Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ruud van Nistelrooij wil als hoofdtrainer van PSV aan de slag'

25 maart 2022 22:36 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Ruud van Nistelrooij wil als hoofdtrainer van PSV aan de slag"; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt dat Ruud van Nistelrooij intern heeft aangegeven dat hij komend seizoen als hoofdtrainer aan de slag wil gaan bij PSV. In eerste instantie had hij aangegeven nog niet klaar te zijn, maar Marcel Brands wist in nieuwe gesprekken de huidig trainer van Jong PSV wel te overtuigen.

Afgesproken is dat Van Nistelrooij een ervaren trainer naast zich gaat krijgen. Voor die functie is Fred Rutten in beeld en PSV is in afwachting van een antwoord van hem.
Tags

nistelrooij brands jong rutten telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Mooi!! The road to 26 is aan!!
+4/-0

4 maanden geleden (gewijzigd)
Prima. Nee garanties hebben we niet.
Maar die hebben wij Bosz, Fraser etc ook niet. Schmidt vond iedereen briljant. Praktijk ook mwoah
Dus succes Ruud. Maak ons trots!
+5/-0

 
4 maanden geleden
Mee eens Juul garanties zijn er niet.

Ik vind RS trouwens wel beter dan mwoah in praktijk. Goede spelers zijn gekomen, spelers zijn echt beter geworden. Heeft ook Doan, Guti en Mauro aan het voetballen gekregen.
Ja soms rare wissels en wat eigenaardig in de pers maar intern heel erg fair en goede groeps dynamiek gecreëerd. Zelfs met Mo (waarvan ik in het begin baalde) heeft hij goed gehandeld voor PSV.
Nu nog met silverware afscheid nemen en dan gaat hij (bij mij) de boeken in als succes coach en goede PSV’er.

Op naar Ruud en Brands.
+3/-0

4 maanden geleden
Dit geniet bepaald niet mijn voorkeur.
+3/-0

El Frikandel (geschorst)
4 maanden geleden
Happy, als Sred maar niet de assistent wordt. Wie wel ? Pfffff tof sjos
+1/-1

4 maanden geleden
Ik Ben wel benieuwd naar de visie van Ruud , qua managen heeft die met Ferguson wel veel ervaring opgedaan ook al zat hij op het laatst aan de verkeerde kant. 😅
+2/-0

4 maanden geleden
Ik hoop dat hij de lijn van Schmidt wel doorzet, maar dan met een normaal wisselbeleid en iedere wedstrijd hetzelfde spelen
+2/-0

4 maanden geleden
Na vBommel's rookie fiasco zou ik dit nooit gedaan hebben, maar 'in Brands we trust.'

Als hij erachter staat, dan zal het wel loslopen.
+1/-0

4 maanden geleden (gewijzigd)
Ik denk dat PSV graag Ruud als trainer wil hebben voor de continuïteit. De PSV-leiding wil waarschijnlijk graag dat dezelfde lijn van het ontwikkelen van spelers en het team wordt doorgetrokken.
Als je nu een niet-PSV-er zoals Bosz aantrekt dan gaat die weer zijn eigen route volgen, en daar zitten ze bij PSV vermoed ik niet op te wachten. Ruud zal wel de opdracht hebben gekregen om de lijn van Schmidt door te trekken, maar dan met iets minder wisselen.
PSV kiest dus voor op hetzelfde pad blijven en niet voor alle ervaring die een trainer nodig heeft om geloofwaardig en met een natuurlijk overwicht voor de groep te staan. Bij Cocu ging dat goed, en bij Van Bommel mis.
Ik had Ruud liever eerst 2 jaar bij Heerenveen of RKC gezien, om het vak beter te leren, maar kennelijk denkt Brands daar anders over. Een ervaren assistent is positief, maar kan maar een deel van de mogelijke problemen op lossen. Van Marwijk heeft Van Bommel ook niet kunnen redden.
+8/-0

 
4 maanden geleden
Het grote verschil is wel dat Van Marwijk er amper was en de ervaren assistent nu (waarschijnlijk Rutten) fulltime er bij zal zijn en ook op de bank gaat zitten
+4/-1

 
4 maanden geleden
Ik denk dat Fred Rutten een zeer ervaren veldtrainer is, en zeker veel oefenstof en kennis in gaat brengen. En Fred kan wel goed met mensen om gaan.
Maar als trainer onder druk voor een groep staan, en daar leiding aan geven, vereist eigenlijk dat je zelf daarin ook ervaren bent. De druk van een trainer is heel anders dan die van een speler, en ik vind niet dat een beginnende trainer dat voor PSV-1 zich eigen moet gaan maken. Ik hoop natuurlijk dat hij slaagt.
+2/-0

 
4 maanden geleden
Over dat laatste wat je zegt.
Persoonlijk denk ik dat van Nistelrooij wat meer open staat voor hulp en eventuele kritiek dan van Bommel deed.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Naar verluidt is Guus Hiddink beschikbaar om Ruud en Fred te ondersteunen op de achtergrond.

Dus zoals RIS en Ehv040 al zei: het totale plaatje voor de staf ziet er anders uit dan onder MvB en de persoonlijkheid van RvN is anders dan die van MvB.

T/C: van Bommel RvN
Asisstenten: Robbemond/Dirkx Rutten/Ooijer
Klankbord: van Marwijk Hiddink

Groot verschil qua ervaring.
+1/-0

4 maanden geleden
In Ruud het volste vertrouwen, heeft het juiste karakter en positieve winnersdrive. Maar een "ervaren" assistent (die zich stiekem superieur voelt) hoeft van mij niet. Niet goed voor het groepsproces en natuurlijke hiërarchie.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Alleen is Fred Rutten van nature alles behalve iemand die zich snel superieur voelt.
+1/-0

4 maanden geleden
Ben hier niet blij mee. Voor mijn gevoel komt Ruud een trainer te vroeg. Had liever eerst Koeman of Cocu gehad. In het ergste geval blijft het dit seizoen bij die JCS, maar Schmidt heeft wel iets neergezet. Ik had graag een ervaren trainer gezien die daar de vruchten van kan plukken. Garanties heb je inderdaad niet, bij niemand. Maar dit vind ik een gevaarlijke gok. Ruud heeft weinig ervaring en er kan heel snel heel veel druk op hem komen te staan. Zeker met de recente ervaring van van Bommel in het achterhoofd zal men snel denken dat dezelfde fout is gemaakt.
+2/-1

4 maanden geleden (gewijzigd)
Mooi! Ik zou niet weten voor wat voor voetbal hij staat maar ik ben benieuwd.

Ik zou ook niet goed weten wie het anders had moeten worden. Met een buitenlander wordt het vreemdelingenlegioen alleen maar groter en alle respect voor Cocu maar dat waren ondanks de kampioenschappen ook niet de leukste tijden om op de tribune te zitten.

Mooi dat een clubman met een ervaren Nederlandse coach als Rutten naast zich het gaan doen.
+2/-0

4 maanden geleden
Ik snap niet dat zoveel mensen hier dit gaan vergelijken met Van Bommel …. Van Bommel had een totaal ander karakter dan Ruud, en ik geloof niet dat hetzelfde ooit gaat gebeuren met Ruud als trainer, en een ervaren trainer naast hem, die geen familie is! Want Van Bommel en Van Marwijk was natuurlijk ook geen goede werk-relatie!

Ik heb er eigenlijk best wel vertrouwen in … en ik geef Ruud 100% vertrouwen! :)
+7/-0

4 maanden geleden
Gouden kerel, een waar sieraad voor de club.

Maar met van Bommel nog vers in het geheugen vind ik het afbreukrisico enorm. Fred Rutte ernaast vind ik een fantastische aanvulling. Zijn presentatie is niet top maar zijn vakmanschap op het veld staat buiten kijf.

Heb wel alle vertrouwen in Brands zijn beoordelingsvermogen. Wat ben ik blij met zijn komst. Dit proces met Ruud is voor mij illustratief voor de afgelopen jaren onder Toon/John. Zij waren niet in staat Ruud te overtuigen, Marcel wel.

Eindelijk weer een echte voetbaldirecteur aan boord met overtuigingskracht!! Essentieel voor ons want sec. qua poen leggen we het meestal af.
+4/-0

4 maanden geleden
Mooi kan ie gelijk zijn CL debuut als trainer maken komend seizoen.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
4 maanden geleden
En winnen ook dan mar
+1/-0

4 maanden geleden
Het kijken naar jong-psv onder van Nistelrooij is zeker geen vervelende opgave en met de ervaring van fred toegevoegd en het feit dat Brands terug op het nest is,heb ik er wel vertrouwen in.
Eigenlijk is de positie van TD me nog hetgeen die me het meest zorgen baat,maar goed de vijver waarin de hengel uitgegooid kan worden zal ook gezamenlijk in kaart worden gebracht.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
4 maanden geleden
Beste investering van alle mogelijk beschikbare geld is een oprotpremie voor JdJ.
Begin daar eens mee, anders krijgen we weer wat Baumis en Brumis deze zomer.
+1/-0

4 maanden geleden
Tsja Ruud doet het leuk bij jong. Maar daar boeit het ook niet dat je voor de zoveelste keer de voorsprong weggeeft. Moet er niet aan denken dat we dat volgend seizoen ook krijgen.
+2/-0

 
4 maanden geleden
Het gaat me hierbij dan ook allerminst om de resultaten,maar meer om het feit dat er er met een duidelijk idee aan de wedstrijd wordt begonnen en de attractiviteit.
Hoe dat bij de hoofdmacht gaat werken is een tweede,maar geldt dat niet voor iedere coach?
+2/-0

 
4 maanden geleden
Alsof Ruud tegen zijn spelers zegt: geef de voorsprong weg. Waarom nu al zo negatief terwijl die nog niet is begonnen? Erg makkelijk dit, beter eerst afwachten tot Ruud echt voor de groep komt te staan. Zelfs dan heeft een trainer niet altijd invloed op de verloop van een wedstrijd en de keuzes die zijn spelers maken met en zonder bal.
+2/-0

 
4 maanden geleden
Het gaat er mij om dat "leuk" spelen met jong totaal niet vergelijkbaar is met volle bak presteren zonder excuses voor PSV1.
Natuurlijk hoop ik dat het lukt, echte PSV 'er en een fijne vent volgens mij. Zou geweldig voor de club en alle echte clubmensen zijn als dit succesvol blijkt te zijn.
+1/-0

4 maanden geleden
Wordt Ruud een succes is het meegenomen, garanties zijn er niet.
+2/-0

4 maanden geleden
Nou, hebben we het toch 2 jaar geprobeerd om een professionele voetbalorganisatie te zijn. Helaas niet helemaal uitgepakt hoe we hoopten met deze gehaalde trainer maar we gaan nu dus gewoon weer terug met onervaren mensen neer te zetten op basis van nostalgie. Dat Ruud nog geen maand geleden zelf aangaf er nog niet klaar voor te zijn is ook snel weer vergeten. Ik hoop op mijn ongelijk, maar ik voorzie dat we binnen 2 jaar weer met zijn allen roepen om zijn ontslag als trainer
+3/-0

4 maanden geleden
Ruud is de toekomst. Uitermate integere, verstandige, eloquente en sympathieke man. Goede uitstraling en duidelijk in zijn communicatie. Kan ook op zn steepen staan, zie ManUtd tijd. Als je als speler nog niet door het vuur wil gaan voor een man als RvN dan weet ik het niet meer. Bovendien een barba super super, super duro.
+1/-0

4 maanden geleden
Maduro
Wat moeten we daar nu mee.
Ik wil mensen die wat bereikt hebben bij de tech staf geen middelmaat van Espn.
+2/-2

 
4 maanden geleden
Stel je niet aan, hij is in beeld om ergens in de jeugd aan de slag te gaan
+3/-1

4 maanden geleden
We zullen het gaan zien..............

Vergelijk met Van Bommel is niet echt aan de orde aangezien het gewoon verschillende typen personen (en wellicht trainers) zijn.
Wil wel nog gezegd (en ik ben geen fan van de trainer Van Bommel) dat zijn eerste maanden absoluut goed waren toen juist Van Marwijk in de buurt was. Neem aan dat Van Bommel hier wel naar wilde luisteren in tegenstelling tot anderen bleek later. Nadat Van Marwijk geld ging opstrijken in het Midden Oosten en er dus niet meer was, zakte vervolgens Von Bommel langzaam maar zeker door het ijs.......
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

bakayoko blind brands brobbey clubliefde dito eredivisie etappe feyenoord freak ganna gini gotze james jana jong marlon pogacar psg rodriguez shinyazurill simons skipper steemzen telegraaf tijdrit wijnaldum wisselspeler xavi zwitserland