Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


PSV eindigt seizoen met overwinning tegen Heracles


Tijdstip
15 mei 2019
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 3


PSV eindigt seizoen met overwinning tegen Heracles; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV eindigt seizoen met overwinning tegen Heracles

PSV heeft het seizoen afgesloten met een evenaring van een clubrecord. Dankzij een 3-1 zege tegen Heracles Almelo bleef de ploeg van Mark van Bommel het hele seizoen in eigen huis ongeslagen en werden 16 van de 17 wedstrijden in winst omgezet. Nadat PSV al snel op achterstand kwam en via een eigen doelpunt voor rust weer tot een gelijke stand gekomen was, werd dankzij doelpunten van Nick Viergever en Donyell Malen in de tweede helft gewonnen.

Mark van Bommel koos er voor om Érick Gutiérrez en Gastón Pereiro weer een kans te geven in de basis. Door slordig balverlies van Gutiérrez stond PSV echter binnen de minuut al op achterstand door een treffer van voormalig PSV'er Joey Konings. PSV speelde verder ook een zeer zwakke openingsfase. Het kwam zelf nauwelijks tot kansen terwijl een uitstekende tackle van Nick Viergever nodig was om een grotere achterstand te voorkomen.

Halverwege de eerste helft kwam PSV steeds beter in de wedstrijd. Een kopbal van Luuk de Jong kon nog van de lijn worden gehaald en na ruim een half uur spelen viel de gelijkmaker. Een schot van Angelino werd lichtelijk aangeraakt, waardoor deze als eigen doelpunt de boeken inging.

Vrij snel na rust kwam PSV op voorsprong. Een hoekschop kon uiteindelijk via Daniel Schwaab en Pablo Rosario door Nick Viergever binnen gewerkt worden. PSV kreeg in de fase daarna voldoende kansen. Met name Luuk de Jong oogde gretig om de topscorerstitel veilig te stellen, maar de bal wilde er verder aanvankelijk maar niet in.

Een minuut voor tijd zette PSV nog een keer aan en nu was het wel raak. Dankzij een uitstekende pass van De Jong werd Donyell Malen diep gestuurd. De jonge aanvaller bepaalde daarmee de eindstand en maakte PSV's laatste treffer van dit seizoen. Een paar minuten daarvoor had Daniel Schwaab nog zijn publiekswissel gekregen en nam onder luid applaus afscheid van PSV.


[video] See you next season


Luuk de Jong: 'Natuurlijk is het goed dat je met een overwinning aansluit'

Ondanks de overwinning kon Luuk de Jong niet met een blij gevoel Fox Sports te woord staan. "Natuurlijk is het goed dat je met een overwinning aansluit. Dat was het enige wat we wilden", aldus De Jong. "Maar aan de sfeer rondom de wedstrijd en ook tijdens de wedstrijd merkte je al dat de teleurstelling overheerst van zondag en daarvoor. Dat voel je nog wel."

Binnen de minuut kwam PSV nog wel op achterstand. "Gelukkig bogen we het om. Aan het eind van de eerste helft en de tweede helft speelden we een stuk beter", zo gaf hij aan. "Je wint de wedstrijd daardoor gewoon. Het is goed om het op die manier zo af te sluiten."

De Jong was het niet helemaal eens met de opmerking dat PSV het boek van dit seizoen zo snel mogelijk moet dicht slaan. "We moeten ook een hoop dingen meenemen. De eerste seizoenshelft hebben we fantastisch gepresteerd. Het heel goed gedaan en in de Champions League goede wedstrijden laten zien", zei hij daarover. "Daar moeten we als team naar terug kijken. In de tweede helft was het veel te wisselvallig. Dat moeten we goed gaan analyseren en zorgen dat we daarin als team sterker worden."


[video] Daniel Schwaab gaat PSV en Eindhoven missen


Mark van Bommel: 'We hebben net te veel gelijk gespeeld'

Mark van Bommel was na de wedstrijd tegen Heracles Almelo wel tevreden. "We hebben gewonnen. Dan ben je altijd tevreden. Het maakt niet uit op de manier hoe", aldus Van Bommel. "Je wil graag met mooi voetbal winnen. Maar na veertig seconden ligt hij er bij ons al in. Dat was geen goed begin."

Van Bommel ging verder: "We komen dan goed terug in de wedstrijd en maken er drie. We wilden het publiek nog wel wat bieden. We hebben zestien van de zeventien wedstrijden gewonnen en één keer gelijk. Dat is niet slecht."

Gevraagd werd aan de trainer van PSV hoe hij terug kijkt naar afgelopen seizoen. "We hebben 83 punten. In veel seizoenen was je daarmee kampioen. Alleen nu niet", zo gaf hij aan. "We hebben veel gewonnen, drie keer verloren. Alleen hebben we net te veel gelijk gespeeld. Voor de winter hebben we heel mooi voetbal op de mat gelegd. Na de winter was het voetbal niet goed, zo leek het dan. Voor de winter maakten we de kansen wel en kregen we er weinig tegen. Na de winter was dat iets anders."

Bezig met volgend seizoen is hij nog niet. "We moesten dit seizoen afmaken. In de komende weken hebben veel jongens interlands en spelen ze toernooien", zei hij daarover. "Er zal ongetwijfeld wel wat gaan gebeuren. Het kan ook zo maar dat er veel gaat gebeuren. Het elftal willen we wel zo goed mogelijk bij elkaar houden."


[video] Jeroen Zoet wordt volgende maand vader: 'Deelname Nations League onzeker'


Daniel Schwaab: 'Ik heb nu een beslissing voor mijn familie genomen'

In gesprek met Fox Sports blikte Daniel Schwaab terug op zijn drie seizoenen bij PSV. "Het is jammer dat ik niet kan vertrekken met een prijs. We waren erg dichtbij. De meeste tijd van het seizoen stonden we bovenaan. Dat is zonde", aldus Schwaab. "Als je met een prijs kan afsluiten is dat altijd beter en mooier. Maar ik heb nu een beslissing voor mijn familie genomen."

Schwaab sprak afgelopen maanden veel met Mark van Bommel. "Hij kent mij ook goed. Voor de winterstop had ik een moeilijke fase toen mijn zoontje een beetje ziek was. Toen voelde ik dat het erg ver weg was. Toen was het moeilijk om daar te zijn, maar ik voelde ook dat ik hier moest zijn voor het team", zo gaf hij aan. "Hij heeft mij daarin een goed gevoel gegeven dat ik toen mocht gaan en bij mijn familie mocht zijn. Toen ik tegen hem zei dat ik niet zou blijven, wist hij dat ik er goed over na had gedacht. Hij heeft het toen ook geaccepteerd."

De keuze om te vertrekken was wel moeilijk. "Het is een heel zware beslissing voor mij. De club heeft er alles geprobeerd om mij hier te houden", zei hij daarover. "Lange tijd wist ik niet of het nog een jaar zou gaan. Maar mijn familie leeft in Duitsland. Ik heb drie jonge kinderen. Zij hebben mij nodig en ik heb hun nodig. Dat is belangrijker. Dat heeft de doorslag gegeven."


Karakteristieken

Uitslag: 3-1 (1-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Konings ('1)
Goal
1-1 Eigen doelpunt Droste ('32, penalty)
Goal
2-1 Nick Viergever ('48)
Goal
3-1 Donyell Malen ('89)
Scheidsrechter
Nijhuis
Toeschouwers
34.200 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Heracles Almelo: Dalmau ('15)
Kaart
PSV: Pablo Rosario ('43)

Opstelling PSV

Donyell MalenLuuk de JongSteven Bergwijn


Érick GutiérrezGastón PereiroPablo Rosario


AngeliñoNick ViergeverDaniel SchwaabDenzel Dumfries


Jeroen Zoet

Wissels:

'73 Jorrit Hendrix voor Érick Gutiérrez
'80 Cody Gakpo voor Gastón Pereiro
'89 Trent Sainsbury voor Daniel Schwaab


Opstelling Heracles Almelo

KoningsDalmauVan de Water


DrostMerkelDos Santos


Van HintumKnoesterVan de BuijsDroste


Brouwer

Wissels:

'61 Duarte voor Drost
'61 Kuwas voor Van de Water
'74 Peterson voor Konings


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 3-1 (1-1)
 5 3-1 (1-0)
 5 2-1 (1-1)
 5 3-1 (1-0)
 5 3-1 (1-0)
 5 3-1 (1-0)
 5 3-1 (1-0)
 5 3-1 (1-0)
 5 3-1 (2-1)
10  5 3-1 (2-0)
11  5 3-1 (2-0)
12  5 3-1 (3-0)
13  5 3-1 (2-1)
14  5 3-1 (1-0)
15  5 3-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.25. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Angeliño (27 -> 5,0)
2. Donyell Malen (18 -> 4,0)
3. Daniel Schwaab (6 -> 3,0)
4. Luuk de Jong (4 -> 2,0)
5. Pablo Rosario (3 -> 0,2)
5. Niemand (3 -> 0,2)
5. Nick Viergever (3 -> 0,2)
5. Denzel Dumfries (3 -> 0,2)
5. Érick Gutiérrez (3 -> 0,2)
10. Gastón Pereiro (2 -> 0,0)
11. Jeroen Zoet (1 -> 0,0)
12. Nicolas Isimat-Mirin (0 -> 0,0)
12. Aziz Behich (0 -> 0,0)
12. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
12. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
12. Eloy Room (0 -> 0,0)
12. Dante Rigo (0 -> 0,0)
12. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
12. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
12. Bart Ramselaar (0 -> 0,0)
12. Ramon Pascal Lundqvist (0 -> 0,0)
12. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
12. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
12. Armando Obispo (0 -> 0,0)
12. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
12. Trent Sainsbury (0 -> 0,0)
12. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
12. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
12. Jordan Teze (0 -> 0,0)
12. Matthias Verreth (0 -> 0,0)
12. Dirk Abels (0 -> 0,0)
12. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
12. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
12. Zakaria Aboukhlal (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Nou jongens, niks te verliezen. Ik zeg Zoet; Angeliño, Viergever, Dumfries; Hendrix, Guti; Gakpo, Bergwijn, de Jong, Pereiro, Malen.
Liever 6-3 winnen in een poging om er 15 te maken dan een saaie 0-0 (als je überhaupt een punt haalt)
+2/-1

 
1 jaar geleden
Nou, die 4-2-4 opstelling (met maar liefst één middenvelder die aanvallend kan passen) heeft ons tot nu toe vrij weinig opgeleverd.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik zeg dan ook 325. Maakt niet zoveel uit, als de intentie er maar is om er 15 te maken.
Zo'n dooie grafwedstrijd kunnen ze ons niet aan doen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik reken op 3-1 of 2-0 of iets dergelijks.
Meer zit er niet in.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Een elftal met Pereiro en Guti tegelijk in het veld. Ik denk dat Van Bommel dat nooit zal doen. Stelt liever spelers op die niet eens zouden opvallen als ze bij NAC zouden spelen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Je moet je nick aanpassen ;-)
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Hahahaha weinig. Was toch niet te verwachten. Geeft maar weer aan dat mvb maar wat aankloot.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik had verwacht dat dit nog een hele spannende wedstrijd zou worden en het pas Woensdag beslist zou worden, maar het is nu helemaal niets in Eindhoven.
+2/-0

killermfc (geschorst)
1 jaar geleden
Dus er komt sowieso een (replica)schaal naar Eindhoven..... what a farce or should I say VARce?

Heb er écht zin in... maar goed, kan ik tenminste zeggen dat ik seizoen goed afgesloten heb. Nou de spelers nog... yeah right!
+1/-1

 
1 jaar geleden
Dat ze dan gewoon die van 2018 lenen mocht het grootste voetbalwonder ooit geschieden. Of een van die 23 anderen, iedere speller een echte schaal.
+1/-0

 
1 jaar geleden
@ killermfc. Allright oke you win. I wish you a pleasant evening .
+1/-0

1 jaar geleden
Klopt er ooit iets van die vermoedelijke opstellingen?
+1/-0

 
1 jaar geleden
In de eerste helft van het seizoen wel, want toen speelde we steeds met dezelfde 11.
+1/-0

1 jaar geleden
Geef Guti en een aantal jonge spelers de kans, en geeft Schwaab een mooi afscheid.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Helemaal met u eens WouterErik maar wel de 0 proberen te houden al is het maar voor de statistieken . De Jong topscorer en Zoet beste doelman in seizoen 1018-2019.
+2/-0

 
1 jaar geleden
@Romaba, Veel voorzetten op Luuk de Jong zodat hij nog wel een prijs pakt is inderdaad een goed idee. Dat verdient hij wel.
+1/-0

1 jaar geleden
Waarom wordt er altijd naar het AD gekeken voor de opstelling??
+1/-0

 
1 jaar geleden
Omdat ED van AD is
+2/-0

Wakkur2019 (geschorst)
1 jaar geleden
Hoppa Marsku jongu, vandaag weer lekker op de controle! Goed voor de statistieken. Prutser dat je bent
+3/-1

1 jaar geleden
PSV is ook al meer dan vijftig jaar in eigen huis ongeslagen tegen Juventus en Helmond Sport. (M.a.w., Heracles heeft niet zoveel Eredivisie gespeeld in de afgelopen 50 jaar).
+2/-0

1 jaar geleden
Huh? Twee creatieve spelers op het middenveld. Als dat maar goed gaat.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ja lekker zuur als je nu met fantastisch creatief voetbal 6-0 wint.
+2/-1

1 jaar geleden
Ik kan die van Bommel na de winter echt totaal niet meer volgen met zijn gejojo op het middenveld. Ik vraag me oprecht af of je op deze manier spelers voor je wint. Waarom pas ingrijpen als de voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen is. Hartstikke leuk dat ze blijven vechten tot het einde maar we spelen geen videogame.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Valt me ook tegen van vBommel. Want als vandaag nog echt belangrijk was geweest had hij weer met 2 controleurs gespeeld.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Ik vermoed dat hij Guti heeft opgesteld als signaal aan hem dat hij hem volgend jaar wil behouden. Meer als politiek dan als voetbal-argument.
+2/-0

1 jaar geleden
En nu Guti wel opstellen. Wat ben je toch een enorme sukkel van Bommel...
+3/-1

1 jaar geleden
Zo te zien gaan we het seizoen in stijl afsluiten. :')
+1/-0

 
1 jaar geleden
Echt hè. @MvB: Lekker gewerkt pik!
+2/-1

1 jaar geleden
Nou als ik ons zie voetballen ben ik vang dat we niet eens europees voetbal gaan halen. 3 CL ronden ???? Pffffff
+1/-0

 
1 jaar geleden
3 CL-voorrondes is inderdaad een hele zware klus, Ik vond het ook knap van Ajax dat ze daar toen doorheen zijn gekomen. Het wordt nog een hele klus deze zomer.
+1/-0

1 jaar geleden
Spelers, en supporters bedankt voor dit seizoen. Snel vergeten en volgend seizoen sterker terug komen.

Mvb, aub nooit meer een blok van 2 niets toevoegende spelers opstellen op het middenveld.

Mijn motto: met pereiro op 10 makkelijk kampioen!
+11/-1

 
Gertjan1983 (geschorst)
1 jaar geleden
Hebben we vandaag weer gezien. Wat was die goed. Evenals guti
+3/-6

 
1 jaar geleden (gewijzigd en gesloten)
Als het moraal en de spirit door de trainer er uit geslagen is kan je niet verwachten dat het weer super draait in 1 keer.

Ben jij toevallig santacruz?
+5/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Flauw verweer sosa@. Guti liet vandaag zien waarom Bommel hem zo weinig speeltijd gaf dit seizoen. Bij de 1-0 zat ie te hannessen met de bal zonder overtuiging. In de omschakeling bij balverlies liep ie continu verloren rond en wist maar niet de juiste positie te vinden, kijk het maar eens na als je tijd hebt. PSV speelt met 2 controleurs, Guti is dat gewoon niet, en de door jou hier afgezeken Hendrix kan dat juist heel goed, dat kon je ook meteen zien toen hij inviel. Ik denk serieus dat Guti nog echt stappen zal moeten maken wil hij volgend jaar veel gaan spelen met deze speelwijze.Hij is geen slechte voetballer maar komt tekort voor die positie momenteel.
+3/-2

 
1 jaar geleden
Ik snap dat je altijd op mij wil bashen omdat ik het anders zie dan jou. Ik ben blij dat jou visie een 2e plek op heeft geleverd. Het constant falende blok in balbezit heeft ons de das ongedaan. Tikkie terug en tikkie breed yippie wat voegen die veel toe in balbezit.

Wat deed Rosario bij de 1-0 nederlaag tegen AZ??


Makkelijk om iemand zonder ritme (guti) een goal in de schoenen t schuiven terwijl de fout bij schwaab en dumfries lag.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Waar haal je vandaan @sosa dat ik 'altijd' op jou wil 'bashen'? Ter info: ik ben niet 2x in korte tijd geschorst en ben niet met reacties zoals bv "bemoei je er niet mee" en "schoothondje" gekomen. Dit is een forum waar op iedere een post een reactie kan komen, dus dat moet je toch maar accepteren als je aan een forum deelneemt ben ik bang. En ja, onze meningen zijn totaal verschillend. Ik ben van mening dat jij je mening zelden onderbouwt en goed beargumenteert. Je hebt zelfs een aantal weken geleden direct na een wedstrijd daarover een mening gegeven waarvan je toen slechts de laatste 10 minuten had gezien. Dat mag natuurlijk, no problemo, ik vind dat vreemd. Mbt. Rosario, dat was een uiterst zwakke actie van hem uit bij AZ, 100% mee eens. En hij speelt zeer matig sinds de winterstop, net als een aantal anderen. Als controleur is Hendrix beter dan Rosario en ik persoonlijk had daarom hem nooit naar de bank verwezen de laatste tijd. Sterker nog, dan was Guti evt. beter uit de verf gekomen als hij gespeeld had omdat hij dan als controleur wellicht minder werk had hoeven te verrichten. En dat is beneden de maat, wat gisteren goed zichtbaar was. Malen staat itt. Guti er meestal wel als hij invalt, dus dat is eigenlijk geen excuus voor Guti. Als laatste, als je 98 doelpunten maakt en slechts 26 tegen krijgt en 83 punten behaalt, kun je moeilijk zeggen dat het systeem niet werkt. Ajax was simpelweg 3 punten beter. Vooral op individueel niveau is het misgegaan, de vormcrisis van Lozano, Rosario, Dumfries, Zoet en eigenlijk ook Bergwijn hebben ons wellicht het kampioenschap gekost.
+1/-3

 
1 jaar geleden
Ben ik het mee eens. Perreiro is de enige speler die van buiten de 16 een bal fatsoenlijk op doel kan schieten, heeft scorend vermogen en heeft het vermogen om spelers vrij voor de goal te zetten. Dat is het type speler dat we de tweede seizoenshelft hebben gemist. Het blijft voor mij een raadsel dat spelers als Perreiro en Zinchenko bij ons zijn mislukt. Aan de voetballende capaciteiten ligt het niet. De middenvelders Hendrix Rigo Rosario Ihattaren en Sadilek zijn dit seizoen goed voor 3 goals, Perreiro in zijn eentje 10 in een half seizoen. De goals die je mist hadden dus best doorslaggevend kunnen zijn.
+3/-1

 
1 jaar geleden
Beste remmie, hebben die spelers echt totaal 3 goals gemaakt in de eredivisie?? Ik dacht misschien max 2.
+3/-0

 
1 jaar geleden
sosa , remmie heeft gelijk . Pereiro heeft 10 doelpunten gemaakt waaronder 3 strafschoppen.
Hendrix heeft 1 x, 1-9 Willem II. Rigo 1 x, Fortuna 18-8 en Sadilek 1 x, 22-12 AZ .
+2/-0

 
1 jaar geleden
Eens, heb het nagezocht dank voor reactie!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Zo kijkend naar de datums heeft ons middenveld na de winterstop dus helemaal niet meer gescoord. Dat vind ik wel heel erg zorgelijk.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Jaweeeeeel, remmie , Wat dacht u van Pereiro. Guti 15-9 Ado , 6-10 VVV, 21-10 Emmen en Gakpo 3-2 Fortuna ? Verdediging , Viergever , Dumfries 2x en Angelino en Schwaab.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Beste Remmie, Wanneer Rosario de penalties mag nemen en vrije trappen mag schieten haalt hij ook de 10. Denk niet dat Gaston meer dan 4 veldgoals heeft gemaakt dit jaar.
+2/-3

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Beste Nuenen, gaan we nu de voetbalkwaliteiten en traptechniek van pereiro vergelijken met die van Rosario??
+3/-0

1 jaar geleden
Jammer dat Tadic er nog twee heeft gemaakt vandaag, en De Jong niet gescoort heeft,
Nu zijn ze samen topscorders met 28 doelpunten.
+2/-1

1 jaar geleden
De cijfers zijn goed qua punten, doelpunten voor en tegen, en toch hebben we onszelf enorm tekort gedaan (en hadden wij niet de nodige hulp die andere wel kregen). Dat zegt ook voldoende over de kwaliteit van de selectie, waar het dus echt wel goed mee zit. Het wil enkel maar niet lukken om verzorgd voetbal te spelen. Kijkend naar de toekomst is er voldoende talent en blijf ik al het vertrouwen houden in de scouting van PSV met de beschikbare middelen. Van Bommel is ook weer een jaar wijzer, dat gaan we op het veld terug zien (ook in de beker!!!). Hopelijk hebben we een beschermde status in de voorronde CL, want onze Europese resultaten zijn de laatste jaren ook niet om over naar huis te schrijven. Volgend jaar nieuwe kansen en met de juiste aankopen zijn we gewoon weer titelkandidaat. Fijne zomerstop!!
+5/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
Aardige wedstrijd voor de afsluiting van het seizoen. Overigens wel duidelijk waarom v Bommel Guti en Pereiro vaak op de bank hield . Ze hebben weinig toegevoegd . Pereiro enkele mooie doelpunten maar veel te weinig voor iemand met zo'n schot in zijn benen. Guti zal wel vertrekken, zonder Lozano zal hij hier wegkwijnen. Volgens mij heeft hij wel een goed inzicht .Als je ziet dat hij op het juiste moment een goede pass geeft maar op het andere moment zit te slapen en de bal lullig van zijn voet laat wegkapen.Zou mooi zijn als hij zou blijven en volgend seizoen zijn kwaliteiten gaat tonen. Al met al toch een mooi seizoen gezien zeker de eerste helft , helaas de 2e plek.Supporters hebben zich voorbeeldig gedragen zoals altijd . Dat is PSV. Bedankt.
+2/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Die 2e plek hebben we te danken aan de heren Higler & Makkelie. Anders waren we ondanks heel slechte 2e comp. helft gewoon weer kampioen!
+1/-2

 
1 jaar geleden
Je kan niet verwachten dat spelers die een jaar of half jaar op de bank zitten opeens een geweldige wedstrijd gaan spelen. Bovendien zit is het probleem van PSV van structurele aard. Andere poppetjes neerzetten gaat het voetbal niet meteen beter maken. MvB mag komende zomer aan een beter speelplan gaan werken.
+2/-0

 
1 jaar geleden
@ de kenner. Waarom heeft Donyell dat wel dan ? Een paar wedstrijden geleden toen hij inviel en een doelpunt maakte tijdens het interview achteraf 'Als je in moet vallen betekent dit dat je iets extra's toe moet voegen´ , dat heb ik gedaan. Dat is mentaliteit en dat had hij steeds toen hij inviel de wedstrijd veranderde.Ik zou niet weten welke structuur v Bommel moet volgen . Mij is wel opgevallen dat voor de winterstop de bal sneller rond ging , er zat tempo in . na de winterstop was het spel heel traag . De bal ging vaker breed en achterwaarts , Cocu stijl ,terwijl er geen snelheid in het spel zat . De tegenstander heeft zich meer aan ons aangepast klonk het . Nee , de tegenstander kreeg voldoende tijd om zich te hergroeperen. v Bommel heeft lang aan het zelfde elftal vastgehouden , logisch het liep uitstekend . Toen hij zag dat het niet meer liep is hij gaan wisselen , poppetjes vervangen maar het hielp niet zelfs Luuk op 10 zetten. Goede zet de tegenstander concentreerde zich altijd op Luuk . Goed geprobeerd maar nul effect. Maar er zijn ook de nodige ballen verprutst , moeten we ook niet vergeten Steven is een goede speler maar heeft vaak oogkleppen op gehad . Hij had er in zijn doen zeker 10 meer in moeten schieten. Hirving ook zo ging vaak voor eigen succes . Utrecht , Ajax , Emmen en Feyenoord hebben we ons tekort gedaan , helaas . Volgend seizoen beter .
+2/-0

 
1 jaar geleden
Mijn complimenten @romaba, perfecte uiteenzetting van dit seizoen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
De door jou continu zo liefkozend genoemde ‘Bommel’ is hier verantwoordelijk voor!
+2/-0

 
1 jaar geleden
@Tony ondanks de kritiek op schijtbakkenvoetbal vorig jaar en Rostov ? We hadden toen ook een slechte periode daar zijn we naderhand goed uitgekomen met Cocu. Ik vond ons dit seizoen voor de winterstop beter , sneller de bal rond . Na de winterstop vaker tikkie terug of tikkie breed. Isimat en Buma waren daar ook heel sterk in onder Cocu. Dat bedoel ik. Maar ik heb genoten onder Cocu , absoluut , 3x kampioen wat wil je nog meer. Maar je mag toch wel kritisch zijn en als je dan gaat vergelijken is de kritiek op v Bommel niet helemaal terecht .Ajax is de terechte kampioen maar daar hebben ze veel hulp bij gekregen , zeer veel hulp.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Zolang wij het nog presteren om slechts 2x een uitwedstrijd te winnen na de winter wil ik me niet verschuilen achter Zeist en haar welpjes en hulpmiddelen
+3/-0

 
1 jaar geleden
Beste Tony, PSV heeft na de winterstop gefaald en dat komt puur en alleen door het feit dat mvb vast hield aan een falend blok op het middenveld. Geen enkel bal vooruit die op maat was,0,0 spel versnellingen vanaf dat middenveld. Mvb mist een plan b,plan c.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Nee , uiteraard Tony dat gaan we ook niet doen maar als je kritisch wilt zijn moet je wel alles meenemen oa ook het uitvallen van Lozano op een kritisch punt. Ondanks dat we , en daar heb je gelijk in maar 2 x gewonnen hebben is het verschil maar 3 punten en het doelsaldo met onze o zo geweldige concurrent.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Natuurlijk @tony, wie anders?
+1/-2

 
1 jaar geleden
Het verbaast me dat je vaak een mening over van alles en nog wat hebt maar in deze niet of deze niet geeft vooralsnog. Iets hierboven zie ik je ook schrijven dat jij Hendrix er nooit afgehaald had maar Rosario. Ik vind je zeer uitgesproken vertrouwen in van Bommel daarom zeer apart. Het siert je wel trouwens en ik hoop van ganser harte dat ik je over 12m mag complimenteren hierover. Zoals je weet heb ik echter zeer ernstige twijfels daarover!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Niemand is perfect, ook Bommel maakt fouten. Neemt niet weg dat ik vind dat hij goed gepresteerd heeft als beginnende trainer. Je kunt discussiëren over het feit of de speelwijze aangepast had moeten worden of niet. Vraag is of we dan wel kampioen waren geworden, das in de sterren kijken. Bommel koos echter door te gaan op de ingeslagen weg, wat ik persoonlijk de juiste keuze vind. Mutaties op het middenveld brachten ook niet veel soelaas helaas. Er waren meerdere spelers hopeloos uit vorm, tis niet anders. En Ajax haalde helaas nog meer punten dan 83. Er zullen wel mutaties plaatsvinden in de selectie voor volgend seizoen, eens kijken hoe we er over een jaar voor staan, hopelijk met een prijs en goede resultaten.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Duidelijk. Inzake goed gepresteerd: hopelijk is het dit keer anders maar vaak zie je bij beginnend trainers gedurende het 1e seizoen bepaalde (sterke) trends ontstaan in het aantal gewonnen punten per wedstrijd. Zowel bij van Bronckhorst en Cocu was daarvan duidelijk sprake. Ik mag hopen dat er intern bekend is dat we een mega probleem in onze selectie hebben: gebrek aan creativiteit en scorend vermogen. Ik vond de analyse van van Hooydonk wat dat betreft duidelijk. John de Jong kan aan de bak. Met de huidige middenvelders en een mogelijk vertrek van de 3 voorin heeft de Jong een probleem op te lossen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Helaas vergeet hij het te vermelden best het controlerende blok op het middenveld 0,0 toevoegt in balbezit en daardoor alles breed en of terug gaat waardoor de tegenstander genoeg tijd.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Interessant zou zijn om gedetailleerde informatie te zien over welke PSV’ers na de winter waar balbezit hadden. Ik heb namelijk een sterk vermoeden dat de ‘defensieve 4’ na de winter veel vaker het eerste aanspeelpunt waren dan voor de winter. Mijn gevoel zegt dat de opkomende backs heel goed werden uitgeschakeld waardoor er meer en meer achteloos heen en weer getikt werd. Ik lees hier heel vaak negatieve dingen over Cocu maar persoonlijk voelde ik me een jaar geleden veel prettiger over PSV dan deze dagen. Ik erger me kapot aan het voetbal maar erger nog, ik kan van Bommel steeds minder volgen waar hij heen wil.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
@ Remoba. Je kan niet de ene speler met de andere vergelijken. Daarentegen heeft Malen veel regelmatiger mogen invallen. Is Malen ook nog een aanvaller. Voor een middenvelder is dit veel lastiger. Als Guti en Pereiro in het veld staan verwacht namelijk iedereen dat zij het spel gaan maken/dicteren. Dat is niet het geval bij een aanvaller.

Dat het de eerste helft van het seizoen er goed uitzag, had meer te maken met onvermogen van veel teams in de eredivisie om een gedegen strijdplan te hebben. Iedereen weet, tenminste dat weet ik al jaren dat als je de ruimtes klein houdt psv het verdomd lastig heeft. Dit jaar bleek meer dan eerdere jaren dat we volledig afhankelijk zijn van de creativiteit van de spelers die aan de zijkanten spelen (lozano, bergwijn, dumfries en angelino). Tegenstanders hebben zich hierop ingesteld. Met als gevolg dat spelers als Hendriks, Rosario, Sadilek, Viergever en Schwaab meer dan je zou willen aan de bal waren. Je begrijpt toch wel dat als deze mannen het spel moeten maken, met hun handelingssnelheid en gebrek aan inzicht... pffff laat ik daar maar niet over beginnen. iig niet het niveau dat psv moet nastreven.

Tactisch zat het team van Cocu toch stukken beter in elkaar. Cocu presteerde het om met minder materiaal, het maximale uit de groep te halen. (want ja zeker MVB heeft nu betere spelers dan Cocu vorig jaar had). M.i. had MvB toen het niet liep, niet de spelers moeten vervangen, maar bij zichzelf na moeten gaan waarom het niet loopt. Het is heel makkelijk om b.v. Perreiro te wisselen. Ramselaar te negeren. Guti te wijzen op hetgeen hij niet kan. Maar een goede trainer gaat na waarom een speler niet functioneert en kijkt of er mogelijkheden binnen zijn team zijn om dit te verbeteren. In de wedstrijden dat perreiro speelt, zet de tegenstander naast lozano en bergwijn ook perreiro vast. Dit doen ze niet voor niks!

De bal rondspelen doe je als team met een doel. bv Lozano of bergwijn 1 tegen 1 zien te krijgen met een back. Maar als je de bal zo traag rond speelt creëer je die 1 tegen 1 situaties niet. En dan lijkt het dat Lozano, Perreiro of Bergwijn kut spelen. Alleen feitelijk speelt alles en iedereen die achter hun staan gewoon kut. Een voorbeeld om het te verduidelijken. Het nederlands elftal is jaren achter elkaar kut. De opbouw verliep veelal via strootman en wijnaldum heel stroperig. Op dat moment was er ook veel kritiek op Depay. Er komt een nieuwe speler Frenkie de Jong. En de boel begint te lopen. Tactiek niet gewijzigd, maar 1 speler die ervoor kan zorgen dat de opbouw veel soepeler verloopt. Heb je zo'n speler die de opbouw kan verbeteren opstellen dan, maar heb je die niet dan zal je toch moeten bedenken hoe je anders kan gaan spelen, zodat je betere spelers weer in hun kracht kunnen komen.

Even serieus Luuk op 10 zetten noem je een goede zet. Luuk is een aardige gozer en een redelijke speler voor de eredivisie. Zijn techniek is matig. Desondanks weet hij aardig wat goals te maken met zijn kop. Hem op de nummer 10 positie maken geeft aan dat de trainer absoluut geen idee heeft wat er mis is met zijn team. Door Luuk op die positie te zetten heeft hij m.i. het team meer kwaad gedaan dan goeds. Luuk moet lekker in de 16 staan waar hij op zijn sterk is. Het zou voor de ontwikkeling van psv als team overigens niet verkeerd zijn als Luuk ergens anders gaat voetballen. Begrijp me niet verkeerd. Die jongen heeft het echt goed gedaan gezien zijn kwaliteiten, maar door zijn aanwezigheid is psv veel te veel geneigd om hem te zoeken met lange ballen of hoge voorzetten. Het spelen van Lange ballen of hoge voorzetten zou m.i. een extra optie moeten zijn ipv het hoofd recept. Dus volgend jaar Lammers, Romero of Malen in de spits. Een nieuwe CV met opbouwende kwaliteiten en een nieuwe CM of alsnog een Guti of Mauro Junior de kans geven.


Ik kan hier nog jaren over verder gaan.
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
@de kenner . Guti en Pereiro zullen nooit het spel kunnen maken en niemand verwacht dat ook .Bovendien is het goedkoop om nu te zeggen dat PSV de eerste seizoenhelft goed speelde omdat veel teams te maken hadden met onvermogen. Mijn inziens is na de winterstop de fut verdwenen , het spel te traag en te stroperig . Je kunt v Bommel verwijten dat hij niet in staat is geweest het tij te keren. Misschien zijn de wedstrijden in de CL te veel geweest voor enkele jonge spelers. Als je de oorzaak weet kun je het ook oplossen.

Ruimtes waren er voldoende vooral rechts voor ontstaat altijd ruimte , diverse seizoenen is dat al zo maar de kleine ruimtes werden ook opgezocht vooral door Steven. Hoe vaak zocht hij de tegenstander niet op soms wel 2 a 3 verdedigers om op een knullige manier de bal in te leveren. Hij en ook Hirving waren duidelijk met zichzelf bezig , zichzelf profileren. Jammer , ze hebben veel kansen gemist. De enige die een dikke voldoende heeft voorin is Luuk.

In mijn ogen had Cocu beter materiaal. Wat dacht u van kanjer v Ginkel ? Als iemand een goede spelverdeler was , dan hij wel en een behoorlijk schot van afstand wat Pereiro en Guti ook hebben maar niet laten zien en wat dacht u van Santiago? altijd dreigend ruimtes creëren en uitstekende voorzet . De Zwakke schakel was Isimat.
U heeft het over Ramselaar . Wat heeft die laten zien dan ? helaas niet geschikt voor het eerste elftal zelfs in de KKD matig, in mijn ogen minder dan Hendrix. Frenkie de Jong creëert zelf ruimte , dat doet hij dmv van achteren op te komen en naar voren door te stomen en vrije mensen zelf te zoeken, hij is erg balvast dat moet je wel zijn dat is niet voor iedereen weggelegd.

Luuk op 10 zetten vond ik een goede zet in die zin Mark ging iets proberen , Luuk werd te vaak afgeschermd , ingesloten en vastgehouden het was ook geen succes . Mark wist ook niet wat er mis was . Hij zei zelf ook wel eens op de persconferentie dat de trainingen hartstikke goed verliepen en iedereen zich volledig inzette .

Idd , we kunnen hier nog lang over doorgaan , wij zijn ook misschien te kritisch . De ene roept hij wisselt te weinig , de andere vond dat hij maar bleef wisselen zonder zich af te vragen waarom . Deze vind dat die speler erin moet en de andere noemt weer iemand anders. Teken dat we meer hadden verwacht van dit seizoen en dat het in onze ogen niet goed liep.
Onder Cocu was het ook niet goed ondanks hij 3x met de kampioensschaal omhoog stond . Ga maar eens googlen. Al met al kijk ik toch terug op een mooi seizoen en hoop dat we het volgend seizoen beter doen . Het is even afwachten totdat je weet hoe het elftal er uit gaat zien.
+1/-0

1 jaar geleden
Exemplarisch voor de 2e seizoenshelft. Veel spelers zijn gewoon een slag minder sinds de winterstop. Heel veel verkeerde keuzes, loopacties voor niets.. In de wedstrijd tegen AZ maar ook tegen Heracles zie je gewoon dat men gewend blijft om in een soort trainingstempo elkaar in te spelen, door te lopen, enz. Ik zie maar heel weinig voetbalintelligentie terug. Ik zie Dumfries en Bergwijn zich heel knullig vastlopen en Rosario maakt zo vaak de verkeerde keuze en ziet de ruimte gewoonweg niet.

De prestaties in de CL neem ik het team/trainer niet kwalijk, wel de pot tegen RKC en in de competitie vele wedstrijden waarin we de absolute drive hadden om te winnen en veel goals te maken.

Het wordt tijd voor een ander speltype en doorselecteren is noodzakelijk. Helaas zijn veel jongens er door de 2e seizoenshelft niet beter geworden maar eerder slechter, waardoor qua transfers het wel eens tegen zou kunnen vallen. Ik ken best leven met het missen van de titel, maar er zijn veel momenten geweest die je mijlenver van te voren ziet aankomen en had kunnen voorkomen.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Dat was idd een niet zo'n beste actie van Bommel mbt. RKC. Maar laten we eerlijk zijn, de spelers lieten het gigantisch afweten en waren intens slordig, en hadden normaliter deze pot gewoon moeten winnen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Normaal gesproken kijk ik een wedstrijd nog eens helemaal terug . Tegen RKC heb ik dat niet gedaan om de doodeenvoudige reden dat mij de KNVB beker helemaal niets interesseert. Ik vind dat we voor de CL moeten gaan en niets minder. De zilveren eikel is in mijn ogen een Nep prijs net zoals de JC schaal. Maar mag ik concluderen dat onze spelers op de Bank niet goed genoeg zijn om RKC te verslaan wat Twente wel lukt , een club uit de KKD . Opstelling PSV: Room; Abels, Sainsbury, Isimat-Mirin, Behich; Rigo, Gutiérrez, Ramselaar; Mauro Júnior, Gakpo, Verreth.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Spelers zijn wel goed genoeg, alleen als je nooit samen speelt. Wordt het wel een beetje lastig.
+1/-1

site-admin 1 jaar geleden
Kampioenen :psv
+1/-0