Transparent
Inloggen
Sluiten

Geen PSV-supporters welkom in Parijs

14 oktober 2024 20:38 - PSV
Foto: Pro Shots

Geen PSV-supporters welkom in Parijs; image source: Pro Shots

PSV heeft zojuist de supporters met een kaartje voor de kraker in de UEFA Champions League komende week tegen Paris Saint-Germain ingelicht over het feit dat er geen supporters af mogen reizen naar Parijs. De club Paris Saint-Germain mag geen kaarten voor het bezoekersvak verkopen van de Franse autoriteiten en bovendien geldt er een algeheel reisverbod naar en binnen Parijs.



PSV had geen straffen openstaan, toch beroept de Franse politie zich op ongeregeldheden uit het verleden met PSV-supporters, met name rond de wedstrijd tegen Lens van vorig jaar. Daarnaast spelen er in Frankrijk momenteel ook de nodige binnenlandse veiligheidsaangelegenheden. PSV heeft de Franse autoriteiten aangeboden extra veiligheidsmaatregelen te treffen en op alle niveaus gestreden binnen de korte tijdspanne die de club gegeven is. Beiden hebben tot grote teleurstelling van PSV niet het gewenste effect gesorteerd.

De timing is volgens PSV dan ook zeer ongelukkig. Alle voorbereidingen waren immers getroffen en er zijn ook al veel kosten gemaakt. Bovendien rekende de selectie van trainer Peter Bosz op de steun van de trouwe aanhang en werd er vooral uitgekeken naar een mooie Europese trip.

De tweeduizend supporters die via PSV een kaartje hebben gekocht krijgen het volledige aankoopbedrag binnen enkele dagen teruggestort op het rekeningnummer van de boekers. Eventuele overige kosten, bijvoorbeeld voor reis en verblijf, zullen door PSV niet worden gecompenseerd. Wel blijven de twee verdiende uitpunten gewoon toegekend.




Tags

parijs kaartje aanhang aankoopbedrag beroept bezoekersvak boekers bosz frankrijk gesorteerd kraker lens reisverbod rekeningnummer teruggestort tijdspanne timing trouwe tweeduizend uefa uitpunten veiligheidsaangelegenheden veiligheidsmaatregelen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 dagen geleden
Wat een bullshit! Kan dit zomaar op zo n korte termijn ?
+5/-0

 
2 dagen geleden
Kunnen we er gevoeglijk vanuit gaan dat Brest uit ook niet doorgaat voor ons.
+2/-0

 
2 dagen geleden
Dus in principe kunnen wij nu ook voor onze thuiswedstrijden de uitsupporters weigeren ? Zonder supporters is een zware straf van de UEFA en die krijgen we nu zomaar opgelegd door ''de autoriteiten" ? Kunnen ze de wedstrijd niet omdraaien dan ofzo...
+2/-0

2 dagen geleden
Wat is dit dan weer? Niet eens op last van de uefa. En waarom nu pas dat besluit, nadat alle reizen geboekt zijn. Schandelijk, echt schandelijk.
+4/-1

 
18 uur geleden
Wil degene die hier een minnetje heeft geplaatst zichtzelf aub royeren als PSV-supporter? Dank je wel!
+1/-0

2 dagen geleden
Nou daar zijn we dan mooi klaar mee. Het is toch werkelijk niet te begrijpen. Ben benieuwd hoe ze in Brest gaan reageren.
Blijven toch rare jongens die Fransen !
+1/-0

 
2 dagen geleden
Is gewoon terecht
De laatste weken verklooien de rel supporters het voor een ander.
Alleen jammer dat de goeie supporters gestraft worden.
Binnen de club maar een maatregelen nemen met dit rel volk.
Ze kunnen zich gewoon niet gedragen
+2/-5

 
2 dagen geleden
De laatste weken?
Waar heb je het over man? Ze noemen Lens als voorbeeld.
+3/-1

 
2 dagen geleden
Ben jij blind dan.
We kunnen ons Europees en in onze competitie gewoon niet gedragen .
+4/-1

 
2 dagen geleden
Jij zegt, de laatste weken. Dan vraag ik, waar is het mis gegaan de laatste tijd?

Parijs beroept zich op de wedstrijd in Lens. Een jaar geleden. Los van wat daar gebeurt is, gaat het mij om het moment. Had na de loting, ruim voor de kaartverkoop begon en mensen kosten maken, dit gecommuniceerd. Dan kun je het hebben over de reputatie en een sanctie met terugwerkende kracht.

Dus nog een keer, waar heb jij de laatste weken, wat je heel stellig zegt, dingen fout zien gaan die dit rechtvaardigt?
+5/-0

 
11 uur geleden
Laatste weken? PSV heeft uit gespeeld in Turijn en daar was niks gebeurd en heeft elk supporter zich goed gedragen. Thuis tegen Sporting ook niks gehoord.

In de eredivisie is er ook niks gebeurt bij de wedstrijden van PSV, dus waar jij op doelt snap ik niet echt.
+1/-0

 
18 uur geleden
Wat ben jij een fijne medesupporter zeg...
+1/-0

 
16 uur geleden
Er zitten inderdaad regelmatig mensen tussen die zich misdragen, maar als dit om die reden is besloten, dan hadden ze dit toch al vrij snel na de loting kunnen communiceren.

Er was een redelijk genoeg gat tussen de loting en de bekendmaking van de speelkalender. Als het dan bekend wordt gemaakt hoeven al deze supporters geen vervoer en verblijf te boeken voor een wedstrijd waarvan al bekend had kunnen zijn dat PSV supporters geweigerd zouden worden. De wedstrijd tegen Lens is toch al een hele tijd geleden waardoor dit al veel eerder, zelfs voordat geloot wordt, bekend had kunnen zijn bij de autoriteiten, maar niet zo lang geleden dat het niet meer relevant is.

Natuurlijk is het voor Parijs en haar plaatselijke ondernemers wel handig om dit zo laat mogelijk te melden zodat veel verblijven niet meer zomaar geannuleerd kunnen worden. Wel de inkomsten, niet de overlast en de kamers kunnen gewoon nog een keer verkocht worden...
+1/-0

2 dagen geleden (gewijzigd)
Als supporters zich eens zouden gedragen overal, geldt voor alle clubs, zouden dit soort maatregelen niet nodig zijn.

Overigens wel erg laat gecommuniceerd vanuit Frankrijk.
+5/-1

2 dagen geleden
Belachelijk late beslissing van die Fransen.

Maar evengoed met 'dank' aan het gajes dat de laatste jaren structureel de naam van onze club te grabbel gooit. Ze hebben de club al tonnen aan boetes gekost en nu zijn het de collega-supporters die de gevolgen van hun wangedrag mogen ervaren.
+10/-0

2 dagen geleden
Belachelijke beslissing op zo'n korte termijn.Ik ben benieuwd naar de ware redenen van deze beslissing omdat er ook over binnenlandse Veiligheids aangelegenheden wordt gerept.De Uefa zal hier toch ook een mening over hebben.Supporters hebben al hotels geboekt en dat geld krijgen ze niet terug.Schandalig.
+2/-0

2 dagen geleden
Déjà vu... here we go again.
+2/-0

2 dagen geleden
Dank je wel zwarte hoodies gasten!
+10/-2

2 dagen geleden
Dat krijg je ervan 200 Hoodies die het verzoeken voor 3500 man…..
+11/-2

2 dagen geleden (gewijzigd en gesloten)
Wat ‘n onzin dit!
+1/-5

2 dagen geleden
Snap het ergens wel.
Ik was in Madrid, ook iets met die capuchon supporters..

Schaam me voor de naam "supporters"

En ja, ik ga al even mee..
+4/-2

20 uur geleden
Snap deze beslissing gezien de wijze waarop een deel van onze supporters zich de laatste jaren meent te kunnen misdragen in Europa wel, maar de timing is natuurlijk ronduit belachelijk. Had dit dan direct na de loting besloten en aangekondigd en niet nadat iedereen allerhande kosten heeft gemaakt. Schandalige timing.
+6/-0

 
16 uur geleden
Dit is natuurlijk wel gunstiger voor Parijs en haar lokale ondernemingen, dus het zou me niet verbazen als ze niet zo'n haast hadden om te communiceren. Al die onnodige extra kosten waar iedereen over valt zijn natuurlijk inkomsten voor hen. Inkomsten waar ze niet eens meer iets voor hoeven te leveren.
+1/-0

19 uur geleden
Ik verbaas me weer over de reacties hier over hoodies blablabla. Vast heel veel mensen die niet in Lens erbij waren.Deze beslissing hadden ze direct moeten communiceren en niet pas een week vooraf.Nu kan de UEFA niet meer ingrijpen en voorstellen op andere locatie te doen zo kortaf. Daarnaast heeft PSV voor zijn aandeel al een straf gehad en zijn er door PSV stadionverboden uitgedeeld hiervoor. Echter begon alle ellende toen de politie zelf begon( buiten het stadion) het zegt genoeg dat Lens en PSV-supporters elkaar toen hielpen. En over binnen het stadion? Als ik bekers Pis van boven (aar Lens supporters zaten) zou krijgen, zou ik ook niet rustig blijven.
+6/-0

 
18 uur geleden
"De politie begon zelf" nou daar geloof ik helemaal niks van, dan zal er toch echt wel iets gebeurd zijn waardoor zij in moesten grijpen. En dat hoeft niks groots te zijn he. Het probleem is dat wij Nederlanders zijn en die weten het altijd net iets beter dan de rest. Als de ME zegt dat je op de stoep moet blijven vinden wij dat we ook gewoon over de straat moet kunnen lopen. Wij hebben schijt aan gezag en in bepaalde landen wordt je dat(hardhandig) duidelijk gemaakt. Als je met de Guardia Civil of van die Duitse Einsatztruppen te maken krijgt moet je gewoon braaf luisteren en dan gebeurt er niks. En ja ik ben uit naar Utrecht, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Manchester, Madrid en Barcelona geweest dus weet wel een beetje waar ik het over heb.
Met dat gooien zou ik ook moeite hebben en gewoon teruggooien trouwens🤥
+4/-1

 
17 uur geleden (gewijzigd)
Ik loop al 32 jaar mee als Europees uit - supporter, dus idem voor Leverkusen, Kaiserslautern (2x), Sevilla, Milan (3x), Monaco (2x), Auxerre, Lissabon, etc, etc, etc.

Wanneer je netjes gedraagt en je niet laat provoceren, dan gebeurt er niets.
+4/-0

 
14 uur geleden
In Kaiserslautern (1e editie toen Lodewijks keepte) gedroegen "we" ons nou niet bepaald netjes....
+1/-0

 
14 uur geleden
Zo. Dat was een spoor van vernielingen terug naar de bussen.
+1/-0

 
12 uur geleden
En de keer daarna mochten we niets meer.

Ander voorbeeld:
Munchen uit in 1999 -> Ajax en Feyenoord hadden eerder dat jaar shops van benzinestations leeggeroofd en de bussen van PSV mochten niet eens stoppen. Na druk van de chauffeurs mbt rijuren (veiligheid) mochten we bij Hockenheim stoppen en snel een sigaret roken voor de rokers onder ons.
+2/-0

 
16 uur geleden
Het is alleen wel zo dat wanneer de ME of politie op één of een paar koekwausen reageren terwijl de rest er omheen of verderop er niks mee te maken hebben en er nog niks van meekrijgen, dat zij dan ineens in de chaos getrokken worden doordat de autoriteiten de gehele groep over één kam scheert en het normaal vind om als een malloot los te gaan tegen onschuldige mensen. Mensen die vaak juist opgejaagd worden, zonder te weten waarom en dat zelfs met paarden en al.

De enige keer dat ik in onregelmatigheden ben gekomen was de eerste chaos die ik zag inderdaad agenten te paard die ineens van achteren op me af renden terwijl ik werd ingehaald door rennende mede supporters. Krijgen sommigen ineens een wapenstok in hun nek omdat ze niet rennen, maar gewoon rustig richting de bus wandelen en de onredelijke agressie van agenten onderschatte. Dat zijn supporters die letterlijk niks gedaan hebben en zelfs het volledig juiste gedrag vertoonden, namelijk rustig blijven. Je hoort niet te rennen terwijl je in een grote groep loopt, want dat creëert chaos. Het is ook juist niet de bedoeling dat je mee gaat rennen in een grote groep wanneer anderen om je heen om één of andere reden rennen.

Je verwacht dat er de-escalerend gehandeld wordt, maar ik kan heel goed begrijpen dat veel mensen zo'n situatie ervaren alsof er onnodig veel chaos wordt gecreëerd door de autoriteiten zelf. Wellicht wel als reactie op iets dat ze zelf niet hebben gezien, maar dan komt het alsnog uit het niets en voor jou vanuit één kant.
+2/-0

 
15 uur geleden
Klinkt bekend helaas. Ik heb dat in Sittard wel eens gehad dat de ME alle PSV fans richting station dreef, wij dachten met een paar man wel uit de groep te kunnen omdat we met de auto waren. Heb mooi drie weken zo'n rode streep op mijn rug gehad van zo'n wapenstok🙈 Eerlijk, niet perse maar thuis zeiden ze dan dat ik maar niet met mijn neus voorop had moeten gaan staan, eigen schuld dus.
Is natuurlijk ook lastig voor de ME, ze kunnen moeilijk eerst met iedereen in discussie gaan. En vaak hebben ze de groep dan al een aantal keer gewaarschuwd.
+1/-0

 
Niet zo naïef Hendrikus, 80% van die knokploegen die als het fout gaat zich beroepen op recht, is uit op sensatie en knokken graag, tegen iemand die niet terug mag slaan.
+1/-0

 
9 uur geleden
Klopt ik kende er zelf een paar die zich vrijwillig opgaven voor de ME, maar dan nog steeds gaan die niet zomaar uit zichzelf meppen. Dan is daar echt wel wat aan vooraf gegaan.
Voorbeeldje:
-Bayern Munchen, Stratumseind tot vier keer toe omgeroepen dat we daar weg moesten wezen anders zou er geweld gebruikt worden. Vervolgens bereden politie dwars door de straat heen en dan hoor ik om mij heen dat het onnodig politiegeweld is?
-18 September plein, Coronarellen. Meerder keren mensen gesommeerd om daar weg te gaan. Gewoon blijven staan en vervolgens een waterkanon op je kloten krijgen en dan huilend naar de pers lopen.
Maar je hebt wel gelijk dat ze maar wat graag het commando krijgen om geweld te mogen gebruiken(een gedeelte tenminste).
+2/-0

 
18 uur geleden
Kijk jij snapt het! Ik was er ook bij in Lens en alles is totaal uit zijn verband gerukt. Ga al dertig jaar mee met PSV en steevast is het in Frankrijk dikke ellende en in GEEN ENKEL ander land....

Eenieder mag hier zelf zijn conclusies trekken! De mijne is dat de Franse GandARMErie pest pleu... volk is...
+5/-0

 
14 uur geleden
Nantes en Auxerre waren , wat betreft sfeer, best oke toch.(Tot het moment daar in Nantes doordrong)
+1/-0

 
14 uur geleden
Auxerre uit is misschien wel de meest droevige uitwedstrijd ooit qua beleving. Dat was zo treurig dat zelfs zwarte hoodies niets uit konden richten ;)
+3/-0

 
10 uur geleden
Troosteloze 0-0 in een eveneens troosteloos stadion in een of ander gehucht tussen landerijen....maar he..We waren er wel bij.
+1/-0

 
10 uur geleden
Haha nee maat, die waren toen nog niet "in"...
+2/-0

19 uur geleden
Absolute waanzin om daar een week van tevoren mee aan te komen als het gebaseerd is op gebeurtenissen van een jaar geleden. Maar hee we hebben het over Fransen he, die kijken niet vooruit en gaan pas handelen als het bijna te laat is, klootjesvolk. Superzuur voor die 80% die van goede wil is natuurlijk. En ja ik zeg 80% omdat het groepje stiekem een stuk groter is als "die paar die het verzieken voor de rest" .
Ik ben jaren en jaren trots geweest op onze uitsupporters, van "famous for not travelling" tot uitverkochte uitvakken en altijd zonder gedoe en met veel sfeer. Maar de laatste tijd komen we wel erg vaak negatief in het nieuws en daar baal ik van. En ze zullen best wel eens uitgedaagd worden wat het dan overigens nog niet goed praat. Als je op pad gaat met bivakmutsen vuurwerk en evt. wapens dan is daar al de basis voor ongeregeldheden gelegd. Grote kans dat dat dezelfde helden zijn die thuis NEC families achtervolgen naar hun auto's en tijdens de kampioenswedstrijd met een masker op langs de lijn staan. Want hoe stoer ze ook zijn ze willen toch liever niet gezien worden. Zou me niks verbazen als het na dit seizoen helemaal over is met uit supporters en dat is doodzonde maar absoluut begrijpelijk helaas.
+4/-1

18 uur geleden
Ik ben werkelijk waar met stomheid geslagen hoe dit ridicule besluit hier nog goed gepraat wordt ook. Ten eerste slaat het nergens op en ten tweede start je voor 2.000 man een kaartverkoop en dan trek je een week voor de wedstrijd je keutel in.

Maar ik heb nieuws voor ze: wij gaan toch!
+2/-0

 
17 uur geleden
Precies dit gedrag is waar Hendrikus naar verwijst. En daarom staan we dus overal in het buitenland slecht aangeschreven. Just saying..
+2/-0

 
14 uur geleden
Welk gedrag doel je hier precies op?
+2/-0

 
10 uur geleden
Ja inderdaad, verklaar je nader???
+1/-0

 
9 uur geleden
Ik denk dat hij refereert aan een eerdere post van mij waarin ik zei dat Nederlanders schijt hebben aan gezag en het altijd beter denken te weten. Maar dat is mijn aanname😊
+1/-0

17 uur geleden
Volkomen belachelijk besluit om 2.000 man, waarvan een groot deel reis- en verblijfkosten heeft gemaakt (een Europese away-day is tenslotte een mini-vakantie), een week voor de wedstrijd te melden dat ze niet welkom zijn. Franse hotels zijn over het algemeen niet goedkoop, dus dat is een behoorlijke financiële strop.

Er wordt hier gewezen naar "de autoriteiten" en zelfs gesproken over een algeheel reisverbod naar of binnen Parijs. Geldt dat dan alleen voor PSV-supporters, of voor de honderdduizenden toeristen die op dagbasis in de stad aankomen? Als er een of andere zware terroristische dreiging is waar wij niet van weten, is het natuurlijk wel weer een ander verhaal.

Anyway, ik snap ook de geluiden hier dat "we" het met alle ellende van de afgelopen jaren ook wel een beetje over onszelf afroepen. Als "we" ons gewoon gedragen en niet voor problemen zorgen, dan zullen de autoriteiten zich niet zo snel genoodzaakt zien om zich zorgen te maken.

Aan de andere kant heb je tegenwoordig ook regelmatig de geluiden dat uitsupporters nogal vijandelijk worden ontvangen door de fans van de thuisploeg. Zeker als je richting het oosten van Europa gaat, zijn de adviezen toch vaak om je niet zichtbaar als supporter te kleden.

Al met al wordt het op deze manier steeds minder leuk om je club achterna te reizen en (ongemerkt) zijn we al een tijdje onderweg naar een voetbalbeleving waarin voor uitsupporters geen plaats meer zal zijn. Kwestie van tijd. Jammer, omdat het wel echt iets toevoegt. Maar ook logisch, omdat er tegenwoordig echt een shitload aan idioten lijkt te zijn.
+2/-0

17 uur geleden
Ondanks het risico op een ban, kan ik het niet nalaten te reageren.

Het gaat hier om totaal 2 verschillende zaken.
Laat ik beginnen met het verbod van de Franse autoriteiten. Het is volslagen belachelijk dat ze op deze termijn, met deze motivatie komen. Al zouden ze Lens als voorbeeld willen gebruiken, dan toch minimaal een jaar eerder. Bv destijds een statement maken dat PSV fans tot nader orde niet meer welkom zijn. Door het nu te doen, riekt het naar onmacht binnen de eigen gelederen. Schande, echt schande.

Dan heb ik nieuws voor onze mede fans die hier generaliseren door weer de hoodie kaart te trekken.
Bewust even in hoofdletters voor de notulen: IK HEB EEN AFKEER VOOR GEWELD, SLOPEN EN INTIMIDEREN.
Maar ik heb wel een zwarte jas, zelfs een zwarte hoodie en die heb ik ook wel eens aan naar wedstrijden. Dat kansloze gelul door dat elke keer op te werpen.

Ik ben geen calimero, en vind wel degelijk terecht dat we, maar eigenlijk elke club, gestraft moet worden bij overtredingen in de vormen zoals in kapitale letters beschreven.

Ik ben ook benieuwd of diezelfde fans ook bekers pis over zich heen laten gooien (lens) of in het gezicht laten spugen (madrid). Nog een keer, dat rechtvaardigd nooit dat je zelf mag slopen of intimideren. Of vernederen zoals in madrid. Maar het zou de fans sieren door bv Lens het hele verhaal te lezen. Dat de aanleiding echt niet uit Eindhoven kwam.

Ik wens forum maat SouBa veel plezier in Parijs, groot gelijk dat hij gaat. Met of zonder hoodie.
+6/-0

16 uur geleden
De hele wereld was welkom op de recente Olympische spelen maar blijkbaar kunnen ze enkele in het zwart geklede “supporters “ niet aan Vreemd verhaal. En de echte supporters met een rood-wit hart zijn weer eens de dupe
+2/-0

16 uur geleden
Ik vind de ban ook totale onzin vind, al is het maar omdat er in Frankrijk regelmatig wat gebeurd wat veel extremer is dan wat er in lens gebeurde, zijn al die clubs niet welkom in Parijs?

Vanuit supportersperspectief vind ik ook dat dit veel te laat gecommuniceerd is, vanuit overheidsperspectief vind ik er iets voor te zeggen.
Ik kan me goed voorstellen dat je als overheid je agenda en beslistermijn niet gaat laten bepalen door de uefa, maar gewoon je standaard beslisprocedure voor evenementen gebruikt.
+1/-0

15 uur geleden
Frankrijk altijd wat kunnen er niets van ,alle clubs daar geweest met veel hooligans en nu 1 week voor de wedstrijd niet welkom en alles geboekt gelukkig het meeste kunnen annuleren maar had er veel zin in 3 dagen Parijs,,Brest zou het ook niet worden lijkt me ...
+1/-0

15 uur geleden
Dat supportersverhaal over de supporters wordt er door de Fransen met de haren bijgesleept. Is gewoon onzinnig en betreft een binnenlandse aangelegenheid die ze zo proberen te verkopen. Als je alle supportersgroepen in Europa vergelijkt en de zgn rotzooi die ze hebben veroorzaakt dan komt PSV hooguit aan de onderkant van de middenlinie uit. Nee, de Franse politie zit aan haar tax (na de OS) en wil geen politie hiervoor leveren. Dat is ook de reden dat het besluit zo laat wordt medegedeeld.
+2/-0

15 uur geleden
Wat en shit volk die Parijzenaren. Veel (zakelijke) contacten gehad maar zijn en blijven arrogant. Hetzelfde geld voor die k*t club PSG. Hopelijk gaat PSV daar een resultaat halen. Gun dit bij elkaar gekocht zooitje helemaal niks.
+1/-0

9 uur geleden
Verbeter de wereld en begin bij jezelf. Iedereen die vindt dat dit een belachelijk besluit is moet gewoon simpelweg naar de feiten kijken. Ik ga al jaren niet meer mee in het uitvak omdat ik me simpelweg niet als een varken wil laten behandelen. Daar ben ik net iets te oud voor geworden. En met een beetje creativiteit is er in elk stadion op elke plek een kaartje te krijgen. Ook in Parijs. Je niet als een idioot gedragen, netjes bonjour en merci zeggen en niemand die vragen stelt.
Ook ik zat in Lens op de tribune en schaamde me kapot voor wat er in het uitvak stond. Dat je niet als prins carnaval verkleed in dat vak gaat staan heb ik alle begrip voor. Maar een vak vol met zwarte gemaskerde hoodies slaat echt helemaal nergens op. Je bent niet bij een crematie. Heeft helemaal niks met PSV of met de cultuur van PSV te maken. Heeft alles te maken met een bepaalde subcultuur die iedereen maar normaal moet vinden. Want als je dat niet doet ben je geen echte supporter. Prima, dan ben ik maar geen echte supporter. Heb al 50 jaar een seizoenkaart en zit tegen de 100 Europese uitwedstrijden aan. Wie biedt meer??
En dit gebeurd niet alleen in Lens, dit gebeurd ook in Sevilla, in Dortmund, in Londen en ga zo maar door. Maar ook in Heerenveen of Arnhem. En elke keer is het signalement hetzelfde. Kijk is hoe stoer we zijn.
Belachelijk dat ze het zo laat bekend maken?! Nee, daar is helemaal niks belachelijks aan. De plaatselijke overheid wil niet verrast worden. Dus verrassen ze de groep die de overlast veroorzaakt. En dan geef je ze niet de tijd om nog wat anders te regelen. Ik vind dat ze het nog steeds vroeg bekend maken.
Nogmaals steun je club. Treks iets roodwits aan. Want daar zijn we toch zo trots op met zn allen? Laat dat dan zien. Doe normaal en je wordt overal met open armen ontvangen.
+5/-0

 
9 uur geleden
Ben het voor een flink gedeelte met je eens maar ik vind het WEL belachelijk dat ze het nu pas bekend maken. Je kunt toch niet een maatregel verzinnen waarvan minimaal 80/90% van de "slachtoffers" er niets aan kunnen doen. Dus alleen om de kwaadwillende idioten te zieken vind jij dit een verantwoorde maatregel? Dat valt voor mij in de categorie "schieten met hagel" dan raak je er altijd wel een waar het voor bedoeld is. Dus als ze morgen ineens de A2 bij Utrecht dichtgooien omdat anders mensen misschien een andere route gaan zoeken vind jij dat geen probleem?
+1/-0

 
8 uur geleden
Controleren op hardrijden doen ze ook niet voor die sukkel die 3km per uur te hard rijdt. Maar dat noemen ze dan bijvangst. Helaas hier precies hetzelfde. Wellicht dat deze "supporters" een keertje in een spiegel kunnen kijken...
+2/-0

 
5 uur geleden
Als PSV zijn eigen supporters niet onder controle heeft is het niet gek dat andere clubs daar hun eigen maatregelen tegen treffen.

We hebben het nu over excessen zoals tegen Lens maar vergeten dat het ondertussen keer op keer raak is. Het vuurwerk in Heerenveen maar ook dit jaar weer uit tegen (volgens mij) Willem II. Ook thuis tegen Sporting buiten het stadion weer een groep opgefokte hoodies die met hun doorgesnoven kop wat Portugezen op moeten jagen. Het kampioensfeest waar dezelfde groep weer op het veld staat terwijl 35.000 man braaf op hun plek blijft. Het is structureel hetzelfde groepje waar niet of onvoldoende tegen wordt opgetreden.
+2/-0

 
9 uur geleden (gewijzigd)
Volledig eens met Almere Vak V. Zelf zit ik op 50+ Europese uitwedstrijden en ben in alle uithoeken van Europa geweest en nog nergens problemen ondervonden. Gedraag je normaal, je bent tenslotte ergens te gast, en je kunt overal terecht.
+2/-0

 
7 uur geleden
Dikke plus voor Almere. Laten ook de gemaskerde veldbestorming bij de kampioenswedstrijd afgelopen mei niet vergeten. Maar die 5-jarige spelerskinderen die met angst in de ogen op de vlucht sloegen voor de hoodies die zullen het waarschijnlijk ook wel zelf uitgelokt hebben.
+3/-0

 
4 uur geleden
Kan het op hoofdlijnen eigenlijk best met je eens zijn. Goed gemotiveerd ook. Daar komen we tenminste in de dialoog ergens mee. Dus dank daarvoor.

Het stukje over; "Want als je dat niet doet ben je geen echte supporter", wie zegt dat? Zegt mij net zoveel, niks, als wanneer iemand een zwarte jas en/of hoodie aanheeft geen supporter zou zijn.

Ik denk dat wij ongeveer hetzelfde trackrecord hebben qua aantallen. Ook dat zegt me trouwens niet alles. Ik mijd ook de uitvakken liever, net zoals ik ook niet op de fanpleinen zit/sta maar liever in kleine bruin cafetjes met mijn maten een pint drink, maar dit terzijde.

Ik snap overigens niet wat pak em beet Heerenveen of willem 2 met het besluit van parijs te maken heeft. Die hebben echt niet gekeken naar die "10 fakkels" en gedacht, dit moeten we uit de stad hebben. Hoe gaan ze dan om met, pak em beet, marseille. Of hun eigen lieverdjes?

Gaat me niet om gedrag van onze aanhang. Dat wil ook niet bagataliseren, maar dat ik niet geloof dat het de reden is. En al zeker niet zo laat.
+1/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.821 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko barman bosz bot brest dams eredivisie feyenoord flamingo getracked girona hendrikus ihattaren ingecalculeerd ingeslagen intensiteit jong juve juventus karsdorp lozano mauro perisic rkc roglic schouten sporting tillman vaio veerman