Transparent
Inloggen
Sluiten

Officieel: Ruud van Nistelrooij per direct opgestapt

24 mei 2023 13:34 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

<b>Officieel: Ruud van Nistelrooij per direct opgestapt</b>; image source: Pro Shots

Via de officiële kanalen heeft PSV bekend gemaakt dat Ruud van Nistelrooij per direct is opgestapt. Dinsdagavond had hij een gesprek met de clubleiding en zelf gaf hij woensdagochtend aan dat hij te weinig draagvlak en support volgde om nog langer door te gaan. Op verzoek van de clubleiding zal Fred Rutten aankomend weekend als eindverantwoordelijke op de bank zitten.

Het Eindhovens Dagblad meldt dat Van Nistelrooij het zeer hoog opnam dat een vertrouwelijk overleg tussen spelers en directie was gelekt richting De Telegraaf. Dat een of meerdere mensen onbetrouwbaar zijn gebleken, was voor Van Nistelrooij volstrekt onacceptabel. Ondanks dat het gesprek al weken eerder plaats vond, werd het nu pas naar buiten gebracht.

Meer op PSV.nl
Tags

nistelrooij draagvlak eindverantwoordelijke gelekt opnam rutten telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 dagen geleden
Be-la-che-lijk!! Triest en PSV-onwaardig! Alle betrokkenen moeten zich schamen. Zo ga je niet met een PSV vedette om. En Telegraaf kan wat mij betreft helemaal ten onder gaan, klote Amsterdamse k* krant.
+9/-1

 
7 dagen geleden
Het is een slechte krant ja, maar wat hebben zij er überhaupt mee te maken?
+3/-1

 
7 dagen geleden
Je kunt wel kijken naar de telegraaf, maar die schrijven wat een een PSV-er heeft verteld. Het lek ligt bij PSV en nergens anders.
+1/-0

7 dagen geleden (gewijzigd)
Was te verwachten alleen vreemd en PSV onwaardig dat dit een wedstrijd voor het einde van de competitie gebeurt. Had nog een weekje gewacht met evalueren. En nu hoe verder ?? Hopelijk geen onervaren club icoon meer voor de leeuwen gooien maar een ervaren trainer van buiten de club, desnoods een buitenlander. Het speculeren kan beginnen.
+5/-0

 
7 dagen geleden
Zegt toch genoeg over hoe verraden hij zich wel niet gevoeld moet hebben. Echt schande dat dit gebeurt en wat mij betreft alle betrokkenen en onruststokers laten optyfen bij PSV. Zo ga je niet met je trainer en coach om, dikke mes in de rug.
+7/-0

 
7 dagen geleden
Niet vreemd hoor. De Televaag had deze info al wat langer en laat nu de bom barsten in de hoop dat hun favoriete club er alsnog met plek 2 vandoor gaan. Onze spelers die dus (een tijdje terug al) hebben geklaagd over Ruud moeten nu tegen AZ maar laten zien, nu ze hun zin hebben gekregen, wat ze werkelijk kunnen. Daarom wil ik graag weten wie die spelers zijn. En ik vraag me ook af of ze tegen Heerenveen bewust de boel in het honderd hebben laten lopen.
+1/-4

 
7 dagen geleden
Ja het is vast allemaal een groot complot.. Natuurlijk laten de spelers het niet expres lopen tegen Heerenveen. Ze verzaken het hele seizoen al regelmatig.
+5/-1

 
7 dagen geleden
De laatste ervaren buitenlandse trainer was ik persoonlijk niet heel blij mee. Laten we vooral de Roger Schmidtsen van deze wereld buiten de deur houden
+1/-1

7 dagen geleden
Ik ben zoooo benieuwd wie die spelers zijn 🤔
+7/-0

 
7 dagen geleden
Begreep uit de peesjevee podcast dat Veerman de Jong en Simons hierbij waren. Gezien de reactie van Simons vraag ik me dat echter af. Blijft gissen
+1/-0

7 dagen geleden (gewijzigd)
Goed gewerkt Valentijn... Weer een clubicoon vernacheld. Ben toch wel erg benieuwd naar de echte verhalen hierachter, maar het siert Ruud dat hij de eer aan zichzelf houdt en niet wacht op een gouden handdruk. Wordt een behoorlijke puzzel voor Marcel om over 8 weken weer een complete selectie inclusief trainer klaar te hebben. Gelukkig spelen we geen CL voorrondes dan hadden we nog korter. Het enige wat dit seizoen nog beroerder kan maken is dat Simons zondagavond ook kenbaar maakt te vertrekken... Is er al bekend of we zijn petje wel mogen houden?
+1/-3

 
7 dagen geleden
Hier heeft Falentijn niets mee te maken, al had ie dat misschien wèl gewild.
+3/-1

 
7 dagen geleden
Lekker gewerkt PSV directie bedoel je.
+2/-0

7 dagen geleden
Dit vind ik zo ontluisterend dat ik er sterk over denk mijn clubcard na vele seizoenen in de pedaalemmer te smijten
+2/-2

7 dagen geleden
Dit is niet ons psv waardig! Echt verschrikkelijk!
+2/-0

7 dagen geleden
Zoals ik al voorspelde. Het is gewoon een weggegooid jaar waar bijna alleen maar foute besluiten zijn genomen in alle geledingen. :\( :\(
+11/-0

 
7 dagen geleden (gewijzigd)
Uiteindelijk is dit het resultaat van jarenlang "topsportbeleid", waarbij onervaren maar zeker wel gemotiveerde mensen hebben mogen proberen om PSV een topclub te houden. Wie verzint het om een TD en trainer, zonder enige ervaring samen een team neer te laten zetten. Waarom mocht John de Jong zo lang zo vreselijk lang falen? Dan zet Roger Schmidt het na 2 jaar weer een klein beetje op de rails, en vervolgens gooi je er weer iemand met 0,0 ervaring als hoofdtrainer op het allerhoogste niveau voor de groep. We lijken wel een grote speeltuin waar iedereen een beetje td of voetbaltrainertje mag oefenen. Gelukkig zijn de architecten van de ellende dit jaar buiten de deur gezet. Met Brands en Stewart zal er aan een nieuw PSV gebouwd moeten worden, waarbij wel de voorwaarden voor topsport worden gehanteerd. Voor Brands is dit alvast een vreselijke valse start. Laat ze nu maar weer met een echte toptrainer komen en trek er veel geld voor uit, want anders wordt het volgend jaar wederom niks.
+2/-1

 
7 dagen geleden
Je weet dat Brands de 'architect' is van het aanstellen van Van Nistelrooij? :denk
+4/-0

 
7 dagen geleden
Euh ja, ik neem aan dat iedereen dat wel weet toch? Er staat niet voor niks een valse start voor Brands. Uiteindelijk is het de jaren hiervoor natuurlijk ook een enorme puinhoop geweest en hebben we al jaren een selectie waarin we nog niet eens 11 posities bezet kunnen hebben met spelers die op hun eigen plek spelen. Neem de RB als voorbeeld, of Xavi die op LB moet spelen. Het feit dat we al twee seizoenen op rij aan de voorronde CL beginnen zonder een tweede spits in de selectie, die we tegen 10 man van Benfica, of met de blessure van Luuk tegen de Rangers zo vreselijk hard nodig hadden. De talloze dure spelers die hier gefaald hebben. Het constante gewauwel over top 32 terwijl we Europees jaar na jaar verder wegzakken en inmiddels jaloers naar AZ en Feyenoord moeten kijken. Het spijt me, en het is mijn mening, maar ik vind het echt al jaren een vreselijke puinhoop bij PSV. Het spel is al tijden niet om aan te gluren (ook onder Schmidt vaak) en deze gitzwarte dag kan ik niet anders omschrijven dan de samenkomst van jaren en jaren amateurisme in de bestuurslagen. Maar goed dat zeg ik ook al jaren en krijg er vaak kritiek op, maar er lijkt toch een kern van waarheid in te zitten.
+5/-0

 
7 dagen geleden
Hoe kun je nu wederom gaan beweren dat je Europees steeds verder wegzakt nu je dit seizoen opnieuw een flinke stap vooruit hebt gemaakt? Vooral door die ellende in dat Osijek-jaar toen Brands het technische gedeelte nog voor zijn rekening nam ben je hard gekelderd. Niet pas toen De Jong dat ging doen.
+1/-0

 
7 dagen geleden
Beste remmie01,
Het is inderdaad een vreselijke valse start voor Marcel Brands want HIJ wilde perse Ruud voor de groep hebben. Dus de schuld geven aan de ‘vorige architecten’ zoals jij beschrijft is niet terecht.
+2/-0

 
7 dagen geleden
Dat beschrijf ik ook niet, ik zeg letterlijk dat dit een valse start is voor Brands. Ik ging ervan uit dat men hier wel wist dat Brands van Nistelrooy had overgehaald om trainer te worden. Blijkbaar is dat wat minder algemeen bekend. Maar het is dus een valse start voor Marcel Brands, omdat hij een onervaren trainer tegen zin heeft overgehaald. Neemt niet weg dat er nog een hele berg andere puinhopen liggen en ik verwacht dat Brands wel de juiste man is om dit op te pakken. Het zal me ook niets verbazen als Ruud overgehaald is omdat er verder helemaal niemand wou komen. Schmidt heeft een enorm wonder verricht en zijn opvolger kon feitelijk ook niet meer dan falen gezien de trackrecord van De Jong.
+1/-0

 
7 dagen geleden (gewijzigd)
"Het zal me ook niets verbazen als Ruud overgehaald is omdat er verder helemaal niemand wou komen". Dat geloof je zelf toch niet @remmie. Brands heeft gewoon een groot risico genomen met RvN die eigenlijk niet eens wilde. Nu zitten we met de gebakken peren. Interessante vraag is hoeveel er aan gedaan is om Schmidt te behouden door Brands, ik vrees verdomd weinig.
+1/-0

Het trieste resultaat van wanbeleid.
+13/-0

 
7 dagen geleden
Dit is het en niet anders, 100% :\(
+2/-0

7 dagen geleden
Heb me vaak geërgerd aan z’n keuzes etc.
Maar jeetje. Dit is toch wel erg triest allemaal. Pff

Hou op met iconen naar voren te schuiven aub.
+8/-0

7 dagen geleden
Schandalig, weer een psv icoon verkracht alla van Bommel.
+5/-0

7 dagen geleden
Brands out
+2/-2

7 dagen geleden
Oke, hij is inmiddels zelf opgestapt. Zeer zonde dit. Spelers hebben teveel te zeggen. Geen vertrouwen in een coach terwijl je weet dat die er voor zijn eerste klus zit. Dan mag je toch wel iets meer krediet geven en iemand zijn fouten laten maken. Die ruimte hebben die spelers zelf vroeger ook gekregen. Maar goed, misschien dat de spelers zelf voor hun gevoel al meer dan zat bepaalde zaken hebben aangekaart maar dat er niet wordt geluisterd... op een gegeven moment is dan het geduld ook op.
+6/-0

 
7 dagen geleden
Helemaal mee eens. Behalve dan dat beginnende trainers die fouten mooi ergens anders mogen maken en niet bij een topclub als PSV. Tenzij Brands andere plannen heeft en van onze club een subtopper probeert te maken, maar dan denk ik dat we beter een andere AD aan kunnen stellen.
+2/-0

7 dagen geleden
Simpel, niet goed genoeg nog als trainer. Jammer van het lekken naar media en hoe het is gegaan allemaal. Maar datie opstapt als manager is op zich niet slecht voor PSV.

Hopelijk een goede vervanger. Hiddink, Rutten, Eijkelkamp misschien. Ik droom lekker verder :)
+2/-1

 
7 dagen geleden
Nou ik mag toch wel hopen op een wat beter uitgedachte trainer... Rutten is al eerder mislukt bij PSV, Eijkelkamp lijkt me ook niet de persoon met de ervaring en hoe graag ik ook terug denk aan de successen van Hiddink ik ben bang dat die toch echt te oud is en houd graag mijn succesverhalen aan hem in leven in plaats van nog een icon te vernietigen....
+4/-0

7 dagen geleden
We kunnen wel naar de Telegraaf wijzen, maar ze hadden dus wel gewoon gelijk dat er vanalles mis was.

Natuurlijk, vooropgesteld, het is heel triest dat een trainer op deze manier vertrekt vlak voor het einde van een seizoen met verschillende dieptepunten, maar toch ook voldoende hoogtepunten.

Maar feit blijft dat er van binnenuit dus kritiek was, en het "gebrek aan steun" is naar mijn mening een teken dat die kritiek ook binnen de directie erkend werd.

Nu is het zaak om alle onrust te parkeren en tot en met zondag 16.15u alles op die ene wedstrijd te richten. We moeten een resultaat halen. Een punt dat PSV tenminste enkele miljoenen en wellicht een veelvoud daarvan kan opleveren.

Daarna kunnen we gaan speculeren over opvolging, en kunnen we bespreken wat er allemaal mis was met de keuzes van Ruud.
+3/-0

 
7 dagen geleden
denk dat het kwaad meer zit in de timing van telegraaf dan echt de inhoud. Want het lijkt er sterkt op dat ze hierop hebben zitten broeien tot nu.
+1/-0

 
7 dagen geleden
Dat weten we toch helemaal niet? Kan net zo goed zijn dat enkele spelers of wie dan ook het pas later gelekt hebben en dat De Telegraaf het toen direct heeft gebracht. Eerlijk gezegd denk ik ook dat dat zo is, want die krant had echt niet gewacht als ze de info eerder hadden gehad.
+3/-0

 
7 dagen geleden
Dan hadden ze dat toch al voor de wedstrijd tegen Heerenveen gedaan? Normaal gesproken had plek twee nu al in kannen en kruiken moeten zijn.
+1/-0

7 dagen geleden
Wat triest. Eerst smeken dat hij het toch moet doen en nu zo eindigen. Hopelijk een actie van de fans om Ruud toch een hart onder de riem te steken. We support you Ruud
+7/-0

 
7 dagen geleden
Helemaal mee eens... hij heeft zelf aangegeven het nog te vroeg te vinden maar je smeekt hem het aub te doen en dan ga je zo met zo'n icon om aan het eind van het seizoen... Jammer dat er geen thuis wedstrijd meer is maar ik vind dat er alles aan gedaan mag worden zodat hij weet dat de supporters nog steeds achter hem staan. Begrijp me niet verkeerd, voor de club en voor komend jaar zal dit het beste zijn want hij was ook niet goed genoeg maar dan ga je niet ZO met een club icon om... ik dacht dat we na Mark dit nooit meer hoefden mee te maken....
+2/-0

7 dagen geleden
PSV laat weten: “PSV HOOPT het seizoen af te sluiten met het behalen van de tweede plaats.” Wat een tenenkrommend persbericht van een afdeling communicatie die zich naadloos heeft aangesloten bij het niveau van bestuur, RvC, staf en spelersgroep.
+3/-2

 
7 dagen geleden
Wat moeten ze dan melden? :denk
+1/-0

 
7 dagen geleden
Nou wellicht iets in de trant van: “de focus gaat nu volledig op de laatste wedstrijd van het seizoen en het veiligstellen van de tweede plaats die recht geeft op deelname aan de voorronde CL”. Daar straalt toch iets meer vanuit dan dat je zegt dat je ergens op “hoopt”…
+1/-0

7 dagen geleden (gewijzigd)
Ondanks dat ik verwachtte dat hij dit seizoen niet aan bleef komt dit toch plots voor mij... Ik walg serieus van oa de spelers die dit ook op hun geweten hebben, iets zegt mij dat ook L de Jong daarbij hoort. Rutten op de bank tegen AZ dus Ajax zal 2e gaan worden. Weer een club icoon vernaggeld terwijl hij zei "Ik ben er nog niet klaar voor" maar ze moesten en zouden hem hebben... Dus Brands ook weg? Haal maar eens een geen genade trainer, een Co Adraainse of een ander die verwende jochies meteen wisselt en met de harde hand er op zit. Mijn mooie PSV, wat doet dit pijn, mijn PSV hart huilt van wat er de laatste seizoenen bij mijn mooie club gebeurd :\( Arme Frits Philips, het spijt mij wat ze met uw mooie club aan het doen zijn...
+3/-0

7 dagen geleden (gewijzigd)
Dan moet het wel echt een onwerkbare situatie zijn geweest wil Rvn, winnaar als hij is, 1 wedstrijd voor het eindigen van de competitie opstappen..

Ben ik de enige die het vreemd vind dat Rutten 'gewoon' op de bank zit zondag?
Juist van Rutten en de directie verwacht je wat meer compassie voor een beginnende trainer die je nota bene zelf hebt overgehaald om trainer te worden.

Blijft trouwens zeer opmerkelijk dat dit nu naar buiten komt, Elfrink heeft het erover dat het gesprek al enkele weken geleden heeft plaatsgevonden. In een transparante organisatie (lees directie richting rvn) was dit geen issue geweest toch?
+4/-0

 
7 dagen geleden
Dit zeiden wij net ook al tegen elkaar.. Of Ruud heeft tegen Fred gezegd "ga jij er Zondag maar zitten dan is er toch nog een kans". Ik verwacht dezelfde spelers Zondag, dezelfde instelling, dezelfde tactiek en wissels en geen plaats 2 maar dat is een voorgevoel en ik heb het graag eens mis.
+1/-1

 
7 dagen geleden
Wie moet je dan op de bank zetten? Een paar dagen voor een wedstrijd iemand aan gaan stellen die nog helemaal niet voor de groep heeft gestaan?
+3/-0

 
7 dagen geleden (gewijzigd)
Dat zeg ik toch ook niet? Maar ik heb er gewoon geen vertrouwen in dat je met deze puinzooi sowieso 2e gaat worden. En we gaan niet opeens een wederopstanding zien als Rutte Zondag 1 wedstrijd op de bank zit, alles zal hetzelfde zijn met een hoop lamlendigheid op het veld.
+1/-2

 
7 dagen geleden
Als we dezelfde 'hoop lamlendigheid' weer te zien krijgen is alleen maar perfect. Die 'hoop lamlendigheid' is al ruim drie maanden ongeslagen. En als je alleen naar de Eredivisie kijkt is het vandaag precies vier maanden geleden dat je voor het laatst verloor. Sindsdien 15 competitieduels niet meer verloren.
+2/-0

 
7 dagen geleden (gewijzigd)
Ja en die "hoop lamlendigheid" verloor ook dure punten tegen Cambuur en andere kleinere clubjes. Dus mooi die statistiek dat ze al 3 maanden ongeslagen zijn, maar ik neem alle wedstrijden mee en niet alleen van de laatste 4 maanden waarin ze niet verloren. Begrijp me niet verkeerd, als ze het hele seizoen zo lamlendig hadden gespeeld en kampioen waren geworden had je me er ook minder over gehoord maar ja kampioen zijn we niet he en 2e worden gaat nog een hele kluif worden.
+1/-1

 
7 dagen geleden (gewijzigd)
Inderdaad. Maar wie zegt dat onze concurrent wel eventjes wint in Twente? Alsof zij een makkie hebben en sprankelend spel op de mat leggen. Punt voor ons of punt voor Twente is genoeg (voor ons dan).
+1/-0

 
7 dagen geleden
Je hebt ook gelijk maar meestal trok PSV aan het langste eind en pakte de benodigde punten en ik ben bang dat Ajax nu eens aan dat langste eind gaat trekken.. Ik geloof gewoon niet dat spelers tussen nu en Zondag opeens weer beter kunnen voetballen met elkaar en het Zondag wel even doen.
+1/-1

 
7 dagen geleden
Gaat mij meer om de rol van Rutten. Je bent toch assistent van de trainer? en met hem (mede) verantwoordelijk voor de keuzes qua opstelling, wissels etc..

Rutten is met zijn ervaring gevraagd om Rvn te assisteren om juist de fouten te minimaliseren en voorkomen die hem nu (vanuit de spelersgroep) verweten worden.

Ik vind het onvoorstelbaar dat het Rutten en de beleidsbepalers niet is gelukt om dit te rekken tot eind van het seizoen. Dit is wel beoogd als ik het persbericht van PSV mag geloven. Wat moet er deze week dan gebeurd zijn waardoor Rvn deze consequentie er aan verbind? Wist hij niet van het gesprek van de selectie met de directie af?
+3/-0

 
7 dagen geleden
Ja dat zei hier ook iemand zojuist, geen gekke gedachte.
+1/-0

 
7 dagen geleden
Dat is in mijn ogen de reden geweest … ik denk dat Ruud genoeg heeft van die spelers, niet van de directie …
Enne, wat zou je zelf doen, als zo op het eind van het seizoen in eens 6 spelers het vertrouwen in je opzeggen? Ik zou ook de eer aan mezelf houden …
+1/-0

7 dagen geleden
Hoogst ongelukkige timing, er zal toch wel iets heel erg mis geweest zijn. Ik begrijp de onvrede bij de spelers wel, net zoals het merendeel van de mensen op dit forum ook wel (als ik de postings van de afgelopen maanden in ogenschouw neem). Velen hier waren het zelden met de keuzes van Ruud eens. Dat hij vertrokken is heb ik geen enkele moeite mee, wel met de timing. Het was voor alle partijen beter geweest als dit na het seizoen was gebeurd. Ik las al dat er aan Tomasson wordt gedacht, zegt mij niet zoveel als trainer. Ik hoop dat ze direct na zodat met Pascal Jansen gaan praten, voordat Feyenoord met hem aan de haal gaat.
+2/-0

7 dagen geleden (gewijzigd)
Al dat geklaag hier over dat spelers hier schuldig aan zijn, vind ik allemaal vrij ongenuanceerd. Dat is alles op z'n hoogst een gevolg van slecht beleid, dus ik zou de Zwarte Piet graag ergens anders willen neerleggen:

1. een onervaren trainer tegen zijn eigenlijke wil tóch overhalen. Het resultaat is een slecht ingespeelde selectie met zeer matig voetbal.
2. Twee jaar intensief inslijpen van een speelwijze door Schmidt door de plee spoelen en de nieuwe trainer de vrije hand te geven voor een totaal(!) andere speelwijze.(We gingen toch 'iets nieuws doen' bij Schmidt' zijn aanstelling??)
3. Twee beste spelers in de winterstop verkopen. Reken maar dat dit in de kleedkamer veel invloed heeft en zeker geen beste. PSV had Cody gewoon aan zijn afspraak moeten houden en hem niet moeten laten gaan, geil als de RvC voor het geld was dat einde seizoen ook opgehaald had kunnen worden.(wat hebben Silva en Hazard dan nu wel niet gekost om Madueke+Gakpo vertrek op te vangen??)
4. Een TD die opstapt aan begin seizoen door meningsverschillen met AD en RvC zo maar laten gaan en 6 maanden later een nieuwe aanstellen. Dit noem ik wanbeleid.
RvC en Brands zouden er goed aan doen zelf ook op te stappen, tis nu een klerezooi geworden.
+3/-1

7 dagen geleden
Natuurlijk complete flauwekul hier een krant of journalist de schuld van te geven. Bestuurlijk onkunde / onrust ligt hieraan ten grondslag.
Hopelijk voor de spelers die Ruud hebben laten vallen op het moment dat het er om ging komende zondag de rug rechten en in elk geval de CL veilig stellen.
Opnieuw een trainer die geslachtofferd wordt door een selectie die mentaal niet in staat is topsport te bedrijven..
+6/-0

 
7 dagen geleden
Mentaal misschien,maar vergeet vooral ook niet dat het kwalitatief allemaal wel erg mager is dit jaar, zeker na de winter...
+2/-0

 
6 dagen geleden
Klopt hoor Bas, maar als je kijkt tegen welke tegenstanders we het weggegeven hebben dit jaar, voetbaltechnisch en tactisch in alle gevallen de bovenliggende partijen waren en we het steeds op individuele fouten hebben af laten weten. Gebrek aan inzet/motivatie/concentratie hebben ons toch vaak de das om gedaan.
+1/-0

7 dagen geleden (gewijzigd)
De schande van een 3e plaats blijft hem nu bespaart.Jammer dat het zo is gelopen maar het ligt ook deels aan RvN zelf.Net als van Bommel dacht hij alles te bepalen maar als zijn assistenten en de spelers niet meer tevreden zijn dan houdt het helaas op.Op tactisch vlak maakte hij ook verkeerde keuzes die hem nu opbreken.Jammer dat het zo moet eindigen voor een clubicoon.De beleidsmakers moeten ook eens kritisch naar zichzelf kijken omdat het niet de eerste keer is dat het gebeurd.De spelers zijn het aan Ruud verplicht om die 2e plaats zondag te pakken.Misschien is dit wel de boost die ze nodig hebben.
+3/-0

7 dagen geleden
Wat een puinhoop! PSV heeft Ruud van Nistelrooij op alle mogelijke manieren kapot gemaakt. Je zet een onervaren trainer voor de groep die er zelf niet klaar voor was. De spelers wisten dit ook en doen hem dit aan. Het ergste is het lekken naar de media maar ergens gebeurt dit altijd. PSV had direct naar buiten moeten treden en het vertrouwen uit moeten spreken. Nee PSV deed niks naar de buitenwereld.
De Telegraaf valt niets te verwijten. Het is media en die doen gewoon hun werk. De selectie mag zondag laten zien wat ze waard zijn zonder van Nistelrooij, inclusief de technische staf erbij. Een clubicoon is kapot gemaakt. Schaam je PSV, heel erg diep!!!
+2/-0

 
7 dagen geleden
Ben het met je eens maar we weten ook dat als er in de media iets naar buiten wordt gebracht en een club geeft een statement als "we hebben alle vertrouwen in hem" dat er toch stront aan de knikker is en een trainer vaak niet lang meer zit.
+1/-0

 
mastertouch (geschorst)
7 dagen geleden
We weten natuurlijk niet wat er precies is gebeurd. Als je vele berichten mag geloven. Is het ook zo dat Rutten en Ooijer niet gehoord werden door Ruud. Als hij niet wilt luisteren naar de mensen met ervaring en volledig zijn eigen weg gaat. Dan heeft psv niet een club icoon kapot gemaakt, maar dan heeft Ruud dit aan zijn eigen gedrag te wijten.
+6/-0

7 dagen geleden
Natuurlijk dieptriest dat een clubicoon op deze manier de club verlaat.
Om nog maar niet te spreken over de timing.
Dat er bestuurlijk veel mis is binnen de club is wel duidelijk.
Voor wat betreft " de zg dolksteek van bepaalde spelers richting Ruud" misschien zijn er wel spelers met Van Nistelrooy in gesprek/discussie gegaan over de tactiek en speelwijze maar was hij hier niet ontvankelijk voor, ook Rutten en Ooier voelden zich vaak niet gehoord hierover blijkbaar.
Wij weten natuurlijk niet wat er zich de laatste maanden achter de schermen heeft afgespeeld, de resultaten en de bekerwinst hebben wellicht veel verbloemd.
Triest einde van een dieptriest seizoen.....
Ruud, het ga je goed!!
+2/-0

7 dagen geleden
Nou, ben hier goed ziek van. Zag wel dat de groep niet helemaal lekker liep, maar had een leuke bezem door de selectie verwacht in de zomer. Ben absoluut niet de grootste fan van trainer Ruud, maar dit is echt heel triest.

Eerst dat rare ontslag van John de Jong, het toch aandringen bij RvN om hoofdtrainer te worden en dan dit. Bah. Ik weet niet of de terugkeer van Brands nou zo'n goed idee was..

Los van dat het misschien echt niet overal de juiste poppetjes op de juiste plek waren, zo gaan we in Eindhoven gewoon niet met elkaar om.
+3/-0

 
7 dagen geleden (gewijzigd)
Ben ik met je eens maar misschien moeten we ook de mensen van de RVC eens tegen het licht houden.
+2/-0

7 dagen geleden
Dat Ruud nu opstapt moet betekenen da5t hij onvoldoende draagvlak voelde onder de spelers. Anders was hij na a.s. zondag vertrokken. Nu ervaart hij kennelijk onvrede bij de groep. Het zou zinvol zijn als hij na zondag volledig opening van zaken geeft.
Ik was geen fan van Ruud. Afgezien nog van dat belachelijke gedoe met dat petje wist hij de spelers herhaaldelijk te weinig te motiveren om er 90 minuten tegen aan tev gaan. We hadden kampioen kunnen worden. Schmidt had absoluut meer in zijn mars.
Als we zondag alsnog tweede kunnen blijven, is er tijd om een nieuwe trainer te halen dike meer overwicht op de groep heeft en die Simons kan overhalen nog een jaar te blijven. Worden we geen tweede dan is Simons vertrokken.
Het wordt zondag echt spannend!
+2/-0

7 dagen geleden
Dieptriest. Ook erg treurig is dat sinds het vertrek van Hiddink (in 2006!) Cocu de enige trainer is die een langere, stabiele periode voor de groep heeft gestaan. Zijn we zo'n club geworden..
+2/-0

 
7 dagen geleden
Rutten toch ook?
+1/-0

 
7 dagen geleden
Mwa, 2,5 seizoen vind ik niet zo lang en stabiel was het een groot deel van de tijd ook niet
+2/-0

7 dagen geleden
We kunnen nu alleen maar bidden dat Twente punten pakt tegen Ajax. Die wedstrijd tegen AZ is verloren.
+2/-0

 
7 dagen geleden
Daar ben ik dus ook bang voor.. even snelle vraag, heeft Twente nog iets om voor te spelen? Dan zouden ze misschien meer druk op Ajax leggen Zondag.
+1/-0

 
7 dagen geleden
Nee, Twente kan geen plek meer stijgen op de ranglijst (gat met AZ en Ajax is te groot) en play-offs voor Europees voetbal hebben ze al binnen. Dus het zou puur hun sportieve plicht vervullen zijn, als Twente zondag zijn best wil doen tegen Ajax.
+2/-0

 
7 dagen geleden (gewijzigd)
Helaas maar dan zie ik het somber in.. Bedankt voor de info iig
+1/-0

 
7 dagen geleden
Was het niet zo dat de Graafschap een aantal jaren geleden ook nergens meer voor te spelen had? En vlak voor de play offs zich zou sparen? Ik heb er best goeie hoop op dat fct minimaal een punt pakt. Als we dat zelf al niet doen. Ik mag hopen dat er toch een soort van eergevoel bij de spelers zit.
+1/-0

7 dagen geleden
Bovenal is het treurig dat een icoon zo weg gaat. Evaluatie xxl deze zomer. Kan me geen bende van deze orde van grootte herinneren bij onze club.

Ruud, ik was geen fan van wat ik op het veld zag. Geen duidelijk plan als je het mij vraagt. Maar het gaat je meer dan goed, en bedankt voor bewezen diensten. En ik koetser 4x winst tegen de vrienden uit duivendrecht.
+2/-0

7 dagen geleden
Wat een bras-bestuur!
Eerst Ruud smeken om hoofdtrainer te worden en dan die jongen finaal af laten branden.
Het geeft te denken. Het bestuur moet opstappen.
Eerst Gakpo en Madueke laten vertrekken en verder wat bras binnen halen.
PSV zakt ver weg en de tweede plaats gaat ook verloren.
+1/-0

 
7 dagen geleden
Vergeet de dwingende rol van de RVC niet in de verkoop van Gakpo en Madueke. Van mij mag er ook wel eens kritisch naar de RVC worden gekeken.
+2/-0

reactie verwijderd

7 dagen geleden
Wat een waardeloze mensen leiden onze club de afgelopen jaren toch.
Koste wat het kost moest Ruud onze nieuwe trainer worden, ondanks zijn eigen bedenkingen.
Dat Ruud (nog) geen tactisch genie was, was hiervoor ook al bekend.
En dan op zo’n werkelijke smerige manier in de rug gestoken worden door belabberd matige spelers die veel te veel betaald krijgen voor de kwaliteit die ze hebben, laat staan moeten leveren wil je bij ons PSV spelen.
Waarom steunt de clubleiding Ruud niet??
Tactisch moet het beter, maar daar kan aan gewerkt worden.
We hebben dit jaar meer prijzen gewonnen dan de concurrenten.
Gooi die spelers er dan uit….die spelers waar het om gaat staan waarschijnlijk net bij ons onder contract, zitten op de reservebank of zijn binnen 1 a 2 jaar weer vertrokken. Dus die denken helemaal niet aan PSV en de supporters van PSV!!
Waar de clubleiding goed in is geworden is het kapot maken van PSV iconen.

Bah…ik vraag mij serieus af of ik nog wel door wil gaan met een seizoenkaart bij deze organisatie.
Hoeveel kun je kapot maken in zo’n korte tijd.
+4/-0

 
7 dagen geleden
Ik ben het volledig met je eens maar vergis je niet, Judas was al langer bij Jezus voor hij hem met een kus verraadde. Ik kan er compleet naast zitten en me enorm in naam van speler vergissen in deze en als dat zo is, dan mijn excuses en hoop dat mensen me dan verbeteren maar was er weken geleden niet een verloren wedstrijd of dat we gelijk speelden en na de wedstrijd zei L de Jong "zij hadden een plan" doelend op de tegenstander en keek toen pissig in de camera. Dus het kunnen ook spelers zijn die langer bij PSV zitten.
+2/-0

Het trieste resultaat van wanbeleid.
+3/-0

7 dagen geleden
Voor Ruud als clubicoon baal ik,voor Ruud als mens baal ik en voor Ruud de voormalig topspits waar ik mooie herinneringen aan heb, baal ik. Eerlijk gezegd baal ik niet per se van het vertrek van Ruud de trainer, los van de manier waarop.
Niemand weet nog precies hoe het zit maar het is heel simpel.
Als het uit de directie komt moet de spelersgroep zeker zondag een signaal geven en voor hem de pollen uit het gras lopen. Als het uit de spelers komt moeten ze zondag dan maar laten zien dat ze het zonder Ruud beter kunnen.
Oftewel de bal ligt . zoals altijd bij de spelers, laat het maar zien.
Het is gevaarlijk om namen te noemen. Luuk de Jong ik weet het niet . Maar ik vind het wel heel opvallend dat sinds Sangare er een paar keer langs heeft gestaan hij totaal zijn nivo niet meer haalt of niet meer wil halen....
We zullen het zien zondag of er nog wat karakter in deze ploeg zit!!
+1/-0

 
mastertouch (geschorst)
7 dagen geleden
Echt he jammer voor Ruud. Maar Ruud de trainer is niet zo bijzonder. Ik mag hopen dat dit de laatste keer was dat ze als opleiding club voor trainers gaan functioneren. Ik gun deze jongens een goede trainer.
+1/-0

 
7 dagen geleden
ja klopt, we zijn...gelukkig.. al bijna door onze clubiconen heen... Laat ze eerst maar fouten maken bij een andere club.
+1/-0

7 dagen geleden
Dat zoiets naar buiten komt is politiek en als je daarom opstapt hebben de klikkers precies wta ze willen. Ik baal hiervan.
+1/-0

6 dagen geleden
Wat een vreselijke situatie. En juist op een moment dat ik PSV steeds stabieler (niet beter) vond worden. De plannen die er waren voor volgend seizoen qua doorselecteren zagen er ook niet per se slecht uit en vond dat Ruud (ondanks enkele vreemde tactische keuzes) het wel had verdiend om volgend jaar verder te groeien in zijn rol (uiteindelijk ondanks rotseizoen toch 2 prijzen gepakt en nog reële kans op 2e plek).

Nu is het een kwestie van laatste wedstrijd spelen, en in de zomerstop de bezem erdoor. Ook ik zou graag met mijn vingertje gaan wijzen (RvC) en dat is ook heel menselijk. Maar dat moeten we niet teveel gaan doen, dat maakt de situatie alleen maar erger. Alleen samen komen we weer uit deze situatie (eendracht maakt macht enzo). Dus koppie omhoog, schouders eronder, en focussen op volgend seizoen.
+1/-0

6 dagen geleden
Was het nou écht zo moeilijk om 4 dagen te wachten?
+1/-0

6 dagen geleden
De 1e trainer die 4x van Ajax wint in 1 seizoen, meteen 2 prijzen pakt. Wordt uitgeschakeld in Europa door de finalist.
En dat met een uitgeholde selectie na de winterstop en met Til en L de jong als spitsenduo.
Als je het zo bekijkt is het een toptrainer.
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanholt abroad benitez bommel boscagli bosz buitenlander cocu crockett feyenoord ghazi guti james jans jansen jong marsch pepi ramalho ron sangare schmidt simons sonny spierings stewart teze til veerman xavi