Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax - PSV dit seizoen zonder uitsupporters'

22 augustus 2022 16:36 - Het Parool
Foto: Pro Shots

"Ajax - PSV dit seizoen zonder uitsupporters"; image source: Pro Shots

Bij de eerstvolgende wedstrijd tussen Ajax en PSV zijn in de Johan Cruijff ArenA geen supporters van PSV welkom. Dat heeft burgemeester van Amsterdam Femke Halsema vrijdag laten weten aan de directie van PSV, zo meldt Het Parool. Nadat er tijdens het duel om de Johan Cruijff Schaal opnieuw spreekkoren, kwetsende liederen en zeer onsmakelijke verwenseingen te horen waren, was voor Halsema de maat vol schrijft ze.

Na de wedstrijd van zondag 6 november zal gekeken worden of bij volgende edities wel weer supporters van PSV welkom zijn. Eerder kwam al naar buiten dat tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal al overwogen werd om het duel te staken. Omdat de spreekkoren op dat moment ophielden, kon de wedstrijd gewoon uit worden gespeeld.

Meer op Het Parool
Tags

halsema spreekkoren uitsupporters arena femke kwetsende liederen onsmakelijke ophielden staken verwenseingen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
Lachwekkend. Ze poepen in de broek. Willen ze voortaan altijd zonder PSV-supporters tegen PSV voetballen? Eerst met corona, nu op basis van deze onzin.

Elke wedstrijd hoor ik tegen 020 K* boeren, maar dat mag blijkbaar wel, Halsema?
+15/-0

1 jaar geleden
Troela Halsema heeft gesproken. Man man wat een mens.
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik kan me nog een spandoek herinneren waarin zij het over aidshoven hadden. Ik zeg : weglaten voor vijf jaar die supporters van hun bij ons. Die woke-heks van een Halsema wil weer in het nieuws komen. Laat haar eerst haar zoontje maar eens onder controle krijgen voordat ze anderen iets gaat verbieden. Op deze manier wordt de haat aangewakkerd tegen die ..club in die ..stad.
+12/-3

 
1 jaar geleden
Punt! Dan zou ik als gemeente Eindhoven dat maar gebruiken om oog-om-oog-tand-om-tand principe erdoor te drukken. Tuurlijk gingen sommige spreekkoren (veel) te ver, maar dat ging dat spandoek ook. Moraal van het verhaal is dat ze in Amsterdam aan selectieve verontwaardiging doen, ons van calimero praktijken beschuldigen terwijl ze nu zelf piepen!
+7/-0

1 jaar geleden
Ik praat spreekkoren niet goed, maar gaan ze nu iedere club weigeren? Want die spreekkoren hoor je altijd daar... Daarnaast, hadden wij dit al niet veel langer moeten doen toen ze ons stadion tijdens het kampioenschap in brand probeerden te steken? Waar was de verontwaardiging toen? Zijn die hooligans nog vervolgd? Sowieso i.i.g geen Ajax supporters dan toelaten, want competitievervalsing gewoon bij de bron aanpakken...
+11/-0

1 jaar geleden
Mevrouwtje was ook aanwezig tijdens de wedstrijd hoor. Kunnen ze beter niet te vaak uitnodigen dan kunne ze het uitvak beter sluiten.
+3/-0

1 jaar geleden
Wat er ook van zij, vanwege fair play lijkt het me dan in ieder geval dat de KNVB nu heel hard gaat roepen “dan natuurlijk ook geen uitsupporters bij PSV-ajax”. Oh wacht….
+7/-0

1 jaar geleden
Ik was in de Arena en ik vond het wel meevallen met die spreekkoren zonder dat ik het wil goedpraten.De catering werd al gesloten voor PSV supporters terwijl het behoorlijk warm was.Verder is de ontvangst bij aankomst niet echt gastvrij en is de ME behoorlijk intimiderend.Met gelijke munt terug betalen en bij elke misdraging van die ajakssupporters in het PSV uitvak ook een verbod instellen voor het seizoen daarna.
+5/-0

1 jaar geleden
Hoe meer ik er over nadenk, hoe grappiger het wordt dat Halsema hier tegen optreedt. Iedereen bij Ajax weet dat er gewoon criminelen daar de boel runnen op de harde kern. Er wordt daar gesnoven bij het leven. Ook die hoolies die bij de bekerfinale rondliepen, zijn deze persoonlijk al door mevrouw de burgermeester uit het stadion gebonjourd? Nee, want daar zijn ze te bang voor. Ze laten die gasten zonder tegenspraak de boel runnen daar, als ze kaartjes voor uitwedstrijden willen hoeven ze maar even te bellen en het wordt voor ze geregeld met voorrang. Maar owee als de boertjes een keer iets fout over hun geuzen naam zeggen, dan naaien we gewoon alle supporters ipv dat we eens persoonlijk wat mensen er tussenuit pikken... Het zou te triest voor woorden zijn als PSV nu niet met hetzelfde standpunt komt...
+13/-0

1 jaar geleden
Ik heb nog steeds geen idee wat er gezongen en geroepen werd.

Maar waar was Mvr Halsema na dat onsmakelijke spandoek van die supporters daar afgelopen seizoen??
+8/-0

 
1 jaar geleden
Pistool van zoon lief zoeken ,was druk er mee en veder blind en doof !!!
+2/-0

1 jaar geleden
Van mij hoeven dat soort spreekkoren ook niet, maar Halsema vindt het klaarblijkelijk wel gewoon kunnen dat er in de Arena tijdens de JC-schaal massaal 'alle boeren zijn homo' werd gezongen. Anders zou je bijna gaan denken dat hier sprake is van een dubbele moraal, het zal toch niet.
+10/-0

1 jaar geleden
Ajaks is blijkbaar heilig en mag in Eindhoven een brandblusser vanuit het uitvak naar beneden gooien zonder consequenties.Die ajakscriminelen kunnen zich alles permitteren zonder enige consequentie.Bedankt Femke,heldin.
+5/-0

1 jaar geleden
Ze doen er alles aan om te winnen..
Eerst helpt de KN*B mee en nu hebben ze zelfs de burgemeester van slotendorp mee gekregen..

Triest volk daar in Abcoude-noord
+5/-0

1 jaar geleden
Halsema is lid van Groen Links, de partij die samen met D66 zo anti-semitisch is als de pest. Deze actie is weer typisch van een Groen Links-deugniveau van heb ik jou daar...
+3/-6

1 jaar geleden
Prima, kom daar toch niet in de sfeerloze betonbak, ook niet voor een goed concert, want dat kan daar ook niet! Maar ze zijn “aidshoven” denk al vergeten…. Hoe is daar tegen op getreden dan? Maar goed, pot verwijt de ketel tot ie zwart ziet toch….?! Fruitschaal in vervolg maar niet op plek v/d kampioen doen, knvb, maar in een stadion wat dan van beide clubs niet het thuishaven is, is ook het eerlijkst! Ajakkes supporters ook maar niet toe laten bij ons thuis dan, mes snijd aan 2 kanten….
+4/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Fruitschaal is aankomende jaren toch in het Philips Stadion. Dan zonder Ajax Supporters.
+1/-0

1 jaar geleden
Is dit de mevrouw die een demonstratie op de Dam liet doorgaan? Ze moeten zich kapot schamen in Amsterdam met een dergelijke mislukkeling aan de knoppen. Linkse te.f
+5/-3

 
1 jaar geleden
Tevens vergeet je dan nog de wapens die daar thuis werden gevonden, manlief, zoonlief eigenaar hiervan…. Tja, links lullen, rechts zakken vullen….
+2/-1

1 jaar geleden
Deze reactie komt rechtstreeks van nu.nl :
"Als het om kwetsende spreekkoren en vernielingen gaat, dan zou Femke Halsema ook Ajax supporters uit de Arena moeten weren."
Geen woord aan toe te voegen...
+11/-0

1 jaar geleden
Per direct ook geen Ajax supporters meer tijdens PSV-Ajax.
Anders ff FdF de trein blokkeren, want "alle boeren zijn homo's" is wel toelaatbaar, terwijl de KNVB juist dit soort spreekkoren wil uitbannen.
+6/-0

1 jaar geleden
Geen probleem. Maar dan ook nog geen Amsterdamse hond in ons uitvak, en alle stoeltjes verkopen aan eigen supporters.
+9/-0

1 jaar geleden
Juist wel laten komen, die kansloze honden. Kunnen ze zelf weer een mooie nederlaag aanschouwen in een vol Philips Stadion. Je moet je nooit verlagen tot een kansloos niveau.
+8/-0

 
1 jaar geleden
Precies mijn gedachte. Lekkere terugreis naar A'dam met een vette nederlaag aan je broek.
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vind de spreekkoren walgelijk hoor, bedenk liever iets positiefs en moedig je eigen team aan in plaats van de tegenpartij de grond in te schelden, nergens voor nodig. Antisemitisme vind ik wel te ver gaan. Zij noemen zichzelf *****, dus de spreekkoren zijn gericht aan Ajacieden en niet een gemeenschap. Het zou dus goed zijn om daar eens mee te stoppen. Het is hetzelfde als wij onszelf geen boeren meer noemen maar het n woord en vervolgens de tegenstander gaan beschuldigingen van racisme. Maar nogmaals laten alle supporters zich lekker bezig houden met hun eigen team, en normale geuzen aannemen. Een grapje moet kunnen, maar laten we het wel leuk houden. Ben ook benieuwd hoe vaak die hele betonbak leeg gaat zijn. De trend is nu gezet.

Edit. Ik heb geen sterretjes gezet maar een Nederlands woord dat met regelmaat door de Arena galmt. Wat een vreemde censuur, zeker omdat boeren gewoon blijft staan.
+5/-0

1 jaar geleden
Dat Halsema alleen optreedt tegen wat niet in haar straatje past is wel duidelijk, dat is een handelsmerk van deze feeks. Natuurlijk zijn er bij alle clubs ‘supporters’ die niet weten dat er minimale fatsoensnormen bestaan. Maar ik vind dit soort spreekkoren nog schandelijker dan het inconsequente optreden van Halsema. Gewoon niet doen.
+1/-1

1 jaar geleden
Zielige DeugDoos..dat ze eerst maar eens binnen haar gezin de misdragingen en crimineel gedrag in goede banen gaat leiden.
+2/-2

1 jaar geleden
Een deel van het probleem zit hem natuurlijk in het feit dat zij zichzelf ***** noemen. Alles wat je zingt en roept mbt ***** is al gauw antisemitisch. En dan mag je wel zingen dat alle boeren homo zijn, wat dat is geen racisme. Maar laat die laatste groep het nou ook net behoorlijk zwaar hebben. Het is sowieso weer meten met twee maten.
+1/-0

1 jaar geleden
Goh, na de VAR, KNVB nu zelfs de burgerteefje die zich met voetbal gaat bemoeien?
Zijn ze dan zo bang daar, grappig.

Oog om oog, dan bij ons ook niet welkom.
+2/-2

1 jaar geleden
Ik mag hopen, dat psv vandaag nog even de knvb belt en even duidelijk maakt. Als er geen uitsupports in amsterdam mogen komen, dan ook geen uitsupporters in eindhoven of gaat psv weer wachten tot het einde. Dat de knvb dan weer zal zeggen, helaas te laat.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Nope. PSV heeft al 'met alle begrip' gereageerd op dit besluit en accepteert het. Wat op zich nog te begrijpen is als het waar is wat gezongen werd. De woordvoerder is alleen vergeten om erbij te vermelden dat PSV ook geen Ajacieden meer tolereert hier.

Echt weer een domme actie, men snapt duidelijk niet hoe gevoelig dit ligt, en hoe dit sentiment straks weer opgepakt wordt door de harde kern met acties. Om de boel intern te bedaren hadden ze natuurlijk meteen ook andersom een bezoekstop moeten geven.
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Frouwke Halsema maakt hier Halszaak van? Laten we bajestransport regelen vanuit A'dam naar Eindhoven en een bajesvak bouwen achter tralies en wij ontvangen hun wel.
Geld natuurlijk niet voor de fatsoenlijke mensen/suporters hè
+1/-0

1 jaar geleden
Ajacieden kennende zullen die ook niet zo blij zijn met dit besluit. Denk niet dat Halsema hiermee op sympathie kan rekenen.
+1/-0

1 jaar geleden
Bedankt voor deze extra motivatie. In en in triest. Verder ga ik er geen woorden aan vuil maken.
+1/-0

1 jaar geleden
Tsja, ik moest een beetje lachen toen ik dit artikel zag staan en op voetbalzone las welk gedrag hier de oorzaak van is. Toen ik 20 jaar geleden nog een seizoenskaart in Eindhoven had, deden de Ajacieden al precies hetzelfde. Van "kk-boeren" tot "Kezman in een massagraf". Het net slopen en vervolgens vanalles en nog wat naar beneden flikkeren, inclusief bekers urine.

Natuurlijk, dat gedrag slaat nergens op, en ik heb me al die jaren verbaasd wat er allemaal in ons uitvak kon gebeuren, zonder dat er sprake was van massale verontwaardiging. Met de Turkse supporters die hun brandende fakkels naar beneden gooiden als absoluut dieptepunt.

Het is wel een beetje hypocriet dat de gemeente Amsterdam nu opeens schoolmeestertje gaat spelen. Ajax-supporters misdragen zich over het algemeen altijd en overal. "Ludieke spandoeken", beledigende spreekkoren, en ik kan me niet voorstellen dat dat stelletje doorgesnoven idioten wel altijd netjes omgaat met de faciliteiten in en rondom het uitvak.

Wat mij betreft gaat PSV op basis van dezelfde argumenten ook Ajax-supporters weigeren.

Jammer dat een toch significant deel van de fanatieke supporters het blijkbaar niet meer kan om op een normale manier voetbalwedstrijden te bezoeken.
+7/-0

 
1 jaar geleden
Dat dus daar sluit ik me bij aan. Zelfs na het jaar waar er glazen met zeik en er zelfs brandblussers naar beneden kwamen werd er niet opgetreden.
+3/-0

1 jaar geleden
Je kunt dit natuurlijk van twee kanten bekijken:
1) je praat de spreekkoren goed of bagatelliseert ze. Je zegt dat er gemeten wordt met twee maten, want die spreekkoren zijn er al jaren ook door fans van andere clubs en die zijn nog wel welkom.
2) je neemt stelling tegen deze nutteloze spreekkoren. Je draagt uit dat het niet aanmoedigend is voor je eigen club. En je vindt het ook verwerpelijk dat er vuurwerk en vloeistoffen naar andere vakken wordt gegooid.

Ik ga voor 2. En wat mij betreft wordt de Eindhovense burgemeester net zo streng voor de bezoekende ajax-supporters (en andere clubs) en worden die ook op basis van ernstige misdragingen in het recente verleden de toegang tot het stadion ontnomen voor de komende jaren.
+3/-0

Maan (geschorst)
1 jaar geleden
1) welke spreekkoren? Heeft iemand hier beelden of iets van want ik heb namelijk niets gehoord deze wedstrijd.

2) zelf roepen dat ze ***** zijn, joodse vlaggen en wie niet springt is geen jood zingen mag wel?

3) zwaar vuurwerk, bekers met pis en een brandblusser vanuit het uitvak in het Philips stadion naar beneden gooien op PSV supporters en het desbetreffende uitvak in de brand proberen te steken, dat mag wel?

Ik praat geen enkele spreekkoren goed. Maar ik mag hopen dat PSV nu een statement aan gaan nemen en ook de Ajacieden niet meer welkom zijn in Eindhoven voor 5 jaar lang. Als PSV de Ajacieden niet weert uit ons stadion dan accepteren ze gewoon de smerige competitie vervalsing!


Wel grappig dat ze dit nu voor de belangrijkste wedstrijd in jaren voor PSV naar buiten gaan brengen. Alsof ze de druk nog wat op willen voeren. Maar wij zijn PSV Eindhoven en we zijn voor niemand bang. woensdag geven we de Rangers klop en gaan we naar de groepsfase CL en dan gaan de ogen weer gericht op de landstitel.. Ajax maak je borst maar nat want we komen eraan!
+2/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom alchemist anthony antonh arensman arrogant bakayoko brobbey doeki espn feyenoord gerets izecson koki kroes oranje pepi poster ring rivaal rosario santos schouten skipper tillman vaio veerman voetbalprimeur wanner weghorst