Transparent
Inloggen
Sluiten

'Serdar Gözübüyük sprak vorige week met PSV'

26 juli 2022 08:35 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Serdar Gözübüyük sprak vorige week met PSV"; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt dat Serdar Gözübüyük vorige week op eigen verzoek naar PSV is gekomen. De scheidsrechter gaf in gesprekken met algemeen directeur Marcel Brands, directeur voetbalzaken John de Jong en de spelersgroep uitleg waarom hij tijdens Feyenoord - PSV floot voor een strafschop. Gözübüyük legde daarbij ook uit dat VAR Pol van Boekel niet mocht ingrijpen volgens de internationale richtlijnen, omdat er sprake was van een fifty-fifty geval. Dat de KNVB in een reactie aangaf dat dit wel had gemoeten, was voor zowel Gözübüyük als Van Boekel een raadsel.

Tegenover De Telegraaf wilde Gözübüyük weinig commentaar geven op wat er was besproken op PSV Campus De Herdgang. Volgens de scheidsrechter was het een nuttige middag met de spelers en de staf. De middag werd bovendien ook gebruikt om uitleg te geven over de nieuwe (toepassing van) spelregels.

Meer op Telegraaf.nl




Tags

serdar boekel telegraaf brands feyenoord herdgang jong knvb nuttige pol raadsel spelregels toepassing var

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Als het voor de var een gevalletje 'fifty-fifty' was, dan zal dat voor de scheidsrechter ook een 'fifty-fifty'-geval geweest zijn. Kan ik hierin lezen dat ook de scheidsrechter niet 100% overtuigd was van het feit dat de bal op de arm bestraft moest worden met een penalty?
+2/-0

1 jaar geleden
Je kunt lezen dat hij waarschijnlijk n “warm” welkom wordt geheten als ie weer bij ons komt fluiten
+4/-0

 
reactie verwijderd

1 jaar geleden
Normaal gesproken ben ik niet zo van het scheidsrechters-bashen, omdat iedereen wel eens een discutabel momentje heeft en je volgens mij uit moet gaan van eerlijkheid van deze mensen.
In dit geval echter is het zo dubieus en zo slecht dat hij niet ging kijken, gezien het moment in de competitie, moment in de wedstrijd en de belangen voor meerdere partijen hiervan, dat het wat mij betreft wel zo'n enorme fout was, dat hij beter niet meer bij ons kan fluiten. Ik vermoed overigens geen opzet, maar wel een ijdelheid bij deze scheidsrechter die voor een neutrale persoon die een scheidsrechter zou moeten zijn wel zoveel te groot is, dat de functie niet past bij de man.
Zielig ook dat hij nu pas langs durft te komen en niet op de dag zelf, of de week erna zijn mond open durft te doen. Pussy.
+10/-0

1 jaar geleden
Siert hem dat ie naar Eindhoven is gekomen. Over het moment zelf heb ik nog steeds het gevoel dat ie floot uit een soort rancune tegen Roger Schmidt, die vlak daarvoor beetje stampij stond te maken.
+7/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Verplicht rondje langs Betondorp en bij az is ie ook geweest, denk dat hij de herdgang liever had over geslagen om dit te gaan “uitleggen”
+2/-0

 
1 jaar geleden
Telegraaf zegt dat ie 'op eigen verzoek' naar PSV is gekomen, geen idee of dat klopt. In elk geval goed dat ie geweest is, veel te laat, maar toch. Blijf nog steeds een naar gevoel aan die wedstrijd/beslissing overhouden, maar niks meer aan te doen, op naar het nieuwe seizoen. Zal helpen als PSV dit soort wedstrijden gewoon wat vlotter gaat beslissen, dan hebben we dit gedoe ook niet meer.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Vervolgens lees ik dat hij ook uitleg heeft gegeven over nieuwe spelregels. Wat was er eerder, de kip of het ei.
+1/-0

1 jaar geleden
Leg dat dan een uur na de wedstrijd uit. Dit is gewoon een onzin verklaring voor de buhne om z'n gezicht te redden. Vrijwel alles is tegenwoordig 50/50, maar alles wat 50/50 is gaat toevallig altijd één kant op bij ons, terwijl er bij de andere club dan wordt gezegd "We kunnen niet met 100 % zekerheid uitleggen dat het zo was..."
Op zo'n moment beslis je als scheidsrechter in een split second de competitie, het zou je sieren als je dan even de tijd neemt en alsnog even gaat kijken. Dit was ook helemaal geen 50/50 dingetje, want het hele seizoen worden er al penalty's niet aan PSV gegeven omdat de armen tegen het lijf zaten of de speler geen onnatuurlijke beweging maakte. Maar nogmaals, het gaat er hier gewoon om dat je als scheidsrechter besluit om je te baseren op die 1/10e van een seconde, ipv dat je even rustig bij dat scherm gaat kijken. Daarnaast moet de communicatie gewoon open worden gezet bij die scheidsrechters. Ik zal nooit vergeten dat Gozebuyuk in de beginjaren van de VAR heel hard door die microfoontjes riep dat het voetbalcontact was toen de keeper van Ajax duidelijk een Heerenveen speler duwde. Dus communicatie in dit geval ook gewoon openbaren, dan heb je dit gezeik niet en kunnen die scheidsrechters zich ook niet meer verschuilen.
+7/-1

reactie verwijderd

1 jaar geleden
Het blijft als een paal boven water staan dat het sinds de invoering van de VAR,het er nog steeds niet rechtvaardiger of eerlijker op is geworden.
En dat behoort de insteek te zijn,benieuwd of ze daar in Zeist minimaal is over willen filosoferen.
+8/-1

1 jaar geleden
In eerste instantie gaf Gozubuyuk geen penalty waarna er Feyenoorders naar hem toekwamen en vervolgens de Var iets in zijn oortje zei. De rol van van Boekel is ook niet fris. En als je het al 50/50 vind dan ga je naar het scherm en bekijk je het rustig. Zeker met de belangen die op het spel stonden.Maar het voetbal leven gaat door en het is toch niet terug te draaien. Vergeten en hopen dat de referees voortaan niet meer zulke blunders maken.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ja hopen dat blunders in de toekomst vermeden worden,maar we weten nu allemaal al dat het hoogstwaarschijnlijk een illusie zal zijn.
Ook in de 1e competitieronde in Belgie was het alweer raak bij Brugge-Genk,en is het dus ook niet alleen hier bij ons.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Het hele probleem is juist dat het geen blunder is. Was het maar een blunder.
+3/-0

1 jaar geleden
Ga er niet eens op reageren. Iedereen weet precies hoe zit sinds de introductie van de VAR.
+7/-0

Zoiets van ; De wond is genezen maar de pijn en de litteken blijven?
+2/-0

El Frikandel (geschorst)
1 jaar geleden
De middag werd bovendien ook gebruikt om uitleg te geven over de nieuwe (Amsterdamse buiging van) spelregels.
+2/-0

reactie verwijderd

 
1 jaar geleden
Tja, die krijg je nu alleen nog bij uitwedstrijden... Waar in het verleden scheidsrechters die verkeerd voor Ajax floten niet meer op die wedstrijden werden gezet. Krijgen wij doodleuk een hoog percentage Nijhuis en Gozebuyuk voor de kiezen, ondanks dat er meermaals controverse rond beslissingen en aanvaringen met spelers en coach is. Nijhuis kunnen we dit seizoen ook weer mee lachen met z'n: "Als ik die kop van De Jong op me af zie komen dan krijg ik al de neiging om geel te trekken"...
+2/-0

 
El Frikandel (geschorst)
1 jaar geleden
Inderdaad, precies in het midden gedeeld.
+1/-0

1 jaar geleden
Hoe dit een fifty/fifty geval zou moeten zijn geweest is mij een compleet raadsel, dit was juist heel erg duidelijk 100% geen penalty, de regels voor dit soort gevallen waren nou net zo aangepast, dat dit op geen enkele wijze een penalty had moeten zijn. Dikke fail en gevalletje te groot ego 'ik beslis dat zelf wel' van Gözübüyük, die zelf niet eens het fatsoen had om gewoon te gaan kijken.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Het is toch typisch hè. Een 50% strafschop wordt wél gegeven. Maar een bal die 99% zeker over de lijn is (we kunnen niet met 100% zekerheid zeggen dat hij over de lijn is) is niet uit. We weten allemaal heel goed hoe het zit. Samen met die bodycheck in het klassiekertje één grote corrupte aanfluiting. Het enige wat wij kunnen hopen (tegen beter weten in) is dat wij dit seizoen zo veel beter zijn dat onze voorsprong een drietal (of meer?) van dit soort corrupte beslissingen kan leien.
+12/-1

 
1 jaar geleden
Weer een bijzonder knap stukje van lezen wat je wil lezen :denk :ja
+1/-3

1 jaar geleden
Met andere woorden; er verandert niets dit seizoen en we moeten een punt of 9 verschil met Ajax kampioen worden, wat anders wordt het gelijk getrokken door "pech".
+7/-1

1 jaar geleden
Nou, super van hem dat ie na al die tijd eens uitleg kwam geven.
Dit kon niet meteen na de wedstrijd? Ga toch weg.

Beter fluit deze meneer voorlopig geen wedstrijden van ons.
+4/-1

1 jaar geleden
De schrijver van het artikel op PSV inside had duidelijk een wat meer uitgesproken mening over dit onderwerp dat ook beter de situatie uitlegt...
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Wat mij betreft nog steeds persona non grata. Gewoon onvergeeflijk geblunder met cruciale gevolgen. Heel ver wegblijven van Ehv het komende seizoen svp.
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Eén ding blijft staan als een paal boven water: PSV heeft in die wedstrijd 2 punten verspeeld omdat ze in de 2de helft slecht gespeeld hebben.
+1/-2

 
1 jaar geleden
Zonder die bizarre penalty had PSV ondanks die slechte 2e helft gewoon gewonnen in Rotterdam.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Ja ze speelden wel slecht. Dus het is ook gewoon eigen schuld dat we die wedstrijd niet wonnen. Zeker mee eens. Dan nog word ik nog steeds lijp van die scheids haha
+1/-0

1 jaar geleden
Zijn er ook foto's van dat ie met pek en veren de Herdgang afgejaagd is? Fifty -fifty geval, ga weg man. Niks fifty-fifty rn dan mag de var ingrijpen. Denk eerder dat ie gestuurd is en dat de communicatieafdeling het beter vindt te zeggen dat het op eigen verzoek is
+3/-0

1 jaar geleden
Toppunt van hypocrisie.
Teleurstellend dat PSV dit slikt als zoete koek.
Zo verandert er nooit wat met die corrupte arbitrage.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage