Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV ziet in Peter Bosz sterke kandidaat'

30 mei 2023 22:43 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"PSV ziet in Peter Bosz sterke kandidaat"; image source: Pro Shots

Volgens De Telegraaf ziet PSV in Peter Bosz een sterke kandidaat om de nieuwe hoofdtrainer te worden. Binnen de club is een sterke stroming die voor een Nederlandse trainer wil gaan met veel ervaring op het hoogste niveau. Omdat Bosz momenteel zonder club zit, zou hij bovendien direct beschikbaar zijn om in het Philips Stadion aan de slag te gaan.

Indien Bosz daadwerkelijk wordt aangesteld, zal normaal gesproken ook zijn vaste hand Rob Maas mee komen. De geboren Eindhovenaar speelde in de jeugdopleiding van PSV, maar wist het eerste elftal niet te bereiken. Maas was eerder ook al assistent van Bosz bij Vitesse, Bayer Leverkusen en Olympique Lyonnais.

Algemeen directeur Marcel Brands speelde bij RKC als speler zowel samen met Bosz als Maas, terwijl Earnest Stewart bij NAC ook een seizoen heeft samengespeeld met Bosz.

Dinsdagavond gaf Wilfred Genee in het programma Vandaag Inside aan dat Bosz al uitvoerig heeft gesproken met de clubleiding van PSV.

Meer op Telegraaf.nl
Tags

bosz maas bayer brands earnest eindhovenaar genee leverkusen lyonnais nac rkc stewart stroming telegraaf vitesse wilfred

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Lijkt me een prima optie. Aanvallend, Nederlander en ook iemand waarvan ik denk dat hij het juiste charisma binnen de groep heeft om met zelfvertrouwen te gaan voetballen
+6/-1

5 maanden geleden
Ik vind Peter Bosz een terechte kandidaat. Dit is een ervaren Nederlandse trainer. Maakt spelers beter en weet ook een ploeg leuk te laten spelen. Verwijten: het duurt even voordat zijn ploegen echt gaan presteren, pakt geen prijzen maar dat ligt genuanceerder want de clubs waarvan hij trainer was hadden betere concurrenten op zijn tijd bij Ajax na dan. Toen was het Europees goed en net geen kampioen. Ik zie het wel zitten in deze trainer.
+5/-1

 
remmie01 (geschorst)
5 maanden geleden
Dankzij Jeroen Zoet die even een balletje tegen zijn borst aan drukte. Heeft die goed gedaan, verkies altijd Feyenoord boven Ajax als wij het niet worden.
+2/-1

 
5 maanden geleden
Zucht, ja want dat is een harde eis.
Als je met dit soort sentimenten ook nog rekening moet gaan houden kun je nooit de beste kandidaat selecteren.
+5/-1

 
remmie01 (geschorst)
5 maanden geleden
Gelukkig dachten we er in 88 niet zo over, of die goal van Kluivert toen we thuis met 1-5 op de broek kregen en uiteindelijk met 1 doelpunt verschil kampioen werden. Zolang PSV er beter van wordt vind ik het prima.
+5/-1

 
5 maanden geleden
Lijkt me prima trainer die uit is op revanche en dus de titel gaat pakken!
+3/-0

remmie01 (geschorst)
5 maanden geleden
Lijkt mij een uitstekende optie. een coach met een idee en duidelijk strijdplan die ook nog eens aantrekkelijk voetbal wil en kan spelen. Natuurlijk is winnen het belangrijkste, maar een leuke wedstrijd erbij is altijd wel mooi meegenomen. Heeft veel ervaring op het gewenste niveau, enkel een vrij korte prijslijst als trainer. Kan die die mooi bij ons aan gaan vullen. Ik zie hem heel graag komen, hoe eerder een trainer hoe eerder we kunnen gaan bouwen. Volgend jaar wordt dan eindelijk weer eens ons jaar met CL en een schaal, de echte dan natuurlijk, die tweedehandsschaal moet je lekker laten lopen en je volledig focussen op de CL.
+5/-2

5 maanden geleden
Eerlijk gezegd bevalt me dit niets, als dit waar mocht zijn. Bosz omdat.... "Algemeen directeur Marcel Brands speelde bij RKC als speler zowel samen met Bosz als Maas, terwijl Earnest Stewart bij NAC ook een seizoen heeft samengespeeld met Bosz."
Wat moet dat in hémelsnaam te maken hebben met de keuze een trainer aan te stellen, omdat 'ze hem van vroeger kennen', wat een armoede, echt ongelofelijk!! Waar zit het ondernemende lef die er hoort te zijn als je iets wil bereiken als organisatie/club?? Waarom bv. niet Letsch, die als ik kijk naar wat die bereikt heeft met zijn teams een veel betere CV kan overleggen. En dat gelul dat het een NL'se trainer moet zijn terwijl half PSV buitenlander is. Wmb allemaal 'erremoei' en je kont indekken 'ja maar onze schuld is het niet als het mislukt want wij hebben n bekende NL'se trainer aangesteld'?? Bij welke club is Bosz dan netjes de voordeur uitgelopen?? Laten we hopen dat het geen Bosz wordt.
+3/-7

 
5 maanden geleden
Je realiseert je dat de Telegraaf dit schrijf toch? Dat zal niet de criteria zijn waar PSV naar kijkt he...
+3/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Ik hoop het niet, maar als ik zie dat vorig jaar een trainer aangesteld is die eigenlijk zich er niet klaar voor voelde maar toch overgehaald werd om het te doen, terwijl er zoveel trainers rondliepen met bewezen ervaring en resultaat, stemt me dat niet hoopvol. Waarbij aangetekend dat ik RvN helemaal niets(!) verwijt, wel de AD en TD. Geef me één goede reden waarom het vorig jaar RvN moest zijn, omdat het een clubicoon is of zo??
+5/-1

 
5 maanden geleden
Misschien was dat het “ondernemende lef” zoals jij graag ziet?
Lef was het in ieder geval wel ….
+2/-0

 
5 maanden geleden
Ja lastig te zeggen. Er zijn genoeg voorbeelden in de voetbalwereld bij ervaren en onervaren trainers waar het goed gaat. Zeker niet altijd maar garanties zijn er nooit. Ik zag het best zitten in Ruud, maar ik vond het ook een lastig seizoen met verkoop van je 2 beste spelers in de winter. Ik vind dat hij het met de omstandigheden prima gedaan heeft. Had hem zelfs graag nog een seizoen het zien doen met een andere staf.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Zo werkt het wel vaak in de voetballerij. Hoe denk je dat Stewart is binnengekomen. AZ kliek (Brands, Gerbrands, Stewart) is ook nog sterk aanwezig bij PSV.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Mwoah, eerder als ze al met elkaar gewerkt hebben. Met elkaar gevoetbald lijkt me niet echt een criteria. Als ze eerder samengewerkt hebben op bestuurlijk niveau kan ik me er iets bij voorstellen. Maar op bestuurlijk niveau met elkaar in zee gaan omdat de links en rechtsback van RKC een beetje balletjes naar elkaar over speelde is wel vergezocht.
+2/-0

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Dat ze met elkaar n balletje overspeelde idd., maar je snapt de betrekking tot het met elkaar samengewerkt te hebben. Zo is Stewart zoals, @Zizou zegt, uiteraard ook binnengekomen, waarbij ik wel wil zeggen dat AZ al jarenlang een uitstekende(!) organisatie heeft. Ik vind het moeilijk te aanvaarden/begrijpen dat er van over de hele wereld spelers worden binnengehaald, maar trainers moeten blijkbaar met sterke voorkeur uit een van de kleinste landjes ter wereld komen. Als club schets je een profiel van de trainer die je zoekt, dat nationaliteit op nr1. staat is absurd en maakt de keuze ineens héél klein, en dus ook 99% kans dat je een betere kandidaat niet afkomstig uit NL, niet eens in het lijstje tegen komt. Wel scouten voor spelers tot in de kleinste uithoeken in de wereld, maar scoutingsrapporten van pak 'm beet 250 trainers is onmogelijk lijkt het. Terwijl dat eigenlijk veel belangrijker is dan een speler.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Ja wel mee eens hoor. Van mij hoeft het ook niet perse een Nederlander te zijn. Ik snap de voorkeur wel, maar dat moet niet de belangrijkste criteria zijn. Al moetje ervaren grotere buitenlandse trainers natuurlijk ook wel bij PSV willen werken. Zouden die daar zomaar op zitten te wachten vraag ik me wel af? In welke vijver ga je dan vissen?
+1/-0

 
4 maanden geleden
Hoeft niet persé "een grote" buitenlander te zijn, die komt ook niet, maar net daaronder lopen heel veel goeden rond.
+1/-0

 
reactie verwijderd

 
5 maanden geleden
Wat bedoel je als ik vragen mag?
+1/-0

5 maanden geleden
Ik wil geen topkandidaat, ik wil een aanstelling zien!

Met Bosz blijft Xavi ook vast en zeker nog een jaar
+2/-1

 
JorisDeDraak (geschorst)
5 maanden geleden
Wat is de link tussen Simons en Bosz dan?

Ik denk/vrees overigens dat Simons sowieso niet blijft, al zou Pep Guardiola trainer worden.
+2/-1

 
5 maanden geleden
Geen directe link.
Maar; simons wil plezier hebben, voetballend vooruit. Als er een trainer komt die energiek vooruit wil, kan hem dat wellicht verleiden tot nog een seizoen.
+4/-0

5 maanden geleden
Ja? Gas er op dan en teveel het voor t weekend! Moet altijd zo lang duren bij psv.
+2/-1

5 maanden geleden
Het belangrijkste is snel doorpakken. Er moet duidelijkheid komen, want zonder trainer kun je niet aan je selectie bouwen. En die moet zo snel mogelijk klaar zijn om eindelijk eens die verdomde voorrondes door te komen.
+4/-0

5 maanden geleden
Wordt rond het weekend aangekondigd door 020.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Ha ha ha ja het is strategie! We droppen een naam en ajax gaat er achteraan.
+2/-0

5 maanden geleden
Gedoemd om te mislukken. Wordt overal voortijdig ontslagen, heeft een spelstijl die hier niet past. Enige voordeel is dat je bij hem geen aandacht hoeft te leggen op de verdediging. :-) ik kan me niet voorstellen dat als er ook interesse is in bv Cocu dat hij in een profiel schets past !
+4/-1

Riverside (geschorst)
5 maanden geleden
Past hier niet, ga gewoon voor Philip!
+4/-3

5 maanden geleden
Vind het een prima trainer, die denk ik wel bij ons mooie cluppie past
+2/-2

5 maanden geleden
Ik weet niet veel over Bosz. Daarom een vraag: is hij ok een mensenmens, zoals Hiddink dat was en Cocu ook? Spreekt hij Spaans of Portugees t.b.v. onze Latijns-Amerikaanse inbreng? De man lijkt me nogal nors, maar ik kan me vergissen.
Heeft hij ooit ergens goed gepresteerd?
+3/-0

5 maanden geleden
Ik ben wel enthousiast, met name omdat we dit seizoen slecht voetbal hebben gezien en hij toch wel bekend staat een team niet zo te laten spelen.
+1/-1

5 maanden geleden (gewijzigd)
Als hij gaat spelen, zoals hij met ajax speelde. Dan gaat psv heel veel wedstrijden verliezen. Die man die wil met bijna iedereen op de helft vd tegenstander spelen. De ene counter na de ander krijg je dan. Dan heb je wel 8 nieuwe spelers nodig. Zelfs veerman zal dan niet slagen. Als hij bij balverlies meteen weer terug moet sprinten. Ga nou gewoon voor zekerheid en haal Ron Jans. Met twente minst aantal tegendoelpunten. Terwijl psv het meest aantal tegendoelpunten heeft vd top 6 en daar is ook meteen de reden. Waarom psv geen kampioen is geworden. "Te veel tegendoelpunten".
+5/-0

5 maanden geleden
Lijkt me prima Bosz wel werk aan de achterhoede die moet met Peter echt veel beter worden..Tikje terug en rondspelen dan wel (eindelijk ) voorbij..
+1/-0

5 maanden geleden
De beste kandidaat. Wel hopen dat hij niet alleen vol op de aanval wil spelen, want dan liggen we in augustus al weer snel uit de CL. Denk dat hij spelers als Xavi, Veerman, Bakayoko beter kan maken.
+3/-1

5 maanden geleden
Als hij niet naar Ajax gaat dan kan ik mij goed voorstellen dat jij het word. RvC zal zich hiervoor sterk maken gezien het gedoe bij laatste aanstellingen. Of het de juiste trainer is wie weet
+1/-0

5 maanden geleden
Dubbel gevoel erbij, want Peter Bosz is inderdaad een ervaren coach, die in de top gewerkt heeft en ook op diverse plaatsen leuk voetbal heeft laten zien. Hij heeft echter niet dusdanig goed gepresteerd dat hij daar eremetaal aan heeft overgehouden. Bij zijn laatste 3 werkgevers is hij ontslagen. Met daarbij wel de aantekening dat zijn voorgangers en opvolgers bij Dortmund, Leverkusen en Lyon ook niet echt veel succes hebben geboekt.

PSV is op dit moment zeker niet de beste club van Nederland, en ook niet de club met de meeste mogelijkheden. De kans op eremetaal is ook bij PSV kleiner dan wanneer hij bij Ajax tekent, want daar zijn veel meer financiële mogelijkheden. Ik ben ergens ook benieuwd wat Bosz gaat doen als blijkt dat Ajax na het aangekondigde vertrek van Sar opeens tóch geïnteresseerd is.

Ik hoop dat ze bij PSV toch ook inzetten op een back-up plan.
+2/-0

 
5 maanden geleden
En de aantekening dat je in de Bundesliga alleen prijzen pakt als je in München traint, en in de Ligue1 als je in Parijs traint. Je kan daar niet verrassen.
+1/-0

5 maanden geleden
Vreselijk…Bosz heeft last van de Nederlandse ziekte - niks winnen.
Deze man heeft 0 prijzen in zijn toch lange carrière gewonnen. Ik snap niet dat mensen zo positief reageren.
+9/-1

 
5 maanden geleden
Speelt heerlijk voetbal en heeft EL finale gehaald met Ajax, die had hij ook kunnen winnen, beetje flauw om daarnaar te wijzen.
Als je het rijtje clubs ziet waar hij getraind heeft heeft hij bij elkaar misschien 2 jaar op de bank gezeten bij een club waarmee je überhaupt kampioen kunt worden.
Dus dit is een beetje napraten wat iedereen zegt.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Waarom werd hij dan bij drie achtereen volgende clubs ontslagen als kampioen worden daar zowieso niet zou kunnen?
+2/-0

 
5 maanden geleden
Ik denk dat Leverkusen en Lyon niet de ambitie hadden om kampioen te worden met Bosz, maar dat de resultaten daar gewoon (ver) beneden verwachting waren.

Bij Dortmund heeft hij slechts heel kort gezeten, maar daar stond hij ook wel erg laag op de ranglijst.
+1/-0

 
5 maanden geleden
En om zo’n trainer zitten ze hier dan te juichen …
Echt. Ik zie ‘m liever niet komen.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Bij Dortmund ging het in het begin heel goed. Beste seizoensstart ever. Totdat ze het kamikaze voetbal door hadden en vervolgens verliezen ze alles. Na 4 mnd bedankt! Dus nee niet geschikt!
+4/-0

5 maanden geleden
Even gekeken naar z’n lijstje: laatste drie clubs is hij ontslagen.
Worden we hier serieus vrolijk van? Ik snap het niet..
+5/-0

 
4 maanden geleden
Dat geldt voor meerdere trainers. Ook Cocu is verschillende keren ontslagen en bij de supporters van Vitesse zijn ze niet rouwig mocht Cocu daar vertrekken.

Ik weet zelf ook niet wie de perfecte trainer is, die is er volgens mij niet. Schmidt redde het hier ook niet, terwijl hij meteen na PSV kampioen wordt in Portugal.

Mourinho wordt ook geen kampioen in Italie met AS Roma, maar staat wel bekend om dat hij prijzen pakt, toch zie ik Mourinho liever niet naar PSV komen.
+1/-0

5 maanden geleden
Hadden ze vorig jaar al moeten doen ipv van Nistelrooij overhalen.
Dan waren we nu kampioen geweest (denk ik), en hadden we RvN niet beschadigd.
+3/-1

 
5 maanden geleden
Ze hadden toen gewoon Schmidt moeten verlengen. Was echt wel te overtuigen met het juiste plan en salaris.
+3/-0

5 maanden geleden
Bosz staat garant voor aanvallend voetbal. Leuk om te zien maar daar pak je niet altijd prijzen mee. Cocu is als trainer veel behoudender en speelt vaak op de omschakeling. Heeft met dit spelsysteem wel prijzen gepakt. Ik denk dat Bosz te aanvallend wil spelen en Cocu misschien te behoudend. Moeilijk maar er zijn natuurlijk meer opties (R Jans/Letsch/die Amerikaan/Janssen enz.
+2/-0

5 maanden geleden
Was de eerste die ik noemde toen van Nistelrooij weg ging, ik ben voor 100%
+1/-1

 
5 maanden geleden
Kijk eens aan, Xavi is voor, dan blijf je dus ook?
+3/-0

 
5 maanden geleden
Ja joh, heb het hier veel te veel naar mijn zin, geen mooiere club dan PSV :)
+1/-0

5 maanden geleden
liever Ron Jans of Letsch dan Bosz.Met Bosz overleef je de voorronde CL al niet laat staan dat je kampioen wordt of de beker wint. Naief voetbal en in die EL finale tactisch volledig afgetroefd en kansloos met 2-0 verloren van ManU.
+6/-1

 
5 maanden geleden
Wait a minute, dus je zegt: met attractief voetbal de EL finale gehaald.
+1/-0

5 maanden geleden
Ik kijk niet alleen naar het verleden, want "in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst". Het voetbal dat Bosz voorstaat, staat mij wel aan. Dat hij bij andere clubs geen/weinig resultaat heeft gehaald, zegt me niet zoveel. Ik denk dat Bosz qua karakter en persoonlijkheid goed bij PSV past. Dus als Bosz het wordt, geef ik hem het voordeel van de twijfel en zal ook dan 100% achter hem en m'n cluppie staan. En hoop ik dat het bestuur en wij, de fans, hem de tijd geven om iets te bouwen.
+4/-2

5 maanden geleden
Waarom zou een trainer die nooit geen prijzen pakt opeens bij PSV wel succesvol zijn?Op het eind van het seizoen complimenten voor het vertoonde spel maar wel met lege handen staan.Dan heb je aan Bosz een goede trainer.
+4/-2

5 maanden geleden
Bosz wordt vreselijk gehyped. Zou eens goed na gaan waarom hij her en der ontslagen is.
+4/-0

5 maanden geleden
Helaas zie ik het niet in hem zitten, dus kan het niet doorgaan. Dooschakelen dan maar naar Pascal Jansen...
+4/-2

5 maanden geleden
Ik heb hier steeds geroepen dat de wedstrijden niet om aan te zien waren.
Heel graag zou ik wat leukere wedstrijden zien, met intentie naar voren toe.

Ik denk dat Bosz dat kan brengen.
Stel, stél nu, dat het lukt, en we ook nog resultaat halen.
We kunnen het glas ook vanuit halfvol perspectief benaderen.
+1/-1

5 maanden geleden
Nog nooit een prijs gepakt: de kans dat ie een prijs gaat pakken wordt dus alleen maar groter en komt dus alleen maar dichterbij!
Goeie trainer met goed en mooi aanvallend voetbal. Heeft aan het begin van het Ajax succes gestaan met de EL-finale.
Ik zou het wel willen zien!
+2/-1

5 maanden geleden
Ons moeder zi nog doe deh naw nie....
+3/-0

5 maanden geleden
Een naam die je niet voorbij ziet komen omdat die wellicht onhaalbaar is maar is Graham Potter geen optie. Heeft het bij Brighton meer dan aardig gedaan voordat hij naar het wespennest Chelsea ging.
+1/-1

 
5 maanden geleden
Inderdaad want als hij een klein beetje water bij de wijn doet t.o.v. zijn vorige salaris van €14 miljoen per jaar dan moet het toch passen in het budget van PSV.
+3/-0

 
4 maanden geleden
Haal dan z'n neef maar. Harry. Die speelt goochelvoetbal 😆
+1/-0

5 maanden geleden
Graham Potter is in de wandelgangen bij Ajaks genoemd. Maar daar worden wel meer grote namen genoemd. Als het dan een buitenlandse grote naam moet zijn dan Spaletti. Ik vind dat een geweldige trainer.
+1/-0

5 maanden geleden
Ik heb het idee dat Bosz bij alle clubs altijd goed begint om daarna in te kakken en roemloos vertrekken.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Kunnen we hem toch gewoon voor 6 maanden aanstellen? Ik zou wel eens een half jaar leuk voetbal willen zien
+1/-1

 
4 maanden geleden
Met clausule: Optie tot verlenging om de zes maanden?
+1/-0

4 maanden geleden
Dit zou de zoveelste grote fout van PSV zijn. Deze kerel is overal met pek en veren de laan uitgeschopt wegens het niet halen van de doelstellingen en dat zou dan bij PSV ineens een succestrainer moeten worden. Wat een verschrikking.
+4/-0

4 maanden geleden (gewijzigd)
Weet je wat je doet PSV, inderdaad denk er nog maar rustig een paar weken over! Eerst nog maar gemoedelijk onder het genot van een kop koffie het afgelopen seizoen 3x analyseren. Vergeet niet om ook eerst nog even de nodige PSV coryfeeën te benaderen zodat er uitvoerig een profielschets van de komende trainer kan worden gemaakt. Vervolgens natuurlijk lekker op vakantie want de bouwvak staat immers voor de deur. Maakt het voor ons al met al een stuk makkelijker om de selectie voor volgend seizoen rond te krijgen. Scheelt weer een flinke dosis keuze stress want aan het eind blijft er gelukkig nog maar weinig over om uit te kunnen kiezen. Kunnen we tenminste weer lekker last minute beschadigde huur spelers toevoegen omdat teams als Feyenoord nu al aan alle kanten aan het bieden zijn op spelers om zicht te versterken
+1/-1

4 maanden geleden
Bos is niet haalbaar (ajax minded)
Ga voor P-A-S-C-A-L J-A-N-S-E-N
+1/-0

 
4 maanden geleden
Die ligt binnen psv niet zo goed ..
+1/-0

4 maanden geleden
is ie al gespot bij de friettent?
+1/-0

 
4 maanden geleden
Wel op de Gestelsestraat vandaag
+2/-0

4 maanden geleden
De trainer van Bodo Glimt (knutsen) wordt bij Ajax nu nadrukkelijk genoemd. Dat is het type out of the box denken waar ik bij PSV ook op hoop. Kan me de wedstrijden waarin zij AS Roma verpulverden nog hoed herinneren.
+1/-0

4 maanden geleden
Die Bosz is kampioen doelstelling niet halen. Niks voor PSV, naief voetbal is wel het laatste dat we moeten willen in Eindhoven.
+1/-0


Win met PSVPSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

arsenal bakayoko benul berry eredivisie fakkels femke feyenoord gestaakt halsema ingestelde izecson kilsdonk knvb koen kul kwetsbaar leefbaar lozano manolev mar misdragingen remigio santos shevchenko side treurig uitsupporters vdv volendam