Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] PSV bevestigt akkoord met Liverpool over transfer Cody Gakpo

26 december 2022 23:42 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

<b>[Update] PSV bevestigt akkoord met Liverpool over transfer Cody Gakpo</b>; image source: Pro Shots

Cody Gakpo is dicht bij een vertrek naar Liverpool. Dat meldt clubwatcher Rik Elfrink via Twitter. De transfer is al op een haar na rond. De verwachting is dat de aanvaller in de komende dagen al medisch gekeurd gaat worden. Volgens de eerste geluiden ligt de vaste transfersom in ieder geval boven de 40 miljoen euro, waarbij er ook nog voor miljoenen aan bonussen zouden zijn. De hoogte daarvan is nog niet bekend.

Het Britse The Athletic meldt dat het gaat om een vaste transfersom van 37 miljoen pond, omgerekend 42 miljoen euro. Volgens Goal.com zou de gehele transfersom 50 miljoen pond bedragen, omgerekend bijna 57 miljoen euro. Ook transferexpert Fabrizio Romano noemt hetzelfde bedrag.

Update 22:50: PSV heeft via Twitter bevestigd dat er een akkoord is bereikt met Liverpool over de transfer van Cody Gakpo. PSV meldt zelf dat er geen melding wordt gemaakt van de transfersom, maar dat het wel gaat om een recordtransfer voor PSV. Clubwatcher Rik Elfrink voegt daaraan toe dat de transfersom hoger ligt dan de bedragen die momenteel worden genoemd.

Update 23:42: Het Eindhovens Dagblad meldt dat het om een transfersom van 50 miljoen euro gaat. "Berichten uit Engeland dat het pakweg 10 miljoen euro minder zou zijn, kloppen zeker niet. Zowel vanuit de club zelf als bij bronnen rondom Gakpo wordt dat ontkend", zo wordt geschreven.

Meer op PSV.nl




Tags

gakpo cody liverpool elfrink athletic engeland fabrizio recordtransfer romano transferexpert

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


 
1 jaar geleden
Het zit je hoog he...
Laat toch gaan man.
+1/-0

1 jaar geleden
Dat is wel wat karig vergeleken met wat berichten terug toen over £50M gesproken werd. Wel een leuke club voor Cody zelf. Hopelijk staat een eventuele vervanger snel klaar. Als hij weggaat is het wel goed dat het snel gebeurt. In de wedstrijden met perikelen qua tranfers en het WK speelt Cody niet zijn beste wedstrijden.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
In de Engelse pers wordt een initieel bod van £37 mln genoemd (€42 mln). PSV vraagt 50-55 mln
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Twee grootmachten met een ongelooflijke portemonnee vechten om onze sterspeler en je komt op 42 miljoen uit? Als ze hem nog een half jaar hier laten spelen dan heb ik er enigszins vrede mee, anders diep teleurstellend bedrag.

Zojuist een officieel bericht van PSV Twitter dat het rond is, daarna meteen weer weggehaald.
+3/-0

1 jaar geleden
42m? Goed, als dat klopt, is dat dus officieel het einde van de aspiraties van ons clubje. Ik had gehoopt op 60, 70. Financiële huishouding wat op orde, een leuke vervanger kopen en de rest investeren. Met 42 kun je 2 van de 3 daarvan doen, waarbij nr 1 een gegeven is. Dat betekent dus definitief afhaken bij 020,en definitief te boek staan als een club waar goedkoop gekocht kan worden. Denk dat Ajax, ondanks de mispeer zo nu en dan, echt het Bayern van NL is geworden. Ze lachen zich daar in Amsterdam te barsten...
+3/-0

 
1 jaar geleden
Mijn gedachten gaan nu ook naar Amsterdam. Die weten dat hun kansen op de titel met 20% zijn toegenomen en zien tegelijkertijd dat onze topspelers voor de helft worden verkocht dan die van hun. Die hebben in ieder geval een top tweede kerstdag!
+1/-1

1 jaar geleden
Toch wel erg benieuwd naar het echte bedrag dan. Titel en CL had 30 M opgeleverd, dus trek dat maar van het transferbedrag af, dan denk ik niet dat we hier blij van worden...
+1/-0

 
1 jaar geleden
Die 'rekensom' zou alleen ergens op slaan als je met Gakpo verzekerd bent van de titel en nu opeens volkomen kansloos bent. Dit slaat verder helemaal nergens op.
+2/-0

1 jaar geleden
Romano meldt: vaste fee: £37mln (€42mln), via bonussen oplopend tot £50mln ( €56mln). Klinkt een stuk beter….
+1/-0

 
1 jaar geleden
Diezelfde Romano zei gisteren nog dat Cody naar ManUtd zou gaan. Ik geloof die pipo niet meer.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat heeft hij helemaal niet gezegd. Wellicht toch nog een keer lezen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ligt er nogal aan hoe haalbaar die bonussen zijn. Als het zo goed als zekere bonussen zijn dan is het acceptabel, maar niet meer dan dat. Als het de vraag is of deze bonussen gehaald gaan worden dan is het een hele treurige transfer.
+1/-0

1 jaar geleden
Hele mooie clup voor hem, is hem zeer gegund.
Verder weet niemand nu nog wat ervoor betaald wordt, dus kan ook niemand er wat van vinden.
Voor het geld kunnen er wel een paar leuke spelers gehaald worden.
En voor de azijnzeikers, met Gakpo werd er ook verloren in Friesland o.a.
+3/-0

1 jaar geleden
Oke, effe afwachten wat het echt wordt maar een niet basisspeler van ajaks levert ze nog meer op. Gakpo heeft zich toch aardig laten zien op het WK.
Ook meteen duidelijk dat, als dit het bedrag is, dat Brands niet beter onderhandelt dan de Jong.
Maar ik laat me graag verrassen door een beter bedrag.
+1/-0

 
Welke niet basisspeler dan? De enige vier bij hun die meer hebben opgeleverd dan Gakpo nu waren onbetwist basisspeler.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Je hebt gelijk, ik was iets te negatief enthousiast. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat ik meer had verwacht en dat de prijzen bij ajaks structureel hoger liggen. En ik ben blij voor Gakpo maar als supporter gewoon super teleurgesteld dat hij het seizoen niet afmaakt.
+1/-0

1 jaar geleden
42 miljoen, belachelijk laag bedrag. Zwaar tegenvallend om midden in het seizoen te vertrekken ook van onze Eindhovenaar
+2/-1

1 jaar geleden
Neem aan dat we minimaal 50 mil hebben.
Puur gezien de achterlijke prijzen die in Amsterdam betaald zijn.

Geweldig nieuws voor een eigen jeugdspeler. Hier mogen we trots op zijn.
+1/-0

1 jaar geleden
Jongen van de club, jongen van de stad. Die niets liever wou dan op zijn stadhuisplein de schaal tonen.... Dat had gewoon dit jaar kunnen gebeuren. Waarom nu al weg willen? Als de Engelse topclubs je nu al willen ze je in de zomer heus ook nog wel.

Had nu gewoon nog dit half jaar geprobeerd jouw club van jouw stad kampioen te maken en was dan als een echte held vertrokken.

Nu weet ik niet wat ik precies moet denken van je ''club''liefde. Teleurstelling overheerst, op meerdere punten.
+6/-0

 
1 jaar geleden
Omdat de wereld er over 6 maanden heel anders uitziet. Nu vangen PSV en Gakpo een dikke WK-tax er bovenop.
+2/-0

1 jaar geleden
Heel heel heel veel succes Cody. Hebben van je genoten. Het is je gegund.
+1/-0

1 jaar geleden
Helaas maar beter nu het ijzer smeden wanneer het heet is dan dat Gakpo een terugval krijgt of een blessure waarna de waarde weer daalt. Erg jammer voor de CL en kampioenschapskansen maar er moet nu eenmaal geld binnenkomen. Ik snap het wel, leuk is anders.....
+2/-0

 
1 jaar geleden
Dat zal de hoofdreden wel zijn denk ik. Vaak snel geblesseerd toch in verleden en weken er uit dan steeds..
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat zal de hoofdreden wel zijn denk ik. Vaak snel geblesseerd toch in verleden en weken er uit dan steeds..
+1/-0

1 jaar geleden
Als de RvC maar tevreden is en de begroting klopt is het seizoen toch geslaagd.Lekker met Feyenoord,AZ en Twente voetballen om plaats 2.Dat wordt de ambitie voor de komende jaren.
+4/-1

1 jaar geleden
Die Trantony is voor het dubbele weggegaan. Voetbal is inmiddels de meest idiote sport die er is.
+1/-0

1 jaar geleden
Liverpool heeft Nunez van Benfica gekocht voor meer dan 80m.Cody hengelen ze voor de helft binnen.PSV gaat vast die Karlsson van AZ kopen en dan zijn ze de helft van het geld alweer kwijt.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Max 56 miljoen dus. Veel geld maar in deze zieke wereld toch te weinig. Lisandro Martinez (ja die sloper uit betondorp) leverde meer op. Had Cody bij 020 gespeeld had hij 100 opgeleverd. De tijden dat 6 op 10 jaar het stadhuisplein vol stond zijn voorgoed voorbij. We mogen vanaf nu die zeldzame keren dat 020 een slecht jaar heeft samen met F’nooit en AZ strijden om een uitzonderlijke titel. Maar ja, wat zou het. Zelfs F’nooit heeft na 5 titels in 50 jaar nog heel veel idolate supporters, dus wij zullen er ook wel wat overhouden. Er hoeft in ieder geval de komende jaren niet geïnvesteerd te worden in het uitbreiden van het stadion.
+1/-0

 
1 jaar geleden
"Had Cody bij 020 gespeeld had hij 100 opgeleverd." Deze zin doet pijn, maar is oh zo waar. Denk er eens over na. Als Ajax de topscorer van de Eredivisie in hun elftal had, die op het WK 3x zou scoren, dan zou je in de kranten en op TV niets anders zien dan de nieuwe Marco van Basten of Johan Cruijff. Die zou misschien wel meer dan 100 miljoen opleveren.
+1/-0

 
Want omdat ze Antony verkopen voor 95 miljoen aan een club in blinde paniek verkopen ze opeens iedere speler voor dat bedrag? Wat een onzin
+1/-0

 
1 jaar geleden
Bij Liverpool heerst inderdaad geen paniek met Diaz en Jota in de ziekenboeg. Maar je hebt gelijk, ik denk dat ajax Gakpo ook voor 42 miljoen plus bonussen had verkocht.
+1/-0

 
En wéér ga je dingen lopen verdraaien die helemaal niet gezegd worden. Kap daar gewoon mee. Waar zeg ik dat Ajax hem voor 42 miljoen verkoopt? Precies, helemaal nergens.

Volgens Rik Elfrink is dat bedrag overigens ook onzin.
+1/-0

 
1 jaar geleden
020 Verkoopt haar spelers al jaren voor veel hogere bedragen dan ons PSV. Deels omdat zij succesvol zijn geweest in Europa en ook nog met prima voetbal, maar ook omdat ze beter onderhandelen. De transfers van Martinez en Anthony afdoen als een incident is wat te kort door de bocht. 020 Stelt zich op als een grootmacht, PSV stelt zich op als een bescheiden clubje. En dat zijn we inmiddels dan ook geworden.
+5/-0

 
 
1 jaar geleden
Kap eens met je negativisme. PSV is weldegelijk een topclub.
+3/-0

 
reactie verwijderd

1 jaar geleden
Het zal ook wel een niet te weigeren bod zijn geweest. Geld is daarnaast nodig en de timing is ook niet slecht. PSV heeft nu tijd om een vervanger te halen. Want minimaal 2e worden is hard nodig. Grote geld van de Champions League lonkt. Voor Cody Gakpo is Liverpool werkelijk een prachtige transfer. Mooie club, mooie competitie. Het is hem gegund en hij levert PSV veel geld op. Een mooiere situatie voor beide partijen kun je ook niet krijgen. Succes Cody en bedankt voor alles. Nu graag een goede vervanger. Mijn droomkandidaat is Memphis Depay.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Als dat betekent dat we in 2031 de Champions league winnen teken ik daar graag voor :D
+1/-0

1 jaar geleden
Gefeliciteerd Cody! Prachtige club, mooie transfer, gegund.
+2/-0

1 jaar geleden
Ik heb gezegd he. Liverpool gaat komen toen die Colombiaan eruit lag.

Ik vind het veel te weinig. En je levert je titel in denk ik. Maar het zij zo, wel heel mooi voor hem, en om hem daar te volgen.
+1/-0

1 jaar geleden
Wat een gehuil dat Ajax duurder verkoopt. Ajax verkoopt de laatste jaren duurder omdat ze in de top van Europa de show stalen. Daar worden spelers duurder van. PSV heeft de voorbije jaren helaas niets gepresteerd op Europees niveau. Dat maakt het verschil. Ben ontzettend blij met een bedrag van 57m incl bonussen. Geweldige deal. Het klopt dat Cody belangrijk is voor een eventueel kampioenschap maar ook zonder hem kan het. En tenslotte, een verkoop was financieel ook broodnodig. Kortom, ben blij ipv dat Calimero gedrag om het af te zetten tegen Ajax.
+10/-0

 
1 jaar geleden
Gakpo stal de show op het WK. Over Anthony is het toen niet gegaan hoor… Maar ik vind vooral het verschil met een Martinez gewoon schokkend
+1/-0

 
De onderhandelingpositie is natuurlijk ook volledig hetzelfde. Bij PSV werd het vertrouwen in de technisch directeur opgezegd omdat hij Gakpo niet verkocht voor 30 miljoen + bonussen. Dan kan zelfs een blinde wel invullen dat er hoe dan ook verkocht zal moeten worden en dat weet iedere kopende club ook, helemaal als er ook volop berichten in de media verschijnen.

Ajax had daarbij ook de mazzel dat ze tegenover een club waren in blinde paniek zonder enige vorm van beleid. Exemplarisch is wel dat ze De Jong aan wilden trekken als nieuwe middenvelder en als hij vervolgens niet haalbaar is, kopen ze Casemiro. Dan heb je dus geen flauw idee wat je aan het doen bent. Overigens kan hier ook wel steeds worden gedaan of die Martinez er helemaal niks van kan, maar als hij zogenaamd er echt niets van kunnen had hij nu geen wereldtitel op zak gehad en was hij in Engeland niet verkozen tot Player of the Month. Dat merken ze in Amsterdam dit seizoen ook wel.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Dat, en omdat er een trainer zit die hem kent. En dus heel graag wilde hebben.
Ten Hag heeft deze week in interview ook gezegd dat ze snel gehandeld hebben omdat Arsenal martinez wilde hebben.
Nu met de aanstaande overname hebben ze een dergelijke actie niet kunnen herhalen.

Persoonlijke titel;
Mooie club voor Cody, PSV heeft naar wij mogen aannemen, met het gevaar op een begrotingstekort, het maximale eruit gehaald, het is nog voor 1 januari dus niet dat gemier door eind januari. Gegeven de omstandigheden, ook ingegeven door het wk, het beste voor alle partijen.

Nu de grootste uitdaging, wie gaat em vervangen....
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Ik zou toch best graag Mauro Jr nog eens die positie zien (mits hij niet te erg gebesserd is ...). Heeft toch ook een goede pass in de voeten, en is ook snel en wendbaar ... Ik denk dat hij meer kan toevoegn dan een El Ghazi, maar dat is mijn persoonlijke mening.
+1/-0

1 jaar geleden
Mooi voor Cody. Mooiere club dan United.

Had hem graag nog een half jaar in ons shirt gezien..
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Als je iets gratis krijgt en je verkoopt het voor 50 miljoen heb je 50 miljoen winst.
Denk dat Ajax ongeveer hetzelfde overhield aan de transfer Anthony of misschien nog wel minder.
Ajax kocht anthony voor 28 miljoen plus een deel van de rechten van neres.
Verkocht voor 100 miljoen min 20 procent doorverkoop percentage.
Ik vind het een mooie club voor Cody en hopelijk presenteert Psv snel een goede vervanger.
+2/-0

1 jaar geleden
Fijn dat dit snel is geregeld. Mooie club ook. Topmoment om te verkopen na zo'n WK. En afgelopen halfjaar heeft ie nog mooi met z'n voorzetten geholpen 2x Ajax te kloppen. Dat gezeur over de hoogte van de transfersom... Ajax speelt al jaren CL en tot dit jaar liep dat daar goed. Dan zijn je spelers meer waard. Dit is voor PSV en wat Gakpo heeft laten zien prima. Ik vraag me wel af of we meteen een Karlsson of andere vervanger moeten halen. Simons een wat vrije rol in de aanval, De Jong, en misschien El Ghazi meer speeltijd - die kan ook een bal op Luuks hoofd leggen, net als Veerman. En dan Madueke nog als joker. Moeten we ver mee kunnen komen.
+1/-0

1 jaar geleden
Mooi voor Cody, minder mooi voor ons. Dit doet me namelijk sterk terugdenken aan toen Affelay in januari 2011 ons in de winterstop verliet. We lagen op koers voor de titel, en daarna was het voorbij.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Alleen liggen we nou niet op koers he ? Derde mét Cody...
Zal mij benieuwen wat t gaat worden, ik hoop een beetje dat El Ghazi gaat verrassen zometeen.
+1/-0

1 jaar geleden
Mooie deal voor Gakpo en ook voor de club een prima transfer waarbij een jongen van de stad uit eigen opleiding het transferrecord verbreekt.
Voor de rest al die sentimenten met vergelijkingen mogen van mij achterwege gelaten worden,eerst zelf maar eens aan een gezonde financiele huishouding werken met een flink reservepotje achter de hand.
+2/-0

1 jaar geleden
Mooie club voor Gakpo. Hopelijk (verwacht van wel) gaat hij het daar redden. Ik vind het transfer bedrag ook wel acceptabel. Nu oogsten na een goed WK van Gakpo er is toch geen garantie dat PSV met Gakpo kampioen wordt. Ben wel benieuwd wie er eventueel als opvolger wordt binnengehaald. Geen paniek aankoop, beter dan wachten tot de zomer.
+1/-0

1 jaar geleden
jammer, had m liever dit seizoen nog hier gehouden, maar ja , dit is niet tegen te houden.... 't is m gegund.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat is dus wat je krijgt als je geen topclub bent :ja
+1/-1

1 jaar geleden
Ik wens hem alle goeds in Liverpool. Mooie club (Everton en Tranmere Rovers FC ook overigens) en een stad waar je prima kunt wonen (goede verbindingen met o.a. Nederland ook). De halve Spoordonkenaar (gemeente Oirschot) die Gakpo is gaat het daar wel maken denk en hoop ik. Verstandige jongen die volgens mij ook goeie mensen om zich heen heeft.

Hopelijk speelt hij nog vele jaren op topniveau en vergeet hij PSV niet. Hij is nog maar 23 en heeft dus met wat geluk nog een jaartje of 10-16 voor de boeg als prof. Het zou mooi zijn als hij nog eens terug gaat komen naar PSV.

50.000.000 euro is veel geld, al had ik verwacht dat het toch eerder 70.000.000 euro of iets in die richting zou worden. Het gaat ergens ook nergens meer over met dit soort bedragen...
+2/-0

Trieste onderhandelaars hebben we en niet anders.uit! E nee ik had het niet beter gedaan, maar daar ben ik ook niet voor, wij wrijven in ons handen met wat ze in Amsterdam hun kont mee vegen;-)
+2/-1



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage