Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV wil afscheid nemen van John de Jong'

16 september 2022 16:27 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"PSV wil afscheid nemen van John de Jong"; image source: Pro Shots

Onder meer het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV op korte termijn afscheid wil nemen van John de Jong. Het wordt de huidig Directeur Voetbalzaken onder meer verweten dat hij geweigerd heeft om Cody Gakpo te verkopen aan het eind van de transferperiode. Bovendien stagneert ook de sportieve ontwikkeling van PSV en dat wordt ook toegeschreven aan De Jong.

Momenteel is De Jong nog niet vertrokken, maar de verwachting is dat hij snel weg zal gaan. Vanuit de raad van commissarissen heeft hij al de mededeling ontvangen dat hij normaal gesproken niet lang meer in zijn functie kan blijven. Bij een deel van de rvc is weerstand ontstaan tegen De Jong nadat hij Gakpo niet verkocht. Algemeen directeur Marcel Brands en commercieel directeur Frans Janssen steunden deze beslissing, maar zij lijken wel aan te blijven. Voetbalcommissaris Hans van Breukelen is naar verluidt tegen een snel vertrek van De Jong.

Bij PSV zou Frank Arnesen al in beeld zijn als vervanging. Hij vertrok onlangs bij Feyenoord en wordt gezien zijn netwerk en ervaring als belangrijke kandidaat gezien. Tussen 1994 en 2004 was hij al technisch directeur bij PSV.

Meer op ED.nl
Tags

jong gakpo arnesen brands breukelen cody feyenoord hans janssen rvc stagneert steunden toegeschreven verweten voetbalcommissaris

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Verrassend dat dit nu ineens naar buiten komt vlak nadat Arnesen weg is bij Feyenoord. Ben benieuwd naar de ontwikkelingen..
+1/-0

 
1 jaar geleden
Nou Brands is de baas van de Jong, dus het is ook zijn beslissing en helemaal zijn verantwoording. En als de RvC de Jong slachtofferd en niet beide, en Brands gaat daarmee akkoord... Want ook Brands moet de Jong ontslaan dan.

Dan ben je wel een beetje eng ja. Daar zou ik niet graag voor werken.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Onzin. Het is al lange tijd duidelijk dat je een flinke obsessie hebt tegen Brands, maar de RvC is de baas van De Jong en zij zijn degenen die de directie ontslaat. Niet Brands als AD.
+4/-0

 
1 jaar geleden
De RvC heeft een adviserende en toezichthounde rol. En Brands is wel degelijke de baas van De Jong die dus ook de beslissing heeft genomen en gesteund (staat ook in het artikel).

De RvC kan niemand ontslaan.

Dus leg mij eens uit wat daar onzin aan is?
+2/-1

 
1 jaar geleden
De beslissing gesteund om Gakpo niet te verkopen ja ...
+3/-0

 
1 jaar geleden
Op die foto wel inderdaad
+2/-0

1 jaar geleden
En dat willen wij al een paar jaar.
Heeft vaak zat bewezen dit niet aan te kunnen.
Maar of Arnesen nou de meest geschikte kerel is voor dit . . . . .
+1/-0

 
1 jaar geleden
Feyenooit heeft afgelopen seizoen Europees toch best goed meegedaan en uiteindelijk zijn er ook wat spelers voor flink wat knaken verkocht. Iets wat al jaren niet meer was gebeurd daar. En als ik dan die nieuwe spelers zie die gisteren even hun publiek verwennen dan heeft heer Arnesen toch best leuk ingekocht. Inclusief die trainer die hij heeft binnen gehengeld.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Maar die verkopen is wel gebeurd nadat hij weg was.
We zullen het zien, zal in ieder geval een flinke verbetering zijn t.o.v. Sjonnie.
+1/-0

1 jaar geleden
Timinig is weer drama, zo vlak voor deze belangrijke wedstrijd, of juist gedaan om de boel op scherp te zetten? Ik ben absoluut geen JdJ=fan, van mij mag hij vertrekken, maar hij is echt niet de enige reden van het huidige verval. Hopelijk wordt er nu echt een kritisch naar alles gekeken/
+3/-0

 
1 jaar geleden
Nee zeker niet het zit veel dieper/ breder binnen PSV
+1/-0

1 jaar geleden
Hele rare gang van zaken.
Ja, JdJ heeft gefaald met aankopen en daarvoor moet hij idd ontslagen worden. Hetgeen hem nu verweten wordt kan je hem mijn insziens moeilijk kwalijk nemen.
+1/-0

1 jaar geleden
Maar dan idd ook eens kritisch naar scouting kijken en meer vriendjes van vriendjes op bepaalde posities
+1/-0

1 jaar geleden
Feit is dat hij de inkomende en uitgaande transfers niet adequaat heeft ingevuld,met duur puntverlies kan je dan geslachtoffert worden.
Tel daarbij de mogelijkheid om Arnesen over te nemen? en zijn moment is aangebroken.
Over de rol van de andere directeuren laat ik me voorlopig nog maar niet uit.
+1/-0

1 jaar geleden
RvC is niet blij met de hele directie, ben dus benieuwd wat voor gevolgen dit gaat hebben voor Brands en Janssen. Ook al blijven ze aan, gezelliger wordt het er dan niet op lijkt me.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Gezelligheid is er genoeg geweest. Tijd voor resultaten!!
+1/-0

1 jaar geleden
Nu zullen er wel lijken uit de kast komen. We zullen binnenkort wel te horen krijgen, waarom gerbrands echt weg is gegaan en waarom brands is aangesteld. Die was natuurlijk maar op 1 ding uit. Johny eruit werken. Het is niet voor niets, dat er maar voor 6 miljoen gekocht is.
+1/-0

1 jaar geleden
iemand die het hele artikel kan lezen ? Er wordt gesproken over meerdere redenen. Het niet verkopen van Gakpo dus, maar verder?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Staat hierboven: "Bovendien stagneert ook de sportieve ontwikkeling van PSV en dat wordt ook toegeschreven aan De Jong."
+1/-0

 
1 jaar geleden
PSV rapporteerde medio 2021 nog maar een eigen vermogen van bijna 17 miljoen euro en de stand per 30 juni 2022 zal geen sterke verbetering te zien geven. Bij de verkoop van Donyell Malen en Denzel Dumfries, die het seizoen financieel moesten redden, zijn flinke bedragen weggevloeid naar de makelaar en spelers.

Misschien dit? Meer kan ik niet vinden.
+1/-0

1 jaar geleden
Geweldig nu nog de scouting vernieuwen , dacht dat Arnesen ziek was en is dat de juiste om deze plek over te nemen ???
+1/-0

 
1 jaar geleden
Daar moest ik ook meteen aan denken. Toen ik laatst die berichten las dacht ik dat hij nooit meer zou terugkeren in de voetballerij. Nu lijkt het erop dat hij toen al benaderd is door PSV, dat ze er daar lucht van hebben gekregen en dat ze hem toen met een smoes weg hebben laten gaan. Zoiets als gebeurde toen Slot nog bij AZ zat en zei dat hij het jaar erop weg zou gaan. Daar kwam toen geen smoes aan te pas maar emmers pek en veren.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik hoop dat degenen die met de polonaise bezig zijn omdat 'Sjonnie' gaat oprotten beseffen dat hij niet gaat vertrekken omdat de RvC ontevreden is over de afgelopen (ruim) vier jaar, maar omdat hij geweigerd heeft om Gakpo te verkopen. In mijn ogen was dat juist het enige wat De Jong kon doen. Je gaat niet jouw beste speler op de laatste transferdag verkopen als je niemand meer kan terughalen, punt.
+9/-2

 
1 jaar geleden
De Jong heeft veel mislukte aankopen op zijn conto staan, maar ook behoorlijk wat verlengingen van goede talentvolle spelers met kortlopende contracten.

In vind het zo typisch dat Arnesen nu meteen wordt genoemd. Die heeft PSV failliet achtergelaten, en vraag maar eens aan Anderlecht hoe tevreden die met hem waren. Bij Feyenoord een aantal lucky shots, waarvan de beste het aanstellen van Slot was. Die heeft er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat er nu spelersbudget was (een wonder met spelers als Diemers, Bozenik en nog een hele zwik middelmatige spelers)
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik ben voorstander van zijn vertrek. Maar hij had inderdaad nooit Gakpo (of Sangare) op de laatste dag moeten verkopen. Dus dat heeft ie zeker goed gedaan.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Precies dat. Er is genoeg aan te merken op zijn handelen de afgelopen jaren, maar dit was het enige juiste wat hij kon doen, zeker ook naar Ruud toe, er was immers toegezegd er alles aan te doen om Gakpo te behouden, zonder garanties uiteraard, maar last minute dumpen tegen een onwaardige transferprijs was veel slechter geweest voor PSV. Lijkt meer op een drogreden omdat ze Arnesen willen hebben.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Gakpo behouden is zeker een goede daad geweest maar waarschijnlijk heeft hij hiermee ook zijn eigen vonnis getekend;de onvrede was er denk ik al langer zeker onder supporters.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dat weet ik niet. En dat bedoel ik niet sarcastisch.

Er staat ook in het artikel dat "de sportieve ontwikkeling van PSV stagneert".
En die ontwikkel je door te bouwen aan een goede selectie. En, er zaten hele goede
transfers/verlengingen bij (subjectief), maar ook hele dure misperen als Baumgartl, Bruma en Romero.

Ik denk dat met name de opmerking "erop en erover" met terugwerkende kracht een uiting van "nu moet het gebeuren" is. Wellicht (aanname) is er dus al eerder gesproken over dat het 5 voor 12 is. En is het uitblijven van een transfer van Gakpo de druppel. En was die druppel uitgebleven bij bereiken CL.

Edit; Ik zie nu dat hieronder ook een reactie staat over de sportieve ontwikkeling. Mea culpa
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik geloof niet dat ze hem daarop ontslaan , het wordt gewoon gebruikt omdat het recent is. Ik verwacht dat er nog veel meer dingen spelen daar , wat een circus. Vroeger was PSV open en dat sierde de club , nu weet ik bij god niet wat het beleid is, het gaat met de wind mee. Maar elke PSV supporter zal het er toch mee eens zijn dat we beter Positiespel, druk zetten willen zien , gewoon voetbal. Je wilt toch vloeiend voetbal zien , iets wat zeker mogelijk is , we hebben alles om dat voor elkaar te krijgen behalve de juiste mensen op de posities die daarvoor zorgen.
+1/-0

1 jaar geleden
Dat zou heerlijk zijn!

Al zijn wij er dan nog niet, maar dit zou iig goed begin zijn. Genoeg is genoeg.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Je beseft dat hij niet wegmoet omdat ze ontevreden zijn over zijn beleid, maar omdat hij geweigerd heeft om Gakpo te verkopen?
+4/-5

 
1 jaar geleden
Er staat geschreven 'Bovendien stagneert ook de sportieve ontwikkeling van PSV'. Dit is m.i. terug te herleiden naar slecht beleid.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ik zit er al 3 jaar met smart op te wachten.

Dan maakt de (drog)reden mij niet zo gek veel uit.

Weg = weg.
+1/-0

1 jaar geleden
Vreemd, zo slecht doet de Jong het niet. De scouting met zijn Bruma en Baumgartl types mag je toch ook verantwoordelijk houden. Ons vergelijken met Ajax gaat mijns inziens ook mank, we hebben gewoon veel minder te besteden. Dat is Bayern vergelijken met Leverkusen.....
+4/-0

1 jaar geleden
Een goed besluit genomen op verkeerde gronden.
De Jong is in hoofdzaak verantwoordelijk voor het rammelende aankoop beleid, resulterend in een elftal dat als los zand aan elkaar hangt en waarin de spelers elkaars zwakke punten niet compenseren.
Maar de Raad van Commisarissen heeft zich natuurlijk absoluut niet rechtstreeks te bemoeien met wie er wel of niet verkocht wordt - en al helemaal niet over de hoofden van de Technische Staf heen. Dus naast een nieuwe TD is ook een nieuwe RvC heel hard nodig bij PSV...
+0/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Robert vd Wallen is er eentje die denkt dat ie het voor het zeggen heeft.
+0/-0

1 jaar geleden
Prima nieuws. Dit jaar ingaan met deze verdediging en zonder tweede spits is gewoon zeer slecht werk van een TD. Ik heb al jaren het gevoel dat er nul idee zit achter de aankopen en verkopen terwijl dit vroeger juist de kracht was van PSV. Geen idee of Arnesen dat weer terug kan brengen, maar JDJ heeft inmiddels bewezen deze functie niet aan te kunnen. Tot slot, wel vreemde timing idd, dit had van mij ook op 1 september mogen gebeuren
+2/-0

1 jaar geleden
Dat Gakpo op de laatste transferdag niet voor minder dan 50m is verkocht pleit voor de Jong.Je beste speler verkopen en er niets voor terug kunnen halen is sportief pas een zwaktebod.Ik weet niet wat voor types er in de RvC zitten maar de voetbalwereld steekt anders in elkaar dan de zakenwereld.Toevallig is ook dat nu Arnesen ontslagen is bij Feyenoord hij opeens als opvolger van de Jong wordt genoemd.Dit PSV moet in alle geledingen van de club eens kritisch bekeken worden door onafhankelijke personen.Is dat niet al te lang geleden al eens gebeurd bij PSV? Dan hebben ze er weinig lering uit getrokken.
+4/-0

1 jaar geleden
Denk wel dat er nu in Antwerpen iemand met een grote grijns rondloopt.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Welke van de twee? Die andere heeft volgens mij wel iets anders aan z'n hoofd.
+1/-0

1 jaar geleden
En terecht. T is al jaren pure middelmaat die selectie van ons. En onevenwichtig bovendien.
Haudoe en bedankt voor de moeite
+1/-0

1 jaar geleden
Vooral vervelend dat dit in de media gedonderd wordt op het moment dat het toch al onrustig is bij PSV vanwege de tegenvallende prestaties. Waarom kan dit niet netjes achter gesloten deuren zonder journalisten aanleiding te geven om hier bovenop te duiken zodat het de komende weken allemaal over dit soort toestanden gaat?
+2/-0

1 jaar geleden
Hè wat een toeval zo net voor "super sunday".
+1/-0

1 jaar geleden
'Bij de voetbalmensen in de club heerst steeds meer weerstand tegen de lijn die een deel van de commissarissen onder leiding van president-commissaris Robert van der Wallen volgt. De miljardair, die zijn fortuin heeft gemaakt met spaarzegelacties voor supermarkten, verstevigt steeds meer zijn grip op de club en is ook de drijvende kracht geweest achter de vervanging van algemeen directeur Toon Gerbrands door Marcel Brands.'

Dit is wat ik al zei. Hij denkt dat hij veel te zeggen heeft en daar moet je als club altijd voor waken.
+1/-0

1 jaar geleden
Geweldig nieuws! Sinds zijn aantreden is het sportief niets dan kommer en kwel. We zijn inmiddels zo’n beetje voorbij gestreefd door Feyenoord. Als voetbalbaas is hij daar eindverantwoordelijke voor.

Dit had veel en veel eerder moeten gebeuren en om die reden mag de voetbalman in de RvC er van mij ook uit.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat is alleen niet de reden dat hij weg moet ...
+2/-0

 
1 jaar geleden
Denk je dat die Elfrink echt weet wat er speelt? Die weet alleen wat PSV wil dat hij weet.
+1/-0

1 jaar geleden
Echt niet alleen Gakpo. Ook geen tweede spits. Geen investering in de verdediging. Geen linksback. Geen visie op hoe het meeste geld eruit te halen.

Van de andere kant, Brands heeft hem zelf 'opgeleid' en naar voren gepusht. Gerbrands heeft hem altijd de hand boven het hoofd gehouden. En dat Arnesen verhaal bij Feyenoord begint nu ook te ruiken. Ik dacht dat die ernstig ziek was? Nu ineens hier in beeld? Wazige toestanden.
+1/-0

1 jaar geleden
Wordt dit wederom dat PSV de ziel verkoopt aan een eenling (lees: van der Wallen), zoals dat een jaar of 14-15 geleden ook gebeurde, maar toen met Vlado Lemic?

RvC is verdeeld, dus ik vermoed dat de goede leden van de RvC binnenkort opstappen en dan blijft v/d Wallen alleen over.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Absoluut geen vergelijk,Lemic was een buitenstaander en van der Wallen is een op-en top psv-supporter en inside.
Waarom er precies tweespalt heerst is nog onduidelijk dus daarover kunnen we nog niet oordelen maar een sterke leider kan zeker goed uitpakken.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Het probleem met Lemic was juist dat hij zich allesbehalve gedroeg als een buitenstaander en intern via Valkcx veel te veel invloed had waardoor er sprake was van belangenverstrengeling.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Klopt helemaal maar dat deed hij wel om er zelf aan te verdienen,en een van der Wallen zal niet die insteek als hoofdzaak hebben lijkt mij.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik vind dit een vreemde situatie. Duidelijk is dat de neuzen niet dezelfde kant op staan. PSV heeft ook pech gehad dat hoge biedingen op het laatste moment kwamen. Je kon geen vervangers meer halen. Wat dat betreft vind ik uit sportief oogpunt dit een goede beslissing. Sangare en Gakpo zijn over een paar maanden niet minder waard en dan kun je ook een vervanger aantrekken. De timing van deze biedingen vind ik de Jong niet aan te rekenen. Wat ik wel vindt is dat PSV sportief stagneert. Dat komt ook door het grote geld bij andere clubs. PSV kan niet meekomen en dat probleem ligt bij de club. PSV moet kiezen. Accepteren dat je kleiner wordt met de huidige koers of een nieuwe koers met meer kapitaal. Er zijn ook clubs met rijke eigenaren die wel iets moois neer weten te zetten. Dit zou ook bij PSV kunnen. Dan kun je ook sportief groeien.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Mag ik dan ook er ff bij aan geven dat ze alle scouten dan aub ook de deur wijzen, die presteren ook ieder seizoen, x op x ondermaats…. Ik verlang gewoon weer naar een bv, nw lozano etc, krenten in de pap zeg maar, laatste jaren is enkel Sangare via scoutinggroep boven komen drijven, de rest was conto Schmidt of gescout….. en dat is een drama gebleken…. Sinds Piet weg is is het een grote puddle of mud….
+1/-0

 
1 jaar geleden
John de Jong was rechtstreeks verantwoordelijk voor het scoutingsteam. En dus ook het volledig instorten daarvan. Werken allen nog maar laptopscouts bij PSV, die vroeger teveel Championship Manager hebben gespeeld.
+1/-0

1 jaar geleden
Misschien komt Frits van Eerd ook wel uit de koker van JdJ ;)
+1/-0

1 jaar geleden
Degene die het meeste van zijn eigen knikkers er ingeduwd heeft komt er nu achter dat het idd niet zo succes verhaal is.

In het bedrijfsleven een dagelijkse gang van zaken dit. Niet lopen klungelen met centen. Gapko had lucht in de beurs kunnen geven.....
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem brobbey dest dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje reijnders ring rodriguez rosario schouten simons strijdplan vaio veerman vitesse waarheid weghorst xavi