14 september 2024
Philips Stadion
ESPN

PSV kent nul problemen met NEC na vroege rode kaart; image source: Pro Shots

PSV heeft vanmiddag met 2-0 gewonnen van NEC. Die stand stond al na een kwartier spelen op het scorebord. In de negende minuut werd Guus Til oog in oog met doelman Stijn van Gassel naar de grond getrokken door Kodai Sano, die daarvoor bestraft werd met een rode kaart én een strafschop tegen. Die werd benut door Luuk de Jong waarna Guus Til vijf minuten later de 2-0 maakte. Via de hak van een NEC-verdediger rolde de bal tergend langzaam via de binnenkant van de paal in de verre hoek van de doelman binnen. Ondanks herhaaldelijke pogingen stond Stijn van Gassel, die deze zomer overkwam van degradant Excelsior en vandaag zijn officiële basisdebuut maakte, voortdurend in de weg.

Op slag van rust kwam PSV via een prachtige uithaal met veel effect van Olivier Boscagli bijna op 3-0, het schot van de Franse verdediger spatte echter op de onderkant van de lat uiteen. Daardoor mocht NEC lange tijd toch nog dromen van een resultaat in Eindhoven. De Nijmeegse formatie wist nog nooit eerder te winnen in Eindhoven en dat lukte ook vandaag weer niet. Geholpen door de manmeersituatie bleef PSV redelijk eenvoudig overeind tegen de ploeg die PSV vorig seizoen als enige club in de Eredivisie nog wist te verslaan. Na de vroege rode kaart van Kodai Sano werd al snel duidelijk dat de ploeg van Rogier Meijer vooral de schade beperkt moest weten te houden. De wissel van Koki Ogawa direct na de door Luuk de Jong benutte strafschop sprak daarin boekdelen. De trainer van NEC besloot de aanvallend ingestelde Japanner al vroeg in de wedstrijd naar de kant te halen ten faveure van het extra slot op de defensie Mees Hoedemakers.

Halverwege de tweede helft was het moment aangebroken voor Peter Bosz om wat spelers rust te gunnen in aanloop naar het treffen in de Champions League aanstaande dinsdag, als PSV op bezoek gaat in het Italiaanse Turijn om het op te nemen tegen Juventus. Zo werden aanvoerder Luuk de Jong, Malik Tillman en Jerdy Schouten naar de zijlijn geroepen en vervangen door Ricardo Pepi, Couhaib Driouech en Ismael Saibari. Laatstgenoemde maakte na enkele weken blessureleed zijn rentree bij PSV. Door de overwinning van vandaag is PSV nog altijd foutloos in de Eredivisie. De ploeg van Peter Bosz staat inmiddels op vijftien punten uit de eerste vijf wedstrijden met een doelsaldo van twintig goals voor en drie doelpunten tegen.

Voor PSV wacht aanstaande dinsdag dus de kraker in de Champions League tegen Juventus alvorens volgend weekend de Nederlandse Eredivisie weer wordt hervat met een uitwedstrijd op bezoek bij Fortuna Sittard. Afgelopen seizoen waren de Limburgers de tegenstander van PSV in de eennalaatste speelronde van het seizoen, een week nadat PSV kampioen werd thuis tegen Sparta. Die wedstrijd eindigde dan ook in een 1-1 gelijkspel, waarna Peter Bosz ontzettend ontevreden was over het vertoonde spel van zijn ploeg. De Limburgers kennen een behoorlijke seizoensstart met zes punten uit de eerste drie wedstrijden. Fortuna speelt vanavond nog haar vierde wedstrijd van het seizoen op bezoek bij promovendus NAC Breda, terwijl de wedstrijd tegen Ajax werd uitgesteld naar komende woensdag in verband met de Europese verplichtingen van Ajax.

Guus Til: "Na de 2-0 was het gewoon uitspelen"; image source: Pro Shots

Guus Til: "Na de 2-0 was het gewoon uitspelen"

Op het moment dat Guus Til aan de beurt was om voor de camera's van ESPN te verschijnen, sprintte hij terug naar het team om de ereronde voor het publiek af te maken, alvorens hij terugkeerde om samen met Marciano Vink en Pascal Kamperman terug te blikken op zijn wedstrijd: "Nee, ik stond al vijf minuten te wachten! Nee, ik dacht ik ga gewoon even naar mijn team toe. Anders mis ik dat, dus dat vond ik even belangrijker. Ik denk dat het na die 2-0 wel klaar was. Daarna was het gewoon uitspelen. Een beetje saai in het veld ook, ja. Ik dacht op het veld ook al dat het voor de toeschouwers geen hele enerverende pot zou zijn."

Over de intentie om het publiek meer te entertainen vanmiddag: "Ja, we probeerden er wel wat meer van te maken maar dat lukte niet. Als zij met tien man komen is het voor hen gewoon heel zwaar. Mijn goal werd nog van richting veranderd, ik raakte hem niet eens goed maar, ja, prima. Als hij niet van richting was veranderd had de keeper hem misschien nog met zijn voet kunnen pakken. Maar dat zullen we nooit weten, haha."

Over de penalty en de aanleiding: "Het was echt een split second. Ik dacht in eerste instantie nog dat ik buitenspel stond want ik kon niet zien wat er achter me gebeurde. Maar als ik daar iets voel, dan ga ik naar de grond, ja. Beter dat dan dat ik voor de kans ga met mijn verkeerde been en misschien nog mis. Ja, ik werd echt vastgehouden, misschien had ik nog kunnen worstelen om op de been te blijven. Maar als ik zo'n duw krijg ga ik naar de grond, ja."

Over het gebrek aan waardering vanuit de media, refererend naar zijn vele wedstrijden vanaf de reservebank vorig seizoen ten opzichte van nu: "Nee, vorig seizoen was ik ook in de eerste seizoenshelft best belangrijk. Ik heb vorig seizoen de meeste minuten op tien gespeeld. Ik denk dat mensen dat nog wel eens vergeten. En, ja, dat was gewoon goed. Ik weet niet waar mensen dat altijd vandaan halen. Maar eerste seizoenshelft heb ik zeven goals en vier assists gemaakt. En ik ben er toen denk ik ook best snel ingekomen. Maar misschien dat het niet zo leek omdat er af en toe een wedstrijd tussen zat. Ja, er is sprake van concurrentie. Dat is zoals het is. Dat gaat bij een andere club ook zo zijn, tenzij ik een stap omlaag zou doen. Het gaat erom dat het beeld wordt gecreëerd dat ik altijd vanaf de bank begon. Dat is feitelijk gewoon niet zo. Het gaat gewoon prima. Laat ze maar weer lullen."

Boscagli: "De rode kaart veranderde de wedstrijd"; image source: Pro Shots

Boscagli: "De rode kaart veranderde de wedstrijd"

Na afloop van de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen NEC verscheen ook Olivier Boscagli voor de camera's van ESPN om terug te blikken op de wedstrijd. Daarbij ging het ook over de drie punten en het belangrijke aandeel dat Olivier Boscagli had in de twee goals die PSV al vroeg in de wedstrijd maakte: "Natuurlijk een belangrijke overwinning. De beste manier om je voor te bereiden op een Champions League-wedstrijd. Het werd wat gemakkelijker met tien tegen elf. Al met al een goede overwinning. Als ik op het veld sta, denk ik nog niet aan Juventus maar aan de wedstrijd van vandaag. Want het stond nog altijd maar 2-0. Als we een tegengoal krijgen is de wedstrijd weer open. We hebben gefocust op NEC, belangrijk voor ons om ons doel schoon te houden. En nu kan ons vizier op Juventus!"

Over de twee "assists" van de Fransman die beide goals inluidde als ook zijn knal die op de onderkant van de lat uiteen spatte: "Ik vond de eerste mooier. Dat was een betere bal, laag over de grond en perfect op maat. De tweede ging door de lucht, ook mooi, maar ik vond de eerste mooier. We trainen hierop en weten dat we de ballen moeten proberen achter de laatste linie neer te leggen. En dan komt de, in onvervalst Nederlands, loopactie. Het is moeilijk omdat zij proberen zo dicht mogelijk bij ons te blijven voetballen. Een van de oplossingen daarop is de diepte in te rennen. Dat ging goed vandaag. We hadden misschien wel wat vaker mogen scoren vandaag. Of ik het geluid van de paal mooi vond? Ik geef de voorkeur aan het geluid van het net. Het was een mooi schot, maar helaas. Dinsdag gaat hij er wel in? Of ik dat beloof? Nee, dat hoop ik, haha."

Over de wedstrijd en de ogenschijnlijk gemakkelijke overwinning: "Het oogde makkelijk maar dat kwam vooral doordat we met een man meer kwamen te staan. Dat veranderde de hele wedstrijd. We moesten de tweede helft ook weer net zo beginnen zoals we de eerste helft startten. Dat was het belangrijkste voor ons en dat hebben we gedaan. Deze drie punten en onze clean sheet geeft ons het vertrouwen voor dinsdag!"

Bosz: "Blij dat we niet tot het gaatje hoefden"; image source: Pro Shots

Bosz: "Blij dat we niet tot het gaatje hoefden"

Ook trainer Peter Bosz verscheen na afloop van de wedstrijd voor de camera's van ESPN om terug te blikken: "Drie punten. Nee, ik denk dat het voor de meeste mensen een saaie wedstrijd was na de rode kaart. Ik vond wel dat we goed aan de wedstrijd begonnen, dat we hen gelijk probeerden onder druk te zetten. Dat probeerden zij in het begin ook. Daar voetbalden we ons in het algmeen goed onderuit. Dus in die zin zat ik wel rustig. Nou goed, dan krijg je dus gelijk een strafschop en een rode kaart en met die snelle tweede goal erachteraan was de wedstrijd al wel gespeeld."

"Niet zo zeer de concentratie want die moet juist zeer goed zijn. We hebben helaas na die tweede goal niet meer gescoord. Dat had natuurlijk wel gemoeten. Maar tegelijkertijd moet je ook die counter van hun eruithalen. En dat hebben we denk ik uitstekend gedaan. Dat kan alleen als je geconcentreerd bent. Maar ik was als trainer natuurlijk wel blij dat we niet helemaal tot het gaatje hoefden te gaan, ook nog weer met het risico op blessures. Dus zonder blessures eruit gekomen en ook wat spelers eerder kunnen wisselen om op die manier krachten te sparen. In die zin was het voor ons een goede middag. De pijnpunten? Dat we niet meer gescoord hebben. We maakten de kansen niet af, doordat NEC goed heeft verdedigd. Wellicht dat bij ons het echte moeten er ook niet meer was. Je komt wel met voorzetten, je komt wel tot kansen maar dat was eigenlijk te weinig na de 2-0. Misschien is dat wel begrijpelijk maar het is zeker niet acceptabel. Je moet gewoon doorgaan en proberen meer te scoren. Dat hebben we ook geprobeerd, maar het was niet goed genoeg."

Over Malik Tillman, die met ijs op zijn benen op de bank zat nadat hij van het veld werd gehaald en een korte vooruitblik op de tegenstander van dinsdag Juventus: "Ik weet nog niet precies hoe het met Malik gaat. Maar iedere wedstrijd krijg je wel wat tikkies, dus dan zit je wel eens met wat ijs op de bank. Dat houd je altijd. We zaten Juventus al te kijken, ja. Totdat ik hiernaartoe moest. Er is me nog niet zoveel opgevallen, ik ga de wedstrijd liever zo verder kijken."

15  5 3-0 (2-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.14. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

6 dagen geleden
Teletekst 819 zal er zondag wel vreemd uit zien met PSV met 5 wedstrijden, Feyenoord met 4 en Ajax met 2. Straks komen ze weer onderaan te staan :)
+2/-0

Eerste wedstrijd met het team dat er tot aan de winterstop moet staan denk ik zo. Karsdorp op RB, Mauro LB en onze nieuwe CV. Het zal neem ik aan een stuk stabieler ogen en we zullen toch wel flink wat minder kansen weg gaan geven. NEC is de enige pot voor Juventus dat we zo kunnen spelen. Na de winterstop Dest weer terug en dan ziet het er toch helemaal niet slecht uit qua selectie. In de winter nog een rechtsbuiten en hopelijk nog wat verdedigende versterking oppikken, maar eerst winnen van NEC, dat record uit 1988 en 2024 moet er toch een keer aan.
+1/-0

5 dagen geleden
Blijkbaar niet en Karsdorp speelt ook niet. Had verwacht dat we verdedigend wat sterker voor de dag zouden komen. Nou ja, als we hem maar winnen.
+1/-0

Volgens mij heeft PSV komende week in Turijn een wedstrijd in de Champions League tegen Juventus. Als Mauro dan niet de linksback is, wie wordt het dan wel ??
+1/-0

Is die Nagalo eigenlijk al speelgerechtigd en wedstrijdfit?
Van Karsdorp en Mauro kan ik me niet voorstellen dat die tegen NEC en Juve meteen vol aan de bak moeten?
Blijft dus nog wat behelpen achterin.
+1/-0

Ik zou morgen graag een 120% fel PSV willen zien, ik zie tot nu toe te weinig passie. Tegenstanders krijgen nog te veel ruimtes tussen de linies omdat daar nog te weinig bewogen wordt om passlijnen af te sluiten. Verder wordt er mi. nog te weinig collectief druk gezet in de richting van de bal, iets wat vorig jaar PSV ijzersterk maakte in het terugveroveren van de bal. Als de koppies scherp zijn, duurt het niet lang dat we weer op het hoge niveau van vorig jaar zitten, en dat is nodig, Juventus komt eraan.
+1/-0

6 dagen geleden (gewijzigd)
Minuten voor Karsdorp ?? Mauro JR ??. Lang eens een hele wedstrijd ?? Schouten helemaal fit ?? Wanneer Saibari wedstrijd fit ?? Zien we Lozano nog dit jaar spelen ?? Wanneer werkvergunning Nagalo en fit ?? Wanneer Obispo wedtrijd fit ?? Veel open vragen. Ben erg benieuwd wie gaan spelen tegen zowel NEC als tegen Juve.

Update over enkele vragen:

+1/-0

Kunnen record pakken door deze wedstrijd te scoren. Maar records zijn wel vaker ten onder gegaan tegen NEC. Toch verwacht ik een vrij grote overwinning (maar wel na een moeizaam begin).
+1/-0

Ik zou zou startten:
Benitez
Mauro-Flamingo-Boscagli-Dams
Schouten-Tillman-Veerman
Bakayoko-Luuk-Driouch
Lang rust geven voor dinsdag, nagalo , til en Saibari tweede helft met eventueel pepi in laten vallen
+1/-0

Ik zou graag ge-update willen worden ivm Babadie, wat is er aan de hand? zo'n groot talent een hoop gedoe om te verlengen enz, waar blijft het resultaat?
+1/-0

Heeft een kleine terugval gehad maar speelde gisteren een verdienstelijke wedstrijd met JPSV tegen TOP Oss. Hopelijk stijgende lijn weer te pakken en speelminuten in PSV1 afdwingen.
+1/-0

Geen Lang, ook niet op de bank en geen Mauro. Lijkt me dat je met name Mauro toch wel even wat minuten wilt laten maken voor je tegen Juve moet.
+1/-0

5 dagen geleden (gewijzigd)
Geen Lang en Karsdorp in de basis. Wil je wedstrijdritme opdoen zal je toch echt wel moeten spelen. ..Hopelijk krijgen beiden wel wat minuten. Lees nu zelfs dat Lang niet bij de selectie zit. ???
+1/-0

Even tussendoor, zit terwijl ik wacht op de wedstrijd even de live scores te kijken en zag bij toeval Union Berlin. Vertessen op de bank. Volg hem verder helemaal niet zo, maar is hij nu daar weer bankzitter ? Of is dit toeval ?
+1/-0

Er zit wel een patroon in onze wedstrijden. Komen vroeg op voorsprong nadat we eerst zelf goed zijn weggekomen.
+1/-0

Goed scenario zo vlak voor Turijn. Die Dams doet het echt goed, i.t.t. wederom Bakayoko die weer werkelijk niets goed doet. Laat die nou eerst eens iets nuttigs doen i.p.v. nutteloze circusacts.
+3/-0

Boscagli is echt magnifique !
+1/-0

Tja, andere TD’s hadden misschien voor die 10 miljoen gekozen … Wat een kanjer he, die Stewart?!
+1/-0

Als hij Ollie zover krijgt dat hij verlengt is hij een kanjer :)
+3/-0

Was er dat weer een uit de categorie, geen strafschop want het is al 2-0?
+2/-0

Ben blij met de drie puntjes maar wat een zaadwedstrijd tot nu toe zeg.
+1/-0

Alsof ze alleen in de eerste 15 minuten spanning op de benen hebben gevoeld, en daarna alles is ingezakt.
+1/-0

Baka is weer ouderwets Baka. Veel gepiel en gegoochel, heul weinig resultaat...
+1/-0

Ach hij heeft vier corners afgedwongen en 68 keer tegen zijn back aangeschoten.🤔
+4/-0

Dit doet echt pijn aan de ogen. Dit niveau is zo laag dat ik dit zelfs zorgelijk vindt. Dinsdag is er topvorm vereist een ik kan me maar moeilijk voorstellen dat dit mogelijk gaat zijn als je vandaag niet verder komt dan deze schandige wanvertoning.
+1/-1

Mee eens, die rode kaart is helemaal niet goed geweest voor PSV om in vorm te gaan komen. Verder veel zzzzzzzzzzzzzz...........
+1/-0

Het is bijna een prestatie om vandaag de allerslechtste psv-er van de wedstrijd te zijn maar Baka is toch wel weer de onbetwiste winnaar geworden.
+3/-0

Met een klein beetje meer energie had je én aan wat klantenbinding kunnen doen én je had je doelsaldo buiten bereik kunnen zetten. Gemiste kans, saaie pot. Jammer.
+2/-0

Maar wel weer 2 punten uitgelopen. En dus ook 2 goals.
+1/-0

Ik begrijp al dat geklaag hier richting Bakayoko eerlijk gezegd niet zo goed. Er gaat altijd dreiging vanuit, hij verspeelt zeldzaam de bal, is bijna altijd aanspeelbaar, en legt ook vaak de bal op de 16 terug vanwaar een andere een speler een actie de 16 in kan maken of schieten. En idd, slechts een paar keer de 16 in naar de achterlijn om voor te geven vandaag. Ik zag op de linkerflank echter ook niemand beter spelen, en ook op meerdere posities niet. Wat mij betreft een speler die ik altijd zou opstellen momenteel.
+5/-0

Bakayoko komt bijna nooit zijn man voorbij en zijn voorzetten komen zelden tot nooit aan. Afwerking is meestal zeer matig. Het is dreigen, dreigen tikkie terug of balverlies, een zwakke voorzet of een wilde afwerkpoging. Ik ben er van overtuigd dat hij veel beter kan maar het komt er veel te weinig uit. En om vandaag, als je zo zwak speelt nutteloze tiktik Touzani trucjes te gaan doen is totaal ongepast.
+4/-1

Je beoordeelt Baka merk ik veel op dat je vindt dat hij niet doelgericht is, daar kun je over discussiëren.
Maar er van uitgaande dat een speler van de 90 minuten zeg ca. 3 à 4 minuten aan de bal is, betekent dat hij 86 min niet aan de bal is, veruit het overgrote deel van een wedstrijd, en daar wil ik een speler zeker ook graag op beoordelen. Als je niet aan de bal bent probeer je van waarde te zijn door andere spelers 'te helpen', bv. gaten te trekken, je aan te bieden als aanspeelpunt, een passlijn afsnijden, een duel aan te gaan om de bal te veroveren. Wat te denken van dat je in de omschakeling de juiste beslissing en looplijn maakt. Ik kan je vertellen dat scouts in de jeugd vandaag de dag steeds meer kijken naar hoe een speler in de omschakeling handelt. Ik persoonlijk beoordeel, in dit geval Bakayoko, ook over 90 minuten en dan vind ik dat hij vandaag zijn taken goed uitvoerde. Hoewel ik ook moet zeggen dat deze eenzijdige wedstrijd niet een maatstaf was PSV als geheel, daar is dinsdag een veel beter moment voor.
+1/-0

4 dagen geleden
Ik snap Mick wel. Volgens mij vind hij dat de belangrijkste functie van een buitenspeler is om zijn man dol te draaien en er langs te gaan, zowel binnendoor als buitenom. Zoals Noa Lang oprechts wel doet als hij fit is.
Persoonlijk vind ik Lozano op links ook beter dan Baka, omdat Lozano de bal dichter bij zijn voeten houdt.
+1/-0

Ik zie dat blijkbaar toch iets anders dan Mick. 'Doldraaien en er langs gaan' is goed, maar dat gebeurt bij iedere vleugelspeler vandaag de dag in de praktijk niet vaak meer, 'das war einmal'. In het moderne voetbal wordt steeds meer door het centrum gespeeld, met uitzondering van een actie waarbij de achterlijn door een vleugelspeler binnen(!) de 16 bereikt kan worden en levensgevaarlijk teruggetrokken kan worden in de 16. AZ bv. speelde een aantal jaren geleden op deze wijze, simpelweg gebaseerd op statistiek die aanwees dat het meer gevaar opleverde dan ballen ver vanaf de vleugel. Wat ik er mee wil zeggen is dat de ouderwetse 'linksbuiten' zoals bv. een Rob de Wit vroeger, vervangen is door een type speler zoals een Baka. Ik persoonlijk vind hem in die rol momenteel beter dan een Lang en Lozano, zeker omdat hij net pas komt kijken en er nog veel groeipotentie in zit.
+2/-1

3 dagen geleden
Ik weet niet wanneer jij gezien hebt dat hij op de juiste posities liep, en ruimte maakte voor andere spelers, of zo.
Ik zat me juist te ergeren aan het feit dat hij niet goed liep als bv een Ledezma aan de bal was …

En over die dreiging zoals jij zegt … dat levert totaal geen rendement op. Hoeveel bruikbare ballen heeft hij gegeven? Ik vind dat juist een van de redenen waarom wij niet genoeg scoren, zeker tegen 10 man.
+1/-0

@Mick001: Daar denken de data modellen van de gehele Europese top schijnbaar toch net iets anders over
+3/-0

Drie punten en meer valt erover deze oersaaie wedstrijd niet te melden.Flamingo speelde een prima wedstrijd en Dams was niet onverdienstelijk.Snel vergeten en door naar Dinsdag.
+3/-0

En weer twee puntjes uitgelopen op Feyenoord, altijd lekker.
+1/-0

Wat een feest in Groningen zeg! Ik woon hier in de Rijnmondregio en kan niet wachten om maandag weer naar mijn werk te gaan 🤗
+2/-0

Beetje inwrijven mag maar niet te hoog van de toren blazen he. Feyenoord heeft al drie uitwedstrijden tegen Sparta, PEC en Groningen gehad.
+1/-0

Daag ze maar niet te veel uit, want je moet woensdag ook weer naar je werk ! :)
+1/-0

Wedstrijd was na 15 minuten klaar. Wat mij betreft Malik man van de wedstrijd. Weer. Die jongen kan zo ontzettend goed voetballen. En werkt ook nog eens keihard.

Zaadpot, ja best. Ik geef er geen zak om. Winnen, uitlopen en heel blijven. 3x check.
+2/-1

wedstrijd inpakken , wegwezen en snel vergeten. Liever dat ze dinsdag tot het gaatje gaan.
maar waar ik wel enige vrees voor heb is de situatie met Lang.
Volgens mij heeft hij destijds in België fysiek vrij probleemloos gevoetbald. Hij komt bij ons en het wordt een man van glas.
Dat gekoppeld aan de vele spier gerelateerde blessures bij ons vraag ik me af of er niet iets beter kan bij de medische staf.
Je hebt goede en en middelmatige voetballers.
Je hebt goede en middelmatige medici.
Zouden wij misschien niet een middelmatige medische staf hebben?? gekoppeld aan een verkeerd trainingspatroon. Likjkt me op zijn minst wat aandacht van de leiding waard.
+3/-0

Zonder noemenswaardige inspanning een driepuntenwedstrijd,wel jammer dat er na negentig minuten overwicht geen hogere score werd bereikt.
Genoten van Boscagli en door.
+2/-0

PSV was eigenlijk wel wat meer aan zijn supporters verplicht in deze gelopen wedstrijd vind ik.
+3/-0

Heel begrijpelijk dat er niet vol op gevlogen werd wat mij betreft.
+1/-0

Heel saai potje, net als GA Eagles pas geleden. Moeten wel écht wat aan het scorend vermorgen doen als je zo dominant bent. En die Bakajoko weer.... pffff
+1/-0

Als je de naam van een speler al niet eens goed kan schrijven dan ben je bij voorbaat al af. Geldt ook voor mensen die Ajaks, Ajakkes , Feyenooit e.d. gebruiken, slaat helemaal nergens op.
+5/-2

Beste Pluto, dus jij vond Bakayoko (vooruit dan) wel prima spelen? Ik vond hem slecht en mag dat denk ik wel uiten toch? Of vond je zijn passeer acties en voorzetten wel oke?
+1/-0

2 dagen geleden
Ik had ook altijd moeite met de naam van onze Hongaarse linksbuiten.
+1/-0

Verbaas me enigszins over de kritiek op Bakayoko. Ja, zijn rendement kan af en toe beter. Maar wat menigen hier niet zien is dat hij vaak door 2 of 3 man gedekt moet worden vanwege zijn dreiging. Dat brengt met zich mee dat er elders op het veld ruimte ontstaat en gaten getrokken kunnen worden. Op die manier hoef je niet per se zelf veel rendement te hebben omdat de rest van het team ervan profiteert. Los daarvan is zijn rendement over een heel seizoen gezien gewoon prima. Dus in mijn optiek een onbetwiste basisspeler.
+4/-0

Dan moet ie wel de vrije mensen aanspelen.
Ben natuurlijk ook fan.
+2/-0

Ik denk dat velen (waaronder ik zelf ook) meer verwachten van een speler die zelf alleen naar de Europese top lijkt te willen en waar prijskaartjes van €50 miljoen als geruchten de ronde doen. Wie weet komt het allemaal nog maar ik moet nog maar zien dat Baka voor een dergelijk bedrag naar een top 10 club in Europa gaat.
+2/-0

Tuurlijk is Bakayoko een onbetwiste basisspeler en als daar twijfels over zouden ontstaan is Bosz de eerste die hem wisselt.
+2/-0

Als PSV 50+miljoen voor Baka wou hadden ze dat NOU moeten doen, meer word het alleen als hij internationaal gaat presteren.
+1/-0

Dezelfde vijf wedstrijden pakten we vorig seizoen ook 15 punten, maar met een beter doelsaldo (+19 i.p.v. +17). Dit zit hem puur in tegendoelpunten (3 i.p.v. 1). Ondanks de stand zie ik toch wel wat zorgwekkende zaken. Verdediging niet op orde, veel blessures, ploeg oogt minder geïnspireerd, JC Schaal al verspeeld.