Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV eenvoudig naar bekerwinst tegen FC Twente


Tijdstip
17 januari 2024
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
KNVB Beker
Televisiezender
ESPN


PSV eenvoudig naar bekerwinst tegen FC Twente; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV eenvoudig naar bekerwinst tegen FC Twente

PSV heeft woensdagavond de achtste finale van de TOTO KNVB Beker weten te bereiken. De thuiswedstrijd tegen FC Twente eindigde in een 3-1 zege. Yorbe Vertessen, Luuk de Jong en Johan Bakayoko zorgden voor de doelpunten.

FC Twente koos er voor om de ploeg om te gooien en voor een zeer defensieve tactiek te kiezen. Zeker in de openingsfase pakte dat voor PSV uitstekend uit, want de ploeg van Peter Bosz kreeg in het eerste kwartier al enkele goede kansen. Met name Guus Til kreeg een enorme mogelijkheid om de score te openen, maar hij schoot over het doel.

Net toen de eerste storm leek te gaan liggen en PSV het iets rustiger aan deed, viel alsnog de volkomen terechte openingstreffer. Yorbe Vertessen trok naar binnen en schoot op heerlijke wijze de 1-0 in de verre hoek. Oud-PSV doelman Unnerstall was volkomen kansloos op het schot van de Belg.

Aan het spelbeeld veranderde vervolgens niets, want ook in de minuten daarna was PSV heer en meester op het veld en leek het een kwestie van tijd tot de 2-0 zou volgen. Twente-trainer Oostingh had na een half uur spelen ook genoeg gezien, aanvoerder Pröpper fakete een blessure en de gehele ploeg kon daardoor extra instructies ontvangen aan de zijlijn.

Wat volgde was een slordige fase van beide ploegen, waarbij knullig balverlies van beide kanten voor gevaar zorgde. Vlak voor rust leek Twente de aansluitingstreffer op een presenteerblaadje te krijgen na een verkeerde terugspeelbal van Olivier Boscagli, maar Joël Drommel kon nog net op tijd de bal wegschieten.

In de blessuretijd van de eerste helft ontsnapte FC Twente bovendien nog aan een rode kaart toen André Ramalho een stevige trap tegen zijn enkel kreeg en dit werd gemist door de scheidsrechter. Omdat er in deze fase van het toernooi echter nog geen VAR is, ontsnapte Ugalde en mocht hij blijven staan.

In de tweede helft oogde het spel aan beide kanten wat stroever en was er in de eerste minuten nauwelijks gevaar. Toch volgde tien minuten na rust wel de tweede treffer voor PSV. Uit een hoekschop van Malik Tillman kopte Luuk de Jong bij de tweede paal binnen en was de 2-0 een feit.

Enkele minuten later was het al opnieuw raak. Na een heerlijke aanval omspeelde Til Unnerstall en schoot op doel. Zijn inzet kon nog van de lijn worden gehaald, maar PSV kwam opnieuw in balbezit. Na een een-twee met Jordan Teze trok Johan Bakayoko naar binnen en dit keer was het de rechtsbuiten van PSV die hard in de verre hoek raak schoot.

Het duurde niet lang of de aansluitingstreffer volgde. De arbitrage miste dat er twee spelers van FC Twente buitenspel stonden, de aanval mocht daardoor blijven doorgaan en nadat André Ramalho werd geklopt in een persoonlijk duel zorgde Ugalde voor de 3-1.

Twente keer daardoor weer het geloof in een resultaat en wisselde meteen aanvallend. Omdat de Tukkers achterin een-op-een gingen spelen lag er voor PSV veel ruimte voor de tegenaanval, terwijl net Noa Lang en Hirving Lozano als invallers binnen de lijnen waren gekomen. Zeker in de eerste minuten na de wissels kwam al het gevaar van PSV, maar was de passing in de eindfase net te slordig om tot grote kansen te komen.

PSV leek de wedstrijd eenvoudig uit te kunnen spelen, maar in de laatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg FC Twente plotseling een grote kans toen Olivier Boscagli zijn man kwijt was en Van Wolfswinkel daardoor kon schieten. Joël Drommel wist echter redding te brengen.

Er werden nog vijf minuten aan blessuretijd gegeven en daarin kreeg FC Twente al snel weer een kans, maar opnieuw kon Drommel redding brengen. Een minuut later was PSV dicht bij een treffer na een schot van Noa Lang, maar Unnerstall wist de bal nog net over te tikken. In de laatste minuut van de blessuretijd kreeg PSV nog twee grote mogelijkheden om te scoren, maar was de pass net te slordig. Met een 3-1 overwinning was de volgende ronde echter een feit.

Volgende week woensdag zal om 20:00 uur in Rotterdam tegen Feyenoord worden gespeeld, terwijl aanstaande zaterdag al geloot zal worden voor de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker. Maar voor PSV wacht zondagmiddag eerst nog de uitwedstrijd tegen FC Utrecht en kan het Eredivisie-record verbroken gaan worden.


Yorbe Vertessen: 'Voor mij persoonlijk beter om ergens anders een stap te maken'

In gesprek met ESPN werd Yorbe Vertessen gevraagd naar zijn openingstreffer. "Dat was een mooie pegel. Mijn aanname was eigenlijk iets te ver naar buiten, maar uiteindelijk schiet ik hem prima binnen", aldus Vertessen. "Dat was vol op de wreef en daarna nog een mooi dansje erbij."

De Belg kreeg ook de vraag hoe hij reageerde op de boodschap van Peter Bosz dat hij niet wil dat Vertessen vertrekt. "Ik heb daar eigenlijk niet op gereageerd. Dat is zijn mening, maar wij hebben een andere mening", zo gaf hij aan. "Iedereen weet dat ik meer minuten wil, maar aan de andere kant is het ook mooi om hier te blijven, kampioen te worden en Champions League te spelen. Een slechte keuze is er eigenlijk niet, maar voor mij persoonlijk is het wel beter om ergens anders een stap te maken om meer minuten te maken."

Bij PSV is de concurrentie voor speeltijd enorm. "Daar moet ik nu mee dealen. Dat is het enige", zei hij daarover. "Als een transfer niet lukt moeten we gewoon doorgaan. Dat zal mentaal wel even een tikje zijn, maar ik moet gewoon hard blijven werken en mezelf laten zien. Misschien komt er dan nog wel iets moois op mijn pad."


Luuk de Jong: 'Je vraagt je toch af wie ons kan stoppen, maar we moeten niet arrogant gaan worden'

Luuk de Jong werd in gesprek met ESPN gevraagd of hij het lekker vond dat FC Twente hem vrij liet staan bij de 2-0. "Ik ben altijd benieuwd hoe een verdediger ons en vooral mij verdedigd bij standaardsituaties. Wij proberen altijd tactieken te verzinnen om mij of Ramalho vrij te laten koppen", aldus De Jong. "Het verbaasde mij eigenlijk dat ik de ruimte kreeg om in te lopen en daardoor de bal kon aanvallen. Ik liep uit de rug weg van die nummer acht en vanuit stilstand is het ontzettend moeilijk om die bal weg te kunnen koppen, waardoor ik in mijn loop het voordeel heb en binnen kan koppen."

Opnieuw was PSV in Nederland niet te kloppen. "Als je ziet hoe dominant wij weer in het eerste uur waren... Dat willen we natuurlijk negentig minuten vol kunnen houden, maar dat is moeilijk. Maar het is wel knap hoe we dat weer doen", zo gaf hij aan. "Je vraagt je dan toch af wie ons in Nederland kan stoppen, maar we moeten niet arrogant gaan worden. Iedere wedstrijd moeten wij honderd procent blijven geven en dan verwacht ik niet dat teams van ons kunnen winnen. Er komen zeker nog moeilijke wedstrijden aan, maar daar heb ik zeker vertrouwen in."

De Jong kreeg tot slot nog de vraag of hij het raar vond dat aan het begin van het seizoen werd getwijfeld of hij wel past in het spelsysteem van Peter Bosz. "Ja, want ik vind het lekker om druk te zetten. Dan ben ik bezig om de tegenstander af te jagen. Ik ben al blij als een centrale verdediger een blinde bal naar voren moet schieten, zodat wij in balbezit kunnen komen", zei hij daarover. "Maar als wij die bal veroveren staan we al meteen hoog bij de zestien. Uiteindelijk heb ik het gevoel dat je veel minder loopt als je goed hoog druk zet, omdat je dan niet eerst tachtig meter terug hoeft te gaan. Dat doen we goed met elkaar. Als wij op de helft van de tegenstander kunnen blijven, kost dat minder energie. Dan ben ik in mijn kracht en alle aanvallers vinden dat lekker, omdat we dan de acties kunnen blijven maken."


Peter Bosz: 'Als je van voetbal houdt, kun je hier wel van genieten'

In gesprek met ESPN gaf Peter Bosz aan dat hij bij bepaalde momenten had genoten. "Zeker bij de goals heb ik genoten. Dat begon al bij die goal van Yorbe, echt een geweldige goal. Maar die goal die Johan scoort... Alles wat daaraan vooraf ging en waar Guus hem al bijna maakt. Dat was heel leuk om naar te kijken", aldus Bosz. "Als je van voetbal houdt, kun je hier wel van genieten."

Bosz kreeg de vraag of het hem soms verbaasd hoe makkelijk PSV speelt. "Wel een beetje, want voor de wedstrijd moesten we al wisselen met Veerman die last had van zijn kuit en daar nemen we dan geen risico mee. En dan wordt Jerdy Schouten tijdens de wedstrijd ook nog ziek", zo gaf hij aan. "Maar Malik Tillman moest er dan aan het begin van de wedstrijd opeens op en dat was misschien wel onze beste man. Die vond ik echt geweldig spelen."

Het was aanvankelijk de bedoeling dat Tillman rust zou krijgen tegen FC Twente. "Voor de winterstop raakte hij geblesseerd toen hij teveel speelde en nu kreeg ik die signalen weer van de medische staf dat hij in het rood zat, maar nu brak nood wet", zei hij daarover. "Ik wilde hem uiteindelijk ook wisselen, maar er moesten een paar andere jongens af. Dan had ik de KNVB moeten bellen dat vijf wissels te weinig waren."


Bekerwedstrijd tegen FC Twente was jubileumduel in Philips Stadion

De bekerwedstrijd tegen FC Twente was een jubileumduel. Dat zocht het account PSVStats uit. Het was namelijk de 1500ste wedstrijd in het betaald voetbal die PSV in het Philips Stadion speelde. Op 5 december 1954 werd tegen Blauw Wit de eerste wedstrijd gespeeld en die eindigde in een 3-1 overwinning. Zes keer lukte het PSV om met dubbele cijfers te winnen.


Karakteristieken

Uitslag: 3-1 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Yorbe Vertessen ('19)
Goal
2-0 Luuk de Jong ('55)
Goal
3-0 Johan Bakayoko ('62)
Goal
3-1 Ugalde ('68)
Scheidsrechter
Manschot
Toeschouwers
34.400 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
FC Twente: Pröpper ('57)
Kaart
PSV: Jordan Teze ('64)
Kaart
FC Twente: Rots ('81)

Opstelling PSV

Yorbe VertessenLuuk de JongJohan Bakayoko


Malik TillmanGuus TilJerdy Schouten


Sergiño DestOlivier BoscagliAndré RamalhoJordan Teze


Joël Drommel

Wissels:

'66 Patrick van Aanholt voor Jerdy Schouten
'70 Noa Lang voor Yorbe Vertessen
'70 Hirving Lozano voor Johan Bakayoko
'82 Mauro Júnior voor Guus Til
'82 Ricardo Pepi voor Luuk de Jong


Opstelling FC Twente

Van WolfswinkelUgalde


VlapSadilekRegeer


SmalEitingPröpperBrunsBrenet


Unnerstall

Wissels:

'58 Steijn voor Regeer
'58 Rots voor Vlap
'69 Kjolo voor Eiting
'69 Van Bergen voor Ugalde
'72 Taha voor Sadilek


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 18 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 3-1 (1-0)
 7 3-1 (1-0)
 7 3-1 (1-0)
 7 3-1 (1-0)
 7 3-1 (1-0)
 7 3-1 (1-0)
 7 3-1 (1-0)
 7 3-1 (1-0)
 7 3-1 (1-0)
10  7 3-1 (1-0)
11  7 3-1 (1-0)
12  7 3-1 (1-0)
13  7 3-1 (1-0)
14  7 3-1 (1-0)
15  7 3-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.50. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Malik Tillman (40 -> 5,0)
2. Sergiño Dest (27 -> 4,0)
3. Luuk de Jong (19 -> 3,0)
4. Yorbe Vertessen (17 -> 2,0)
5. Jerdy Schouten (12 -> 1,0)
6. Olivier Boscagli (7 -> 0,0)
7. Joël Drommel (5 -> 0,0)
8. André Ramalho (4 -> 0,0)
9. Jordan Teze (3 -> 0,0)
10. Guus Til (2 -> 0,0)
10. Johan Bakayoko (2 -> 0,0)
12. Niemand (0 -> 0,0)
12. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
12. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
12. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
12. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
12. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
12. Livano Comenencia (0 -> 0,0)
12. Tygo Land (0 -> 0,0)
12. Patrick van Aanholt (0 -> 0,0)
12. Julian Kwaaitaal (0 -> 0,0)
12. Isaac Babadi (0 -> 0,0)
12. Boy Waterman (0 -> 0,0)
12. Joey Veerman (0 -> 0,0)
12. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
12. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
12. Ricardo Pepi (0 -> 0,0)
12. Noa Lang (0 -> 0,0)
12. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
12. Armando Obispo (0 -> 0,0)
12. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
12. Walter Benítez (0 -> 0,0)
12. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
12. Noni Madueke (0 -> 0,0)
12. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
12. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
12. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
12. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
12. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
12. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
12. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
12. Dennis Vos (0 -> 0,0)
12. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
12. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
12. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
12. Xavi Simons (0 -> 0,0)
12. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
12. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
12. Philipp Max (0 -> 0,0)
12. Sávio (0 -> 0,0)
12. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
12. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
12. Fábio Silva (0 -> 0,0)
12. Fedde Leysen (0 -> 0,0)
12. Armel Bella-Kotchap (0 -> 0,0)
12. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
12. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
"Als wij tegen FC Twente zouden winnen, zoals vorig seizoen, wint ook Walter"...
Nooit gedacht dat Bosz ook onzin kan verkopen. De kans dat je wint met Benitez is groter, anders laat je die de competitie niet keepen. Ik snap dit echt niet, dit "bekerkeeper". Om spelers tevreden te houden ? Hoeven maar eind van de maand op hun rekening te kijken als er wordt bijgeboekt vanuit de Frederiklaan voor een beetje met een balletje spelen.
+5/-2

 
7 maanden geleden
In dat interview maakte hij ook nog de opmerking dat hij vindt dat Drommel het verdient zijn prijs van vorig seizoen te verdedigen. Zou dus wellicht zo kunnen zijn dat Bosz hier niet voor had gekozen wanneer PSV vorig seizoen de beker niet had gewonnen.

Ben er ook niet zo'n fan van wanneer je de beker als een serieuze prijs ziet. Echter, hecht ik er niet zo heel veel waarde aan. Een dubbel is leuker dan een kampioenschap en dat Europese ticket was alleen dat jaar met het Osijek debacle wel handig geweest. Verder is het slechts een streepje extra. Vind wel dat PSV de beker vaker had moeten winnen in totaal, dat dan weer wel.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Daarnaast ontkom je er ook niet aan om te zorgen dat je reservekeeper ook enige wedstrijdritme op kan blijven doen. Vorig seizoen was Benitez vanwege een blessure ook een maandje uit de roulatie en dan is het fijn als de tweede keeper (Drommel in dit geval) ook enige ritme heeft. Bij Jong PSV mag hij alleen tegen de andere Jong-teams spelen, dus dan zijn deze paar potjes ook mooi meegenomen.

Ik verbaas me overigens wel weer hier op deze site dat het pas een probleem is geworden dat er een 'bekerkeeper' is sinds Drommel de tweede keeper is. Waarom was het in de jaren daarvoor geen probleem als de reservekeeper in het bekertoernooi minuten mocht maken?
+4/-0

 
7 maanden geleden
Ik ga al een paar jaartjes naar PSV, maar nog nooit heeft PSV een "bekerkeeper" gehad, alleen vorig jaar. Dat er af en toe de tweede keeper in kwam dat kan wel, maar niet toegezegd dat er een seizoen een toegwezen bekerkeeper was. Heeft dus niks met Drommel te maken.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Onder Schmidt was Unnerstall in het eerste seizoen anders aangesteld als de bekerkeeper (Mvogo keepte in de competitie) en was Mvogo in het tweede seizoen de bekerkeeper (Drommel keepte in de competitie). Alleen raakte Drommel op een gegeven moment zijn plek onder de lat kwijt en mocht Mvogo zowel in de competitie als de beker spelen.

In het eerste seizoen van Van Bommel (18/19) werd aan het begin van het seizoen al gezegd dat Eloy Room alle bekerwedstrijden zou gaan keepen.

Dus ja, het heeft alles met Drommel te maken als het geen probleem was dat Unnerstall in de beker keepte in 20/21 en Mvogo dat deed in 21/22. Want toen was er helemaal niemand die er iets van zei. Maar sinds vorig seizoen Drommel de bekerwedstrijden mag keepen is het wel een probleem geworden.
+4/-0

 
7 maanden geleden
Helemaal mee eens. Ik snap er ook niks van. Met Benitez in de goal hebben we meer kans om de beker te winnen. Als hij fit is en je stelt hem niet op, dan neem je de beker dus minder serieus. Tevreden houden kan nooit het argument zijn, we zijn een topclub. En wedstrijdritme moet Drommel maar op doen in oefenwedstrijden. Of zet hem er desnoods in bij een 3-0 stand. Waarom gebeurt dat bij veldspelers wel, maar bij de keeper niet?
+3/-0

 
7 maanden geleden
Dat vraag ik me ook al een paar jaar af. Waarschijnlijk worden keepers niet gewisseld omdat ze niet te moe worden.
Ik zou het best terecht vinden om Drommel minuten te laten maken als PSV al 3-0 voor staat. Dat is zinvol voor als hij serieus in moet vallen.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Beginnen we die discussie iedere bekerwedstrijd opnieuw?? Dat gaat wel een beetje vervelen hoor ... ;)
+3/-0

 
7 maanden geleden
Bereid je maar voor, elke eventuele tegentreffer vanavond wordt een discussie, was het een fout van Ramalho of van Drommel.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Wel fijn voor Ramalho dat hij nu niet de enige is die de schuld krijgt. Dat nam hier steeds meer lachwekkende vormen aan.
+4/-0

7 maanden geleden
Mocht je winnen van Twente (als de wedstrijd tenminste door kan gaan) en Feyenoord heb je de beker bijna voor het oprapen. Dus gaan met die banaan, gas erop. Hongerig zijn en alles willen winnen.
+1/-0

7 maanden geleden
Hopelijk Gaat de wedstrijd door en kom ik niet weer voor niks vanuit Woerden.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Help ik je hopen ,mag je je thermoskan chocomelk meenemen?
+2/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Zou fijn zijn dat er morgen snel duidelijk wordt als de wedstrijd door gaat of weer niet.
+2/-0

7 maanden geleden
Moet me in heel wat (gladde) bochten wringen om er bij te zijn. De baas is er niet zo blij mee.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Als je wat lekkers voor hem meeneemt uit de stationskiosk is je baas vast wel weer happy.
+2/-0

7 maanden geleden
Begin me ook af te vragen of de wedstrijd dit keer wel door gaat. Hoop dat ze het nu wel eerder door geven zodat supporters van beide ploegen tijdig op de hoogte zijn.
+2/-0

7 maanden geleden
Op zich heb ik niks tegen twente, maar tegen ons vond ik ze behoorlijk onsportief. ze waren duidelijk bezig ons een tweede gele kaart aan te smeren . Met name Sadilek tot mijn verbazing, dat had ik niet achter hem gezocht, nog steeds een zwak voor hem. Afgelopen weekend was die Ugalbe ook weer lekker bezig pffff, lag steeds dood te gaan op de grond. Hoop in ieder geval dat die flink bevroren is dan.
Zal best een lastig potje worden, maar ga ervan uit dat we thuis toch wel gaan winnen.
+4/-0

 
7 maanden geleden
Zo spelen ze eigenlijk al het hele seizoen waarbij Sadilek constant voorop staat als er ook maar iets van een opstootje ontstaat
+2/-0

 
7 maanden geleden
Ik volg ze niet goed genoeg, voor mij was Sadilek er eentje die flink uitdeelt, maar ook kan incasseren. Blijkbaar heeft zijn tijd in twente hem niet zo goed gedaan.
+1/-0

7 maanden geleden
2-3cm sneeuwval tot vlak voor de wedstrijd, zouden ze dat gaan redden? Gaat erom spannen denk ik...

https://twitter.com/NoodweerBenelux/status/1747578729469993002?t=vV1Po9ymi3jHkLmCh57kJA&s=19link
+1/-0

 
7 maanden geleden
Moet geen probleem zijn met de veldverwarming die in het stadion ligt lijkt me.
+1/-0

7 maanden geleden
Wordt de wedstrijd ook stilgelegd bij een sneeuwbal op het veld ????
+3/-0

7 maanden geleden
Misschien een overweging op Paul van Kemenade in te zetten als ‘bekertrainer’ ?
+1/-0

7 maanden geleden
Nou Jorbe, laat je voeten maar spreken.. naai er maar 3 in
+4/-0

 
7 maanden geleden
Je hebt hem uitgedaagd 💪🏻😁
+1/-0

 
7 maanden geleden
Hij heeft er al een mooie in liggen 😃
+1/-0

 
7 maanden geleden
Das alvast 1! Goeie goal. Yorbe nooit weg doen deze winter.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Precies, en anders is hij na vanavond misschien 1 miljoen meer waard. Maar dan nog: voor dat geld halen we geen vervanger van hetzelfde niveau. Gewoon laten blijven!
+1/-0

 
reactie verwijderd

7 maanden geleden
Prachtige goal van Vertessen 💯😊
+1/-0

7 maanden geleden
Yorbe Vertessen moet gewoon bij PSV blijven
+1/-0

7 maanden geleden
Dat faken van blessures mogen ze onderhand ook eens veel harder gaan bestraffen
+1/-0

 
reactie verwijderd

7 maanden geleden
Het zegt toch wel iets over de angst die dit PSV in boezemt bij tegenstanders dat ze in een alles beslissende bekerwedstrijd halverwege de eerste helft al zo opzichtig tijd gaan rekken terwijl ze achter staan...Bang de wedstrijd anders al beslist is voor de thee?
+2/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Heer en meester, maar er sluipt een beetje nonchalance in …

Snel die 2e scoren!
+2/-0

7 maanden geleden
Hele smerige overtreding
+1/-0

7 maanden geleden
en daar is hij weer Luuk de jong.
+1/-0

7 maanden geleden
Gewoon 3-0 voor tegen de nummer 3 van de Eredivisie. Als PSV er zin in heeft blijven ze alle ploegen slopen in Nederland.
+2/-0

7 maanden geleden
Geweldige goal weer! Nu de 0 houden.
+1/-0

7 maanden geleden
Pfff...staat gewoon twee man buitenspel bij die tegengoal..dat mag je toch wel waarnemen als grensrechter zou je denken...
+6/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Die Steijn heeft wel wat. Moeten we in de gaten houden.

Ik moest trouwens hard lachen toen lang en Lozano zag warmlopen. Wat een luxe zeg.

* Naam aangepast
+2/-0

 
7 maanden geleden
Spelers zoals Steijn lopen er min. 20 rond in de ED … niet ons niveau.
+2/-0

7 maanden geleden
Ik hoop dat ik ongelijk heb, maar ik vond Noa rondlopen alsof hij weer iets voelde in z’n hamstring … hij leek ook niet scherp.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Klopt, hij viel niet bijster goed in, bijna al z'n passes mislukte. En Lozano was vooral met zichzelf bezig.
+1/-1

 
7 maanden geleden
Komt wel goed met Noa en Chucky! Zijn gewoon 2 CL-waardige spelers. Ze missen alleen ritme, vooral Noa want die os al sinds Sparta uit aan 't modderen, maar gaat goed komen!
+1/-0

 
7 maanden geleden
Compleet oneens mbt Lozano. Er gebeurde wat toen hij inviel, continu dreiging en zag wel degelijk zijn medespelers staan. Uit mijn hoofd speelde hij Noa op het juiste moment aan. Die hoefde de trekker maar over te halen.
+1/-0

7 maanden geleden
Knappe pot wederom waarin maar weer eens blijkt hoe breed de selectie is. Aan het einde leek het pijpje een beetje leeg. Maar wat een staaltje hogeschoolvoetbal bij die 3e goal, waar Bakayoko dit keer wel het vizier scherp had. Puur genieten.
+4/-0

7 maanden geleden
Wel weer mooi om te zien dat Oosting, welke ik wel een goede trainer vind, zich probeert aan te passen aan ons, en dan gewoon daarin faalt … Ik denk dat geen enkele trainer (hier in NL) een oplossing heeft om ons tegen te houden. Ik denk dat als we punten gaan verspelen, dat puur aan onszelf gaat liggen, zoals je al een beetje zag op het eind van de 1e helft.

Maar ja, gewoon weer een goede wedstrijd! 👍😀🍷
+3/-0

 
7 maanden geleden
Zowel Noa als Chucky hebben geen wedstrijdritme door de recente blessures, dus is het logisch dat de middenvelders en verdedigers wat meer onder druk komen te staan, en eerlijk is eerlijk, Ramalho is gewoon een erg goede verdediger als iedereen zijn taken uitvoert.
+1/-0

7 maanden geleden
Uiteindelijk redelijk makkelijke overwinning, maar weer geen best laatste kwartier. Moet er wel uit, net als dat de scherpte voor de goal beter moet, ook afgelopen zaterdag al. Wel een beauty van een aanval/derde goal zeg, pfff.
+1/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Bizar hoe goed PSV vanavond speelde. Echt gewèldig (en intens) positiespel, leek af en toe wel op Spanje op het EK 2012, tiki-taka. Ik zou hier graag een lans breken voor Vertessen, waar hier nog wel eens meesmuilend en denigrerend over wordt gedaan. Hij speelde vandaag geweldig, en er zijn nog veel meer wedstrijden waar hij heel goed was dit seizoen(Sevilla, Arsenal). Echt jammer dat hij weg gaat, en dat hij toch niet de concurrentie aan wil gaan met Lozano en Lang. En dat voor wellicht slecht 5 tot 7 miljoen Euro, hij is mi. veel meer waard. (wat een goede speler die Maurice Steijn, iets voor volgend seizoen bij ons hier in Ehv?)
+2/-2

 
7 maanden geleden
Ik hoop stilletjes dat Yorbe blijft. Hij is gewoon een erg nuttige speler, hij gaat zijn minuten zeker nog maken. Die 1-0 van hem was echt goed ingeschoten precies zo dodelijk als PSV kan zijn dit seizoen! En ja, Steijn is zeker een goede optie voor komend seizoen!
+2/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Is Maurice Steijn weer aan het voetballen, na z’n avontuur bij Ajaks?? 🤣
Geintje … die jongen heet Sem … maar ik vind hem niet echt niveau PSV.
+3/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Ja, als hij trainer is ie mislukt, dus hij heeft zijn kicksen maar weer aangetrokken, misschien dat ie dat nog wel kan. ;). Mbt. Sem, ik zie nog steeds een stijgende grafiek bij die jongen.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Toch zaten er ook momenten tussen (geheel begrijpelijk) dat het eigenlijk helemaal niet zo fantastisch was zoals de aanval bij de 3-0. Ik vond bijvoorbeeld Schouten en Teze zeer matig (vooral Schouten voor zijn doen en voor het eerst dit seizoen) terwijl Baka buiten zijn goal om ('fantastische goal') wederom redelijk onzichtbaar was. Inzake Steijn: zijn 'data' lijkt goed. Ik dacht hetzelfde als jij gisterenavond maar ken hem niet goed genoeg. Wat is zijn ideale positie eigenlijk?
+2/-0

 
7 maanden geleden
De plek van Til zou ik zeggen. Ondertussen ook onomstreden, en ik denk met die meters die hij maakt onmisbaar.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Exact! Je ziet duidelijk dat, zeker in het eerste uur, vier spelers van ons VOL druk op de bal zetten, waarbij Til EN Luuk spilfiguren zijn. Zodoende kan het hele elftal bijna op de middenlijn staan en loopt het hele elftal, ondanks het hoge druk zetten, uiteindelijk minder meters.
Zodra wij echter dat druk zetten loslaten, zoals tegen Excelsior een kwartier en tegen FC Twente 20-25 minuten, worden wij meteen kwetsbaar. Of het is enkel nonchalance na een zelf afgedwongen 3-0 voorsprong? Ik laat de waarheid in het midden.
+1/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Dat je soms wat minder druk zet heeft met fysiek, maar ook vooral met mentale moeheid te maken. Het kost veel doorzettingsvermogen en mentale energie om continu je weer te bewegen naar de tegenstander(cq. bal) en tegelijk kijken hoe je medespeler beweegt in het collectief druk te zetten. Bosz heeft het er echter goed ingekregen, maar reken er maar op dat het veel kruim heeft gekost in de voorbereiding en trainingen, want daar ligt de basis daarvoor: continu herhalen, herhalen en herhalen. Daarom is PSV nog steeds groeiende, het gaat de spelers steeds beter af, maar soms is er gewoon een verslapping tussen de oren, het zijn ook maar mensen. ;)
+1/-0

 
7 maanden geleden
Schouten was blijkbaar ziek dus dat zou iets verklaren. Maar wat heb ik weer genoten van Tillman. Wat een fantastische voetballer is dat zeg.
+1/-0

7 maanden geleden
Ik snap dat er geen VAR was en dat de scheids de aanslag van Ugalbe miste, maar ik neem toch aan dat de aanklager hier wel mee aan de slag gaat ?
+2/-1

 
7 maanden geleden
Tuurlijk gaan ze daar niets meer mee doen.
En, al was het hard, ik denk dat het toch per ongeluk was …. Je ziet Ugalde naar de bal kijken (naar rechts), en hij let niet op waar hij zijn voet zet … naar mijn mening toch niet bewust.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Eens. Leek niet intentioneel, had wel een stuk vervelender kunnen aflopen voor Ramalho. Overigens vond ik het wel prettiger kijken zonder VAR, minder oponthoud
+1/-0

 
7 maanden geleden
Maar dan was de tegengoal nooit goedgekeurd
+2/-0

 
7 maanden geleden
Klopt stonden niet 1 maar 2 spelers buitenspel van Twente
+1/-0

7 maanden geleden
Het begint al wat saai te worden ha ha ha. Dortmund wordt andere koek.
+1/-0

7 maanden geleden
Wel een beetje verbaasd door de opmerking van Bosz dat Tillman eigenlijk niet zou spelen omdat hij ''al in het rood stond''. Nu al? na 1 wedstrijd tegen excelsior ? Veerman dus ook niet fit, Schouten werd ziek tijdens de wedstrijd, Til kramp, onze marokkanse vriend in Afrika en babadi tsja babadi. Zo lijk je te veel middenvelders te hebben en zo kom je tekort. Bied mogelijkheden voor Land.
+1/-0