Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV meldt zich voor Sergiño Dest'

17 augustus 2023 08:59 - El Mundo Deportivo
Foto: Pro Shots

"PSV meldt zich voor Sergiño Dest"; image source: Pro Shots

Volgens het Spaanse El Mundo Deportivo werkt PSV aan de komst van Sergiño Dest. De rechtsback zou op huurbasis met optie tot koop de overstap moeten maken. Barcelona wil van de international van de Verenigde Staten af omdat het ruimte in de salarishuidhouding moet krijgen om de nieuwe aankopen te kunnen registreren. Naast PSV zouden ook OGC Nice en een Engelse club zich gemeld hebben voor de huur van Dest.

Dest is geboren in Almere, maar heeft als zoon van een Amerikaanse vader gekozen om voor de Verenigde Staten uit te komen. In zijn jeugd speelde hij voor Almere City en Ajax, waarna hij bij de Amsterdammers zijn debuut in het betaald voetbal maakte. Na ruim een jaar in het eerste elftal maakte hij in 2020 al de overstap naar Barcelona. In zijn eerste twee seizoenen kreeg hij volop speeltijd, maar mocht hij toch vertrekken.

Afgelopen seizoen maakte hij op huurbasis de overstap naar AC Milan, maar bij de Italiaanse topclub kwam hij nauwelijks in actie. In totaal kwam hij tot slechts 14 duels, waarvan 5 in de basis. Sinds eind januari maakte hij al geen deel meer uit van de wedstrijdselectie, zodat de optie tot koop niet werd gelicht en hij weer terugkeerde naar Barcelona. Hoewel hij in de voorbereiding nog wel in actie kwam, is hij door de Spaanse club niet ingeschreven voor de competitie. Zijn contract loopt nog twee seizoenen door.

Meer op El Mundo Deportivo
Tags

dest barcelona deportivo huur milan mundo nice ogc registreren salarishuidhouding

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Dan zal er iemand vertrekken (Teze, Sambo, Mwene of zelfs Kwaaitaal?) aangezien Bosz aangeeft graag met kleine selecties te werken.
+3/-0

9 maanden geleden
Dan haal je dus een speler die in het afgelopen seizoen maar 5x in de basis gestaan heeft. Die heeft dus ook weer een aantal weken tot maanden nodig om wedstrijd fit te geraken..
+1/-2

9 maanden geleden
Die jongen was zo slecht bij Barca. Ik zie liever iemand anders, tenzij het echt een buitenkansje is qua kosten, maar dat zal wel niet.

Ik dacht dat het puur huren van spelers niet meer het plan was dit seizoen.
+1/-2

9 maanden geleden
Ik heb het idee dat we vooral baat hebben bij een beest van een CV.
+3/-3

9 maanden geleden
Ik zie hem als een puzzelstukje wat beter bij een selectie past om de speelwijze van Bosz na te streven.
+5/-0

9 maanden geleden
PSV, aka team USA
+4/-2

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Mocht dit doorgaan moet je wel de kanttekening maken dat Pepi eigenlijk een Mexicaan is, Tillman praktisch een duitser en Dest een Nederlander.
+4/-0

 
8 maanden geleden
En Stewart is geboren in Veghel
+3/-0

9 maanden geleden
Ik denk dat PSV hem wilt halen voor de linksback positie, omdat Van Aanholt al een paar keer heel erg door het ijs is gezakt.
+2/-0

9 maanden geleden
Laat ‘m maar komen en met een assistje op Noa Lang de winnende tegen 020 maken
+5/-0

 
9 maanden geleden
Alles voor de schaal wie of hoe zou mij een worst zijn ,en moeten bij de eerste 2 eindigen anders missen we de pot van 70 miljoen...
+2/-0

 
8 maanden geleden
Wij worden kampioen, wie 2e wordt maken ze maar onderling uit van Ajax, Feyenoord, Twente en Vitesse.
+2/-0

 
8 maanden geleden
En de huidige koploper ;).
+3/-0

 
8 maanden geleden
Ja die mag ook mee doen om plek 2 :)
+2/-0

9 maanden geleden
Ik verwacht dat Teze dan centraal/rechts achterin komt, en Dest als RCV. Lijkt mij de meest logische uitleg, als Dest ook echt zou komen. Dus dat zou betekenen dat er geen beest van een centrale verdediger meer gaat komen. Teze het beestje dan?
+2/-0

9 maanden geleden
Goh, alweer een Amerikaans international, ik vind het lachwekkend aan het worden. We hebben 2 prima rechtsbacks met Sambo en Teze. Wmb zou ik Teze echter altijd op de CV positie zetten.
+1/-2

 
9 maanden geleden
Dus heb je nog maar 1 rechtsback over. Probleem opgelost
+2/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Probleem is dat ik daar niets over te zeggen heb. Buiten dat geloof ik niet dat Bosz Teze bij voorkeur op de CV positie zet, anders was dat al lang gebeurd, denk je niet?
+1/-0

 
8 maanden geleden
Schijnbaar vindt Bosz met de spelers die hij nu tot zijn beschikking heeft dit de beste verdediging. Wil niet meteen zeggen dat hij Teze niet als optie ziet als CV.

Daarnaast kan er ook van alles spelen op de achtergrond waar wij (nog) geen weet van hebben. Een club die zich voor Teze heeft gemeld. Sambo die niet wil verlengen. Mwene die weg wil.
+1/-0

9 maanden geleden
Ik vind Dest aanvallend een prima back. Verdedigend vind ik hem niet de beste. Opzich is een vleugelverdediger geen overbodige luxe. Van Aanholt valt wat tegen. Verder moet er een centrale verdediger bij. Ik hoop niet dat Dest de verdediger is waar Stewart het over heeft.
+1/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Bij alle clubs op het hoogste niveau in totaal slechts 10 assists en 5 doelpunten in zijn gehele carrière. Dan is zijn rendement in de aanvallende teams waarin hij heeft gespeeld niet zo hoog.

En Dest is een rechtsback en Van Aanholt een linksback.
+2/-0

Psvfan1982 (geschorst)
9 maanden geleden
Nee sorry aub niet. Veel te veel geblesseerd en geen restwaarde.

Had dan Milan van ewijk gehaald.
+1/-1

 
8 maanden geleden
Geen restwaarde? Waar baseer je dat op? Hij is 22 jaar.
+2/-0

 
Kleine1 (geschorst)
8 maanden geleden
Hahaha, restwaarde is echt wel de belangrijkste factor in jouw ogen he?!
+1/-0

9 maanden geleden
Ik vermoed dat Bosz nu uit noodzaak met Ramalho en Teze speelt omdat hij op rechts geen alternatieven heeft die hij goed genoeg vindt en dat hij eigenlijk liever Teze ten koste van Ramalho in het centrum zet zolang er geen versterkingen voor het centrum zijn.

Zelfs op z'n top vond ik Dest niet overtuigend. Probeer dan Mazraoui te huren. Tig klassen beter. Alleen geen Amerikaan. Maar wellicht duurder dan Dest.

Vraag me ook af of er voor het centrum dan nog versterking komt of dat ze de rechtsback positie nu de voorkeur geven en voor Teze in het centrum gaan.
+1/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Niet heel logisch dit mits je Sambo en Dest voor RB gebruikt. Dan Teze en Boscagli als RCV en LCV met Obispo en Ramalho als backup. En dan Mwene en van Aanholt als LB. Ok je hebt ook Mauro nog en Obispo is nog geblesseerd maar er zal ook iemand moeten vertrekken lijkt me.

Dat kan het idee zijn en dan halen ze wellicht geen nieuwe centrale verdediger. Anders snap ik er niks van, salaris zal niet mals zijn van Dest.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Laatste zin, heel belangrijk. Die verdient meerdere miljoenen(tussen 4 en 7?) per jaar. Het zou ridicuul zijn als PSV dat zou betalen aan een rechtsback waarvan je je moet afvragen of je die nog ooit voor veel kan verkopen aangezien hij niet voldeed bij Barcelona en bij Milan maar 8 wedstrijden speelde. Dus lijkt me sterk als hij deze kanten in komt, of het zou idd. een huur moeten zijn waarbij PSV slechts een deel van z'n salaris betaalt.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ik zie varierende bedragen tussen de 2,5 en de 6 afhankelijk van de bron. Maar zelfs bij 2,5 is het voor PSV begrippen aan de hoge kant. Voor dat soort bedragen moeten het echt absolute topspelers zijn en dat vind ik Dest niet. Ik zie hem op zich wel graag komen als we geen nieuwe CV halen, puur omdat ik niet weet of het hele seizoen met Sambo/Teze op RB nou zo een goed idee is.

Aan de andere kant als je een CV haalt heb je denk ik meer mogelijkheden en kan je makkelijker schuiven. Ik vind het wel een hele dure oplossing zo en zou het geld zelf andere inzetten, maar als die komt is het op zich een welkome aanvulling.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Niet heel logisch, terwijl de oplossing die je daarna aandraagt toch een meer dan logisch gevolg van deze transfer zou zijn?
+1/-0

 
8 maanden geleden
Daarom zei ik ook "mits". Geen idee wat de gedachtengang daar is. Je zou namelijk ook kunnen denken met Sambo en Teze is de RB positie al dubbel bezet.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ah, dan zei je 'mits' maar bedoelde je 'tenzij'. En inderdaad, er speelt achter de schermen veel meer dan waar wij als supporters weet van hebben.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Tijdje geleden alweer dat ik lessen Nederlands had ;) Blijft toch een moeilijk taaltje soms die moedertaal he haha. We gaan het zien! Ik ben in ieder geval niet perse negatief, want bij Ajax vond ik het een goede speler. Wel te snel weggegaan en Barcelona was een stapje te hoog, maar voor PSV gewoon een goede speler.
+1/-0

9 maanden geleden
Mogelijk dat er iets speelt rondom bijv. Teze. We wachten het af. Dest kan op linksback, maar favoriete positie is toch rechtsback. Aanvallend sterk, verdedigend kwetsbaar. Zou niet mijn eerste keuze zijn. Veel zal afhangen van verkoop Sangare, ook irt de financiële mogelijkheden het team op andere plekken te versterken..
+1/-0

8 maanden geleden
Persoonlijk hoop ik dat Serginio een andere Destiny krijgt
+5/-0

8 maanden geleden
Weer een amerikaan !
Dat zijn echt niet de beste spelers, maar hier zal Stewart wel achter zitten.
+1/-2

 
8 maanden geleden
Ik denk dat PSV de beste spelers op elke positie helaas niet kan betalen ;)
+4/-0

8 maanden geleden
Ik zie dit eerlijk gezegd niet echt zitten. Serginho Dest brak bij Ajax door in het door Corona afgebroken seizoen, mede vanwege de langdurige afwezigheid van Mazraoui. Hij deed het aardig, verdiende een transfer naar Barcelona en ging daar vrij snel richting de vergetelheid. Nu zit je met een speler die waarschijnlijk een enorm salaris verwacht waarvan je eigenlijk al weet dat het geen topper is. Als PSV hem wil halen, getuigt dat wel van een enorm gebrek aan vertrouwen in Sambo. Ik denk ook dat PSV veel beter kan investeren in een CV, zodat we misschien een basis kunnen formeren zonder Ramalho.
+3/-0

8 maanden geleden
Alsjeblieft zeg..mislukt overal en heeft de uitstraling van een koelkast
+3/-1

 
8 maanden geleden
Bij Ajax zeker niet mislukt, anders dwing je geen transfer af naar Barcelona. Dat was wel een iets te hoog niveau, dat wel. Daarom belande die dan ook op de bank al snel.
+1/-0

8 maanden geleden
In de eredivisie zal ook deze jongen echt nog wel mee kunnen. Ik heb echt vertrouwen in Bosz en consorten.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Waarom ben je dan vertrokken naar RedBull Leipzig??
+2/-1

8 maanden geleden
Nee nee nee nee nee nee nee.
+2/-1

8 maanden geleden
Financiële plaatje daargelaten - zeker een goede back voor PSV. Aanvallend een meerwaarde. Verdedigend wel wat matiger
+2/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.838 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aantreden alchemist bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon koen malaise manolev nederland oogt praag preferen psvrijnwoude santos shevchenko skerla skipper slot tillmaniaans tuchtcommissie utrecht vijver vip vis wedstrijdrapportage