Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV speelt topper in eigen huis gelijk tegen Feyenoord


Tijdstip
3 maart 2024
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV speelt topper in eigen huis gelijk tegen Feyenoord; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV speelt topper in eigen huis gelijk tegen Feyenoord

PSV heeft zondag een punt gepakt tegen Feyenoord. De topper in het Philips Stadion eindigde in 2-2. Malik Tillman en Guus Til maakten de doelpunten.

PSV begon geweldig aan de wedstrijd. Na een paar minuten spelen volgde al de openingstreffer toen Luuk de Jong na een heerlijke pass Malik Tillman in een een-tegen-een zette tegenover Hancko. De international van de Verenigde Staten kapte op knappe wijze de verdediger uit en wist vervolgens ook de bal buiten het bereik van de doelman te plaatsen.

De ploeg van Peter Bosz leek vervolgens voor een snelle beslissing in de wedstrijd te willen gaan, maar daarvoor was het met momenten veel te slordig. PSV ontsnapte aan een gelijkmaker toen Olivier Boscagli zich liet verrassen in een duel met Gimenez, maar een uitstekend keepende Walter Benítez voorkwam de gelijkmaker.

Het bleek echter uitstel van executie, want halverwege de eerste helft ging het plotseling mis toen Boscagli als laatste man de bal verspeelde en Minteh daardoor eenvoudig kon scoren.

In de eerste helft was het echter vooral PSV dat de kansen kreeg en meerdere opgelegde mogelijkheden kreeg om met een ruime voorsprong de rust in te gaan. Tillman zag een schot op de paal belanden, Jerdy Schouten schoot net naast het doel en Hirving Lozano werd net genoeg gehinderd om te zorgen dat hij in een leeg doel niet kon binnen tikken.

Waar PSV uitstekend begon in de eerste helft, was de start na rust waardeloos. In de eerste minuten kreeg Feyenoord al meerdere opgelegde kansen en wist Benítez zich meerdere keren te onderscheiden in zijn doel. Toch was hij na een uur spelen kansloos toen het achterin bij PSV volledig fout stond en Gimenez bij de tweede paal in een volledig leeg doel eenvoudig binnen tikte.

PSV had in de tweede helft nog geen enkele kans gehad en Peter Bosz greep dan ook halverwege de tweede helft in door Guus Til binnen de lijnen te brengen. Die wissel bracht vrijwel direct succes, want na enkele minuten zorgde de middenvelder na een knappe een-twee met De Jong via een hard schot voor de gelijkmaker.

Er waren nog twintig minuten te spelen waarbij beide ploegen voor de winst wilden gaan. Tillman kreeg nog de beste mogelijkheid toen Wellenreuther te ver voor zijn doel stond, maar zijn poging ging over het doel.

PSV leek het gelijke spel uiteindelijk te koesteren en wilde geen risico nemen, terwijl Feyenoord de kracht niet meer leek te hebben om iets te kunnen forceren. Het verschil tussen beide teams blijft daardoor tien minuten met nog tien wedstrijden te spelen.


Luuk de Jong: 'Het was een pittige wedstrijd'

In gesprek met ESPN gaf Luuk de Jong aan dat hij wel kon leven met een gelijkspel. "Gezien de wedstrijd waarin je terug moet komen van een 2-1 achterstand kun je hier wel tevreden mee zijn. Ook gezien het spelbeeld, want dat kon ook wel wat beter", aldus De Jong. "Het was een pittige wedstrijd. Feyenoord was fel in de duels en ging voor de tweede ballen. In de eerste helft was het nog wel redelijk. We maken wel wat fouten waardoor ze een goal maken en wat kansen krijgen, maar verder was er weinig aan de hand. In de tweede helft begonnen wij gewoon niet goed en zij wel."

De Jong ging verder: "Zij speelden ook veel opportunistischer als zij normaal doen. We gingen vaak een-op-een door en dat kan gevaarlijk zijn. Dat zag je in de eerste helft ook een paar keer en dat deden zij slim. Ook veel man op het middenveld om voor die tweede bal te gaan. In de tweede helft kwamen we er echt niet meer aan tot we midden in de tweede helft wat beter gingen te voetballen met Jerdy van achteruit. Toen konden we die 2-2 ook maken."

De aanvoerder begreep de tactiek van Feyenoord wel. "Als een tegenstander veel een-op-een speelt, kun je vaker de lange bal spelen. Dan hoeft de verdediger maar uit te glijden of een spits zijn man uit te spelen en je staat voor de keeper", zo gaf hij aan. "Wij moeten daar ook veel slimmer in zijn. Beter en slimmer positioneren. Dat was soms niet sterk en wij verloren ook een paar duels, terwijl we daar normaal sterker in zijn."

De Jong was lovend over het spel van Malik Tillman. "Ik vind hem echt een fantastische voetballer. Hij is technisch zo sterk en houdt zo makkelijk zijn lichaam er tussen", zei hij daarover. "Verdedigend moet je ook maar eens opletten hoe makkelijk hij ballen afpakt van tegenstanders. Daar is hij ook zo sterk in. Hij levert zo ontzettend veel energie en ik vind hem een fantastische speler."


Peter Bosz: 'Ik heb hier totaal niet van genoten'

Peter Bosz was in gesprek met ESPN niet te spreken over de wedstrijd. "Ik heb hier totaal niet van genoten. Je hebt toch geen goed voetbal gezien?", aldus Bosz. "Ik vond het geen goed voetbal. In de eerste helft waren wij zeker de bovenliggende partij, maar als voetballiefhebber kon ik hier echt niet van genieten."

Gevraagd werd aan de trainer hoe dat kwam. "Ik had het gevoel dat zij in de eerste helft niet wilden. Wij kregen wel wat kansen. Zelf waren we heel slordig in de opbouw en geven wij de kansen weg die zij krijgen", zo gaf hij aan. "En als je dan ziet hoe wij aan die tweede helft beginnen... Dat was helemaal slecht. Dat kunnen wij veel beter en dat heb ik helaas vandaag niet gezien."

Bosz vond dat zijn ploeg zoveel beter kon dan het liet zien. "We wisten dat Feyenoord maar twee dagen rust had gehad en wilden de gaskraan daarom volledig opendraaien. Het veld was ook niet makkelijk en je zag ook steeds spelers uitglijden. Dat was niet in ons voordeel, maar wij kunnen zoveel beter en dat is jammer als je dat niet in deze belangrijke wedstrijd laat zien", zei hij daarover.


Guus Til: 'Het waren de twee beste ploegen van Nederland, maar wel op een verschrikkelijk veld'

In gesprek met ESPN was Guus Til tevreden over zijn invalbeurt. "Het was wel heel zwaar. Het veld was ook zwaar, maar invallen is sowieso altijd zwaar", aldus Til. "Het waren de twee beste ploegen van Nederland met het hoogste tempo, maar dan wel op een verschrikkelijk veld en dan krijg je dit soort voetbal."

De middenvelder baalde wel van de staat van het veld. "Ik vind dat als je twee topploegen hebt, het meest aantrekkelijk is als de voorwaarden er ook zijn om goed te kunnen voetballen. In de tweede helft was het én droog én glad. Die combinatie is vaak niet lekker", zo gaf hij aan.

Til was het niet eens met de opmerking dat de titelstrijd nu beslist is. "Dat ga je mij echt niet horen zeggen. Iedereen probeert ons uit te lokken, maar dat gaat echt niet gebeuren", zei hij daarover. "Er zijn gekkere dingen gebeurt. Pas als het echt officieel is, gaan wij dat zeggen."


Karakteristieken

Uitslag: 2-2 (1-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Malik Tillman ('4)
Goal
1-1 Minteh ('22)
Goal
1-2 Gimenez ('61)
Goal
2-2 Guus Til ('71)
Scheidsrechter
Gözübüyük
Toeschouwers
35.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Jordan Teze ('45)
Kaart
PSV: André Ramalho ('51)
Kaart
Feyenoord: Zerrouki ('55)
Kaart
PSV: Malik Tillman ('55)
Kaart
Feyenoord: Geertruida ('59)
Kaart
Feyenoord: Timber ('83)
Kaart
PSV: Hirving Lozano ('90)

Opstelling PSV

Hirving LozanoLuuk de JongJohan Bakayoko


Mauro JúniorMalik TillmanJerdy Schouten


Sergiño DestOlivier BoscagliAndré RamalhoJordan Teze


Walter Benítez

Wissels:

'63 Guus Til voor André Ramalho
'85 Armando Obispo voor Mauro Júnior
'85 Isaac Babadi voor Johan Bakayoko


Opstelling Feyenoord

MintehGimenezMilambo


ZerroukiTimberWieffer


HartmanHanckoBeelenGeertruida


Wellenreuther

Wissels:

'67 Ivanusec voor Milambo
'75 Nieuwkoop voor Minteh
'87 Lopez voor Hartman


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 3 2-1 (1-1)
 3 2-1 (1-1)
 3 3-2 (1-1)
 3 3-2 (1-1)
 3 0-0 (0-0)
 3 1-1 (0-0)
 3 0-0 (0-0)
 3 3-2 (1-1)
 3 2-1 (1-1)
10  3 3-2 (1-1)
11  3 3-2 (1-1)
12  3 2-1 (1-1)
13  3 2-1 (1-1)
14  2 2-1 (0-0)
15  2 3-1 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.71. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Walter Benítez (79 -> 5,0)
2. Malik Tillman (57 -> 4,0)
3. Jerdy Schouten (20 -> 3,0)
4. Luuk de Jong (15 -> 2,0)
5. Guus Til (13 -> 1,0)
6. Mauro Júnior (8 -> 0,0)
7. Jordan Teze (5 -> 0,0)
8. Sergiño Dest (4 -> 0,0)
9. Hirving Lozano (3 -> 0,0)
10. Niemand (0 -> 0,0)
10. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
10. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
10. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
10. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
10. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
10. Livano Comenencia (0 -> 0,0)
10. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
10. Tygo Land (0 -> 0,0)
10. Patrick van Aanholt (0 -> 0,0)
10. Julian Kwaaitaal (0 -> 0,0)
10. Isaac Babadi (0 -> 0,0)
10. Boy Waterman (0 -> 0,0)
10. Joey Veerman (0 -> 0,0)
10. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
10. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
10. Joël Drommel (0 -> 0,0)
10. Ricardo Pepi (0 -> 0,0)
10. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
10. Noa Lang (0 -> 0,0)
10. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
10. André Ramalho (0 -> 0,0)
10. Armando Obispo (0 -> 0,0)
10. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
10. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
10. Noni Madueke (0 -> 0,0)
10. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
10. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
10. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
10. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
10. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
10. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
10. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
10. Dennis Vos (0 -> 0,0)
10. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
10. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
10. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
10. Xavi Simons (0 -> 0,0)
10. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
10. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
10. Philipp Max (0 -> 0,0)
10. Sávio (0 -> 0,0)
10. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
10. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
10. Fábio Silva (0 -> 0,0)
10. Fedde Leysen (0 -> 0,0)
10. Armel Bella-Kotchap (0 -> 0,0)
10. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
10. Jesper Uneken (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Gözübüyük scheids en Polleke VAR, nou dat is me de combinatie wel weer. We zullen dus echt minimaal twee goals voor moeten staan om de eindfase te overleven.
4-1 lijkt me een mooie uitslag.
+3/-1

 
5 maanden geleden
Dit PSV is sterker dan Feyenoord en in deze wedstrijd gaat dat er uit komen.
PSV heeft een beter combinatie-spel dan Feyenoord, en meer kwaliteit in de aanval.
Gewoon met 3-0 winnen en de titel is binnen.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Oh maar dat vind ik ook hoor. Normaal zou ik zeggen 7-0, maar een onterecht afgekeurde goal
voor ons en een onterechte penalty voor hun dan zit je op 6-1. Hun keeper houdt er twee onmogelijke ballen uit en dan heb je 4-1. Schrijf maar op of zet maar in want dat wordt het.😊
+3/-0

 
5 maanden geleden
Die Van Boekel als VAR is wel het ergste in zo'n wedstrijd. Die heeft nog nooit een normale beslissing gemaakt in top wedstrijden, zelfs op Europees niveau doet hij het er steeds langs.
+2/-0

5 maanden geleden
Eerlijk gezegd denk ik dat feyenoord met knikkende knieën komt. Er is niets voor hun te halen in Eindhoven. Als de wedstrijd niet weer beïnvloed wordt door vreemde beslissingen wint PSV.
+3/-0

5 maanden geleden
Veerman er niet bij zou echt een hele flinke aderlating zijn.
Zeker wanneer saibari er ook niet is.

Onze sleutelspelers hebben wel een aantal tegenvallers op fysiek vlak dit seizoen.
+4/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Lees net ergens dat Veerman onzeker is voor zondag, en Saibari was dat ook al. Dat zou wel zuur zijn en dan zou Til weer meteen vol aan de bak moeten.
Edit. Je was me net voor Obelix.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Zal weer niet zo zijn dat wij voor een topper mensen missen.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Welke speler(s) mist Feyenoord komende zondag? Veerman is wel een belangrijke schakel in ons team namelijk.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Bijlow en Trauner, de twee aanvoerders notabene, ontbreken sowieso en Hartman is hoogst twijfelachtig. Heb je al twee of drie basisspelers die er niet bij zijn. Daarnaast Jahanbakhsh die wisselt tussen basis en bank.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Strengs gaat er nu ook met een brancard vanaf.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Wie, die Jahanbakkes? Nou nou, als je dat als een gemis ziet?!
+4/-0

5 maanden geleden
Zou wel jammer zijn als Joey er niet bij zou zijn.
Voor de wedstrijd nog ff beker wedstrijdje kijken met zijn alle, dan met huid en haar opvreten.
+2/-0

5 maanden geleden
Als onze vrienden uit Groningen een verlenging kunnen afdwingen zou dat niet verkeerd zijn. ze staan er prima voor met rust
+2/-0

5 maanden geleden
Finale nec-groningen zou zo geweldig zijn. Ze hebben die beker namelijk al ingecalculeerd.
+2/-0

5 maanden geleden
Helaas helaas. Gaan gewoon maar de finale na wéér een slechte wedstrijd. Zelde een team gezien wat zoveel wedstrijden op deze manier wint, absurd. Maargoed dit moet gewoon minimaal 4-0 worden.
+2/-0

 
5 maanden geleden
De spelers van Feyenoord zagen er tegen Groningen vermoeid uit. Ik verwacht niet dat Feyenoord zondag met een echt fit team naar Eindhoven kan komen. Daar moet PSV maximaal van proberen te profiteren, door in een hoog tempo te spelen en veel druk op ze te zetten. Ook al missen ze mogelijk Veerman en Saibari, ik verwacht dat PSV gewoon een stuk fitter team op het veld kan zetten, zeker de laatste 25 minuten.
+5/-0

5 maanden geleden
Feyenoord heeft de buit voor dit seizoen binnen na het spelen van een (wederom) dramatische pot. Ik zie niet hoe die zondag 200% energie in een wedstrijd kunnen gaan steken. Nog los van de vorm waar ze in verkeren komen ze in een heksenketel terecht tegen een ploeg die in een goede vorm steekt, bloed ruikt en in eigen huis (officieus) kampioen kan worden. Dit zou normaal gesproken gewoon een overwinning voor ons moeten opleveren.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Op de voetbal-programma's moet ik steeds maar aanhoren dat PSV en Feyenoord dicht bij elkaar in de buurt liggen, maar bij PSV is er snel combinatie-voetbal en bij Feyenoord zie ik vooral hard werken en veel ploeteren. Groningen stond niet eens zwaar onder druk.
+4/-0

 
5 maanden geleden
Ja maar de opbouw van Feyenoord is toch veeeel beter dan die van PSV volgens M v Basten aka Pannenkoek.🙈
+5/-0

 
5 maanden geleden
En Mark van Bommel was niet goed genoeg voor het NL-elftal, en schoot er bij Ajax=uit daarna 3 in :)
Ik vind juist de opbouw Schouten + Veerman zo veelzijdig.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Juist … maar die pannenkoek heeft dus ook goed laten blijken dat hij geen enkele wedstrijd van PSV ziet …. En dat zou dan een analyst zijn? 😉
+5/-0

 
5 maanden geleden
Tegen Feyenoord maar eens aan hem laten zien hoe PSV op kan bouwen. Die zal die toch wel kijken ? :)
+2/-0

 
5 maanden geleden
Tja, en dan nog zal hij zichzelf goedpraten dmv smoesjes …. 😉
+2/-0

 
5 maanden geleden
Feyenoord heeft het best vaak moeilijk tegen NEC, dat dit seizoen sowieso niet slecht speelt. Zou mij echt niet verbazen als NEC voor een stuntje zorgt in de finale.
+3/-0

 
reactie verwijderd

5 maanden geleden
Jammer dat Saibari er definitief niet bij is. Hopelijk staan we met rust ruim voor en wordt er in de tweede helft weer 'Hier in het zuiden' ingezet!!
+3/-0

5 maanden geleden
Geen Saibari. Hopelijk wel Veerman en Til. Verwacht een moeilijke wedstrijd maar wel winst. Het moment om de genadeklap uit te delen. Feuenoord oogt na donderdag niet okselfris. Er vanaf minuut 1 bovenop zitten en knallen. Helemaal kapot spelen de eerste helft en genadelos toeslaan in de tweede helft. (of beiden, of andersom , ook goed)
+2/-0

5 maanden geleden
Ik heb zin in een vroeg kampioenschap dus laat ze die teleurstelling van de Rotterdamse Var-overwinning maar snel weg poetsen.
+3/-1

 
5 maanden geleden
Goede vraag, benieuwd of Mamadi al gespot is op de Frederiklaan.
+1/-1

 
5 maanden geleden
Ze wachten op de familie die moeten er bij zijn wanneer hoe laat niet bekend maar is rond ..morgen goaltje mee pakken ...
+1/-0

 
5 maanden geleden
Zo heet hij toch niet of ben ik blond?
+2/-1

 
5 maanden geleden
Waarschijnlijk humor die wij niet begrijpen Tony. Jongen heeft getekend, ik ben er blij mee. En door.
+3/-1

5 maanden geleden
Ein-de-lijk, matchday.
Zin in. Kamaan boys, knallen!

Op tijd de stad in, kan niet wachten.
+2/-0

5 maanden geleden
Hopen dat ook in het stadion dezelfde sfeer is als in de kampioenswedstrijd tegen Ajax "hier valt niets te halen". Vanaf minuut 1 er op en controle pakken, ook zonder Saibari en Veerman moet je van dit Feyenoord ( kunnen ) winnen. Forza PSV
+1/-0

5 maanden geleden
Veerman helemaal niet bij de selectie?
Of zit hij op de bank....?
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Die wordt gespaard voor woensdag. Competitie is al gespeeld.

Het zijn vooral de supporters die deze wedstrijd belangrijk vinden.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Tja...die gaat sowieso geel krijgen...te fanatiek, te weinig techniek..
+1/-1

 
5 maanden geleden
Ach ja, als het bij geel blijft geen probleem. Ik neem aan dat Mauro die middenvelders van Feijenoord moet gaan afjagen …
+1/-0

5 maanden geleden
Zo jammer dat we bijna alle topwedstrijden in de competitie niet op volle sterkte kunnen spelen. Dan hadden we pas echt goed het krachtsverschil kunnen gaan zien. Ook nu weer zit er weinig noemenswaardigs op de bank, afgezien van Pepi en Babadi. Til kan ik niet inschatten hoe fit hij daadwerkelijk is, en hij heeft weinig wedstrijdritme.

Ik zag de boodschap van Memphis voorbij komen. Die is opeens wel heel veel met psv bezig (heeft het ook over ''ons'') Zit hier iets aan (terug) te komen ???
+1/-0

5 maanden geleden
Goede start, psv zit er kort op.

Alles behalve een verlies is vandaag op zich een goed resultaat.
+1/-0

5 maanden geleden
Gozubuyuk is weer goed bezig …heeft in ieder geval een duidelijke voorkeur.
+2/-0

5 maanden geleden
Een aantal dotten aan kansen een cadeau voor de tegentreffer. PSV duidelijk beter. Lozano weer erg zwak.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Niet met je eens. Hij komt ballen ophalen en verovert ballen halverwege onze helft en zorgt dat het spel tenminste naar voren gaat. Waar ze daar achterin mee bezig zijn vraag ik me af. Niks geleerd van Rangers thuis vorig seizoen waar de CL-deelname werd verspeelt.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Lozano erg zwak? Welke wedstrijd zit jij te kijken? Als hij aan de bal is, is er iedere keer dreiging.
Bakayoko daarentegen is zwak, en te passief.
+10/-0

 
5 maanden geleden
Dank! Ik dacht al dat ik gek geworden was.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ik hoor vaker dat Lozano zwak zou zijn. Nee hij scoort nauwelijks nu. Voorzetten wisselend of het succesvol is. Maar wat een werk ie verzet. Vaak ook veel gele kaarten tegen. Zegt genoeg. En ik zie geregeld sterke verdedigende acties. Hij speelt erg in dienst van het team. En ik zie hem er graag weer 3 inschieten tegen Ajax, maar zo zwak als ie wordt afgeschilderd, dat is onzin.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Je hetze begint wel erg sneue vormen aan te nemen inmiddels
+1/-0

5 maanden geleden
Zo'n schot van Tillman moet natuurlijk altijd een goal zijn.
+1/-0

5 maanden geleden
Mis je teveel kansen dan.....
En Lozano..kom op man, knal die bal er eens in man..
+1/-1

5 maanden geleden
Als je Feyenoord een doelpunt schenkt en PSV uit genoeg kansen maar 1x scoort dan kan het wel eens slecht aflopen.Bedankt Boscagli.
+1/-1

 
5 maanden geleden
Ze moeten in de tweede helft gewoon vol erop en erover knallen.
Feyenoord heeft veel meer (zware) wedstrijden in de benen.

Alleen nu niet tegen zo’n domme goal aanlopen natuurlijk!
+2/-0

5 maanden geleden
Komt allemaal goed!
Bosz weet nu hoe Feijenoord wil spelen, dus even een paar tactische tips, en straks Babadi erin … appetje eitje … 😉
+2/-0

 
5 maanden geleden
Nou, de eerste 6 minuten loopt het voor geen meter bij ons :/
+1/-0

5 maanden geleden
Dan hou je je hart vast voor Ramalho en dan speelt Boscagli zo ....
+3/-0

5 maanden geleden
Wat is gimenez een maten naaier voor een gelekaart te vragen.
+6/-0

 
5 maanden geleden
Wat denk je met zo’n trainer … die met z’n tablet naar de 4e man gaat?! Zielig!!
+2/-0

5 maanden geleden
Godver wat stond die gast vrij
+3/-0

5 maanden geleden
Ik ken het voetbal spelletje al langer dan vandaag. Als we er nog een gelijkspel uithalen moeten we blij zijn. Feyenoord gaat nu enorm tijdrekken etc.
+3/-0

5 maanden geleden
PSV heeft voor rust absoluut de kansen gehad om deze pot te beslissen. Mooi gevecht , maar helaas staan we tot nu toe aan de verkeerde kant van de score. Mooi gevecht. komaan PSV!
+2/-0

5 maanden geleden
Mooie goal Til en nu door drukken!!
+1/-0

 
5 maanden geleden
Yep. Dit is onze kans het definitief te beslissen
+2/-0

5 maanden geleden
Nu kijken of in de laatste 10 minuten bij Feyenoord de vermoeidheid toeslaat.
2-2 zou toch wel een teleurstelling zijn.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Het lijkt anders wel of wij afgelopen donderdag tegen Groningen hebben gespeeld...
+3/-0

5 maanden geleden
Resultaat is prima hoor. Maar ik zag niet echt het voordeel terug wat we zouden moeten hebben qua rust.
+1/-0

5 maanden geleden
Het blijft 10 punten dus dat is prima. Wel een zeer matige wedstrijd van PSV met een zeldzaam slordige Boscagli en de inmiddels vertrouwde zwakke vleugelspitsen. Het gemis van Veerman, Saibari was duidelijk, maar zeker ook Noa Lang. Lozano doet maar heel weinig goed en Bakayoko heeft aanvallend ook bijna geen inbreng. In misschien wel de zwakste pot van het seizoen is wel de titel veiliggesteld, dus after all toch nog een mooie middag.
+1/-4

5 maanden geleden
Attractieve wedstrijd,jammer dat we ze niet een tikkie hebben kunnen geven maar aan de andere kant blijft de marge 10 punten.
+3/-0

5 maanden geleden
Gewoon ongeslagen status behouden, 10 punten voorsprong behouden!
Mindere wedstrijden waarin je best wat bepalende spelers mist niet verliezen is ook niet altijd het geval geweest!
Dus uiteindelijk gewoon tevreden zijn en door maar de volgende! 💪🏻
+4/-0

5 maanden geleden
Toch teleurgesteld. Had graag willen afrekenen met dat matige team.
+4/-0

5 maanden geleden
Scheids floot aardig voor Feyenoord, Slot ook slechte wissel want die Minteh was gevaarlijkste man van Feyenoord. Verder was Boscali zeldzaam slecht en had Bakayoko gewisseld moeten worden. Sowieso verbaasde het mij dat Bosz spelers als Babadi niet eerder bracht.. Gelukkig een punt met de zure gedachte dat er meer in had gezeten voor PSV.
+1/-1

5 maanden geleden (gewijzigd)
Ik had gehoopt dat mijn 1000ste bericht er één was vol euforie maar die is wat getemperd. Wat kwamen wij slecht uit de kleedkamer zeg... En als wij twee normale centrale verdedigers hadden gehad was je na vandaag klaar geweest. Wat zijn die twee door de mand gevallen zeg. Hoeveel signalen moet de leiding nog krijgen om na weet ik hoeveel jaar eindelijk eens de nadruk bij het kopen van verdedigers te leggen deze zomerperiode? Forza PSV !!

Twee uur later : ik zie dat ik inmiddels al vier minnetjes achter mijn naam heb. Kennelijk omdat we een prima verdediging hebben. Ik zal het vast niet goed zien. Excuses allemaal. En koop vooral aanvallers en middenvelders deze zomer....
+2/-6

 
5 maanden geleden
Boscagli was voor zijn doen erg onrustig. Maar je kunt toch niet beweren dat hij een slecht seizoen speelt?

Benitez pakte wel echt een aantal goeie ballen.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Kanarie Benitez pakt vandaag punten voor de ploeg.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Nou in de titelstrijd wellicht drie, maar qua uitslag eentje. Kan ik dat zo stellen?
+2/-1

 
5 maanden geleden
Tegen Volendam en Heerenveen staat ie er inderdaad. Ook in de CL gaat het wel. Maar ik zie dan liever toch die type beukers zoals zij achterin hebben staan. Maar ik snap überhaupt niet dat je na Rangers thuis vorig seizoen, het mislopen van de CL, nog steeds als keeper dwars door het midden iemand inspeelt die een tegenstander binnen een straal van 2 meter heeft staan.
+1/-2

 
5 maanden geleden
Voor mij is Benitez man van de wedstrijd.
+6/-0

 
5 maanden geleden
Tja, de cijfers (tegendoelpunten) liegen he? Echt een belabberde verdediging! 🤣
+1/-0

 
5 maanden geleden
Tuurlijk, voor de Nederlandse competitie is die dik in orde. 24 gespeeld en 13 tegen. Maar naar Europeese maatstaven, daar waar we graag mee willen tellen, heb je er 16 tegen in 11 wedstrijden. Het is dus maar hoe hoog je de lat wil leggen.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Het heeft ook te maken met het voetbal dat Bosz wil spelen. Hoog druk met veel ruimtes achter de verdediging. Voorbeeld, als we meer als counterploeg zouden spelen was die mispeer (de 1e) van Boscagli niet zo gevaarlijk geweest. Dan waren er nog meer verdedigers in de buurt geweest om te herstellen. Nu niet.

Daarbij, van die Europese campagne hebben we er 4 uit tegen Arsenal tegen gehad, en 2 thuis tegen sevilla. Oftewel; tegen Lens in totaal 1 uit 2 wedstrijden, tegen sevilla uit 2, tegen arsenal en dortmund thuis 2x 1. 5 uit de laatste 5 wedstrijden. Dat valt dus wel mee.

Is het glas halfvol of halfleeg?
+2/-0

5 maanden geleden
Inhoudelijk misschien beter later te reageren nu de emotie er nog op zit.
Maar ik snap oprecht de kritiek op Lozano vandaag niet, of ik heb in het stadion een andere wedstrijd gezien.

Het gif, de blijvende drang om acties te maken, werklust en de "grinta". Man, wat heb ik genoten van hem. Baka aan de andere kant....

Verder wil ik onze leidsman complimenteren. Het is hem volledig gelukt om de wedstrijd te verneuken. Wat een flaris.
+11/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Ik vond Lozano ook 1 van de betere vandaag en inderdaad wat een scheids... er lopen niet veel goede scheidsrechters meer rond in NL en dat zeg ik niet alleen als PSV supporter.
+5/-1

 
5 maanden geleden
Lozano heeft wel hard gewerkt maar het is voetballend zo matig. Zelden zie je hem zijn man uitspelen en een een puike voorzet geven. Ik weet inmiddels dat een kritische mening hier niet gewaardeerd wordt maar ik kan er echt niet meer van maken. Bakayoko is van hetzelfde laken een pak. Ik hoop van harte dat Bakayoko snel zijn vorm terugvindt en dat Lozano snel gaat laten zien dat hij NIET al een tijdje op zijn retour is. Het is zeker een geweldig seizoen van PSV met vaak prachtig voetbal en geweldige resultaten, dus chapeau, ik geniet er met volle teugen van. Maar het is zeker niet zo dat alle spelers daarom automatisch altijd goed presterende toppers zijn. En dat moet toch ook gewoon gezegd kunnen worden.
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Wie zegt dat je geen (kritische/andere) mening mag hebben?
Ik denk dat sommige leden van Lozano verwachten dat hij 3 man voorbij gaat en de bal in de kruising roeit.

Hij heeft structureel bewaking. Liet zich vandaag meermaals uitzakken, verplaatste het spel goed, ging voorop in de strijd en heeft een paar goeie voor acties gehad. Ik zou jouw betoog willen weerleggen dat het ook maar is wat je wil zien.

Maar dat jij een andere mening hebt is helemaal prima en daar zal ik je iig nooit op aanvallen. Wel dat ik het er niet mee eens ben.
+3/-0

5 maanden geleden
Wat begon als een heerlijke zondagmiddag, werd al gauw minder. Bakayoko wederom zeer matig. Brnegt 0,0 rendement als buitenspeler, zit niks in en er komt nog veel minder uit. Ergernis ten top. Maar de grootste ergernis is het Feyenoord publiek wat denkt als losgeslagen senielen en debielen bekers pis, sigaretten en speeksel naar beneden te kunnen gooien. Het enige uitpubliek wat zich zo kan misdragen. Met alle respect, hoop dat ze morgen allemaal weer spijt hebben als ze weer aan de containers in de haven lopen te sjorren #havenslaven.
+4/-0

5 maanden geleden
2-2, jammer, maar we staan nog 10 punten voor. Het voelt alleen wat zuur dat we de voorsprong hadden kunnen vergroten, daar hebben we de nodige kansen ook voor gehad.

Boscagli had een flink off-day, bij de goal, maar ook bij dat moment met Gimenez in de eerste helft waar hij de bal volledig mist. Zeldzame momenten van een verdediger die normaal enorm stabiel is. Jammer, maar hij heeft uiteraard genoeg krediet!

Bakayoko liet het toch weer afweten. Ik ben het eens met oa Obelix, Lozano blijft tenmiste werken, constant proberen en het de tegenstander lastig maken. Daar kan Bakaoyoko toch nog wel wat van leren.

Al met al jammer, er had meer ingezeten en we hadden allemaal graag die genadeklap uitgedeeld. Maar ja, 10 punten, we worden gewoon kampioen. Het had alleen toch nog ff wat beter kunnen smaken.
+6/-0

5 maanden geleden
Bosz en De Jong waren terecht ontevreden over het voetbal van PSV.Boscagli 2 grote fouten met 1 tegendoelpunt tot gevolg.De eerste helft genoeg kansen om Feyenoord op een grote achterstand te zetten. De 2e helft mag PSV blij zijn dat ze niet verliezen.Een gelijkspel is dan ook een terechte uitslag.Dest zag er bij de 1-2 niet goed uit door Minteh een voorzet vanaf de achterlijk te laten geven.Elke lange bal vanaf de Feyenoordkeeper leverde door de snelle buitenspelers van Feyenoord dreiging op voor de PSV defensie.Simpele maar effectieve Feyenoordtactiek de 2e helft.Het leek dan ook dat Feyenoord fitter was dan PSV.Teleurstellende uitslag maar wel bijna op zeker kampioen.De laatste 7 thuiswedstrijden maar 1x gewonnen van Feyenoord en Luuk heeft al 18 uur niet tegen Feyenoord gescoord.Voor wat het waard is.
+2/-2

 
5 maanden geleden
Wat je schrijft over de 1-2 klopt echt helemaal niets van. Kijk die goal aub even na. Dest is niet betrokken en Minteh geeft de voorzet niet. 10 punten voor en na de 1-2 moeten we blij zijn dat je een gelijkspel eruit sleept.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Klopt,in het stadion dacht ik dat het Dest en Minteh waren.Later op tv zag ik dat het niet zo was.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Dest speelde een hele puike pot. Ook verdedigend vond ik hem degelijk. Onze rechterkant daarentegen bakte er weinig van.
+2/-0

5 maanden geleden
Benitez held. Baka en Teze bakken er weinig van. Weer 3 punten dichterbij de titel. Ongelooflijk dat de kampioen van dit seizoen geen normaal veld heeft. Wat een bagger. Na de 1-2 zag ik het even somber in maar gelukkig werd de rug gerecht en ging Schouten een linie naar achter. NEXT
+3/-0

5 maanden geleden
Toch gewoon behoorlijk teleurgesteld. Tuurlijk is de voorsprong prachtig en het seizoen fantastisch tot nu toe, maar ik baal dat we met dit fantastische team na het gelijkspel tegen een prutsajax nu niet kunnen winnen van feyenoord. Zeker na het bekerschandaal had ik echt gerekend op een strafexercitie in Eindhoven. Tuurlijk mis je veerman en Saibari, maar we hebben echt nog wel wat over. Vond mn baka erg tegenvallen, maar das een jonge jongen en erg jammer dat zijn logische terugval net nu tijdens de topwedstrijden valt. Had gehoopt dat de Zwollegoals hem weer in het zadel zouden hebben geholpen, maar helaas. Ook Boscagli had echt zijn dag niet, mag natuurlijk best een keertje, maar waarom nu :\(
+5/-0

5 maanden geleden
En laten we er alles, maar dan ook echt alles aan doen om Malik Tillman te kopen.
+6/-0

 
5 maanden geleden
Als hij niet had gespeeld hadden we gewonnen. Enorme egoïstische speler en komt in alles te kort.
+1/-10

 
5 maanden geleden
Vergeten hoe hij de 1-0 maakt?? Alsjeblieft zeg..
+3/-0

 
5 maanden geleden
Hij maakt een grapje. Toch?
+2/-1

 
5 maanden geleden
Laten we het hopen maar ik vrees van niet..
+1/-0

 
5 maanden geleden
Vond hem goed spelen. 1 keer had ie echt de bal breed op Baka moeten leggen
+1/-0

 
5 maanden geleden
Zijn goal was echt fenomenaal. Verder vond ik hem toch ook weer een beetje tegenvallen. Maar ja, als je (zo) scoort.

Verder blijf ik hem een beetje opgefokt vinden reageren af en toe, terwijl hij spelend juist soms te rustig en flegmatiek oogt. Hij bleef maar bezig met Zerrouki, na zijn gele kaart ook nog eens die bal weggooien, niet echt slim. Was op dat moment wel een beetje bang dat hij verderop wel een rode kaart zou pakken, maar gelukkig herpakte hij zich.

Puur persoonlijk zie ik toch liever Saibari op zijn positie.
+2/-0

5 maanden geleden
Ik ben er helemaal uit, onze sterkste opstelling (dus Dortmund uit) is achterin Teze, Boscagli, Schouten, Dest. Middenveld Veerman, Saibari, Till. En voorin Tillman ipv Lozano op links. Tillman en Saibari lekker onderling switchen en afwisselen tijdens de wedstrijd om verwarring te creeeren. Lozano als gevaarlijk wapen vanaf de bank.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Bosz even appen, goede opstelling :)
+2/-0

 
5 maanden geleden
Lozano op rechts i.p.v. Bakayoko, de rest klopt wel.
+2/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Toch een beetje een vreemd gevoel na deze wedstrijd. Aan de ene kant het gevoel dat je kansen hebt laten liggen, aan de andere kant dat je in de 2e helft heel goed wegkomt. Ik zag het na de 1-2 echt even niet zitten, na het inbrengen en doelpunt van Til werd het gelukkig weer wat beter. Benitez vandaag heel belangrijk, dat zegt eigenlijk al genoeg. Maar toch ook (weer) Luuk met een hoofdrol. Ook complimenten aan Mauro (doet het gewoon heel goed voor een speler die er zo lang uit is geweest) en Babadi (die weer een goede invalbeurt had). Jammer van de off-day van Boscagli, blijkt ie dus toch gewoon menselijk te zijn! Uiteindelijk weer niet verloren en dat was vandaag het belangrijkst, kampioenschap komt steeds dichterbij!
+3/-0

5 maanden geleden
dubbel gevoel aan deze wedstrijd.
Gelet op het wedstrijdbeeld en het feit dat wij gewoon niet zo'n goede pot spelen moet je tevreden zijn met een gelijkspel. Maar o wat jammer dat je het kampioenschap, want dat komt er gewoon, vandaag niet een mooi extra glanslaagje had kunnen geven. Op een of andere manier zijn thuiswedstrijden tegen feyenoord bijna altijd heel vervelende wedstrijden. Wel een 'klein' puntje van kritiek op de scheids. Niet dat hij van invloed is geweest op het resultaat maar man man als dit het topnivo van scheidsrechters is in nederland. Je kunt er gewoon geen peil op trekken zo warrig als hij fluit. Dan weer doorspelen, dan weer muggenziften over kleinigheidjes. Je weet niet waar je aan toe bent . Alleen al het feit dat hij zo opvallend aanwezig is zegt genoeg. Een goeie scheids zie je niet. Vandaag topper in Engeland gezien. Scheids niet gezien...
+6/-0

5 maanden geleden
Prima resultaat. Goed geknokt! Wij misten ook nog eens belangrijke spelers vandaag. Voorgaand jaar al een aanloop naar dit seizoen. Eindelijk weer goede kans op kampioenschap en overwinterd in de CL. Hopelijk is dit de standaard/norm voor de komende jaren. Dat is lang geleden allemaal. De juiste bestuurders en trainer die weten wat nodig is, en niet die alleen hun eigen bankrekening spekken (lees toon & john). GEWELDIG!
+1/-0

5 maanden geleden
Inhoudelijk dan toch maar een reactie.
3 zaken blijven hangen;

1. Je doet jezelf in de eerste helft gigantisch te kort. Je hebt ze in de 4e minuut waar je ze hebben wil. Je doet jezelf flink tekort door persoonlijke (gigantische) fouten. En laat meermaals na 3, 4x te scoren. Daar zat ook een stukje pech bij. Maar met die 3 of 4 goals was de wedstrijd klaar. Voetnoot, wat een weergaloze goal. Die jongen heeft zoveel ontzettend veel talent. Houden, alsjeblieft. Als je dit soort kwaliteiten binnenboord kunt houden, altijd doen.

2. We komen na rust totaal niet in de wedstrijd. En mogen een hele goede benitez danken. Dat is ook wel eens fijn. Met name het rechterdeel met baka en teze viel me enorm tegen. Blij dat karakter speler Til er weer was. Karakter, dat is waarom ik fan van Lozano blijf. Die loopt daarin voorop. Hij weet echt wel dat het nog niet top is. Maar trok gisteren alles uit de kast. En was heel, heel belangrijk.
Door die 2e helft vond ik 2-2 nog niet zo slecht. Ik was er echt dood en doodziek van geweest als we deze verloren hadden. Nu zijn het mixed feelings. Vrijdag is een minimaal zo belangrijk potje, met winst in die wedstrijd en tegen Twente is het echt wel gespeeld.

3. De scheidsrechter.
Eigenlijk moet ik er geen woorden aan vuil maken. Heeft hij na eerdere flaters bij mij geen kans op slagen, maar jongens wat een vervelende kwast. En slechte scheidsrechter bovendien. En voor de goede orde, 2 kanten in.
+8/-0

5 maanden geleden
Wedstrijd even laten berusten. PSV had de weedstrijd de eerste helft moeten beslissen. Meerdere kansen gehad (2xpaal) en door een enorme fout van Olly is de ruststand 1-1. Had 2-0 of zelfs 3-0 moeten zijn. Game over. Tweede helft PSV onwaardig. Over de gehele wedstrijd dus tevreden met een punt. Nog 10 wedstrijden te gaan. Op naar het stadhuisplein.
+2/-0

5 maanden geleden
Positief:
- gat blijft 10 punten
- acties Tilman
- Benitez!
- Guus Til weer fit
- assist Luuk, met name die tweede was fraai
- Mauro Jr de club speler, schitterend
Negatief:
- de scheids. Wat een vreselijk inconsequente ijdeltuit
- het veld
- het constante gejammer bij diezelfde scheids van beide kanten. Timber, Wieffer die de hele tijd schuimend aan komen rennen, gimenez met zn kaart gevraag, maar zeker ook Guus Til en Tilman
- de Schwalbe van Ramalho
- het gemis van Saibari en zeker ook Veerman
+1/-0

5 maanden geleden
Ik lees dat Kees Rijvers overleden is. Weer een gigant die ons ontvallen is.
Sterkte aan alle nabestaanden...
+1/-0

5 maanden geleden
Een puntendeling waar ik gezien de stand en het wedstrijdverloop prima mee kan leven.

Wel zonde van de 100% score in thuiswedstrijden.

Nou verder trachten dit seizoen niet te verliezen en boven de 90 punten uit te komen.
+1/-0