Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV-NEC in teken van bevrijding Eindhoven

10 september 2024 12:42 - PSV
Foto: Pro Shots

PSV-NEC in teken van bevrijding Eindhoven; image source: Pro Shots

De wedstrijd van aanstaande zaterdag tussen PSV en NEC staat volledig in het teken van de tachtigjarige herdenking van de bevrijding van Eindhoven. De club besteedt rond het treffen met NEC op verschillende manieren aandacht aan de bevrijding. PSV speelt in een aangepast shirt en online vertelt de club verhalen over de club en de stad in oorlogstijd.



Het was 12 september 1944 toen geallieerden voor het eerst de grens tussen België en Zuid-Limburg overstaken en begonnen aan de bevrijding van Nederland. Zes dagen later bereikten de geallieerden Eindhoven als onderdeel van Operatie Market Garden, een grootschalige luchtlandingsoperatie die zich richtten op de herovering van strategische bruggen over de Nederlandse rivieren.

PSV hecht veel waarde aan het bewustzijn binnen de eigen achterban en de waarde van vrijheid. Daarom staat de club zaterdag extra stil bij de bevrijding. Op de wedstrijdshirts komt een speciale tekst te staan, die gewijd is aan de gebeurtenissen van tachtig jaar geleden.




Tags

bevrijding geallieerden belgie bereikten besteedt bewustzijn bruggen garden herdenking herovering luchtlandingsoperatie market nederland oorlogstijd overstaken richtten tachtigjarige tekst

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 dagen geleden
80 jaar bevrijding zou met een dikke 8-0 show perfect weergeven mogen worden;-)
Iig 3 punten.
+2/-0

7 dagen geleden
Onze vrijheden staat de laatste jaren enorm onder druk, en de vrijheid van het uiten van je mening wordt steeds meer ingeperkt.
De soldaten die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid, en het leven in ons land, hebben dat niet voor deze censuur-sfeer gedaan.
+4/-4

 
7 dagen geleden
Poeh ik zou soms willen dat ik wat minder met de (vrije) meningen van iedereen bestookt zou worden. Tegenwoordig kan iedere idioot op een zolderkamertje iets verzinnen en wereldkundig maken, daar zitten ook vaak akelige dingen bij. Vroeger had je die idioten natuurlijk ook maar die kwamen toen niet van hun zolderkamertje af en al helemaal niet het dorp uit.
Maar on topic, prima zaak om mensen bewust te maken van het feit dat bijna alles wat we nu hebben te danken hebben aan mensen die voor ons gevochten hebben.
+15/-0

 
7 dagen geleden
Dit netwerk blijft hopelijk wel gevrijwaard van wappen-onzin en complottheorieën…
+5/-1

7 dagen geleden
Zijn die shirts ook te koop in shop ?? Airborne shirts in Arnhem een groot succes.
+2/-0

7 dagen geleden
Dit is dan denk ik onderdeel van die campagne voor meer bewustwording die hier aangekondigd werd? https://psv.supporters.nl/nieuws/artikel/53417/PSV-laat-supporters-thuis-tegen-Ajaxlink Ben benieuwd of het effect gaat hebben
+3/-0

7 dagen geleden
Wat een onzin. Ik denk dat ik dan naar het 14 septemberplein ga.
+2/-3

 
7 dagen geleden
Ben blij man. Anders had je nu El Bratwurst geheten.
+6/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanholt bakayoko basarnhem berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong karsdorp keuring ledezma mauro nagalo ndala obispo oppegard peru ramalho roglic schouten stewart teze veerman