Transparent
Inloggen
Sluiten

'Veldbestormer had al een jarenlang stadionverbod'

23 februari 2023 23:45 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"Veldbestormer had al een jarenlang stadionverbod"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad meldt dat degene die het veld oprende tijdens PSV - Sevilla en doelman Marko Dmitrović aanviel al een jarenlang stadionverbod had. De identiteit is bij PSV inmiddels bekend en hij was al een paar jaar niet meer welkom in het Philips Stadion na eerdere problemen. De 20-jarige is door de politie al meegenomen.

Meer op ED.nl
Tags

stadionverbod veldbestormer aanviel dmitrovic identiteit marko oprende sevilla

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


13 maanden geleden
Nou PSV, werk aan de winkel. Hoe is dit in vredesnaam mogelijk? Wat is een levenslang stadionverbod dan waard 🤔
+2/-0

 
13 maanden geleden
Ach, iedereen weet toch dat dit weinig voorstelt? Leen een clubcard van een vriend en koop zo een kaartje. Of neem een kaartje over van een vriend die niet naar de wedstrijd kan. Niemand die tijdens het boeken ziet dat het kaartje niet voor jou bedoeld is, maar eigenlijk voor iemand met een stadionverbod.
+6/-0

 
13 maanden geleden
Klopt.
Maar diegene op wiens naam de kaart is verkocht zal ook aangepakt worden.
+2/-0

13 maanden geleden
Tja. Het lijkt me onmogelijk om de identiteit van elke supporter bij binnenkomst te checken, dus daarom moet een stadionverbod gekoppeld gaan met een meldplicht bij de politie op het moment dat de wedstrijd begint. Maar ja, daar wordt zolang over gesproken door de politiek, maar gebeurt niet. Misschien als PSV overdreven zwaar gestraft gaat worden dat dat dan eindelijk in een stroomversnelling komt
+8/-0

 
13 maanden geleden
Wordt wel ingewikkeld als zo iemand op vakantie gaat, ziekenhuis ligt oid. denk ik.
Wellicht dat er iets gedaan kan worden met de qr code die tegenwoordig vaak op identiteitsbewijzen staan.
+1/-1

 
13 maanden geleden (gewijzigd)
Dan moet hij daar toestemming voor aanvragen/bewijs voor tonen. Dat is gedoe, maar het is toch ook een straf. Bovendien; als hij dan alsnog gepakt wordt in het stadion kan hij dan strafrechtelijk worden vervolgd
+1/-0

 
13 maanden geleden
Dat is inderdaad een logische handelswijze. Alleen vraag ik me af of daar bezetting voor is bij de politie.
+1/-0

 
13 maanden geleden
Dat gaat dan uiteindelijk landelijk om enkele tientallen hooligans die het echt te bont maken, niet voor een supporter die een natte scheet laat. Als dit echt serieus gehandhaafd wordt gaat er een afschrikkende werking van uit. Andere hooligans zullen zich dan toch inhouden als ze zien hoeveel tijd een tot zo’n meldplicht veroordeelde idioot kwijt is aan dat gedoe.
+1/-0

13 maanden geleden
20 jaar en dan al jarenlang een stadionverbod…. Opvoeden is meer dan alleen eten op tafel zetten!
+8/-0

13 maanden geleden
Eerst eens beginnen met de kosten te verhalen op deze malloot! Kan hij dat niet betalen, dan gaat hij maar “zitten”. Er moet gewoon harder gestraft worden in dit land.
+5/-0

13 maanden geleden
Wanneer zou de UEFA een uitspraak doen over de straf? Dat is toch meestal vrij snel na het gebeurde?
+1/-0

 
13 maanden geleden
Over het algemeen gaat er juist een flinke tijd overheen. Alleen na de uitwedstrijd tegen Arsenal volgde al snel een straf omdat PSV een week later alweer moest spelen.
+1/-0

13 maanden geleden
In vak west zaten ook supporters van Sevilla.
Hoe is het in godsnaam mogelijk.
Het kaartverkoop is een lek als een mandje.
Schande aan de kaartverkoop afdeling.
Voor uit kaart heb je een pasfoto nodig en wordt je gecheck.
Voor deze wedstrijden is een vrije handel op ticket swap.
Dit kan toch niet.
+1/-1

 
13 maanden geleden
Komt ook omdat onze stewards gewoon niets voorstellen.
Kan me herinneren dat PSV supporters kaarten hadden op thuisvakken (in Engeland? En Bodo?) en dat er bij de ingang naar je legitimatie gevraagd werd.
Neem aan dat je een Spanjaard er toch wel tussenuit pikt? Legitimatie laten zien en laten omdraaien.
+2/-0

 
13 maanden geleden
De stewards, ja maar wat wil je dan ? Mariniers neerzetten of de rode baretten? Misschien heeft de plaatselijke karateclub nog tijd. Normaal gesproken werkt zo n ouder mannetje of een gezellig vrouwke beter dan zo n brommende kleerkast, die roepen vaak juist meer agressie op.

Ik loop al heel wat jaren mee en een van de hoofdregels is gewoon dat je van de spelers (en hun familie) afblijft. Ik hoop dat de harde kern zelf ingrijpt en even langsgaat bij deze jongen, denk dat dat beter werkt dat ''kosten verhalen'' of stadionverboden.
+1/-0

 
13 maanden geleden
Bij Tottenham en bij Bodo meegemaakt inderdaad
+1/-0

 
13 maanden geleden
Ik kan me nog wel een thuiswedstrijd tegen Galatasaray herinneren waarbij er overal op de tribunes Turkse fans zaten. Ook heb ik zelf bij Willem II - PSV wel eens op een gewone tribune gezeten.
Eigenlijk zou dat toch moeten kunnen, gewoon naar een voetbalwedstrijd?
+1/-0

13 maanden geleden
Hoe kun je dit soort excessen voorkomen met proportionele maatregelen die uitvoerbaar zijn? Moet je inderdaad iedereen op basis van legitimatie gaan scannen aan de poort om de stadionverboden eruit te filteren? Kun je op die manier 35.000 man in korte tijd scannen? Lijkt me onmogelijk. Net zoals dat het onmogelijk is om 35.000 compleet te fouilleren op vuurwerk etc.

Een meldplicht op het politiebureau? Dan zadel je de ambtenarij op met het handhaven van strafmaatregelen van clubs of KNVB. En hoeveel mensen met een stadionverbod heeft PSV? Zijn dat er 25? Zijn dat er 2000? En op die manier heeft een stadionverbod niet alleen de consequentie dat je het stadion niet in komt, maar dat je dus ook niet iets anders kan gaan doen op wedstrijddagen, omdat je naar het politiebureau moet. Mag je dan ook niet op vakantie als PSV thuis speelt? Oftewel, in mijn ogen is ook dat geen uitvoerbare maatregel.

En als je dit soort maatregelen wel uitvoerbaar wil maken, kosten ze zoveel geld dat de seizoenskaarten onbetaalbaar worden als je het doorberekend aan de kaartverkoop.

En stewards zijn gewoon (semi-)vrijwilligers die graag iets voor de club doen, maar daar mag je natuurlijk niet van verwachten dat ze als professionele ordehandhavers de controle weten te houden over figuren die overmand door emoties en onder invloed van drank en/of drugs idiote dingen gaan doen.

Dus ja, het is makkelijk om te roepen dat hier dingen fout gaan, maar het belangrijkste wat hier fout gaat is dat er gewoon teveel mensen zijn die zich niet weten te gedragen. En dat etaleert zich gisteren ook diverse malen, want in de eerste helft werd er ook al een speler van Sevilla geraakt door een beker bier.
+2/-0

 
13 maanden geleden
Je zou allereerst weer eens baas in eigen stadion kunnen worden wat betreft Oost. Die zogenaamde harde kernen waar iedereen het over heeft beginnen de sport echt te verkloten. Het zijn clubjes met leidertjes die in het echte leven niks bereikt hebben en dan maar iedere week bij een voetbalclub respect proberen te halen bij jonge jochies die zich dan voor de leidertjes moeten gaan bewijzen door zooi te trappen. Ondertussen lekker dealen onder die supporters, zodat je dit soort door gesnoven excessen krijgt...

We worden dadelijk weer genaaid vanwege kleine clubjes hooligans die elkaar opjutten, er komen dadelijk boetes aan die in geen verhouding staan tot wat er feitelijk is gebeurd. Maar de UEFA haalt graag waar mogelijk zoveel mogelijk geld binnen voor hun dinnertjes en luxe hotels, dus daar is niks nieuws aan. Het gevolg is dat we als club ineens weer een paar ton minder te besteden hebben, want dit soort bedragen kan je niet op deze kleuter van 20 verhalen... Die gaat een paar jaartjes in de schuldsanering en is er vanaf...
+2/-0

 
13 maanden geleden
Miss stom gedacht van mij hoor, maar als iedereen zich normaal zou gedragen bij en rondom het voetbal(-stadion) dan hadden we geen stadion verboden en meldplichten nodig..
+1/-0

13 maanden geleden
Waar blijft "Den Haag" met de wet hoe om te gaan met stadionverboden?
Dit suddert al jaren door en er worden geen knopen doorgehakt.

Mijn voorstel:
iemand met stadionverbod, die PSV aanhangt en in Eindhoven woont, meldt zicht 3x tijdens wedstrijden van PSV bij een politiebureau (liefst om minimaal 35km afstand van de woonplaats).
+2/-0

13 maanden geleden
Relatief nieuwe groeperingen zorgen voor een veel betere sfeer de afgelopen jaren. Keerzijde, is dat het jonge gasten zijn die zich nog willen bewijzen. Combinatie drank/coke helpt niet. Stadionverboden handhaven blijkt moeilijk. Het zou dan ook helpen als de eerste generatie van deze nieuwe groeperingen intern stevig corrigeren. Dan is er geen trigger om dit soort idiote praktijken uit te halen.
+1/-0

13 maanden geleden (gewijzigd)
Gisterenavond stond nog een foto van de jongeman op deze site. Een kop die je niet gauw vergeet. Ik zie hem nog voor me. De 'Chinese' (maar niet alleen in China toegepaste) digitale methode van gezichtsherkenning gaat misschien te ver. Maar goed geïnstrueerde suppoosten moeten zo iemand er toch uit kunnen pikken?
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.841 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

abn ajaks amro arbitrage bakayoko binnenkant bodo bosz brobbey caroline dortmund expertisegebied feyenoord gaal henderson izecson lozano petrovic psvrijnwoude sancho santos scheids sinner soubavaria tennis vaart vaio verlenging voorgrond zieker