Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden



PSV verliest Super Cup na strafschoppen


Tijdstip
4 augustus 2024
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Johan Cruijff Schaal
Televisiezender
-


PSV verliest Super Cup na strafschoppen ; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV verliest Super Cup na strafschoppen

PSV is er vanavond niet in geslaagd de vierde achtereenvolgende Johan Cruijff Schaal. Na een knotsgek duel stond er een 4-4 eindstand op het scorebord waarna beide ploegen direct door gingen naar het nemen van strafschoppen, wat in de strijd om de Super Cup traditie is. Nadat Luuk de Jong in de extra tijd was vervangen voor Ricardo Pepi nam de Amerikaanse spits de eerste penalty. Die ging nog feilloos in de kruising. De twee missers van Johan Bakayoko en Guus Til werden PSV uiteindelijk fataal in de jacht naar de vijftiende Johan Cruijff Schaal uit de clubhistorie.

PSV begon aanvankelijk erg sterk aan het duel en kwam ook vroeg in de wedstrijd verdiend op voorsprong via een doelpunt van Noa Lang op aangeven van Johan Bakayoko. Twintig minuten later maakte linksback Fredrik Oppegard een onnodige overtreding op Gjivai Zechiel, waarna scheidsrechter Jeroen Manschot niet anders kon dan de bal op de stip te leggen. Die penalty werd een prooi voor de Mexicaanse spits van Feyenoord Santiago Gimenez. Vier minuten later kantelde Bart Nieuwkoop de wedstrijd volledig namens de bezoekers door op aangeven van Gimenez de Rotterdammers op voorsprong te schieten.

Die stand bleef op het scorebord tot de rust. Na rust ging PSV vol op jacht naar de gelijkmaker. Lang hoefde de ploeg van Peter Bosz daar niet op te wachten. Na drie minuten in de tweede helft kon Luuk de Jong een lage voorzet van Malik Tillman vrij inschieten, een koud kunstje voor de aanvoerder van PSV. Zeven minuten later tikte Walter Benitez in een 1 op 1 duel met Santiago Gimenez de spits naar de grond, waarmee hij de tweede penalty van de wedstrijd voor de bezoekers versierde. De spits ging vervolgens zelf achter de bal staan en schoot feilloos binnen.

Tien minuten later viel Guus Til in als vervanger van Ismael Saibari. De voormalige Feyenoorder had nog geen minuut nodig om zijn naam op het scorebord te schieten. Op aangeven van de tegelijkertijd ingevallen Couhaib Driouech schoot Til fraai binnen. Weer zeven minuten later kwam Feyenoord opnieuw op voorsprong via invaller Antoni Milambo terwijl PSV vijf minuten later ook een strafschop kreeg toegekend. Timon Wellenreuther kwam een fractie te laat in duel met Guus Til en daardoor mocht Luuk de Jong vanaf elf meter aanleggen voor zijn tweede van de avond. Het waren de eerste goals van Luuk de Jong tegen Feyenoord sinds 2014. De spits scoorde alleen in zijn eerste treffen met Feyenoord tegen de Rotterdamse club.

Lang leek PSV nog op jacht naar de bevrijdende en winnende treffer. Die viel uiteindelijk niet meer waardoor beide ploegen direct penalty's mochten nemen. Nadat de kort daarvoor ingevallen Ricardo Pepi de eerste penalty nog hard in de kruising schoot, maakte Lutsharel Geertruida gelijk. Vervolgens misten Johan Bakayoko en Guus Til hun strafschoppen waardoor Feyenoord, dat geen penalty miste, genoeg had aan vier benutte strafschoppen om de wedstrijd in haar voordeel te beslechten.

Daarmee is er een eind gekomen aan de hegemonie van PSV in de Johan Cruijff Schaal. Na drie opeenvolgende overwinningen, ging de vierde vandaag naar de Rotterdamse concurrent. PSV zal zich vooral zorgen maken over de defensie, waar met Sergiño Dest, Armando Obispo, Olivier Boscagli en Mauro Junior er momenteel uitliggen met blessures. Daarnaast is André Ramalho al vertrokken, lijkt Patrick van Aanholt definitief te zijn vertrokken én wordt er momenteel ook nadrukkelijk getrokken aan Jordan Teze. De vraag lijkt niet of maar wanneer PSV nieuwe verdedigers naar Eindhoven gaat halen.


De Jong: "Had het gevoel dat we de betere waren"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

De Jong: "Had het gevoel dat we de betere waren"

Na afloop van de verloren Johan Cruijff Schaal kwam Luuk de Jong voor de camera's van ESPN om samen met Milan van Dongen en Kenneth Perez terug te blikken op zijn wedstrijd: "Ja, klopt. Wat een avond. Het was niet, we speelden goed aan de bal, alleen voetbal bestaat ook uit verdedigen. Daarin waren we niet scherp vandaag en hebben we gewoon teveel weggegeven."

Het was lang geleden voor PSV dat ze liefst vier tegengoals in één wedstrijd kregen: "Lang geleden, ja, volgens mij was dat Arsenal uit vorig seizoen in de Champions League. Ja, uhm, wat ik zeg. We hebben redelijk veel problemen achterin, al mag dat natuurlijk geen excuus zijn. Ook de jongens die er nu in stonden hebben genoeg kwaliteiten. We zeiden ook in de rust tegen elkaar: We moeten meer verdedigen met het mes tussen de tanden. Dat deed Feyenoord vandaag wel. Daar moet je wel voor waken met elkaar. Ze kregen ook nog een kans op 1-3 vlak voor rust die er gelukkig niet inging, waardoor we nog terug konden komen. Dan kom je ook daadwerkelijk terug in de wedstrijd, kort na rust. Nu moeten we het toch wel een keer dichthouden. Dat hebben we niet gedaan vandaag. Dat is toch wel kwalijk. Het was vorig seizoen een grote kwaliteit van ons om zo min mogelijk tegen te krijgen maar het was gewoon teveel vandaag."

Was het lastig om tegen dit Feyenoord met deze andere speelwijze te voetballen? "Nee, dat vond ik niet. Ik vond dat wij, het begon misschien een beetje rommelig maar we domineerden de eerste helft gewoon. We kwamen niet tot hele grote kansen maar zij speelden veel de lange bal en gingen niet meer opbouwen. Door de lange bal te spelen en te gokken op de afvallende ballen te winnen, daar waren ze gewoon beter in vandaag. Ik had de hele wedstrijd het gevoel dat we de betere waren. Maar dan kwamen ze weer vanuit het niks met een lange bal eroverheen en daar moeten we echt alerter op zijn. Die gemakzucht mag er echt niet insluipen bij ons."

Hoe groot is deze domper? "Je wil als voetballer altijd alles winnen. Dan doet het gewoon pijn als je verliest. Complimenten wel aan Feyenoord en gefeliciteerd met het winnen van deze schaal. Zelf wilden we deze prijs gewoon winnen, juist laten zien dat we de beste zijn, ook in eigen huis. Dan kom je keer op keer terug in de wedstrijd en dan moesten we er uiteindelijk eigenlijk gewoon overheen gaan. Dat lukte vandaag niet, dat is wel heel jammer want qua spelbeeld had ik wel echt het idee dat we de betere waren vandaag."


Lang: "Mentaal nog wel wat stappen te zetten"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Lang: "Mentaal nog wel wat stappen te zetten"

Een duidelijk teleurgestelde Noa Lang kwam na afloop voor de camera's van ESPN om Hans Kraaij Jr. te woord te staan: "Ja, het eindigt alleen iets anders. Jawel, ik heb wel het gevoel weer op voetbal te zitten maar mentaal blijft het wel moeilijk. Ik ben eerlijk, het is gewoon een trauma wat ik heb gehad. Daar heb ik mentaal nog wat stappen in te maken. Dat voel ik zelf ook, maar dat er een stijgende lijn inzit is wel duidelijk. Bij vlagen kan ik gewoon weer mijn ding doen, er moet nog alleen nog veel meer ritme en kracht in. Alles moet nog veel beter, maar da's ook wel logisch, ik ben zeven maanden weggeweest."

"Lastpak, haha. Ik ben gewoon een eerlijke jongen, daar ben ik heel open over. Nee, daar ben ik nog niet helemaal uit maar het gaat wel beter, nogmaals, ik ben niet waar ik moet zijn maar ik heb wel een stijgende lijn te pakken. Ik heb een hamstringblessure gehad, kwam terug en toen gebeurde er weer iets met diezelfde hamstring. Het is logisch dat dit mentaal iets met je doet. Ja, het is twee keer echt erg teruggekomen."

Over zijn terugkeer in de basis bij PSV na maandenlang blessureleed: "Het is heel dubbel, ik ben heel blij dat ik weer zestig minuten in de benen heb. Maar het is wel klote dat je van zo'n team verliest, ja. Als je vier keer tegen Feyenoord scoort mag je onmogelijk vier tegengoals krijgen. Ik denk dat wij in alle facetten gewoon veel beter zijn dan Feyenoord. Daar ben ik ook gewoon heel eerlijk in. We schieten onszelf in de voet. We geven hen teveel ruimte en dan zie je dat ze gewoon heel goed kunnen voetballen. We geven de kansen veel te gemakkelijk weg en dat kan echt niet. Die handrem? Ja, bij mij wel. Hier boven mag de handrem er ook wel af, maar dat is niet aan mij, haha."


Bosz: "We hebben niet goed verdedigd vandaag"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Bosz: "We hebben niet goed verdedigd vandaag"

Peter Bosz hield het na afloop van de na strafschoppen verloren Johan Cruijff Schaal kort en bondig in zijn gesprek met Hans Kraaij Jr.:
"Uhm, we hebben gewoon niet goed verdedigd vandaag. Vier goals tegen, dat was lang geleden. Dat hebben we niet goed gedaan. Ik vind dat we in het geheel slecht verdedigd hebben. Dat is bij momenten de hele ploeg. We krijgen twee countergoals tegen, een tegengoal uit een vrije trap die ze kort nemen wat iedereen zag aankomen. We stonden daar niet goed.""

Over Ryan Flamingo en de defensieve uitdagingen waar de club momenteel voor staat: "Als we slecht verdedigen ben je daar als verdediger vaak ook bij betrokken. Dat gold voor het hele team en dus ook voor Ryan. Maar de positieve punten die ik vandaag gezien heb: We komen drie keer terug van een achterstand, we scoren toch weer vier keer, dat hadden er ook een paar meer kunnen zijn, dat zijn wel goede dingen."

Over een eventueel vertrek van Jordan Teze terwijl PSV voornamelijk defensief al de nodige uitdagingen kent: "Nee, daar worden we niet nerveus van. Maar ook met deze jongens die er vandaag waren en meededen kunnen en moeten wij beter verdedigen. Dat heeft niks met blessures of transfers te maken."


PSV.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 4-4 (1-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Luuk de Jong ('10)
Goal
1-1 Santiago Gimenez ('29, penalty)
Goal
1-2 Bart Nieuwkoop ('34)
Goal
1-3 Santiago Gimenez ('54, penalty)
Goal
2-3 Luuk de Jong ('47)
Goal
3-3 Guus Til ('65)
Goal
3-4 Antoni Milambo ('72)
Goal
4-4 Luuk de Jong ('80, penalty)

Opmerkelijk: Drie gegeven strafschoppen in reguliere speeltijd

Scheidsrechter
Jeroen Manschot
Toeschouwers
35.200 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Feyenoord: Santiago Gimenez ('44)
Kaart
Feyenoord: Ramiz Zerrouki ('45)
Kaart
PSV: Luuk de Jong ('45)
Kaart
PSV: Walter Benítez ('53)
Kaart
Feyenoord: Igor Paixao ('58)
Kaart
Feyenoord: Bart Nieuwkoop ('67)
Kaart
PSV: Matteo Dams ('88)
Kaart
Feyenoord: Timon Wellenreuther ('9)
Kaart
Feyenoord: Ayase Ueda ('81)

Opstelling PSV

Noa LangLuuk de JongJohan Bakayoko


Ismael SaibariMalik TillmanJoey Veerman


Fredrik OppegårdRyan FlamingoJerdy SchoutenJordan Teze


Walter Benítez

Wissels:

'64 Guus Til voor Ismael Saibari
'64 Couhaib Driouech voor Noa Lang
'82 Matteo Dams voor Jerdy Schouten
'90 Ricardo Pepi voor Luuk de Jong


Opstelling Feyenoord

Igor Paixao Santiago GimenezCalvin Stengs


Marcos LopezGjivai ZechiëlRamiz Zerrouki


Bart NieuwkoopDavid HánckoThomas BeelenLutsharel Geertruida


Timon Wellenreuther

Wissels:

'61 Antoni Milambo voor Gjivai Zechiël
'69 Ayase Ueda voor Santiago Gimenez
'69 Ondrej Lingr voor Bart Nieuwkoop
'77 Givairo Read voor Marcos Lopez


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 3 1-1 (0-1)
 3 1-1 (0-1)
 2 1-1 (0-0)
 1 1-2 (0-1)
 1 4-0 (2-0)
 1 4-1 (2-0)
 0 2-1 (1-0)
 0 3-1 (1-0)
 0 2-1 (1-1)
10  0 3-1 (1-0)
11  0 2-1 (1-0)
12  0 2-0 (1-0)
13  0 2-1 (1-0)
14  0 2-1 (1-0)
15  0 2-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.75. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Walter Benítez (10 -> 5,0)
2. Noa Lang (7 -> 4,0)
3. Joey Veerman (4 -> 3,0)
4. Luuk de Jong (3 -> 1,5)
4. Matteo Dams (3 -> 1,5)
6. Jerdy Schouten (2 -> 0,0)
7. Johan Bakayoko (1 -> 0,0)
7. Jordan Teze (1 -> 0,0)
7. Fredrik Oppegård (1 -> 0,0)
7. Couhaib Driouech (1 -> 0,0)
11. Niemand (0 -> 0,0)
11. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
11. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
11. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
11. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
11. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
11. Livano Comenencia (0 -> 0,0)
11. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
11. Tygo Land (0 -> 0,0)
11. Patrick van Aanholt (0 -> 0,0)
11. Julian Kwaaitaal (0 -> 0,0)
11. Isaac Babadi (0 -> 0,0)
11. Boy Waterman (0 -> 0,0)
11. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
11. Guus Til (0 -> 0,0)
11. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
11. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
11. Joël Drommel (0 -> 0,0)
11. Ricardo Pepi (0 -> 0,0)
11. Sergiño Dest (0 -> 0,0)
11. Malik Tillman (0 -> 0,0)
11. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
11. André Ramalho (0 -> 0,0)
11. Armando Obispo (0 -> 0,0)
11. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
11. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
11. Noni Madueke (0 -> 0,0)
11. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
11. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
11. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
11. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
11. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
11. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
11. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
11. Dennis Vos (0 -> 0,0)
11. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
11. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
11. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
11. Xavi Simons (0 -> 0,0)
11. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
11. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
11. Philipp Max (0 -> 0,0)
11. Sávio (0 -> 0,0)
11. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
11. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
11. Fábio Silva (0 -> 0,0)
11. Fedde Leysen (0 -> 0,0)
11. Ryan Flamingo (0 -> 0,0)
11. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
11. Jesper Uneken (0 -> 0,0)
11. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
11. Niek Schiks (0 -> 0,0)
11. Richard Ledezma (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen



Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
We gaan weer beginnen !!! Ik heb er zin in :)
+5/-0

 
2 maanden geleden
We gaan beginnen? Lachwekkend potje ieder jaar weer.
+1/-5

 
2 maanden geleden
Tegen Feyenoord is toch een echte pot ?
+7/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Gewoon een oefenpotje waar toevallig een prijs aan verbonden zit. Ik snap er persoonlijk niks van dat mensen deze ‘prijs’ überhaupt serieus nemen. Alles bij PSV zal in het teken staan van titelprolongatie en presteren in de CL. Ik neem aan dat alles daarvoor zal moeten wijken.
+2/-4

 
2 maanden geleden
Ik zie de JCS als de "afsluiting van de voorbereiding". Het geeft écht wel een goed beeld waar de ploeg staat. Ik hecht zelf meer waarde aan het veldspel in die wedstrijden, dan aan het uiteindelijke resultaat. Oftewel, ik verlies 'm liever ongelukkig terwijl we voetballend veel beter zijn, dan dat ik 'm win met slecht spel of een rode kaart van de tegenstander.

Vorig jaar was ik heel benieuwd waar we zouden staan, en het veldspel kon mij toen al behoorlijk bekoren. Dat was voor mij de grootste winst, omdat ik daardoor het vertrouwen kreeg dat we best wel eens een mooi seizoen tegemoet konden gaan.

Dus ja, ook ik heb veel zin dat het weer gaat beginnen, en ik kijk uit naar het gevecht met Feyenoord! En hoop vooral dat we een stukje terug gaan zien van het gemak waarmee we vorig jaar de bal in de ploeg konden houden, ook tegen betere tegenstanders.
+4/-1

 
reactie verwijderd

 
2 maanden geleden
Nergens schrijf ik volgens mij dat het niks zou zeggen over waar je staat?

Ik kan alleen niet wakker liggen voor een wedstrijdje tegen Feyenoord om 1 of andere nietszeggendee cup. Mooi dat het in ons stadion wordt gespeeld: loyale fans (en jeugd) krijgen zo de kans om PSV te zien spelen.
+2/-5

 
2 maanden geleden
Feyenoord is onze grote concurrent en je zou ze een psychische tik kunnen geven na hun nederlaag tegen Benfica, als PSV ze echt zoek kan spelen. Ze hoeven de eerste wedstrijden maar een aantal punten te verliezen, omdat ze hun spel aan het omgooien zijn en PSV kan dan al een gaatje hebben, dat ze niet meer inlopen.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Een prijs is een prijs en die wil je winnen imo,en ik denk iedere sporter ook dat is de essentie van sport.
+6/-0

 
2 maanden geleden
Omdat het een prijs is, omdat het prestige is, om je trouwe aanhang wat te bieden en omdat je de concurrent een tik kunt geven (mentaal).
Dat lijken me toch genoeg redenen, niet?
+4/-0

2 maanden geleden
Van die al die overwinningen in de kuip herinner ik me heel wat ‘arbitrale dwalingen’, van enge mannetjes met een fluitje.
+2/-2

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
En nu weer zo’n eng mannetje …. 😉
En de allerbeste VAR ook nog …. 😛
+1/-3

2 maanden geleden
Gelukkig gewoon een thuiswedstrijd dus geen thuisfluiter ellende in de (bad)kuip.
Zin in, gelijk ff een statement maken en dik winnen.
+1/-1

2 maanden geleden
De laatste 5 seizoenen thuis niet meer gewonnen van Feyenoord. Dan nog een verdediging die kampt met geblesseerde spelers en dus wordt het heel moeilijk tegen die Rotterdammers.
+3/-2

 
2 maanden geleden
Zie ik totaal anders. Ons middenveld en aanval is een klasse, zo niet 2, beter als Feyenoord. Dus, zolang we daar de bal hebben is er niks aan de hand.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Die 4-3 in 2022 vergeten dan, Estu, was toch geen verkeerde pot hoor?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Feyenoord onder die nieuwe coach is een heel ander Feyenoord. Als je hier al bang voor bent…….
+2/-2

 
reactie verwijderd

 
2 maanden geleden
De wedstrijd is komende zaterdag, niet ergens in de afgelopen 5 seizoenen...
+1/-0

2 maanden geleden
Is de complete redactie hier met vakantie? Volgens mij zijn Luuk en Veerman vandaag genomineerd voor Eredivisie Speler van het Jaar 2023-2024. Ik lees er hier op het forum niets over terug. Kan iemand me uitleggen waarom niet?
+4/-1

 
2 maanden geleden
En waarom is Schouten niet genomineerd?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Zou er een maximaal aantal spelers van 1 club genomineerd mogen worden? Ik begreep er ook helemaal niets van. En dan doe Sem Steyn wel genomineerd. Die jongen heeft een goed seizoen gespeeld inderdaad maar kom op zeg.
+1/-0

2 maanden geleden
Is Wijndal niet een optie voor de linksback? Misschien niet de meest sympathieke jongen, maar dat vind ik van Lang ook niet.
Graag Stewart hiervoor benaderen
+2/-3

 
2 maanden geleden
Ik dacht er van de week ook aan. Als ik me goed herinner was Wijndal bij AZ een zeer aanvallend ingestelde back met goede techniek. Zou een dergelijke speler graag op die plek zien spelen. Vrees dat onze Zwitser financieel (qua salaris) niet te doen is.
+1/-2

 
2 maanden geleden
En wat als Dest er terug is? Zit je met twee volwaardige backs. Onze Zwitserse vriend is al op leeftijd.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dat hebben ze bij Ajax ook. Deze jongen zit al 2 jaar op een dood spoor. Een halfjaar speelminuten maken in de top van de Eredivisie en in de CL en daarna een plekje achter dest biedt veel meer perspectief voor hem. Als PSV daar eerlijk over is, is het voor hem alsnog een stuk beter dan dat die het bij Ajax heeft.
+1/-0

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
2 maanden geleden
Lijkt mij niet het type dat achter Dest gaat zitten. Gewoon niet doen, zoveelste mislukking van az!
+2/-0

 
2 maanden geleden
Dest is van origine een rechtsback. Je zit met Teze die binnenkort einde contract is en we zijn PSV: een topclub die posities zo sterk mogelijk bezet wil hebben.
+1/-0

2 maanden geleden
Klopt,was een van de spannendste wedstrijden tegen Feyenoord met een goede afloop.
+1/-0

2 maanden geleden
Mooi dat het weer gaat beginnen. Eerste wedstrijd die er weer echt toe doet, al is de JFS natuurlijk de minst belangrijke prijs van de 4. De Lichtstadderby even niet meegerekend ;) Mooi affiche en eindelijk eens in Eindhoven. Dat er nog maar velen mogen volgen in ons mooie stadion.

Ondanks dat de prijs weinig waarde heeft, ben ik toch trots dat wij by far Rekordmeister zijn met 14 titels. 10 meer dan Feyenoord en 5 meer dan onze grote concurrent. Het geeft vooral aan dat wij al een halve eeuw de beste ploeg in Nederland zijn en onze grote concurrent zijn titels vooral voor Christus bij elkaar heeft gesprokkeld.
+7/-0

2 maanden geleden
Ik ben benieuwd naar de nieuws-update over de blessure van Boscagli. Het al dan niet meespelen van hem zal essentieel zijn, omdat je zonder hem met een soort fantasie-middenveld moet gaan spelen.

Hopelijk kan hij meedoen en beginnen we als volgt:

Benitez - Teze Flamingo Boscagli Oppegard - Schouten Saibari Tillman - Lang De Jong Bakayoko

Als Boscagli niet mee kan doen, zou ik kiezen voor Schouten in de laatste linie en Veerman met Saibari op het middenveld posteren.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Boscagli speelt niet mee, heeft Bosz bij ESPN gezegd.
Ik weet niet waarom hierboven staat dat ie onzeker is voor zondag.
Dus ga maar uit van Schouten achterin.
Het is niet duidelijk hoe lang Mauro en Boscagli eruit zijn zegt Bosz.
+1/-0

 
reactie verwijderd

2 maanden geleden
Elke prijs hoe onbeduidend ook, moet je willen pakken.(behalve de lichtstad trofee dat is geen prijs) Lekker toch mocht je eindelijk weer eens van Feyenoord in Eindhoven winnen.
+4/-0

2 maanden geleden
Eindelijk gaan we weer beginnen. Hoop dat we dik winnen, dat kan toch een mentale dreun geven aan Feyenoord waar de voorbereiding nou niet echt soepel verliep. Heb er iig veel zin in :)
+1/-0

2 maanden geleden
Ik hoop maar dat wij meer scoren dan zij.
+2/-0

2 maanden geleden
Die Oppergard is zo ontzettend slecht.
+1/-0

2 maanden geleden
Het is wel duidelijk welke spelers we missen achterin, lekker verdedigd ook weer :\(
+1/-0

2 maanden geleden
Denken ze nou het klusje met 2 vingers in de neus te kunnen klaren???
+1/-0

2 maanden geleden
Ze lijken onze zwakke positie goed gevonden te hebben.

Overigens echt triest van die paar figuren die gelijk ruzie zoeken wanneer een paar personen voor een andere club zijn. Sommigen hebben andere voorkeuren, deal with it...
+5/-0

 
2 maanden geleden
Eens. Maar in het hol van de leeuw ga je in een thuisvak ook niet juichen. Gewoon niet doen.
+2/-1

 
2 maanden geleden
Niet slim, zou het zelf niet doen, maar moet wel kunnen.
+3/-0

2 maanden geleden
Onze gelegenheids verdediging is helaas onder de maat.
Op de andere plaatsen zijn we gelukkig beter.
Beter op bod op vdBergh zou niet erg zijn.
+2/-0

2 maanden geleden
Jammer dat het achterin niet best is. PSV speelde tot de 1-1 prima. Oppegard is jammer genoeg niet goed genoeg voor dit niveau. Sneu voor hem maar dat is voetbal.
+4/-0

2 maanden geleden
het blijft onbegrijpelijk dat PSV voor de zoveelste keer de achilleshiel van het team....de verdediging dus wederom niet op orde heeft voordat de competitie begint. wanneer Teze vertrekt moet je dus gewoon minimaal 3 nieuwe verdedigers aantrekken, met die Oppergard kun je niet eens de competitie in, laat staan de Champions league.
+5/-0

 
2 maanden geleden
Het moge duidelijk zijn dat er intern echt wel gewerkt wordt aan het verstevigen van de verdediging. Wat wil je dan? Dat ze gewoon het geld over de balk smijten en domme acties ondernemen?
+7/-1

2 maanden geleden
Waar is de drive?
Wat een tamme vertoning van PSV tot nu toe...
+1/-0

2 maanden geleden
Jezus Christus, wat een slappe hap. Zit echt niks in.
+1/-0

2 maanden geleden
Wel vreemd dat iedereen ziet dat de verdediging verzwakt is en er voorlopig totaal niet op is gereageerd..
Oppergard is vele maten te zwak voor dit niveau
Overigens spelen er vandaag meer spelers niet
Op niveau
+2/-0

2 maanden geleden
Nee Tony dat bedoel ik zeer zeker niet. maar je weet dat je laatste linie al jaren het probleem is. Dan komt er nog bij dat een paar van de betere in die linie een vertrekwens hebben. Dan mag ik toch hopen dat er hele goede schaduwlijstjes klaar liggen.
+3/-0

2 maanden geleden
Ik snap die Oppegard echt niet. Krijg je de kans op je te bewijzen zak je zo erg door het ijs.. Dan ben je gewoon echt verre van goed genoeg voor PSV.
+2/-2

 
2 maanden geleden
Hij is gewoon niet goed genoeg simpel is dat.
+2/-0

2 maanden geleden
1e wedstrijd van het seizoen, en het is..... tsja. We beginnen best goed, maar na de strafschop zijn we het helemaal kwijt. Vooral Oppegaard heeft nog wat stapjes te zetten. Maar goed, donderspeech van Bosz en dan in de 2e helft eroverheen. Denk dat Til hier wel de juiste energie kan brengen. Maar wie zet je linksback, Tillman dan maar?
+1/-0

2 maanden geleden
Verdedigend zwak (was te verwachten), Veerman en Saibari onzichtbaar en weer weinig doortastend voorin. En dan mag je nog blij zijn dat je slechts met 1-2 achter staat tegen een matig Feyenoord. En ik wordt ook wel wat moe van dat postbode-voetbal van Bakayoko. Wordt nog een hele klus om te winnen want met dit geblunder achterin gaan er nog wel meer tegentreffers vallen.
+1/-0

2 maanden geleden
Nou het al beslist kunnen zijn en niet in ons voordeel..wat een redding zeg. Hopelijk komen de verdigers snel binnen. Wel sneu voor Oppegaatd, maar dit is de Nederlandse top. Aanvallend is het ook mat. Er is nog wel wat werk aan de winkel, want dit is veel te fragiel.
+2/-0

2 maanden geleden
Pepi, Til kom er maar in. De Jong ook onzichtbaar.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Doelpunt De Jong :)
Dat de verdediging zwak is zo dat was te verwachten, maar ik erger me nog het meest aan ons middenveld. Dat zouden toch onze beste kwaliteit-spelers moeten zijn ?
En waarom krijgt Noa Lang zo weinig ballen ?
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ik zit met grote verbazing te kijken.....
Til komt er in.
+1/-0

2 maanden geleden
Wel altijd extra veel posts hier als het niet goed gaat🤔
+2/-0

 
2 maanden geleden
Waarom zet PSV zo weinig druk op Feyenoord ? Waar is het druk zetten gebleven ?
+1/-0

2 maanden geleden
Nou het is 2-2 maar om de naamgever van deze schaal te citeren; ‘het blijft geitenkaas’
+1/-0

 
2 maanden geleden
Mijn God wat staat de organisatie slecht. Een bal over het middenveld heen en hun spitsen staan als 1 op 1 tegen onze keeper.
We hadden toch als voordeel dat er zo weinig spelers vertrokken waren ?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ga toch weg man. Elke centrale verdediger die ze nu halen is beter dan Ramalho. Bron van onrust.
+2/-2

 
2 maanden geleden
Ja want nu is het een oase van rust achterin met Schouten🤔
+1/-0

 
2 maanden geleden
Schouten is een middenvelder (die vorig seizoen trouwens geregeld Ramalho verving op dienst natuurlijke positie) die juist bekend staat om het feit dat hij haast altijd de juiste oplossing kiest. Die ga ik dus niet afrekenen op een zwak optreden.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Nee natuurlijk niet. Maar ik weet niet of het vandaag met Ramalho achterin en Schouten op het middenveld slechter gegaan zou zijn.
+2/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Een bal achter de laatste linie en het is al weer raak. Om te huilen, die verdedigende organisatie. Of gebrek daar aan.
+2/-0

2 maanden geleden
Gadver die Paixao zou een goede Ajaxcied zijn zeg.
+4/-0

2 maanden geleden
Wat een apathie, wat een lamlendigheid, afschuwelijk, PSV zich voor schut imo
+1/-1

2 maanden geleden
De bal is lava of wat? Waarom ontwijkt iedereen em?
+1/-0

2 maanden geleden
Het is gênant, kolderiek en beschamend…
+2/-0

2 maanden geleden
Ongelofelijk waar ik naar zit te kijken.
Al meerdere jaren is de verdediging ruk.
Al jaren is het allemaal niet zo nodig dit op tijd voor elkaar te krijgen, ook nu weer.
En natuurlijk zijn ze druk bezig, maar dit zijn ze ook al jaren.
Gaan we weer op het allerlaatste moment iemand huren die dan gelijk last krijgt van zijn verstandskies en de rest van het seizoen niet kan spelen.
Leer nou toch eens van het verleden, had echt hoop met Stewart dat het beter zou gaan, helaas.
+6/-0

 
2 maanden geleden
Tot de laaste minuut wachten op Vd Berg
+1/-0

 
2 maanden geleden
Afgelopen seizoenen vrijwel altijd dezelfde mening gehad. Echter, in dit geval zijn er wel heel erg veel blessures achterin waarvan een aantal nog erg recent. Wanneer iedereen fit is zouden we in dit geval wel een sterke basis hebben en aardige vervangers. Er even vanuit gaande dat Flamingo voor dat bedrag goed genoeg gaat zijn. Andere seizoenen was doorgaans minimaal een of meerdere basisspelers ondermaats.

Al vind ik het wel onhandig om van Aanholt en zeker Ramalho al zo snel en makkelijk te laten gaan terwijl die posities nog niet goed genoeg bezet zijn.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik vind de scheidsrechter een goede wedstrijd fluiten. Maar hier had Wellenreuter zijn 2e geel moeten krijgen.
+8/-0

2 maanden geleden
Geen 2e geel?????????!!!!
Ongelofelijk
+2/-0

2 maanden geleden
Worden de feyenoorders hier nu wederom gematst ???
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik denk geen geel omdat er nog verdedigers naast lopen
+1/-0

2 maanden geleden
Hoe lang zouden we deze stand vasthouden? Ik zet in op 4 minuten.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Naar voren helemaal niet gek. Met een eerste keus verdediging loopt het allemaal weer ok. Mist hier wel Dest en Boscagli - dat is niet niks. Als er idd dan ook een echt goede RCV komt Scouten ook weer op het middenveld en staat er gewoon een prima team (mits er niet teveel verrekken!)
+1/-0

2 maanden geleden
Dat gele logo op onze witte shirts ziet er niet uit
+2/-0

 
2 maanden geleden
Dat je je daar druk om maakt in blessuretijd bij een 4-4 stand😊
+2/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Sowieso nooit voorstander van die gele en soms oranje logo's, maar dan was het vaak wel op zo'n fluoriserend clowns shirt die er met een normaal logo wellicht op een andere manier raar uit zou kunnen zien. In dit geval is het totaal onnodig en onbegrijpelijk.

Gewoon normale logo's en geen/minder neon kleuren als je het mij vraagt.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ik heb andere dingen gezien die er niet uitzagen waar ik me meer zorgen om maak
+4/-0

2 maanden geleden
Penalty's, dat moeten we kunnen! Dams viel trouwens lekker in. :)
+1/-0

2 maanden geleden
Je ziet het aankomen, het interesseert ze niks, weer verloren na penalties... Kut
+1/-4

 
2 maanden geleden
Rare opmerking. Heb jij dat ook, dat je je serieus een aantal dagen voorbereidt op een wedstrijd met een prijs, en dan plots tijdens de wedstrijd er niets om geeft?
PSV had gewoonweg te veel geblesseerde verdedigers waardoor heel het systeem stokte en er veel niet klopte in druk zetten en vooral de omschakeling. Hopelijk is zijn ze snel hersteld met eventuele nieuwe versterkingen.
+3/-0

2 maanden geleden
Bizar hoeveel onnodige domme en slechte fouten er worden gemaakt deze wedstrijd.
+1/-0

2 maanden geleden
Niks verdiend en niks gekregen. Dat prijsje zal mij verder jeuken maar nu GVD als de bliksem maar d pinautomaat en verdedigers halen!
+8/-1

2 maanden geleden
Allereerste wedstrijd en gelijk de tering erin.
Sjesus, wat slecht.
Keeper had 2e geel moeten hebben en krijgen maar daarom verlies je dit potje niet.
+2/-0

2 maanden geleden
Priske bewijst ook in Nederland een prijzenpakker te zijn. PSV is verdedigend dramatisch en qua strafschoppen is het ook onvoldoende. Stewart en Bosz, werk aan de winkel.
+4/-0

2 maanden geleden
Arrogant psv, bah bah.
Oppegard nooit meer opstellen.
Slappe hap, in eigen huis tegen een erg slappe tegenstander.
Bosz schaam je kapot , met je 3 verdedigers
+3/-6

2 maanden geleden
Tja, we missen gewoon een paar belangrijke mensen (achterin) …. dat was wel duidelijk.

Maar hoe kan een scheids aan de ene kant wel geel geven aan de keeper en aan de andere kant niet? Dat zou toch 10 minuten met een man meer zijn geweest.

En trouwens, al die mensen die Oppegaard zo slecht vonden … kijk eens terug naar het optreden van Teze, die vooral bij de 2e goal er ook helemaal naast zat … Eigenlijk vond ik dat Oppegaard meer goede reddingen heeft gehad dan een Teze …
+3/-1

2 maanden geleden
Vermakelijke, maar slechte wedstrijd met een terechte winnaar. We miste teveel verdedigers om weerstand te bieden en 4-4 is dan best nog goed. Toch 4 goals al vond ik ons ook aanvallend niet best. Maar de scheidsrechter wat is dat nou weer? Wat is het verschil met de pingels? Het enige verschil was dus dat Benitez geen geel had. Je kan dus lekker tekeer gaan tegen de scheids, want een volgende kaart krijg je niet. Na de beker vorig jaar, gewoon in en in triest. Nu heel snel de verdediging op orde brengen en het ziet er goed uit. Vond Dams zeer positief.
+2/-3

2 maanden geleden
Kan iemand mij uitleggen waarom Whelenreuther geen gele kaart krijgt voor precies dezelfde overtreding als Benitez?
+4/-1

 
2 maanden geleden
Zelfs Bijlow stond al klaar om erin te komen. Vreemde beslissing
+1/-0

2 maanden geleden
Voorafgaande aan dit seizoen dacht ik dat je 1 nieuwe verdediger moest aantrekken. Na deze wedstrijd mag je er ook wel 2 tot 3 nodig hebben. Zeker in europa kom je in problemen met deze jongens. Schouten moet je op het middenveld neer kunnen zetten. Daar komt ie veel beter tot zijn recht.
+4/-0

2 maanden geleden
Zelden gezien dat elke lange bal van de tegenstander voor een 100% kans zorgt. Bosz heeft veel werk aan de winkel. En snel ook.
+6/-0

2 maanden geleden
Verdedigend veel te zwak want we missen op 3 van de 4 posities een basiswaardige verdediger (Flamingo heeft vandaag aangetoond er nog niet klaar voor te zijn) Maar doordat Schouten linie naar achter wordt gezet is het middenveld daarmee ook direct veel te licht met 2 flegmatieke spelers (Tillman, Veerman) die niet echt bekend staan om het winnen van duels. Dan ga je tegen een team als Feyenoord nat (en veel meer andere teams die op strijd en druk tegen ons gaan voetballen).
+10/-0

2 maanden geleden
Manschot, we hebben weer een scheids erbij die de VAR niet betrekt en een Feyenoord pyjama aan heeft.
+2/-3

 
2 maanden geleden
Manschot floot niet best inderdaad, maar toch vind ik dat PSV dit voor een groot deel aan zichzelf te danken heeft.
+7/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Zonder fatsoenlijke verdediging win je geen wedstrijden.Schouten achterin was ook niet solide en hij werd op het middenveld gemist waardoor het middenveld ook niet functioneerde.Enige positieve is dat PSV 4x scoorde wat normaal goed is voor een overwinning.Bakayoko gaat voor een absolute topclub maar ik denk niet dat die op hem zitten te wachten en zeker niet voor 40m.Jammer dat er weer geen record gepakt wordt met 4 supercups op rij.Tja, PSV en records pakken.Die keeper van Feyenoord werd wel heel opzichtig gespaard door scheids Manschot.Dezelfde overtreding maar de een geel en de ander niet.Lekker consequent.
+11/-0

 
2 maanden geleden
Topbijdrage. Inlijsten. Verder niks meer aan doen.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Dan had PSV bijna een kwartier met een man meer gespeeld en bij Fey een veldspeler op doel . Ook tijdens de strafschoppenserie. Weer net zo belazerd als voor de beker . Wat ook opvalt is dat de heer Tok van Boekel wel verdomd vaak de var is bij PSV .
+5/-0

 
2 maanden geleden
En juist die van Boekel laat na om in het oortje van van Manschot in te spreken dat hij nog geel aan de keeper moet geven.
Waarom zitten ze er dan?
+3/-0

 
2 maanden geleden
Om Feyenoord met een extra zetje richting tweedehandsbekers te duwen ?😂
+1/-0

2 maanden geleden
En nu gauw een paar goeie verdedigers halen.
Ben wel klaar mee met deze middelmaat spelers achterin.
Allemaal middelmaat achterin daar winnen we niet de oorlog mee.
Hoe lang moeten we nog wachten op die van de Berg.
Tis graag of niet.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik probeer het kort te houden…. Bosz heeft verdedigend op dit moment niet beter, maar wat een onkunde…. Ernie, deze week doorpakken! Spelers laten inspelen kost tijd, dit had al voorkomen moeten worden, tegenstander is gewoon een cl opponent van niet bijster hoog niveau…, maar 4(!) tegen…. Mijn god zeg, en hoe????
Schandalig gewoonweg! Penalty’s waren terecht tegen….. oppegard komt fors te kort, flamingo ging zeker niet vrij uit, Schouten hoort op dat middenveld en doordat hij een linie lager stond stond was het een enorm gemis! Ernie… gok jij lekker op die schoppen aas….. eind augustus word harten gedraaid…..en daar gaat Sepp dan….. een linksback…. Pak daar eens mee door, kom op man!
+5/-0

2 maanden geleden
Zoals ik vooraf al zei, PSV moet meer scoren dan de opponent.

En dat is niet gelukt. Door maar weer.

Oh ja, het aantrekken van enige extra verdedigers kan beslist geen kwaad.

(later meer)
+3/-0

2 maanden geleden
Ik kan er niks aan doen maar het lukt me al jaren niet om deze wedstrijd serieus te nemen. Zowel de winst vorig jaar als het verlies nu , het deed en doet me niks.
Wat wel jammer is dat het gemarchandeer door scheidsrechters gewoon weer vrolijk door gaat en dat het bijna standaard verdedigers probleem aam het begin van het seizoen weer aanwezig is. Ik hoop maar dat dit nu weer niet tot de , ook bijna standaard, paniekaankopen/huren gaat leiden. Ik mag aannemen dat de lijstjes al lang klaar liggen. Oke, je hebt als club niet alles zelf in de hand maar enige voortvarendheid is wel gewenst. En we hebben best wel wat te bieden als club!
Verder stort ik me nog even op de OS in Parijs.
+4/-0

2 maanden geleden
Weet iemand of Benitez al wel eens een pingel gestopt heeft sinds hij bij ons keept? Wat schoten wij ze zwak in. Goed leermoment voor PSV. Next
+1/-0

 
2 maanden geleden
Geen enkele penalty save voor PSV. Wel 6 keer in Ligue1.
+1/-0

2 maanden geleden
Volgende ochtend denk ik dan toch: het was wel vermakelijk gister, leuk dat het seizoen weer begint, en penals... Tsja kan gewoon ook misgaan. Feyenoord leek daar scherper. Heel de wedstrijd wel. Zit hem in de kleine dingen als een tackle of een keer iemand vastpakken. Dams deed dat wel lekker toen ie erin kwam. We moeten gewoon hard betere verdedigers in het veld krijgen. En dan er lekker tegenaan
+2/-0

2 maanden geleden
ABC-tje voor Stewart en daar hou ik het maar bij.
+1/-0

2 maanden geleden
Tsja, welke soep moeten wij trekken van de wedstrijd van gisteren? Op voorhand wisten we duidelijk waar de achilleshiel lag en dat is MEER dan duidelijk naar voren gekomen. De eerste 25 minuten van PSV waren overigens dik in orde. We maken een prima goal en verzuimen vervolgens om de wedstrijd in een vroegtijdig stadium te beslissen.

Vervolgens gaat er achterin zo veel mis; iedereen voorgezette bal was chaos bij ons in de defensie, er was geen sprak van overleg en wat mij ook erg op viel was dat onze middenvelders ook veel te makkelijk een bal verloren. Veerkracht hebben we steeds voldoende getoond, maar met Schouten achterin misten we toch ook iemand op het middenveld die ballen onderschept en het spel versnelt.

Wel vind ik het ongelooflijk om te zien dat iedere voorwaartse bal van Feyenoord gevaar opleverde bij ons. Boscagli is voor ons spel onmisbaar. Er moeten echt minimaal twee kwaliteitsspelers bij in de achterhoede, anders kunnen wij ons beter alsnog in laten schrijven voor de Conference League.

Wat betreft de eredivisie is het programma dat wij nu gaan krijgen niet onoverkomelijk, maar het gebrek aan defensieve kracht heeft ons al een eerste kleine prijs gekost helaas. De 4-4 eindstand kan ik best mee leven gezien de omstandigheden en als je ziet wie onze pingels moesten nemen dan weet je dat de prijs vergeven is aan de tegenstander. Zal tenslotte wel een slechte verliezer zijn, maar waarom kreeg Benitez een gele kaart en werd de keeper van de tegenstander voor een soortgelijk vergrijp gespaard? Verder een elftal dat ONS PSV over 34 wedstrijden niet zal gaan dwarsbomen voor de titel verwacht ik. En door.
+5/-0

2 maanden geleden
Laat ik beginnen dat het voor de wedstrijd gezellig druk was in de stad. Terrasjes vol, biertjes gingen er goed in. Dat maakte dat ik er toch weer extra zin in kreeg.

Na 20 minuten hadden wij het er in het stadion over dat we voetballend veel sterker waren. Om vervolgens van de ene in de andere verbazing te rollen. Verdedigend, dus ook het middenveld, matig. Nu begrijp ik van de volgers van Jong PSV dat Dams geen PSV1 materiaal is. Maar dat was de rest achterop gisteren ook niet. En Dams viel mij positief op met een aantal zeer adequate ingrepen.

Wat rest, een prijsje voor Feyenoord. En dat is kut, want ik wil alles winnen. Er is werk aan de winkel, en denk (wederom) dat wij niet mogen mopperen met ons eerste deel van de competitie. Oftewel, met deze selectie moeten we die door komen. Wanneer de aanwinsten, waarvan ik toch mag hopen dat ze komen, er zijn, staan we al weer 6 punten los ;)

Tot zaterdag!
+6/-0

 
2 maanden geleden
Prima betoog en exact dat laatste zie ik ook zo: we mogen de eerste 8 wedstrijden geen punten laten liggen omdat onze aanval in potentie ieder duel 4/5 keer zou moeten kunnen scoren. En dan ga je weinig schade oplopen.

Alleen met deze broze basis naar Bernabéu of Man. City.....nou nee...
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Helaas door omstandigheden niet de hele wedstrijd live kunnen kijken, maar een 4-4 resultaat zie je niet bij een ploeg die de boel onder controle heeft. Waar we dat vorig jaar bijna altijd wel hadden, was het gisteren chaos alom.

Fredrik Oppegard kan al 3 seizoenen niet doorbreken en komt gewoon tekort. Ik wil hem niet alles van gisteren in de schoenen schuiven, maar met deze jongen op linksback red je het niet.

Ryan Flamingo heeft potentie, maar is nog niet op het benodigde niveau en is (zelfs) geen Ramalho. De situatie waar de 2-3 (penalty) uit ontstond, kwam doordat hij instapte en niet op tijd terug was.

Schouten t.o.v. Ramalho was vaak een keuze voor een rustigere, balvastere verdediger. Maar Schouten voor Boscagli, dat hebben we vorig jaar eigenlijk nooit hoeven doen. Ook de afwezigheid van Olli was natuurlijk niet goed voor de organisatie.

Bij Feyenoord ging er ook nog voldoende mis. De 3-3 van Til mag natuurlijk nooit vallen, en bij onze eerste twee goals was hun organisatie ook niet op orde.

Waar ik vorig jaar na de wedstrijd om de JCS positief verrast was, en ik vond dat we klaar waren voor het seizoen, ben ik nu minder zeker. Weliswaar hebben we wederom een eenvoudig programma voor de eerste 8 wedstrijden, maar als je (in fases) zo als aangeschoten wild speelt als gisteren, dan kun je jezelf in elke wedstrijd in de problemen brengen.

Zeker als we Jordan Teze kwijtraken, moeten er binnen no-time 2 à 3 directe versterkingen voor de defensie aangetrokken worden. Want waar we vorig jaar Sambo nog als aardige back-up hadden, hebben we dit jaar helemaal niemand meer (die fit is). En die benodigde daadkracht / slagkracht, die zie ik niet heel vaak terug bij PSV. En waarschijnlijk hebben we ook nog eerst een verkoop nodig om de portemonnee te kunnen trekken.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Ik vind juist dat de benodigde slagkracht er afgelopen seizoen wél was.
Dat die er nu niet is, kan diverse oorzaken hebben.
Linksback; wie wil er komen wetende dat Dest, mits fit, nummer 1 is. En als er al iemand wil komen, maakt die ons beter, of is dat op de winkel passen?

Centraal achterin, ik dat zowel flamingo als schouten naast boscagli vele malen beter had gespeeld. Je hebt pech dat obispo ook (lang) uit de running is. Dus erg dun bezet. Ook hier, wie wil je halen wetende dat Olli nummer 1 is. Het alternatief is rechtsback Teze..maar we hebben daar geen alternatief, zeker niet nu mauro (weer, dat is ook een dingetje) geblesseerd is.

Mocht teze vertrekken zou mijn focus op een rechter centrale, linksback en rechtsback liggen.

Ik wens ons management veel wijsheid toe.
+2/-0

2 maanden geleden
Ik wacht verder op bericht van PSV dat de Feyenoord aanhang geweerd gaat worden voor een jaartje (of twee) na de walgelijke teksten die de stoere mannen van de Noordzijde hebben achtergelaten in ons bezoekersvak!!
+4/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Op socials stonden wel wat aan PSV toegewenste ziektes. En aangezien die uit Rotterdam komen hoef ik niet te zeggen om welke ziekte het gaat denk ik.😱

Niks ten nadele van de echte Feyenoord supporters maar wat zit daar een vreselijk asociaal haatdragend volk tussen zeg.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Maar daar hoor je niets over en dat is bijzonder frustrerend, om niet te zeggen onbegrijpelijk, na het "goede voorbeeld gedrag" omtrent de uitwedstrijd in A'dam van onze directie...
+1/-0

2 maanden geleden
Waarom hebben we Lozano eigenlijk niet gezien. Die had ik liever een pingel zien nemen, toch?
+2/-0

2 maanden geleden
Het wordt de hoogste tijd om 3 fatsoenlijke fitte verdedigers te halen, zijn broodnodig.
Veel te veel vertrouwen in Obispo en Mauro. Zijn continue geblesseerd, van deze spelers afscheid nemen, te blessuregevoelig.
+2/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Behalve de chaos vond ik het allemaal veel te vrijblijvend, te laconiek. Ik was teleurgesteld over de inzet, de drive, het wel een thuiswedstrijd nl en toch ook een prijs.
Ik begrijp ook niet dat vanuit de leiding zo wordt gecommuniceerd dat gemakzucht op de loer ligt. Hou dat intern, nu is het bijna vooraf aangeven waar een excuus kan liggen.
Ook dat laconieke commentaar van Bosz op het verdedigende deel van de ploeg; ik vind dat er weinig urgentie vanuit gaat; ik laat me graag verrassen als het anders is, maar imo kun je zomaar achter de feiten aanlopen als er niet snel en rigoureus wordt inbegrepen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Feyenoord verspeelde vorig jaar 4 punten tegen Fortuna en Sparta. Het is dus niet zo dat ons bij voorbaat niks kan gebeuren in de eerste serie (op papier) eenvoudige wedstrijden. Mijns inziens is er dus zeker ook haast geboden in de zoektocht naar versterkingen. We zullen de komende dagen wel zien of 'de schaduwlijstjes' inderdaad klaar lagen, zoals altijd beweerd wordt.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Precies wat ik bedoel en dat vind ik vragen om problemen cq amateuristisch.
Teze was ook al lang bekend dat als er een mooie club zou komen... en nu verrassing, hoe dan?
+1/-0

2 maanden geleden
Van alle opties zou ik dan opteren voor van Aanholt als noodverband op linksachter. Geen transferkosten, ervaren en kent de club en Boszbal.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Absoluut. Als hij het zelf ziet zitten, gewoon vastleggen voor 1 extra seizoen. Zal zelf waarschijnlijk ook niet langer willen, met het vooruitzicht weer op de bank te komen zodra Dest weer fit is. Van de andere kant: met het vertrek van Teze in zicht, komen er ook weer mogelijkheden op rechts voor Dest.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Dat is dan wel een armoedige keuze, want waarom laat je hem dan eerder gaan?

Ik zou graag verrast - maar dan positief - worden als PSV weer eens een speler als jouw Nick presenteert...
Waarom kan Bologna dat wel en PSV al jaren niet? Vinger op de zere plek? ja!
+1/-0