Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV sluit seizoen af met 3-1 overwinning


Tijdstip
19 mei 2024
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
-


PSV sluit seizoen af met 3-1 overwinning; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV sluit seizoen af met 3-1 overwinning

PSV heeft vandaag ook haar laatste wedstrijd, zij het met meer moeite dan verwacht, winnend afgesloten. In Eindhoven stond het tot laat in de wedstrijd 1-1, maar een handsbal van Jeffrey Bruma tien minuten voor tijd, zorgde ervoor dat PSV de drie punten nog over de streep kon trekken. Luuk de Jong maakte vanaf de penaltystip de bevrijdende 2-1, invaller Julian Lelieveld maakte er iets later nog 3-1 van door een voorzet van Hirving Lozano achter zijn eigen doelman te schieten.

Doordat Luuk de Jong twee keer heeft gescoord en de teller in Alkmaar bij Pavlidis op 1 bleef steken, delen ze de topscorerstitel. Voor PSV breekt nu de zomerperiode aan, waarin diverse spelers uitvliegen naar hun land om op het Europees Kampioenschap of de Copa America in actie te komen. 1 juli hervat Peter Bosz de trainingen weer met de overgebleven spelers.


Luuk de Jong: "Blij met de gedeelde topscorerstitel!"; image source: NvdL

Foto: NvdL

Luuk de Jong: "Blij met de gedeelde topscorerstitel!"

Naast Peter Bosz nam ook aanvoerder Luuk de Jong plaats naast zijn trainer om samen met de aanwezige journalisten terug te blikken op zijn wedstrijd van vandaag. "Negenentwintig goals. Medetopscorer. Natuurlijk had ik hem liever alleen op mijn naam gehad, maar het is ook heel knap van Pavlidis dat hij ook op 29 goals eindigt dit seizoen. Ik had vandaag graag nog een goal extra gemaakt om Pavlidis voor te staan. Gelukkig heb ik er in ieder geval twee gemaakt om de titel te kunnen delen met Pavlidis."

"Hoe ik als aanvoerder mijn rol pak? Ik probeer altijd de groep scherp te houden. Natuurlijk mogen we een beetje dollen op De Herdgang, we zijn verdiend kampioen geworden. Maar ik probeer de groep wel scherp te houden, ja. Dat was ook ons idee na vorige week. We zijn de kampioen dus we moeten ook blijven spelen als kampioen. Er was nog meer dan voldoende motivatie voor ons om vandaag de wedstrijd koste wat kost te willen winnen."

"Het mooiste wat er is, de kids vonden het wel een beetje spannend maar na het laatste fluitsignaal kwamen ze zo vol overtuiging het veld ingerend. Echt heel mooi. Ben benieuwd naar de foto's straks. Ik wist dat ik er minimaal 2 moest maken, dus Bas Roorda gaf na mijn tweede goal aan dat ik er nog een moest maken. Ik was even bang dat Pavlidis er nog een extra had gemaakt waardoor ik er weer een achterliep, gelukkig bleek na afloop dat dit niet het geval was."


Peter Bosz: "Trots dat ik trainer mag zijn van deze club en spelers"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Peter Bosz: "Trots dat ik trainer mag zijn van deze club en spelers"

Peter Bosz stond na afloop de aanwezige pers te woord op de persconferentie in de Ronaldo-zaal van het Philips Stadion. De trainer ging daarin nog een keer in op het afgelopen seizoen, de met 3-1 gewonnen wedstrijd van RKC Waalwijk en de jacht op de topscorerstitel van Luuk de Jong.

"Trots vooral dat ik trainer mag zijn van deze club en spelers. We realiseren nu wel dat het een bijzonder jaar is geweest, maar denk dat we voor de echte realisatie nog een paar jaar moeten wachten om het echt in het juiste kader te kunnen plaatsen. Het is wel echt heel bijzonder. Met uitzondering van vandaag en vorige week hebben we weinig punten gestolen, met aantrekkelijk en aanvallend voetbal het publiek vermaakt, ja, het was echt een prachtseizoen. Qua gevoel wel een beetje vergelijkbaar met jullie. Er is nu ook bijna niemand meer bij deze persconferentie, alleen de echte zijn er nog."

"Het is wel de bedoeling om het volgend seizoen nog beter te gaan doen. We zullen vanaf dag een weer scherp moeten zijn. Dat was ook de bespreking voor de wedstrijd van vandaag. Alles moet beter!"

"Wat ik in de rust gezegd heb? Ik heb geprobeerd een paar tactische aanwijzingen te geven. Onze restverdediging was in de eerste helft vandaag heel matig. Dat was in de tweede helft een stuk beter waardoor RKC veel minder makkelijk kon counteren. 75% balbezit? 34 doelpogingen? Ja, dat is wel onze kracht dit seizoen, ja. Desalniettemin ben ik niet tevreden met het duel vandaag. Ik snak wel echt naar het einde van dit seizoen. Standaard na een seizoen word ik altijd ziek, dat staat komende week op de planning. En hopelijk kan ik daarna nog even op gelukkige wijze terugkijken op het afgelopen seizoen."

Afscheidsronde Joey Veerman? "Nee, dan zou dat betekenen dat de hele selectie een afscheidsronde liep, dat hoop ik toch zeker niet, haha."

"Tegenstanders gaan ons ook analyseren. Je wil altijd winnen van de kampioen. We moeten dus echt beter presteren. Feyenoord heeft dit seizoen een heel goed seizoen gehad, maar staan zeven punten achter op ons. Het is te makkelijk om te zeggen dat we goede nieuwe spelers willen hebben, zo werkt dat niet. Op iedere wijze heeft iedereen stappen en progressie geboekt."

"We hebben een groep gehad dit jaar, ongeacht het aantal speelminuten, was iedereen, stuk voor stuk, bij het team betrokken. Al die jongens hebben alles gegeven, ook al is het maar een paar minuten vandaag. Ik wilde Boy en Richard vandaag echt belonen voor hun harde werk dit seizoen."


Guus Til: "Natuurlijk was ik liever naar het EK gegaan"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Guus Til: "Natuurlijk was ik liever naar het EK gegaan"

Guus Til stond na afloop van de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen RKC Waalwijk ESPN-verslaggever Pascal Kamperman te woord om terug te blikken op de wedstrijd. Guus Til: "Afsluiten met een overwinning is niet het mooiste wat er is, maar het is wel mooi. De trainer zei dat we niet goed speelden, ik vond dat we wel degelijk speelden, alleen maakten we de kansen niet af. Degelijk is niet altijd mooi. Dat is waar. Ik denk dat de wedstrijd pas als mooi wordt gezien als het flitsend is en het publiek kan juichen om goals, toch? En dat gebeurde niet in het begin. Er zijn maar weinig wedstrijden waarvan je zegt dat ze mooi zijn waarbij geen goals vallen. Ik was er wel heel erg op gebrand om te scoren vandaag, alleen wilde hij er niet in helaas. Ja, ik baal wel een beetje. Dat is toch normaal? Als je aanvallende middenvelder bent en je scoort niet? Nee, een smet op het seizoen is het nou ook weer niet. Mensen zeiden dat het competitievervalsing was dat we naar Ibiza gingen, maar we hebben gewoon gewonnen dus gedaan wat we moesten doen. We kwamen vandaag best wel gemakkelijk aan kansen, dus ik had er alle vertrouwen in dat het wel goed zou komen vandaag."

Over zijn plannen na dit succesvol verlopen seizoen: "Morgen op vakantie. Snel, he? Ja, we gaan naar Griekenland. Ik heb het hele jaar al niet bij oranje gezeten, dus ik ging daar ook niet echt vanuit. Het was mooi geweest. Als ik wel in de voorselectie had gezeten had ik mijn vakantie natuurlijk afgezegd. Zo werkt dat toch? Natuurlijk had ik er liever wel bij gezeten."


PSV.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 3-1 (1-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Richonell Margaret ('16)
Goal
1-1 Luuk de Jong ('45)
Goal
2-1 Luuk de Jong ('82)
Goal
3-1 Onbekend ('86)
Scheidsrechter
Danny Makkelie
Toeschouwers
35 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
RKC Waalwijk: Godfried Roemeratoe ('20)
Kaart
RKC Waalwijk: Jeffrey Bruma ('76)
Kaart
RKC Waalwijk: Jeffrey Bruma ('81)

Opstelling PSV

Johan BakayokoLuuk de JongMalik Tillman


Guus TilJoey VeermanJerdy Schouten


Mauro JúniorOlivier BoscagliAndré RamalhoShurandy Sambo


Walter Benítez

Wissels:

'60 Patrick van Aanholt voor Mauro Júnior
'68 Ricardo Pepi voor Malik Tillman
'68 Hirving Lozano voor Johan Bakayoko
'85 Boy Waterman voor Walter Benítez


Opstelling RKC Waalwijk

Richonell Margaret


David MinChris LokesaYassin OukiliReuven NiemeijerGodfried Roemeratoe


Aaron MeijersJeffrey BrumaShawn AdewoyeJuriën Gaari


Etienne Vaessen

Wissels:

'46 Denilho Cleonise voor Richonell Margaret
'78 Julian Lelieveld voor Juriën Gaari
'78 Kevin Felida voor Reuven Niemeijer
'87 Mats Seuntjens voor Chris Lokesa
'87 Michiel Kramer voor David Min


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 3-1 (1-1)
 5 2-1 (1-1)
 5 3-1 (1-0)
 5 3-1 (2-0)
 5 3-1 (2-0)
 5 3-1 (1-0)
 3 4-1 (1-0)
 3 2-1 (1-0)
 3 3-0 (1-0)
10  3 3-0 (1-0)
11  3 3-0 (2-0)
12  3 3-2 (1-0)
13  3 3-0 (1-0)
14  3 5-1 (2-0)
15  3 3-0 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.25. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Luuk de Jong (53 -> 5,0)
2. Jerdy Schouten (16 -> 4,0)
3. Joey Veerman (12 -> 3,0)
4. Boy Waterman (10 -> 2,0)
5. Mauro Júnior (9 -> 1,0)
6. André Ramalho (5 -> 0,0)
7. Shurandy Sambo (4 -> 0,0)
8. Olivier Boscagli (2 -> 0,0)
8. Johan Bakayoko (2 -> 0,0)
10. Julian Kwaaitaal (1 -> 0,0)
11. Niemand (0 -> 0,0)
11. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
11. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
11. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
11. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
11. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
11. Livano Comenencia (0 -> 0,0)
11. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
11. Tygo Land (0 -> 0,0)
11. Patrick van Aanholt (0 -> 0,0)
11. Isaac Babadi (0 -> 0,0)
11. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
11. Guus Til (0 -> 0,0)
11. Joël Drommel (0 -> 0,0)
11. Ricardo Pepi (0 -> 0,0)
11. Malik Tillman (0 -> 0,0)
11. Sergiño Dest (0 -> 0,0)
11. Noa Lang (0 -> 0,0)
11. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
11. Armando Obispo (0 -> 0,0)
11. Jordan Teze (0 -> 0,0)
11. Walter Benítez (0 -> 0,0)
11. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
11. Noni Madueke (0 -> 0,0)
11. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
11. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
11. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
11. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
11. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
11. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
11. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
11. Dennis Vos (0 -> 0,0)
11. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
11. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
11. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
11. Xavi Simons (0 -> 0,0)
11. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
11. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
11. Philipp Max (0 -> 0,0)
11. Sávio (0 -> 0,0)
11. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
11. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
11. Fábio Silva (0 -> 0,0)
11. Fedde Leysen (0 -> 0,0)
11. Armel Bella-Kotchap (0 -> 0,0)
11. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
11. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
11. Jesper Uneken (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Ik verwacht een vervelende wedstrijd. RKC gaat zeer defensief spelen en met 11 man de bus parkeren. Die zijn met een 0-2 verlies dan bijna zeker veilig. Ik vraag me af of de PSV-spelers wel 100% fit en gemotiveerd zijn. Ik hoop dat RKC in de ED blijft.
+1/-1

 
3 maanden geleden
Als ze erop vertrouwen dat Excelsior geen punt van de uitgespeelde stadsgenoot cadeau krijgt wel. En we hebben wel vaker verdedigende ploegen opzij gezet dit seizoen. De laatste wedstrijd van het seizoen in eigen huis moet toch wel wat gebracht kunnen worden.
+2/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Sinds de kampioenswedstrijd Excelsior - Feyenoord verwacht ik dat Feyenoord geen cadeaus meer gaat uitdelen, ook ivm het afscheid van Slot.
+1/-0

3 maanden geleden
Ik hoop, tegen beter weten in, op een passende afsluiting van dit mooie seizoen. Een galavoorstelling à la Heerenveen-uit zou niet misstaan. Ik hoop dat Excelsior in de Eredivisie blijft.
+2/-2

3 maanden geleden
Ik hoop wel op ietsje van inzet.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik verwacht niet dat ze met een kratje bier het veld op komen lopen :)
+1/-0

3 maanden geleden
Ik hoop ook van alles, maar hoop wordt ook wel uitgestelde teleurstelling genoemd😉
Ik verwacht er helemaal niks van, als ze zich al niet op kunnen laden om een paar ALL time records uit de boeken te spelen dan zijn de vooruitzichten voor deze pot niet al te best. Kan me niet voorstellen dat als ze het al niet boeit om het beste team ooit te worden ze nu ineens wel gemotiveerd zijn om een enkele speler in de boeken te krijgen als topscorer.

Maar ja HOPELIJK krijg ik ongelijk, en uiteraard ga ik toch kijken.
+6/-0

3 maanden geleden
Hopelijk kan PSV voor de laatste keer dit seizoen alles uit de kast rukken en seizoen goed afsluiten. Hopelijk geen nachtkaars.
+1/-0

3 maanden geleden
Hopelijk de 3 punten en dat RKC alsnog de nacompetitie ontwijkt. Zie onze mede Brabanders liever volgend jaar in de Eredivisie dan die Kralingers.
+2/-1

3 maanden geleden
Bosz: "Ik heb misschien ook wel wat meer ervaring, heb in het buitenland gewerkt en kan ze meegeven dat het gras elders echt niet groener is dan hier."

Deze gedachte ging dit seizoen ook vaak door mijn hoofd. Ik snap dat een jongen als Veerman ambities heeft, maar zo'n koning als hij in Eindhoven is wordt hij nergens meer. Kan een stap maken, maar dan is het stil als hij een corner neemt. Ik denk dat zo'n Luuk de Jong dat ook heel goed begrijpt. Koning keizer admiraal in Eindhoven. Een status die hij nergens anders kan krijgen. Lekker van genieten en nog 1 of 2 jaar blijven.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Dat is absoluut zo en denk ook de reden dat bijvoorbeeld Lozano is teruggekomen naar Eindhoven.
Het gevoel dat je ergens wordt gewaardeerd en je volkomen je zelf kan zijn omdat je het vertrouwen voelt en jezelf dus ook weer meer zelfvertrouwen geeft.
Een zelfregulerend systeem van vertrouwen wat je laat opbloeien.
Maar ik denk dat het ook in de mens zit dat als je dit nog niet zo heb ervaren dat je juist je eigen grenzen wilt verkennen en of wil zien dat je dat op een hoger niveau ook kan laten zien.
Of alleen al de verwijtbare gedachte van,wat als ik nou wel naar Italie was gegaan..............
+2/-0

 
3 maanden geleden
Daarom schreef ik de laatste dagen ook dat ik het goed feesten met de groep zo positief vond, en ik verwacht dat dat tav spelers blijven en contracten verlengen als gunstig zie. Ook al heb je dan geen punten-record. De meeste zijn ook nog deels kinderen, en in Eindhoven kan je ook veel verdienen.
Ik hoop wel dat Lozano blijft.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ha ha,hij is leuk.
Nee ik respecteer ieders mening natuurlijk maar daar ben ik het dan weer niet mee eens.
Ze zitten nog vol op in een prestige slag(ondertussen zaten)maar vertikken het ondertussen om een versnelling hoger te spelen tegen met alle respect fortuna.
We praten over twee wedstrijdjes langer,2 keer negentig minuutjes terwijl je broodheer zo goed is om een reisje Ibiza te financieren en je Hondstrouwe klant speciaal voor je komt opdagen en betaalt om je te aanschouwen.
Daar mag op zijn minst toch wel eens bij stil gestaan worden.
+5/-0

 
3 maanden geleden
Kleine verduidelijking. Ik had graag het record gezien, maar nu maakt het toch niks meer uit. Dan is een groeps-proces in Ibiza ook prima.
+1/-0

3 maanden geleden
Daar was verrekte weinig van te zien dat ze daar ziek van waren. Lamtakken waren het. Instelling 0,0
+1/-0

 
3 maanden geleden
Dat dus! Voor de wedstrijd wilden ze ontzettend graag dat record en na de wedstrijd waren ze er doodziek van. Waar heb ik dan in hemelsnaam anderhalf uur naar zitten kijken??
Maar goed, is gebeurd en doen we niks meer aan. Enige wat nu nog leuk is dat we of RKC de nacompetitie in kegelen middels een grote overwinning of dat we heel Nederland over ons heen krijgen als we RKC in leven laten.😇
+1/-0

 
3 maanden geleden
En dat wat jij aan het laatste zegt is nog hypocriet geleuter ook. Laatste jaren zijn er vaker clubs een paar dagen op vakantie geweest (Feyenoord vorig jaar voor de laatste speelronde nog, ook naar Ibiza) en geen haan die er naar kraait. Nu wordt zelfs de KNVB gevraagd of dit wel is toegestaan en of hier geen regels voor moeten komen.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Sowieso gezeur om niets hadden ze zelf maar meer punten moeten halen.
Nog even en er worden Kamervragen gesteld of het geen competitievervalsing is als we punten laten liggen na een zware Europese wedstrijd, of als we teveel geblesseerden hebben🤔
+2/-0

 
3 maanden geleden
Ach ja, lekker vanmiddag gezapig wedstrijdje kijken, paar halve liters erin, om 16:00 uur de start kijken van de HP, intussen via FotMob Ross County volgen (degraderen ja/nee), na de wedstrijd McDonalds met de zoons en lekker banken vanavond. Droomdagje 🥳
+2/-0

 
3 maanden geleden
Een frikandel bij de Mac ????
+2/-0

3 maanden geleden
Kan iemand me uitleggen waarom Sambo speelt?
+1/-1

 
3 maanden geleden
Omdat we de wedstrijd heel serieus nemen, we zijn net lekker wezen zuipen (maar hebben gepadeld voor de conditie), we spelen in een of ander vaag shirt en dan dus Sambo.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Dan kan hij zich nog in de kijker spelen en vangen wij een vette transfersom. Oh nee wacht effe....
+1/-0

 
3 maanden geleden
Zojuist uitgelegd door Bosz: omdat Teze op scherp staat, en hij niet het risico wil nemen dat die gelijk de 1e wedstrijd van volgend seizoen mist.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Als je volgend jaar naar een beter PSV wilt, zou ik Teze verkopen en door een betere vervangen. Zeker nu Dest ook weg is, of lang afwezig.
+1/-5

 
3 maanden geleden
Teze heeft een geweldig seizoen achter de rug en de pech dat Dumfries en Frimpong oo rechts achterin spelen, anders zat hij in Oranje.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Dat snap ik maar ik verwacht dat PSV en Bosz de volgende stap in het aanvallende combinatie-voetbal van Bosz willen gaan maken. Ik verwacht dat ze op beide back-posities een type Dest willen neerzetten zodat er aan de zijkanten nog meer technisch voetbal komt. Dan speel je tegenstanders vanuit nog meer plekken stuk.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Nee, maar ik kan je wel uitleggen waarom hij eerder niet speelde.
+1/-0

3 maanden geleden
Gelukkig hebben ze het op Ibiza gezellig gehad samen......records boeien de heren blijkbaar niet
+2/-0

3 maanden geleden
Gelukkig doen ze hun stinkende best en komt RKC niet van de eigen helft af🤔
En die Sambo hoeven we ook niet echt rouwig om te zijn zo te zien.
+1/-0

3 maanden geleden
Mauro is geen vervanging voor Dest, dat is mij na een paar potjes wel duidelijk.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Kijkend naar de laatste wedstrijden komen er maar weinig in aanmerking voor de basis.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Nu zie je pas echt wat Dest bijdroeg. Enorm gemis.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Dest deed volgens mij ook al niet mee in Heerenveen.
+1/-1

3 maanden geleden
Pavlidis scoort, dus de topscoorder is ook niet meer waarschijnlijk.
+1/-1

3 maanden geleden
je zou bijna hopen dat deze wedstrijd de kampioenswedstrijd zou zijn geweest. dan hadden de heren er tot de laatste wedstrijd energie in moeten steken.......wat een k..instelling
+3/-1

3 maanden geleden
Mooi, elke wedstrijd een doelpunt.
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Walking Football.Wat een kut instelling.Kampioen onwaardig.Sportieve plicht, het is meer onsportieve plicht.
+4/-1

3 maanden geleden
Allemaal leuk en aardig, Til en Luuk de Jong, maar mis een echte voetballende spits..Kezman, v Nistelrooy.Reis.
Mag toch hopen dat Peppi volgend jaar basis speelt
+1/-4

 
3 maanden geleden
Alsof die Peppi een voetballende spits is
+1/-0

 
3 maanden geleden
Nee maar ja...beter dan die 2 houten klaasen, begrijp me niet verkeerd .ik
Waardeer de werklust en de kopgoals, maar echt wendbaar zijn ze niet.
+1/-4

 
3 maanden geleden
Luuk kan er helemaal niks van…… zucht.
+5/-2

 
3 maanden geleden
Ik hoop, echt, dat je een grapje maakt. Zo niet, schaam je.
+4/-0

 
3 maanden geleden
29 goals en 15 assists in de Eredivisie (38 en 18 over alle wedstrijden) en het dan hebben over alleen kopgoals en werklust. Wow :I
+4/-0

3 maanden geleden
Natuurlijk zijn we dit over een paar weken vergeten maar toch, dit ontdoet toch wat glans van dit prachtige seizoen. Tot en met de 32e wedstrijd dan. Die laatste 2 hadden ze ook schriftelijk af kunnen doen. Toch jammer...
+2/-1

 
3 maanden geleden
Ach als we met deze laatste twee wedstrijden waren begonnen hadden we nu op de banken gestaan.😊
+1/-0

 
3 maanden geleden
Eens. En ik moest niet zo snel piepen 🙈
+1/-0

3 maanden geleden
pavlidis eruit dus je weet zeker dat je aan twee goals voor luuk genoeg hebt.
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Nou, ondanks de ongeïnspireerde kut instelling kan het beste doelsaldo ooit nog gehaald worden en Luuk kan nog topscorer worden. Hoewel Bosz de beste trainer is sinds Hiddink heeft hij dit seizoeneinde zelf ingeluid met zijn feest opstelling in Sittard. Zijn huilie huilie over het gemiste puntenrecord komt op mij dan ook over als een stukje amateurtoneel.
+5/-7

 
3 maanden geleden
Daar moet hij niet meer over zeuren, dan hadden ze zich beter moeten voorbereiden voor de wedstrijd tegen Fortuna. Is niet gebeurd, dus moet je ook maar op de blaren zitten, eigen schuld, dikke bult. (verder was het een heel goed seizoen)
+1/-0

3 maanden geleden
Topseizoen! Ontzettend blij mee. Jammer dat ajax de playoffs is misgelopen. Toch een prijs die ze nog niet hebben.
+3/-0

3 maanden geleden
En om positief af te sluiten; natuurlijk was het een memorabel topseizoen met oogstrelend voetbal waar ik volop van heb genoten. Er zullen zeker een aantal spelers (voor veel geld) vertrekken maar met de financiële mogelijkheden en de huidige technische staf gaat het ook volgend seizoen weer goedkomen.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Dat is altijd maar de vraag. Vergeet niet dat dit seizoen alles als een puzzel in elkaar viel. Je moet ook n beetje geluk hebben dat de trainer de selectie juist triggert met zijn persoonlijkheid en oefenstof, en dat de mix van spelers van 1+1 niet 2 maar 3 kan maken. Er gaan mutaties plaatsvinden, dat kan alles nog beter, maar ook minder maken. Hopelijk het eerste.
+2/-0

3 maanden geleden
Zo dat was het weer.
De noodzakelijke driepunter,persoonlijk record Luuk en de puntenevenaring.
geweldig seizoen natuurlijk met hopelijk nog vele zoals deze jaargang/of beter.
Op naar volgend seizoen met hopelijk nog wat nieuwe toevoegende transfers.
+2/-0

3 maanden geleden
Iemand die voor het seizoen gezegd zou hebben dat we met 7 punten voorsprong op Feyenoord en VIJFENDERTIG punten op Ajax kampioen zouden worden, was onmiddellijk in een dwangbuis afgevoerd. En toch gebeurde het😊

Dat mag ook wel in de boeken.
+7/-0

 
3 maanden geleden
Nog een record: het grootste verschil ooit tussen de nummer 1 en de nummer laatst: slechts 85 punten 🥳
+3/-0

3 maanden geleden
Was niet best.

Blij met iig overwinning.

Hopelijk redt Excelsior het ook.

(later meer)
+2/-1

 
3 maanden geleden
Laat Excelsior maar degraderen, dan hebben we mogelijk helemaal geen kunstgras in 24-25.
+1/-1

 
3 maanden geleden
Dat is er sowieso niet meer: per volgend jaar mag in eredivisie alleen nog echt gras!
+1/-0

 
3 maanden geleden
In 24-25 nog wel, pas erna mag het niet meer.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Neen. Hout.

Ik relateer de, potentiële, te bezoeken uitwedstrijden aan de aanwezige en beschikbare horeca-etablissementen. Dát en, onder meer, de bereikbaarheid, daarop is onze voorkeur gebaseerd.
+1/-1

3 maanden geleden
Lozano in januari weg voor 11 miljoen??
+2/-0

 
3 maanden geleden
Oud nieuws wat al eerder ter sprake is gekomen en door hem zelf naar het land der fabelen is verwezen.
Ze struikelen allemaal over elkaar om een nieuwtje te melden maar niemand weet het daadwerkelijk dus laten we maar gewoon afwachten toch?
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Ik zou niet snappen als hij pas in de winterstop vertrekt. Waarom zou je hem dan veel speeltijd geven als het inslijten van patronen zo cruciaal is. Als bankspeler is hij veel te duur, en mits in vorm, ook te goed. (@thealchemist: inmiddels is het toch weer actueel geworden)
+1/-0

 
3 maanden geleden
Omdat die club waar hij heengaat pas vanaf dan gaat spelen
+1/-0

 
3 maanden geleden
Het gaat er mij om dat je een dure aankoop als Lozano vanaf de voorbereiding niet echt in je plannen kunt opnemen voor een heel seizoen als je weet dat hij in december vetrekt. Beter dat hij dan direct gaat of pas aan einde volgend seizoen, dit is allemaal zo half bakken.
+3/-0

3 maanden geleden
Lozano in de winter naar de VS ? Lees ik net op VI, meestal toch wel betrouwbaar. Zo hou je geen vleugelspeler over.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Van Bommel halen. Zal wel niet meer te betalen zijn, bekend bij az.
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Als je dat nu al weet heb je toch tijd om het in te vullen? Blijft financieel een vreemde transfer maar gezien het niveau dat hij dit seizoen aantikt geen enorm gemis mits er een redelijke vervanger komt.

Bakayoko en zijn goals / assists + wedstrijden vervangen veel moeilijker
+2/-0

3 maanden geleden
Ik heb de wedstrijd van vandaag helaas moeten missen, maar ik wel even zeggen dat ik een geweldig seizoen heb mogen meemaken, misschien wel de mooiste tot nu toe. Succes is niet alles in het leven, maar eerlijk is eerlijk, het werkt wel mee.

Ik ga de spelers die er volgend jaar niet meer bij zijn ontzettend missen, maar ik kijk ook uit naar het nieuwe talent dat we binnen weten te halen.

Ook een bedankje aan iedereen hier. Het is altijd leuk om te lezen hoe anderen tegen bepaalde elementen van het spel en van PSV aankijken. En ik vind het heel mooi om te zien dat, ondanks het feit dat er meningsverschillen zijn, discussies over het algemeen heel inhoudelijk en respectvol worden gevoerd. Heeft mijn vertrouwen in online forums weer goed gedaan. :)

Geniet allen van een mooie zomerstop met een succesvol EK, en laten we er volgend seizoen net zo'n mooi seizoen van maken!
+6/-0

3 maanden geleden
Nabeschouwen, niet nodig. Keurig, meer dan keurig zelfs, puntenaantal.

Waar ik nog wél op terug wil komen, de 2 doeken, voor rust en net na rust. Wát een kunstwerken.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Vooral die aan het begin van de eerste helft was echt fantastisch. Machtig mooi systeem overigens ook die hijsconstructie.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ja. En voorkomt dat gekut onder die doeken, met vuurwerk of onnodig lang eraan hangen
+1/-0

2 maanden geleden
Mooie afsluiting van een prachtig seizoen. Natuurlijk was het geen geweldige pot tegen RKC maar als dit (schoten: 34-5, op doel: 10-2, corners: 14-3) volgend jaar de statistieken gaan zijn in de mindere wedstrijden dan teken ik daar nu alvast voor.
Natuurlijk is het jammer dat we het puntenrecord niet hebben gepakt, maar aan de andere kant vraag ik me af hoeveel mensen hier voorafgaand aan dit seizoen wisten dat dat record in handen was van het Ajax van 1971-72. Ik in ieder geval niet. Wat mij vooral zal bijblijven van dit seizoen is het heerlijke aanvallende voetbal wat we het seizoen hebben gespeeld en wat een genot het daardoor was om naar de wedstrijden te kijken. Dat beklijft wat mij betreft veel meer dan een puntenrecord. Op naar volgend seizoen!
+1/-0