Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV bezig met oprichten van nieuwe talentenpool'

15 februari 2022 22:49 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"PSV bezig met oprichten van nieuwe talentenpool"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV intern bezig is om een nieuwe talentenpool op te zetten. Vanuit die pool moeten in de toekomst spelers doorstromen richting het tweede elftal. PSV wil een nog onbekend bedrag investeren in een groep die zal bestaan uit internationale en nationale spelers. Een deel van het nieuw op te richten tweede partnerfonds van 30 miljoen euro kan in de talentenpool worden geïnvesteerd.

PSV hoopt in de toekomst meer transfers te kunnen doen zoals het deed met Donyell Malen, Noni Madueke en Pablo Rosario. Zij kwamen op jonge leeftijd richting Eindhoven en Malen en Rosario vertrokken inmiddels voor een veelvoud van wat ze gekost hebben. Het drietral dient als voorbeeld voor de spelers in de talentenpool, die al op hun vijftiende of zestiende naar PSV kunnen komen en via goede begeleiding binnen de jeugdopleiding via Jong PSV een doorbraak moeten forceren in PSV 1, waarbij het doel blijft om prijzen te winnen.

Volgens het ED zullen de details over het tweede partnerfonds naar verwachting in het begin van het voorjaar bekend worden gemaakt. Eerder werd wel al gemeld dat PSV in totaal 30 miljoen euro extra vermogen zal krijgen via een lening. Wel is al duidelijk dat dit geld niet kan worden gestopt in dure aankopen voor de A-selectie.

Meer op ED.nl




Tags

talentenpool malen oprichten partnerfonds rosario begeleiding drietral jong lening madueke pool veelvoud voorjaar

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Is dit niet een andere, meer modieuze, naam voor iets dat er al was? Is gewoon een vraag. Ik ben wel benieuwd.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Was ook mijn gedachte. Misschien een nieuwe pool die meer gericht is op buitenlands (iets duurder dan Nederlands) talent?
+2/-0

 
2 jaar geleden
Lijkt mij dat je dit als club altijd moet nastreven. Hoef je toch niet speciaal iets voor op te richten... Al was Rosario wel een uitzonderlijk talent haha!
+2/-0

 
2 jaar geleden
Het lijkt erop dat men meer wil investeren in het halen en opleiden van meer wat oudere talenten (15/16 jaar).
Het scouten en opleiden van nog jongere spelers zal lastig zijn gebleken met misschien minder (snel) succes dan waar met op hoopte of waar men naar streeft.

Als dat het niet is weet ik het ook niet en is het inderdaad gewoon een fancy naampje voor iets dat er al is. Uit de tekst valt iig niet meer te halen.
+1/-0

2 jaar geleden
Heel goed plan en de enige manier om wat te kunnen bereiken. Financieel vind je enkel aansluiting als er een oliesjiek langs komt in zijn jacht. Eigenlijk is het doodzonde dat je (eigenlijk nu al) wat superclubs krijgt waar wij dan voor mogen opleiden. Als ze ook maar eens heel goed op mentaliteit gaan scouten. Types als Bakalli, Labyat en Ihattaren kun je missen als kiespijn. Je steekt er een hoop tijd en geld in en je krijgt een mes in je rug als dank.
+2/-0

2 jaar geleden
Talentenpool? De laatste Polen waren al wat ouder toen ze van Roda naar PSV kwamen (Iwan en Tyton). Doe maar een talentenhongaar als Dsudszak.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Scherp, maar hoe zat het dan net die Lato van Valencia?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dat was er 1 uit de categorie Talentenspanjaard ;)
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ah is dat zo?

Dan heb ik mij laten misleiden door de naam.
+1/-0

2 jaar geleden
Zal een kans zijn om evt een topper(s) in huis te halen al zijn ze jong ook al duur ,,,wat gebeurd er met de evt winst of verlies van deze spelers ???
+1/-0

2 jaar geleden
"Wel is al duidelijk dat dit geld niet kan worden gestopt in dure aankopen voor de A-selectie." Ik dacht dat dit geld bedoeld was om eerder te kunnen handelen op de transfermarkt? Zodat we niet eerst hoeven te wachten op verkopen, voordat we kunnen aankopen. Of haal ik nu dingen door elkaar?
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Een deel van dat geld zou daarvoor gebruikt kunnen worden, ja.

Edit: Ik lees nu pas goed en zie dat dit het 2e(!) partnerfonds is. Hebben we nu 2 kapitaalinjecties?
+1/-0

2 jaar geleden
"Een deel van het nieuw op te richten tweede partnerfonds van 30 miljoen euro kan in de talentenpool worden geïnvesteerd."

Nog 1? Of gaat het nou toch gewoon over de kapitaalinjectie waar het al een jaar over gaat?
+1/-0

 
Volgens mij was er een paar jaar geleden al een keer een partnerfonds en is deze waar het nu al een jaar overgaat de tweede
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik meen ook dat het eerste partner fonds 50 miljoen bedroeg.
+1/-0

 
Ik heb het even opgezocht.

In 2016 was er een eerste partnerfonds opgericht van 30 miljoen euro. Deze zomer ontstonden de plannen voor een tweede partnerfonds van 50 miljoen euro, opnieuw 30 miljoen aan leningen en 20 miljoen als extra hypotheek op het stadion. Vanwege de transfersommen die PSV met name kreeg voor Malen en Dumfries hebben ze besloten die extra hypotheek niet te nemen en 'slechts' voor die 30 miljoen aan leningen te gaan.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Dan zit ik er eigenlijk nog warmpjes bij als ik die leningen zie...
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage