Transparent
Inloggen
Sluiten

ED: PSV wil De Ketelaere

16 juli 2023 17:09 - ED
Foto: Pro Shots

ED: PSV wil De Ketelaere; image source: Pro Shots

Volgens het ED probeert PSV de jonge Belg Charles de Ketelaere naar Eindhoven te halen. De krant merkt zelf echter al op dat dit een lastige zaak zal worden, omdat het 22-jarige talent vorig seizoen voor 35 miljoen van Club Brugge naar AC Milan ging. Aldaar beleefde hij een matig jaar, waardoor hijzelf mogelijk wel interesse zou hebben.

In 2021-22 scoorde De Ketelaere bij Club 14 keer en gaf hij 7 assists. Omdat PSV een relatief laag bedrag voor Xavi Simons ontving, moeten de Eindhovenaren nu wederom creatief handelen bij het zoeken naar een vervanger.

Meer op ED
Tags

ketelaere brugge charles creatief milan simons xavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Als het maar geen huur wordt. Dan zijn de woorden van onze TD net zoveel waard als die van de vorige TD.
+4/-4

 
8 maanden geleden
Ik ben ook tegen het huren van spelers als Psv zijnde, maar gezien het feit dat er nog veel geld nodig is voor de rest van de selectie en het Simons weg moeten laten gaan voor een fooi. Denk ik eigenlijk dat we Stewart in deze niets kunnen verwijten. Het korte termijn beleid van John de Jong is hier de hoofdschuldige voor in mijn ogen.
+7/-1

 
8 maanden geleden
Het is maar eens te meer gebleken dat het overnemen van dit kaliber speler (Simons, Branwaite, Hazard, Silva) gewoon financieel niet haalbaar is. PSV moet ervoor zorgen dat kapitaal dmv eigen jeugd op veld komt aangevuld met slimme aankopen van spelers die nog weinig bekendheid hebben. Dan is het geen ramp dat we als aanvulling ieder jaar desnoods 3 ‘toppers’ huren die op 2e plan zijn geraakt bij een topclub. Denk dat het simpelweg niet anders kan
+6/-0

 
8 maanden geleden
Afgezien van Simons moet je dat niveau zelf kunnen kopen, kunnen opleiden, of een niveau net daaronder kopen en door laten groeien.

Branthwaite, Hazard, Fábio Silva, Sávio en Hoever zijn nauwelijks beter, of zelfs slechter dan wat we hadden. Dan schiet je toch je doel voorbij? Als ik alleen al zie wat er hebben moeten betalen om Hazard te huren..
+1/-0

 
8 maanden geleden
En laat dat rijtje nou net allemaal gehuurde spelers zijn uit de koker van de vorige TD
+1/-0

 
8 maanden geleden
Toevallig vergeten dat er 90miljoen aan eigen jeugd is verdiend afgelopen jaar?
+1/-0

 
8 maanden geleden
Dat is nu dus precies mijn punt. Het kan dus wel.
Maar wat vond jij dan van het niveau van de huurlingen?
+1/-0

 
8 maanden geleden
De meeste waren prima toch? Zelfs een Hazard heeft ondanks weinig speeltijd het beter gedaan dan onze eigen speler el ghazi.
Ook een fabio silva had een prima toevoeging. Ik zie een Pepi dat niet zo snel doen.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ik denk niet dat Pepi veel minder is, maar dat is afwachten. Maar als ik lees dat we alleen voor Hazard al 1,6 miljoen kwijt zijn dan zie ik ons een hoop miljoenen verkwanselen aan spelers die het team niet of onvoldoende beter maken.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
8 maanden geleden
Waar is dat geld dan ? We kunnen nog geen kauwgumbal kopen met de huidige financiële situatie. Wanbeleid ten top.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Iemand een eerlijk idee tot op 10.000.000 euro na wat er daarmee is gebeurd?
+1/-0

 
8 maanden geleden
In Rotterdam hebben ze bewezen dat het wel anders kan. Niks huren, niks clausules. Langzaam bouwen aan iets moois zonder al te veel uit geven. Een miskoop die maar 2 miljoen heeft gekost voelt toch anders dan een miskoop à la Baumgartl.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Nou ja, niet helemaal zonder te huren, maar verder ben ik het compleet met je eens.
Je moet wel een beetje 'mazzel' hebben met je aankopen natuurlijk, maar toch.
+2/-0

 
El Frikandel (geschorst)
8 maanden geleden
Tja langzaam zeg je, maar ik heb geen 12 jaar geduld zoals de gemlddelde havenslaaf
+1/-0

8 maanden geleden
We kunnen Stewart ook niets verwijten, maar dat wil niet zeggen dat je voorgenomen beleid in de wind moet slaan omdat Simons weg is.
Dan moeten we maar genoegen nemen met iets minder. Of de jeugd (nog) meer de kans geven.
+4/-0

 
8 maanden geleden
Ja man, laten we inderdaad maar slechtere spelers gaan halen :D
+2/-2

 
8 maanden geleden
Ja man, laten we het o-zo-succesvolle korte termijn beleid blijven voeren.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Een speler als Simons is 40m+ waard. Een vervanger zal bijna altijd wel slechter zijn.
Wellicht schieten ze nog eens in de roos met een goedkope aanwinst die een mega groei door maakt, maar reken er maar niet op.
+1/-0

8 maanden geleden
Meer dan huur gaat het niet worden veel te duur en er is wel haast bij ook voor achterin....
+2/-0

8 maanden geleden
Creatief handelen 🤔
Wat dacht je van een clausule op laten nemen in het contract !!
+3/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Laten ze het geld wat klaar lag voor het ‘mega contract’ van Xavi aub investeren in het doorstomen, vastleggen en opwaarderen van eigen jeugd! Spelers als Land, Babadi, vd Blaak, Comenencia, Nassoh zijn stuk voor stuk groei briljantjes (twijfel nog over V Duiven en vd Heuvel) die in potentie gewoon minimaal hetzelfde niveau als de Ketelaere zullen halen maar dan lang lopend in ons elftal zullen voetballen en de finaciele waarde zullen creëren zoals Gakpo, Malen etc. Bakayoko, Saibari, Vertessen, Mauri, Sambo en Teze staan er al en het zal mij niks verbazen als Bosz bij deze jongens dit seizoen al het beste laat bovendrijven. Denk dat er nu eindelijk eens voor deze route gekozen moet worden en Peter Bosz is de trainer bij uitstek om deze jongens echt een kans te geven en beter te maken. Zeg maar een soort van AZ route in het groot die we opgaan. Van het geld dat we daarmee verdienen kunnen we jaarlijks makkelijk 3 gerichte, ervaren versterkingen halen aan het begin van de transferperiode van 15+ miljoen zonder financieel krom te hoeven liggen. Ik vind het niet erg als we deze route kiezen, aan vast blijven houden ‘no matter what’ en vooral in het begin daarmee flink op ons bek zullen gaan. Maar aanmodderen zoals nu en maar hopen dat je aan het einde van de transfer periode (terwijl we al uit de voorronde Championsleague liggen en op achterstand in de eredivisie) een aantal last minute slagen kunt slaan (vaak huur) is maar al te vaak gebleken dat we daarmee in een negatieve cirkel terecht komen. In theorie klinkt het vrij makkelijk maar in de praktijk hoeft het helemaal niet moeilijk te zijn als je maar durft (eigen jeugd op 1 en blijven vasthouden aan dit beleid ook in moeilijkere tijden)
+7/-1

 
8 maanden geleden
Mooi omschreven. Volledig mee eens.
+1/-0

 
8 maanden geleden
En waarom denk jij dat Bosz zelf daarmee akkoord gaat?
Ik denk dat er zelfs nog wel eens toezeggingen kunnen zijn gedaan naar Bosz over de kwaliteit van de selectie … en dan bedoel ik niet uit de eigen jeugd … en de vraag is of we daar nog wel aan kunnen voldoen …
+1/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Om op je eerste vraag antwoord te geven;’ dat denk ik niet’ want ik heb niet de illusie dat omdat ik iets opschrijf het daadwerkelijk ook in realiteit toegepast zal worden (hoe graag ik dat soms ook zou willen, maar dat geldt voor allen van ons). Maar er zal echt nog wel wat bijkomen en bovenstaande ontwikkeling is een proces waar je ook in moet groeien. Maar Bosz is wel een trainer die niet schroomt om jeugd op te stellen als blijkt dat in zijn ogen deze minimaal net zo goed is als de ‘gehaalde spelers’. Wellicht raakt hij ook positief verrast door het talent van jeugdspelers waar hij nu mee in aanraking komt. Iets waar hij op voorhand wellicht niet op rekende maar nu (wellicht noodgedwongen) een groter beroep op zal doen nu hij in aanraking komt met het potentieel aan talent. In zijn Ajax periode heeft hij ook spelers als Kluivert, Dolberg, vd Beek en de Ligt gewoon opgesteld niet omdat dat het plan vooraf was, maar omdat hij gaandeweg herkende dat zij gewoonweg beter waren dan de ‘aangekochte spelers’
+2/-2

8 maanden geleden
Lijkt me sterk dat De Ketelaere nu al een beslissing maakt over zijn toekomst. Die wacht ook gewoon of er niks beters langskomt. Hij zal waarschijnlijk voor zijn kans bij Milan willen gaan.
Als je hem kan kopen vind ik het te overwegen waard, om te huren niet. Maar een speler die net voor 35 miljoen verkocht is wordt echt niet voor 15 miljoen weer doorverkocht.
+1/-0

 
8 maanden geleden
O hij gaat zeker (tijdelijk) weg daar. Milan haalt nu voor 80 miljoen 3 nieuwe middenvelders met Reijnders, Musah en Loftus-Cheek
+1/-0

8 maanden geleden
Misschien valt er te ruilen met sangare?
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ja das heel slim.
Dan heb je nog geen geld voor andere versterkingen.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Je kunt ook ruilen waarbij geld bij komt kijken?
+1/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Kansloos. Te duur en uit vorm. Ben je zo weer 10 wedstrijden verder.
+1/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Plaatsing voor de CL is cruciaal voor PSV om te kunnen investeren in goede spelers.Met deze selectie en jeugd ga je het niet redden en komt zelfs de noodzakelijke plek bij de eerste 3 komend seizoen in gevaar.Dus huren of kopen op korte termijn maakt niet uit als de selectie maar op niveau komt.Het is nog maar 18 dagen tot de supercup en kort daarna de Cl voorronde.Ik moet er niet aan denken dat die weer misgelopen wordt met alle financiële gevolgen vandien.Ik lees hier mooie dingen zoals jeugd inpassen en geen korte termijn beleid maar daar ga je het niet mee redden.Of je moet willen dat we een soort AZ worden met steeds net niet.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Volkomen mee eens,jeugd inpassen is goed en noodzakelijk maar die houden dat nog geen 32 wedstrijden vol,laat staan om ze de kar te laten trekken.
Dit seizoen moet je minimaal tweede worden en daar zul je naar moeten handelen.
+1/-0

8 maanden geleden
Als dat creatieve handelen maar niet gebeurt zoals afgelopen jaren...
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.840 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afrika amazon babadi bakayoko bankzitten basarnhem bodo bommel bosz degradatie feyenoord heerenveen izecson kampioenskandidaat lozano mislintat overtredingen santos schouten skipper teze til tillman tov utrecht vaio veerman verlenging videoland yates