Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenProbleemloze zege voor PSV in eigen huis tegen Almere City


Tijdstip
27 januari 2024
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Probleemloze zege voor PSV in eigen huis tegen Almere City; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Probleemloze zege voor PSV in eigen huis tegen Almere City

PSV heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Almere City weten te winnen. In het Philips Stadion werd met 2-0 gewonnen. Luuk de Jong maakte beide doelpunten.

Ondanks dat PSV in de openingsfase via Hirving Lozano al een grote kans kreeg, oogde het vanaf het begin heel stroef. Het tempo lag te laag en de ploeg van Peter Bosz had moeite om de vrije man te vinden.

Halverwege de eerste helft kreeg ook Johan Bakayoko een grote kans na een uitstekende lange bal. De Belg trok goed naar binnen, maar zag de doelman van Almere City via een uitstekende redding zijn poging uit het doel houden.

De uitploeg kwam zelf nauwelijks tot aanvallen, maar werd vlak voor rust plotseling gevaarlijk. Walter Benítez moest uiteindelijk redding brengen. Net toen Almere geloof leek te krijgen in een doelpunt sloeg PSV vanuit de tegenaanval genadeloos toe. Na een snelle counter gaf Sergiño Dest de voorzet, liet Hirving Lozano de bal lopen en schoot Luuk de Jong in de laatste minuut van de eerste helft de bal tegen de touwen.

Na rust leek PSV wat scherper uit de kleedkamer te komen en werd het in de eerste minuten al een paar keer gevaarlijk. Het tempo ging echter weer snel omlaag, waardoor het spel weer zeer stroperig oogde.

PSV kreeg na ruim een uur spelen echter de ideale mogelijkheid om de tweede treffer te maken. Na een bal van Lozano werd er hands gemaakt in het strafschopgebied van Almere City en een penalty was daarop het gevolg. De Jong ging achter de bal staan en maakte eenvoudig de 2-0.

Er was inclusief blessuretijd nog een half uur te spelen. PSV drong nog wel een paar keer aan, maar kwam niet meer tot echt grote kansen. Almere City kwam dat in blessuretijd plotseling wel. De door PSV verhuurde Jason van Duiven werd in blessuretijd diep gestuurd en kon alleen af op het doel van Benítez. De Argentijn wist met een goede redding zijn doel schoon te houden, waardoor PSV uiteindelijk met 2-0 wist te winnen.


Luuk de Jong: 'We waren een beetje vergeten hoe het was om te verliezen'

In gesprek met ESPN kreeg Luuk de Jong de vraag hoe het kon dat het zo stroef ging bij PSV. "Dat lag ook wel aan Almere. Zij hadden een plan en probeerden ons comptact te spelen", aldus De Jong. "We hadden niet echt de spelers op het middenveld of aan de buitenkant met het gezicht naar voren om de acties te kunnen maken en het spel te kunnen versnellen. Dan wordt het lastig om er tussendoor te spelen."

De Jong ging verder: "Het leek af en toe iets te statisch bij ons. We hadden iets meer moeten bewegen om ruimte voor elkaar te creëren, waardoor je het moeilijker maakt voor hun. Natuurlijk hebben we wel kansen gecreëerd en win je met 2-0, maar we hebben het de tegenstander niet moeilijk genoeg gemaakt. En dat is wel een kwaliteit van ons."

De openingstreffer vlak voor rust was voor PSV een verlossing. "Dat was ook in een omschakelmoment en dan ligt er wat extra ruimte", zo gaf hij aan. "Sergino geeft em goed voor en Lozano laat hem gaan, daardoor kon ik em binnen schieten. Vlak voor rust is dat toch een belangrijke en dan geef je de tegenstander een tik. Na die 2-0 weet je ook wel dat het vaak gewoon over is."

De Jong kreeg de vraag of PSV de kater van afgelopen week van zich af heeft kunnen spelen. "Natuurlijk baalden wij daarvan. Maar tegen Feyenoord in De Kuip kun je een keer verliezen. Het kon beide kanten opvallen en dan verlies je em. Daar moet je niet te lang mee blijven zitten als team", zei hij daarover. "We zijn heel goed bezig dit seizoen en verliezen heel weinig. Dan is het extra zuur dat je een keer verliest, want dat waren we een beetje vergeten. Maar het was weer snel door naar vandaag."


Peter Bosz: 'We hebben verdiend gewonnen, maar het was wel moeizaam'

Peter Bosz was na afloop van de wedstrijd in gesprek met ESPN vooral blij. "Het was moeizaam en stroperig. In een seizoen speel je nooit 34 wedstrijden top, dus zulke wedstrijden heb je er tussen en die moet je gewoon winnen. Dan word je kampioen", aldus Bosz. "Dat hebben wij gedaan en we hebben de nul gehouden. We hebben verdiend gewonnen, maar het was wel moeizaam."

Gevraagd werd aan de trainer wat hij vond van Noa Lang op de nummer tien positie. "Dat was voor hem ook even wennen. In een elftal waarin het niet makkelijk loopt is het toch je positie proberen te vinden en gaandeweg de wedstrijd kwam hij er steeds beter in", zo gaf hij aan. "Dat resulteerde ook in de tweede goal waarin hij slim een balletje tussendoor gaf."

Voor PSV kan het vizier nu op de wedstrijd tegen Ajax. Of Malik Tillman en Joey Veerman dan wel weer kunnen spelen, is nu nog onduidelijk. "Dat is nog zo ver weg. Ik weet het echt niet", zei hij daarover. "We hebben nu gewonnen. Morgen zijn we vrij en vanaf maandag gaan we bezig zijn met Ajax. En met de jongens die daarvoor eventueel beschikbaar zijn."


Johan Bakayoko: 'We beseffen op bepaalde momenten niet met wat voor seizoen wij bezig zijn'

In gesprek met ESPN was Johan Bakayoko blij na de overwinning tegen Almere City. "We zijn weer op weg gelukkig", aldus Bakayoko. "Zelf had ik een paar goede momenten, maar ook een paar mindere. Dat hoort er ook bij."

De aanvaller werd gevraagd naar zijn reactie op social media toen een fan kritiek uitte. "We beseffen op bepaalde momenten niet met wat voor seizoen wij bezig zijn", zo gaf hij aan. "We zijn heel kritisch en dat is ook goed, maar af en toe mag er wel wat positiviteit komen. We zitten in zo'n goede sfeer. Ik heb echt het gevoel dat we echt nog meer met elkaar kunnen zijn en nog meer een band kunnen hebben met de spelers en de supporters."


Jason van Duiven: 'Hier heb ik van kleins af aan over gedroomd'

Jason van Duiven kreeg in gesprek met ESPN de vraag hoe hij het vond om te spelen in het Philips Stadion. "Het was heel erg mooi. Hier droom je van kleins af aan al van", aldus Van Duiven. "Het liefst natuurlijk in een PSV-shirt, maar nu was het in een ander shirt. Maar ik ben blij met deze stap naar Almere. Ik heb nu vier invalbeurten gehad. Ik wilde graag minuten maken in de Eredivisie en dat komt nu."

De spits was in de blessuretijd nog dicht bij een doelpunt. "Ik kwam een op een met de keeper, maar de bal was net iets te hard", zo gaf hij aan. "Anders had ik em nog kunnen chippen, maar nu moest ik een sliding maken. Benítez houdt hem dan goed tegen. Dat was gewoon een goede redding. Iedere week hoop je natuurlijk te scoren, maar hier was het nog mooier geweest om een goal te maken."


[video] Interviews | Onze 1400e overwinning in de Eredivisie


PSV loopt weer uit op Feyenoord

Na negentien speelrondes is de voorsprong van PSV op Feyenoord weer uitgelopen naar twaalf punten. Een dag nadat PSV in eigen huis won van Almere City speelde Feyenoord in Rotterdam met 0-0 gelijk tegen FC Twente. Daardoor is de voorsprong op nummer drie FC Twente inmiddels opgelopen naar liefst zeventien punten, terwijl AZ al op twintig punten staat nadat zij gelijkspeelden tegen sc Heerenveen.


Karakteristieken

Uitslag: 2-0 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Luuk de Jong ('45)
Goal
2-0 Luuk de Jong ('63, penalty)
Scheidsrechter
Dieperink
Toeschouwers
34.400 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Almere City FC: Floranus ('5)
Kaart
Almere City FC: Pena ('40)

Opstelling PSV

Hirving LozanoLuuk de JongJohan Bakayoko


Guus TilNoa LangJerdy Schouten


Sergiño DestOlivier BoscagliAndré RamalhoJordan Teze


Walter Benítez

Wissels:

'66 Mauro Júnior voor Noa Lang
'74 Yorbe Vertessen voor Hirving Lozano
'83 Ricardo Pepi voor Luuk de Jong


Opstelling Almere City FC

CathlineRobinet


KoopmeinersRitmeester van de KampResink


PenaMbe SohVan BruggenJacobsFloranus


Bakker

Wissels:

'46 Akujobi voor Ritmeester van de Kamp
'70 Van Duiven voor Van Bruggen
'70 Barbet voor Pena
'80 Van La Parra voor Resink
'80 Corryn voor Cathline


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 2-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 5-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
10  5 3-0 (1-0)
11  5 3-0 (1-0)
12  4 3-0 (2-0)
13  4 4-1 (1-0)
14  4 3-0 (2-0)
15  4 6-0 (3-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.08. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Luuk de Jong (66 -> 5,0)
2. Sergiño Dest (30 -> 4,0)
3. Jerdy Schouten (18 -> 3,0)
4. Jordan Teze (12 -> 2,0)
5. Olivier Boscagli (10 -> 1,0)
6. André Ramalho (5 -> 0,0)
7. Noa Lang (4 -> 0,0)
8. Guus Til (3 -> 0,0)
9. Hirving Lozano (2 -> 0,0)
10. Niemand (0 -> 0,0)
10. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
10. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
10. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
10. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
10. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
10. Livano Comenencia (0 -> 0,0)
10. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
10. Tygo Land (0 -> 0,0)
10. Patrick van Aanholt (0 -> 0,0)
10. Julian Kwaaitaal (0 -> 0,0)
10. Isaac Babadi (0 -> 0,0)
10. Boy Waterman (0 -> 0,0)
10. Joey Veerman (0 -> 0,0)
10. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
10. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
10. Joël Drommel (0 -> 0,0)
10. Ricardo Pepi (0 -> 0,0)
10. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
10. Malik Tillman (0 -> 0,0)
10. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
10. Armando Obispo (0 -> 0,0)
10. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
10. Walter Benítez (0 -> 0,0)
10. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
10. Noni Madueke (0 -> 0,0)
10. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
10. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
10. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
10. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
10. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
10. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
10. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
10. Dennis Vos (0 -> 0,0)
10. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
10. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
10. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
10. Xavi Simons (0 -> 0,0)
10. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
10. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
10. Philipp Max (0 -> 0,0)
10. Sávio (0 -> 0,0)
10. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
10. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
10. Fábio Silva (0 -> 0,0)
10. Fedde Leysen (0 -> 0,0)
10. Armel Bella-Kotchap (0 -> 0,0)
10. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Almere City is een mooie tegenstander om de frustratie er eens goed uit te spelen morgen. Thuis hebben we tegen de mindere tegenstanders sowieso nog niet echt hoge uitslagen neergezet, dus dat moet morgen dan maar een keer gebeuren.
+1/-0

6 maanden geleden
Verwacht een getergd team en een makkelijke overwinning. Zou Tillman gewoon lekker op de bank laten, anderen kunnen nu het middenveld wel invullen.
+1/-0

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Ik denk ook dat hij dat gaat doen; daarom zal Vertessen nog niet weg mogen op dit moment. Die gaat linksvoor starten/invallen zodat Tillman, die al weken in het rood zit, rust kan hebben.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Ik ga uit van Lozano op links (die tijdens de wedstrijd vervangen wordt door Noa). Misschien Boscagli weer een keertje op het middenveld zetten met Van Aanholt ? tegen Almere redt je het ook wel zonder hem achterin. Kan Obispo ook weer eens minuten maken.
+1/-0

6 maanden geleden
Mooie wedstrijd voor een basis debuut van Tygo!
+1/-0

6 maanden geleden
PSV moet direct orde op zaken stellen en niet 20 minuten lang Almere het idee geven dat er iets te halen valt anders gaan ze jou het voetballen onmogelijk maken en tergen.
+2/-0

 
6 maanden geleden
De eerste 20 minuten zijn na de winterstop het probleem niet. Hetgeen er na komt wel
+1/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ga voor 5-0.
Mijn 5-1 is voor het geval dat een of ander geluksdebutant een mooie doelpunt maakt voor Almere.
+1/-0

6 maanden geleden
Komt de VAR dit weekend wellicht uit Lelystad of Harderwijk?
Zo niet dan een degelijke 3-0
+3/-0

6 maanden geleden
Kom op zeg, dit moet thuis een walk over worden. Snel het goeie ritme weer oppakken en vanaf minuut 1 bij de strot pakken.
+1/-0

6 maanden geleden
Gelijk knallen en snel dicht gooien die pot.
Moet geen probleem kunnen zijn.
+1/-0

6 maanden geleden
Even een simpele overwinning en geen extra blessures zou wel lekker zijn. Dan kan je een weekje bij komen en hoop ik richting Ajax weer op Tillman en het laatste stapje voor Veerman.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Zonder Veerman, Tillman en Saibari mist PSV voetbal op het middenveld. Winnen moet wel maar verwacht niet een hoge score.
+1/-0

6 maanden geleden
Off topic; ik lees dat de Belgische wedstrijd Anderlecht- Genk overgespeeld gaat worden a.g.v. een arbitrale blunder. Ok, situatie was wel anders, maar toch.

On topic, ondanks een volledig afwezig middenveld moeten we dit toch makkelijk winnen.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Ergens ben ik daar niet zo blij mee. Ik vind het al helemaal niks dat je tegenwoordig na een goal minuut / minuten moet gaan zitten wachten met juichen tot de VAR alles heeft gecontroleerd. (Zijn ook mensen die zeggen das juist leuk, nu juich je twee keer voor een goal, daar zit op zich wel iets in ).

En dan krijg je straks dat je na een gewonnen wedstrijd dagen moet gaan zitten wachten of de uitslag wel blijft staan.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Ik ook niet. Maar dat heb ik vaak, zeker wanneer ik in stadion zit, ook met de var. Zonder var was het relatief eenvoudig en had je te dealen met scheidsrechterlijke blunders/fouten. Nu duurt het zo lang. Bij spanning tot daar, maar met 4-0 voor thuis tegen pak em beet Almere zit er geen mens op te wachten.

Mijn post was meer om maar aan te geven dat het een stapje verder gaat.
+1/-0

 
6 maanden geleden
ja dat hele gedoe met die VAR bij buitenspelcheck. Je krijgt dan (als je geluk hebt) die lijntjes te zien. In het stadion zie je sowieso niks. Maar of die lijn echt op het juiste moment getrokken wordt is maar de vraag. gaat natuurlijk om het moment dat de bal de voet verlaat. Maar vaak is de bal/voet niet te zien op het beeld, of zodanig dat niet duidelijk is of het juiste moment gepakt is. Fractie eerder of later maakt natuurlijk een essentieel verschil bij twijfelgevallen.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Van mij mogen ze die VAR er liever vandaag nog dan morgen uitgooien. En dan niet eens op basis van afgelopen woensdag, maar zolang er structureel zulke grote fouten gemaakt blijven worden en het spel minutenlang stil ligt om te kijken of iemand met zijn voorhuid toevallig buitenspel staat, gaat het toch niet werken. Het wordt nu volledig verkeerd gebruikt.

Ik weet niet of iemand de bekerwedstrijd tussen AZ en Quick Boys heeft gekeken waarin het spel bijna drie minuten stil lag om te kijken naar buitenspel toen AZ de vierde leek te maken. Als je dan vervolgens ziet hoe ruim hij buitenspel stond (zeker een meter) is het volslagen lachwekkend dat ze voor zulke dingen ook al enorm de tijd (moeten) nemen.

Overigens wordt er met buitenspel al rekening gehouden met een foutmarge. Daarom zijn die lijnen die getrokken worden ook vrij breed. Daarnaast kunnen ze met die apparatuur frame voor frame vooruit en achteruit gaan. Een enorm verschil als dat wij dat op onze computer, telefoon of tablet doen en een video even op pauze zetten.
+2/-1

 
6 maanden geleden
Maar hoe zien ze nu het precieze moment van de pass dat de bal de voet verlaat? Ze zijn altijd bezig met die lijnen bij de speler die buitenspel zou staan. Bij de voet zie ik nooit een lijntje ofzo. En ik heb een jaar of wat geleden ook geleerd dat lijnen vertekenen door de bolling van de bal en de invalshoek blablabla .....
+3/-0

 
6 maanden geleden
Er wordt eerst gekeken op welk moment de pass is gegeven. Daar wordt het beeld stilgezet en daarna gaan ze met de lijnen klooien om te kijken of het wel of geen buitenspel is. Dat deel van kijken wanneer de bal gegeven is zie je op tv echter maar heel uitzonderlijk voorbij komen.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Dat moment vinden ze dan blijkbaar altijd heel snel, om vervolgens uren te zoeken naar de juiste lijnen. Blijft gewoon subjectief. In mijn ogen, als je echt lijnen nodig hebt is het (eventueel) zo minimaal buitenspel dat je gewoon door kunt spelen. gaat het om een meter ok, maar om een teenlengte (of een voorhuid, wat jij wil)
+2/-0

 
6 maanden geleden
In principe is dat ook binnen een paar seconden te zien wanneer die bal de voet verlaat, dus logisch dat dat over het algemeen vrij snel gaat.

Met jouw laatste opmerking ben ik het volkomen eens en dat is ook het hele probleem van de VAR. Dat gedoe is gekomen om de fouten van de arbitrage weg te halen. Het is alleen helemaal doorgeslagen met minutenlange onderbrekingen om lijntjes te leggen, kijken of er aan het begin van de aanval niet toevallig een keer een overtreding is gemaakt.

Ook helemaal omdat sommige regels tegenwoordig zo suggestief zijn geworden, heb je geen flauw idee meer waar je aan toe bent. Het doelpunt van Til tegen Excelsior van vorige week bijvoorbeeld kun je volgens de regels afkeuren, want de scheidsrechter kan het zo interpreteren dat De Jong de verdediger hinderde en daarmee deel nam aan het spel. En waarschijnlijk zullen 9 van de 10 scheidsrechters het gewoon laten lopen en ga je in de komende weken vanzelf een identieke situatie krijgen waarin het doelpunt wel wordt goed gekeurd.

Het is nu volledig doorgeslagen. In plaats van te kijken naar de grote fouten die gemist worden, wordt nu minutenlang gekeken naar een reden om een doelpunt af te kunnen keuren. Ik ben veel meer voor een model zoals bijvoorbeeld in het American Football. Geef de trainers een x-aantal mogelijkheden om een VAR aan te vragen. Dat ben je direct van al dat geklooi af waarin doelpunten worden teruggekeken waarbij helemaal niemand protesteert en vaak na minutenlang kijken daadwerkelijk ook de conclusie wordt getrokken dat er helemaal niets mis was.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Ja of tennis, speler max x aantal keer hawk eye aanvragen. Hockey ook meen ik.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Als ze voortaan naar iemand zijn voorhuid gaan kijken dan zoek ik een andere hobby
+2/-0

6 maanden geleden
Off. ik heb dat in vorige seizoenen ook al eens gezegd. Misschien zie ik het verkeerd maar ik vind het opvallend hoe vaak wij de afgelopen seizoenen (bepalende) spelers missen door blessures ( die niet voortkomen uit overtredingen).
Trainers zijn een paar keer gewisseld maar de medische staf vlgs mij niet. Krijgen ze bij ons verkeerde diagnoses of worden blessures te rooskleurig voorgesteld.
Ik weet het niet he, constateer slechts een in mijn ogen opvallend feit
+2/-0

 
6 maanden geleden
Bosz heeft Terry Peters meegenomen. 'De 36-jarige Peters is fysiektrainer en is een autoriteit op zijn vakgebied'. Wat mij wel geregeld opvalt is dat spelers met terugslagen te kampen krijgen. Bij Lang was het excuus toen hij geblesseerd raakte dat hij volgens mij slechts 3 dagen zomervakantie heeft gehad.
+1/-0

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Spelers moeten ook de medeverantwoordelijkheid eerlijk nemen bij het terugkomen van een blessure en kom mij nou niet met het verhaal van al te graag terug willen komen, jij als speler kent ook jou grenzen, temperen en geduld, Lang begint vandaag zeer waarschijnlijk op de bank
+1/-0

6 maanden geleden
Misschien een mooie wedstrijd om Tygo Land op te stellen vanavond. Schouten ook graag als middenvelder gebruiken en niet als verdediger nu veerman weg is.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Ja, als we eenmaal met 2 of 3-0 voorstaan wel ...
+1/-0

6 maanden geleden
Ik mag toch aannemen dat je deze pot thuis zonder Veerman en Saibari gewoon overtuigend wint?
+1/-0

6 maanden geleden
Verrassend, Lang en Lozano. Benieuwd hoe dit uitpakt.
+2/-0

6 maanden geleden
Precies de opstelling die ik al noemde tijdens de wedstrijd tegen Feijenoord, toen Tillman er niet goed inzat …
Laat Lang en Lozano maar eens een beetje switchen op links en middenveld … zal de tegenstander wel een beetje gek van worden, denk ik.
+2/-0

 
6 maanden geleden
De verhalen komen al dat PSV nu opeens te verslaan is,
Met Lang en Lozano is er een flinke kwaliteiets-verbetering waar bijna geen ploeg uit NL tegen op kan. Zeker als Veerman of Saibari weer naast Schouten kan spelen, zodat de motor van de ploeg weer klopt.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Maar we zijn toch ook te verslaan … zeker met die afwezigen en het drukke programma.
Maar dat zal binnenkort weer voorbij zijn, en uiteindelijk komt alles goed.

Ik hoop alleen dat Lang het gaat volhouden …
+2/-0

 
6 maanden geleden
Dat Lang het lang vol gaat houden 😉 Ja ik weet het, flauw 😂😂
+2/-0

6 maanden geleden
Ee lekkere aanvallende opstelling in ieder geval,nu volle bak erop.
+2/-0

6 maanden geleden
Zo, ook deze lamstraal is geïnstrueerd vanuit Zeist om de spelregels niet zo serieus te nemen voor het team dat tegen PSV speelt. Duidelijk rood wordt met geel afgedaan.
+3/-0

6 maanden geleden
Dit is niet wat ik ervan verwacht had
+1/-0

6 maanden geleden
Hoe lang moeten we nog wachten op een doelpunt!!!!!!!
+1/-0

6 maanden geleden
Ik heb dit jaar van bijna iedere wedstrijd echt genoten. Geen enkele keer echt het samengeknepen-billen gevoel gehad dat we een goal tegen konden krijgen. Deze pot is het anders. Vorig seizoen all over again. Wel de bal, maar niet bijten.

Het gemis van Veerman en Saibari laat zich toch echt voelen
+1/-0

6 maanden geleden
Nou, ik zie Almere niet met 10 spelers eindigen …
+1/-0

 
6 maanden geleden
Zijn ook met elf geeindigd.😀
+3/-0

 
6 maanden geleden
👍 klopt, ze hebben toch een stapje terug gedaan in hun fysieke spel … waarschijnlijk ook door de stand.
+2/-0

6 maanden geleden
Hoe langer Veeman geblesseerd is hoe beter hij wordt. Lozano voegt niets toe en laat maar weer eens zien hoe hij overschat wordt. Deze zaadpartij is heel zorgelijk. Het is hopen dat Veerman snel weer inzetbaar is en dat hij snel een aanbod van PSV krijgt dat hij niet kán weigeren.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Ik zat net ook te denken … PSV moet Veerman 1 of 2 miljoen salarisverhoging aanbieden, want we merken steeds meer hoe erg we hem missen … Maar ja, zal wel niet gaan lukken denk ik, volgens mij wil hij echt weg.
+1/-0

6 maanden geleden
En nu graag Mauro RB, Teze centraal, Boscagli naast Schouten, Lang linksbuiten en Lozano naar de douche.
+1/-0

6 maanden geleden
Verbazingwekkend hoe slecht er ge-passed wordt … ik heb passes over de breedte gezien, waar nog niets eens een tegenstander in de buurt was, die gewoon 3-4 meter achter de speler kwamen … en dat was ook niet 1 specifieke speler, maar meerdere …
+3/-0

6 maanden geleden
En weer hebben wij zo’n onbegrijpelijke scheids …
+2/-0

6 maanden geleden
Zonder Veerman en Saibari is het behelpen. Gelukkig hebben we de Jong nog.
+1/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
Ik snap niet waarom je Mauro brengt voor Lang. Iemand? Breng dan Babadi in deze stroperige pot
+1/-0

 
6 maanden geleden
Babadi komt er niet meer in zolang hij geen krabbel zet … en terecht vind ik.
+2/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
Het valt niet mee, zal volgende week echt anders moeten. Deze nu gewoon winnen.
En kan Pepi niet meer dan 10 minuten aan ofzo ? Hij krijgt steeds amper tijd.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Vind ik ook … Luuk scoorde al 2x, dus geef Pepi dan die kans.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Luuk de Jong heeft in het verleden wel eens aangegeven graag in het ritme te blijven en zoveel mogelijk te willen spelen.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Maar kan Pepi niet met De Jong in de slotfase?
+1/-0

6 maanden geleden
Geen Veerman en Saibari, Lozano en Lang nog niet op niveau en Bakjeyogo is het helemaal kwijt. Dan hou je dit over en da’s nie veul…
+1/-0

6 maanden geleden
Meest teleurstellende vanavond is de half gevulde Noord tribune in de 85e minuut.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Ik kijk naar het veld, niet naar de tribune … 😝
+1/-1

6 maanden geleden
Twee doelpunten voor Luuk en opnieuw een clean sheet voor Benitez in een verder fletse vertoning.
En door.
+3/-0

 
6 maanden geleden
Inderdaad! Eindelijk weer een clean sheet. Weinig doelpunten tegen dit seizoen, maar de laatste tijd toch een per wedstrijd, dus dan is de nul houden wel lekker. Het is duidelijk dat het nog niet zo loopt als voor de winterstop, maar het is haast ook onmogelijk om dat niveau vast te houden het hele seizoen. Hopelijk volgende week Veerman er weer bij die meer voetbal brengt.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Veerman en Saibari is een groot gemis en dan ben je ineens uit de flow van voor de winterstop.
De wedstrijd in Amsterdam wordt een belangrijke.
+1/-0

6 maanden geleden
Met zo’n zware bekerpot in de benen tegen een zeer verdedigend ingesteld Almere kun je zo’n wedstrijd krijgen. Zeker als je op het middenveld Veerman en saibari mist.


Verder ook totaal niet in de problemen geweest. Dus gewoon 3 punten bijschrijven en door. Volgende week knallen in een belangrijke pot in Duivendrecht!
+6/-1

 
6 maanden geleden
Gas erop daar ,Veerman erbij , the champions are coming into abcoude noord
+1/-0

 
6 maanden geleden
Almere kwam niet om de bus te parkeren he.
+1/-0

6 maanden geleden
Probleemloze zege... Klopt helemaal, maar het is nu niet bepaald het eerste dat bij me binnenschiet als ik terugdenk aan deze pot.
+3/-0

6 maanden geleden
Begreep trouwens dat xavi weggaat bij Barca. Zei dest niet laatst dat hij niet naar barca terugging zolang Xavi daar zat ?

Denk niet dat Dest ze vandaag heeft overtuigd, maar goed, momentopname.
+1/-0

6 maanden geleden
Ik vond het gisteren allemaal wel meevallen. Misschien 1 kans weggegeven en zelf toch wel wat kansen gecreëerd. Mss niet zoveel als gehoopt, maar het veld werd ook heel klein gemaakt. Tegen Ajax wordt het een compleet andere wedstrijd, ik verwacht aan beide kanten veel kansen en doelpunten, hopelijk minimaal 1 meer aan onze kant. En als Chucky dan weer 3x scoort, vergeef ik hem een mindere wedstrijd tegen Almere. 😉
+2/-0

6 maanden geleden
Gewonnen. Het was vooral erg slordig.
Nergens lees ik de pass van boscagli bij de 1-0. Dat zijn veerman achtig ballen.

Volgende week hoop ik veerman en tillman er weer bij. Als we dan de handelingssnelheid en het afjagen weer op niveau hebben dan komt het helemaal goed.
+2/-0

6 maanden geleden
Die pass van Boscagli bij de 1-0..... Was net Veerman! Magnifique !
+2/-0

6 maanden geleden
Zo en weer 3 punten erbij. Spel was niet echt geweldig maar een mindere wedstrijd kan gebeuren. Hopelijk wordt het niveau van voor de winterstop snel weer opgepakt. Ik vind niet dat je het wat mindere spel meteen aan het gemis van Veerman kunt wijten. Meer een combinatie van afwezigen. Zonder Veerman kun je Saibari of Tilman laten spelen. Zijn ze alle 3 afwezig, zoals deze wedstrijd, ja dan wordt het gemis van een creatieve middenvelder zichtbaar, dus niet alleen Veerman wordt gemist.
+2/-0

6 maanden geleden
De zege was idd. probleemloos, het veldspel was echter zeer bedroevend. Het idee van dat altijd met minimaal 5 spelers naar de bal bewogen wordt om collectief druk te zetten, of in balbezit op korte afstand aanspeelpunt te zijn, is wat PSV zo goed maakte de laatste tijd. Tegen Utrecht was het er nauwelijks, tegen Feyenoord eigenlijk weer best wel, maar gisteren op de laatste 5 minuten van de 1e helft en ciraca 10 minuten in de 2e helft was het er niet. Eigenlijk wel reden tot zorgen, ik ben niet bij de training, maar ben razend benieuwd of het in de training wel of niet aanwezig is. Wil je een opportuun ajax volgende week verslaan moet(!) het tiki-taka weer terug komen. (in een niet goed draaiend PSV is Til helaas van veel minder waarde)
+1/-1

 
6 maanden geleden
1 of 2 momenten kunnen de wedstrijd tegen Ajax bepalen. Die zijn echt zo ongelooflijk zwak achterin. Hoef je echt geen wereldvoetbal voor te spelen. Zelfs RKC had vorige week met een beetje geluk een punt meegenomen. De stand weerspiegelde de wedstrijd totaal niet. Gisteren ook weer.
+1/-0

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Ajax-PSV is geen gewone wedstrijd, maar een op zich staande, ajax speelde zijn beste 3 kwartier van dit seizoen in de 1e confrontatie in Eindhoven. Het is PSV geraden om beter te spelen dan gisteren, anders kan het nog wel eens moeilijk worden. Compacter spelen en meer beweging naar de bal toe, net zoals dat ging tegen Twente(beker) en AZ, dàt is er nodig.
+1/-0

6 maanden geleden
Heerlijke zondag weer. De grote ‘concurrent’ weet weer niet te winnen ondanks een zeer goedkoop gegeven pingel. Zal wel weer een VAR’er zijn geweest die op kruipafstand van de Kuip woont. 3 maart wordt D- Day. Daarna kan de kar naar buiten. Noa en Veerman zullen de gangmakers zijn.
+6/-0

 
6 maanden geleden
Vreselijke club. Zelf tijdrekken? Normale hoeveelheid blessuretijd. Tegenstander rekt tijd? Veel meer blessuretijd. En die strafschop was natuurlijk weer het lachertje van de week. Aanvaller die als een kamikaze op die bal in komt vliegen, naar de grond gaat en een pingel meekrijgt. Pure gerechtigheid dit.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Inderdaad, fantastisch dit !!! Arrogant volk daar, en ik kan het weten want woon er middenin. Die voetbalbond bewijst wederom dat ze er alles aan doen om één van die twee clubs te helpen waar ze kunnen. We moeten Lars maar uitnodigen op die platte kar 😉
+4/-0

 
6 maanden geleden
Er bestaat een woord voor het missen van de Feyenoord-penalty vandaag: Karma! ;)
+1/-0

6 maanden geleden
Een heel seizoen top lukt geen enkel team daarom vond ik het best meevallen gisteren.
Als je dan gewoon je resultaat pakt is dat prima.
Het missen van Veerman en Saibari moeten we ook niet overdrijven. Aan het begin van het seizoen was lang niet iedereen gecharnmeerd van Veerman en was Saibari nog niet zo ver als nu opgestegen in de hierarchie. Toen wonnen we ook alles.
Mensen die kritisch zijn op Lang en Lozano moeten nog eens terugkijken hoe bepalend Lang in die periode was en naar het gevaar en dreiging dat er altijd van Lozano uit gaat. Daarbij stelt die zelden teleur in toppers. Als die twee weer naar hun nivo toegroeien moet er niet veel aan de hand zijn, zeker niet tegen bv de komende 'toppr' tegen ajaks.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Het zegt vooral veel over degenen die Veerman op de bank wilden hebben, want hij is gewoon buitencategorie voor de Eredivisie.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Ik denk dat het missen van Veerman wel van groot belang is. Hij heeft niet voor niets het meeste kansen gecreëerd van de hele eredivisie. Hij zet vijf zes keer per wedstrijd iemand voor de keeper.
En dat is precies wat we zaterdag tegen Almere misten. Dan is ons aanvalsspel zo voorspelbaar en relatief makkelijk te verdedigen.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Je bent weer terug :) Das een tijdje geleden. Tuurlijk missen we Veerman, die ziet het altijd net even anders dan anderen.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Ik was er wel hoor.🚩 Vond het alleen een jaar lang niet nodig om te reageren. is toch amper iets gebeurd😇
+1/-0

 
6 maanden geleden
je bent er zo eentje die alleen komt als het slecht gaat ;) leuk dat je er weer bent, net op tijd voor ajax. Naast Veerman missen we Saibari ook enorm, niet verwacht dat ik dat ooit zou zeggen.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Haha ja die wilde je toch gratis weggeven?
Nee hoor ik hoor niet bij dat groepje dat alleen hier iets post als het even niet goed gaat. Het is ook verrekte rustig hier de laatste tijd🤔
+1/-0

6 maanden geleden
Ik vind hem ook een groot gemis,met hem erbij zit er zo veel meer voetbal in de ploeg waardoor alles veel soepeler verloopt en je veel makkelijker onder de druk uitvoetbalt met een directe versnelling naar voren toe.
Ik kan echt van Veerman genieten.
+1/-0

6 maanden geleden
Topclub die psv wil zijn,wil toch niet afhankelijk zijn van Vertessen??
Laat gaan die jongen en als de scouting op orde is haal je een betere voordat geld.
+1/-0