Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV in voorronde Champions League tegen Sturm Graz

24 juli 2023 12:15
Foto: Pro Shots

PSV in voorronde Champions League tegen Sturm Graz; image source: Pro Shots

PSV zal het in de derde voorronde van de Champions League moeten gaan opnemen tegen Sturm Graz. Dat werd maandagmiddag duidelijk na de loting van de UEFA. PSV begint met een thuiswedstrijd en deze wordt gespeeld op dinsdag 8 augustus of woensdag 9 augustus. De return wordt gespeeld op dinsdag 15 augustus.

Sturm Graz eindigde afgelopen seizoen in de Oostenrijkse competitie op de tweede plaats op gepaste afstand van RB Salzburg. Met doelman Kjell Scherpen heeft de ploeg sinds dit seizoen ook een bekende speler. Afgelopen seizoen keepte hij nog bij Vitesse, terwijl hij in Nederland eerder bij FC Emmen en Ajax speelde.

In het seizoen 2021/2022 kwamen beide teams elkaar in de groepsfase van de Europa League tegen. In Oostenrijk wist PSV met 1-4 te winnen, terwijl het duel in het Philips Stadion in een 2-0 overwinning eindigde. Afgelopen seizoen speelde Sturm Graz in de Europa League tegen Feyenoord. In Rotterdam ging het kansloos met 6-0 onderuit, terwijl in Oostenrijk met 1-0 werd gewonnen.

Om de groepsfase van de Champions League te kunnen bereiken zal PSV uiteindelijk twee voorrondes moeten zien te overleven. Indien Sturm Graz wordt verslagen, zal in de play-off ronde gewonnen moet zien te worden van de winnaar SC Braga - TSC Backa Topola of de winnaar van Rangers FC - Servette/KRC Genk. De loting voor deze ronde vindt op maandag 8 augustus al plaats.




Tags

graz sturm voorronde oostenrijk backa braga emmen feyenoord genk krc nederland rangers salzburg scherpen servette topola tsc uefa vitesse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Leuke loting vind ik! Was mijn nummer 2 na Genk.
+2/-0

10 maanden geleden
Sturm moet zonder versterkingen te doen zijn.Jammer eerst thuis en dan uit.Niet onderschatten en er vol voor gaan.
+2/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Eens, maar alle mogelijke tegenstanders in deze ronde moeten te doen zijn. Het is niet dat je de top van Europa kon loten…
+1/-1

10 maanden geleden
Laat de technische leiding een beetje haast maken. Die eerste ronde moet je kunnen overleven, maar in de playoffs heb je meer nodig.
+1/-0

10 maanden geleden
Al die clubs moeten we kunnen hebben. Ook al zitten er Portugezen tussen. En Rangers.... daar hebben we nog een appeltje mee te schillen. Zeg het maar met het cliche: winnen we van deze clubs niet, dan heb je in de CL etc
+3/-0

 
10 maanden geleden
Nee, maar wel tientallen miljoenen in de clubkas erbij en je speelt je wedstrijden op di en wo.
+3/-0

 
10 maanden geleden
En dus veel wedstrijden op onze geliefde zaterdagavond!
+2/-0

 
10 maanden geleden
Eens alleen daarvoor al relaxed
+1/-0

 
10 maanden geleden
Geen enkele Nederlandse club heeft momenteel iets te zoeken in de Champions League. Het is gewoon flink geld binnen harken en waarschijnlijk een paar keer flink op de kloten krijgen als je de groepsfase haalt.
+6/-4

10 maanden geleden
Graag die Martin vitik oplaaien bij Praag, is wel n knoest voor achterin
+3/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Moet te doen zijn. Trouwens de tegenstander in de play-off ronde zie ik nou ook niet meteen als europese (sup) top maar ja als ik terug denk aan Rangers. Pffff niet doen, krijg ik weer buikpijn. Met wat versterkingen moet het nu maar eens gebeuren.
+1/-0

10 maanden geleden
Feyenoord verloor er ook gewoon. Door onderschatting. Laten wij nu alsjeblieft die fout niet meer maken.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Nee nooit je tegenstander onderschatten,ben ik mee eens maar het echte werk begint pas de ronde erna en die moeten we halen.
+1/-0

10 maanden geleden
Eerst Sturm Graz en daarna Genk, Rangers of Braga. Een PSV op kampioenssterkte zou zich daar niet druk om hoeven maken. Echter, zonder verdedigende/controlerende versterkingen en zonder Brantwaith, Guti en Xavi hoeven we ons echt niet rijk te rekenen. Deze tweeluiken hebben we geen van beiden zomaar gewonnen.

Hopelijk komt er binnenkort toch weer eens goed transfernieuws, want op deze manier gaan we binnen een paar maanden concluderen dat het weer een tussenjaar wordt.
+1/-0

10 maanden geleden
Uitschakeling dichtbij met deze frutverdediging.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Precies, daarmee kon je afgelopen weekend ook al onmogelijk van Augsburg winnen zoals je vooraf al zei :ja
+1/-0

10 maanden geleden
Is een deel van Oost (beneden) sfeervak wel open?
+1/-0

 
10 maanden geleden
X is dicht, rest is wel open. Seizoenkaarthouders van vak X hebben vandaag een mail gehad.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage