Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden



PSV overtuigt ook tegen Arsenal en krijgt met gelijkspel te weinig


Tijdstip
12 december 2023
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Champions League
Televisiezender
RTL 7


PSV overtuigt ook tegen Arsenal en krijgt met gelijkspel te weinig; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV overtuigt ook tegen Arsenal en krijgt met gelijkspel te weinig

PSV heeft de groepsfase van de Champions League afgesloten met een gelijkspel. De thuiswedstrijd tegen Arsenal eindigde in 1-1. Yorbe Vertessen maakte het enige doelpunt voor de ploeg van Peter Bosz.

Peter Bosz koos ervoor om meerdere spelers rust te geven en gaf daarmee onder meer Armando Obispo en Mauro Júnior een basisplaats. Het tweetal was vanwege blessures maandenlang niet inzetbaar en hadden nu hun eerste basisplek van dit seizoen in een officieel duel.

Al snel kreeg PSV een enorme kans na een uitstekende actie van Malik Tillman. Hij stuurde Johan Bakayoko diep, waarna Patrick van Aanholt de voorzet die volgde net niet in het doel kon tikken. Ricardo Pepi kreeg vervolgens de rebound voor zijn voeten, maar via een verdediger ging zijn inzet over het doel.

PSV nam vanaf dat moment het heft in handen en ging vol op jacht naar de openingstreffer. Yorbe Vertessen was dicht bij dat doelpunt na een voorzet van Jordan Teze, maar zijn kopbal ging op de paal. Enkele minuten later ging bovendien een schot van Bakayoko net naast het doel.

Na een half uur spelen leek Pepi ook weer een goede kans te krijgen, maar hij had net iets teveel tijd nodig om de bal onder controle te krijgen waardoor Arsenal kon uitverdedigen. De Engelsen waren zelf nauwelijks gevaarlijk geworden, maar vlak voor rust wisten ze toch plotseling op voorsprong te komen. Na een uitstekende aanval was het Arsenal-spits Nketiah die via de paal binnenschoot.

Ook in de tweede helft nam PSV het initiatief en dat leidde dit keer wel tot succes. Tillman stond met een uitstekende actie wederom aan het begin van een aanval en via Pepi kwam de bal bij Vertessen. De Belg schoot vervolgens via de binnenkant van de paal de volkomen terechte 1-1 tegen de touwen.

Arsenal had veel moeite met het spel van PSV en daarom werd na een uur spelen ingegrepen. Met Odegaard, Rice en White werden drie spelers binnen de lijnen gebracht die normaal gesproken in de basis staan, maar voor dit duel rust kregen.

Het was echter PSV dat snel een enorme kans kreeg. Saibari kwam in een duel met Rice als sterkste uit de bus, maar ook zijn poging belandde op de paal.

De storm van PSV leek te gaan liggen omdat de spelers moegestreden leken te zijn. Vlak voor tijd leek Arsenal daardoor alsnog met de winst aan de haal te gaan nadat Walter Benítez mis zat bij een vrije trap. Vanwege hinderlijk buitenspel van Arsenal-verdediger Gabriel werd het doelpunt echter toch afgekeurd en ontsnapte PSV.

In de blessuretijd kreeg PSV toch nog een grote kans op de overwinning toen de ingevallen Guus Til werd diepgestuurd. Hij twijfelde echter te lang om voor een voorzet of toch voor eigen succes te gaan, waardoor beide kansrijke opties eigenlijk allebei afvielen en hij uiteindelijk vanuit een onmogelijke hoek naast het doel schoot.

PSV sloot de groepsfase van de Champions League daarmee af met een gelijkspel en hoort maandagmiddag wie de tegenstander zal zijn in de achste finale.


[video] Highlights PSV - Arsenal


André Ramalho: 'Voor iedereen die gekeken heeft was het een mooie wedstrijd'

In gesprek met RTL 7 was André Ramalho vooral trots na de wedstrijd tegen Arsenal. "Het was een zware wedstrijd zoals we hadden verwacht. We speelden tegen een heel sterke tegenstander en hebben een heel goede wedstrijd gespeeld", aldus Ramalho. "Wij hebben de betere kansen gehad en misschien ook wel moeten winnen, maar zij kregen ook een paar kansen. Voor iedereen die gekeken heeft was het een mooie wedstrijd."

De verdediger stond zelf op scherp en moest zich dus in de duels inhouden. "Dat is altijd lastig, maar je kan daar ook niet teveel mee bezig zijn", zo gaf hij aan. "Soms is het gewoon nodig om een gele kaart te pakken om een gevaarlijke situatie te voorkomen. In de duels moest ik gewoon slim zijn, want anders zou ik de volgende wedstrijd moeten missen. Volgens mij is het wel goed gegaan."

PSV zal na de winter uitkomen in de achtste finale van de Champions League. "Dat is echt een geweldig gevoel en dit team verdient dat ook", zei hij daarover. "Zeker vandaag als je met veel wijzigingen nog steeds hetzelfde niveau weet te halen. We hebben veel kansen gecreëerd en een goede wedstrijd gespeeld tegen een van de beste ploegen ter wereld van dit moment. Dit laat zien hoeveel kwaliteit wij als ploeg hebben en dat we klaar zijn om in de knock-out fase uit te komen. PSV hoort gewoon op dat niveau thuis tussen de beste ploegen die er zijn."


[video] Interviews | Bijzondere avond


Yorbe Vertessen: 'Ik vond dat wij de beste kansen hadden'

Yorbe Vertessen kreeg in gesprek met RTL 7 de opmerking dat hij het had verdiend om door de UEFA verkozen te worden als Man of the Match. "Wij hebben allemaal prima gespeeld. Ismael verdient het gewoon, net zoals vorige keer Bakayoko dat was", aldus Vertessen. "Ik gun het ze allemaal."

De aanvaller had het in het begin van de wedstrijd nog lastig. "Arsenal speelde heel goed positiespel. Ik vond wel dat wij de beste kansen hadden, maar zij maken met hun positiespel toch de eerste goal", zo gaf hij aan. "We moesten daarom een tandje bijschakelen en dat hebben we in de tweede helft wel goed gedaan."

Vertessen was in de eerste helft al dicht bij een doelpunt met een kopbal op de paal. "Het was net niet goed genoeg helaas", zei hij daarover. "Het was jammer omdat ik vond dat we op dat moment de beste kansen hadden. Dit zou dus een mooie beloning zijn geweest."

In de tweede helft kwam hij alsnog tot scoren. "Pepi kreeg de bal en net zoals in de eerste helft kwam ik er overheen. Hij geeft hem perfect in de loop mee en ik krul hem vervolgens in de verre hoek", reageerde hij daarop. "Daar was ik heel blij mee en hopelijk volgen er nog meer goals."


[video] PSV verliest wéér niet | 'Het is ronduit indrukwekkend'


Peter Bosz: 'Ik ben trots hoe wij vandaag hebben gespeeld'

In gesprek met RTL 7 was Peter Bosz trots op zijn ploeg. "Hoe wij met dit elftal hebben gespeeld. Met Armando en Mauro die er na lange tijd weer bij waren. In deze samenstelling hebben wij nog niet veel gespeeld en als je ziet hoe wij dat gedaan hebben, vind ik dat wel goed", aldus Bosz.

Gevraagd werd aan de trainer welke spelers hij er bovenuit vond steken. "Dat waren er wel een paar. Tillman was echt goed, Saibari was uitstekend en Van Aanholt heeft het als verdedigende middenvelder uitstekend gedaan", zo gaf hij aan. "Ik kan eigenlijk wel het hele elftal nu langs gaan lopen, want we hebben gewoon goed gespeeld."

Na afloop sprak de trainer nog met Arsenal-middenvelder Kai Havertz, die hij nog kende uit zijn periode bij Bayer Leverkusen. "Hij moest lachen. Zij wilden ons vol onder druk zetten, maar dat lukte ze niet. Daar was hij verrast over", zei Bosz daarover.


Ismael Saibari: 'Iedereen heeft top gespeeld en iedereen bracht energie'

Ismael Saibari werd door de UEFA uitgeroepen tot Man of the Match, maar in gesprek met RTL 7 gaf hij zelf aan dat meer spelers dat hadden verdiend. "Vertessen, Tillman. Eigenlijk het hele team", aldus Saibari. "Iedereen heeft top gespeeld en iedereen bracht energie. Dat is alleen maar mooi."

Gevraagd werd of de uitslag uiteindelijk terecht was. "Over de hele wedstrijd gezien was dit wel het minimale", zo gaf hij aan. "We hadden hier ook gewoon kunnen winnen. We hebben een hoop grote kansen gecreëerd en gehad, maar spijtig genoeg miste ik die."

Saibari kreeg ook nog de vraag welke club hij in de achtste finale wil treffen. "Dat maakt me echt niet uit", zei hij daarover. "Het zijn allemaal mooie ploegen, mooie affiches en mooie stadions. We zien het wel."


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Nketiah ('42)
Goal
1-1 Yorbe Vertessen ('50)
Scheidsrechter
Stieler (Dui)
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling PSV

Yorbe VertessenRicardo PepiJohan Bakayoko


Patrick van AanholtMalik TillmanIsmael Saibari


Mauro JúniorArmando ObispoAndré RamalhoJordan Teze


Walter Benítez

Wissels:

'74 Isaac Babadi voor Johan Bakayoko
'74 Sergiño Dest voor Ismael Saibari
'83 Guus Til voor Malik Tillman
'90 Fredrik Oppegård voor Yorbe Vertessen


Opstelling Arsenal FC

NelsonNketiahHavertz


TrossardJorginhoElneny


KiwiorGabrielSalibaCedric


Ramsdale

Wissels:

'61 Rice voor Elneny
'61 White voor Saliba
'61 Odegaard voor Cedric
'89 Smith-Rowe voor Havertz
'89 Jesus voor Nelson


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-1 (0-1)
 7 1-1 (0-1)
 5 1-1 (0-0)
 5 1-1 (0-0)
 5 1-1 (1-0)
 5 1-1 (1-1)
 5 1-1 (0-0)
 5 1-1 (1-0)
 5 1-1 (0-0)
10  5 1-1 (0-0)
11  5 1-1 (1-0)
12  5 1-1 (0-0)
13  5 1-1 (0-0)
14  5 1-1 (0-0)
15  5 1-1 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.42. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Malik Tillman (87 -> 5,0)
2. Ismael Saibari (48 -> 4,0)
3. Yorbe Vertessen (22 -> 3,0)
4. Johan Bakayoko (10 -> 2,0)
5. Jordan Teze (8 -> 1,0)
6. Ricardo Pepi (5 -> 0,0)
7. Patrick van Aanholt (3 -> 0,0)
7. André Ramalho (3 -> 0,0)
7. Armando Obispo (3 -> 0,0)
10. Luuk de Jong (2 -> 0,0)
11. Guus Til (1 -> 0,0)
12. Niemand (0 -> 0,0)
12. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
12. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
12. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
12. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
12. Livano Comenencia (0 -> 0,0)
12. Tygo Land (0 -> 0,0)
12. Julian Kwaaitaal (0 -> 0,0)
12. Isaac Babadi (0 -> 0,0)
12. Boy Waterman (0 -> 0,0)
12. Joey Veerman (0 -> 0,0)
12. Jerdy Schouten (0 -> 0,0)
12. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
12. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
12. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
12. Joël Drommel (0 -> 0,0)
12. Sergiño Dest (0 -> 0,0)
12. Noa Lang (0 -> 0,0)
12. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
12. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
12. Walter Benítez (0 -> 0,0)
12. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
12. Noni Madueke (0 -> 0,0)
12. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
12. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
12. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
12. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
12. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
12. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
12. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
12. Dennis Vos (0 -> 0,0)
12. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
12. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
12. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
12. Xavi Simons (0 -> 0,0)
12. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
12. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
12. Philipp Max (0 -> 0,0)
12. Sávio (0 -> 0,0)
12. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
12. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
12. Fábio Silva (0 -> 0,0)
12. Fedde Leysen (0 -> 0,0)
12. Armel Bella-Kotchap (0 -> 0,0)
12. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
12. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen



Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Vooral interessant om te kijken of het team dingen heeft bijgeleerd sinds de 0-4 nederlaag, en om te zien of PSV nu compacter kan spelen.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ik denk niet dat je serieuze conclusies kan gaan trekken uit de wedstrijd van morgen. Bij PSV gaan er spelers rust krijgen (lijkt me dat Ramalho en Boscagli sowieso niet gaan spelen omdat ze op scherp staan) en Arsenal zal helemaal met een B-elftal weer naar Eindhoven gaan komen.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Ik denk dat we achterin weinig keuze hebben om Ramalho en Boscagli niet op te stellen. Schouten, Teze en Bella Kochap ontbreken (hoogstwaarschijnlijk) dus hopelijk kunnen beide heren zich inhouden met het oog op een schorsing.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Je hebt inderdaad gelijk, al lijkt Teze wel te kunnen spelen als ik het goed begrijp. Dan maar mannetje lekker laten lopen.
+1/-0

5 maanden geleden
Na het verlies in de PL denk ik niet dat Arsenal hier gaat rusten want die hebben ook fans hè, zullen wel serieus aan de bak gaan en wij ook hoop ik.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Ze speelden vorig jaar in de Europa League al met een halve B-ploeg en toen speelden ze nog vol voor de groepswinst. Je hoeft geen geleerde te zijn om te voorspellen dat ze een groot deel van de basis nu weer rust gaan geven. Er staat voor hun helemaal niets meer op het spel en ze krijgen nog een zware maand voor de boeg. Die gaan natuurlijk iedere mogelijkheid aangrijpen om spelers rust te geven.
+1/-0

 
5 maanden geleden
@Por, mee eens. Dat er niet de druk op staat van een beslissings-wedstrijd dat snap ik ook wel, maar we spelen als ploeg uit de ED tegen een topploeg uit een competitie waerin het niveau enorm veel hoger is, en sneller gaat. Het is niet voor niks dat zo veel grote "talenten" van NL daar mislukken. En net zoals PSV nu eigenlijk een A-ploeg van rond de 16 spelers heeft, zijn de bankzitters daar ook van hoog niveau.
Ik ben dus benieuwd hoe PSV-B het tegen Arsenal-B gaat doen.
+1/-0

5 maanden geleden
Nou, dat wordt vanuit PSV-perspectief geen wedstrijd om conclusies uit te kunnen trekken. Als ik het zo lees, lijkt het erop dat we naast Lang, Lozano en Kotchap ook zonder Veerman, Schouten, Boscagli en Teze gaan spelen.

Wat blijft er dan over?

Benitez - Dest - Ramalho - Obispo - Van Aanholt - Saibari - Til - Tillman - Bakayoko - De Jong - Vertessen

In mijn ogen is dat gewoon veel te licht voor een CL-wedstrijd, ook al komt de B-keus van Arsenal op bezoek.

Uiteraard is de wedstrijd tegen AZ van komend weekend belangrijker. Laten we hopen dat we dan weer wat fitter zijn.
+1/-0

5 maanden geleden
Die winterstop kan niet snel genoeg komen. Behoorlijk wat pijntjes de laatste tijd.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Hopelijk zondag wel weer een aantal jongens fit..
Zou zonde zijn om een vervelende laatste week te gaan spelen na zo’n prachtige eerste seizoenshelft
+3/-0

5 maanden geleden
Eigenlijk kun je het deze wedstrijd niet goed doen. Als je verliest is Arsenal wederom een maatje te groot en is het "de jongens tegen de mannen". Als je wint komt dat omdat Arsenal met een B-elftal kwam.

Hoe dan ook staat er bijna 3 miljoen op het spel en 2 coefficiëntpunten. Met die laatste komen we in de top 32 van Europa terecht (ik weet het, stokpaardje van Toon, maar zegt toch iets over de prestaties van PSV in Europa de afgelopen 5 jaar). Daarnaast is een hoge positie op de UEFA club ranking van belang voor de nieuwe Champions League opzet.

Dus ik ga er vanuit dat het elftal (en publiek) er vol voor gaat vanavond!
+2/-0

 
5 maanden geleden
Niet helemaal waar want het lijkt erop dat ook wij met ons B-garnituur zullen aantreden. Geen Schouten, Veerman, Lang, Lozano. Teze en Boscagli twijfelgevallen en de Jong die waarschijnlijk vanaf de bank zal toekijken.
+2/-0

5 maanden geleden
Heel fijn dat we al geplaatst zijn, echt een wereldprestatie. maar ergens toch ook jammer dat er nu zo weinig op het spel staat. Ja, 3 miljoen ik weet het, dat is niet ''weinig'', maar toch leef ik heel anders nu toe naar deze wedstrijd dan naar de vorige 5. Vrees dat dit een ''kijken terwijl ik in huis aan het rommelen ben'' wedstrijd wordt. Terwijl ik normaal bijna in de tv hang. Ook hoeven de buren niet te vrezen voor geluidsoverlast denk ik. Maar nogmaals, ben heel blij met de kwalificatie.
+2/-0

5 maanden geleden
Als ik hier leest dat het B tegen B word dan word het een makkie voor ons;-)
+1/-0

5 maanden geleden
Een gelijkspel met deze opstelling zou ik al een wereldprestatie vinden.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Obispo zonder wedstrijdritme tegen Arsenal inzetten, Verrassend.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Pakte niet verkeerd uit en ritme op doen tegen Arsenal waar niet zoveel meer op het spel staat is wellicht ook handiger dan tegen AZ dit weekend. Oké, hopelijk wordt de competitie ook niet meer spannend dit seizoen, maar het is wel handig deze reeks nog even door te trekken en van mij mag dat record er ook wel aan.

Al kan ik er ook wel van genieten dat dat record juist precies dat seizoen was en ik zie PSV toch niet zomaar even de CL winnen.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Pakte zeker goed uit. Elke speler lijk wel vol zelfvertrouwen en in topvorm.
+1/-0

5 maanden geleden
Nou met deze 11 moet het dan maar gebeuren. Heb er nu wel een hard hoofd in. We gaan het zien.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Dit lijkt wel het C-team van PSV. Met zoveel dagen rust had ik toch net wat betere spelers opgesteld.
+1/-1

Kleine1 (geschorst)
5 maanden geleden
Tja, het is niet ons eerste team ….
Maar Marco van Basten zou ons liever met dit team tegen AZ zien spelen … nou, dan ban ik blij dat Marco niet onze trainer is … 😉
+3/-0

 
5 maanden geleden
Dat was ik sowieso al. Was geen grandioos succes als trainer.
+2/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Het valt me op zich niet eens heel erg tegen. Mauro doet een beetje eng af en toe, maar verder nog niet slecht. Alleen jammer dat ze de kansen niet beter benutten, en nog jammerder dat Arsenal dat wel doet.
En die hands al van Baka, da's dan helaas wel weer een beetje dom...
+1/-0

5 maanden geleden
Onverwachts een prima eerste helft. Meer dan genoeg kansen op een resultaat, maar je moet jezelf wel belonen met 1 of 2 goals.
+2/-0

5 maanden geleden
Ongelooflijk wat een ontwikkeling de spelers onder Bosz hebben doorgemaakt. Alle spelers zijn minimaal 50% beter geworden. Ik zit met plezier en trots naar deze ploeg te kijken. En mooi om de lang geblesseerden weer in actie te zien. Ook een dikke pluim voor Ramalho die gewoon weer een puike wedstrijd aflevert. Tillman laat ook zien wat hij in huis heeft, zou mooi zijn als hij definitief PSVer zou worden. De enige uitzondering vandaag is Vertessen. Die zal alleen meerwaarde hebben in slotfases als er veel ruimte is.
+8/-0

 
Kleine1 (geschorst)
5 maanden geleden
Ik dacht hetzelfde … je kunt gewoon zien dat alle spelers onder Bosz een giga stap hebben gemaakt.
Mooi om te zien dat zelfs met deze opstelling ons vaste spel gespeeld kan worden .
+1/-0

Kleine1 (geschorst)
5 maanden geleden
Gewoon heel knap gevoetbald, in de 1e helft, met dit team …
Flink wat kansen gecreerd, alleen beetje geluk ontbrak …
Mauro is de enige zwakke schakel tot nu toe … en naar mijn mening ging Saibari niet helemaal vrij uit bij dat doelpunt. Hij liet z’n man te makkelijk lopen, zonder zelf mee te gaan …
+2/-0

5 maanden geleden
Er wordt alleraardigst gevoetbald maar ipv dat wij 1-0 voorstaan zijn het wel de Londenaren,hopelijk weten ze dat in de 2e helft om te draaien.
+1/-0

5 maanden geleden
Jeetje jongens, we lopen echt lekker te voetballen. Ik ben best wel aan het genieten van ons B-elftalletje. ;) Je merkt dat er niet zoveel druk op staat en de jongens zich graag willen laten zien: er wordt fris en vrijuit gevoetbald. Soms zie ik ook voetbal om je vingers bij af te likken. Kortom fijn voetbalavondje en hopelijk pakken we nog 3 punten!
+3/-0

5 maanden geleden
Mooie goal Vertessen :) Hopen op snelle 2-1
+2/-0

5 maanden geleden
Ik geniet van PSV. Zoveel invallers en dan eigenlijk gewoon ons eigen spel spelen. Speciale vermelding voor Tillmann. Man wat is die beestachtig goed vandaag…..
+6/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Benitez is de laatste weken erg matig als ik het mag zeggen..
Steeds meer foutjes.

Hij is meteen weer scherp😜
+2/-2

5 maanden geleden
Gelukkig ging die er niet in. Dat was wel heel zuur en onverdiend geweest.
+1/-0

5 maanden geleden
Vermakelijke wedstrijd, goede uitslag. Tillman vanavond nog vastleggen voor 5 jaar. Heerlijk om te zien dat we zo'n brede selectie hebben, maar een echt beest centraal achterin zou toch wel fijn zijn. Doe me dat maar onder de kerstboom Ernie.
+8/-0

Kleine1 (geschorst)
5 maanden geleden
Ik denk dat ons “B-team” heel goed mee kan in de ED … 😉
+2/-0

5 maanden geleden
Genoten van dit elftal vandaag. Heel onverwachts met het team wat er stond, maar wat een kwaliteit hebben we rondlopen. Ook vanaf de bank. Arsenal stond later in de pot ook gewoon met Jesus en Odegaard en nog vond in ons beter. Onszelf wel een klein beetje tekort gedaan, want we hadden hier kunnen en misschien wel moeten winnen.
+4/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Je vergeet Rice nog en het feit dat het centrale duo gewoon het vaste basis duo is dat altijd speelt
+1/-0

 
5 maanden geleden
Oh ja Rice kwam er ook nog in. Centrale duo stond me ff niet zo voor de geest maar je hebt gelijk. Maakt het des te vreemder op zich dat we er uit met 4-0 vrij kansloos af gingen, al zijn we thuis altijd sterk. Maar heel mooi om te zien hoe ook de wissels er vol voor gingen!
+1/-0

Kleine1 (geschorst)
5 maanden geleden
Ik denk dat in deze wedstrijd misschien wel eens een basis kan zijn gelegd voor een duo Veerman-Tillman, en Schouten de verdediging in …
+3/-0

5 maanden geleden
1-1 is de terechte uitslag van deze wedstrijd. Wij hadden een penalty móeten krijgen, en bij de blunder van Benitez werden we weer geholpen door de grensrechter/VAR. Na het optreden van deze veredelde B-Ploeg zou ik het volgende doel willen stellen op 102 punten uit 34 wedstrijden in de competitie. Deze ploeg is zóveel beter dan de rest…. En Bosz gaat een standbeeld voor het stadion verdienen. Die krijgt zelfs Paul van Kemenade nog aan het voetballen. Ik loop al heel wat jaartjes mee, maar dit is misschien nog niet het beste maar zeker wel het leukste PSV dat ik ooit heb gezien.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Alleen wel met de voetjes op de vloer blijven, we hebben nog niks ;) Maar genieten is het zeker!
+2/-0

5 maanden geleden
Genoten van deze pot en dan met name van Saibari en Tillman.
+2/-0

5 maanden geleden
Prima wedstrijd! Beetje mazzel dat dat tegendoelpunt afgekeurd werd. We hadden er ook wel meer kunnen maken. En die passes van Tillman vandaag WOW wat vet
+1/-1

5 maanden geleden
Dit psv verbaast me elke week weer. Dit was gewoon zonder de sterke spelers uit de as, boscagli, Veerman, Schouten en Luuk. En dan gewoon de bovenliggende partij zijn tegen weliswaar de b-keus van de koploper van de PL, maar het laatste half uur ook gewoon tegen spelers van 100miljoen plus. Chapeau. En wat kan die Tilman goed zijn zeg. Ik snap nu de keuze tov Babadi, ondanks dat ik het wel jammer vind van die laatste
+1/-0

5 maanden geleden
Prima pot* net, fijn tempo, échte mannenvoetbal! Kon van begin tot eind alle kanten op. Ik heb genoten van de vele fraaie staaltjes voetbal, van beide ploegen, en kan derhalve dan ook prima leven mwt de 1-1 puntendeling. Happy-go-lucky!

*niet te verwarren met Lekkere lesbienne
+2/-0

5 maanden geleden
Ik zie een transformatie aankomen! Schouten een linie naar achter naast Boscagli. Veerman, Tillman, Saibari op het middenveld. Super aanvallend maar ja, als je de bal alleen maar hebt hoef je niet te verdedigen. Ik zie het Bosz nog doen ook!
+6/-1

5 maanden geleden
Prima spel, toch leuk dat we steeds een andere ''uitblinkende" 10 hebben. Iedere keer als ik denk dat we de beste gevonden hebben komt een ander van de drie weer bovendrijven. Till, Tillman en Saibari, wat een luxe !
+2/-0

5 maanden geleden
Vooraf al ontspannen naar het stadion, en achteraf gewoon zeggen dat het een hele leuke wedstrijd was. Ik vond tillman waanzinnig goed. We hadden het er over dat hij een beetje doet denken aan dimitri kokhlov, voor de oudere kijkers onder ons. Die liep ook kaarsrecht, sierlijk en kon zo goed voetballen. Saibari is al niet meer opvallend dat hij goed speelde.

Verder, en ik ben absoluut geen fan, een bijzondere vermelding voor obispo. Ik vond hem erg sterk.

Dank je wel PSV voor wéér een mooie avond dit seizoen. Op naar zondag, ik zie werkelijk niet hoe we die wedstrijd niet gaan winnen...
+1/-0

 
5 maanden geleden
Kokhlov verdedigde alleen voor geen meter mee meen ik. Obispo inderdaad verrassend, had hem al maanden niet echt meer aan het werk gezien en hij speelde prima, ook geen kramp ofzo :). Ik ben fan van Mauro, maar die vond ik nu weer een beetje tegenvallen. het is nog niet de oude Junior zullen we maar zeggen.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Klopt. Het ging mij om de motoriek, het in balans zijn. Verder totaal verschillende voetballer. Ik vind tillman wel een interessante speler, meer ook omdat hij donderdag tegen Heerenveen niet heel goed was. Saibari ook niet overigens.

Mauro was aandoenlijk, maar zat idd een paar keer mis. Misschien moet dat met westrijden weer komen.
+1/-0

5 maanden geleden
Wederom genoten.
Ik krijg het gevoel dat dit weer zo'n seizoen wordt waar we later van gaan zeggen.....weet je nog dat seizoen 2023-2024 toen we .......
Alles klopt en op een gegeven moment kom je als team in een flow en momentum dat je steeds sterker maakt. Noem het zelfvertrouwen en overtuiging.
Als we zondag dit jaar goed afsluiten en er na de winterstop meteen weer staan zonder de helaas ook bekende terugval van de laatste jaren dan mogen ze wel op gaan schieten met de renovatie van het stadhuisplein.
+3/-0