Transparent
Inloggen
Sluiten

'Clausule Xavi Simons ook volgend jaar nog geldig'

11 maart 2023 10:25 - The Friday Move
Foto: Pro Shots

"Clausule Xavi Simons ook volgend jaar nog geldig"; image source: Pro Shots

De clausule in het contract van Xavi Simons geldt niet alleen komende zomer. In het radioprogramma The Friday Move gaf Marcel Brands aan dat deze clausule ook in 2024 nog geldig zal zijn. Simons kan voor een gelimiteerd bedrag de overstap maken naar Paris Saint-Germain. "Ik acht de kans alleen niet groot dat hij vertrekt. Ik verwacht dat Xavi volgend seizoen nog bij PSV speelt", aldus Brands.

Een dergelijke clausule is vrij uitzonderlijk erkent Brands. "Het heeft er heel lang naar uit gezien dat hij alleen verhuurd zou gaan worden. Zijn contract liep af en wij hebben steeds ingezet op hem definitief willen vastleggen. Dat is aan het einde uiteindelijk gelukt", zo geeft hij aan. "Die clausule is ontstaan omdat hij bij PSG ook een deel van zijn opleiding heeft gehad en hij die deur niet definitief dicht wil gooien. Hij wilde vooral gaan spelen, terwijl wij hebben aangedrongen dat we een huur niet zagen zitten."

De club is momenteel al in gesprek met Simons om de clausule uit zijn contract te halen. "Binnenkort gaan we weer om de tafel", zegt hij daarover. "Wij hebben al bewezen dat we hem iets kunnen bieden. Paris Saint-Germain is ook niet de enige club die in zijn hoofd zit. Hij zou ook graag in de Premier League willen spelen, dus de kaarten voor hem liggen open. Hij weet ook dat hij nog stappen moet gaan maken, hij is ook heel kritisch op zichzelf. Voor het nieuwe seizoen hopen we tot een akkoord te komen en zelf staat hij daar ook voor open."

Meer op The Friday Move
Discussieer mee op de forums


Tags

simons xavi brands friday gelimiteerd huur move psg uitzonderlijk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
En dan met een beetje geluk 100€ miljoen voor weten te cashen in een club als MU
+1/-0

2 weken geleden
Die jongen is zeker niet dom. Houd zijn carriere wel mooi in eigen hand.
+2/-0

2 weken geleden
Benieuwd wat er nog meer bekend wordt over deze clausule… ze waren de vorige keer toch vrij duidelijk dat het voor deze zomer zou gelden, maar kennelijk vonden ze het nodig dit er niet bij te vertellen
+1/-1

 
2 weken geleden
Wie is 'ze' dan? Dit is vanuit PSV toch nooit gezegd?
+4/-1

2 weken geleden
Wat boeit die clausule. Hij gaat echt niet terug naar PSG denk ik. Ten minste nie als hij ooit de CL wilt winnen..
+2/-0

 
2 weken geleden
Ik proef toch wat twijfel bij jou.
Laten we hopen dat hij blijft....
Spring ik een gat in de lucht
+2/-0

2 weken geleden
Die clausule is nu denk ik vooral heel erg handig voor Simons en zijn zaakwaarnemer tijdens contractonderhandelingen. Wellicht is die clausule in eerste instantie niet met dat doel tot stand gekomen, maar denk dat hij nu niet heel verkeerd uit komt.
+1/-0

2 weken geleden
Klote zulke clausules maar aan de andere kant is het heel simpel : anders had hij nooit bij PSV getekend.
Nu hebben we 1-2 jaar plezier van zijn kwaliteiten en in het slechtste geval levert hij nog 12 miljoen op na hem transfervrij binnengehaald te hebben.
Het is en blijft een goede deal dat ze Simons binnen hebben kunnen halen.
+3/-0

2 weken geleden
Zoals eerder met Alex en Angeliño wordt het verhaal keer op keer veranderd, steeds wat nadeliger voor PSV.

Vertel gewoon vanaf het begin hoe het zit, klaar.
+2/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Verkopen met een leuke winst en door... Hele goeie voetballer maar irriteer me elke wedstrijd weer in zijn gedrag en gezeur bij de scheids... Zo niet PSV hoe hij met regelmaat zijn hoofd verliest.

De bal is mijn speeltje en wil ik niet delen... Terug naar de Fjes en leren samen delen samen spelen.
+1/-6

2 weken geleden
Inmiddels lijkt Xavi te willen meewerken, maar wel als hij 30% van de transfersom krijgt. Slim ventje is het. Carrière goed in eigen hand.
+1/-0

 
2 weken geleden
Met een beetje onderhandelen kom je dan op 15 of 20% uit, wat ik acceptabel vind.
+1/-0

2 weken geleden
We zijn wel de club van vage clausules en voorwaarden/ tijdsloten aan het worden. Vroeger was alles simpeler zucht.

Alles goed en wel, maar als PSV volgend jaar geen Europees voetbal speelt als straf, wat echt niet onmogelijk is, zijn we hem toch kwijt, die blijft dan echt niet.

Ik lees nu (maar ja, wel vaker iets gelezen over deze clausule die niet eens zou bestaan) dat PSV zich er geen zorgen over maakt omdat Xavi er niet op in zal gaan. Waarom willen die clausule dan perse uit zijn (nieuwe?) contract hebben en was dat schijnbaar ook een onderhandelingspunt bij de bakayoko transfer?
+1/-0

 
2 weken geleden
Ik heb de indruk dat je dingen door elkaar haalt. De clausule waarvan PSV het bestaan ontkende ging over een clausule tussen PSV en PSG. De clausule met Xavi hebben ze nooit onkent maar juist toegegeven.

Daarnaast mooi dat PSV op creatieve wijze spelers binnenhaalt die anders niet bij PSV zouden tekenen. Liever een Xavi met clausule dan geen Xavi. Idem Sangaré en Gotze.
+1/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Dit is gewoon ouderwets en niet iets nieuws onder de zon ,was vroeger al zo dat een speler een deel van de transfersom kreeg, en eigenlijk niet zo slim om dit in de publiciteit te brengen want anderen kunnen ook aan een plan gaan werken en het totaal ontwrichten.
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

babadi bakayoko basarnhem benitez cambuur crockett etappe fabio feyenoord ghazi groningen guti heitinga james jong obispo oost ramalho ruben sangare silva slot teze til titel var veerman vitesse walter xavi