Transparent
Inloggen
Sluiten

Valentijn Driessen: "Scheidsrechter Lindhout drukt stempel op kampioensrace"

27 november 2023 22:28
Foto: Pro Shots

Valentijn Driessen: "Scheidsrechter Lindhout drukt stempel op kampioensrace"; image source: Pro Shots

Telegraaf Chef Voetbal Valentijn Driessen beklaagt zich in zijn podcast over scheidsrechter Lindhout, die verzuimde PSV'er Johan Bakayoko een tweede gele kaart te geven in de slotminuut van FC Twente-PSV bij een 0-3 stand. Als Lindhout dit wel had gedaan voor licht vasthouden, was de Belg geschorst geweest voor de uitwedstrijd van komend weekend tegen Feyenoord. Driessen acht de kansen van PSV om in De Kuip te winnen met Bakayoko groter dan zonder, omdat Lozano en Lang beide liever op links spelen.

De zogenaamd zekere gele kaart houdt de media sowieso flink bezig. Feyenoord-trainer Arne Slot werd tijdens de persconferentie in aanloop naar Feyenoords Champions League wedstrijd van deze week ook naar het incident gevraagd. Hij onthield zich echter van commentaar: "vraag me dat bij de persconferentie voor de wedstrijd tegen PSV nog maar eens".
Discussieer mee op de forums


Tags

driessen lindhout bakayoko feyenoord stempel arne chef kuip lozano podcast slot slotminuut telegraaf twente

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden (gewijzigd)
Wat een drama als we met Lozano of Lang hadden moeten spelen op rechts. Dan hadden we zeker kansloos geweest tegen Feyenoord.

Edit: het zou me niet eens verbazen als Lozano vrijwillig rechtsbuiten wordt gezet.
+3/-0

3 maanden geleden
Gaan we hier nou aandacht aan geven, echt???
+11/-0

3 maanden geleden
Zei hij ook nog iets over de afgekeurde goal van Vitesse?
+10/-0

 
3 maanden geleden
Of iets in al die jaren dat we structureel genaaid werden tegen Ajax…
+7/-1

3 maanden geleden
Och och och.
Tuurlijk had die z’n tweede geel moeten hebben daar, maar dit is lichtelijk overdreven van Valentijntje.
+4/-0

3 maanden geleden
Over falende scheidsrechters gesproken : ik ken er nog één met veel puntjes op de u die ons in 'het huis van Slot' eens een penalty tegen gaf waardoor een kampioensrace, die al in de eindfase was, ook ineens voorbij was. Laat die dwarrel zich lekker bezig houden met z'n eigen fantastische club uit de so called hoofdstad.
+15/-0

3 maanden geleden
Laten we ons hier ver buiten houden. Ja, het was geel, en ja hij had dus rood moeten hebben. Maar hij heeft geen geel en dus rood gehad. Wat moet PSV dan? Hem maar niet meenemen? Ik hoop dat de enige 2 personen die hier nuance in aan kunnen brengen, Bosz en Slot, hier beide rationeel naar kijken.

Daarbij, ik ben geen uitgesproken fan van Baka. Niet dat dat relevant is, maar tegen die gifkikker hartman kun je je afvragen of het überhaupt niet beter is om het venijn van lozano er tegenover te zetten.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Hoe vaker ik het zie hoe minder geel het word, kijk aub nog wat vaker allemaal AUB?
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Aldus Driessen 🤣🤣🤣 Feyenoord had ook alles mee in hun kampioensjaar, maar nu heeft PSV eens veel mee. Ja Bakayoko had zijn 2e geel moeten hebben maar nu wordt PSV eens gespaard. Met of zonder Bakayoko maak ik me niet veel zorgen voor de wedstrijd tegen Feyenoord eerlijk gezegd, we hebben een goed team, een goede coach en kunnen goals maken, alles in huis voor een overwinning in de Kuip, het enige wat er kan gebeuren is dat PSV een wedstrijd tegen zichzelf speelt en dan nog, als je verliest sta je nog los en is dat voor Feyenoord zijnde niet zomaar weg gewerkt.
+2/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Wat een ophef weer in de media over een moment waarbij PSV een keer in het voordeel was. Van Basten zei het bij Rondo goed. Als zo'n soort overtreding in de eerste minuten gemaakt wordt, wordt er vaker ook geen kaart gegeven. Waar in de media niemand over hoor is dat, volgens mij, de momenten waarbij het voor de VAR to close to call is het vlagsignaal van de grens altijd in het voordeel van Ajax is. Over beïnvloeding gesproken.

Giovanni van Bronckhorst werd gevraagd naar Twente – PSV. Een van de meest memorabele analyses volgt. Ze verliezen niet, ook afgelopen zaterdag niet. Wat een moeilijke uitwedstrijd is, dat hebben we gezien tegen Feijenoord. We hebben allemaal de overtreding van Hilgers gezien en dan krijgt de wedstrijd een heel ander gezicht en de is het voor PSV de zaak om de wedstrijd uit te spelen en te winnen.

Hier hoor ik een trainer analyseren die de arbitrage nodig had om kampioen te worden. Maar daar was destijds natuurlijk niet zoveel ophef over.
+2/-0

3 maanden geleden
Ik heb het artikel niet helemaal gelezen, maar wel een gedeelte, en volgens mij zegt Driessen dat dit het commentaar van Slot zou kunnen zijn, voor of na de wedstrijd tegen ons.

Dus de media durft niet eens meer zelf een mening te geven, en eigenlijk zouden ze dat ook niet moeten doen maar zich puur bij feiten moeten houden, maar zo wakkert hij wel lekker de discussie aan … en de rest van de media zullen hier dan wel weer op volgen, want het zijn allemaal meelopers.

De media van tegenwoordig… ppffff laten we er maar over ophouden. 😟😉
+3/-0

3 maanden geleden
Nog vergeten te melden wat Youri Mulder vertelde over goed voetbal van achteruit. Boscagli is er weer bij. Hij is er heel lang niet bij geweest. Hij speelde nu weer voor het eerst achterin.

Hij kan zich natuurlijk verspreken maar iedereen aan tafel bleef stil. Opmerkelijk. Lijkt wel totale desinteresse.
+2/-0

3 maanden geleden
Ach, nu krijgt hij binnenkort z’n 3e en heeft er iemand anders voordeel.. geldt dat niet voor elke kaart die wel/niet gegeven wordt?
Jarenlang niemand gehoord over Alvarez en/of Tagliafico.. nu is het ineens competitie vervalsing? 😂
+9/-0

 
3 maanden geleden
Huntelaar ook, die kwam echt óveral mee weg.
+2/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Die Valentijn van de teleriool is gewoon stikjaloers op PSV dat het zo goed draait en dat zijn 'godenzonen' er een potje van maken. Lindhout wordt hier gewoon even kaltgestellt als scheidsrechter en dat hij blijkbaar invloed heeft op wie kampioen wordt, het is smerige stemmingmakerij. Met journalistiek heeft de teleriool helemaal niets te maken, het is clubblad van ajax, en als die niet goed zijn, wordt er maar voor Feyenoord gekozen. Zowel op sportief als politiek-gebied zijn het ophitsers, met insinuaties en halve leugens. Wat dat betreft is dat gedrag steeds meer in overeenstemming met het gedrag dat ze ten toon spreidden tussen 1940-1945, BAH!!
+3/-0

3 maanden geleden
Is niet de eerste keer dat de lat voor een tweede gele kaart hoger ligt dan voor een eerste gele kaart. Hier heb ik me ook al vaak zat aan geërgerd en je kan discussiëren of dat verschil terecht is. Nu komt het ons een keer goed uit, zo werkt dat nou eenmaal in het voetbal met dusdanig veel ruimte voor interpretatie van de regels voor scheidsrechters.

Voor een tweede gele kaart was het ook wel erg licht en zou dat vrij zwaar zijn geweest, een eerste krijg je in zo'n situatie vaak wel. Zou niet uit moeten maken, maar dat doet het vaak wel. Niks nieuws.
+3/-0

3 maanden geleden
Nou nou, Valentijntje overdrijft weer eens, zoals eigenlijk 98% van wat zijn toetsenbord verlaat gewoon opportunistisch geneuzel is puur bedoeld om aandacht te genereren.

Een stempel op een kampioensrace drukken, dat deed de scheidsrechter die in 2015 een belachelijke pingel aan Ajax gaf tegen FC Utrecht een paar wedstrijden voor het einde. Of de grensrechter die de bal van Blind die over de zijlijn was niet afvlagde. Of de VAR die Lisandro Martinez geen rood gaf voor zijn actie t.o.v. Zahavi. Of de scheidsrechter die Feyenoord geen penalty gaf na een bodycheck van diezelfde Martinez. Of, langer geleden, de scheidsrechter die Engelaar rood gaf in de Kuip toen PSV zich aan het oprichten was om voor de laatste kans te gaan.

Het klopt dat Bakayoko eigenlijk zijn tweede gele kaart had moeten krijgen voor die totaal onnodige overtreding. Maar op de wedstrijd tegen Twente had dat natuurlijk geen effect gehad, en tegen Feyenoord hadden we gewoon een andere speler mogen opstellen. Natuurlijk zou het jammer zijn als je één van je beste spelers moest missen, maar de uitdrukking "stempel op de kampioensrace" is heel heel heel zwaar overtrokken.
+8/-0

3 maanden geleden
Tsja, ik heb maanden moeten horen van feyenoordvrienden dat onze overwinning vorig jaar kwam door'' de corner die geen corner was". Lijkt me wel leuk als Baba nu de winnende maakt in Rotterdam. Aan de andere kant vrees ik dat we dit voor de wedstrijd nogmaals uitgebreid in de pers gaan horen (daar heeft Slot wel een handje van) en ik denk dat we tijdens de wedstrijd daarna de scheids in ieder geval in twijfelgevallen niet mee zullen krijgen.
+4/-0

 
El Frikandel (geschorst)
3 maanden geleden
Zo werkt dat in de kuip
+2/-0

3 maanden geleden
Zou mooi zijn als Bosz hem 90 min op de bank houdt tegen Feyenoord...
+2/-0

3 maanden geleden
Het was een op die plaats volkomen onnodige overtreding waar je geel voor kan krijgen. Niet slim om zo'n overtreding te maken als je al geel op zak hebt. Als trainer had ik hem meteen gewisseld.
Aan de andere kant: wordt er elke keer geel gegeven als een speler een andere speler vasthoudt? Nee, er wordt heel vaak geen geel gegeven bij vasthouden (of andere vormen van spelbederf).
Zo zag ik afgelopen weekend bij AZ - Volendam iemand nog opzichter vasthouden, maar dij die wedstrijd zijn helemaal geen gele kaarten uitgedeeld. Waarschijnlijk is zo'n niet gegeven gele kaart voor vasthouden enkel interessant als een speler al een gele kaart op zak heeft (en dan enkel i.v.m. een schorsing), anders hoor je er niemand over.
+1/-0

3 maanden geleden
Nou, dan moet die maar 3 x scoren zondag.
Hebben ze nog meer te klagen en wij nog meer te genieten.
+2/-0

3 maanden geleden
Nu beginnen Sneijder en Genee ook al te jammeren over Baka. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat Baka zondag in de 92ste minuut de 0-1 scoort op randje buitenspel.
+1/-0

 
 
3 maanden geleden
Ja, dat zou mooi zijn, en dan toch nèt buitenspel, maar dat de VAR het niet goed ziet.
+2/-0

 
El Frikandel (geschorst)
3 maanden geleden
En hij had al afgefloten...
+2/-0

3 maanden geleden
Buitensporig veel aandacht voor een momentje in een reeds gespeelde wedstrijd.
Het zegt ongetwijfeld iets over de angst in de Randstad voor ons PSV.

Nu graag een compilatie van VAR-momenten uit de toppers in de Schmidt periode:)

NB. Met de terugslag van Lang is het wel erg prettig dat Lindhout die kaart op zak hield.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Spijker op zijn kop, angst in de randstad dat PSV kampioen wordt, ze kunnen er niet mee omgaan. Omdat ajax faalt, moet Feyenoord het nu doen, luister daarvoor maar naar die praatprogramma's . Ik heb het een paar weken geprobeerd, maar het is niet te harden: PSV wordt altijd met "zij" aangeduid of "eerlijk is eerlijk ze(!) zijn best wel sterk dit jaar", of als PSV wint "ja die tegenstander doet het eigenlijk ook niet zo goed". Als Feyenoord van Celtic wint of ajax van Volendam(!) "hebben ze wel erg goed gespeeld met geweldige acties". Van der Gijp, die notabene ooit zijn brood verdiende hier, zal het niet nalaten om PSV regelmatig af te zeiken.
Kortom, gewoon kampioen worden en laat ze in de spreekwoordelijke ontlasting zakken.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Exact dat. Vanavond rouwsfeer bij RTL7 omdat Feyenoord niks in te brengen had. Wij zijn alle wedstrijden door die clowns afgezeken ook als we veel lastigere wedstrijden wonnen.
En inderdaad als het meespelen van Bakayoko inmiddels bepalend is voor de kampioensrace dan ben je toch wel heel los gezongen van de realiteit.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Vooraf worden voorspellingen van 4-1 en 4-2 gedaan in de studio, lachwekkend. Ze mogen blij zijn dat het geen 1-6 werd.
+1/-0

3 maanden geleden
Ja daar hadden we mazzel. Mooi toch. Laat die lui maar zeiken. Er zijn nog wel een paar van dat soort beslissingen en ik denk dat Slot beter zijn mond gaat houden. Eerder dit jaar maart, Ajax-Feyenoord, had Hartman ook zijn tweede kunnen krijgen en liet Makkelie het gaan - snel erop wisselde Slot hem. Zulke dingen gebeuren gewoon. Of bij ons dat de scheids in Rotterdam vorig seizoen een kwartier extra tijd rekende en Fey nog gelijk kon maken. Sindsdien ook niet meer gezien. Soms zit het mee, soms tegen.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.840 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

abn ajaks amro arbitrage bakayoko binnenkant bodo bosz brobbey caroline dortmund expertisegebied feyenoord gaal henderson izecson lozano petrovic psvrijnwoude sancho santos scheids sinner soubavaria tennis vaart vaio verlenging voorgrond zieker