Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV moet vrezen voor sancties vanwege transfer Guus Til'

12 december 2023 11:10 - Follow the Money
Foto: Pro Shots

"PSV moet vrezen voor sancties vanwege transfer Guus Til"; image source: Pro Shots

Volgens Follow the Money heeft PSV de regels overtreden toen Guus Til anderhalf jaar geleden werd gekocht. De middenvelder werd overgenomen van Spartak Moskou en dat zou in strijd zijn met de sancties die gelden tegen Rusland. In totaal zouden 28 clubs in Europa de regels hebben geschonden.

Ook de KNVB zou in overtreding zijn geweest omdat het tijdelijk een deel van de transfersom in beheer had genomen en daarmee ook onderdeel is geworden van de transactie.

Financieel directeur Jaap van Baar van PSV heeft in een reactie aan FTM laten weten dat de club niets verkeerd heeft gedaan omdat niemand van Spartak Moskou op de Europese sanctielijst staat. De eigenaar van de Russische club staat echter wel op de Amerikaanse sanctielijst, waardoor de regels van de Europese Unie alsnog zijn overtreden en de club moet vrezen voor een sanctie. Wat de mogelijke straf kan zijn is nog onbekend.

Meer op Follow the Money
Discussieer mee op de forums


Tags

sancties til overtreden sanctielijst spartak baar eigenaar follow ftm geschonden knvb money rusland sanctie unie

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Ze hebben weer wat gevonden hoor. Man man man.
+2/-1

7 maanden geleden
Kom,alsjeblief
+1/-1

7 maanden geleden
Men is wel, na 1,5 jaar, erg snel om dit nu al te weten. Pffff. Afwachten of dit nog een serieus staartje gaat krijgen en zo ja welke eventuele sancties ??
+3/-1

7 maanden geleden
Dit is toch gewoon het in veiligheid brengen van een Nederlandse Burger door hem terug te kopen ?

Spartak betaalde 18m PSV slechts 4m.. Balans is dus 12m verlies voor de Russen.
+7/-1

 
7 maanden geleden
Inderdaad … een goede “boycot/sanctie” op de russische economie … 😉
+2/-1

 
7 maanden geleden
Als jij denkt dat 18 miljoen min 4 miljoen 12 miljoen is, ben ik blij dat je mijn boekhouding niet doet ;-)
+2/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Ik denk 10 punten in mindering.
Oh, wacht, ik zie net ons doelsaldo. Maak er maar 11 van...
+1/-0

7 maanden geleden
Amerikaanse sanctie-lijst??
Volgens mij staat daar 75% van iedereen op deze aardbol op, en zeker als je niet achter de US aanhuppelt … behalve dan personen als een Donald Trump, die blijkbaar alles fout mogen doen, en toch niet worden gestraft …
Oh wacht … dit is een voetbalforum he?! En voorzichtig zijn, want voor ik het weet sta ik zelf op die sanctie-lijst, als dat al niet het geval is … 🤣
+4/-0

 
7 maanden geleden
Kijk idd uit jij, ze vinden jou hoe Klein dan ook;-)
+3/-0

7 maanden geleden
Dom van PSV als ze dit niet goed geregeld hebben. Ook de interesse voor Arsen Zakharyan vond ik niet slim van PSV. Dinamo Moskou club staat namelijk onder leiding van iemand die Putin heeft geholpen bij het omzeilen van de sancties na de illegale invasie van Oekraïne. Een directer verband kan er bijna niet zijn.
+2/-3

 
7 maanden geleden
Als het een goede voetballer is ben ik in ieder geval blij dat PSV interesse had. Waar hij vandaan komt of waar het geld heen gaat kan me verder niks verrekken, zolang ze maar goed kunnen voetballen.
+3/-1

 
7 maanden geleden
Volgens mij hebben we hem van Spartak Moskou gehaald?
+1/-0

7 maanden geleden
KNVB/UEFA/FIFA hebben zelf hun krabbeltje onder deze transfer gezet. Nuff said.
+5/-0

 
7 maanden geleden
Het artikel stelt dat de FIFA heeft gezegd dat de verantwoordelijkheid bij de clubs zelf ligt.
+1/-0

7 maanden geleden
PSV heeft een heldendaad gepleegd door Til een uitweg te bieden en de KNVB heeft geen ene poot om op te staan om PSV een sanctie op te leggen daar ze zelf aan de transfer hebben meegewerkt, of Feyenoord moet ten koste van alles kampioen worden.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Het lijkt me meer dat als er een eventuele sanctie komt deze vanuit de Europe Commissie wordt opgelegd in plaats van een van de voetbalbonden. Onzinnig gedoe allemaal.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Waar lees je dat de KNVB een sanctie op zou kunnen leggen?
Je bent zo te zien aan de andere reacties niet de enige overigens.
Maar de KNVB die een sanctie oplegt als een club de EU regels overtreedt, is hetzelfde als ik (die geen politieagent is) die jou een bekeuring oplegt als je door rood licht rijdt.
Dat kan dus niet, om het even samen te vatten.
+4/-0

 
7 maanden geleden
Volgens mij kun je als burger wel iemand aanhouden. Zonder dat ik agent ben of ervaring heb overigens. Verder snap ik je punt wel, daar niet van.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Volgens mij zou het dus wel kunnen in samenhang met de EU en Obelix.
+1/-0

7 maanden geleden
Dat Amerika zich met andere dingen bezig gaat houden.
+3/-0

 
7 maanden geleden
Nee, dat zie je verkeerd .. als de “grootste macht” op deze bol moeten zij zich overal mee bemoeien!
+1/-0

7 maanden geleden
Maar je mag wel ongestraft drie spelers halen uit het land wat al tientallen jaren ongestraft overal oorlog voert en verantwoordelijk is voor tientallen miljoenen doden.
Leve de hypocrisie in naam van de democratie.
+6/-0

7 maanden geleden
Wanneer het op deze manier terughalen van een Nederlandse burger uit een land waarmee we in oorlog zijn tegen bepaalde regels is dan lijkt het me logischer die regels nog eens te herzien dan dat PSV daarvoor gestraft wordt.

Vermoed dat hier weinig mee gedaan gaat worden. Zo wel, sta ik nog altijd volledig achter het terughalen van Til uit Rusland. Van mij had er echter niet perse betaald te hoeven worden. Liever niet zelfs, maar dan krijg je vast weer ander gezeik.
+2/-0

7 maanden geleden
Lijkt mij dat Feyenoord dan ook bij die 28 clubs zit. Zij huurde Szymanski hetzelfde jaar van Dinamo Moskou.
+1/-0

 
7 maanden geleden
De betrokken personen achter deze club staan mogelijk niet op óf de Europese óf Amerikaanse sanctielijst. Dat zou dus bij Spartak wel het geval zijn, namelijk de Amerikaanse. Daarom verwacht ik dat het allemaal met een sisser af zal lopen. Al weet je het natuurlijk nooit met de EU.
+1/-0

7 maanden geleden
Je ziet het gebeuren, een topseizoen tot nu toe en dan worden we gestraft. Zal wel loslopen. Je denkt toch niet dat FtM dit ontdekt heeft, allang bekend denk ik.
+1/-0

7 maanden geleden
Geef het geld maar terug dan!
+2/-0

7 maanden geleden
PSV heeft heel netjes gehandeld en hierin de KNVB geraadpleegd. In Amerika denken ze altijd alles het beste te weten. Bemoei je met je eigen zaken Amerika!
+1/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
En zit niet te zeiken FtM! Rusland verdient meer dan ooit aan olie, hoe zit dat dan??!? Van die transfers wordt geen oorlog gefinancierd.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Pardon? Follow-the-Money is van levensbelang om hypocriete politieke spelletjes en eigenbelang ten koste van moord en doodslag aan het licht te brengen - zoals inderdaad die alsmaar doorgaande olieverkopen. Dat is geen gezeik vriend, die belangen overstijgen het voetbalgebeuren - ook voor jou en mij.
+3/-0

 
7 maanden geleden
Dus ga achter die olie aan ipv wat voetbaltransfers.
+1/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Ik begrijp niet waarom er geen regeling is getroffen voor voetballers in dienst van Russische clubs, zodat ze gewoon hun biezen konden pakken en elders aan de slag te gaan, zonder de UEFA transferregels te overschrijden. Per slot van rekening zijn zij en hun gezinnen niet veilig in een misdadige dictatuur, waar mensen zonder aanleiding opgepakt kunnen worden om eventueel als uitruil-gijzelaar te dienen.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.834 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom alchemist anthony antonh arensman arrogant bakayoko blind brobbey chuba connor doeki evenepoel feyenoord gerets koki kroes oranje pepi poster ring rivaal rosario schouten skipper vaio veerman voetbalprimeur wanner weghorst