Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


PSV verspeelt laatste kans op titel na volgende wanvertoning


Tijdstip
12 mei 2019
Stadion
AFAS Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 3


PSV verspeelt laatste kans op titel na volgende wanvertoning; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV verspeelt laatste kans op titel na volgende wanvertoning

PSV moet de landstitel uit het hoofd zetten. De ploeg van Mark van Bommel speelde tegen AZ een barslechte wedstrijd en ziet de achterstand op Ajax nu vergroot worden tot drie punten. Omdat het doelsaldo bovendien veel slechter is, is de competitie nu beslist.

Mark van Bommel koos er opnieuw voor om met topscorer Luuk de Jong op het middenveld te beginnen. Direct vanaf de eerste minuut was het opnieuw duidelijk dat er geen enkele creativiteit vanaf het middenveld kwam, waardoor PSV ook nauwelijks tot kansen kwam.

In de eerste helft kreeg alleen De Jong een goede kans, maar zijn inzet kon gekeerd worden door Bizot. AZ werd steeds sterker. Een afstandschot van Stengs kon nog door Zoet worden gekeerd, terwijl PSV ontsnapte toen Seuntjes vlak voor rust over de bal heen maaide toen de openingstreffer voor het inschieten leek.

Een paar minuten na rust kwam PSV alsnog op achterstand. Pablo Rosario verspeelde knullig de bal op het middenveld, waarna de complete verdediging van PSV uit positie liep. Uit de counter die volgde kon Til eenvoudig voor de 1-0 zorgen.

PSV leek een korte fase haast in paniek. Een schot van Stengs ging op de paal, terwijl Ouwejan net naast het doel schoot.

Na een uur spelen kreeg PSV de grip iets meer terug, maar aanvallend kreeg het zelf nauwelijks iets voor elkaar. Meest exemplarische moment van de wanorde bij PSV gebeurde 10 minuten voor tijd. Pablo Rosario ging naar de kant toen Mohammed Ihattaren als invaller in de ploeg kwam. Die wissel werd aangepast, waardoor Rosario weer terugkeerde en Cody Gakpo naar de kant ging. Direct daarna werd Rosario alsnog gewisseld, omdat ook Zakaria Aboukhlal in de ploeg kwam en daarmee zijn debuut maakte.

PSV probeerde in de resterende minuten nog aan te zetten, maar AZ kwam geen moment in gevaar. Met het besef dat PSV meerdere momenten dit seizoen de kans heeft gehad om de voorsprong op Ajax te vergroten naar acht punten, gaat het seizoen als een nachtkaars uit nadat voor de zesde keer in acht uitwedstrijden na de winterstop niet gewonnen werd.


Luuk de Jong: 'We hebben het helemaal aan onszelf te danken vandaag'

Luuk de Jong was diep teleurgesteld over de nederlaag van PSV tegen AZ. "We hebben het helemaal aan onszelf te danken vandaag. De eerste helft was te slordig. We kregen nog wel een paar kansen, maar die gaan er dan niet in. In zulke wedstrijden moeten die er wel in", aldus De Jong. "De 1-0 was een beetje tekenend voor de wedstrijd vandaag. We waren niet vast genoeg als team en hadden te veel balverlies. Dat gebeurde ook bij die goal en dan weet je dat het heel moeilijk gaat worden."

De ploeg vocht wel voor een overwinning. "Dat zie je ook aan het team. We doen er alles aan. Het was niet altijd even goed, maar we hebben zeker altijd gevochten", zo gaf hij aan. "Dat kun je ons niet verwijten. Helaas was dat niet genoeg vandaag."

De hoop op de titel is bij De Jong ook weg. "Veertien doelpunten gaat nooit meer gebeuren. Je kan wel zeggen dat ze zo goed als kampioen zijn", zei hij daarover.


[video] Donyell Malen na AZ-PSV: 'De teleurstelling overheerst'


Denzel Dumfries: 'Aan het eind van ieder seizoen staat iedereen op de plek waar hij hoort te staan'

In gesprek met Fox Sports baalde Denzel Dumfries ontzettend van de nederlaag in Alkmaar. "We waren onszelf niet vandaag. Dat kunnen we onszelf verwijten. We kwamen vandaag tekort", aldus Dumfries. "We zitten nu vol emoties. Dit is pijnlijk. Maar ik ben sowieso trots op wat wij hebben gepresteerd dit seizoen, maar het is niet genoeg geweest."

Lange tijd leek PSV dé kandidaat voor de landstitel. "De eerste seizoenshelft waren wij heer en meester in de competitie. In de tweede seizoenshelft hebben we het in bepaalde wedstrijden laten liggen en waren we niet meer het PSV van de eerste seizoenshelft", zo gaf hij aan. "Ik zou niet weten waar dat aan ligt. Het spel werd wel iets minder en het werd stroever. Dat is een harde constatering. We moeten eerlijk naar onszelf zijn. Het was niet goed genoeg en zeker vandaag niet."

In de kleedkamer zat iedereen er verslagen bij volgens de rechtsback. "Het is een harde klap en die moeten we verwerken. Woensdag hebben we nog wel een wedstrijd. Daarin moeten we altijd volle bak geven", zei hij daarover. "Aan het eind van ieder seizoen staat iedereen op de plek waar hij hoort te staan. Maar ik ga met opgeheven hoofd verder. Het is nu natuurlijk zwaar. We blijven als groep nu dicht bij elkaar. Ik wil de supporters bedanken voor dit seizoen. Het is jammer dat we het niet naar ons toe hebben kunnen trekken, maar wij zijn PSV. Wij gaan gewoon door."


[video] Nick Viergever is duidelijk over titelkansen PSV: 'Het is klaar'


Mark van Bommel: 'We moeten absoluut niet meer praten over het kampioenschap'

Mark van Bommel was in gesprek met Fox Sports niet te spreken over het spel van zijn ploeg. "Het positiespel was slecht, slecht gespeeld en een slechte technische uitvoering", aldus Van Bommel. "Het was niet goed van onze kant. Maar desondanks kun je hier nog wel gelijk spelen of zelfs winnen als je de kansen ziet."

Een verklaring voor het slechte spel had hij niet. "Je probeert de ploeg zo goed mogelijk voor te bereiden. Het klopte ook met wat wij gedacht hadden hoe AZ zou gaan spelen", zo gaf hij aan. "Je komt dan overal een stapje te laat. Het lijkt dan alsof het niet lukt. Alsof de wil er niet is, maar dat was het niet. De klutsballen vielen allemaal in de voeten van AZ. Dan is het lastig omdraaien."

De titelstrijd is door de nederlaag beslist. "Je moet realistisch zijn. Dit gaan we nu niet meer halen", zei hij daarover. "We hebben in de tweede seizoenshelft te veel punten verspeeld. Het is niet zo dat we slecht speelden. We hebben ontzettend veel kansen gecreëerd. Niet veel tegen gekregen, maar wel gelijk gespeeld. Qua statistieken hebben we het niet slecht gedaan in de tweede seizoenshelft, maar we hebben wel te veel gelijk gespeeld. Je hebt tachtig punten, maar je bent tweede. Je kan wel een mooi verhaal op gaan hangen, maar dat is te weinig. We moeten absoluut niet meer praten over het kampioenschap"


Karakteristieken

Uitslag: 1-0 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Til ('49)
Scheidsrechter
Makkelie
Toeschouwers
16.555 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Daniel Schwaab ('70)
Kaart
AZ: Til ('90)

Opstelling PSV

Cody GakpoDonyell MalenSteven Bergwijn


Michal SadílekLuuk de JongPablo Rosario


AngeliñoNick ViergeverDaniel SchwaabDenzel Dumfries


Jeroen Zoet

Wissels:

'60 Érick Gutiérrez voor Michal Sadílek
'80 Zakaria Aboukhlal voor Cody Gakpo
'80 Mohamed Ihattaren voor Cody Gakpo


Opstelling AZ

GudmundssonSeuntjensStengs


MaherTilMidtsjo


OuwejanKoopmeinersVlaarSvensson


Bizot

Wissels:

'75 Boadu voor Gudmundsson
'79 Wuytens voor Midtsjo
'80 Wijndal voor Ouwejan


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 3 2-1 (1-1)
 3 0-0 (0-0)
 3 1-2 (0-0)
 3 1-2 (0-0)
 3 2-0 (1-0)
 3 1-1 (0-0)
 3 3-2 (1-1)
 3 1-2 (0-0)
 3 1-2 (0-0)
10  3 1-3 (0-0)
11  3 1-2 (0-0)
12  3 1-2 (0-0)
13  3 1-2 (0-0)
14  3 0-0 (0-0)
15  3 1-2 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 2.87. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Niemand (34 -> 5,0)
2. Angeliño (24 -> 4,0)
3. Luuk de Jong (5 -> 2,0)
3. Donyell Malen (5 -> 2,0)
3. Denzel Dumfries (5 -> 2,0)
6. Trent Sainsbury (3 -> 0,0)
6. Ryan Thomas (3 -> 0,0)
6. Michal Sadílek (3 -> 0,0)
9. Daniel Schwaab (2 -> 0,0)
9. Gastón Pereiro (2 -> 0,0)
9. Hirving Lozano (2 -> 0,0)
9. Matthias Verreth (2 -> 0,0)
9. Zakaria Aboukhlal (2 -> 0,0)
14. Aziz Behich (1 -> 0,0)
14. Jorrit Hendrix (1 -> 0,0)
14. Armando Obispo (1 -> 0,0)
14. Mohamed Ihattaren (1 -> 0,0)
18. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
18. Nicolas Isimat-Mirin (0 -> 0,0)
18. Eloy Room (0 -> 0,0)
18. Dante Rigo (0 -> 0,0)
18. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
18. Pablo Rosario (0 -> 0,0)
18. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
18. Bart Ramselaar (0 -> 0,0)
18. Ramon Pascal Lundqvist (0 -> 0,0)
18. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
18. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
18. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
18. Nick Viergever (0 -> 0,0)
18. Jordan Teze (0 -> 0,0)
18. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
18. Dirk Abels (0 -> 0,0)
18. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Makkelie op deze wedstrijd zetten, hoe verzinnen ze het weer. Ik voel de bui al hangen.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
PSV heeft nog een redelijke kans op het kampioenschap,
- AZ is een lastige tegenstander, maar speelt af en toe ook zeer zwak zoals tegen Willem-II in de beker en heeft moeite om van grote clubs te winnen.
- Ajax heeft een mega-dreun gekregen die nog dagen doorwerkt. Die gaan echt niet met een prettig gevoel en zelfvertrouwen het veld op. Als Utrecht meteen vol druk durft te zetten en Ajax echt aan gaat pakken dan zie ik kansen voor Utrecht. Moet het wel meezitten, ook tav de beslissingen van scheidsrechters.

@Tony, hier een zeer interessant stuk over het spelersbuget van Feyenoord bij de nieuwe Kuip. Het budget kan zelfs lager gaan worden: http://www.stadionopzuid.nl/publicaties/kans-op-dalend-spelersbudget-feyenoord-met-nieuw-stadion-zeer-groot/link
+1/-0

 
"Als Utrecht meteen vol druk durft te zetten en Ajax echt aan gaat pakken dan zie ik kansen voor Utrecht"

Dat is dus het gene wat ik me afvraag? Utrecht gaat-of het moet héél erg gek lopen-gewoon die play'offs halen.Is het dan-zoals gebruikelijk het geval is-dat zij dan met hun sterkste opstelling zullen gaan spelen?? Ik durf mijn hand daarvoor niet in het vuur te steken. De 4e plaats is voor Utrecht, wanneer PSV wint, nog realiseerbaar, maar dan zullen zij zelf ook moeten winnen. Ik ben daarom ook zeer benieuwd met welke mentaliteit Utrecht die wedstrijd ingaat.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Utrecht heeft al 3 weken geen wedstrijd gespeeld, dus dan wil je als team er ook weer inkomen. Spelers sparen kan woensdag nog.
+1/-0

 
Ik hoop ook dat dat het geval gaat zijn. Daarnaast spelen sentimenten bij Utrecht eigenlijk ook wel een rol. Die willen altijd winnen van Ajax.
Wat voor een uitslag heb jij in gedachten bij AZ-PSV?
Wat voor wedstrijd verwacht je?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Bij de meeste wedstrijden heb ik van te voren wel een idee maar AZ-PSV vind ik zeer lastig om te voorspellen. Als AZ leuk speels voetbal gaat spelen met veel combinaties en druk naar voren kan PSv het heel lastig krijgen.
Maar AZ kan ook zeer slap voor de dag komen, en dan kan PSV er gemakkelijk winnen.
Ik verwacht eigenlijk een moeilijke wedstrijd, die PSV op karater wint.
+1/-0

1 jaar geleden
Het begon zo mooi met Ajax-Utrecht = 0-1, maar helaas hebben ze het net voor de rust al gecorrigeert.
+1/-0

Wat is het voetbal weer hemeltergend slecht zeg. Spelen zij nou voor het kampioenschap of speelt PSV degradatievoetbal?? Het is eigenlijk het aanzien weer niet waard. Wederom een eerste seizoenshelft waar PSV er echt helemaal niets van bakt. Wat doet van Bommel doordeweeks op de training wat zo geheimzinnig is dat fans er niet bij mogen zijn? Tis tenenkrommend hoe slecht het positiespel van PSV is en in het algemeen, hoe ver PSV weggezakt is dit seizoen. Er zit geen enkele lijn meer in het spel van PSV. Combi-voetbal? Wat is dat eigenlijk??? OMG!
+2/-0

1 jaar geleden
Gakpo heel snel wisselen en ik heb al weer genoeg gezien van ren je rot “Sadilek”.....
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik vind Sadilek ook wat ongecontroleerd overkomen.
+2/-0

1 jaar geleden
Het lijkt weer helemaal nergens op. Maar Mark zal het straks wel weer helemaal anders hebben gezien. Wat een slap excuus voor voetbal.
+4/-0

En terecht deze 1-0. Mijn hemel Rosario.
Hier zie je al wat een goede balbehandeling zou kunnen betekenen.
Zit geen voetballend vermogen in, in zowel Rosario als Sadilek.
Wat een aanfluiting dit PSV
+3/-0

 
1 jaar geleden
Nu heeft zelfs de laatste wedstrijd geen betekenis meer, Ajax is nu officieus kampioen. PSV heeft het de laatste maanden wel vaak laten liggen.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Tja maar er zijn supporters hier die vinden dat je met sadilek/Hendrix en Rosario de wedstrijd domineert en dat het aanvallende gedeelte faalt..

Rosario, sadilek en Hendrix komen gewoon te kort voor PSV
+5/-1

 
1 jaar geleden
Sorry sossa, ik weet niet welke wedstrijd u gezien heeft, de wedstrijd was heel slecht zeker de eerste helft maar Hendrix deed niet mee.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik heb het niet alleen over vandaag. Er zijn supporters die vinden dat je met een controlerend blok de wedstrijd altijd domineert.

Het kan zijn dat ik niet duidelijk genoeg was @romaba


Vind jij dat dit blok iets toevoegt in balbezit??
+4/-0

 
1 jaar geleden
Wij wilden ook eigenlijk Frenkie de Jong binnenhalen. Dit seizoen is (pijnlijk) duidelijk geworden waarom...
+3/-0

 
1 jaar geleden
Dat is lang geleden Kas.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
@sosa , klopt maar Hendrix heeft hij niet opgesteld en dat is niet voor niets.Wat dit blok betreft nee, elk blok viel mij de laatste tijd tegen wat v Bommel ook probeerde. Maar als je dan er zo iemand bij hebt lopen als Rosario vandaag .....dit zijn amateurs fouten , zelfs Ronaldo gaan ze niet met 3 man te lijf . Het ergste is dat hij niet eens om zich heen kijkt. Ik zou hem niet meer opstellen. Als de coach je zoveel vertrouwen geeft wordt het een keer tijd dat je het gaat terugbetalen.In zo'n wedstrijd met belangen ga je , totdat de graspollen om je oren vliegen. Strijd wordt er allang niet meer geleverd.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Jorrit, zijn tweelingbroer sadilek en Rosario zijn wat mij betreft zelfde laken een pak. Voetballend voegen ze niets toe. Tikkie terug of tikkie breed. Rosario is het echt helemaal kwijt!! En Bommel blijft maar zagen over dat het na de winterstop beter is. Nee voor de winterstop win je een wedstrijd of 6-7 in blessuretijd of paar seconden voor tijd. Na de winterstop pak je die wedstrijden niet meer. En maar vol blijven houden aan mensen die niet presteren en Gaston en guti slachtofferen. Schandalig hoe het op deze manier gaat onder mvb. Held als speler, angsthaas als coach.
+4/-0

 
1 jaar geleden
klopt helemaal. In het middenveld zit geen voetballend vermogen. Zegt genoeg dat de middenvelders Rosario, Sadilek en Hendrix niet of nauwelijks gescoord hebben
+3/-0

 
1 jaar geleden
Die 3 komen gewoon voetballend vermogen te kort. Rosario hoe die de tegengoal veroorzaakt is tenenkrommend.
+4/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik ben het met je eens dat Rosario een fout maakt, maar ik vind een fout op de rand van het strafschopgebied van de tegenstander maken nog niet zo erg.
De echte fout is dat Schwaab bij het terugrennen niet goed om zich heen kijkt, en niet naar Til toe loopt, zodat die vrij kan inschieten. Schwaab had veel tijd om naar Til toe te lopen, en dan was er niks gebeurd. Hij stond maar een paar meter bij hem vandaan.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
WouterErik , Rosario moet naar Til toe . Hij moet met hem meelopen maar loopt bij hem weg Hij brengt Schwaab in de problemen , Schwaab staat op zijn plek maar die ziet Til Lopen en wil er alsnog naar toe omdat Rosario verzaakt.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Goede analyse romaba!
+4/-0

1 jaar geleden
Er moet echt iets fundamenteel aan dit elftal veranderd worden willen we volgend jaar wel kampioen worden. Als Bergwijn en Lozano vertrekken, dan kunnen we niet met alleen de jeugdspelers verder. Er moet een zeer goede CV bij, en op het middenveld moet Van Bommel een nieuwe samenstelling gaan bedenken. Er zit te weinig sturing in. We hebben op het middenveld 1 á 2 spelers van het type Van Ginkel/Guardado nodig die echt de lijnen uit kunnen zetten. Het is nu veel te rommelig.
+4/-0

 
Eigenlijk vind ik zelfs dat de positie van van Bommel ter discussie zou moeten staan.
Het is vrij duidelijk dat van Bommel met andere dingen bezig is dan met het kampioenschap gezien al die jeugdspelers op het veld. Scorend vermogen zit op de bank en die twee droeftoeters op het middenveld mogen maar blijven staan. Van Bommel beschikt maar over weinig leiderscapaciteiten en heeft een zeer beperkt inzichtelijk vermogen.
+5/-1

 
killermfc (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Helemaal mee eens! Die lamlul heeft in paar maandjes tijd mijn hele plezier in voetbal tor een absoluut nulpunt gereduceerd, wat zeg ik tot ver onder het nulpunt!

De ellende begon eigenlijk met die even volstrekt onnodige als gênante uitschakeling in de beker, waarna het voetbal ook in de competitie al minder werd. En dat excuus van die zware CL-poule kan ook de prullenbak in als je ziet wat die andere club dit seizoen allemaal heeft gepresteerd!

Aan de andere kant, als PSV (lees: MvB!!!) normaal zijn werk had gedaan, was deze club gewoon kampioen geworden en was de kater bij die andere club, ondanks de beker, gigantisch geweest.

Eindconclusie: gefaald op alle fronten. Neigend naar werkweigering, de mazzel, Mark, houdoe (en niet bedankt)!
+1/-1

 
1 jaar geleden
Van Bommel moet eens leren met een fatsoenlijke bezetting op het middenveld te spelen ipv een spits op '10' te zetten. Daar moet de slag gewonnen worden.
+6/-0

 
1 jaar geleden
Welke opstelling had jij vandaag gemaakt?
+1/-1

 
1 jaar geleden
@Pvh25. Ik had waarschijnlijk met dezelfde opstelling gespeeld. De vorige keer begonnen alle aanvaller weer door elkaar heen te lopen, met de Jong op schrift op 10, en kwam er weer iets van het spel van voor de winter terug. Als ze door elkaar heen gaan lopen, en elkaars positie over nemen, komt De Jong ook in de 16 te staan, en is het voor de tegenstander moeilijker te verdedigen.
Ik ben bang dat deze ploeg gewoon net te weinig kwaliteit heeft.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Over kwaliteit kun je het hebben @woutererik, dat is een interessant uitgangspunt. De vorm is in ieder geval ver weg sinds de winterstop, om wat voor reden dan ook. Misschien dat teveel spelers nog jong zijn en voor het eerst op het hoogste podium acteren en dit blijkbaar nog niet een geheel seizoen kunnen volhouden. Dezelfde selectie haalde voor de winterstop ontzettend veel punten.
+1/-2

 
1 jaar geleden
Ik las dat Luuk de Jong zoiets had gezegd van ‘tegenstanders passen zich sinds de winter op ons aan en proberen ons te ontregelen’..... dat hebben ze bijzonder goed gedaan gezien de 2 punten per wedstrijd gemiddeld sinds de winter..... genoeg te analyseren....
+1/-0

 
1 jaar geleden
Goede analyse WouterErik . Het zoveelste bewijs dat v Bommel het heel goed gedaan heeft als nieuwe coach . 1e jaar , 80 punten met deze selectie . Voor de winterstop heel goed . Na de winterstop veel minder met spelers die het ene moment fantastisch presteren om de volgende wedstrijd ruim onvoldoende te halen. In mijn ogen heeft v Bommel van alles geprobeerd met de wissels op het middenveld maar inderdaad allen , net te weinig kwaliteit.
+2/-2

 
1 jaar geleden
Dat bedoel ik maar, Bommel heeft het mi. heel goed gedaan. Persoonlijk vind ik dat hij 1 fout gemaakt heeft, en dat is dat hij nooit vleugelaanvaller Malen had moeten inbrengen maar Pereiro uit tegen ajax, terwijl het potdicht zat achterin bij ajax. Met Pereiro had je ajax uit de verdedigende stelling kunnen lokken. De bekerwedstrijd tegen RKC had normaliter winnend afgesloten moeten worden, maar spelers lieten het gigantisch afweten op het einde.
+1/-2

 
1 jaar geleden
Idd Malen viel toen ook knap tegen , raakte geen bal goed.
+1/-1

1 jaar geleden
Grote schoonmaak houden incl trainer wat een bras
+5/-0

 
1 jaar geleden
Zoals het nu gaat - worden we volgend jaar een tweede Feyenoord.
Hooguit een derde of vierde plaats.
+4/-0

1 jaar geleden
Toon Opzouten!!!
+2/-6

 
1 jaar geleden
Kun je dat onderbouwen? Toon doet zijn werk volgens mij zeer goed. Ben dus benieuwd naar je redenen om dit te posten.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Buiten het feit dat hij toch verantwoordelijk is bij PSV voor de algemene gang van zaken en vooral zich zelf weet te profileren als alleskunner zeg ik opzouten en zet nu eens in elke linie van het Bedrijf iemand neer met een echt PSV Hart.
+1/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Greggo ,Spuit 11 ?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Wa bedoelde maat??
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
u zegt het goed , algemene gang van zaken, zijn die slecht dan ? Moet ik de burgemeester van Ehv er ook bijhalen want die heeft er ook mee te maken .
+1/-0

1 jaar geleden
Heren, dames, dit is natuurlijk heel erg zuur. Maar laten we niet halsoverkop in de negatieve spiraal duiken. We kunnen ze helaas niet allemaal winnen. Het doet pijn maar dat toont alleen maar dat we van ons mooie cluppie houden. Vooruit PSV!
+4/-1

 
1 jaar geleden
Normaal zeg ik dat je een goed jaar hebt gehad als je meer dan 80 punten hebt gehaald, PSV zal nog vast op 83 punten uitkomen. Maar bij PSV heb je meestal een stijgende lijn in het spel, en hoe de spelers functioneren, en de laatste maanden lijkt het juist maar steeds minder te worden.
+1/-1

1 jaar geleden
Een keer niet kampioen worden is niet erg. Maar hoe we de 2e helft van het seizoen hebben lopen kloten moet wel goed geanalyseerd en opgelost worden. Wat een wereld van verschil...

Daarnaast Dumfries een spreekverbod geven, hij zet zichzelf maar vooral de club voor lul met z'n uitspraken.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Hij kan zich beter op zijn werk concentreren want het is rennen en vliegen na de winter met nul komma nul rendement.
+1/-0

1 jaar geleden
Laten we eerlijk zijn, PSV is terecht geen kampioen geworden. Van Bommel heeft dit seizoen een aantal grove fouten gemaakt. Het blijven opstellen van Rosario reken ik hierbij tot zijn grootste fout.
+8/-0

1 jaar geleden
Fantastische eerste helft seizoen, daarna valt ie letterlijk in het water..... heel bijzonder z’on verval, dat mag wel goed geanaliseerd worden, anders gaan we op deze voet zo verder straks in nieuwe seizoen....
+1/-0

 
1 jaar geleden
Verval is inderdaad zeer bijzonder, lijkt wel of PSV na de winter een andere ploeg heeft ingeschreven.
+1/-0

 
Gertjan1983 (geschorst)
1 jaar geleden
We hebben de 1e seizoenshelft niks tegen gehad en 6 keer gescoord in de laatste minuut. Misschien dat het daar aan ligt
+1/-0

1 jaar geleden
Alweer een drama,ze gingen er ook weer echt voor korte vakantie geen goed gedaan ,Over en uit snik .Nu een heel ander elftal volgend jaar ?? O ja woensdag ook nog effe zal gezellig zijn..Vrienden van Oost nemen wel netjes van vriend afscheid , gelukkig heeft Ben dit niet gezien en droomt hij daar boven van de schaal !
+2/-0

1 jaar geleden
als ik dit schrijf ben ik alweer onderweg naar eindhoven!! maar wat was dit een waardeloze kutwedstrijd van psv!! de jeugd kansen geven sorry maar mijn oma van 110 is nog beter dan die Rosario wat een bout speler vind ik dat!! die goal was zijn fout en dan de rest van psv gauw schoonmaken en een paar spelers verkopen en ook veel jeugd terug zetten naar de beloften want die kunnen het niet waar maken!! en de jong aub niet meer verlengen en gewoon een paar snelle spitsen en niet een paar spelers die lopen alsof ze in hun broek hebben gescheten!! van bommel het was verdomde slecht maar helemaal die makkelie wat een waardeloze flapdrol die had wel degeleijk instructies gekregen vanuit zeist!! 4 min blessuretijd terwijl het er zeker 5 a 6 hadden moeten zijn onderuit schoppen en dan net doen alsof ze de bal spelen en andersom fluiten!! bahbah gauw die gast op non actief zetten!! ingooi psv nee ingooi az o wacht vrije trap en voor wat???? echt een kutdag vandaag!! maar psv liep vandaag als dikke stront goeie morgen zeg!!
+1/-1

 
Gertjan1983 (geschorst)
1 jaar geleden
Is Rosario jeugd?
+1/-0

1 jaar geleden
Terecht verloren. Het walking football van afgelopen weken werd vrolijk voortgezet vanmiddag. Totáál geen creativiteit, niks. Aan onze supporters lag het niet, van de eerste tot de laatste minuut gezongen in tegenstelling tot het thuispubliek.
+4/-1

1 jaar geleden
Vuile lamtakken, schandalig hoe de titel is wegGEGEVEN. Schaam je kapot.
+4/-1

1 jaar geleden
Gauw afscheid nemen van Markje. geen visie...geen back up plan.Gewoon vasthouden aan zijn zelf ontworpen concept. als speler was hij al eigenwijs...maar desondanks zeer succesvol.
Hij denkt echer zijn concept te kunnen doorvoeren bij PSV 1. Nou,niet dus,zijn concept faalt na een geweldig leuke eerste seizoenshelft.
Dit kwam ook door veel wedstrijdgeluk. Tijd om te veranderden dus zou je zeggen.Maar nee...Mark is eigenwijs...gewoon doorgaan met je statische concept. geen creatieve spelers. Hij zal nooit afwijken van zijn behoudende denkwijze...liever gaat hij op zijn bek.
Dit is dus vandaag definitief geworden.Ik weet zeker dat we met een meer avontuurlijke trainer wel kampioen zouden zijn geworden.

Laat aub de interesse van AC Milan serieus zijn....verlos ons van deze lafbek....
+5/-2

 
1 jaar geleden
Zie het spel van Ajax en zie het spel van PSV... het samenspel en overspelen van Ajax is perfect.
Bij PSV moet je blij zijn als ze 1 minuut balbezit kunnen houden.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Jammer, we eindigen op een verdiende 2e plek , meer zat er niet in gezien het zeer slechte spel in deze wedstrijd . Hopelijk pakken Jeroen en Luuk nog een prijs in de vorm van resp. Tonnie van Leeuwen trofee en topscorer, het enige nog haalbare dit seizoen. Maar dan moet Luuk wel aan de bak want reken er maar op dat Ajax Tadic in stelling gaat brengen tegen de Graafschap want die gaan zich sparen voor de NC.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Van Bommel haalt de angel uit hem op 10
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat was ook maar om te experimenteren Tony omdat het gewoon niet liep wat hij ook probeerde. Vandaag zette hij hem later ook weer terug naar de spitspositie. De bal wilde er niet in . Voor het eerst hebben we deze competitie niet gescoord!!!
+1/-0

1 jaar geleden
Het was weer eens niet om aan te gluren. My God, als of ze voor het eerst samen speelde. Wat een baggerbende. Geen enkele uitblinker.
+4/-0

1 jaar geleden
Schande dit. Ze hadden het enkele weken geleden af moeten maken tegen 10 man. Elke keer weer een fantasie opstelling. In de eerste seizoenshelft heeft hij een paar keer geluk gehad met zijn wisselbeleid. Daarna is hij erin doorgeslagen en denkt hij dat hij Jomanda is. Zou mooi zijn als Mark vertrekt naar zijn geliefde Milaan. Cocu mag van mij terug komen met realistisch resultaatvoetbal.
+6/-0

1 jaar geleden
Na de winter uit alleen van de nummer 16 en 9 kunnen winnen is gewoon armoedig. Hartstikke leuk al die statistieken waar van Bommel weer mee zal komen maar pagina 819 spreekt voor zichzelf. Ik heb zo’n vermoeden dat Cocu en Brands PSV op de top hebben verlaten en dat er ook volgend seizoen weinig feest zal zijn tenzij er op het middenveld en voorin een paar flinke wijzigingen gaan plaatsvinden. In the end vind ik dit een waardeloos seizoen. PSV staat en gaat voor prijzen.
+2/-0

1 jaar geleden
Weet niet of Mark van Bommel trainer moet blijven?
Hij heeft geen inspiratie en is niet vindingrijk.
Wat kan hij volgend seizoen nog verzinnen... sprankelend voetbal vergeet het maar.
Misschien Ruud van Nistelrooij?
+1/-0

1 jaar geleden
Té lang nog mogen hopen op een mooi einde van het seizoen. Enigste houvast waren het aantal punten. Vandaag wederom een heel slechte UITwedstrijd gezien. Wéér een UITwedstrijd. Het blijft een slecht huwelijk.....
+1/-0

1 jaar geleden
Ik vind al enige tijd dat Van Bommel niet de juiste trainer is. Fat stugge volhouden aan wat dan zijn strategie heet. Aan de andere kant is het wel erg verleidelijk nu één zondebok te kiezen: Van Bommel. Ajax was de tweede helft gewoon stukken beter.
Maar van mij mag Van Bommel weg. En dan die Rosario... Die speelt al weken bedroevend. Waarom Guttierez niet eerder voor het eerste klaargestoomd?
Dit is dus een verloren seizoen. Zelf bij de beker vlogen we er snel uit vanwege geblunder van Van Bommel. En wat een vervelend gedrag aan de lijn: vloekend en tierend.. Geef me dan Cocu maar.
+2/-0

1 jaar geleden
PSV, heeft een goede 1e seizoenshelft gespeeld, maar na de winterstop ging het bergafwaarts. Maar wat het grootste probleem voor de supporters is het fantastische voetbal wat Ajax heeft gespeeld in de Champions Leaugue. Ze zijn er van overtuigd dat het gat wat Ajax financieel en sportief heeft geslagen de komende jaren niet is te overbruggen. En dat kan wel eens een juiste conclusie zijn en zorgt voor veel frustraties. Cocu nam de beslissing om een week voor de training begon kenbaar te maken dat hij naar Turkije ging er is door het bestuur van PSV geen enkele reactie gegeven dat het moment niet zo netjes was. Van Bommel was aanwezig bij de 1e training van het nieuwe seizoen maar werd gelijk op vakantie gestuurd. En dat noemt Gerbrands dat er bij PSV een topsportklimaat heerst. Ik ben ervan overtuigd dat als 1e training van het komend seizoen gaat beginnen er een selectie staat waar Van Bommel het volste vertrouwen in heeft. Mocht Gerbrands daar niet in slagen dat zal Van Bommel zijn conclusies trekken.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Realistische analyse, mee eens.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Precies, Guti was geen keuze van Bommel, en dat hebben we kunnen zien. Eerlijk gezegd heeft Guti voor een Mexicaans international erg matig gepresteerd. (hij gaf zelf aan dat hij moeite heeft met het tempo, erg vreemd)
+1/-2

 
1 jaar geleden
Guti heeft moeite met de snelheid , Bommel zegt we moeten hem de tijd geven. Maar geeft hem praktisch alleen maar tijd om toe te kijken hoe Hendrix, Rosario en sadilek keer op keer falen. Gaston en guti moet je altijd opstellen!!

Rosario , sadilek en Hendrix hebben problemen met een bal over 4 meter bij iemand te krijgen met een zelfde shirt aan. Tikkies terug en breed is enige wat ze doen.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Mee eens. Gaston en Guti moeten altijd spelen, maar den heb je wel verdedigers erachter nodig die beter zijn dan - met alle respect - Schwaab en Viergever.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Schwaab en een ouderwetse Zuid Amerikaanse slager of viergever en een hierboven vermelde slager is voldoende. Maar de vraag blijft wie zet je naast guti en Gaston nog meer op het middenveld? Thomas proberen?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Misschien zou je dan 4-2-3-1 kunnen gaan spelen?
Obispo en Guti met daarvoor Lozano-Pereiro-Bergwijn...
+1/-0

1 jaar geleden
Probleem is duidelijk er is te nadrukkelijk op de jeugd gespeeld.
Waarom is mij onduidelijk deze doordenking van jeugd heeft ajax de laatste jaren steevast punten gekost. P.S.V. had altijd de ervaring met enkele aanvullingen uit de jeugd. Het soms per se opstellen van Ihattaren, Sadilek, Gakpo en dergelijke heeft ons de kop gekost ondanks dat die jongens er wel gaan komen. Het haalt de hiërarchie in de kleedkamer volledig overhoop en brengt het elftal alleen instabiliteit. P.S.V. vaarde wel door Memphis onder Dries Mertens te laten rijpen en later Bergwijn onder Depay en nu Malen onder Bergwijn. Of Hendrix onder Guardado. Nu werden de gewaardeerde krachten zonder pardon opzij gezet door de jochies waardoor het effect van onder de vleugels geknakt werd.

Is de positie van Van Bommel houdbaar, il vind van wel ook al heeft hij fouten gemaakt. Grootste uitdaging voor Van Bommel is de hiërarchie herstellen en normaal omgaan met gevestigde namen als Ramselaar, Isimat die hier kampioen werden en door Van Bommel gelijk tot ongeschikt gebombardeerd werden ten opzichte van spelers die over lange termijn gezien het niet of nauwelijks beter deden.
+4/-0

1 jaar geleden
Ik had toch niet gedacht dat ik, met van Bommel aan het roer, nog terug zou verlangen naar Cocu. De stijfkoppigheid in zijn wisselbeleid heeft de tweede seizoenshelft zeker niet meegeholpen, al ben ik natuurlijk maar een teletekst supporter... ;-) Ik hoop wel dat er voor volgend seizoen meer creativiteit op het middenveld en een beul van een centrale verdediger worden aangetrokken.
+4/-1

1 jaar geleden
Opzich is het heel knap dat we geen kampioen zijn geworden. Tot 2x toe de kans gehad om 8 punten voor te komen en heel onnodig punten verspild. Wat PSV na al die jaren van prutsvoetbal nodig heeft is een trainer die zijn sporen bewezen heeft en PSV aan het voetballen krijgt. Inzetten op jeugd is goed, maar PSV is geen opleidingsclub voor beginnende trainers. Dat past niet in een topsportklimaat. Daarnaast heeft onze grote concurrent dit jaar aangetoond dat het wel degelijk mogelijk is om op 3 fronten mee te strijden, dus ik hoop dat wij de beker ook weer eens serieus gaan nemen. Je thuis uit laten schakelen voor 30.000 man tegen RKC is één van de grootste dieptepunten van de eeuw. Maar het grootste speerpunt voor komend seizoen (en eigenlijk al een aantal jaar) is iemand binnen halen die het positiespel van PSV naar een fatsoenlijk niveau kan tillen.
+5/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Aan welke trainer denkt u dan aan remmie ? Wat de KNVB beker betreft , PSV heeft daar nooit volop ingezet . zo makkelijk mogelijk en anders helaas. Kan ik inkomen , een flutprijs net zoals de JC schaal. Als je als speler vertelt dat je in Nederland de KNVB beker hebt gewonnen word je uitgelachen en terecht, de zwakste competitie. en wat is de JC schaal waard ? U heeft het over op 3 punten meestrijden , vergeet het maar dit was een bijzonder jaar . Real Madrid , Juventus , Bayern Munchen presteerden ondermaats . Daarom was het ook mogelijk van deze ploegen te winnen. Ajax heeft momenteel een geweldig team wat goed speelt . Maar ik moet Hugo Borst gelijk geven in zijn column Das war einmal . We kunnen als Nederlands team blij zijn dat we de voorronden doorkomen, de rest is geluk of je moet flink de beurs trekken. Maar wie wil er in Nederland nu op kunstgras spelen ? Nog een punt , na al die jaren prutsvoetbal zijn we toch 4 x landskampioen geworden . Kunt u nagaan hoe slecht de rest van de prutselftallen zijn.
+1/-0

 
1 jaar geleden
De beker is de kortste weg naar Europees voetbal, die moet je gewoon serieus nemen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Spijker op de kop wat betreft speerpunt icm positiespel,en volgens mij was dat ergens eind vorige eeuw intern ook al is aangekaart.
Want juist bij de concurrent is het beleid en visie vooral daar op gebaseerd.
Ook het bekerdebacle vind ik een grote schande,maakt nogal wat uit,een palmares met slechts 9 bekers of een tiental meer.
+1/-0

1 jaar geleden
Nou, uitgezeverd hier? Na de serie Utrecht uit, Heerenveen uit en Feijenoord thuis was het al gebeurd ( 6 verliespunten), heb ik al gesteld dat het gedaan was. Een beetje naief dat iedereen hier maar bleef hopen dat het er nog in zat. Met de tweede plaats wordt dit elftal nog te ruim beloond. Als PSV bij Ajax wil aanhaken zal er volgend seizoen kwaliteit moeten komen in alle linies. En wat betreft keuzes van van Bommel: kijk naar het elftal dat de oefenwedstrijd won van Vitesse.
tot volgend seizoen.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Voor de uitwedstrijd bij Ajax stonden we 5 punten voor. En die verliespartij was echt totaal onnodig.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik zeg dit nooit over een PSV trainer, maar wat van Bommel de 2e seizoenshelft heeft gepresteerd is bizar slecht.
1. Een goed lopend middenveld continu wisselen.
2.Je beste speler geen vertrouwen meer geven terwijl hij veel wedstrijden voor je heeft gewonnen.
3. Teveel focus op jeugd
4. Geen duidelijk plan in Arena tegen 10 man. Of verdedigen of doorpakken.
5. Geen klik met onze Latijns-Amerikaanse toppers. Lozano totaal de weg kwijt, Pereiro nog 3 miljoen waard. Guti vind ik ook een twijfelgeval, maar is sowieso beter dan Sadilek.
6. Onze topspits op 10 zetten...bizar
7. Thuis tegen de Graafschap en ADO, wedstrijden waarin je 5 a 8 doelpunten in had moeten lopen op Ajax, beginnen met Sadilek en Rosario.

Natuurlijk is 80,81 of 83 punten een prima aantal, maar er is maar 1 man verantwoordelijk voor dit kampioenschap van Ajax...en dat is Mark van Bommel.
+3/-2

1 jaar geleden (gewijzigd)
Blij dat dit rotseizoen voorbij is.

Had altijd al een afkeer van Ajax, maar dat is nu veranderd naar haat. De constante stroom Ajax-propaganda dat over ons uitgestort is de laatste maanden, belachelijk. Hele voorpagina's van kranten, urenlange tv-programma's. Naar voetbal-programma's kijk ik sowieso al maanden niet meer. Nu hebben we dus weer kunnen zien hoe de Ajax-media doet als ze wel wat succes hebben. Als PSV zo ver komt in Europa krijgen ze amper 25% van deze aandacht. En niet dit enge gedweep en gejubel. Hoe opzichtig de KNVB Ajax heeft geholpen helpt ook niet.

Ik denk dat de rest van Nederland zijn buik compleet vol heeft van Ajax nu. Dit zal nog tegen ze gaan werken.

Daarom zie ik het ook iets minder negatief in wat PSV betreft. Er staan gelukkig veel goede talenten klaar. Lozano, Pereiro en Schwaab weg, evt. Bergwijn en Zoet. Goede buitenspeler(s), aanvallende middenvelder en vooral een sterke CV erbij, en PSV is volgend jaar weer titelkandidaat.

Ja, ik had ook meer van Van Bommel verwacht de tweede seizoenshelft. En hij zal nog zeker veel moeten leren. Maar ik denk dat het vooral aan de spelers gelegen heeft. Pereiro heeft elk jaar een winterdip, Viergever en Schwaab zijn geen toppers achterin. Investeren!
+2/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
Wat een waardeloze instelling van PSV. Dan ben je bijna 3 weken vrij geweest en dan deze wanvertoning. En hier is van Bommel verantwoordelijk voor. Na de winterstop speelt dit team belachelijk slecht. En het ergste geen 1 speler is onder deze trainer beter geworden. Z3 zijn allemaal minder geworden. Spelers geeft hij totaal geen vertrouwen en maakt ze kapot. Ik weet niet wat die Rosario van hem is maar dat is de enige die mag blijven staan. Deze middenvelder heeft 0 goals gemaakt dit jaar. En keer op keer verantwoordelijk voor tegengoals. Ook de aankopen zijn totaal miskleunen geweest Guti,Romero,Behich,Sainsbury is geld wegsmijten. Maarja wat wil je ook met John de Jong als manager. Heeft een netwerk van Eindhoven tot Hasselt. Hebben we eigenlijk nog wel scouts in dienst ? We zullen de komende jaren niet meer meestrijden om plaats 1 want ajax heeft zoveel geld en kunnen alles kopen. Jammer, dit jaar had het nog kunnen gebeuren maar zoals ik al eerder zei het is geen team, onderling hebben ze ruzie binnen deze selectie. Hopelijk pakt Milan door om Bommel te halen. En dan te bedenken dat ten Hag bij PSV heeft gewerkt. Knap hoor.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Romero is gekocht door Brands, de piste Guti is ook door Brands ingezet.
Sainsbury en Behich zijn op voorspraak van Van Bommel gekomen. De Jong hierop afrekenen kan en mag niet. Brands ging weg toen er veel transfers liepen o.a. Angelino en Dumfries. De aankomende transfer periode is het aan De Jong om zijn stempel te zetten waarop hij gekeurd kan worden.
+2/-0

1 jaar geleden
Wij als PSV hebben gefaald! 6punten voorsprong weggeven .
+2/-0

 
1 jaar geleden
Het is maar goed dat het woensdag afgelopen is... met 3 punten achter Ajax.
Nog een maand langer, dan staan we 10 punten achter op Ajax.
Dit blijft ons nu bespaard.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Hopelijk stof tot nadenken voor v bommel en zn mannen
+1/-0

1 jaar geleden
PSV is Ajax geworden en Ajax is PSV geworden. Van Bommel is te veel naar de Amsterdamse kant doorgeslagen. Met (te) veel jeugd ga je geen prijzen winnen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Helemaal mee eens. Als ik dan toch een positief punt moet noemen is het dat Malen, Gakpo, Ihattaren, Sadilek en Rosario dit jaar al ervaring hebben opgedaan in de Eredivisie. Die kunnen volgend jaar echt bruikbaar zijn en dat zijn de spelers die over 2 jaar geld kunnen opleveren. Zo heeft Ajax ook enkele jaren op de blaren gezeten, maar nu wel spelers die geld en prijzen opleveren.
+2/-0

Wat een mooi seizoen had kunnen worden, eindigt in een fiasco door de alsmaar falende tactiek van onze coach/trainer. Van Bommel had in moeten grijpen daar waar het nodig was, maar bleef stug volharden in een defensief blok die geen tot weinig creativiteit in zich hebben en al helemaal geen diepgang. Doordat een aantal spelers in een zeer goede vorm staken, bleef dat gebrek heel erg lang verborgen.

Ook in de eerste seizoenshelft was dat probleem al duidelijk zichtbaar, maar omdat er telkens overwinningen werden geboekt, werd daar al gauw overheen gekeken. In dat gedeelte van het seizoen zag je nog een hoop passie en strijd, waar je dat in de tweede seizoenshelft al een stuk minder zag. Ook werd er nauwelijks meer met druk vooruit gevoetbald. Het werd eigenlijk meer een soort van beton voetbal, puur ook omdat heel het positiespel/ combinatiespel van geen kanten klopt. Sommige spelers die er nu in staan hebben gewoon té weinig kwaliteit. Daar zit te weinig voetballend vermogen in om er een voetballend geheel van te maken. Taak van de Jong om van Bommel(als hij blijft) volgend jaar een selectie te geven die meer voetbal in zich heeft en je selectie te versterken op punten waar het mijns inziens écht nodig is, namelijk in je as van het veld. Dat is het belangrijkste gedeelte van je elftal. Een nieuwe CV en een betere controleur zijn broodnodig en zeer waarschijnlijk dus ook een nieuwe aanvallende middenvelder wanneer Pereiro vertrekt. Met Ihattaren kan je onmogelijk als basisspeler aan een nieuw seizoen beginnen.Die moet rijpen.

Ik begrijp heel goed dat van Bommel een beginnend trainer is die wat mij betreft ook fouten mág maken. Fouten horen nu eenmaal bij een trainer die zijn weg nog moet gaan vinden, echter mag je ook wel eens een keer voor een ommekeer gaan zorgen/ over een andere boeg gaan gooien wanneer je ziet dat iets moeizaam verloopt. Wanneer je zo ontzettend koppig bent zoals van Bommel dat uitstraalt, je foutenlast niet erkent en je maar om de hete brei heen blijft draaien door telkens met een vooraf ingestudeerd praatje te komen bij interviews waar eigenlijk menigeen al ziet dat het toch ietsjes anders ligt dan wat van Bommel ons voorspiegelt, maar ook hoopt dat van Bommel eens dúrft te zeggen waar het nu eigenlijk op staat. Het is niet alleen maar "die balletjes vallen dan net weer niet goed of we staan dan net verkeerd." Het is het hele plaatje wat niet goed is; Vorm, tactiek, inzet, balcirculatie(lees bejaardentempo voetbal), te weinig beweging en zo nog wel een aantal dingen. Een mooi puntengemiddelde, maar je koopt er helemaal niets voor. Er telt maar één ding en dat is prijzen!
+1/-0

1 jaar geleden
Jongens, we hebben verloren van een club die kapitaalkrachtiger is, een duurdere maar vooral betere selectie heeft en een trainer die inmiddels een jarenlange ervaring heeft opgebouwd. En aan het einde van de rit is het verschil (uitgaande van een winst tegen Heracles) slechts 3 punten!

Voor de winterstop wat mij betreft goed. Een aantal wedstrijden in de dying seconds gewonnen. Velen bestempelen dit als ‘geluk’ ik als een kwaliteit. Na de winterstop is het vanaf het begin helemaal misgegaan. Dat begon al in de wedstrijd tegen Emmen waar je in de rust 4 – 0 moet voorstaan maar uiteindelijk met een gelijkspel van het veld stapt. En op het moment dat je 8 punten voorsprong op Ajax kan nemen speel je drie keer achter elkaar gelijk waarbij je twee keer op een achterstand komt van 2 – 0 (Utrecht en H’veen) en tegen F’oord ongeïnspireerd voetbalt. In die fase van de competitie is Ajax door PSV in leven gehouden. In de wedstrijd tegen Ajax doet PSV het in principe goed, geen spetterend voetbal maar je geeft niet of nauwelijks kansen weg. Voor de 1 – 1 brengt PSV aanvallend te weinig, na de 1 – 1 was er te veel drang naar voren. PSV verloor die wedstrijd niet van Ajax maar PSV verloor van PSV.

En dan de scheidsrechters en var. Naar mijn mening hebben die een dubieuze rol gespeeld dit seizoen (bewust of onbewust). De bewering ‘een club heeft net zoveel voordeel als nadeel van verkeerde beslissingen van de scheids’ gaat volgens mij dit seizoen niet op. Ajax heeft veel voordeel en weinig nadeel ondervonden dit seizoen. Misschien een slap excuus maar toch … Als het eerlijker dit seizoen was gegaan had PSV kampioen geworden. For sure! Tellen jullie mee?
• Ajax – H’veen: strafschop Lammers niet gegeven = -1 punt
• Ajax -PEC: voor doelpunt van Blind duwt Tagliafico in strafschopgebied van PEC Lam onderuit en vervolgens gaat hij aan de benen van Lam hangen = -2 punten
• Ajax – PSV: in de 7e minuut (!) trapt Blind vol op de achillespezen van Lozano. Geen strafschop voor PSV en geen rood voor Blind = -?? Punten
• Groningen – Ajax: voordat Huntelaar scoort vouwt hij zijn arm om de nek van een Groningenverdediger en duwt hem hiermee naar de grond, doelpunt niet afgekeurd, armen van Tagliafico bijna horizontaal maar als hij de bal met de arm wegslaat voor Groningenaanvaller leidt dit niet tot penalty = -2 punten
Als scheidsrechters en var dit beter of eerlijker hadden beoordeeld had dit Ajax minimaal 5 punten gescheeld (mijn interpretatie).
+4/-0

 
1 jaar geleden
Helemaal eens Tammy. PSV heeft het aan zichzelf te danken, maar de hulp uit Zeist heeft Ajax op een aantal cruciale momenten geen windeieren gelegd. Onbegrijpelijk vond ik het dat Lozano geen penalty kreeg toen Blind hem neerhaalde in het begin van de wedstrijd. Ook het penaltymoment Neres/Schwaab was dubieus, maar valt voor Ajax weer de goede kant op. De handsbal van Tagliafico tegen Groningen was het dieptepunt. Als je daar geen penalty voor geeft, waarom verdedigen alle verdedigers dan met de handen op de rug? Eén moment ben je nog vergeten. Huntelaar had tegen Groningen direct rood moeten krijgen en een schorsing van enkele wedstrijden. We hebben gezien hoe belangrijk hij was in de laatste wedstrijden.
+1/-0

 
Gertjan1983 (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Handsbal viergever nac. Hendriks rood moeten hebben uit Zwolle. Malen rood moeten hebben Fortuna. 100 procent goal onterecht afgekeurd van vitesse. Buitenspel goal thuis tegen ajax. Onterechte rode kaart van Heerenveen. Bal werd gespeeld. Dan de uiterst dubieuze pingels van schwalbano niet te vergeten
+1/-3

 
1 jaar geleden
Schwalbano? Supporter van andere club, Gert Jan? In dat geval van harte welkom!

Ik heb slechts enkele dingen benoemd maar als je mij ff mijn gang laat gaan kom ik tot veel meer dubieuze beslissingen in het voordeel van Ajax. Deze discussie is dit weekend echter al uitgebreid gevoerd op 'voetbalprimeur' dus ik stel voor dat we dit op dit forum niet overdoen.
+1/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
@Tammy , en dat is nog maar 1 voorbeeld . Maar we hebben het zelf laten liggen , ook gisteren. https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/877918/niet-ajax-maar-psv-koploper-zonder-var-eindhovenaren-zouden-3-punten-meer-hebben.htmllink Stond ook op teletekst maar uiteraard niet in de telegraaf en het Ad .
+1/-0

1 jaar geleden
Ik ben net als iedereen uiteraard ook teleurgesteld in het einde van het seizoen. Wel met de kanttekening dat ik aan het begin van het seizoen rekening had gehouden dat we ruim geklopt zouden worden door Ajax, gezien het verschil in beide selecties. Ik dacht dat we met Feyenoord en wellicht AZ zouden gaan vechten om plek 2. Omdat we het de 1e seizoenshelft, met hier en daar wat gelukkige overwinningen, boven verwachting deden en aankopen als Dumfries en Angelino er direct stonden krijg je toch geloof in een titel. Zeker als je op den duur je grootste concurrent op 8 punten kan zetten. Als je realistisch bent is Ajax gewoon de terechte kampioen, maar wat heeft PSV het de 2e seizoenshelft toch ontzettend slecht gedaan.
Persoonlijk vind ik het affikken van Van Bommel iets te makkelijk, al vind ik dat hij zeer vreemde keuzes heeft gemaakt. Neem het 1e rampjaar van Cocu, toen moest hij ook maar direct vertrekken van heel wat supporters. Vervolgens haalt de beste man wel 3 landstitels binnen, ook al was dat wellicht ook niet het voetbal waar je direct voor naar het stadion gaat. Als je de schaal omhoog kan houden ben je uiteindelijk tevreden. Om die reden zou ik Van Bommel zeker nog een jaar voor de groep hebben willen hebben staan om hem ook die kans te gunnen zoals Cocu die ook kreeg. Een grotere winnaar dan van Van Bommel is er haast niet, al slaat hij met zijn gedrag regelmatig door. Daar mag hij zich persoonlijk best een beetje in ontwikkelen.
Ik denk overigens dat Van Bommel het met dit centrale duo gewoon nooit heeft aangedurfd om niet 2 afbrekers daar pal voor te zetten. Ik ben zeker geen voorstander, maar ik denk echt dat Van Bommel zijn materiaal gewoon niet betrouwbaar genoeg vind om meer naar voren te durven voetballen met aanvallend ingestelde spelers. Wat dat betreft mag er wel heel goed verkocht en ingekocht gaan worden zodat we het spelsysteem iets kunnen aanpassen en onze tegenstanders meer de wil op kunnen leggen.
+1/-0

1 jaar geleden
Sterkte jongens met het verwerken hiervan. Ik persoonlijk heb na Groningen- 020 al afscheid genomen van de titelaspiraties dus mij mij is er berusting. Ik hoop op beterschap volgend seizoen. Heb gewoon geen zin meer om steeds een halve dag of avond op te offeren aan Schwaab en Rosario voetbal.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Weet nog dat Mark Van Bommel in november zei:
'we moeten overtuigd en dominant voetballen waarbij de tegenstander het gevoel heeft,
hier valt niets te halen'.
Na de winterstop is het vanaf Emmen fout gegaan... erg jammer.
Het middenveld wat bij Ajax zo uitstekend is - dat liep niet.
Ook zijn schoonvader Rob van Marwijk heeft de ploeg niet meer op het oude niveau gekregen.

Nu doorgaan met Van Bommel wordt een verloren seizoen met nog meer frustratie en verliespunten.
+1/-0

 
1 jaar geleden
De eerste seizoenshelft werd de tegenstander continu afgejaagd bij balbezit van hun. Dat zorgde ervoor dat PSV keer op keer de bal terug veroverde binnen 10 seconden en dat leverde ook veel gevaarlijke omschakelmomenten op. Precies dat heb ik in de tweede seizoenshelft totaal gemist.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Spijker op z'n kop.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Ik vraag me in deze af hoe zoiets dergelijks kan ‘verdwijnen’ en waarom?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Voor mij ook onbegrijpelijk. Pressing geven in de omschakeling is op zich altijd uit te voeren indien je dat voor ogen hebt. Positiespel moet dan ook goed zijn, en dat was zeker niet minder dan vóór de winterstop. Wel waren een aantal spelers hopeloos uit vorm, maar dat lijkt me niet dat dat het excuus kan zijn. We zullen het nog wel horen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik las eerder dat van Bommel het goed gedaan heeft volgens jou. Ik had graag gehoord/ gelezen waarom er sinds de winter het eea veranderd is want persoonlijk kan ik van Bommel zijn bijdrage niet genoeg op waarde schatten. Het verval is enorm waarbij komt dat we na de winter maar 2 uitwedstrijden winnend afsluiten. De selectie is naar mijn mening afgelopen zomer serieus versterkt terwijl de Jong in de beste vorm van zijn leven stak. Op bepaalde vlakken heb ik ernstige bedenkingen over van Bommel. Als speler was ik zeer groot fan maar er zullen dingen moeten veranderen en snel ook!
+2/-0

 
1 jaar geleden
Het verval was inderdaad groot. Door de vechtersmentaliteit werden toch nog veel punten binnengehaald, ook een goede eigenschap voor een team. Bedenkingen mbt. Bommel als trainer heb ik niet. Ik wacht liever nog een jaar om daar een oordeel over te vellen. Zijn idee hoe hij wil dat zijn team speelt is duidelijk(o.a mèt 2 controleurs, wat blijkbaar onder velen hier niet populair is), daar zal volgend jaar neem ik aan niet van afgeweken worden. Wellicht met versterkingen/verbeteringen, daarna eens kijken of het gelukt is. Eerder lijkt me het niet zinnig dat ik daar een oordeel over heb.
+1/-0

 
1 jaar geleden
We zullen zien. Mocht hij vasthouden aan zijn systeem dan hoop ik van ganser harte dat er en meer creativiteit en meer scorend vermogen voor het middenveld komt anders kan ik je wel voorspellen wat ee komend seizoen gebeurt. Laten we hopen dat er heel snel een klapper wordt gemaakt met een uitgaande transfer want John de Jong moet aan de bak en niet alles wat weg mag is ‘courant’
+2/-0

 
1 jaar geleden
Het valt wel op dat het na de ingelaste lente stop ook weer fout gaat . zo ook bij Feyenoord en ach ja Utrecht met 6 wisselspelers.
+1/-0

1 jaar geleden
Teleurstelling en frustratie overheersen bij mij, dat we meer punten hebben gehaald als vooraf gedacht zal mij worst wezen.
We hebben de titel na de winterstop verkwanseld en weggegeven.
Als je zo vaak je wedstrijden niet wint(vooral buitenshuis) en de trainer blijft volharden dat hij het beter vind dan voor de winterstop en het team ziet groeien, dan mogen we stellen dat er echt iets niet goed zit met de topsportbeleving bij onze mooie club.
Als je PSV gisteren na 15 dagen rust voor rust ziet ploeteren kun je je niet voorstellen dat het eltal nog enig geloof had in een kampioenschap, hoewel ik het idee heb dat sommige spelers het seizoen redelijk geslaagd vinden.
Middenveld is al maanden uit balans met Rosario als grootste dissonant, het is allemaal even fantasieloos en zonder doordacht plan.
Is er niemand in onze technische staf die dit ziet, dit kan toch ook Bert van Marwijk niet ontgaan zijn.
We zitten met een aantal zeer ontevreden spelers, Guti,Pereiro, Hendrix, en ook Lozano leek voor zijn blessure niet echt happy.
Er is werk aan de winkel de komende maanden anders zie ik het somber in vlg seizoen.
+2/-0

1 jaar geleden
Het is schuld van van Bommel, met zijn eigen speelstijl. Ik weet echt niet wat hij in de winterstop in de hoofden van de spelers ingestampt heeft, maar dit kwam niet echt uit. Hij heeft spelers kapot gemaakt. Ramselaar, Mauro, Guti en Pereiro. Het was te voorspelbaar. Tegenstanders wisten precies hoe PSV speelde. Het zo jammer dat Van Bommel zijn gelijk wil halen met jonge spelers, die niets toegevoegd heeft, maar eerder een nadeel geweest is.Indien Mark zijn ego niet opzij kan zetten, dan is het voor PSV te hopen dat hij nu vertrekt, want ik heb het ook het gevoel dat het ook niet goed zit tussen de spelers en de trainer.
+2/-3

1 jaar geleden
Ik begrijp dat men er van baalt, maar we moeten ook niet doorslaan in negativiteit.

Even gekeken op het officiele PSV-forum, maar daar kijk ik ook niet meer, wat een gejank. We moeten ons zogenaamd nederig opstellen, blij zijn met een tweede plaats, Ajax halen we nooit meer in, we halen "maar" 100 miljoen op met verkopen etc.

Alsof je met 100 miljoen niet heel veel kan doen, we hebben het hier over de Nederlandse competitie. Zo goed was dit elftal van PSV dit jaar niet, en toch hebben we bijna evenveel punten als het gehypte, overdreven bejubelde Ajax. Die ook gewoon weer een aantal van hun beste spelers gaan verliezen. Ik denk dat PSV volgend jaar een sterker team heeft dan dit jaar, en gewoon weer kampioen kan en gaat worden.

Met dit kleine denken zijn we niet groot geworden.
+8/-1

1 jaar geleden
Angelino , Dumfries , Schwaab , Viergever , Zoet , Ihattaren , Gakpo ,de Jong en Malen , proberen te behouden , de rest mag weg. Opnieuw opbouwen , Thomas en Romero bekijken vanaf nieuwe seizoen en voor de winterstop een keuze maken. Wil je meedoen voor het kampioenschap , enkele stevige toppers proberen binnen te halen want je doet ook mee aan de voorronden van de CL. De coach weet ik nog niet maar ga er van uit dat Mark vertrekt.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Wat mij betreft mogen Schwaab, Viergever en Zoet wel weg. Unnerstall in de goal en twee fatsoenlijke centrale verdedigers ervoor. Verder zie ik Bergwijn graag nog een jaar behouden blijven. Verder hebben we dringend behoefte aan scorende middenvelders. Die goals heb je nodig om kampioen te kunnen worden.
+2/-0

 
1 jaar geleden
@shevchenko ,we hebben momenteel wel de minst gepasseerde verdediging . Wie heeft u op het oog voor Schwaab en Viergever dan , noem eens namen.
+3/-2

1 jaar geleden
Romero zat gisteren ook niet bij de wedstrijdselectie. Wat zou er aan de hand zijn?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Enkelblessure. Maar PSV Netwerk of hoe het tegenwoordig mag heten is tegenwoordig net zo snel met nieuws als met het forum.
+2/-0

 
site-admin 1 jaar geleden
Romero zat gisteren ook niet bij de wedstrijdselectie. Wat zou er aan de hand zijn? :pul
+1/-0