Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenCollectieve offday PSV zorgt voor nederlaag in Nijmegen


Tijdstip
30 maart 2024
Stadion
Goffertstadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Collectieve offday PSV zorgt voor nederlaag in Nijmegen; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Collectieve offday PSV zorgt voor nederlaag in Nijmegen

PSV is met een valse start uit de interlandbreak gekomen. Een zwakke wedstrijd in Nijmegen leidde tot de eerste competitienederlaag van het seizoen. NEC was uiteindelijk met 3-1 te sterk nadat Johan Bakayoko nog wel de score had geopend.

PSV kreeg via Johan Bakayoko al snel de eerste kans van de wedstrijd, maar kende daarna een lastige periode. NEC was qua veldspel de bovenliggende ploeg, al wist het niet tot kansen te komen. Dat lukte de ploeg van Peter Bosz wel en dat zorgde meteen voor de openingstreffer.

Jerdy Schouten veroverde op het middenveld de bal. Nadat hij vervolgens de bal terugkreeg van Luuk de Jong kon hij Hirving Lozano met een steekpass voor de keeper zetten. De inzet van de Mexicaan werd nog gekeerd, maar de rebound werd door Johan Bakayoko vervolgens in het doel getikt.

PSV was vanaf dat moment duidelijk de betere en kreeg ook meerdere kansen om de score verder uit te breiden en het duel zelfs voor rust al te beslissen. Gescoord werd er echter niet, waardoor de thuisploeg in de wedstrijd bleef. Vlak voor rust kreeg het zelfs een enorme kans na een flinke fout van Joey Veerman. NEC miste echter, maar omdat Veerman ook een overtreding had gemaakt greep de VAR in en was een penalty het gevolg. De 1-1 was daardoor het gevolg.

Aan het begin van de tweede helft kwam Malik Tillman direct binnen de lijnen en verving hij Hirving Lozano. De Amerikaan kreeg een minuut later al de eerste kans, maar gleed net weg toen hij probeerde te schieten. Het was echter NEC dat al snel weer tot scoren kwam. Achterin stond het bij PSV niet goed waarop de thuisploeg op doel kon schieten. Walter Benítez leek de bal niet goed te verwerken en de rebound kon daardoor worden binnen getikt.

Omdat PSV nauwelijks gevaarlijk wist te worden, greep Bosz na een uur spelen opnieuw in en bracht hij met Ricardo Pepi en Mauro Júnior nog twee wissels. André Ramalho en Guus Til werden nu van het veld gehaald. Die wissel had aanvankelijk niet het gewenste effect, want al snel volgde een nieuwe tegentreffer. Opnieuw stond het achterin volledig verkeerd en eenvoudig kon worden binnen getikt.

De druk werd door PSV steeds verder opgevoerd in een poging om in ieder geval tot de aansluitingstreffer te komen, maar het duurde vervolgens lang tot er ook daadwerkelijk kansen kwamen. Uiteindelijk was het een kwartier voor tijd De Jong die na een corner op de lat kopte.

Enkele minuten later ging de bal vervolgens op de stip. Een overtreding op Sergiño Dest werd door scheidsrechter Nijhuis gemist, maar ook dit keer greep de VAR in met een penalty als gevolg. De penalty van De Jong werd echter gestopt door Cillessen.

In de minuten daarna bleef PSV op jacht naar een doelpunt maar omdat het veldspel veel te slordig was volgden er nauwelijks kansen. Vanwege een paar lange onderbrekingen werden er nog acht minuten aan blessuretijd gegeven, maar ook hierin volgde geen enkele kans meer. De eerste competitienederlaag sinds januari van vorig jaar was daarmee een feit.


Joey Veerman: 'Tweede helft komen we echt heel slecht uit de kleedkamer'

In gesprek met ESPN kreeg Joey Veerman de vraag wat voor dag PSV had gehad. "We begonnen al niet goed. We komen dan nog wel op 1-0 en krijgen dan een aantal kansen waarvan door het seizoen heen gebleken is dat we die wel afmaken. De laatste tijd gaan ze er wat moeilijker in", aldus Veerman. "Dan komt dat moment. Of je die bal moet inspelen weet ik niet, maar ik doe het daar gewoon niet goed. Er komt daar een penalty uit en dat is volledig mijn schuld."

Veerman wilde niet mee met de opmerking dat het vooral Walter Benítez was aan te rekenen omdat hij de bal gewoon lang had moeten spelen. "Daar kun je altijd over twijfelen. Met mijn kwaliteiten moet ik die bal dan maar gewoon de tribune inschieten", zo gaf hij aan. "We komen daarna bovenbeen tegen bovenbeen. Ik had niet verwacht dat Bas Nijhuis hem zou geven, want die fluit nooit. Uiteindelijk is het gewoon mijn fout, maar hebben we daarna nog genoeg tijd om het te herstellen in de tweede helft. We komen daarna alleen echt heel slecht uit de kleedkamer."

Gevraagd werd aan de middenvelder waarom PSV het in de tweede helft niet kon omdraaien. "We kwamen gewoon echt heel slecht uit de kleedkamer. Na drie minuten staan we al achter en daarna hebben we eigenlijk geen echt grote kansen meer gecreëerd", zei hij daarover. "Een paar keer gevaarlijk uit corners. Luuk heeft dit jaar elke penalty erin geschoten, maar nu mist hij een keer. Dat kan ook gebeuren. Dan zie je dat alles een beetje tegenzit vandaag."

Veerman was het ook niet eens met de opmerking dat dit er aan zat te komen gezien de laatste wedstrijden van PSV. "We hebben bijna alles gewonnen. Dan zie je dit natuurlijk niet aankomen nee", reageerde hij daarop. "Het scoren gaat de laatste tijd wat moeilijker, maar als je dan steeds toch wint zie je niet aankomen dat je nu opeens met 3-1 verliest. We gaan hier natuurlijk met elkaar over praten. Aan de andere kant hebben we geluk dat we over drie dagen weer moeten voetballen. Iedere voetballer vindt dat fijn dat als je verloren hebt dat je na drie dagen weer mag voetballen."


Luuk de Jong: 'We waren onszelf niet vandaag'

Luuk de Jong gaf in gesprek met ESPN aan dat de wedstrijd niet des PSV's was. "NEC was na rust ook heel dodelijk effectief en dan sta je opeens met 3-1 achter. Dat overkomt je ook niet vaak", aldus De Jong. "De complimenten natuurlijk aan NEC, maar wij waren niet onszelf. In de eerste helft ook al. We creëerden wel een paar kansen, maar dat waren ook niet heel erg grote. Normaal zijn we veel scherper."

De aanvoerder werd vervolgens gevraagd naar zijn penalty. "Iedereen weet onderhand wel een beetje wat ik doe. Ik schiet hem ook niet goed waardoor de bal omhoog gaat in plaats van dat hij hard in de hoek gaat", zo gaf hij aan. "Hij pakt hem natuurlijk goed, maar ik had hem beter in moeten schieten. Dat neem ik wel op me ja."

Gevraagd werd ook wat de nederlaag doet bij PSV. "Je baalt nu vooral enorm dat je verloren hebt", zei hij daarover. "Als je hierop terug gaat kijken, ga je jezelf echt voor de kop slaan dat het zonde is dat je hier niet gewonnen hebt en die reeks niet hebt volgehouden. Aan de andere kant moet je ook trots zijn op wat je tot nu toe hebt bereikt. We hebben alleen nog niks, dus we moeten gewoon door blijven gaan. Nu is het vooral balen en later kijk je er op terug dat het vooral zonde was."


Peter Bosz: 'Ik vond het met vlagen hautain en bijna arrogant'

In gesprek met ESPN was Peter Bosz woedend over het spel van zijn ploeg. "We hebben echt dramatisch slecht gevoetbald vandaag. We komen tegen de verhouding in op 1-0. Toen kregen we wel wat meer grip, maar als je dan ziet hoe wij die goal dan weer weggeven en dan na rust ook gelijk weer...", aldus Bosz. "Dan ook nog Luuk die een penalty mist. Dat is eigenlijk de hele wedstrijd die je daar ziet. Het was niet goed genoeg."

Gevraagd werd aan Bosz of hij geschrokken was. "Natuurlijk, want ik heb mijn ploeg zo nog helemaal niet gezien", zo gaf hij aan. "Ik vond het met vlagen ook hautain en bijna arrogant. En dat is helemaal nergens op gebasseerd, want we moeten hard blijven werken en intensiteit brengen. We speelden alleen in een heel laag tempo en hadden heel veel balverlies. De wil om te winnen straalde er bij NEC veel meer vanaf en daarom hebben ze volkomen terecht gewonnen."

De trainer kreeg vervolgens de vraag hoe hij gaat voorkomen dat dit niet nog een keer gebeurt. "Ik heb het in de rust al gezegd dat dit me niet aanstond. Je ziet dan ook al dat het heel moeilijk is om nog om te draaien", zei hij daarover. "Na de wedstrijd heb ik nog een keer verteld dat dit niet de manier is hoe wij bovenaan zijn gekomen en op deze manier zullen we ook niet bovenaan blijven. Dat moet veranderen en ik ga er vanuit dat ze allemaal begrijpen wat ik bedoel. Dat ze weer op de juiste manier en met de juiste intensiteit gaan spelen. Dan kun je nog steeds wedstrijden verliezen. Dat kan altijd, maar niet op deze manier."


Karakteristieken

Uitslag: 3-1 (1-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Johan Bakayoko ('20)
Goal
1-1 Schöne ('43, penalty)
Goal
2-1 Sano ('49)
Goal
3-1 Sow ('63)
Scheidsrechter
Nijhuis
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Joey Veerman ('42)

Opstelling PSV

Hirving LozanoLuuk de JongJohan Bakayoko


Joey VeermanGuus TilJerdy Schouten


Sergiño DestOlivier BoscagliAndré RamalhoJordan Teze


Walter Benítez

Wissels:

'46 Malik Tillman voor Hirving Lozano
'59 Mauro Júnior voor André Ramalho
'59 Ricardo Pepi voor Guus Til


Opstelling NEC

RoberSowSano


SchöneHoedemakers


BaasVerdonkNuytinckSandlerVan Rooij


Cillessen

Wissels:

'53 Pereira voor Van Rooij
'62 Olden Larsen voor Schöne
'90 Ross voor Rober


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 3 1-1 (1-1)
 2 1-3 (1-1)
 2 1-2 (1-1)
 2 1-3 (1-1)
 2 1-2 (1-1)
 2 1-2 (1-1)
 2 1-3 (1-1)
 2 0-1 (0-0)
 2 0-1 (0-0)
10  2 1-3 (1-1)
11  2 1-1 (0-0)
12  2 1-2 (1-1)
13  1 0-0 (0-0)
14  1 0-2 (0-0)
15  1 0-0 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.02. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Niemand (38 -> 5,0)
2. Sergiño Dest (30 -> 4,0)
3. Jerdy Schouten (16 -> 3,0)
4. Jordan Teze (6 -> 2,0)
5. Joey Veerman (4 -> 0,5)
5. Mauro Júnior (4 -> 0,5)
7. Ricardo Pepi (1 -> 0,0)
8. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
8. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
8. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
8. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
8. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
8. Livano Comenencia (0 -> 0,0)
8. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
8. Tygo Land (0 -> 0,0)
8. Patrick van Aanholt (0 -> 0,0)
8. Julian Kwaaitaal (0 -> 0,0)
8. Isaac Babadi (0 -> 0,0)
8. Boy Waterman (0 -> 0,0)
8. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
8. Guus Til (0 -> 0,0)
8. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
8. Joël Drommel (0 -> 0,0)
8. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
8. Malik Tillman (0 -> 0,0)
8. Luuk de Jong (0 -> 0,0)
8. Noa Lang (0 -> 0,0)
8. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
8. André Ramalho (0 -> 0,0)
8. Armando Obispo (0 -> 0,0)
8. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
8. Walter Benítez (0 -> 0,0)
8. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
8. Noni Madueke (0 -> 0,0)
8. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
8. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
8. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
8. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
8. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
8. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
8. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
8. Dennis Vos (0 -> 0,0)
8. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
8. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
8. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
8. Xavi Simons (0 -> 0,0)
8. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
8. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
8. Philipp Max (0 -> 0,0)
8. Sávio (0 -> 0,0)
8. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
8. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
8. Fábio Silva (0 -> 0,0)
8. Fedde Leysen (0 -> 0,0)
8. Armel Bella-Kotchap (0 -> 0,0)
8. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
8. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
8. Jesper Uneken (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Succes PSV! Mooie pot voetbal. Ik verwacht 1-3 of 0-2.
+1/-0

4 maanden geleden
Naaihuis is wel weer vervelend maar toch gaan wij winnen.
Op naar het kampioenschap.
+1/-0

4 maanden geleden
Het aftellen van de wedstrijden naar het Landskampioenschap is begonnen !
Ik hoop op 90+ punten.
+2/-0

4 maanden geleden
Met Saibari er weer bij, tegen een voetballende ploeg moet het goedkomen.
+2/-0

4 maanden geleden
Het is niet vaak dat je hoopt dat de tegenstander aan het duel ook 3 punten overhoudt.
+3/-0

 
4 maanden geleden
Ik schat dat hij NEC wel drie punten gunt maar niet ten koste van ons😊
Dus of hij is ook fan van Nec of hij hoopt dat ze veel punten pakken om Ajax voorbij te gaan?
+2/-0

4 maanden geleden
Ik ga ook voor 1-3 en op naar het feestje op het Stadhuisplein 🎉 😊
+1/-0

4 maanden geleden
Goed formaat tegenstander dus ik verwacht een scherp Psv en een keurige overwinning.
+1/-0

4 maanden geleden
Tegen Nec een scheidsrechter die weinig voor overtredingen zal fluiten.De bal snel rond laten gaan en zoveel als mogelijk duels vermijden.
+1/-0

4 maanden geleden
Verwacht toch wel een simpele overwinning. Ok NEC speelt niet slecht, maar kom op, het is NEC, geen Dortmund of Sevilla. En de keeper van NEC gun ik niks, dus hoop sowieso dat ie vaak moet vissen.
+2/-0

4 maanden geleden
ik zie alleen NEC voetballen.
+1/-0

4 maanden geleden
PSV niet best tot nu toe.. klap er es op man
+2/-0

4 maanden geleden
Overtreding Schöne op Schouten mag toch ook geel zijn?
+1/-0

4 maanden geleden
Onze keeper maakt er wel een sport van spelers zo moeilijk mogelijk in te spelen..
+1/-0

 
PSV_Winnaars (geschorst)
4 maanden geleden
Maar dan nog verwacht ik van een international, die fantastische ballen kan spelen, dat hij zo’n bal beter controleert en passed …
en anders moet hij niet zo komen om zich aan te bieden.
+1/-0

4 maanden geleden
Veerman speelt tot nu toe als een krant. Met als logisch gevolg deze pingel
+6/-0

4 maanden geleden
Slappe hap. Even aanzetten en je speelt ze ondersteboven volgens mij.
+3/-0

4 maanden geleden
Er zijn er weer een paar niet bij de les. Met 80 % inzet ga je deze wedstrijd niet winnen
+4/-0

4 maanden geleden
Come on psv 2e helft de kansen afmaken.
Kan makkelijk
+1/-0

4 maanden geleden (gewijzigd)
Als je weet dat Nijhuis de scheids is (die ik overigens niet eens zo slecht vindt fluiten) snap ik niet dat PSVers regelmatig gaan liggen in de hoop zo een overtreding mee te krijgen. Je weet dat de kans groot is dat hij door laat gaan en dat dan dus je man vrij loopt.

Jammer van die penalty, maar Veerman schopt hem echt ondersteboven, ik kan er wel mee leven. Toch speelt PSV weer zeer matig, het is sowieso qua spel niet veel meer sinds de winterstop. Goede potten tegen Twente en Zwolle en een prima helft tegen Dortmund, maar verder. Maar goed, resultaten zijn goed en ik neem aan dat we dit ook wel gaan winnen. Benitez heeft eigenlijk niks te doen gehad. Hoop wel dat hij gewoon die bal voortaan wat verder naar voren speelt en niet steeds mensen in de 16 aanspelen terwijl die NEC ers daar rondlopen.
+2/-0

4 maanden geleden
Het is vandaag zoals het al sinds de winterstop is; matig. Van het sprankelende voetbal van voor winterstop is weinig over en dat is precies wat Bosz in de grotere competities bij herhaling opbrak. In Nederland kom je er we mee weg maar het is toch bizar dat dit zo kenmerkend is voor Bosz. Het lijkt mij in ieder geval geen toeval.
+2/-0

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Dat is recentelijk door VI uitgezocht en blijkt echt onzin te zijn. In alle seizoenen dat Bosz coach is, is het geloof ik 2x voorgekomen dat het na de winterstop aanzienlijk minder ging dan ervoor…..

https://psv.supporters.nl/nieuws/artikel/52767/VI-%27Mythe-dat-ploegen-van-Peter-Bosz-na-de-winterstop-instorten%27link
+2/-0

4 maanden geleden
Pepi voor Bakayoko, Tillman voor Veerman en Mauro voor Til.
+2/-0

 
4 maanden geleden
Veerman en Baka laten staan. Ik zou ramalho wisselen voor Saibari en schouten naar achteren halen. En kappen met die ziekenhuis ballen.
+2/-0

 
4 maanden geleden
Ik vind / vond Veerman en Bakayoko juist de slechtsten van het veld vandaag..
+1/-0

4 maanden geleden
En ergens schiet het nu toch ook door mijn hoofd dat ajax graag heeft dat wij van nec winnen en dat we zo de kampioenswedstrijd door de weeks tegen Heerenveen verschuiven....

Ik wil graag winnen maar toch.
+2/-0

4 maanden geleden
Ik ken de regels niet zo goed, dat voorop gesteld. Maar die speler speelt de bal naar een andere speler. Net na die pass maakt Veerman de overtreding. Die gast schiet uit vrije positie naast. Waarom dan toch een penalty?
+2/-0

 
4 maanden geleden
Je ziet het wel vaker met voordeel, als de bal dan verspeelt wordt fluiten ze de ene keer alsnog voor de overtreding de andere keer wordt er gebaard van jammer, zelf verkloot.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Dat snap ik. Maar die bal was al gespeelt.
+1/-0

4 maanden geleden
Wissel een keer die Bakayoko aub.
+4/-0

 
4 maanden geleden
Te veel spelers zijn al een tijdje uit vorm. Bakayoko (ondanks zijn goal), Lozano, Til. Alle drie heeeel matig
+3/-0

4 maanden geleden
HOE VEEL KANSEN MOET PSV NOG KRIJGEN!!!!!!!!!
+2/-0

4 maanden geleden
Kansen slecht benutten en 2x slecht verdedigen.Dan sta je achter en moet je maar afwachten of je tegen de B keus van Nec kunt winnen
+3/-0

4 maanden geleden
Mijn God, gaat PSV nu echt met 3-1 verliezen van NEC ???
+2/-0

4 maanden geleden
Vooral die belg voorin laten staan. Constant met een man minder
+6/-0

 
4 maanden geleden
Dat dus.. maar altijd laten staan, bah
+1/-0

4 maanden geleden
Nou, daar komt ie dan. Het eerste verlies dit seizoen. Maar manmanman, waar zijn ze mee bezig. Jammer, ruggen recht en dinsdag wel winnen a.u.b.
+1/-0

4 maanden geleden
Daar komt de eerste nederlaag aan..
+1/-0

 
4 maanden geleden
Yep, daar lijkt het op…… of nog een Sevilla ontsnapping 😁?
+1/-0

4 maanden geleden
3-1 achter, benieuwd hoe PSV zijn rug gaat rechten na de eerste nederlaag in de Eredivisie. Want dit gaat een zeperd worden. Laat dit een les zijn voor de spelers dat ze verdedigend op moeten letten en voorin ook kansen moeten benutten. Respect voor de mannen van NEC.
+1/-0

4 maanden geleden
Een lesje voor ze dat het niet vanzelf gaat.
+2/-0

4 maanden geleden
Dit seizoen nog niet eerder zo kapot geërgerd aan PSV als vandaag.. man man man
+2/-0

4 maanden geleden
De Jong ook een waardeloze wedstrijd en dan die penalty zo slecht nemen...
+2/-0

4 maanden geleden
Wat een tering slecht ingeschoten penalty…
+5/-0

4 maanden geleden
Ook dat nog. Die galbak die kan shinen
+3/-0

4 maanden geleden
Als Cillessen je pingel stopt ben je wel echt hopeloos uit vorm
+3/-0

4 maanden geleden
na de winterstop was het iedere keer matig. maar toch de punten pakken. Nu krijgen we de rekening gepresenteerd voor arrogant voetbal, zo van het komt toch wel goed...niet dus vandaag
+2/-0

4 maanden geleden
Amateuristisch dat je iemand met zo'n gemiddelde aan penalties ze nlijft laten nemen. Deze was wederom knap waardeloos even als een groot deel van de stippen die er wel in gingen.
+2/-0

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Ik durf echt nooit te kijken als hij een pingel neemt altijd dat ingehouden stapje en dan een zacht rollertje. Na verloop van tijd weten keepers dat wel en blijven ze gewoon staan. Zijn stats op het gebied van pingels zijn echt niet best; 20 gescoord, en met deze erbij 9! Gemist. Dus hij mist er 1 op 3…….

Hebben we dan echt niemand die die bal net naast de paal tegen het netje kan rossen?
+1/-0

 
4 maanden geleden
Tja. We kunnen het ook over de corners van Veerman gaan hebben…..
+1/-0

 
4 maanden geleden
Alle dode spelmomenten mogen beter inderdaad, maar een penalty is meteen een goal als het beter gaat. Inworpen, vrije trappen, corners, etc., maar dat is sws bij een groot deel van de voetbalclubs petje.
+1/-0

4 maanden geleden
Als dit de opmaat is naar bekerwinst voor nec heb ik er vrede mee.
+6/-0

 
reactie verwijderd

4 maanden geleden
Kan me nog een 5-0 uit bij Willem 2 herinneren, laat dit een hele harde les zijn!! Volgende wedstrijd weer vlammen!!
+2/-0

4 maanden geleden
Die wedstrijd waarvan je weet dat hij een keer gaat komen. PSV veel te slap en lichtzinnig, en na de 2-1 gewoon los zand. Daarnaast een paar basisspelers al wekenlang totaal uit vorm. En bij NEC lukte vandaag alles, als je ziet dat zelfs Cilissen een strafschop pakt dan weet je dat er hogere machten aan het werk zijn... schrale troost dat ze nu over 020 heen gaan. Hopelijk put NEC hier ook genoeg moed uit om in de bekerfinale te schitteren.
+2/-0

4 maanden geleden (gewijzigd)
Het moment waar heel Nederland op zat te wachten... Maar ach, over drie nachtjes kunnen we het in Rotterdam tegen Excelsior recht zetten. Als we daar punten gaan laten liggen kan het nog wel eens een rare eindrace worden. Hopen dat Utrecht morgen voor een wondertje zorgt.
+1/-0

4 maanden geleden
Helaas
We kunnen niet alles winnen.
Volgende week AZ pakken
+1/-0

4 maanden geleden
Wel je ga het nog spannend maken. Algemene off day. Next
+1/-0

4 maanden geleden
Nou, die komt toch wel hard aan. Gvd zeg
+1/-0

 
4 maanden geleden
Ik gun die Cilissen echt helemaal niks en dan krijg je dit.
+4/-0

 
4 maanden geleden
Vooral omdat het de eigen domme schuld van PSV is...
+1/-0

 
4 maanden geleden
Absoluut. Dinsdag weer oppakken
+2/-0

4 maanden geleden
Nou felicitaties aan NEC.
Ik ga me pas zorgen maken als we dinsdag ook punten verspelen.
+3/-0

 
4 maanden geleden
Dit is gewoon een wijze les voor Dinsdag dat ze er meteen op moeten klappen ipv zo laconiek beginnen.. onderschatting? Ik weet het niet..
+2/-0

4 maanden geleden
Waardeloos.De laatste weken was het al niet veel en met geluk punten gepakt.De Jong maakt ook geen doelpunten meer.Ik kan geen speler aanwijzen die een voldoende heeft gehaald.Ongeslagen kampioen worden had het kampioenschap toch wel iets extra's gegeven.De kans dat ze geen kampioen worden is ook aanwezig en dat zou mij ergens ook niet verwonderen.Slappe hap en de komende 2 weken worden heel belangrijk.Puntverlies brengt Feyenoord weer in de kampioensrace.
+2/-3

 
4 maanden geleden
Je kan je ook wel gigantisch gaan lopen aanstellen zeg :I
+4/-5

 
4 maanden geleden
Helemaal mãe eens.
En had je de wedstrijd tegen Twente niet in de laatste seconden gewonnen, dan .....
Kampioenswedstrijd is nog absoluut niet zeker, zeker met Heerenveen nog uit.
En onze strafschopnemer...putá que pariue.
+3/-1

 
4 maanden geleden
Dat is naar mijn mening wat overdreven. We verliezen pas voor het eerst en de resterende uitwedstrijden zijn makkelijker. NEC is een ploeg in vorm. Wij missen een penalty en zij raken er een. Nijenhuisbal ipv voetbal. Meer dan het dubbele aan xG vergeleken met NEC. We staan er nog minimaal 7 voor na dit weekend. Daarnaast is PSV vaak goed aan het eind van de competitie. Er werd ooit een voorsprong van 12 punten weggegeven zonder gevolg.
+1/-0

4 maanden geleden
Hoe is het in godsnaam mogelijk dat deze ploeg zo’n waardeloze wedstrijd kan spelen. Alleen Dest en Schouten misschien een kleine voldoende maar de rest was matig tot waardeloos. Er is na de winterstop heel veel glans van dit seizoen afgegaan. Het restprogramma biedt gelukkig voldoende houvast om na 34 wedstrijden nog bovenaan te staan maar records gaan niet meer gebroken worden. En uh, zou er niemand in de selectie lopen die gewoon 9 van de 10 penalty’s binnenschiet? De Jong heeft nu toch wel vaak genoeg bewezen dat hij geen specialist is. Deze wedstrijd maakt in ieder geval duidelijk dat er nog wat versterking voor het volgend seizoen mag komen. Zeker de vleugels en achterhoede kunnen wel een kwaliteitsinjectie gebruiken.
+4/-0

4 maanden geleden
Een mening heeft niks met aanstellen te maken.Hautain,arrogant en slechte instelling.Met deze woorden van Bosz ben ik het volledig eens.
+7/-0

 
4 maanden geleden
Als je werkelijk gaat lopen beweren dat het je niet verwonderd als je geen kampioen wordt omdat je een keer verliest ben je je vooral enorm aan het aanstellen ja
+5/-5

 
reactie verwijderd

4 maanden geleden
Spel van de laatste weken is niet zodanig dat PSV de komende wedstrijden op zeker gaat winnen.En dan kan het helaas nog spannend worden.
+3/-1

 
4 maanden geleden
Dit vrees ik ook. Hopelijk kan Saibari wat nieuwe energie bieden de komende weken, is broodnodig
+3/-0

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Schoot ook door mijn hoofd, maar zo denk ik al de hele tijd na de tegenvallers na de winterstop.

Eerst was het ''als Veerman straks terug is komt het wel goed, we missen ze passjes.

Veerman terug toen werd het "Goh we missen Til toch meer dan ik dacht, hij is ook erg belangrijk bij druk zetten en hij kan uit het niks scoren, als die straks weer terug is....".

Til terug. Nu weer de hoop gevestigd op Saibari, maar misschien ligt het probleem niet bij de spelers die er niet zijn, maar juist bij de spelers die er wel zijn en spelen.
+3/-0

 
4 maanden geleden
Ik deel deze gedachte met jou. Dacht ook steeds dat het aan die ene geblesseerde lag en dat als we weer compleet waren er geen vuiltje aan de lucht zou zijn. Niet dus. En van één speler heb ik dat al lang niet meer want die is nu al zo vaak door de mand gevallen...... Met zijn feestje in Zevenkamp....
+1/-0

 
4 maanden geleden
Herkenbaar ja. Ik gebruikte ook niet voor niks het woord hoop. Boscagli Veerman de Jong uit vorm is gewoon iets te veel van het goede, dat waren de dragende spelers in de eerste seizoenshelft samen met Schouten. Helpt ook niet dat de buitenspelers al weken niemand voorbij komen. Saibari erbij geeft Bosz iig de mogelijkheid om zaken nog te veranderen tijdens de wedstrijd, beetje zoals met Ajax thuis. Maar hij lijkt zelf ook wat behoudender te wisselen zoals gisteren met Mauro
+1/-0

4 maanden geleden
En trouwens...ala Mauro Junior speelt is dat altijd een slecht teken.
(Niks ten nadele van Mauro hemzelf)
+1/-0

4 maanden geleden
De slechtste wedstrijd van het seizoen moet je ook een keer spelen,maar dat ze dinsdag dan een duidelijk signaal zullen moeten afgeven lijkt me ook helder.
+3/-0

 
4 maanden geleden
Wat een cliché tekst ha ha ha! Ze nemen de les van deze wedstrijd vast ook mee naar de volgende.
+1/-1

 
4 maanden geleden
Mag toch hopen dat ze dit lesje meenemen.
+1/-0

4 maanden geleden
Als dit uiteindelijk oplevert dat ajax de play offs moet gaan spelen heb ik het ervoor over.
+4/-0

 
4 maanden geleden
Oke, ja ieder zijn ding. Ik had liever dat PSV een absoluut puntenrecord zou pakken (en geheel overnemen) + ongeslagen kampioen worde . Alle 'onbreekbare' records van Ajax overnemen.
+4/-0

4 maanden geleden
Benitez ook geen beste beurt vandaag.
Maar ja, wie wel.
Ik ben er stikziek van.

Hopen dat onze dokter dit flink aanpakt om de boel op scherp te zetten.

Maar laten we ook niet volledig in de vlekken schieten. En kan zo maar dat feyenoord morgen ook een misstap begaat. Daarbij moeten zij ook nog naar Deventer en Nijmegen.
+1/-0

4 maanden geleden
Niet dat er niet van baal maar dit zat er gewoon aan te komen. Nu de rug rechten, de jongens deze wedstrijd goed op zich in laten werken en ze een video van een kampioenschapshuldiging en platte kar laten zien. Kan me niet voorstellen dat we dan niet alle punten binnenhalen daarvoor is op nationaal niveau het kwaliteits potentieel gewoon te groot gebleken dit seizoen. Gasrrop gvd.
+1/-0

4 maanden geleden
Geen fatsoenlijk veldspel, geen fatsoenlijk schot op doel en als dan zelfs Cillesen al penalty's gaat stoppen weet je dat het zo'n dag wordt.
Jammer en onnodig, ik reken op een reactie dinsdag.
+2/-0

4 maanden geleden
Ik vind een aantal wel heel negatief hier. We spelen uit tegen de nummer 5, bekerfinalist. Dé verrassing van het seizoen. Natuurlijk ga je ervan uit dat we die wedstrijd winnen. Maar als je de wedstrijd niet gezien hebt en nu de statistieken terugkijkt, dan vraag je je af hoe we deze wedstrijd in hemelsnaam verloren hebben. Balbezit 34%-66%. Schoten 6-21. Corners 1-7. Reddingen van de keeper 5-1. Zelden zo'n statistieken gezien voor een wedstrijd die je met 2 doelpunten verschil verliest.

Misschien mag ik het niet zeggen, maar het is voor mezelf wel een verzachtende omstandigheid dat we niet wederom Ajax helpen, zoals vorig jaar in Alkmaar en 3 weken geleden in Deventer.
+5/-1

4 maanden geleden
Plichtmatig potje zonder enige beleving, onze juffertjes toch. Om je kapot te schamen.
+2/-2

 
4 maanden geleden
Juffertjes was de laatste jaren het geval. Vind ik voor dit seizoen totaal niet terecht. Gisteren was een totale off day, niks structureels aan. In tegendeel.
+2/-0

 
4 maanden geleden
Ja, wel degelijk juffertjes gisteren, ik weet niet of je goed hebt opgelet? Precies wat Bosz zei, arrogant en denken dat je ff op halve kracht van NEC kunt winnen en je poot inhouden als je g.d een duel gewoon moet winnen door je lichaam te gebruiken. Als trainer is dit heel herkenbaar, maak het zelf ook mee, en dan noem ik ze ook juffertjes. Belooft niet veel goeds voor de komende weken vrees ik, de lijn is al langere tijd naar beneden gericht.
+2/-1

4 maanden geleden
Hier had je best wat mee kunnen verdienen bij Unibet denk ik.

Penalty 1. Nemer: Bijna 40 jarige veteraan, dit seizoen nog niet gescoord, laatste penalty vele jaren geleden. Keeper : nationale (reserve) keeper van de wereldkampioen.

Penalty 2 : Nemer : dertiger, (bijna) topscoorder van Nederland, dit seizoen nog geen pingel gemist. Keeper : sulletje die nog nooit een strafschop heeft gestopt in Nederland.

Een van de twee gaat scoren, op wie zou jij je geld zetten ?
+1/-2

 
4 maanden geleden
Iig niet op Luuk de Jong met penalties. Dan zou ik hem liever zelf nemen.
+1/-0

4 maanden geleden
Dit heet dus een ondergrens. Punt.

Collectief.

Dan nog kort woordje tot Walter: kom op zeg!
+4/-0

4 maanden geleden
Ik probeer een aantal uren na deze wedstrijd de juiste woorden te vinden maar kom sinds januari steeds vaker en vaker tot de conclusie dat wij tot december in een geweldige flow ver boven onze stand geleefd hebben.

FC Utrecht gaf ons de eerste wake-up call, thuis was het al vaker niet best, tegen Feyenoord pakken we thuis ternauwernood een puntje, bij de eagles ontsnap je, tegen Twente thuis opnieuw dus deze nederlaag kan voor iedere rechtgeaarde PSV diehard niet als een verrassing komen. Je komt op 0-1, maar doet vervolgens ruim een uur lang alles fout met het hele team wat je maar fout kunt doen. Het Feyenoord van vorig seizoen ging niet door deze ondergrens. Aan onze mannen om tegen Excelsior heel snel de weg omhoog weer in te slaan! Maar eigenlijk spelen we al lange tijd niet best..
+3/-0

 
4 maanden geleden
Jawel, deze kwam wel als een verrassing.
Omdat op Noa na, iedereen aan boord was.
En we "gewoon" ongeslagen waren. Omdat Nec met een bak geblesseerden/afwezigen zat.

Het is een feit dat het na de winter minder is. Ik zie dat vooral bij de buitenspelers, dat is echt een enorm verschil. Waarbij wij voor de winter meerdere spelers met een individuele actie hadden, is dat nu eigenlijk alleen Dest. De rest heeft het minder. Ik zou nu dus altijd met Saibari en Tillman beginnen, dan voetbal je in ieder geval makkelijker.

Tel er bij op dat Walter ook gebukt ging onder complimenten, en bijvoorbeeld luuk even niet het geluk aan zijn zijde heeft.

Wat dat aangaat is het bijzonder prettig dat je nu excelsior krijgt, na volendam misschien wel de slechtste ploeg in de competitie.
Fan 2x thuis waarbij er een opdracht voor ons als fans ligt om echt als 12e man te fungeren.

Dan moet 7 punten met 7 wedstrijden te gaan echt te doen zijn.
+3/-0

 
4 maanden geleden
We hoeven ook echt niet in de paniekmodus te schieten met z’n allen maar we hebben sinds januari wel gezien dat wij ook weer geen wonderteam hebben. Ik oordeel ook niet alleen op basis van gisteren, maar kijk naar de complete tweede seizoenshelft. Tegen Excelsior gewoon herpakken en dan pas naar de wedstrijd tegen AZ kijken.
+2/-0

4 maanden geleden (gewijzigd)
Om maar een een orakel uit Amsterdam te citeren, ‘ieder nadeel heb ze voordeel’. Deze ploeg heeft vóór de winterstop perfect gepresteerd, zelfs zo uitzonderlijk dat het voelde alsof we ineens over een wonderselectie beschikten. Na de winterstop kunnen we dat beeld gerust wat nuanceren. Het moge duidelijk zijn dat deze selectie heel veel kwaliteit heeft, maar ook verre van perfect is. Er is nog flink wat meer mogelijk dus zal Earnest weel vol aan de bak moeten. Groot voordeel is ook dat de financiële positie wat meer mogelijkheden geeft. Ik blijf erbij, de vleugels zijn veel te mager bezet. Noa is top, maar helaas tot nog toe meer geblesseerd dan fit geweest. Zijn stand-in werkt zich altijd de spreekwoordelijke pecker uit de pantalon maar hij is geen schim meer van de speler die hij was in zijn eerste periode bij PSV. Aan de rechterkant is droevig. Veel talent, weinig rendement en geen dubbele bezetting. In de spits speelt Luuk een topseizoen, echter gezien zijn leeftijd zal je er rekening mee moeten houden dat dit geen jaren meer zal duren. Heb wel vertrouwen in Pepi, hoewel we hem nog te weinig hele wedstrijden hebben kunnen beoordelen. Het middenveld ziet er een stuk beter uit. Schouten, Veerman, Saibari is echt top, Tillman (snel proberen vast te leggen) ook, Babadi en Land zijn veelbelovend, en Mauro en Til zijn prima voor de bank. De achterste linie heeft ook wel aandacht nodig. Dest is in mijn ogen misschien wel de beste presterende speler dit seizoen. Wat een energie, techniek, snelheid en drive! Prio nr 1 om hem definitief PSVer te maken wat mij betreft. Boscagli (ondanks de ‘iets mindere periode waarin hij nu zit) is een zekerheidje. Ramalho is geen basismateriaal en Teze voldoet zonder echt veel toe te voegen. Alles wat er verder verdedigend nog beschikbaar is, is geen PSV niveau. Benitez tenslotte heeft zich prima ontwikkeld. Conclusies wat mij betreft; probeer ergens een opportunistische TD van een buitenlandse club met wat teveel geld te vinden die een mooi bedrag voor Bakayoko wil overmaken, haal een goeie vervanger en ga op zoek naar een jonge talentvolle centrumspits. Probeer Veerman nog een jaar te behouden (lukt dat niet blijft het middenveld goed bezet) en haal 2 goede centrale verdedigers. Van Aanholt en ook Mauro zijn prima backup voor de vleugels. Benitez tenslotte heeft zich na een weifelend begin prima ontwikkeld. Ik zie uitstekende perspectieven om de komende jaren weer te zijn wat we heel lang gweest zijn; de onbetwiste nr 1 (zonder stropdas) van Nederland te zijn.
+1/-0

4 maanden geleden
Zo, de "WillemII - PSV wedstrijd" uit 2018 ook gehad.
Dinsdag wel jezelf helpen door snel te scoren en rustig richting het kampioenschap te varen.
+1/-0

4 maanden geleden
Totaal mee eens met @Estudiantes en de lichaamstaal van onze spelers spraak echt boekdelen, apathisch en slappe kijk uit de ogen , en de mening over deze wedstrijd hoeft niet te betekenen dat je het als supporter opgeeft, maar wel een realistisch kijk.
+3/-0

 
4 maanden geleden
Je kijkt inderdaad heel realistisch als je gaat beweren dat het je niet verbaasd dat je met zeven wedstrijden te gaan een voorsprong van (mogelijk) zeven punten gaat verspelen als je eind maart voor het eerst een wedstrijd verliest :ja :ja
+1/-2

4 maanden geleden
Het realisme zit hem niet in die ene verloren wedstrijd maar het vertoonde spel van de laatste weken (maanden).Het is verre van overtuigend en dat voelen de tegenstanders ook.Ze weten dat er tegen dit PSV iets te halen valt en dat was voor de winterstop anders.
+3/-1

 
4 maanden geleden
Want Feyenoord overtuigt wel wil je zeggen?

Serieus die waanzin vol blijven houden dat het zelfs realistisch is om te zeggen dat je de titel gaat mislopen, wtf :I
+4/-2

 
4 maanden geleden
Nee die overtuigen ook niet, helemaal niet zelfs. Dat PSV Een keer verliest komt door de effectiviteit van PSV die er soms ontbreekt want ook in de mindere wedstrijden heeft PSV vele malen betere statistieken dan de tegenstanders en daar bovenop de tegenstanders spelen met meer intensiteit omdat men koste wat kost van de aankomende kampioen willen winnen.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Ik ga daar zeker niet vanuit maar er zijn gekkere dingen gebeurd in het voetbal. Ik hoop toch dat de spelers er niet zo makkelijk over denken als jij want dan kan het zomaar een heel realistisch scenario worden.
+4/-0

4 maanden geleden
Off topic, de heer Hartman verlaat het veld zojuist met een blessure. Echter, had dader Hartman niet gewoon een rood gekleurd kartonnetje voorgehouden moeten worden? Dank voor het benutten van de strafschop Sam.
+2/-0

4 maanden geleden
Zo jammer. Had graag de schaal eens in het goud gezien.
Onwards and upwards.
+1/-0

4 maanden geleden
Paar dingen:

-Extra teleurstellend om te verkiezen als we een, op Noa na, frisse en fitte selectie hebben.
-Weinig urgentie aan de bal bij achterstand
-Baka die veel dezelfde trucs doet rechtsvoor, maar vaak eindigt met een tikkie terug
-Blijkbaar hebben we geen penalty specialist in onze ploeg. De Jong heeft al vele malen bewezen dat niet te zijn, maar neemt ze toch nog steeds?? Amateuristisch, tenzij de rest nog slechter is in strafschoppen.
+2/-0

4 maanden geleden
Een keer verliezen kan, zeven punten is nog een gat, maar toch zit ik gespannen naar de stand te kijken. We spelen zelf wat stroef, krijgen nog az, angstgegner Heerenveen en laatste kans ploegen. Toch niet helemaal gerust op.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Feyenoord krijgt nog Nec, Eagles en Ajax dat is ook geen makkie. Maar ik begrijp je punt. Je moet zo rekenen dat Feyenoord nog 21 punten haalt. Ons doelsaldo is ook nog een stuk beter dus we kunnen vier keer gelijk spelen😇
Maar zo spannend hoeven ze het voor mij miet te maken.
+1/-1

 
4 maanden geleden
Het verschil is 7 punten.
Als wij 4x gelijk mogen spelen, en 3x winnen, halen we 13 punten. Als feyenoord er 21 haalt dan kan ons doelsaldo 100x beter zijn maar komen we toch echt 1 punt tekort.
+2/-0

 
4 maanden geleden
😱 Haha tel ik er even langs zeg. Blij dat er nog mensen opletten hier.
Had ik mooi alleen op het stadhuisplein gestaan.
+1/-0

4 maanden geleden
Als een schaal nog niet motiverend genoeg is om zeven potjes volle bak te geven,danweet ik het ook niet meer.
+2/-0

4 maanden geleden
Nu 24 uur na afloop nog immer niet in staat tot een terdege doende analyse van deze mokerslag.

Wel luidt de voorzichtige conclusie dat wij beter in lip* hadden kunnen blijven zitten. Toevallig uitgebaat door de broer van de uitbater van "mijn eigen" lip*.

*local Irish pub
+1/-0

4 maanden geleden
Ik zeg zeker niet dat we de titel gaan mislopen zo, wel dat als iedereen bloed gaat ruiken dat zelfs de nr laatst het je moeilijk voetballen gaat/kan maken met alle mogelijke gevolgen van dien.
+2/-0