Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden



PSV herpakt zich en stuurt RKC met 5-1 naar huis


Tijdstip
10 augustus 2024
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
-


PSV herpakt zich en stuurt RKC met 5-1 naar huis; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV herpakt zich en stuurt RKC met 5-1 naar huis

PSV is er, in tegenstelling tot Feyenoord, wel in geslaagd de drie punten in eigen huis te houden. PSV kende vanavond in de eerste wedstrijd van dit nieuwe Eredivisieseizoen weinig problemen met RKC Waalwijk. Na een 3-0 ruststand eindigde het duel in een eenvoudige 5-1 overwinning. Goals werden in de eerste helft gemaakt door Johan Bakayoko, Jerdy Schouten en Malik Tillman terwijl na rust de kort daarvoor ingevallen Hirving Lozano het duel definitief besliste op 4-0. Door een flater van jewelste van Walter Benitez deed RKC een kwartier voor tijd nog iets terug met de 4-1 via Richard van der Venne. Het slotakkoord was vervolgens voor Guus Til, die de 5-1 opzette en zijn doelpunt eigenlijk verdiende maar Hirving Lozano uiteindelijk zijn harde werk zag belonen door de laatste treffer van de avond binnen te glijden. Door de overwinning klimt PSV over FC Groningen, dat gisteren NAC met 4-1 versloeg, en staat de ploeg van Peter Bosz na de eerste speelronde virtueel weer eerste.

PSV speelde vanavond zonder Jordan Teze in de basis, nadat het kind van de club eerder deze week een bom leek te droppen door niet meer uit te willen komen voor PSV, in afwachting van zijn transfer naar AS Monaco. Na enkele uren bedacht de rechtsback zich en stelde hij zich alsnog beschikbaar voor de wedstrijd vanavond. Doordat hij de training gisteren miste, begon hij vandaag op de bank. Trainer Peter Bosz koos daarbij voor de verrassende Richard Ledezma als vervanger van de rechtsback, die het zeer aardig deed als vervanger van Jordan Teze. Met nog twintig minuten op de klok mocht Jordan Teze dan toch nog invallen, onder een licht fluitconcert van sommige PSV-fans.

De wedstrijd begon voor PSV uitstekend. PSV kreeg volop kansen en het eerste doelpunt liet dan ook niet lang op zich wachten. Een prachtige bal van Joey Veerman werd haast perfect aangenomen door Johan Bakayoko die vervolgens wegdraaide bij zijn tegenstander en de bal op fabuleuze wijze laag in de verre hoek krulde. Nog geen twee minuten later leek Malik Tillman een stiftje van Noa Lang eenvoudig binnen te schieten. Na drie minuten besloot de VAR echter, dat Noa Lang aan zijn rush begon vanuit buitenspelpositie waardoor de goal geannuleerd werd door VAR Teuben. Uiteindelijk viel de 2-0 alsnog, twintig minuten na de 1-0. Na een mooie opbouw kreeg Noa Lang de bal bij Malik Tillman, die hem in een overvol strafschopgebied kon afgeven aan Luuk de Jong. De aanvoerder draaide knap en zag Jerdy Schouten in komen rennen die de bal vervolgens in de verre hoek geplaatst binnen kon schieten.

Ook bij de 3-0 was het Joey Veerman die de assist gaf. Nadat Malik Tillman eerder al de 2-0 leek te maken, maakte hij de 3-0 wel. Opnieuw weggestuurd door Joey Veerman kreeg de Duitse Amerikaan alle vrijheid om vanaf de rand van het zestienmetergebied uit te halen. De aanvallende middenvelder faalde niet en schoot hem hard en goed binnen, keeper Jeroen Houwen kansloos achterlatend. Hoewel PSV trachtte ook de 4-0 nog te maken voor de rust, slaagde het team daar wonderbaarlijk genoeg niet in.

Die vierde goal viel uiteindelijk pas halverwege de tweede helft. Kort nadat Peter Bosz een vierdubbele wissel toepaste bereikte Olivier Boscagli de kort daarvoor ingevallen Hirving Lozano. Hoewel het schot van de Mexicaan houdbaar leek, verslikte doelman Houwen zich er dusdanig in dat hij te laat in de hoek kwam om het tij nog te keren. Niet veel later was het Walter Benitez die een voorzet compleet verkeerd inschatte en hem recht in de voeten van de deze zomer in Waalwijk teruggekeerde Richard van der Venne sloeg. De middenvelder bedacht zich geen moment en profiteerde direct van het aangeboden buitenkansje.

Lang kon de middenvelder van RKC niet genieten van zijn doelpunt. Guus Til werkte en vocht als een wesp voor de bal en won uiteindelijk het duel van zijn directe tegenstander in de defensie. Til, die vandaag opnieuw als invaller aan het duel begon, zag Lozano op jacht naar zijn tweede aan komen sprinten, gaf de bal laag voor en de Mexicaan hoefde de bal enkel nog binnen te glijden en de wedstrijd en eindstand definitief te bepalen op 5-1.


Tillman: "Mijn eerste goal van buiten de zestien!"; image source: Noël van de Laar

Foto: Noël van de Laar

Tillman: "Mijn eerste goal van buiten de zestien!"

Malik Tillman flankeerde Peter Bosz op de persconferentie na afloop van de met 5-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. De middenvelder maakte vandaag een goal en keek samen met het aanwezige journaille terug op zijn wedstrijd: "Dank je. Ja, het voelt heel fijn om hier nog steeds te zijn. Ik ben gelukkig hier dus hoefde er niet lang over na te denken toen PSV de optie lichtte. Het is mijn doel om consistent te zijn, om elke wedstrijd met dezelfde energie te spelen zoals vandaag."

Of de Amerikaans international net als trainer Peter Bosz ook een moeilijker jaar verwacht: "Ja, om eerlijk te zijn verwacht ik een moeilijker seizoen dit jaar. We zijn nu kampioen, en elk team waar we tegen spelen willen winnen van de kampioen. Natuurlijk is PSV een hele grote club en zullen we het merendeel van de wedstrijden ook dit jaar weer gaan winnen. Maar het wordt wel moeilijker voor ons, ja."

Hoe hij terugkijkt op zijn goal, waarbij hij van buiten de zestien uithaalde en doelman Houwen verschalkte: "Ik was echt heel erg blij, dit was mijn allereerste goal van buiten het zestienmetergebied. Dat stond bovenaan mijn to-do-lijstje dus ik was ontzettend blij dat dit lukte vandaag!"

Ook werd de doelpuntenmaker gevraagd naar zijn mening over de situatie waar Jordan Teze in verkeert: "Jordan heeft zijn excuses aangeboden aan ons en de staf. Dat vergt moed, zeker in zulke situaties. We hebben het geaccepteerd als groep en zullen hem zolang hij hier is op dezelfde manier behandelen als voor dit incident. Het is een goede speler dus we gaan hem zeker wel missen."

Waarom het nooit eerder lukte van buiten de zestien te scoren: "Ik weet het niet, het is nooit gebeurd om buiten de zestien te scoren. Nooit. Vandaag was echt mijn eerste doelpunt van buiten de zestien. Ik ga proberen vaker op deze manier te scoren, nu het eenmaal gebeurd is hoop ik dat het vaker gaat gebeuren zo."


De Jong: "5-1 klinkt uitstekend maar we begonnen niet goed"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

De Jong: "5-1 klinkt uitstekend maar we begonnen niet goed"

Ook Luuk de Jong verscheen als aanvoerder na afloop van de met 5-1 gewonnen competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk voor de camera's van ESPN om samen met Milan van Dongen terug te blikken op de wedstrijd: "5-1 klinkt uitstekend, maar we begonnen absoluut niet goed, we hadden zomaar op 0-1 achter kunnen komen zelfs. Dan hebben we gelukkig genoeg kwaliteiten om er doorheen te spelen en we hadden er zelfs in de eerste helft vijf of zes kunnen maken. Maar toch, toen we op 1-0 kwamen kregen ze alsnog een gigantische kans met een kopbal die Walter goed pakte waardoor het gelukkig 1-0 bleef. Daarna bouwden we uit tot 3-0 en dan weet je dat de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld is. Zeker een wedstrijd met verbeterpunten. We hebben heel veel kwaliteiten in dit team, alleen het gedeelte hoe we verdedigend soms staan, hoe we als team druk zetten en hoe we de tegenstander opvangen. Dat moet wel echt beter want we geven toch nog altijd teveel weg af en toe."

Ook de situatie rondom Jordan Teze kwam ter sprake: "Hij heeft gisteren zelf excuses aangeboden aan alles en iedereen, dat deed hij heel netjes. Hij kwam tot bezinning dat het niet helemaal slim was van hem. We hebben het vergeven, hij is een jongen van de club, hij geeft altijd alles, ook vandaag. We vergeven hem daarin en het is heel mooi dat het publiek hem hier nu ook vergeven heeft. Je houdt altijd dat er mensen fluiten maar gelukkig is het allemaal goed gekomen."


Bakayoko: "Hopelijk worden we nog beter"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Bakayoko: "Hopelijk worden we nog beter"

De maker van het openingsdoelpunt tegen RKC Waalwijk verscheen na afloop van de met 5-1 gewonnen wedstrijd voor de camera's van ESPN om samen met Milan van Dongen terug te blikken op zijn wedstrijd: "Een goede wedstrijd, ik denk dat alles er in zat. Eerste helft vond ik wel wat beter dan de tweede helft, we begonnen wat moeizaam maar richting het einde ging het weer goed. Lekker om weer te voetballen, ik ben gewoon gelukkig en blij. Vandaag had ik niet zoveel tijd nodig om het net te vinden, vorige week lukte het niet maar vandaag zat hij er goed in. Ik train veel op deze situaties, ik vind het wel een hele mooie goal, ik train daar ook op. Mooi als het dan ook lukt."

Of hij ook nog verbeterpunten ziet en of de Belg ook baalt van de tegentreffer: "Zeker, ik denk dat we ook een doelstelling hebben met de hele ploeg en dat is elke wedstrijd geen goals tegen krijgen. Iedereen heeft daar zijn verantwoordelijkheid in en natuurlijk kijk ik zelf ook altijd wat ik beter had kunnen doen."

Hoe de Belg terugblikt op de voorbije maanden met het EK en het met PSV behaalde landskampioenschap: "Ik denk dat ik wel terugkijk met een dubbel gevoel. Want ja, met België was het wat lastiger, zowel qua minuten als qua resultaten. Dus wat moeilijk. Nu ik weer hier terug ben zie ik dat het team weer toe aan het groeien is naar het niveau van vorig jaar, hopelijk worden we nog beter. Ik denk dat ik stap voor stap mijn vorm terugvind maar zie ook wel dat ik nog kan verbeteren."

Over alle transfergeruchten en of hij daar ook veel over nadenkt: "Ik sta er heel rustig in. Er wordt heel veel over mij gesproken, ondertussen ben ik dat wel gewend en ik blijf daar heel rustig onder. Nee, niet door mij, ik laat mensen gewoon wat zeggen en zodra er iets daadwerkelijk speelt zal ik dat melden. Maar dat is nu nog niet het geval. Kort samengevat: Mijn volgende club moet kampioen zijn, Champions League spelen en mezelf in de ploeg kunnen vechten. Voor een middenmoter uit de Premier League doe ik het niet. En als er geen club komt blijf ik net zo graag hier."


Bosz: "Boscagli is technisch de beste speler waar ik mee gewerkt heb"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Bosz: "Boscagli is technisch de beste speler waar ik mee gewerkt heb"

Na afloop van de met 5-1 gewonnen Eredivisiewedstrijd tegen RKC Waalwijk meldde ook Peter Bosz zich voor de camera's van ESPN om samen met Milan van Dongen terug te blikken op de wedstrijd: "Niet alles was goed maar het gemoed neigt toch naar het positieve. Ik ben wel tevreden over de energie die ik weer gezien heb. Dat was wel even geleden, einde van het seizoen was het er niet meer, dat was begrijpelijk. Aan het begin van het seizoen vond ik ook niet dat het er altijd was. Maar ik heb weer de intensiteit gezien vandaag waarmee we vorig seizoen onze wedstrijden speelden. Dat is nodig om weer bovenin mee te gaan spelen. Die intensiteit zie ik in alles. In als we de bal kwijt zijn het meteen weer druk zetten, in het überhaupt het hoge druk zetten, in het klein maken als zij de lange bal spelen om die tweede bal weer op te pakken, maar ook in het vrijlopen... Intensiteit, dat bepaalt het niveau."

Over de honger naar succes en of die volgens Peter Bosz direct aan het begin alweer aanwezig is in het team: "Of in een dag gelukt, he, dat kan ook. Er is gisteren natuurlijk wel iets gebeurd. Het heeft niet veel impact gehad achteraf, ook omdat Richie (Ledezma, red.) het geweldig gedaan heeft. Maar het was natuurlijk wel even iets waarvan iedereen dacht: Wat is dit?! Misschien was dit wel even nodig dat iedereen weer begrijpt waar het om gaat."

Over de reactie van het publiek op Jordan Teze: "Ik had wel verwacht dat er wel wat reacties zouden zijn. Dat moet hij als een vent accepteren, hij heeft die fout gemaakt dus dan moet hij die verantwoordelijkheid ook pakken. Nu moet het ook klaar zijn, streep eronder. Het is een jonge jongen, jonge mensen maken fouten, ik ben een oude lul en ik maak ook nog iedere dag fouten. We maken allemaal fouten. Die heeft hij ook gemaakt, hij heeft dat zelf ingezien, hij is een grote vent geweest en heeft zijn excuses voor de groep aangeboden. Dan moet het op een gegeven moment ook klaar zijn. Hij moet spelen als wij willen dat hij gaat spelen en that's it."

Over de vorm van Johan Bakayoko en zijn doelpunt waarmee hij de score opende tegen RKC Waalwijk: "Bakayoko heeft nog wel wat stappen te zetten, vind ik. Die goal zat er wel geweldig in, dat is ook een kwaliteit van hem. Van buiten naar binnen komen en de verre hoek zoeken. Die schoot hij geweldig binnen."

Over de twee punten voorsprong op dé concurrent van vorig seizoen: "Op de concurrent van vorig seizoen hebben we nu inderdaad weer twee punten voorsprong, ja. Maar goed, er zijn natuurlijk meer clubs die bovenin willen en misschien ook wel gaan meespelen. We moeten vooral naar onszelf kijken. Wij moesten deze wedstrijd winnen en dat hebben we, vind ik, overtuigend gedaan."

Over de transferperiode: "Ja, een vreselijke tijd. Het is nu eenmaal zo, ik kan het vervelend vinden maar daar moeten we gewoon mee omgaan."

Over Olivier Boscagli, die vandaag weer terugkeerde in het elftal nadat hij twee weken terug vervelend terechtkwam op zijn sleutelbeen in de oefenwedstrijd tegen Valencia: "Dat geldt voor al onze selectiespelers. Hij is er nog en ik ga ervanuit dat hij blijft. Qua lies en schouder valt het allemaal wel mee. Hij heeft wat minder getraind de afgelopen weken dan de rest. Ik ben blij dat hij speelde, je ziet gelijk zijn kwaliteit. Dat is echt bizar. Mooiste moment was die bal die hij in een keer met zijn wreef vanuit de lucht aannam, achteloos. Hij is technisch de beste speler die ik ooit gezien heb. Ja, dat is echt waar. Niemand heeft zo'n mooie techniek als hij. Dat is toch de basis van het voetbal. Als iemand continu de bal van zijn voet laat springen, dan kun je niet het voetbal en positiespel spelen dat wij willen spelen. Hij is echt een hele goede speler."


PSV.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 5-1 (3-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Noa Lang ('9)
Goal
2-0 Jerdy Schouten ('28)
Goal
3-0 Malik Tillman ('37)
Goal
4-0 Hirving Lozano ('72)
Goal
4-1 Richard van der Venne ('77)
Goal
5-1 Hirving Lozano ('80)

Opmerkelijk: PSV begint het nieuwe Eredivisie-seizoen direct we

Scheidsrechter
Joey Kooij
Toeschouwers
35.200 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling PSV

Noa LangLuuk de JongJohan Bakayoko


Malik TillmanJoey VeermanJerdy Schouten


Fredrik OppegårdOlivier BoscagliRyan FlamingoRichard Ledezma


Walter Benítez

Wissels:

'69 Jordan Teze voor Richard Ledezma
'69 Ricardo Pepi voor Luuk de Jong
'69 Hirving Lozano voor Noa Lang
'69 Guus Til voor Joey Veerman
'84 Matteo Dams voor Olivier Boscagli


Opstelling RKC Waalwijk

Oskar Zawada


Chris LokesaRichard van der VenneDenilho CleoniseYassin OukiliGodfried Roemeratoe


Aaron MeijersRoshon van EijmaDario van den BuijsJulian Lelieveld


Jeroen Houwen

Wissels:

'62 Richonell Margaret voor Chris Lokesa
'62 Daouda Weidmann voor Denilho Cleonise
'78 Juan Castillo voor Aaron Meijers
'78 Reuven Niemeijer voor Richard van der Venne


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 5-1 (2-0)
 6 5-1 (2-0)
 6 5-1 (2-0)
 5 4-1 (3-0)
 4 4-1 (2-0)
 4 2-1 (1-0)
 4 4-1 (2-1)
 4 5-0 (1-0)
 4 3-1 (1-0)
10  4 5-0 (2-0)
11  4 4-1 (2-0)
12  4 4-1 (2-0)
13  4 3-1 (1-0)
14  4 2-1 (1-0)
15  4 4-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.00. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Malik Tillman (69 -> 5,0)
2. Olivier Boscagli (18 -> 4,0)
3. Richard Ledezma (16 -> 3,0)
4. Joey Veerman (14 -> 1,5)
4. Jerdy Schouten (14 -> 1,5)
6. Hirving Lozano (12 -> 0,0)
7. Johan Bakayoko (3 -> 0,0)
8. Guus Til (1 -> 0,0)
8. Noa Lang (1 -> 0,0)
8. Jordan Teze (1 -> 0,0)
8. Ryan Flamingo (1 -> 0,0)
12. Niemand (0 -> 0,0)
12. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
12. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
12. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
12. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
12. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
12. Livano Comenencia (0 -> 0,0)
12. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
12. Tygo Land (0 -> 0,0)
12. Patrick van Aanholt (0 -> 0,0)
12. Julian Kwaaitaal (0 -> 0,0)
12. Isaac Babadi (0 -> 0,0)
12. Boy Waterman (0 -> 0,0)
12. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
12. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
12. Joël Drommel (0 -> 0,0)
12. Ricardo Pepi (0 -> 0,0)
12. Luuk de Jong (0 -> 0,0)
12. Sergiño Dest (0 -> 0,0)
12. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
12. André Ramalho (0 -> 0,0)
12. Armando Obispo (0 -> 0,0)
12. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
12. Walter Benítez (0 -> 0,0)
12. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
12. Noni Madueke (0 -> 0,0)
12. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
12. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
12. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
12. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
12. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
12. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
12. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
12. Dennis Vos (0 -> 0,0)
12. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
12. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
12. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
12. Xavi Simons (0 -> 0,0)
12. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
12. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
12. Philipp Max (0 -> 0,0)
12. Sávio (0 -> 0,0)
12. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
12. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
12. Fábio Silva (0 -> 0,0)
12. Fedde Leysen (0 -> 0,0)
12. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
12. Jesper Uneken (0 -> 0,0)
12. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
12. Couhaib Driouech (0 -> 0,0)
12. Niek Schiks (0 -> 0,0)
12. Matteo Dams (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen



Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Bosz, waar ga je mee verdedigen? Ik ben erg benieuwd, kunt maar zo met zo’n wedstrijd in het mes lopen…. Ik hoop op een 3-0, naar verwacht dat we er wel 1 of 2 uit het niets om de oren krijgen….
+1/-0

2 maanden geleden
Hopelijk kan Olly spelen. Scheelt toch een slok op meen borrel. Schouten kan dan weer naar middenveld. Alleen de 3 punten tellen, niks meer en niks minder.
+1/-0

2 maanden geleden
Gelukkig is er nog niets nieuws voor de verdediging erbij, waarom zou je ook.
We hebben nog 3 weken tot einde transfers, dus alle tijd.
Ik vond Dams heel erg goed zondag, dus gewoon met hem starten.
Wie weet onze nieuwe parel (uit nood geboren).
+2/-0

2 maanden geleden
Misschien maar aantreden in een 3-4-3?
Maar wie linksback? De competitie gaat beginnen en Ernie zit op zien gat…… oppegard is voor mijden no go…. Komt vors te kort, 1 penalty was zijn schuld, dus ik zou dat meer doen…
Teze-Schouten-bosgacli
Veerman
Til-Tillman-Saibari
Bakayoko-Luuk-Noa
Over flamingo hoef ik na afgelopen zondag helemaal niet te beginnen….. bank staat hem goed voor maar 9 miljoen….
+1/-2

 
2 maanden geleden
VORS?
MIJDEN?

Misschien minder drinken..
+1/-0

 
2 maanden geleden
Pardon? Ik houd het bij mijn bescheiden mening, en drink iig geen alcohol….. misschien moet jij zelf maar eens ietsje minder doen……heel bijzonder
+1/-0

2 maanden geleden
Maar jongens wat een treurnis die reacties hier. Ik ben blij dat we een verstandige directie hebben die niet in de paniekstand schieten. Ja, er moet wat bij, liever vandaag als morgen. Maar damn zeg, een beetje realiteitszin zou niet misstaan.
+9/-0

 
2 maanden geleden
Ik vind dit geen treurnis, maar handelen naar….onze serieuze voorbereiding was aanzienlijk minder t.o.v. afgelopen jaren, omdat er toen een team stond die CL voorrondes speelde, vorig jaar was rond deze tijd het team redelijk ingespeeld en transfers waren grotendeels klaar, daar zijn we op dit moment verre van…. Kijk naar afgelopen zondag!Feyenoord liep vanaf het begin van afgelopen seizoen achterbde feiten aan in de competitie…. Ze waren geplaatst maar ingespeeld…. Ho maar….. dit scenario zie ik hier ook zo maar eens opdoemen, dat is gewoon reeel…. Omdat er nog maar 2 verdedigers zijn van vorig seizoen, en waarvan één al aan de Franse zuid kust zit in gedachte….. gaat lekker zo👍
+2/-0

 
2 maanden geleden
Dus? Dan maar in paniek de beurs trekken? Ik heb liever dat ze wel overwogen, voor de lange termijn, handelen. En laat het feyenoord moment niet zorgen voor paniek. Realisme, ja, daarom zeg ik ook, er moet iets bij. Dat én obispo, én boscagli, én mauro geblesseerd zijn, is pech. Maar om flamingo meteen af te serveren, nee. Heb vertrouwen, geduld, en met ons programma in de eredivisie is 24 punten uit de eerste 8 wedstrijden echt realistisch. En de CL begint voor ons nog niet.
+3/-0

2 maanden geleden
Handelen met een kleine beurs is altijd lastig en spelers moeten ook maar willen komen voor het magere salarisje dat PSV kan bieden in de voetbalwereld. Het is jammer dat Ramalho is vertrokken (voor mij was het een prima speler voor PSV) en de blessures van Boscagli, Obispo en Mauro is gewoon pech. We kunnen nu eenmaal iet elke positie dubbel bezet hebben en nu is het net even te veel. Wil je spelers als van den Bergh binnen halen zul je geduld moeten en dan nog kun je de pech hebben als vorig jaar met Bella Kotchep. Er komen echt wel verdedigers bij de komende weken en ook echt wel sterkere spelers als dan we nu een aantal paniekaankopen gaan doen. Gelukkig een relatief eenvoudig programma, zonder de tegenstanders te onderschatten of tekort te doen. 9 uit de eerste drie is echter wel een vereiste en zoals zaken er nu voor staan kan een slippertje zo gebeuren. Staan Boscagli en Mauro er de komende wedstrijden weer in verwacht ik weinig problemen. Ook Flamingo ga ik niet na 1 wedstrijd afschrijven. Misschien wel een goede les gehad zondag dat het niet vanzelf gaat. En 4 goals tegen Feyenoord maakt ook niet iedereen. Wat mij betreft geen enkele rede tot paniek, de echte versterkingen komen echt wel en we zijn gewoon favoriet voor de titel dit jaar. Weer overwinteren in de CL zou een bonus zijn in de EL zijn we meer op zijn plaats.
+4/-0

2 maanden geleden
We kunnen het wel hebben over het feit dat we niet ingespeeld zijn en veel verdedigers missen, maar over het algemeen hebben de kleinere clubs het in het begin van het seizoen ook verre van makkelijk. Een wedstrijd tegen RKC mag daarom geen enkel probleem zijn, zeker gezien de kwaliteiten die we tot onze beschikking hebben.

Natuurlijk had ook ik graag gezien dat we op dit moment 4 topverdedigers en 4 betrouwbare back-ups tot onze beschikking hadden. Ook ik had graag gewild dat Ramalho had bijgetekend om één van die back-ups te zijn, maar hij was grootverdiener en salaris inleveren is natuurlijk niet iets waar een speler om staat te springen.

Hopen dat Boscagli weer fit is, zodat we de vastigheden van vorig jaar weer iets meer terugkrijgen. Met Oppegard op LB tegen RKC mag geen probleem zijn, maar het is (neem ik aan) duidelijk dat op LB nog een (huur)transfer moet plaatsvinden.

Verder hopen op een goede, probleemloze start, zodat we langzaam maar zeker weer naar het gewenste niveau kunnen gaan toegroeien.
+4/-0

2 maanden geleden
Altijd grappig de reacties van een aantal potentiele TD's hier. Ten eerste: wie van onze sterren is er al verkocht? PSV moet dus vooralsnog handelen met de poen die er nog was. Laten we die als een stelletje dwazen over de balk slingeren en dan eindigen zoals Ajax op dit moment: in terminale staat en alleen reactief kunnen optreden. We hebben al een paar potentiele pareltjes vastgelegd. Wat willen we nog meer? Danken we nou echt dat de heren van het technisch hart met vakantie zijn en de laatste dagen gaan toeslaan? Het moge duidelijk zijn dat Ernie en zijn team voor kwaliteit gaan en gaan kwantiteit. Ik ben daar reuze blij mee! Ga zo door.

Inzake RKC: de teller staat weer op nul. Alle euforie over afgelopen seizoen is historie.
+10/-0

2 maanden geleden
Het seizoen moet nog beginnen en nu al is het meespelen van Saibari onzeker omdat hij klachten heeft. Zo begon het een paar maanden geleden ook en toen was hij er twee maanden uit "uit voorzorg".
Moet evengoed wel lukken zonder hem, maar toch🤔
+1/-0

2 maanden geleden
Met Boszbal hebben we tegen RKC, met alle respect, toch helemaal geen verdedigers nodig?
+1/-0

2 maanden geleden
Helemaal eens met Obelix en Tony.
Blijkt maar weer eens dat opportunisme het grootste gevaar is in het voetbal. We zijn een topclub......in Nederland.....en kunnen niet met geld strooien. En in paniek snel handelen. Hebben we in het verleden heel veel slechte voorbeelden van gezien. Blessures is gewoon pech. Enige waar ik een beetje bang van wordt is dat we toch wel wat veel spelers van ' glas' hebben.
+4/-0

2 maanden geleden
Joey Kooij... Mag je het seizoen meteen beginnen met een van de slechtste scheidsrechters. Dat gaat weer van die "ik moet me ff bewijzen" momenten opleveren. Verder wel lekker dat we weer beginnen 🙃
+1/-1

2 maanden geleden
Ik vermoed dat we een moeizame competitiestart gaan krijgen, er gaan mutaties plaatsvinden en deze moeten in het systeem ingepast gaan worden. En dat heeft met deze zwaar gedisciplineerde speelwijze tijd nodig. Ook zal de mentale druk dankzij de prestaties van afgelopen seizoen groter zijn. Vorige week liet zien dat we nu nog niet half zo ver zijn als begin vorig seizoen. Bosz en TS hebben nog veel werk te verzetten.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Het voordeel is dat de eerste 8 wedstrijden (met kleine uitzondering van Almelo uit) eenvoudig gewonnen moeten kunnen worden. Gelukkig hoeven we niet meteen aan de bak.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Dat dacht Feyenoord vorig seizoen waarschijnlijk ook van Fortuna thuis...
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dat zou de punten wel alleen maar extra kostbaar maken als ze verloren worden. Maar inderdaad, deze moeten wel gewoon gepakt worden.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Vorig jaar was Bosz nieuw en was het ook zo gefixt. Snap je punt niet. De juiste spelers zullen het ‘systeem’ snel onder de knie hebben.
+2/-0

2 maanden geleden
Wat lees ik nou, Teze meld zich af voor RKC?! Jordan ga jij zo met je broodheer om???? Na zoveel jaar, alles gekregen v/d club, opleiding, alles, je speelt werkelijk waar 1 (!) goed constant seizoen…. En zo wil je ons verlaten?!!! Bij mij ging je niet door de voordeur…. Maar door de voorruit!
+6/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Dat ze die Kooij nog niet buiten gegooid hebben. Prutsert!
+1/-0

2 maanden geleden
Wat wil meneertje Teze niet spelen.
Gewoon terugzetten naar jong-Psv en niet verkopen.
Pfff clubliefde .
+4/-0

 
2 maanden geleden
Ik begreep zojuist ook zoiets ja!

Ongekend hoe ons mooie clubje in een paar weken tijd gewoon zwaar in de brand staat, vrijwel geheel door toeval, pech, onvoorziene omstandigheden maar OOK door weinig doortastendheid in het aankoopbeleid.

Want dat er achterin, los van wat we al wisten wat ging vertrekken, veel gesleuteld moest gaan worden weten we al ruim 2 jaar!!!
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dat kan allemaal wel zo zijn, ik zie het overigens minder negatief, maar teze heeft voor mij definitief afgedaan.

Alles, maar dan ook alles, aan de club te danken en dan dit flikken. Eruit, en vlug. Dat hij er met zijn gedachte zondag niet bij was hadden wij ook allemaal gezien. Echt een kronkel in zijn kop.
+3/-0

 
reactie verwijderd

2 maanden geleden
Ik heb deze week al x eerder aangegeven, alles duurt veels te lang, en daar blijf ik bij! Van den berg…. Dat ettert al weken door, Feyenoord meld zich nu ook enkel om ons miljoenen op te drijven, dit had gewoon voorkomen kunnen worden, of doorpakken of schakelen…..mandaat heet dat, nu nog een linksback, rechtsback, mocht Olivier gaan dan breekt helemaal de pleuris uit….. ikzelf ben een realist, en houd niet van dat getreuzel en gedoe… maar goed…. Was Sepp er al, wat al weken duurt, kon flamingo rechtsback was Jordan al weg en kun je werkmaken van Gosens, morgen dus denk ik met 3(?) verdedigers? Flamingo recht, Schouten centraal en oppegaard links?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Je bent op de hoogte van de vraagprijs voor vd Berg? En dat Liverpool (nog) niet mee wil werken? PSV heeft het geld maar kan het maar 1x uitgeven. Juist nu het teze verhaal speelt, en er al die blessures zijn.

Stel je hebt die 20 miljoen, die nu als vraagprijs op tafel ligt. Had jij die klakkeloos betaald? Stel dat ze 2 weken door onderhandelen, en ze komen uit op 10 miljoen. Dan hebben ze die 10 nog over om de blessures ook in te vullen.

Dat heet verstandig beleid.
Overigens, je post over teze, ander nieuwsitem, ben ik het 100% eens.
+3/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Het duurt allemaal te lang…. Dat is mijn punt, Feyenoord mengt zich, en de miljoenen die jij er zo af ziet romen na 3 weken onderhandelen zitten er weer bij…. Iets van water naar de zee brengen…..
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dat risico bestaat, ja. Maar wat mijn punt is, ga verstandig om met je geld.

Overigens geloof ik niet dat feyenoord 10 miljoen plus gaat betalen.

Jordens muterij, de blessures van mauro, boscagli en obispo, dat is pech.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Wat ik me verder ook niet een beetje afvraag is of we nu Sepp van den Berg (waarvan hier op het netwerk vermoedelijk 80% niet wist waar hij vorig seizoen speelde) niet een beetje aan het hypen zijn?
+2/-0

 
2 maanden geleden
Toen hij nog bij Zwolle zat had Psv en vele andere clubs ook al hun interesse getoond,voor wat het waard is.
Het is in ieder geval een snelle jongen die met ruimte in de rug gewend is te spelen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Sepp van de Berg?? Dat is toch die windsurfer😉
+2/-0

 
2 maanden geleden
Nee, dat is z’n opa.. Stefan 😂
+1/-0

2 maanden geleden
Saibari weer geblesseerd, die kan ook maar niet fit
blijven op een of andere manier.
Balen nu al die blessures alweer.
Moet morgen nog geen probleem zijn!
+2/-0

 
2 maanden geleden
Is nog niet zeker, kan ook zijn dat ie op de bank begint.
+1/-0

2 maanden geleden
Gelijk in de paniekmodus springen heeft geen enkele zin,hoe snel een nieuwe speler wordt binnengehaald ligt echt niet aan het feit of de Td adeqaat handelt of juist niet.
Als Td ben je ook afhankelijk van verschillende factoren zoals de speler,zijn zaakwaarnemer de club waarmee je onderhandeld en het moment op de markt bijvoorbeeld.
Het gaat om de haalbaarheid.
Wij kunnen nu niet anders dan vertrouwen hebben op een goede afloop en geduld betrachten.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Met welke verdediging wil jij morgen aantreden? Als Teze dus niet wil en Olivier kan nog niet, dan word rkc nog, denk ik , een hele klus….oppegard vind ik geen psv materiaal maar idd niveau rkc, flamingo kun je nu rechtsback zetten, maar na afgelopen zondag heb ik daar ook sterk mijn twijfels over….. dan rest het centrum, waarschijnlijk Schouten, die daar niet hoort icm jeugdexponent? Wat nog nooit samen heeft gespeeld, al met al, een goed begin…..
+1/-0

 
2 maanden geleden
Van wat ik wil is van een andere orde dan de realiteit maar dat zal jij ook hebben,ik verwacht Dams-Flamingo/Schouten-Oppegard en dat de klus daar mee geklaard kan worden al zal het moeizamer gaan.
+1/-0

2 maanden geleden
Volgens mij is het Nederlandse totaal-voetbal van 1974 ook uitgevonden omdat ze te veel middenvelders hadden en te weinig verdedigers. Als de middenvelders en aanval genoeg druk zet, en PSV goed staat bij lange ballen dan moet er toch geen groot probleem zijn.
Tav de spelers, ik vermoed dat de TD voor echte versterkingen gaat waar PSV lang plezier van heeft, en dat gaat misschien nu nog niet als de markt nog 3 weken open is
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dat bedoel ik,zo sta ik er ook wel in.
+1/-0

2 maanden geleden
En ineens is Jordan weer beschikbaar. To little to late vriend.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald? Het verdient niet de schoonheidsprijs en het is wel een smetje op zijn carrière bij PSV, maar het is denk ik voor alle partijen beter om het enigszins door de vingers te zien. Zowel voor PSV, uiteindelijk ook de supporters, als voor Teze zelf.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Economisch gezien, eens. Maar moreel gezien, in het nest schijten waar je alles aan te danken hebt, nee sorry. Ik heb daar bijzonder veel moeite mee.

Ik verwacht wat fluit partijen aan zijn adres vanavond. Ik doe niet mee, maar ga er ook niemand op corrigeren.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Ach kom, heb je tegen je partner in the heat of the moment nooit iets geroepen waarvan je achteraf dacht, goh dat was niet zo handig.

Fouten maken mag in het leven en mijns inziens dus ook bij psv. Het gaat erom hoe je ze hersteld en of je er van leert.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Dat is dus het punt, het was niet the heat of the moment. Het was 2 dagen eerder al, heeft daarna dus tijd gehad daar over na te denken, en blijft er bij.

Na die ophef komt hij er op terug.

Maar goed, meer dan voldoende aandacht voor geweest. Hopen dat die transfer snel rondkomt. Voor iedereen het beste.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Tja bij mij duurt het ook wel eens een paar dagen voordat ik bedenk dat m'n acties niet zo handig waren.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Dat is ook zo.
Maar goed, en door.
+1/-0

2 maanden geleden
Nou dat had vooraf wel wat beter gecommuniceerd kunnen worden lijkt mij.
+1/-0

2 maanden geleden
Kunnen we Saibari al in het rijtje Mauro en Obispo opnemen? Is ook geregeld niet aanweizg. Iemand een idee of hij tot een jaar of 2 geleden ook geregeld afwezig was? Doodzonde want is echt een wapen en zeer gevaarlijke speler
+1/-1

2 maanden geleden
Oké inmiddels hebben we denk ik alles wel zo'n beetje gezegd denk ik over de "Teze" kwestie.
Laten we het nu over de belangrijkste bijzaak hebben, het voetballen.
Wat zou gezien de omstandigheden de beste opstelling zijn voor vanavond?
+1/-0

2 maanden geleden
Benitez
Teze-Schouten-Bosgacli
Veerman
Til-Lang-Tillman
Baka- Luuk-Lozano

Flamingo en oppegard zouden bij mij banken, geen vertrouwen in na zondag, ik zou startten in een 3-4-3
+1/-2

 
2 maanden geleden
Poeh dat is wel gewaagd met Schouten dan alleen als CV. Heb je ook geen vertrouwen in Flamingo naast Boscagli?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik heb idd geen vertrouwen in oppegard, is veel te druistig…. Flamingo staat verkeerd, moet voor de verdediging, is een 6
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik zei vorig seizoen al dat het wel een leuke speler is maar dat hij inderdaad nogal onbeholpen is en nog heeeel veel moet leren. En ik weet niet of wij daar nu de geschikte ploeg voor zijn? Twente en AZ daar kan/mag je nog fouten maken maar niet als je bij de grote jongens in Nederland en Europa wilt horen. Ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken.
+1/-0

 
reactie verwijderd

2 maanden geleden
Ik zou juist Flamingo en Oppegard vertrouwen laten tanken,je kan ze nog wel eens nodig hebben en om ze na een paar foutjes direct af te schrijven vind ik ook niet consistent beleid.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Oppegard verkopen, flamingo is geen rechter centrale….. die speelt z’n beste wedstrijden op de 6… kijk maar naar Utrecht psv vorig jaar… flamingo is een 6, centrale middenvelder met punt naar achter….
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ben ik met je eens hoor,maar puur vanavond zou ik het zo doen.
+1/-0

2 maanden geleden
Benieuwd of wij in staat zijn de '0' te houden, zelf moeten wij er wel 4 kunnen maken.

Mijn 3e weekendse bezoek aan Eindhoven tijdens de Spelen. Een prima afwisseling.
+1/-0

2 maanden geleden
Lekker hoor, Feyenoord al meteen een gelijkspel ondanks zeven minuten blessuretijd.
+2/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Zeg maar bijna 8 minuten en daarnaast nog een duidelijke rode kaart die niet wordt gegeven aan Welenreuther(klinkt bekend), de scheidsrechter leek erg graag te willen dat Feyenoord nog ging scoren.
Kan een mooie vliegende start worden straks!
+2/-0

 
2 maanden geleden
Heb het niet gezien maar zag staan "Higler laat gewoon doorspelen terwijl de 7 minuten al voorbij zijn".
+2/-0

 
2 maanden geleden
Laten we niet vergeten dat Feyenoord gewoon een strafschop had verdiend, en die ook zeker gekregen had als de verbinding met de VAR niet net weggevallen was. Niet alles is een complot ;o)
+3/-0

 
2 maanden geleden
Dat heb ik gemist, overigens geloof ik ook niet in complottheorieën. Wel geloof ik dat een scheidsrechter liever in het voordeel van Feyenoord fluit dan in het nadeel en zeker in de kuip.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Daar heb je ontegenzeggelijk een punt.
+1/-0

2 maanden geleden
Prima resultaat in Rotterdam.Ik vond Feyenoord in de Supercup al niet bijzonder.Het is dat ze van het open huis van PSV geprofiteerd hebben anders hadden ze gewoon een nederlaag geleden.Nu moet PSV zelf nog wel winnen anders komt de lachende derde ergens anders vandaan.
+2/-0

2 maanden geleden
Flamingo niet nu al gaan afschrijven en gewoon opstellen. Het is tegen RKC.
Gewoon winnen en al een gat van 2 punten op Feyenoord hebben.
+2/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik hoop toch op een 4-0 of 4-1, hopen dat we de 0 houden. Zin in 😁
+1/-0

2 maanden geleden
Als iemand drie weken geleden had gezegd dat we zouden starten met Oppegard en Ledezma als backs was die voor gek verklaard.
+1/-0

2 maanden geleden
Ledezma als rb is een hele verrassende.
+1/-0

2 maanden geleden
Ledezma de nieuwe Mauro? 😉
+1/-0

2 maanden geleden
Ben even weggeweest, 2-0 terecht afgekeurd?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ja die postzegelverzamelaar van de VAR heeft zijn vergrootglas mee genomen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ah oké ik hoor ze net zeggen dat als de lijnen gelijk zijn het geen buitenspel meer is?
+1/-0

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
2 maanden geleden
Baka stond met z’n hiel 1,5 mm buitenspel, 4 passes voor uiteindelijk de goal viel. Het is soms ook wel echt zoeken hoor..
+1/-0

 
2 maanden geleden
Inderdaad weer lekker ver gezocht …
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
De hak van Baka stond ongeveer 1cm buitenspel ja. :')

In other news: Wat een lekkere van Tilman!
+2/-0

 
2 maanden geleden
Net nog eens terug gekeken, maar ik zie Bakayoko geen buitenspel staan. Staat echt op 1 lijn en de grensrechter staat ook precies op die lijn. Er is volgens mij ook helemaal geen digitaal lijntje te zien geweest? De VAR nog met vakantie volgens mij, in Rotterdam was hij er (gelukkig) helemaal niet.
+1/-0

2 maanden geleden
Bij ESPN zitten ze te lachen als een boer met kiespijn, en geven ze RKC maar de schuld …
Ze vinden er niks leuks aan dat Feijenoord al punten heeft verspeeld, en dat wij gewoon weer doorgaan met goed voetbal … ;)
+1/-0

2 maanden geleden
Speel je 17 jaar bij PSV. Maak je 1 foute beslissing waar je later op terugkomt, word je uitgefloten door sommige mensen van je eigen publiek. Ik vind dat persoonlijk echt heel triest.
+7/-1

 
2 maanden geleden
Ik zou hem nooit hebben laten spelen. Maar als hij er toch inkomt dan hoeft uitfluiten niet voor mij.
+4/-1

 
2 maanden geleden
Hij zat er letterlijk niet helemaal met zijn hoofd bij
+1/-1

 
2 maanden geleden
Hij weet zich van de prins van Monaco geen kwaad.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Mee eens. Is niet nodig allemaal.
+1/-0

2 maanden geleden
Wisselen die Teze, Ledezma was stukken beter.
+4/-1

2 maanden geleden
Nou, die Baka mogen ze van mij ook bij een bod van boven de 30m wegdoen … wat een zwak optreden weer …
+1/-5

 
2 maanden geleden
Hmmm - schitterende goal. Constant dreigend. Altijd aanspeelbaar. Idd een erg zwakke wedstrijd …
+5/-0

 
2 maanden geleden
Alleen dreiging en aanspeelbaar zijn levert geen rendement op.
Hij maakte een mooie goal inderdaad, maar daarna heeft hij toch niet veel goed gedaan? Hij heeft notabene hele goede kansen verprutst omdat hij (weer) te egoïstisch was …
+1/-0

2 maanden geleden
Uitslag had groter kunnen ( eigenlijk moeten ) zijn en jammer van de tegengoal.. toch 5-1, ben er blij mee 💯
+2/-0

 
2 maanden geleden
Zeker gezien de blessures en het gedoe met Teze. Prima resultaat met nog meer dan genoeg aandachtspuntjes.
+2/-0

2 maanden geleden
Goed beginnen is al het halve werk.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dat bedoel ik. Voor hetzelfde geld speel je thuis gelijk tegen een promovendus.😊
+6/-0

2 maanden geleden
Tja, 5-1 winnen en eigenlijk mag je er niet eens tevreden mee zijn, want er had nog veel meer ingezeten. Als ik dan kijk wie er in het veld komen als we 4 wissels inbrengen, dan is dat eigenlijk bizar. Wat dat betreft heeft het management gewoon gelijk, door niet in paniek allerlei aankopen te doen. PSV speelde echt waanzinnig goed weer vandaag en Oppegaard. Ledezma en Flamingo waren gewoon voldoende Tegen dit soort tegenstanders zijn we sterk genoeg, dus haal maar echte versterkingen de komende tijd, we kunnen nog wel even wachten gezien het programma. Met Noa lang zijn we sterker dan vorig jaar. Ik hoop enkel niet dat we Veerman of Schouten verliezen. Wat een oase aan rust en goede passes. Dest komt er dan ook nog bij later in het seizoen. Ik zie niet in hoe wij geen kampioen gaan worden dit jaar, maar die 3 verdedigers zijn wel echt nodig en ik heb geen enkele twijfel dat dat goed gaat komen met Ernie en Marcel. Wat betreft Teze, fijn dat hij zich bedacht heeft en kan nu via de voordeur vertrekken. Hij zal niet heel erg gemist worden is mijn bescheiden mening, maar heeft het gewoon prima gedaan. Ik zie liever een type Arias of Dest.
+5/-0

2 maanden geleden
Gezapig potje voetbal met een klasse goal van Tillman.Teze en Benitez zegen er bij het tegen doelpunt niet best uit.Uitfluiten van Teze door een klein deel van de supporters was niet fair.Gelukkig kreeg hij na afloop een prima afscheid van de Oost tribune voor 17 jaar PSV.Klasse.
+8/-0

 
2 maanden geleden
Inderdaad klasse van die supporters en goed dat Teze gewoon openlijk zijn excuses aanbied en zich niet verstopt voor de supporters na deze week. Jammer van de paar fluiters, maar had ook wel een klein beetje verwacht dat er een paar tussen zouden zitten. Mooi dat verreweg de meeste supporters gewoon applaudisseerd en niet achter het fluitconcert staat. Zand erover.
+3/-0

2 maanden geleden
Jammer van tegentreffer.

(later meer)
+2/-1

2 maanden geleden
3 punten en fey meteen op achterstand. Prima, en door.
Geen energie meer steken in de zaak Teze en aub wel voortvarend aan de slag met de verdediging. Tegen een beetje tegenstander had het in het begin zo maar 0-2 kunnen zijn.
Die VAR was weer een lachertje.
En tjee, wat een begrafenis commentaar bij de nos. Geweldige goals van Tilman en Lozano,......prima goal.....
Als je dat vergelijkt met commentaar van Snoeks bij bv. Fey die al enthousiast is over een leuke voorzet
+4/-0

 
2 maanden geleden
Je moet wat ze op de TV zeggen ook niet serieus nemen.
Bij de fruitschaal vond ik PSV nog met weinig samengang, maar tegen RKC zag ik alle oude patronen weer terug. Dreiging an de zijkanten en een middenveld met veel voetbal en combinaties. Ook als je dan naar ESPN luistert, dan komt het vooral door RKC.
Het kommentaar is heel anders dan bij Feyenoord - WillemII.
Daarom is de post van dit netwerk lezen ook zo nuttig.
+5/-1

2 maanden geleden
Nette goede overwinning 👍, eigenlijk te weinig goals gemaakt, maar laten we het niet groter maken dan het is, dit rkc is heel minimaal…. Toch in het begin…. 2(!) grote fouten van oppegard…. Voor het zelfde geld was het na 10 minuten 0-2….verdedigend komt hij op dit niveau tekort, snel hopen op Gosens en een rechter centrale, kan flamingo op rechtsback
+1/-0

2 maanden geleden
Wat ik nog vergat te vermelden, Ledezma vult z’n rol heel goed in op de rechtsback, was weliswaar rkc, maar tov oppegard rust aan de bal, minder druistig en meer overzicht 👍
+3/-0

 
2 maanden geleden
En ook een Dams die weer goed invalt, mag ook genoemd worden.
+3/-0

 
reactie verwijderd

2 maanden geleden
Logische 3 punten, een zwakke tegenstander. Het spel was redelijk, Schouten is absoluut de motor van dit PSV, die heerst en verdeelt. Je bent wel erg zielig om Teze uit te fluiten bij elk balcontact, get a life zou ik zeggen. Mooi dat ie toch nog toegezongen werd na de wedstrijd bij Oost, en zo hoort het ook als hij na 17 jaar zou gaan vertrekken.
+3/-0

2 maanden geleden
Negen goals in 2 wedstrijden. Hier en daar ietwat makkelijk goals tegen. Lijkt erop alsof we vorig seizoen vrolijk voortzetten. Feyenoord dat 2 van de duurst mogelijke punten laat liggen in een thuiswedstrijd tegen een degradatiekandidaat. Verdedigend moet er nog steeds echt wat bij maar als dat lukt wordt het gewoon weer een heerlijk seizoen!
+2/-0

2 maanden geleden
Een beetje een wedstrijd zoals vooraf verwacht mocht worden; ONS PSV dat veel kansen zou creëren en de tegenstander die weet dat er beste wat ‘te prikken valt’. Binnen een minuut hadden we op 1-0 kunnen staan maar na 10 minuutjes had 0-2 ook gekund. Na die prima 1-0 hadden we wel de controle en de 3-0, in alle vrijheid dat wel, gooide het duel in het slot. Na rust ontspon zich een relaxt after holiday bijklets wedstrijdje PSV. De Mexicanen naast me waren blij met de twee goals van Chucky en de 4-1 toont aan dat Benitez af en toe nog steeds gekke dingen doet met hoge ballen. Uitfluiten van Teze had van mij niet gehoeven maar het was niet massaal. Hij heeft nu wel door dat ie fout zat. Prima avondje verder. En door.
+1/-0