Transparent
Inloggen
Sluiten

Mario Götze overweegt vertrek: 'De trainer is voor mij als voetballer de belangrijkste persoon'

14 maart 2022 13:07 - Sports Illustrated
Foto: Pro Shots

Mario Götze overweegt vertrek: "De trainer is voor mij als voetballer de belangrijkste persoon"; image source: Pro Shots

Ondanks dat hij nog een doorlopend contract voor twee seizoenen heeft, overweegt Mario Götze na dit seizoen te vertrekken bij PSV omdat ook Roger Schmidt zal vertrekken uit Eindhoven. Dat geeft hij aan in gesprek met het magazine van Sports Illustrated. "Voor mij als voetballer is de trainer de belangrijkste persoon", aldus Götze.

De Duitser heeft wel een voorkeur waar hij wil spelen. "Ik heb nog steeds voor ogen dat ik de Champions League graag wil winnen", zo geeft hij aan. "Het liefst ga ik in Italië of Spanje spelen, maar ook de Premier League spreekt mij aan."

Een terugkeer naar de Bundesliga is ook zeker niet uitgesloten. "Het kan gebeuren, maar het is zeker niet zo dat ik zeg dat ik absoluut terug moet", zegt hij daarover. "RB Leipzig is een optie. Domenico Tedesco is een interessante trainer met veel potentie."

Meer op Sports Illustrated




Tags

gotze bundesliga domenico doorlopend illustrated leipzig magazine roger schmidt tedesco

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
was te verwachten. Lekker weggaan met wat prijzen is akkoord!
+2/-0

2 jaar geleden
Niet verrassend, wel jammer. Toch nog een 2 jarig contract (medio 2024), kan dus toch nog wel aardig wat opleveren. Zou het zonde vinden als hij vertrekt.
+2/-0

2 jaar geleden
Was leuk dat hij er was ,doet vaak niet mee en speeld op 70 % blijft een goede speler ,tijd voor een ander !!
+1/-4

2 jaar geleden
Leuk dat er zo'n grote naam hier speelt en straks heeft gespeeld, maar waarschijnlijk is het beter als Götze inderdaad samen met Schmidt PSV verlaat. Speelt op een essentiële positie en het is ook wel goed om daarvoor wat meer naar de toekomst te kijken. Ik hoop dat Ledezma weer een beetje aan kan haken. Die liet wel leuke dingen zien.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ben benieuwd of we hier volgend jaar deze tijd ook zo over denken. Persoonlijk denk ik dat we zowel Schmidt als Götze heel erg gaan missen. Als je je hoop op Ledezma hebt gevestigd als stand-in voor Mario Götze vrees ik dat je enorm teleurgesteld gaat worden. Die jongen is technisch prima, maar een lichtgewicht en het zou me verbazen als hij de top gaat halen. Met het vertrek van Schmidt en een groot aantal van onze betere spelers zal er volgend jaar weer opnieuw gebouwd moeten worden. Jammer, maar ook begrijpelijk. Als we deze groep en trainer nog een paar jaar hadden kunnen behouden was er volgens mij iets moois ontstaan.
+7/-0

 
2 jaar geleden
Ik denk ook dat veel mensen de inbreng en invloed op het spel van PSV onderschatten. Ik denk ook dat we, mocht hij vertrekken, volgend jaar met heimwee aan hem terugdenken. Zoveel spelinzicht en handigheid, in combinatie met de ruimte te vinden hebben er echt maar weinig.
+2/-0

2 jaar geleden
Doet het wel redelijk bij ons, maar meer ook niet. Denk dat hij zichzelf enorm overschat als hij verwacht in de grote competities nog mee te kunnen. Al zeker bij een ploeg die CL speelt of zelfs kan winnen.
+7/-1

2 jaar geleden
Benieuwd wat voor clausule er tevoorschijn gaat komen...
+4/-0

 
2 jaar geleden
Dat denk ik ook. Zal wel een of andere clausule zijn dat hij transfervrij mag vertrekken bij vertrek trainer. Of dat er uberhaupt geen transfersom hoeft te worden betaald omdat hij heeft 'ingeleverd' qua salaris om bij PSV te spelen.
+1/-0

Om te beginnen wens ik hem het beste waar ie ook heen mag gaan, maar om nou te zeggen oe wa erg? Nope, wel hoop ik dat wij kampioen worden zodat wij het nodige versterking kunnen binnen halen want er spelen er bij ons wel een paar net nieters die gerust vervangen mogen worden en bij een leuke club onderdak zullen vinden, ieder weet voor zichzelf welke dat zijn;-)
+1/-0

2 jaar geleden
Jammer maar niet echt verrassend, nu Schmidt ook vertrekt. Af en toe speelt ie briljant, maar helaas niet vaak genoeg de afgelopen paar jaar. Ik hoop dat PSV een waardige vervanger kan halen. Ben wel benieuwd wat iemand als Götze nog aan transferbedrag in zijn contract heeft. Ik gok op een miljoen of 5, 6.
+1/-0

2 jaar geleden
Zou het wel jammer vinden, maar was wel te verwachten. Ramalho heb ik ook zo mijn vrees voor nu Schmidt heeft besloten te vertrekken. Götze laat voetballen zo enorm simpel lijken, maar wordt ook beperkt door de beperkte voetballers rond hem. Ik zou als PSV zijnde er alles aan doen om nog een keer het gesprek met Schmidt aan te gaan. Kijk waar we nu staan ten opzichte van 2 jaar terug toen we ternauwernood ontsnapte aan pingels tegen amateurs. We doen mee om de titel, staan in de beker finale overwinteren Europees 2x op rij. Schmidt is het beste wat PSV had kunnen overkomen en mede door hem kunnen we betere voetballers aantrekken. Het kan volgend jaar wel eens lastig gaan worden met een mogelijk vertrek van Götze, Gakpo, Sangare, Zahavi, Madueke. Het is ook angstig stil rondom de nieuwe trainer, het zal mij heel erg verbazen als dat niet Cocu wordt, al zou dat dood zonde zijn na zijn succesvolle eerste periode. Wie het wel moet worden geen idee.
+5/-0

2 jaar geleden
Ik ben een groot fan van Gotze maar hij flikkert nu toch behoorlijk van z'n sokkel.

We zitten midden in de race voor 3 prijzen. Bakkes houden en voetballen!
Zijn we net van Mo af gaat deze overbetaalde *** opeens voor ruis zorgen met z'n rare uitspraken. Ik weet echt wel dat PSV hem geen ene rotmoer kan schelen maar een beetje respect voor degene die je vorstelijke salaris elke maand netjes overmaakt mag best.
+3/-3

 
2 jaar geleden
Helemaal mee eens. En SI is natuurlijk wél een gezaghebbend sportmagazine en geen Bild of zo. Raar moment ook weer. Ik wist even niet wat ik nou weer moest melden zonder lawine aan minnetjes... dus kruip ik ditmaal maar even veilig in jouw kielzog. Vind je toch niet erg hè?
+3/-0

 
2 jaar geleden
Van mij krijg je direct een plusje
+1/-0

 
Ik sluit me in principe grotendeels bij jullie aan.

De vraag alleen is in welke context het is gezegd. Als je klinkt op de link hierboven ga je naar een Duitse site die quoten uit het betreffende artikel uit het magazine van Sports Illustrated, maar ik kan me niet voorstellen dat het artikel zelf uit een paar zinnetjes bestaat.

Daarbij is zelfs het enige wat hij zelf zegt dat voor hem een trainer heel belangrijk is (net zoals voor iedere speler, Guti gaf het vorige week ook nog aan) en dat hij nog altijd hoopt de Champions League te winnen. Uit de quotes zie ik zelf niet dat hij per se weg wil na dit seizoen.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Daarom kijk ik eerst altijd naar bron die vermeld wordt. Maar zaken/woorden kunnen altijd uit hun verband worden gerukt. Persoonlijk vind ik dat hier te gauw geruchten en zelfs geruchten van geruchten worden geplaatst. Dat zorgt vaak alleen maar voor de nodige ophef. Nou ja hier op PN, dus de wereld draait verder gewoon door, hahaha. Laten wij dus maar een slag om de arm houden hieromtrent. Wel apart net nu hij eindelijk eens lijkt te gaan presteren.

Bedankt ook, Rijnwoude.
+1/-0

 
Als hij zijn wens om de CL te winnen zo duidelijk uit mogen we toch wel ons vraagtekens bij zijn evt verblijf bij ons plaatsen? Of minimaal achter ons oren krabben?
+1/-0

 
Daar gaat het helemaal niet om. Volgens dat artikel op die Duitse site heeft Götze aangegeven te willen vertrekken deze zomer. Die stelligheid haal ik niet uit een quote dat hij ooit nog de Champions League wil winnen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik ken ze vooral van de badkledingfoto's, zoals met Kate Upton en dergelijk ;). Ik wist niet dat ze ook interviews hadden.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Doet mij aan een ander favoriet maandblad denken, hahaha! :-)
+2/-0

 
2 jaar geleden
Götze in badkleding, dat hoeft van mij niet.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dan is Hans Kraaij waarschijnlijk de eerste die in de rij staat
+1/-0

 
2 jaar geleden
Beetje late reactie, omdat corona maar... Geen probleem!
+1/-0

2 jaar geleden
Een hoop mensen wisten ook te melden dat het minder zou gaan toen Schmidt zijn vertrek aankondigde, want dan zouden de spelers minder goed gaan presteren onder hem omdat hij toch weg gaat. valt tot nu toe ook wel mee.

Ik denk dat Gotze nog veel beter tot zijn recht komt met echt goede voetballers om hem heen. Je ziet ook nu een opleving nu Veerman rond hem loopt. We mogen blij zijn dat we hem gehad hebben, is er helaas niet helemaal uitgekomen, maar wie weet maakt hij ons nog kampioen. Bovendien zegt hij niet dat hij op zeker weggaat he.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Ik vind Schmidt na diens aankondiging eindelijk eens duidelijk en rechtlijnig beginnen te worden. Alsof er een zekere druk van zijn schouders is afgevallen.
+1/-0

 
greggo1 (geschorst)
2 jaar geleden
Is nu ook makkelijker voor hem, valt het tegen heb je voor je zelf de juiste beslissing genomen .Komer er toch als nog prijzen ,kun je zeggen zie je wel....
Ik vind het in ieder geval een raar dat in de voetballerij een contract net zoveel voorstelt als een blauwe brief van de belasting. OOk niks
+1/-0

 
2 jaar geleden
De voetballerij anno nu lijkt in niets meer op die van de seventies/eighties. Spijtig maar waar, maat, wennen doet het nooit. Wil ik ook helemaal niet, ik koester wat ooit was.
+1/-0

2 jaar geleden
Kan ook beetje aftasten van de markt zijn he, kijken welke clubs zich nu gaan melden bij zijn zaakwaarnemer, zit daar niks tussen blijft hij lekker zonder al te veel gezichtsverlies.

En hij heeft nog contract, dus als hij gaat hoop ik wel dat PSV nu eindelijk eens een fatsoenlijk bedrag voor hem weet te krijgen, je verkoopt wel een wereldkampioen.
+1/-0

Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
Die wil gewoon met Schmidt mee verkassen ...

Maar ... ben toch benieuwd wat er in z'n huidige contract is afgesproken, mbt transfersom ... dat kan misschien nog best eens een probleempje gaan worden. Of hij koopt het zelf af?!
+1/-0

2 jaar geleden
Prima toch, houdoe en bedankt! Hij weet bij Schmidt waar hij toe is, straks moet hij bij Jonk 200% gaan geven wat hij niet kan. Geen probleem, even goede vrienden.
+2/-0

2 jaar geleden
Zou ik toch jammer vinden, de combinatie Veerman-Götze kan mij wel bekoren en zou alleen nog maar beter kunnen worden...
+2/-0

2 jaar geleden
Ik had verwacht dat Gotze, als een soort Wesley Snijder, op 10 het spel echt zou gaan sturen. Daarin is hij me wel tegen gevallen. Ik denk niet dat dat iets met zijn techniek te maken heeft, maar meer met zijn karakter.
Waarom heeft hij niet de houding dat hij als speler het spel van PSV gaat bepalen en dus de functie van de trainer eigenlijk minder van belang is ? Als je een echte goede nu 10 bent, en je het spel echt stuurt, dan bij jij degene die het spel van PSV bepaalt, en niet zozeer de trainer. Als je zoveel technische bagage hebt dan kijk je toch niet naar de trainer, maar ga je het in het veld zelf doen.
+3/-0

2 jaar geleden
Nou die heeft vast een clausule dat hij gratis weg kan als Schmidt vertrekt. Die verlenging kwam ook uit de lucht vallen. Men vroeg hem dan ook naar Schmidt en hij ging ervan uit dat hij ook zou blijven. Die is gewoon weg van de zomer, doorslaggevend was hij maar zelden. Het was leuk maar beter een 20 jarig talent op zijn plek waar we nog wat aan kunnen verdienen. Hij en Zahavi hebben hun dikke salaris niet waargemaakt.
+1/-0

2 jaar geleden
Goeie knul, heeft niet het maximale eruit gehaald. Begrijpelijk dat hij ook ergens anders wil spelen als het hier niet snel genoeg gaat, want dat hadden we wel voor ogen. De progressie is minimaal van het team. Ik denk ook niet dat hij nogmaals onder Schmidt zal voetballen. Het belangrijkste was plezier en ik kan me indenken dat dit nu wat minder wordt.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm alchemist bakayoko bastard bergwijn bla dichterbij eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage