Transparent
Inloggen
Sluiten

Makkelie reageert op uitspraken Peter Bosz

6 oktober 2024 17:58 - Radio 1
Foto: Pro Shots

Makkelie reageert op uitspraken Peter Bosz; image source: Pro Shots

Arbiter Danny Makkelie heeft vandaag gereageerd op de uitspraken die Peter Bosz gisteren na afloop van PSV-Sparta deed over de scheidsrechter. Makkelie sprak daarbij zijn afkeur uit over het gedrag en de uitlatingen van de PSV-trainer, die zijn onvrede over het niet toekennen van een penalty door de arbiter, niet onder stoelen of banken stak.

Peter Bosz verscheen na afloop van de moeizaam tot stand gekomen overwinning voor de camera's van ESPN en sprak daarin duidelijke taal hoe hij over de arbiter denkt: "Ik ben altijd boos op Danny Makkelie. Dat ligt misschien meer aan mij. Ik vind het helemaal niks. Maar goed, ik had niet boos moeten reageren. Maar als je dat moment terugziet: Hoe duidelijk moet een strafschop zijn?"

Danny Makkelie was vandaag in het kader van de Week van de Scheidsrechter, te gast in het Radio 1-programma De Perstribune. Daarin gaf de arbiter te kennen zeer ontstemd te zijn over de woorden van Peter Bosz: "Dit is juist het voorbeeld waarom er van bovenaf is afgesproken dat alleen en uitsluitend aanvoerders met scheidsrechters mogen praten. We willen het gedrag van spelers en trainers verbeteren. Die hebben een voorbeeldfunctie, ook richting het amateurvoetbal. Dit soort gedrag en uitdrukkingen hebben een sterk negatief effect op het voetbal. Dan draagt dit ook niet bij aan sportiviteit, respect en meer scheidsrechters."

De internationale topscheidsrechter wil zelf ook niet meer in gesprek met Peter Bosz, al sprak hij wel de verwachting uit dat PSV actie onderneemt tegen haar hoofdtrainer: "Het is niet aan mij om een trainer daarop aan te spreken. Er ligt ook gewoon een verantwoordelijkheid bij een club zelf. Als een club vindt dat een speler of trainer zich op een ongepaste manier gedraagt, dan mag je verwachten dat die club hem daarop aanspreekt. Clubs moeten hun mensen wijzen op de voorbeeldrol die ze hebben."

De strijd tussen Peter Bosz en Makkelie gaat inmiddels al vele jaren terug. Sinds de trainer drie Vitesse-spelers naar de kant gestuurd zag worden door Makkelie in een bekerwedstrijd tegen Heracles Almelo, is de band tussen beide iconen van het Nederlandse voetbal vertroebeld en moeizaam te noemen, met de wedstrijd van gisteravond als nieuw dieptepunt.
In 2015 ging het voor het eerst mis tussen Peter Bosz en Danny Makkelie, lees er via deze link meer over.




Tags

makkelie bosz danny aanspreekt almelo amateurvoetbal bovenaf dieptepunt espn heracles iconen kader ongepaste ontstemd onvrede perstribune sparta sportiviteit terugziet topscheidsrechter uitdrukkingen vertroebeld vitesse voorbeeldfunctie voorbeeldrol

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 uur geleden
och jeej, we gaan het weer groter maken dan dat het is??
+3/-0

 
2 uur geleden
Precies, de media doet er alles aan van een mug weer een olifant te maken. Alles tegen ons mooie PSV.
+1/-0

 
2 uur geleden
Beste Jolanda, moeten we als club zijnde niet zover mogelijk bij dit soort situaties vandaan blijven.
+2/-0

2 uur geleden
Peter moet beter weten. Neemt niet weg dat het scheidsrechters korps op vele fronten opzichtig faalt bij heel veel wedstrijden.

Voor de camera verschijnen bij grove schandalige missers van de scheidsrechter doen ze niet, maar nu wel op deze manier de spotlights zoeken zegt genoeg over makkelieg.
+6/-0

2 uur geleden (gewijzigd)
Bosz moet zich gedragen, er van balen prima, maar verman je na(!) de wedstrijd, tel tot 10 voor mijn part. Het levert toch niets op, en je bent geen voorbeeld voor je spelers, terwijl juist momenteel hij iets moet gaan eisen/afdwingen van zijn spelers qua beleving, want die is benedenmaats nu.
+5/-0

2 uur geleden
Zwak van Makkelie. Waar waren de kaarten voor de protesterende Sparta spelers dan, als dat zo belangrijk is en er afspraken zijn gemaakt? Het is niet voor niets dat scheidsrechters na de wedstrijd geen commentaar meer geven voor de camera. De KNVB had teveel moeite met recht praten wat krom is. Waar zijn de excuses voor de uitbal die in werd gegeven en ons de titel koste, de excuses voor die Rotterdamse VAR die vorig jaar een zuivere pingel over het hoofd zag of de excuses voor de niet gegeven kaart aan Wellenreuther na een exacte kopie van de overtreding waar Benitez wel geel voor kreeg? Ik kan die lijst nog wel eindeloos aanvullen, slaan en natrappen dat ineens geen rood is omdat het niet hard genoeg is, gewoon lachwekkend. Makkelie was gewoon bedroevend slecht gisteren, maar had gelukkig geen invloed op de uitslag. Al zal hij flink gebaald hebben dat het buitenspel was in de laatste minuut. Peter Bosz geeft hier zijn mening op basis van zijn ervaring met deze scheidsrechter, wij als PSV supporters kunnen deze mening beamen en vele zullen hem ook hebben. Helaas is dit het beste wat we hebben momenteel. Misschien zou men in de week van de scheidsrechter de opleiding eens flink onder de loep moeten nemen en het scheidsrechterskorps eens moeten professionaliseren in plaats van steeds maar naar anderen wijzen. Overigens keur ik de reactie van Bosz tijdens de wedstrijd ook af en is die gele kaart volledig terecht, of het nu wel of geen pingel is zo gedraag je je niet als coach langs de zijlijn. Excuses vanuit PSV zou totale onzin zijn, hij heeft een kaart gehad en is bestraft, einde discussie.
+3/-2

2 uur geleden (gewijzigd)
Bosz zou beter moeten weten. Dat je in the heat of the moment tijdens de wedstrijd reageert is niet handig, maar nog te begrijpen, maar na afloop op de persconferentie, dan heb je toch de tijd gehad om af te koelen en te bedenken dat je dat niet moet doen. Zelfde geldt overigens zeer zeker ook voor Makkelie die nu in feite hetzelfde doet en bovendien ook wel een iets dikkere huid mag hebben; als je pretendeert de beste te zijn, dan moet je ook tegen kritiek kunnen.
+3/-0

2 uur geleden
Mijnheer Makkelie wil altijd zijn gelijk halen.
Psv hoeft echt niet op de knieen gaan te liggen voor deze MIJNHEER.
Er was hier duidelijk contact in de 16 en is een penaltie geven duidelijk op zijn plaats, maar mijnheer weet alles beter. Makkelie is echt niet zo'n klasbak onder het scheidsrechterskorps.
+2/-2

54 minuten geleden
Ok ik ben om, ik had weinig begrip voor Bosz. Maar nu ik begrepen heb dat Bosz ooit een rode kaart kreeg als trainer van Makkelie, en makkelie volgens Bosz in zijn verklaring erover gelogen heeft wat er precies gezegd/gebeurd is, snap ik zijn reactie veel beter.

Ik moet ook niks hebben van mensen die tegen me liegen. Ik weet dus niet of makkelie echt gelogen heeft, ik was er niet bij, maar Bosz is daarvan overtuigd dus snap ik zijn reactie dan.

Blijkbaar is dit aangevochten en heeft Bosz niet gewonnen (zonder neutrale getuigen ook erg lastig) dus dat Bosz dan zegt dat (uit)praten met Makkelie geen zin heeft snap ik dan ook.

En verder heeft hij Bosz als tainer nog een keer een rode kaart gegeven ? Das wel vreemd, zo vaak krijgt een trainer als Bosz geen rood en als het dan twee keer van dezelfde scheids is ...
+1/-0

53 minuten geleden
Bosz moet hier simpelweg boven staan. Wat een niveau.
+2/-0

26 minuten geleden
Maar in het kort, Peter mag er niets over zeggen en mag Mankeerellie er wel vanalles over zeggen?
En respect dwing je af, niets meer en niets minder.
+1/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.822 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko barman basarnhem bosz bot dams eredivisie evenepoel feyenoord flamingo getracked giro hendrikus ihattaren ingecalculeerd ingeslagen intensiteit jong juve juventus karsdorp lozano metertje perisic rkc roglic schouten tillman vaio veerman