor 2022/2023
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dan missen we nog steeds een trainer hé?
+1/-0

2 jaar geleden
Fijn nieuws! Ik was al helemaal bang dat ze in Amsterdam een poging gingen wagen om hem binnen te hengelen.
Kan hij als AD mooi af en toe John wat tips influisteren, dat ging voorheen ook goed :)
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik heb in het verleden vaak gezegd dat ik bij PSV een netwerk, durf en innovatieve constructies mis op technisch gebied. Laten dat nu net eigenschappen zijn die Marcel Brands wel met zich mee brengt.
Het enige wat ik me afvraag is hoe blijft er een duidelijke afbakening tussen de functies van AD en TD. Of is het de bedoeling dat het ,zowel qua taken als qua personele bezetting, meer gedeelde functies worden ?
Lijkt me ook een goed moment om eens heel kritisch naar ons scouting apparaat te kijken.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Te mooie naam, scoutingapparaat. Wat heeft dat de laatste jaren opgeleverd ? Alleen waar Schmidt zich hard voor maakte zijn geen losse flodders gebleken.
+1/-0

2 jaar geleden
Fantastisch nieuws, dit is lang genoeg😉
+2/-0

2 jaar geleden
Gebrands heeft natuurlijk gewoon prima werk geleverd. Allicht een plaatsje in de RVC
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage