Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV onderzoekt mogelijkheden uitbreiding Philips Stadion en denkt aan verhuizing'

29 september 2023 18:01 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"PSV onderzoekt mogelijkheden uitbreiding Philips Stadion en denkt aan verhuizing"; image source: Pro Shots

PSV denkt aan uitbreiding van het Philips Stadion. Dat laat algemeen directeur Marcel Brands weten tegenover het Algemeen Dagblad. Op korte termijn zou de club al 1000 tot 2000 extra plekken kunnen krijgen door dingen in het Philips Stadion anders in te richten. Om echt door te kunnen groeien worden andere mogelijkheden in kaart gebracht.

Een forse verbouwing van het stadion of verhuizing naar een andere locatie zijn dan de mogelijke opties. Het bedrijf Hypercube heeft de opdracht gekregen om alles te onderzoeken en hierbij vooral out of the box te denken. "Real Madrid heeft de laatste jaren ook out of the box gedacht", aldus Brands. "En kijk eens wat ze met hun verbouwing gerealiseerd hebben."

Meer op AD.nl
Tags

verhuizing box brands verbouwing hypercube locatie madrid

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


 
6 maanden geleden
Ik geef je geen -1 want ik begrijp het sentiment heel goed. Het is prachtig dat wij een stadion hebben zo dicht bij het centrum en dat moeten we koesteren. Aan de andere kant moeten we ook objectief proberen te blijven. Als nieuwbouw elders een betere optie is, moeten we dat serieus onderzoeken. Het zou pijn doen - net als dat Philips niet meer voor op het shirt staat - maar uiteindelijk gaat het om wat het beste is voor de club.

Misschien kunnen we het beursgebouw en die oude gebouwen ernaast afbreken en daar opnieuw bouwen ;)
+7/-0

 
6 maanden geleden
Je hebt helemaal gelijk, goed dat alle opties worden onderzocht. Maar uiteindelijk hoop ik dat een beslissing wordt gemaakt met hoofd EN hart.
+6/-0

 
5 maanden geleden
"Waar nu het Philips Stadion staat, werd al in 1911 gevoetbald" -> Niet verhuizen dus, nooit.

Dit is heilige grond. Al onze helden hebben hier gespeeld. Dat kan je niet zomaar aan de kant schuiven.
+1/-0

Psvfan1982 (geschorst)
6 maanden geleden
Andere locatie aub en een nieuw modern stadion met meer plekken en betere faciliteiten. Sommige dingen in het stadion zijn te oud.

Graag wel op een plek waar voldoende parkeergelegenheden zijn icm met je seizoenskaart. Nu is het dramatisch zeker voor iemand zoals ik die van ver komt.

Ik ben er meestal heel vroeg maar parkeren blijft dramatisch.

Graag niet meer in het centrum van Eindhoven.
+5/-17

 
6 maanden geleden
Wat een onzin. Ik ben altijd een uur voor de wedstrijd in Eindhoven en heb nog nooit problemen gehad met het vinden van een parkeerplek
+13/-1

 
6 maanden geleden
Het parkeren kan ik geloven, zelf weet ik dit niet omdat ik meestal op de fiets ga. Persoonlijk vind ik het andere argument merkwaardiger. Sommige dingen te oud? Je gaat toch naar een voetbalwedstrijd? Ik wil onze mooie club VOELEN. Moderne foefjes etc dragen daar voor mij niet aan bij.
+5/-1

 
6 maanden geleden
Ja ik kom uit de regio Amsterdam maar ik kan altijd parkeren in Eindhoven. Als je in Q-Park Mathildelaan gaat staan duurt de stad uitkomen wel lang, maar laatst stond ik ergens bij hotel Parkzicht. Helemaal buiten het centrum, kwartiertje lopen, maar echt super relaxed. En allemaal gratis. Kreeg ook nog een tip van iemand, niet naar Eindhoven gaan maar naar Best en dan met de trein die elk half uur heen en weer gaat. Nee parkeren valt reuze mee juist. Het is eerder die kut files vanuit Amsterdam soms bij vooral Europese potjes als je moet werken die irritant zijn.
+3/-0

 
6 maanden geleden
Gratis parkeren? Ik denk dat je vooral moet weten waar je moet zijn. Daarbij is park & ride tegen aalst en Veldhoven aan een optie. Beiden meteen aan de snelweg.

Ik vind het juist de charme van de club.
"In 1913 zag Philips het licht, en werd PSV opgericht. Aan de frederiklaan kwam het sportpark te staan en daar zijn we nooit weggegaan".

Houden zo!
+12/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Ik kan je parkeer tip geven. Wij komen dan wel niet niet van super ver maar zelfs 10 minuten voor aanvang van de wedstrijd is er in de wijk Vonderkwartier en met name de Sophie van Wurtemberglaan nog altijd plek om te parkeren langs de straat. Vanuit hier is het maximaal 10 minuten lopen naar het stadion, misschien zelfs nog korter. We hebben in 3 jaar tijd dat we daar parkeren nu pas 2 keer gehad dat er geen plek was.
+1/-0

6 maanden geleden
Wellicht de Herdgang met een noodstadion voor een jaar voor 35000 bouwen, omdan tijd te hebben op de Frederiklaan compleet nieuw te bouwen voor 60.000 plaatsen.
+4/-1

 
6 maanden geleden
Een tijdelijk(!) stadion van 35000 op de Herdgang voor een jaar?? Leg me eens uit hoe dat werkt met de bouw daarvan,financiering, veilighied, infrastructuur en bereikbaarheid.
Trouwens, voor mij is PSV niet meer op de Fredriklaan een andere club, zonder een hart.
+3/-2

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Ze bouwen voor de olympische spelen, WKs en EKs voor verschillende sporten ook rijdelijks stadions voor tienduizenden.

Nee ik weet het, het zal nooit zo mooi zijn en misschien moetennwe wel een seizoentje 3 wedstrijden in de regen moeten zitten maar wie bij voorbaat al zegt dat het onhaalbaar is, is af.

Trouwens, stadion op de Mathildelaan of nog beter op de PSV laan is goed voor mij hoor.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Dan gaat het wel een stadion zonder dak worden. Inter Miami speelt al een tijd in een stadion van steigers en bij de Dutch GP is 90% van de tribunes ook tijdelijk dus die capaciteit haal je makkelijk. Al duurt de bouw van een nieuw stadion langer dan 1 jaar... Misschien is dat demonteerbare stadion in Qatar nog beschikbaar?
+1/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
Wat mij betreft onbespreekbaar, een verhuizing.


Daarbij lijkt me dat er in en rond Eindhoven geen plek voor een nieuw groot stadion incl toegangswegen etc is.
De binnenstad zal hier ook niet al te gelukkig mee zijn aangezien die allemaal meeliften op wedstrijden en evenementen.
+4/-3

6 maanden geleden
Nooit weg aan de Frederik laan , dan maar twee seizoenen ala barca op n trainingscomplex en dan stadion ala bayern terug op plek van nu, graag snel beslissen want wil onze tempel nog eens op
M’n rug tatoeëren 🙃
+4/-1

6 maanden geleden
Laat ze gewoon beide opties goed onderzoeken want dan kun je ook alle voors en tegens tegen elkaar afwegen. Het gaat om de toekomst van PSV. Je moet als club gaan voor het beste. Natuurlijk zie ik PSV het liefst op de huidige plek blijven. Maar wat het beste is weten we nu niet. Dat moet onderzoek uitwijzen. Alleen maar goed dat onze club verder kijkt. Dat is toch ook wat we willen.
+4/-0

6 maanden geleden
Fors verbouwen en optimaliseren. Dan naar 40-42K capaciteit en we kunnen ruim en lang vooruit. Maar wel vanuit de plek waar we horen. Ook echte staanplaatsen achter de gaol en om de hoek op Noord zou ik toejuichen. Eventueel Oost helemaal ineens doortrekken naar boven en de units ertussenuit halen. Rode wand creëren!!
+3/-0

 
6 maanden geleden
Die skyboxen leveren psv wsl meer op dan de hele oost tribune, laat staan dat de extra plekken die ermee gecreëerd worden opwegen tegen de skyboxen eruit.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Verbouwen komt dan max tot 37000
+1/-0

6 maanden geleden
Alle grote wedstrijden in het Bernabéu spelen.
+2/-0

6 maanden geleden
Volgens mij verdient PSV niet zo veel geld aan de bezoekers, maar veel meer aan de transfers + het CL-geld.
Geld in een verhuizing steken lijkt me dus zinloos.
+2/-4

 
6 maanden geleden
Ruim een kwart van de omzet is afkomstig uit de verkoop van seizoenkaarten en losse tickets. Het is maar wat je 'niet zo veel' wil noemen.

Het is nu vooral zaak om goed te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. PSV geeft zelf ook aan dat de voorkeur ligt bij uitbreiding van het Philips Stadion.
+2/-0

6 maanden geleden
Achter de oostzijde ruimte voor een uitbreiding.
+1/-0

6 maanden geleden
Noord en Oost tribune zijn kandidaat om uitgebreid te worden.
Ik zou de delen, die opgebouwd kunnen worden zonder het publiek te verstoren, eerst opbouwen.

Dan zou men in de zomerstop de delen, die verstorend voor het publiek zijn, kunnen plaatsen.

Vraag me wel af of de kosten tegen de baten opwegen.
+1/-0

6 maanden geleden
Niet verhuizen van deze unieke plek aan de Frederiklaan naar een zielloos Industrieterrein.Ik zou het zo jammer vinden mocht het gebeuren en ik denk vele supporters met mij.
+5/-0

6 maanden geleden
Ik kom al 40 jaar naar dezelfde locatie aan de Frederiklaan. Ik kom zelfs van ver, maar heb hier zoveel mooie herinneringen. Van jongs af aan kwam ik hier met mijn vader. Eerlijk gezegd zou het me veel pijn en verdriet doen als het stadion op een andere locatie zou worden gebouwd. Natuurlijk begrijp ik de behoefte om te groeien en uit te breiden, wat meestal betekent dat je moet kijken naar andere oplossingen, zoals verhuizen. Maar als ik nu Eindhoven binnenrijd, na ruim 2 uur zonder files, en dichter bij het centrum kom, voel ik de adrenaline. Je auto in de parkeergarage zetten en al die supporters buiten zien lopen. Aan de andere kant van het centrum dat je kunt bezoeken als je ruim op tijd bent. En dan na de wedstrijd het verlaten van de parkeergarage, dat is wel een avontuur... haha. Maar het is geweldig om te zien hoe duizenden supporters te voet, met de fiets of met de auto naar huis gaan, of het centrum nog bezoeken om daar verder feest te vieren. Het is allemaal sentimenteel en dat zou ik echt missen!
+9/-0

 
5 maanden geleden
Precies omschreven hoe ik er ook over nadenk. ALs kind was mijn droom later ook in eindhoven te wonen om maar met mijn fietsje naar het stadion te kunnen. Het hele idee al. Helaas dat wel maar een half jaar kunnen doen omdat daarna Corona toesloeg en ik inmiddels niet meer in EHV woon. Maar dat was toch wel echt heerlijk.
+2/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
Jaren geleden hebben we hier op het forum er al een discussie over gehad.
Nog 1 keer dan:
Oost en West onder een flauwere hoek doortrekken tot aan de boarding, uitgang via de 2e ring. Wellicht alle in en uitgangen via de 2e ring zodat je die grote gaten onder in de hoeken kunt dichtbouwen
Die trappen kunnen heus smaller,kijk naar Dortmund/Engelse stadions.
Die evenementen scoreborden kunnen ook vervangen worden door kleinere borden,
+1/-0

 
6 maanden geleden
Dat zou 2000 plaatsen opleveren. Veel te weinig dus
+1/-0

 
6 maanden geleden
Ik denk dat je de tekst verkeerd leest. Op korte termijn zou PSV 1000 tot 2000 plekken erbij kunnen krijgen. Ze onderzoeken nu echter ook de mogelijkheden voor grootschalige verbouwing (of verhuizing).
+1/-0

 
5 maanden geleden
Op korte termijn 2000. Op lange termijn moeten ze aan n nieuw stadion denken. Ik weet niet hoe oud u bent, maar 20 jaar geleden is dit ook al aan de orde geweest, dat uitbreiding van het huidige stadion vrijwel onmogelijk is. Ook toen werd al gedacht aan een nieuw stadion, maar kwam met op een paar extra plaatsen en daarmee vrijwel aan het maximum
+1/-0

 
5 maanden geleden
In 2010 (toen Nederland zich samen met België kandidaat wilde stellen voor het WK) is onderzocht dat het huidige stadion kan worden uitgebreid naar 45.000 plaatsen. De kosten waren alleen te hoog waardoor het voor PSV niet rendabel was. Omdat Nederland het WK niet mocht organiseren zijn die plannen ook niet doorgegaan omdat de gemeente en het Rijk alleen bij het WK wilden meebetalen.

Brands heeft het over 'out of the box' denken en noemt daarbij Real Madrid als voorbeeld. Die hebben in de afgelopen jaren het stadion volledig verbouwd terwijl er wel gewoon in gespeeld werd. Ook wel deels geprofiteerd van corona natuurlijk. Omdat er maandenlang niet met publiek kon worden gespeeld, speelden ze in die tijd hun wedstrijden op het trainingscomplex en kon er in het stadion volle bak verbouwd worden.

Je ziet het nu bij Barcelona ook. Die zijn ook volle bak aan het verbouwen en daarom spelen ze nu voor minstens een jaar in het Olympisch Stadion in Barcelona. Het is aan PSV en dat onderzoeksbureau om alle mogelijkheden te onderzoeken en te kijken wat de beste optie is en wat de gevolgen dan zijn. Of het nu uitbreiding van dit stadion is (wat is de max?), verhuizing naar een andere locatie (waar?) of een nieuw stadion op deze plek (waar speel je in die tussentijd?). En belangrijkste natuurlijk ook wat de kosten zijn van alle opties.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ik stoor me ook altijd aan de brede looppaden tussen de Oost/West/Zuid-tribune en het veld. Zou prachtig zijn als die idd onder een flauwere hoek tot aan de reclameborden zouden lopen. Scheelt een paar duizend plekken (schat ik) en zorgt voor veel mooiere sfeer. Maar dan moet er idd wel een oplossing komen voor de in- en uitgang.
+2/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ben benieuwd wat voor creatieve oplossingen er evt. mogelijk zijn om op de huidige locatie een substantiële capaciteitsverhoging door te voeren. Vrees er een beetje voor om eerlijk te zijn, want zoveel ruimte is er niet, niet buiten het stadion met de Vonderweg, het spoor en de bebouwing om het stadion heen en niet binnen het stadion, dat levert slechts een beperkt aantal extra plaatsen op. Maar wie weet waar creatievelingen met verstand van zaken mee komen, we gaan het zien.
+1/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Wachtrij van 9000. Tel daar bovenop de verborgen vraag (zij die echt wel een seizoenskaart willen maar niet op de wachtlijst staan omdat die zo groot is) en de groei van regio Eindhoven als agglomeratie zou een stadion van 50.000 met uitbreidingsmogelijkheden naar 65k zeker een must zijn
+2/-0

 
5 maanden geleden
Ik denk om eerlijk te zijn dat je de vraag nogal overschat. Denk niet dat PSV een stadion van meer dan 50K moet ambiëren. Krijgen we denk ik niet of nauwelijks vol en is sowieso niet op de huidige locatie te verwezenlijken. 45-50K lijkt me meer dan genoeg. Bovendien is spelen in een altijd uitverkocht huis veel mooier dan in een te groot stadion vol lege plekken.
+2/-0

 
5 maanden geleden
De wachtlijst is nu al 9000 bij een volle capaciteit van 35000. Voordat er een nieuw/gerenoveerd stadion staat zijn we al snel 5 jaar verder. Zou van weinig ambitie getuigen als er dan een stadion staat van ‘maar 45000’. Zitten we gelijk weer vol met minimaal eenzelfde wachtlijst
+2/-0

 
5 maanden geleden
Nou, ik denk dat dat reuze meevalt. Waarom zouden er als de hele wachtlijst een kaart kan nemen in een stadion van zeg 50K, waardoor je dus nog iets over hebt, ineens nog ergens duizenden mensen vandaan komen die nu niet aangevend ze een kaart willen, maar dan ineens wel? Bovendien zullen er op de wachtlijst ook vast nog mensen staan die zich alsnog bedenken en er van afzien. 50K lijkt me ruim voldoende.
+1/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
"Op korte termijn zou de club al 1000 tot 2000 extra plekken kunnen krijgen door dingen in het Philips Stadion anders in te richten." Oke, gaat dat ook gebeuren? Dan gaan we namelijk van 3000 naar 4 tot 5000 vrije plaatsen bij een Champions League wedstrijd, lijkt mij een verbetering.
+1/-0

5 maanden geleden
Tja als ik lees dat ASML 60.000 expats naar Eindhoven wil halen dan wordt het stadion al snel te klein. Uitbreiding lijkt me vrijwel niet te doen. Zou echt bizar zijn om zo'n historisch en ook nog modern stadion te moeten verlaten.
+1/-0

connexie (geschorst)
5 maanden geleden
Kom op met een nieuw groot stadion. Waarin grote finales kunnen worden gespeeld. Waar meer inkomsten uit gehaald kunnen worden en meer toeschouwers in kunnen. Wat maakt het nou uit op welke plek in of om Eindhoven dat is. En ja, ik heb ook 40 jaar geleden al op de tribune gezeten. Het gaat erom wat het beste voor de club en de stad is. Al die sentimenten...
+1/-0

 
5 maanden geleden
Sentiment zal altijd gelden en is imo ook leidend. Een nieuw groot stadion krijg je nooit meer in de stad, denk aan bereikbaarheid, overlast en parkeermogelijkheden. Dan krijg je dus een stadion ergens aan de snelweg, bijv in Ekkersrijt. Succes ermee! Voor je het weet is het een stadion zonder sfeer, ver weg van het centrum en om de kosten te drukken en om het betaalbaar te houden worden er allerlei evenementen georganiseerd. Er zijn bovendien maar weinig grote stadions die nieuw gebouwd zijn en meteen door de supporters worden omarmt. Bezint eer gij begint en voor alles geldt dat de plek van het huidige stadion uniek is.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

abn amro bakayoko bankzitten basarnhem bodo bommel bosz degradatie dortmund expertisegebied feyenoord gaal heerenveen izecson kampioenskandidaat lozano nistelrooij overtredingen petrovic psvrijnwoude saibari sancho santos sinner skipper tennis tillman utrecht vaart