Transparent
Inloggen
Sluiten

Reactie PSV: 'Dit doen we om zoveel mogelijk mensen de kans te geven'

4 september 2023 22:29 - ED.nl
Foto: Pro Shots

Reactie PSV: "Dit doen we om zoveel mogelijk mensen de kans te geven"; image source: Pro Shots

In een reactie tegenover het Eindhovens Dagblad heeft PSV gereageerd op de beslissing om alleen seizoenkaarthouders de mogelijkheid te geven een passe-partout te nemen. Clubkaarthouders krijgen de mogelijkheid om voor slechts één duel in de groepsfase een kaart te kopen. "Dat doen we om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om een keer te komen", aldus manager kaartverkoop Coen Schroots.

Volgens Schroots kiest de club hier bewust voor. "Ik snap dat niet iedereen het graag zo ziet, maar we hebben liever dat zoveel mogelijk mensen kans maken op een ticket uit de losse verkoop dan dat een kleine groep alle beschikbare kaarten kan kopen", zo geeft hij aan. "Per wedstrijd zullen er maar zo'n 2.000 tot 2.500 kaarten beschikbaar komen voor de verkoop."

PSV verwacht dat van de ongeveer 28.000 seizoenkaarthouders 99 procent een passe-partout gaat nemen. Daarnaast moet de club 1.600 kaarten beschikbaar houden voor de uitsupporters, ruim 1.000 kaarten voor de UEFA en ongeveer 3.000 kaarten voor de zakelijke gasten. De overgebleven tickets worden dan beschikbaar voor de losse verkoop, maar deze zullen naar verwachting binnen een mum van tijd zijn uitverkocht.

Meer op ED.nl
Tags

partout passe schroots clubkaarthouders mum uefa uitsupporters

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden
Tja, je kunt het wat dat betreft toch nooit voor iedereen goed doen. Ik snap de keuze wel.
+6/-0

11 maanden geleden
Ik snap de keuze dan weer niet.
+5/-0

 
11 maanden geleden
Denk dat dat makkelijker gezegd is dan gedaan..
Waar zou je er wat bij willen doen?
+2/-0

 
11 maanden geleden
1e ring Oost em West in een flauwere hoek doorlaten lopen tot aan de boarding...
Die brede stoep vervalt daarmee
+2/-0

 
11 maanden geleden
Die zal voor de veiligheid niet veel smaller mogen: voor iedereen beneden is dat de enige mogelijkheid om naar buiten te komen.
+1/-0

 
11 maanden geleden
Daar hebben nog ooit ME-ers op paarden een charge uitgevoerd op dat stukske.
+1/-0

 
11 maanden geleden
Heb ik ook vaak aan gedacht. De zuid tribune zou ook dichter op het veld kunnen. Als je die 3 tribunes dichter op het veld hebt is dat qua sfeerbeleving ook veel beter.

Verder zouden de schermen misschien aan het dak kunnen? Geen idee of de dakconstructie dat aan kan, maar dat kost ook veel plaatsen.
+1/-0

 
11 maanden geleden
En waar ga je de mensen in een rolstoel dan laten?
Denk dat uitbreiden met dit stadion haast onmogelijk is.

En een nieuw groter stadion ergens anders is denk ik onbespreekbaar.
+1/-0

 
11 maanden geleden
Een ander probleem zijn de kosten. Zou me niks verbazen als 5000 of 10000 stoelen extra (bijv via een 3e ring op west/noord/oost) net zoveel kosten als een compleet nieuw stadion. M.a.w. financieel haal je dat er nooit uit.
+2/-0

 
11 maanden geleden
Volgens mij is er al een jaar of 10 geleden onderzoek gedaan voor een 3e ring.
Zuid en West is niet mogelijk vanwege de woningen.
Noord en Oost zou mogelijk zijn, maar bij Noord is de minimum afstand tot het spoor een potentieel probleem en bij Oost gaat de tribune (gedeeltelijk) over de Vonderweg heen.

Daarnaast zijn de kosten van de verbouw heel hoog en de vraag is of men dat ooit terugverdiend, want de 3e ring kaartjes zijn relatief goedkoop en het aantal extra plaatsen is niet zeer hoog (circa 7500 plekken erbij?)
+1/-0

 
11 maanden geleden
Daar heeft PSV het geld toch helemaal niet voor?

Ik kwam een link tegen uit 2010 waarin de club had onderzocht dat een verbouwing voor 10.000 extra plekken 80 miljoen euro zou kosten. Met de explosief gestegen bouwkosten van zeker de laatste jaren ga je dit nooit kostendekkend krijgen
+1/-0

11 maanden geleden
Beetje onzinnige redenatie, als er toch maar 2000-2500 kaarten in de losse verkoop gaan moeten er sowieso duizenden mensen teleurgesteld worden. Nu kunnen er dus max 7500 mensen één wedstrijd per persoon zien, als er voor deze groep gewoon passe-partouts beschikbaar zouden zijn, hadden 2500 mensen drie wedstrijden per persoon kunnen zien. Marginaal verschil. Ik vrees dat je met de regeling zoals die nu is meer teleurstelling en in ieder geval een heleboel discussie in de hand werkt.
+2/-0

11 maanden geleden
5000 extra plaatsen kan het ook oplossen. Stadion zit toch altijd vol.
+2/-0

11 maanden geleden
Bullshit, want nu worden ook mensen teleurgesteld. Hij spreekt zichzelf gewoon tegen door te zeggen dat de kaarten nu ook binnen een mum van tijd uitverkocht zullen zijn. Het is gewoon een debiele actie, uit het niets. Die PSV Supportersvereniging kaart gaat dan ook de prullenbak in, je hebt er geen moer aan zo.
+5/-0

11 maanden geleden
Ik vraag me toch af of als degenen die hier tegen zijn in een glazen bol kunnen kijken en zien dat ze op plek 5000 in de wachtrij komen ze zit nog steeds vinden dat dit een slechte zet is.
Is het werkelijk principieel of meer een gok dat je wel bij de happy few zit.
+2/-0

11 maanden geleden
Als supportersverengingslid vind ik het ook jammer dat ik geen kans maak op een passe partout (prachtige avonden in de Europa League en Champions League meegemaakt), maar ik begrijp het ook wel van PSV. Je gunt iedereen toch kans op zo'n magische Europese avond in het Philips Stadion?
+2/-0

11 maanden geleden
Tsj, wat ik echter niet begrijp is dat er maar liefst 3000 plaatsen voor zakelijke gasten zijn. Dat zijn nogal wat plaatsen toch. Maar ja zakelijke gasten zorgen natuurlijk voor inlomsten.
+1/-0

 
11 maanden geleden
En die 3000 zijn al veel plaatsen op de 3e en 4e etage van het stadion. Dus de bestuurs etage en de business etage.
Dat zijn doorgaans wel erg prijzige stoelen.
+1/-0

11 maanden geleden
Ik snap die beslissing wel. Mooi toch dat meer mensen de kans krijgen
+3/-0

11 maanden geleden
Balen, had niet meegekregen dat je een uitkaart nodig hebt tegenwoordig en die kan je nu niet aanvragen. Minder.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.834 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem brobbey dest dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje reijnders ring rodriguez rosario schouten sepp simons strijdplan vaio veerman vitesse weghorst xavi