Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB kondigt scherpere maatregelen aan

6 april 2023 22:29 - KNVB.nl
Foto: Pro Shots

KNVB kondigt scherpere maatregelen aan; image source: Pro Shots

De KNVB meldt via de officiële kanalen dat per direct de maatregelen worden aangescherpt bij incidenten met supporters. Directe aanleiding is het aanstekerincident tijdens Feyenoord-Ajax van woensdag, maar volgens de voetbalbond was dat echter geen incident dat op zichzelf staat. Ook de KNVB is van mening dat het veld heilig is en spelers en alle anderen altijd hun werk veilig moeten kunnen doen.

Op moment als er voorwerpen op het veld worden gegooid zal de wedstrijd direct worden stil gelegd. Als een speler of een scheidsrechter door een voorwerp wordt geraakt, wordt het duel direct definitief gestaakt.

Ook als er iemand het veld oprent wordt het duel stilgelegd en gaan beide teams richting de kleedkamer en wordt het meteen definitief gestaakt als een speler of scheidsrechter wordt aangevallen.

Meer op KNVB.nl
Tags

knvb aanstekerincident feyenoord voorwerp

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 maanden geleden
Voorwerpen is wel heel algemeen. Wordt een wedstrijd ook gestaakt als er een papieren vliegtuigje op het veld wordt gegooid? Of een plastic drinkbeker?

Bovendien moeten we oppassen dat deze regels geen fraude in de hand werken. M.a.w. een uitsupporter op de thuistribune die een aanstekertje gooit om de boel te belazeren.
+6/-0

 
12 maanden geleden
Ik verwacht dat ze alle stadions vol met hele goede camera's gaan volhangen, die alle supporters met veel detail opnemen. Het wordt het einde van privacy in het stadion, maar met dit als excus kunnen ze het wel gaan uitvoeren.
Als er dan ook nog maar alleen thuis-supporters in het stadion zitten is de lol er wel af.
+4/-1

 
12 maanden geleden
Ik begrijp je volkomen maar ik zal eerlijk zijn, dan maar camera's op mij en mijn vrienden gericht, wij doen zoals de meesten niets fout dus stellen veiligheid boven privacy.
+3/-1

 
12 maanden geleden
Toch moeten we goed oppassen waar dit naar toe gaat. Er zijn al zeer uitgebreide programma's met gezichts-herkenning en de laatste jaren hangen overal in de steden camera's. En als de banken aan je aankopen een CO2-label gaan plakken, dan begint het toch wel eng te worden.
+2/-1

 
12 maanden geleden
Het is al lang eng en het feit dat mensen hier gewoon mee instemmen is ook gestoord
+2/-1

12 maanden geleden
De KNVB zou ook eens moeten kijken naar Engeland, daar gaat het veel beter. Verbied alcohol tijdens wedstrijden, dat zal al veel schelen. En natuurlijk lange stadionverboden die gehandhaaft worden.
+4/-2

 
12 maanden geleden
In principe eens met wat je zegt, maar dat is iets wat de overheid moet doen en niet de voetbalbond
+3/-1

 
12 maanden geleden
Het is de directie van een club die de veiligheid van spelers en publiek binnen het stadion moet garanderen. Niet de wet, niet de overheid en niet de politie.
+1/-0

 
12 maanden geleden
100% eens wat je schrijft. Het was alleen bedoelt als reactie dat de KNVB moet kijken naar Engeland. Daarvoor heb je de overheid en politie (ook) nodig.

Dat voetbalclubs zelf ook enorme steken laten vallen op dit gebied is natuurlijk ook gewoon een feit. Daar zijn afgelopen weken ook al veel te veel voorbeelden van verschenen.
+1/-0

 
12 maanden geleden
In Duitsland gaat het ook veel beter en daar mag wél alcohol gedronken worden in het stadion. Dus dat is de oplossing niet. Ik vermoed dat eerder een andere substantie de boosdoener is, maar dat terzijde.

Zoals WouterErik al zegt, fatsoenlijke camera's ophangen en zwaar straffen. Ik zie geen andere oplossing, waarbij niet een hele grote groep welwillende, zich goed gedragende supporters de pineut is.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Duitsland ging het ook mis deze week 2 clubs tegen Stuttgart op sintelbaan vol op de vuis ...Daar gebeurd ook veel alleen minder in nieuws en uit Napoli vol met Duitse hoolies ...Is overal tegen woordig dat het mis gaat...Dit wat de knvb wilt gaat het niet worden...
+1/-0

 
12 maanden geleden
Ach kom op we doen net alsof er iets heel ergs gebeurt zeg.
+3/-0

 
12 maanden geleden
Helemaal gek, er gebeurt amper iets echt serieus. Wat een softe boel wordt het toch zeg. Ik ga vanaf de vroege jaren 90 naar psv en zelden iets echt geks meegemaakt.de sfeer was 20 jaar gekeden stuk beter, met vuurwerk, bier, roken en echte fans. Het lijkt wel of mensen hier in de rij staan om hun privacy op te offeren en van voetbal een yuppensport te maken. Nog even en er zit geen echte supporter meer in het stadion.
+2/-1

 
12 maanden geleden
Ik krijg ook de indruk dat de incidenten nu veel meer nadruk krijgen.
In de jaren 80 a 90 was het supporters-geweld toch veel erger, en had de ME er toch meer moeite mee om de groepen uit elkaar te houden, als ze op weilanden tegen elkaar vochten ?
+2/-1

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Precies en laten we eerlijk zijn het gaat vaak om een of twee vakken fanatieke fans. Je kunt als supporter die daar niet bij wil horen of last van hebben in 80 procent van het stadion gewoon rustig zitten. Dat is zo bij iedere club en dat weten de supporters ook. Verder zoeken de gasten die problemen willen elkaar op en zullen ze zelden buitenstaanders lastig vallen. Twintig jaar geleden vlogen stenen, golfballen door het stadion heen. Niet alleen bij ajax uit zong het gehele vak dezelfde spreekkoren als bij feyenoord afgl week maar bij zo'n beetje iedere wedstrijd ook in europa op de pleinen. Niemand neemt dat serieus als antisemitisme of racisme. Tegenwoordig zoeken mensen altijd wat om zich als slachtoffer te presenteren of om iets af te keurem en te laten zien hoe goed ze zijn. Op iedere slak wordt zout gelegd. De spelers zijn tegenwoordig net een stel wijven die halve wedstrijd op de grond liggen te janken om niks en de supporters volgen. Echte voetballers als van bommel, scholes of keane zouden nu niet meer kunnen en echte supporters worden ook weggewerkt.
+2/-1

 
12 maanden geleden
Vrouwen janken echt niet zoveel als voetballers. Weet niet wat voor vrouwen jij kent, maar ik zou ze al snel niet meer hoeven te zien of spreken wanneer ze zo treurig reageren als voetballers. Ze zouden zich kapot moeten schamen en het zou me niet eens verbazen als ze hun partner en kinderen na een wedstrijd uit schaamte niet in de ogen kunnen kijken.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Er gebeuren wel degelijk serieuze zaken. De ophef is geheel terecht, dat zal bijna iedereen snappen. Dat we wat privacy moeten inleveren om hooligans, wappies of andere mensen die de weg kwijt zijn op te sporen lijkt mij prima.
+1/-2

 
12 maanden geleden
Volgens die logica zou zo'n beetje heel oost van de afgl 50 jaar een stadionverbod moeten hebben. Wat een slappe zooi zeg. Echt misselijkmakend hoe de samenleving verwijfd. Jammer dat de club kapot gemaakt wordt door stelletje zachtgekookte eitjes. Maarja straks geen bier, veganistische klimaatneutrale snacks, geen vuurwerk, geen gescheld, genderneutrale toiletten, geen vuurwek, geen rook en geen sfeer. De echte supporters verdwijnen en in de plaats komen yuppen, vrouwen en zakenmensen, overal cameras en geen vrijheid meer wantber zou eens een aansteker op t veld gegooid worden.
+2/-1

12 maanden geleden
Volgens mij ben ik een emotionele supporter. Leef intens mee met het wel en wee van PSV (ik ben geen dichter). En drink geregeld voor, tijdens en na de wedstrijd een biertje met mijn vrienden. Maar ik heb nog nooit iets op het veld gegooid of iemand geslagen.

Ik verwerk geluk en verdriet door er over te praten, te delen met mensen om me heen. Mijn vrienden en ik analyseren ons een ongeluk na de wedstrijden. Mij helpt het. Dat kan zelfs hier, op een forum. Met 1001 meningen. Het helpt. Echt

Probeer het eens, een gratis tip.
+6/-0

12 maanden geleden
Er hangen bij de topclubs al geavanceerde camera's waarmee alles nauwkeurig gevolgd kan worden. Probleem is alleen dat er vaak niet gehandhaafd wordt door de clubs. Daar zit bij Ajaks en vooral Feyenoord de angst voor hun harde vaak criminele harde kern. Thuis opgezocht en bedreigd worden is niet leuk. Neem een voorbeeld aan de voetbalwet in Engeland. Voorkomt heel veel problemen.
+1/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Alles begint met basis fatsoensregels, waarden en normen. Zolang er op velerlei gebieden in de samenleving heel veel mensen zijn die deze regels aan hun laars lappen, is het dweilen met de kraan open.

Moet het nodig zijn om een regel op te stellen dat je niks op het veld mag gooien? Dat is toch al gewoon onzin, het moet vanzelfsprekend zijn dat je niks op het veld gooit. Net als dat het vanzelfsprekend is dat je je vuilnis niet uit je autoraam kiepert of dat je willekeurige voorbijgangers niet in hun gezicht tuft.

Verder ben ik het voor de afwisseling een keer een beetje eens met Johan Derksen. Waarom nu zo ontzettend veel ophef? Aanstekers en andere voorwerpen worden al tig jaar op het veld gegooid. Is het omdat er nu een keer iemand geraakt wordt? Of is het omdat er nu een Ajax-speler geraakt wordt? Ik vind persoonlijk de gevallen waarbij er met vuurwerk gegooid wordt, of waar (kwaadwillende) supporters het veld betreden en/of de fysieke confrontatie met een speler aangaan, nog een gradatie ernstiger dan het gooien van een aansteker.

Dat je dit wilt voorkomen, moge duidelijk zijn. Het veld moet inderdaad heilig en veilig zijn. Maar het is bijna een utopie dat je die garantie kan geven. Voetbal is emotie en bij de mensen op de tribune is die emotie vaak nog heviger dan bij de spelers op het veld. Koppel dat aan ongezonde rivaliteit en het is bijna een garantie voor misstanden.

Het is goed dat er nu ferme taal wordt gesproken, maar dan moet ook de daad bij het woord worden gevoegd. En dan vrees ik dat er in de eerstkomende periode handenvol wedstrijden op een ander moment, zonder publiek, moeten worden uitgespeeld. Maar als dat wat nodig is om een aantal medemensen opnieuw manieren aan te leren, dan moet dat maar...
+6/-0

 
12 maanden geleden
Inderdaad goed verwoord. Ik walg alleen van de oplossingen (voor een probleem veroorzaakt door een heel kleine groep mensen) die een hele grote groep welwillende en fatsoenlijke mensen raken. De boosdoeners moeten aangepakt worden en niet (zoals zo vaak) Jan met de pet.
+2/-0

12 maanden geleden
Normen en waarden zijn in Nederland al een tijdje ver te zoeken. Op voetbal gebied zou Nederland misschien als voorbeeld Engeland kunnen nemen. Veel minder / bijna geen supportersgeweld, opstootjes, ergernis etc in de stadions te bespeuren. Zie link:

https://www.nu.nl/voetbal/6258597/de-engelse-voetbalwet-hoe-supportersgeweld-daar-wordt-voorkomen.htmllink
+1/-0

12 maanden geleden
Let op, ze gaan dit weekend ingrijpen bij een kleine club om een plastic beker op het veld.
+3/-0

 
12 maanden geleden
Jij snapt de politiek van de KNVB. Bij Ajax gaan ze het d=niet doen.
+1/-1

12 maanden geleden
Ik vraag me af wat ze met de uitslag van de wedstrijd gaan doen als deze gestaakt wordt …
+1/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Wat een gejank om niks zeg en wat een trieste softe, woke samenleving worden we toch. Vroeger vond iedereen het fantastisch als er vuurwek was of bier werd gegooid nu klagen zelfs de zogenaamde fans over beetje rook, een spreekkoor of wat rondvliegend bier. Alsof er ook 1 persoon in Nederland
Is die spreekkoren bijvoorbeeld echt inhoudelijk serieus neemt. Iedereen wil slachtoffer zijn vandaag, anders hoor je er niet bij. Nog even en er zit geen echte fan meer in het stadion en de tribunes zullen vol zitten met veganistische, non binaire, klimaatneutrale bakfietsrijders. Ben blij dat ik de goede tijden in ieders geval nog heb ervaren.
+3/-3PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afrika amazon babadi bakayoko bankzitten basarnhem bodo bommel bosz degradatie feyenoord heerenveen izecson kampioenskandidaat lozano mislintat overtredingen santos schouten skipper teze til tillman tov utrecht vaio veerman verlenging videoland yates