Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV wil Ruud van Nistelrooij als hoofdtrainer met Fred Rutten als assistent'

21 maart 2022 22:02 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"PSV wil Ruud van Nistelrooij als hoofdtrainer met Fred Rutten als assistent"; image source: Pro Shots

Onder meer het Eindhovens Dagblad meldt dat Ruud van Nistelrooij de belangrijkste kandidaat is om na dit seizoen als hoofdtrainer aan de slag te gaan bij PSV. Marcel Brands ziet in de huidige trainer van Jong PSV de geschikte man om Roger Schmidt op te volgen in combinatie met een ervaren assistent-trainer.

Voor die rol is Fred Rutten in beeld, die daadwerkelijk interesse heeft in die functie. Hij zou dan fulltime onderdeel worden van de technische staf. Rutten werkte bij PSV eerder al vijf jaar als assistent en drie jaar als hoofdtrainer. Momenteel is hij bij NEC werkzaam als technisch adviseur. Bij PSV wordt gehoopt dat Van Nistelrooij toch de stap wil maken naar het eerste elftal in combinatie met Rutten als assistent.

Van Nistelrooij liet een maand geleden in gesprek met ESPN nogmaals weten komende zomer nog niet als hoofdtrainer aan de slag te willen gaan. Toekomstig algemeen directeur Brands ziet in hem echter de ideale man en hoopt hem alsnog te overtuigen.

Meer op ED.nl
Tags

nistelrooij rutten brands espn fulltime jong roger schmidt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Ehhh liever niet zeg... pfff.

Het idee alleen al.
+3/-8

 
4 maanden geleden
Fred scheen altijd een prima veldtrainer te zijn. Was onder Hiddink ook zo. Ik denk een prima combi, of had je iets beters in gedachten?
+8/-0

 
4 maanden geleden
Nou ten eerste zie ik in RvN (nóg) geen hoofdtrainer. Daarnaast is, imo, Fred Rutten als zelfstandig hoofdcoach totaal door het ijs gezakt. En om deze aartstwijfelaar met paranoïde trekjes nou assistent te maken van een absolute rookie coach... recipe for disaster.
+5/-6

 
4 maanden geleden
Fred als Hoofdtrainer zeker niet doen nee. Maar Ruud lijkt me een kundige coach. Weliswaar in opleiding, beter zou zijn eerst via een andere club. Maar als ik een beetje naar de wereld van de coaches kijk in z'n algemeenheid is eigenlijk geen enkele coach een garantie voor success. Ik zie liever dit dan Cocu bijvoorbeeld persoonlijk, verder zou ik anders niet weten wie we daar neer moeten zetten. Peter Bosz als die wil? Wint alleen ook nooit wat.. Koeman wilde niet... Tja, wie dan?
+3/-0

 
4 maanden geleden
Je vergeet z'n slissende tongval voor de camera, schandelijk was dat haha ;) daar kon ik echt niet naar luisteren...
+2/-3

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
100x liever die tongval dan luisteren naar die Carlo Boshzard imitator in amsterdam.
+5/-0

4 maanden geleden
Prima. Ik zeg doen.
+9/-4

Souza Faria 11 (geschorst)
4 maanden geleden
Laat Ruud lekker jong psv doen. Hij wil dit niet heeft hij al aangegeven!
+5/-0

4 maanden geleden
Paar jaar geleden zou ik dit top nieuws vinden, maar na Van Bommel ben ik hier heel huiverig voor.

Wij hebben geen tijd om leergeld te betalen en ik zou het vreselijk vinden als Ruud niet slaagt omdat we hem te vroeg brengen.

Een ervaren assistent maakt ook weinig uit, trainer bepaald en bepaald meer dan alleen de opstelling.
+6/-1

 
4 maanden geleden
Cocu en Hiddink in de jaren '80 hadden ook nog geen ervaring als hoofdtrainer. Dat heeft ook niet bepaald verkeerd uitgepakt.
+8/-1

 
4 maanden geleden
Dat klopt en er is denk ik ook geen zekerheid of een vast patroon of het wel of niet werkt.

Hiddink was volgens mij trouwens wel al een paar jaar assistent vba het eerste, hij nam het in Maart over van Kraay en won toen meteen de titel. (Koning)

In ieder geval heeft Ruud nu zelf aangegeven dat hij langzaam alles wilt leren zodat hij echt een grote trainer kan worden. Dan moet PSV hem denk ik niet voor het blok zetten, maart goed ik weet de gesprekken ook niet.
+2/-0

4 maanden geleden
Niet veel geleerd van het verleden 😔
+3/-1

 
4 maanden geleden
Zoals bij Cocu en eerder ook Hiddink?

Dat Van Bommel hopeloos mislukt is, is natuurlijk een feit. Maar absoluut geen garantie dat dat voor iedere onervaren trainer zal gelden. Net zoals je ook geen garantie hebt dat het uit zal pakken zoals eerder met Cocu en Hiddink wel goed ging.

En ook heb je 0,0 garantie bij het opnieuw aanstellen van Cocu of het halen van Bosz, Jonk, Fräser en welke namen er ook genoemd zijn. We hebben het nu over een directeur die inmiddels 25 jaar werkzaam is in de voetballerij. Op moment als hij vindt dat Van Nistelrooij de beste kandidaat is, heb ik daar in ieder geval wel het vertrouwen in. Dan zal volgend seizoen blijken of hij inderdaad een goede keuze is, mits hij het zelf wil natuurlijk.
+5/-1

 
4 maanden geleden
Op de belangrijkste functie bij PSV moet je gewoon niet aan komen zetten met een beginner. Ervaring opdoen kan je bij een kleine club. De kans dat van Nistelrooy gaat slagen acht ik niet groot. Het trainersvak is bij uitstek een ervaringsvak. Plus van Nistelrooy heeft zelf al aangegeven dat hij het niet wil/nog niet klaar voor is.

Ik zou voor 1 Wim Jonk of 2 Peter Bosz gaan.
+1/-1

 
4 maanden geleden
Want Jonk is met drie jaartjes in de KKD wel een ervaren trainer? :denk
+2/-0

 
4 maanden geleden
Onderschat Peter Bosz de toptrainer niet. In 20 seizoenen hoofdtrainerschap heeft hij toch een heel indrukwekkende erelijst van een titel in de Keuken Kampioen Divisie in 2005. Zo'n trainer wil je voor de groep hebben :ja
+2/-0

4 maanden geleden
Gewoon niet doen. Ruud wil zelf niet, hou dan op met aan hem te trekken. Ik wil een ervaren trainer en Ruud verdient gewoon tijd om zich te ontwikkelen. De Jong moet dan ook stoppen met deze onzin. We zagen dat Cocu en van Bommel tijd nodig hadden. PSV moet gewoon presteren en dat doe je sneller met ervaren trainers. Haal dan Cocu terug.
+5/-1

4 maanden geleden
De combinatie is op zich prima. Rutten is alom geroemd als veldtrainer en RvN lijkt een coach met potentie. Maar het is wel weer vroeg, in ieder geval tot voor kort ook voor RvN zelf.
+2/-1

Z. on de Bok (geschorst)
4 maanden geleden
Pff... Hoe vaak moet Ruud nog zeggen dat hij dat nu nog niet wil? Hoe moeilijk is het om zijn keuze te accepteren? Hoe moeilijk is het om een andere goede trainer te vinden?

Vragen, vragen, vragen.
+4/-0

 
4 maanden geleden
Wie moet ik nu niet meer serieus gaan nemen,
Het Eindhovens dagblad of Marcel Brands ?

Ruud is zelf overduidelijk geweest dat hij zichzelf nu niet geschikt vind om hoofdtrainer te worden, en dan ga je van iemand een hoofdtrainer maken die zichzelf er nog niet rijp voor acht ?

trainer van PSV-1 zijn is een echt vak, en ik hoop dat PSV dat zeer serieus neemt. Schmidt heeft ook een jaar verspeeld met experimenteren, dus we moeten nu een ervaren trainer hebben die de ploeg meteen goed neer zet.
+3/-0

4 maanden geleden
Fred als assistent vind ik helemaal geen gek idee eigenlijk. Hij heeft het in die rol altijd goed gedaan bij PSV. Als hoofdtrainer had hij twee seizoenen eerder al de laan uitgestuurd moeten worden, maar he, bij PSV mag je wat langer aankloten. Ruud voor de leeuwen gooien zou ik nooit doen, Met Cocu ging het redelijk omdat we een goede selectie hadden, maar de grote van Bommel heeft toch ook een behoorlijke deuk opgelopen hier. Ik hoop dat Ruud gewoon zijn eigen plan trekt, nog een jaartje Jong, dan een Utrecht/Vitesse/Heerenveen en als dat goed gaat met PSV kampioen worden. Dan Heeft Brands ook de tijd om de Jong de selectie op orde te laten maken. Ik denk dat Letsch prima het werk van Schmidt voort kan zetten, al zou ik als PSV alles op alles zetten om Schmidt langer te binden. De teleurstelling van het niet krijgen van de broodnodige versterkingen in de winter is nu misschien weer wat gezakt en we zitten in een enorme flow. Het is ongekend wat deze man met deze toch redelijk beperkte selectie en stortvloed aan blessures presteert momenteel.
+2/-1

 
4 maanden geleden
Geen vergelijk met Van Bommel maken. Die is om onduidelijke redenen ook bij Wolfsburg weggestuurd. Zijn persoonlijkheid/karakter zit hem in de weg.
+4/-0

 
4 maanden geleden
Wat was daar onduidelijk aan? Bij beide ploegen waren de prestaties ver onder de maat. Dan wordt je als trainer geslachtofferd.
+1/-0

4 maanden geleden
Deze vind ik opvallend.
Temeer omdat Ruud zelf aangaf deze klus nog niet te willen doen. Heel benieuwd hoe dit gaat ontwikkelen.

Wat voor Ruud pleit, is dat hij met jong verbonden is aan het eerste. Manier van spelen, inpassen jeugdspelers en doorstroming. Jonge gasten als bakayoko varen er wel bij. Ik denk ook dat hij als clubman weet hoe intern de hazen lopen.

De combinatie Fred en Ruud vind ik zo gek niet. Ervaren en onervaren. En ik denk qua karakter ook een match.

En toch heb ik twijfels. Ondanks dat het onder Cocu (en Hiddink inderdaad, dank RiS) wel gelukt is als beginnend coach. Laat Ruud eerst eens een Heerenveen of Utrecht doen. Daarbij ben ik niet zo kapot van Fred. Ondanks dat je vaak leest dat spelers met hem weglopen.

Noem het een gevoel.
+1/-1

El Frikandel (geschorst)
4 maanden geleden
Neeeeeeee geen Sred
+3/-6

4 maanden geleden (gewijzigd)
Wat is dit nu weer voor houtje-touwtje oplossing! Nu al gedoemd te mislukken! En jonge coach zonder ervaring met een ervaren coach zonder prestaties! Kom op, doe even normaal. Gewoon een trainer/coach met een duidelijke visie die al heeft bewezen dat hij een elftal (alsmede de spelers individueel) aantoonbaar beter kan laten spelen (dus geen people manager a la Advocaat, Hiddink of Koeman) Nationaliteit en specifieke spelopvatting maken mij dan niet eens zo heel veel uit. Zo moeilijk kan dat niet zijn!
+2/-1

 
4 maanden geleden
Klopt. Met Hiddink en Cocu ging het ook hopeloos mis
+3/-1

 
4 maanden geleden
In zijn eerste jaren is hij niet boven de 70 punten gekomen en zelfs een keer op 59 punten geëindigd terwijl er 4 bijna gratis af te halen kampioenschalen richting onze vrienden in de hoofdstad zijn gegaan.

Het is ook niet zo gek dat Nederland in kwaliteit zover achteruit is gegaan toen we aan de slag gingen met beginnende hoofdtrainers bij onze eerste elftallen en dat de ommekeer is gekomen nu we trainers met meer ervaring bij de eerste elftallen hebben lopen.

Ik zou het echt totaal niet kunnen begrijpen als we nu Ruud voor de leeuwen gooien terwijl hij zelf aangeeft er nog niet klaar voor te zijn. Volgens mij hoorde ik Cocu vergelijkbare dingen zeggen en dat ging inderdaad totaal niet vlekkeloos in zijn eerste jaren. Laat ze die fouten eerst maken waar ze minder afgestraft worden, de verwachtingen lager zijn en ze minder in de spotlight staan.
+2/-0

 
4 maanden geleden
Ik weet niet met wie jij in de war bent, maar in zijn tweede seizoen werd Cocu al kampioen met een clubrecord aan punten :denk

Het eerste half jaar verliep inderdaad volslagen ruk. Iets wat ook niet alleen de trainer aan te rekenen valt, maar hij kampte ook met een selectie die totaal in onbalans was. Kijk voor de gein eens hoe bizar jong die ploeg was met twee ervaren spelers die beiden langere tijd uit de roulatie waren. Het is dat Cocu zelf wegviel aan het einde van het seizoen met een tumor (iets wat er enorm inhakte in de selectie) anders had je die seizoenshelft ook al afgesloten als nummer één.

Dat met het Van Bommel hopeloos mislukte is nogmaals geen garantie dat het nu met iedere beginnende trainer fout zal gaan. Net zoals het ook geen garantie biedt als je nu een tweede Hiddink of Cocu als beginnende trainer voor de groep zet. En je krijgt ook geen enkele garantie als je nu Bosz, Fräser, Koeman, Cocu, Letsch of Guardiola voor de groep gaat zetten.

Een terugkerend stokpaardje hier is steeds de topsportmentaliteit die zou ontbreken. Als een directeur met inmiddels 25 (!) jaar ervaring als technisch directeur in Van Nistelrooij de ideale trainer vindt. Is het dan geen topsportmentaliteit als je er alles aan doet om in jouw ogen de beste kandidaat aan te stellen?
+7/-1

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Nadat hij anderhalf jaar ervaring had opgebouwd had hij inderdaad een topseizoen neergezet en heeft hij daarna ook zeker prijzen gepakt. Om jaren te zeggen was inderdaad wat overdreven, maar was even vergeten dat Advocaat daar nog een jaar tussen zat. Het was ook zeker niet een aanval op de prestaties die hij uiteindelijk heeft neergezet. Vind Cocu juist een prima optie, maar als dat bij zowel Cocu als PSV de eerste keuze zou zijn dan was dat vast al rond geweest.

Verder heb ik het bij ervaring ook niet persé over een trainer die er al 15 jaar op heeft zitten, maar wel dat hij heeft laten zien een eerste elftal boven verwachting te laten presteren. Echter, ik ben nog niet overtuigd van de prestaties van Jong PSV, maar dit is ook lastiger te beoordelen dan een eerste elftal. Verder was ik eigenlijk verbaasd hoe sterk van Bommel begon, maar hij heeft uiteindelijk minder lang de tijd gekregen dan dat Cocu al aan ervaring had bij het eerste van PSV voordat hij dat top seizoen neerzette. Ik vind dat je als topclub geen anderhalf à 2 seizoenen op moet offeren om een coach op te leiden en ik gun Ruud een andere route als hij zelf denkt dat dat verstandiger is. Liever zie ik trainers ook langer blijven dan slechts 2 jaar overigens.

Scheelt wel dat ze Fred Rutten er naast willen zetten en ik vind Ruud geen type om heel eigenwijs te zijn wanneer hij advies krijgt van een ervaren trainer. Maar lagen Fred Rutten zijn kwaliteiten vooral bij de manager- en randzaken of was hij voornamelijk sterk als veldtrainer? Hopelijk gaat het dan niet alleen om een klankbord, maar echt full time. Wellicht vinden ze Ruud juist als manager erg sterk, maar kan hij vooral qua tactiek advies gebruiken. Zelf zie ik liever dat belangrijke functies als algemeen directeur, technisch directeur en de hoofdtrainer door personen met meer ervaring worden vervuld. Is dat zo gek? Is bij de meeste bedrijven zo dat je je eerst moet bewijzen voordat je de belangrijkste beslissingen mag maken.
+3/-0

4 maanden geleden
Hoe vaak moet je het deksel op de neus krijgen om erachter te komen dat PSV geen speeltuin is om het vak te leren, maar gewoon iemand moet hebben die er meteen staat. Gewoon kiezen voor een ervaren trainer die respect afdwingt bij deze jonge gastjes die veel te snel willen gaan.
+4/-0

4 maanden geleden
Kijk dit is een goed plan ,Ruud met Fred samen kan heel mooi gaan worden.
+5/-0

4 maanden geleden
Zij zullen ongetwijfeld een beter beeld hebben van Ruud als trainer, maar ik ben er bij voorbaat op tegen om het eerste elftal te gebruiken om trainers op te leiden. Ik zou ook verwachten dat een jonge trainer die in het eerste wordt aangesteld toch wel minimaal ervaring heeft als coach van een sub-topper op eredivisie niveau of hoger.

Zelfs spelers moeten zich eerst bewijzen en plukken we vrijwel nooit weg uit de KKD tenzij het ons eigen jong team is. Bij een trainer, die een veel belangrijkere functie heeft, zou je dat dan ineens wel doen. Terwijl dat ook nog eens een vak is waarbij ervaring veel belangrijker is.
+1/-0

Peellandsingel (geschorst)
4 maanden geleden
Ik mag hopen dat dit een met RvN besproken tactiek is, zoals de bus parkeren in Copenhagen. Laat de hele media RvN maar in de gaten houden zodat PSV op de achtergrond een andere trainer binnen kan halen.
Wie die trainer wordt zal mij eerlijk gezegd minder uitmaken. Zoals al meerdere hier hebben gezegd, is het binnen halen van welke trainer ook geen garantie.
+1/-0

4 maanden geleden
Over de grens kijken verhoogt de keuze voor een juiste trainer immens. Er is maar héél weinig keuze onder het Nederlandse trainersgilde die deze klus zou kunnen klaren. De beste, en mi enige keus momenteel, Koeman heeft helaas afgezegd. Er zijn veel uitstekende buitenlandse trainers die graag hier zouden willen werken.
+1/-0

4 maanden geleden
Och, je kan er van alles van vinden maar alleen prestaties bepalen of je een goede trainer bent en daarvoor is een goede selectie nodig. Schmidt kreeg bakken kritiek, ook van mij, nu zie je dat al kantelen en als het onwaarschijnlijke dit jaar gebeurt is hij een toptrainer. Ten Hag kon er eerst niks van, na het zeer succesvolle jaar was hij de beste en nu komen er weer de twijfels over hem. Kortom het is allemaal opportunisme. Van mij mogen ze het doen maar eerste prioriteit is een goede selectie neerzetten door de Jong/Brands
+2/-0

4 maanden geleden
Ik vind dit nog niet zo'n slecht idee.
Ruud is misschien nog niet overtuigd van zijn eigen kwaliteiten, maar wanneer is dat wel? Meet een ervaren man naast zich, die het ook helemaal geen punt vind om nummer 2 te zijn, denk ik dat dit een hele goede combi kan worden.
Wat moet Ruud nog meer doen om wel in aanmerking te komen? Twee jaar succesvol zijn met b.v. FC Utrecht? Al zou dat het geval zijn, dan nog weet je niet of het ook bij PSV 1 zal werken. Van mij mag dit het trainersduo voor de komende jaren worden. Garanties heb je nooit.
+3/-1


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.800 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

bakayoko benitez bet bruma clubliefde doan eredivisie etappe feyenoord freak gakpo ganna gini gotze hoever jacks jong madueke martinez pogacar roglic sangare shinyazurill simons skipper teze tour vingegaard vlasov wijnaldum