Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV in finale van TOTO KNVB Beker tegen Ajax

3 maart 2022 22:07
Foto: Pro Shots

PSV in finale van TOTO KNVB Beker tegen Ajax; image source: Pro Shots

PSV zal het in de finale van de TOTO KNVB Beker moeten opnemen tegen Ajax. De Amsterdammers waren donderdagavond te sterk voor AZ en zullen daarom in De Kuip de tegenstander zijn van de ploeg van Roger Schmidt. De finale wort gespeeld op zondag 17 april en zal om 18:00 uur beginnen. PSV heeft in die wedstrijd het thuisvoordeel, waardoor het de kleedkamers van Feyenoord mag gebruiken en in het thuistenue zal spelen.

Drie keer eerder stonden beide ploegen in de finale van de KNVB Beker tegenover elkaar. Voor PSV is het zaak om volgende maand een einde te maken aan een reeks omdat de drie voorgaande ontmoetingen allemaal verloren gingen. In 2006 was de laatste keer toen met 2-1 werd verloren.

PSV staat 17 april voor de achttiende keer in de finale van de KNVB Beker. Tot nu toe werd negen keer daadwerkelijk de beker gewonnen. In 2012 was de laatste keer toen Heracles met 3-0 werd verslagen. Een jaar later stond PSV voor het laatst in de finale, maar toen was AZ met 2-1 net te sterk.




Tags

knvb feyenoord heracles kuip roger schmidt thuistenue wort

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden (gewijzigd)
Motivatie is niet meer nodig lijkt mij! De super cup hebben we al van ze afgepakt en nu ook de beker graag. Pakken we ook nog de schaal van ze af? Hoe mooi zou dat zijn.
+1/-0

2 jaar geleden
PSV zal zich moeten wapenen tegen dat irritante gerol en genaai van sommige godenzonen.Eigen spelletje blijven spelen en niet laten provoceren want het wordt al moeilijk genoeg in de Kuip.Winnen van de beker wordt best belangrijk omdat dat recht geeft op deelname aan de EL.Wordt PSV 3e in de competitie dan gaat het naar de Conference Leaque.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Niet direct EL, moeten dan nog play offs spelen voor deelname aan de groepsfase.
+1/-0

 
Als PSV derde wordt gaan ze de play-offs voor de Europa League in. Het ticket voor de bekerwinnaar gaat namelijk naar de nummer drie.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Klopt helemaal, het was alleen van belang als de finale PSV-AZ was geweest.
+1/-0

2 jaar geleden
Leuk is anders.

Ik kijk hier niet naar uit.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Waarschijnlijk wel ja... wordt mijn 11e, waarvan 3 tegen Ajax. Jippie.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Heerlijk dagje Rotterdam gaat weer gezellig worden ,nu nog hoeveel bussen voor East light ....
+1/-0

 
2 jaar geleden
Heerlijk dagje inderdaad, herhaling van 2006....
+1/-0

2 jaar geleden
We weten de missie voor dit seizoen, twee keer winnen in de kuip en waarom ook niet eigenlijk? Als je zo slecht speelt, zoveel blessures hebt en toch zoveel punten kan halen is alles mogelijk. Met een fit en compleet PSV kunnen we heel goed voetballen, zoals we in het begin van het seizoen gezien hebben. Het is niet altijd fraai, maar uiteindelijk telt enkel de winst. Had er geen stuiver voor gegeven dat we nu nog op 3 fronten zouden strijden met al een prijs op zak. Is de ommekeer dan eindelijk begonnen?
+1/-0

2 jaar geleden
Ik zie het eerlijk gezegd niet met vertrouwen tegemoet. 8 van de 10 keer wint dit PSV niet van dit Ajax. Laten we hopen dat de Fruitschaal de 1e was en dit de 2e wordt, maar ik heb een donkerbruin vermoeden dat ze er weer meer de dubbel vandoor gaan dit jaar...
+1/-0

 
2 jaar geleden
En die andere twee keer helpt Zeist een handje!
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik denk ook dat PSV maar weinig kans heeft op het winnen van de Finale.
Onder Roger Schmidt heeft PSV maar weinig gepresteerd tegen Ajax, Feyenoord en AZ. PSV won wel die fruitschaal maar dat was nog helemaal in de voorbereiding, en snel tegen 10 man.
Op een paar wedstrijden na (vooral vCL) vind ik het vooral ploeteren dat PSV doet, en steeds met moeite de wedstrijden winnen. Ik zie nog steeds geen ingeslepen spelsysteem, en we hebben ook geen spits die op moeilijke momenten met een solo een doelpunt maakt.
Ik geef PSV ongeveer 35% kans.
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Jazeker komt dit goed. Omdat er scheurtjes in het bastion zitten. En Omdat ik aan het eind van de rit wil zeggen dat we de onaantastbaar gewaande vrienden uit de grachtengordel ook verslaan hebben. We gaan dit doen.
+2/-0

2 jaar geleden
PSV gaat voor alle prijzen dit jaar.Het kan een fantastisch seizoen worden.We hebben de 1e prijs van het jaar al ,de supercup door ajax in de eigen arena te vernederen met 0-4.Laten we de 2e finale van dit seizoen ook winnend afsluiten tegen de amsterdammers en je hebt ze in 2 finales te kakken gezet.Daarna vol voor het kampioenschap en europa cup.Forza PSV ,gas erop !!!
+2/-0

2 jaar geleden
Als er nou eens een scheidsrechter op komt te staan die optreedt tegen dat zuigende, zielige en jankende gedrag van die ajacieden, dan kan het gewoon een wedstrijd worden.

Maar denk niet dat dat gaat gebeuren.
+3/-0

2 jaar geleden
Het viel wel weer op, dat de spelers van Ajax alles mochten; slaan (Anthony), spelbederf (Martinez), Blind (gestrekt been (geel)), duidelijk acties die met rood bestraft dienen te worden. Maar slechts 1x geel….in de finale zal duidelijk de scheids en VAR weer op hun hand zijn.
+3/-0

2 jaar geleden
Als zij spelen zoals ze de laatste weken spelen, en wij spelen zoals we zelden spelen (goed) dan kan alles.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Finale tegen Ajax. Prachtig affiche natuurlijk, maar het allereerste waar ik aan denk: kunnen we nu eindelijk een keer een wedstrijd tegen hun spelen zonder dat de scheidsrechter/VAR opzichtig op de hand van Ajax is? Schmidt heeft gelijk als hij zegt: "Na zes wedstrijden tegen Ajax weet ik dat alle fiftyfifty-momenten hun kant opgaan. Dat is mijn gevoel. Dat gaat om kleine beslissingen, maar ook om grote." Ik ben er klaar mee om genaaid te worden door de scheids/VAR in alle wedstrijden tegen hun. En kom nou niet met je moet zorgen dat je 3-0 voor staat dan ben je niet afhankelijk van scheids of VAR, want het zit vaak zo dicht bij elkaar dat die één of twee cruciale beslissingen juist het verschil maken.
+2/-0

2 jaar geleden
Hoe het ook zij,je met zaken bezig houden waar je toch geen invloed op heb,heeft soiezo weinig zin.
Een op zichzelf staande wedstrijd,dus scherp,gretig en knallen en dan hopelijk de 10e dennenappel.
+1/-0

Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
Ajaks was gisteren ook niet goed … ze wonnen omdat AZ nog slechter was, en door hun irritante spel!

Als wij in die finale weer een paar spelers terughebben, en het combinatiespel van woensdag kunnen spelen … dan hebben we toch gewoon kans!?

We moeten er gewoon eens vol voor gaan, en niet weer dat afwachtende en bange tactiek hanteren … erop klappen ja!

En ik denk trouwens dat bij hun de pijp ook een beetje leeg gaat raken, zeker als ze nog wat zware wedstrijden gaan krijgen (Benfica, Feijenoord)!

Ik heb nog best hoop voor de rest van het seizoen, zolang wij fit blijven.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje