Transparent
Inloggen
Sluiten

Geen minuten voor Til bij verlies Oranje

14 oktober 2024 21:33
Foto: Pro Shots

Geen minuten voor Til bij verlies Oranje; image source: Pro Shots

Het Nederlands Elftal is vanavond redelijk kansloos ten onder gegaan in München. Duitsland leek al vroeg op voorsprong te komen via Jamie Leweling, al werd die nog afgekeurd wegens discutabel buitenspel. Vervolgens begon het team van Julian Nagelsmann aan een masterclass en mocht Oranje van geluk spreken dat het de rust haalde met 0-0. In de fase kort na rust leek de ploeg van Ronald Koeman het initiatief wat naar zich toe te trekken maar halverwege de tweede helft maakte Jamie Leweling een eind aan alle illusies door nu wel de trekker op vernietigende wijze over te halen en aan te tekenen voor de openingstreffer. Het bleek de enige treffer van de avond.

Doordat Hongarije haar wedstrijd op bezoek in Bosnië-Herzegovina met 0-2 won, staan de Hongaren nu in punten gelijk met het Nederlands Elftal. Wel hebben de Hongaren een aanzienlijk minder doelsaldo. Volgende maand treft Oranje de Hongaren weer in Amsterdam, drie dagen later wordt de groepsfase in de UEFA Nations League afgerond met een uitduel in Bosnië-Herzegovina. Nederland moet bij de beste twee eindigen om zich te plaatsen voor de kwartfinale van de Nations League.

Guus Til bleef de volledige wedstrijd op de bank, wel startten voormalige PSV'ers Xavi Simons, Cody Gakpo en Denzel Dumfries in de basis, Donyell Malen mocht direct na de rust invallen maar was ook niet in staat de Duitsers pijn te doen. Wel kwam hij met een pegel van afstand nog dichtbij, de aanvaller van Borussia Dortmund vond echter debutant Oliver Baumann op zijn weg in de slotfase van de wedstrijd. Het zou voor het Nederlands Elftal vanavond ook teveel geweest zijn, met 1-0 is het team van bondscoach Ronald Koeman er genadig afgekomen in München.




Discussieer mee op de forums


Tags

oranje hongaren til bosnie herzegovina jamie koeman leweling nations afgekomen baumann cody discutabel dortmund duitsland dumfries gakpo genadig hongarije illusies julian malen masterclass nagelsmann nederland oliver pegel simons trekker uefa vernietigende xavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


19 uur geleden
Gelukkig is dat interland voetbal weeer voorbij en gaat de competitie verder.Vervelende onderbreking.
+3/-0

18 uur geleden
Het schijnt dat Brobbey in de basis stond, ik heb hem echter niet gezien.
+3/-0

 
Dus zelfs onzichtbaar lukt het hem ocherm niet te scoren ? ;-)
+2/-0

 
13 uur geleden
Heeft hij bruikbare ballen gekregen ?
+1/-0

 
12 uur geleden
Heel weinig, maar wat hij wel kreeg was niet veel. Terwijl hij bekend moeten staan om een vast aanspeelpunt te zijn die de bal vasthoudt.
+1/-0

17 uur geleden
Naar mijn mening speelde Duitsland ook heel slordig. Het is niet voor niets dat ze zo weinig creëerden tegen een slecht Nederland.
+1/-0

17 uur geleden
Nederland is gewoon een soort Go Ahead Eagles in het Europese voetbal. Prima elftal als je tegen de kneusjes speelt, maar zodra je een echte tegenstander tegenkomt, niks meer te vertellen hebben.

Duitsland is een goed land, maar op het EK hebben we ook gezien dat ze zeker niet met kop en schouders boven de rest uitsteken. Als je ziet dat ze ons bij vlagen echt hebben weggespeeld in de 2 wedstrijden in de Nations League, kun je niet anders dan concluderen dat ons spelersmateriaal gewoon van subtop-niveau is.

Geen schande, maar zoals wel vaker lijken "wij" volkomen ten onrechte te vinden dat we de beste van de wereld zijn.
+1/-0

 
16 uur geleden
Met wie bedoel je 'wij'? Ik denk dat de meeste NL'ers, net als ik, Oranje momenteel helemaal niet zo goed vinden, dat was tijdens het EK al zo.
+1/-0

 
15 uur geleden (gewijzigd)
Ik bedoel dan voornamelijk het leger aan journalisten en analisten, de 'algemene opinie'. Ik had op het EK ook geen verwachtingen, en alleen dankzij de gunstige loting hebben we (met veel pijn en moeite) de halve finale gehaald.

Alle artikelen in kranten en op voetbalsites gaan nu over de wanprestatie van Oranje. Nergens heb ik het geluid gehoord dat Duitsland nu eenmaal beter is dan Nederland, en dat een nederlaag daarom in de lijn der verwachtingen had mogen liggen. Nee, iedereen zoekt weer naar zondebokken bij de spelers die onder de maat waren. En als we straks weer een keer van Bosnië winnen, prijzen we dezelfde Timber en Reijnders weer de hemel in als ware het Europese topmiddenvelders. Precies zoals continu gebeurt met Joey Veerman na een goede of slechte wedstrijd.

Het Nederlands elftal bestaat gewoon uit een groepje Europese subtoppers. Niks om je voor te schamen, maar het is over het algemeen gewoon geen "dragende speler voor een topclub"-materiaal.
+1/-0

 
12 uur geleden (gewijzigd)
Ik weet niet wat jij leest en kijkt, maar wat ik gezien en gelezen heb wordt overal wel degelijk gezegd dat Duitsland gewoonweg beter is momenteel dan NL. (PSV zal overigens ook nog flink moeten verbeteren voordat we dadelijk op 1 of 2 punten eindigen in de CL)
+1/-0

 
13 uur geleden
Ik vind het NL-elftal al een jaar of 5 erg matig. Het komt door de kwalitieit van de spelers, maar volgens mij ook door hoe ze met elkaar om gaan. Vroeger roepen ze op het veld steeds van alles tegen elkaar. Misschien was het toen wat aan de grove/lompe kant, maar dan krijg je wel meer een eenheid in het team.
+1/-0

 
12 uur geleden
Het heeft mi maar met 2 zaken te maken: 1. Kwaliteit van spelers 2. Speelwijze en hoe spelers daarin gebruikt worden hun kracht/sterkes naar voren te laten komen. Het is zeldzaam dat een speler niet tot het uiterste gaat in zo'n wedstrijd, cq 'slechte instelling' heeft.
+1/-0

16 uur geleden
Wees blij, van deze wedstrijd wil je toch geen deel uitgemaakt hebben.
+1/-0

16 uur geleden
Voor het eerst in lange tijd weer eens een wedstrijd gekeken. Ik vond het achteraf van vd Vaart wel chic dat hij timber vergeleek met veerman. Oftewel, joey kreeg een strontbak aan verwijten over zich heen, maar wat timber liet zien was helemaal dramatisch.

Hopelijk komt iedereen fit terug, en kunnen we weer aan echte wedstrijden beginnen.
+1/-0

 
13 uur geleden
Als op zo'n plek op het veld er om je heen zo veel fout is het lastig om dat wel goed te spelen. Dat geldt voor beide spelers.
+1/-0

15 uur geleden
Mede omdat er geen PSVers speelden heb ik deze wedstrijd bewust niet gekeken, ben een beetje klaar met de KNVB - Ned 11tal. Middelmaat en UEFA Nations league en vriendschappelijke wedstrijden boeien me niet meer.
+1/-0

14 uur geleden
Ik vond Malen nog wel aardig, zou dat niks voor ons zijn😊
+1/-0

 
13 uur geleden
Hij zou wat meer voorin moeten blijven. Neemt nu wat teveel taken op zich, maar zou met zijn snelheid in balbezit altijd voorin aanwezig moeten zijn.
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko barman bosz bot brest dams eredivisie feyenoord flamingo getracked girona hendrikus ihattaren ingecalculeerd ingeslagen intensiteit jong juve juventus karsdorp lozano mauro perisic rkc roglic schouten sporting tillman vaio veerman