Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV stijgt naar top 32 van coëfficiëntenlijst

30 november 2023 08:36
Foto: Pro Shots

PSV stijgt naar top 32 van coëfficiëntenlijst; image source: Pro Shots

PSV heeft door de overwinning tegen Sevilla ook op de coëfficiëntenlijst zeer goede zaken gedaan. De club begon het seizoen nog op de 41ste plek, maar door een tot nu toe uitstekende campagne heeft ertoe geleid dat PSV inmiddels is gestegen naar een gedeelde 30ste plek. De bonuspunten die een club krijgt voor het bereiken van de achtste finales zijn hierbij ook al meegerekend.

Het Europese seizoen tot nu toe zorgt ook financieel voor meer dan uitstekende cijfers, zo zocht het Eindhovens Dagblad uit. PSV had al een startpremie ontvangen van 30,4 miljoen euro voor het bereiken van de groepsfase van de Champions League. Door de twee overwinningen en twee gelijke spelen tot nu toe ontvangt het een premie van 7,4 miljoen euro, terwijl de kwalificatie voor de achtste finales 9,6 miljoen euro oplevert.

Naar verwachting zal PSV met minimaal zes uitverkochte wedstrijden in het Philips Stadion zo'n 8 miljoen euro verdienen met de kaartverkoop, waardoor de teller al op meer dan 55 miljoen euro staat. Daarnaast zal de club nog ongeveer 1 miljoen euro ontvangen aan tv-rechten en zal het vermoedelijk nog meerdere tonnen ontvangen als nabetaling van de UEFA.
Tags

coefficientenlijst bonuspunten campagne kwalificatie nabetaling premie sevilla startpremie uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


 
3 maanden geleden
Nee Joh, kaarten voor de volgende ronde voor EUR 75/stk.
+2/-0

 
3 maanden geleden
WhAHAHA TOCH ALL IN !!!!
+4/-0

3 maanden geleden
Dan zat Toontje toch nog niet zo gek met zijn plek 32 in Europa!
+4/-0

3 maanden geleden
Heeft Toon eindelijk zijn zin.
Behoren tot de beste 32 teams van Europa.
Nu minimaal deze plek behouden tot het einde van het seizoen.
+3/-0

3 maanden geleden
Wat een fantastische thriller gisterenavond. Een beetje geluk, veel toewijding en geloof in de goede afloop (vooral na dat beetje geluk van die rode kaart). Mijn kinderen hoorden al in bed te liggen, maar gaan deze avond als jonge supporters nooit meer vergeten!
En top dat we meteen door zijn naar de volgende ronde, ja daarna zullen we er wel uitvliegen, en de kaartjes zullen niet goedkoop zijn, maar wat een fantastisch seizoen tot nu toe maken we mee! Het is echt heel lang geleden dat we naar zo'n team konden kijken wat altijd wil aanvallen, heerlijk!
+2/-0

3 maanden geleden
Geweldig ,,Nu nog een goede loting en een verdediger kopen...
+1/-0

3 maanden geleden
Lijkt mij duidelijk: een goed transferbeleid betaalt zichzelf uiteindelijk terug!
En gratis bier mag zeker wel een keertje Alex...
+2/-0

3 maanden geleden
Als PSV slim is halen ze die snelle Amerikaan binnen als RCV...

Beetje geluk met de loting en dan kunnen er nog gekke dingen gebeuren...
+1/-0

3 maanden geleden
Goed nieuws, ik las ook ergens dat PSV over de afgelopen 4 jaar nu de meeste punten heeft gescoord voor ons land... dus dat bullshit label kan ook de prullenbak in!
+7/-0

 
3 maanden geleden
Dat label was sowieso al onzin en heeft nooit geklopt. Al mocht het van mij ook wel een aantal keer velen malen beter.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Dat klopt inderdaad. Zelfs al met een aardige voorsprong, al kan dat natuurlijk ook snel verdwenen zijn als je na de winterstop direct uitgeschakeld zou zijn en Feyenoord of Ajax in de EL of ECL enkele rondes verder zou komen.

Ook is het over de laatste vijf jaar (op basis daarvan wordt de huidige lijst opgemaakt) nagenoeg gelijk met Ajax. Verschil is maar 0,5 nog in het voordeel van hun.

Twee jaar geleden stonden ze nog in de top 10 van de coëfficiëntenlijst. Inmiddels lopen PSV en Feyenoord met zevenmijlslaarzen dat gat dicht. Zeker als komende zomer het seizoen 2019/20 wegvalt en ze flink gaan kelderen.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Dan worden er eindelijk geen belachelijke bedragen meer betaald voor die Amsterdamse overrated mooi weer voetballertjes. Dan gaan ook de transferbedragen voor onze spelers omhoog.
+1/-0

3 maanden geleden
Mooi hoe Van Gaal meeviert met onze supporters. Voetbal over de grenzen verbroedert !
+4/-0

3 maanden geleden
PSV is ineens weer helemaal terug op het niveau waar het graag wil zijn. Echter je kunt dus snel opkomen maar ook snel kelderen. Alles valt en staat met ervaren mensen in je organisatie hebben om een duidelijke visie uiteen te zetten. Nooit meer beginnen aan clubiconen zonder ervaring als technisch directeur of trainer. Rijpen doe je niet in de top maar daaronder.
+5/-0

 
3 maanden geleden
Eigenlijk heeft van Bommel nu pas enigszins de benodigde ervaring die ik van een trainer bij PSV verwacht.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Dus Van Bommel mag Bosz op termijn opvolgen?
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Wellicht wel. Ik zie geen reden waarom dat niet zou kunnen. Zijn speelstijl beviel me wel en hij heeft zeker aangetoond dat relatief snel in te kunnen slijpen.

Zou mij niet verbazen als van Bommel echt een toptrainer wordt. Misschien kan van Nistelrooij daarna van Bommel nog aflossen. Mag hij eerst nog de nodige ervaring op doen en laten zien daadwerkelijk een goede trainer te zijn.
+1/-0

3 maanden geleden
Ik ga er van uit dat we ons hier niet op blind staren. Ja, het is prachtig dat er eindelijk weer eens iets wordt bereikt in de CL. Maar bij alle 3 de tegenstanders heb ik aspecten gezien die je in het huidig voetbal nodig hebt en waar het PSV nog (wel eens) aan schort. Knaken innen, talent binnen harken en die lat hoger leggen.
+2/-0

 
3 maanden geleden
PSV moet mijns inziens vooral bezig zijn met de lange termijn en een goed fundament leggen voor een financieel gezonde club waarbij het topsportklimaat voelbaar in alle aspecten voelbaar is. Als Nederlandse club weet je gewoon dat je altijd overgeleverd bent aan de grillen van de transferwereld. Je kunt dus ook niet 'eisen' dat je elk jaar de 2e ronde CL haalt. Als ze je leeg kopen en je binnenkomende transfers een keer niet voldoen, dan val je buiten de boot. Dan is het zaak om rustig te blijven, te vertrouwen op je beleid en te accepteren dat het tijdelijk even iets minder gaat. Echter, in de moderne voetbalwereld is dat laatste iets wat onmogelijk lijkt bij zowel media als supporters. Daarom is het zaak om als supporter nu ook heel goed te genieten van alles wat er gebeurt.

De tweede ronde van de CL zal hoogstwaarschijnlijk het eindstation zijn. Daar tref je alleen maar ploegen die dit jaar in vorm zijn en aangezien het een poulewinnaar wordt, gaan we een club treffen die veel kapitaalkrachtiger is. Voor een stunt hebben we een compleet fitte selectie en een behoorlijke dosis mazzel nodig.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Inderdaad! En daarom moeten we lekker genieten van dit succes! Gezien de beoogde veranderingen in de CL en dat complete-ranglijst denken wordt het vanaf volgend seizoen al vrijwel helemaal onmogelijk voor de minder kapitaalkrachtige clubs om de laatste 16 te bereiken. Daarom: Salute di Propati, cheers!
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik mag aannemen dat we na het zien van evtle progressie of niet van Obispo en Mauro evt wel de nodige versterking(en) achterin bekijken in de winter?
+1/-0

3 maanden geleden
En voorlopig staan de letters P.S.V. even voor Pepi-Saibari-Vertessen, wat mij betreft!!
+6/-0

 
3 maanden geleden
Hoe kom je er op skietewillem
+2/-0

3 maanden geleden
Dit is waar we horen te staan,een goede inkoop of kweek van kwalitatieve spelers bepaalt alles.
Kwaliteit in alles moet leidend zijn en dan komen de resultaten vanzelf.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Inderdaad … nu is het een kwestie van spelers/talenten binnen houden (mooi hoe bv zo’n Pepi praat over opvolgen van Luuk), en een goede kwalitatieve jeugdopleiding, die regelmatig een paar talenten aflevert.
+2/-0

3 maanden geleden
Denk wel dat een hoop clubs de bonuspunten voor plaatsing 8e finales nu nog niet gehad hebben (simpelweg omdat ze nog niet zeker zijn van die plaatsing) maar die wel gaan krijgen na de laatste wedstrijd waardoor ze nog kunnen stijgen. Eerlijkst lijkt mij om pas te kijken naar de ranglijst na de laatste ronde als alle punten vergeven zijn.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Op zich valt dat nog wel mee. De meeste clubs die nu nog strijden voor een plek in de achtste finales en dus de bonuspunten staan sowieso al boven PSV.

In het meest ongunstige geval zouden er nog drie ploegen door die bonuspunten van de CL boven PSV komen te staan na de groepsfase, maar het lijkt mij vrij onwaarschijnlijk dat Braga (moeten ze uit van Napoli met minstens twee goals verschil winnen) en AC Milan (uit winnen van Newcastle en PSG verliezen van Dortmund) er nog bij gaan komen. Kopenhagen dat in eigen huis niet verliest van Galatasaray is natuurlijk wel vrij waarschijnlijk en zij komen in dat geval ook boven PSV.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

abn amro bakayoko bankzitten basarnhem bodo bommel bosz degradatie dortmund expertisegebied feyenoord gaal heerenveen izecson kampioenskandidaat lozano nistelrooij overtredingen petrovic psvrijnwoude saibari sancho santos sinner skipper tennis tillman utrecht vaart