Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenRood gekleurd PSV na enorme wanvertoning onderuit in Utrecht


Tijdstip
19 oktober 2019
Stadion
Stadion Galgenwaard
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 2


Rood gekleurd PSV na enorme wanvertoning onderuit in Utrecht; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Rood gekleurd PSV na enorme wanvertoning onderuit in Utrecht

PSV heeft zichzelf zaterdag een heel slechte dienst bewezen. Op bezoek bij FC Utrecht werd na een zeer zwakke wedstrijd met 3-0 verloren. Door directe rode kaarten van Nick Viergever en Jorrit Hendrix eindigde PSV het duel bovendien met negen man.

Ondanks dat PSV na enkele seconden een mogelijkheid kreeg via Donyell Malen had het veel moeite om door de Utrechtse muur heen te breken. FC Utrecht had het middenveld flink versterkt en omdat PSV in een veel te laag tempo speelde, kwamen er nauwelijks kansen. Omdat de thuisploeg echter met maar één aanvaller speelde, hoefde Jeroen Zoet in de eerste helft ook nauwelijks in actie te komen.

Het mooiste moment voor rust gebeurde in de 24ste minuut toen de supporters van FC Utrecht met een massaal applaus een zichtbaar geëmotioneerde Mohamed Ihattaren een hart onder de riem staken. Omdat er verder op het veld nauwelijks nog iets gebeurde, zochten beide ploegen met een 0-0 stand halverwege de kleedkamers weer op konden zoeken.

In de tweede helft werd PSV wel al snel gevaarlijk, al was het met het nodige geluk. Een voorzet van Malen werd door iedereen gemist en met veel moeite wist doelman Paes te voorkomen dat de bal in het doel ging. Ruim een minuut later was het aan de andere kant plotseling raak. Timo Baumgartl liet zich makkelijk aftroeven door Van de Streek en het schot van de middenvelder werd vervolgens door Nick Viergever van richting veranderd, waardoor Jeroen Zoet kansloos was.

PSV leek door die achterstand wakker geschud te worden, want het tempo werd direct opgevoerd en dat zorgde direct voor veel gevaar voor het doel van Utrecht. Die fase duurde echter maar ruim tien minuten, waarna vooral FC Utrecht weer gevaarlijk werd.

Halverwege de tweede helft moest PSV opnieuw een bitte pil slikken. Nick Viergever kreeg in eerste instantie geel na een harde overtreding op Ramselaar. Na tussenkomst van de VAR werd dat echter omgezet in een rode kaart. Ruim vijf minuten later moest om diezelfde reden ook Jorrit Hendrix van het veld en moest PSV met negen man verder.

Enkele minuten later schreeuwde FC Utrecht bovendien ook om een derde rode kaart toen Denzel Dumfries met al geel op zak hands maakte, maar scheidsrechter Makkelie gaf alleen een vrije trap. Niet veel later kreeg PSV de deksel op de neus nadat Zoet zich niet voor het eerst dit seizoen flink verkeek op een afstandsschot en Maher daarmee voor de 2-0 zorgde.

Utrecht speelde het duel in de resterende minuten eenvoudig uit met het flinke overtal op het veld en maakte in blessuretijd ook nog de 3-0. Het zorgde er voor dat de ploeg van Mark van Bommel met het schaamrood op de kaken van het veld stapte.


[video] Een frustrerende avond in Utrecht


Pablo Rosario: 'In de tweede helft was het gedaan na die eerste rode kaart'

In gesprek met Fox Sports gaf Pablo Rosario aan dat de rode kaart van Nick Viergever het kantelpunt in de wedstrijd was. "In de eerste hielden we het nog goed dicht, maar in de tweede helft was het gedaan na die eerste rode kaart", aldus Rosario. "Hij kwam iets te laat, maar ging voor de bal. Dan vind ik het zuur. Kort daarna krijg je weer een rode kaart en speel je vooral tegen jezelf."

PSV wist aanvallend nauwelijks gevaarlijk te worden. "Zij verdedigden heel compact en kwamen er af en toe gevaarlijk uit. Wij creëerden alleen niet heel veel", zo gaf hij aan. "Kort in de tweede helft geven wij die 1-0 weg. Daarna werden we wakker en creëerden we kansen. Het was alleen net niet, maar dan krijgen we die rode kaart."

Volgens Rosario was de rode kaart voor Viergever voor zijn gevoel te zwaar. "Hoe ik het heb beleefd ging hij vol voor de bal, maar was hij te laat", zei hij daarover. "Ik zag dat hij voor de bal ging. We gingen daarna door met een man minder, maar kort daarna heb je weer een moment waar ze een rode kaart geven. Wij ervaren het op het veld anders, maar wij gaan die beelden ook bekijken."


[video] Complete afgang PSV: 'Maar ze moeten niet in paniek raken'


Denzel Dumfries: 'We hebben als collectief gefaald'

Denzel Dumfries gaf in gesprek met Fox Sports aan dat het heel slecht was van de kant van PSV. "We waren heel slordig aan de bal. Door kleine momentjes kwamen zij in de wedstrijd. Het was gewoon niet goed als collectief", aldus Dumfries. "Ze hielden het goed dicht en wij kwamen er moeizaam doorheen. Je gaat dan met 0-0 de rust in, maar dan kom je 1-0 achter en krijg je twee rode kaarten. Dat is zuur."

Aanvallend werd PSV amper gevaarlijk, maar Dumfries wilde niet de schuld bij de aanvallers leggen. "Wij moeten de spelers voorin in stelling brengen en dat hebben we onvoldoende gedaan", zo gaf hij aan. "We hebben als collectief gefaald zonder spelers aan te wijzen. We hebben het als collectief niet goed gedaan vandaag."

Dumfries had zelf ook nog met een tweede gele kaart van het veld gestuurd kunnen worden vanwege een handsbal. "Ik kon daar niets anders doen. Ik dacht dat ik hem met mijn schouder raakte", zei hij daarover. "Als het hands is, is het hands. Hij had hem daar kunnen geven. Bij die eerste wilde ik mijn gezicht beschermen."

Na de wedstrijd had Dumfries een pittige woordenwisseling met FC Utrecht-trainer John van den Brom. De verdediger wilde daar niet al te diep op ingaan. "Hij weet wat hij daar heeft gedaan. Hij heeft zijn excuses daarvoor aangeboden en voor mij is het daarmee klaar", aldus Dumfries. "Ik hoef niet te zeggen wat er gebeurd is. Wij weten het allebei. Hij heeft zijn excuses aangeboden. Prima."


Mark van Bommel: 'Ik neem ze die rode kaarten wel kwalijk'

Mark van Bommel gaf in gesprek met Fox Sports aan dat hij niet woedend was na het duel in Utrecht. "Er was eigenlijk niets aan de hand. Uit een ingooi maken zij de 1-0 en rondom die 1-0 hadden wij een fase waarin wij de goal konden maken", aldus Van Bommel. "Je geeft daarna de wedstrijd weg. Je moet in de wedstrijd blijven, maar we krijgen twee domme rode kaarten. Dan wordt het heel moeilijk."

Gevraagd werd aan de trainer of hij de twee rode kaarten alleen dom vond. "Ik heb het zelf niet goed gezien, maar als de scheidsrechter zo snel en zo duidelijk een rode kaart trekt...", zo gaf hij aan. "Dom is misschien niet het juiste woord, maar als je met 1-0 achter staat, mag je geen rode kaart krijgen. Hoe je ze dan niet krijgt, maakt niet uit, maar je mag ze niet krijgen. Ik neem het ze wel kwalijk. Het zijn twee ervaren jongens. Maar ze pakken natuurlijk niet expres een rode kaart."

Van Bommel vond niet dat het duel beslist was na de twee rode kaarten. "Met tien man hebben we druk gezet en dat deden we met negen man ook nog. We konden met fases de bal veroveren. Ik kan wat dat betreft de jongens niets verwijten. Ze hebben gevochten tot het einde", zei hij daarover.


[video] Eerbetoon supporters FC Utrecht aan Mohamed Ihattaren'


Steven Bergwijn: 'We verliezen niet voor de lol en dat heb ik duidelijk gemaakt'

In gesprek met Fox Sports gaf Steven Bergwijn aan een klote gevoel over gehouden te hebben aan de wedstrijd tegen Utrecht. "We hebben als team gefaald", aldus Bergwijn. "Er was eigenlijk niet veel aan de hand, maar zij komen dan 1-0 voor. Je moet dan in de wedstrijd blijven. Een rode kaart kan natuurlijk gebeuren, maar die tweede rode kaart... Iedereen maakt fouten en ik ga iemand niet zijn fouten blaimen. We spreken elkaar hier wel op aan, maar dat blijft in de kleedkamer."

Na het duel kreeg de aanvaller het aan de stok met enkele supporters in het uitvak. "Er was niet veel aan de hand. Een beetje emotie over en weer", zo gaf hij aan. "Ik snap ze natuurlijk, maar we verliezen niet voor de lol en dat heb ik duidelijk gemaakt. We moeten bij elkaar blijven. We zijn één team en één club. We moeten voor elkaar strijden. Wij voor hun en zij voor ons. Dat heb ik verteld. Er is niks speciaals geroepen. Ik heb het gewoon duidelijk gemaakt en daarna is het klaar. Zij mogen zeggen wat ze willen, maar als ik iets vind, zeg ik het ook. Daarna moet het klaar zijn en dat is het voor mij ook."


Karakteristieken

Uitslag: 3-0 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Van de Streek ('49)
Goal
2-0 Maher ('82)
Goal
3-0 Klaiber ('90)
Scheidsrechter
Makkelie
Toeschouwers
22.632 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Nick Viergever ('68)
Kaart
PSV: Denzel Dumfries ('69)
Kaart
PSV: Jorrit Hendrix ('75)

Opstelling PSV

Steven BergwijnDonyell MalenRitsu Doan


Jorrit HendrixMohamed IhattarenPablo Rosario


Michal SadílekNick ViergeverTimo BaumgartlDenzel Dumfries


Jeroen Zoet

Wissels:

'72 Cody Gakpo voor Ritsu Doan
'78 Konstantinos Mitroglou voor Mohamed Ihattaren
'86 Érick Gutiérrez voor Pablo Rosario


Opstelling FC Utrecht

Kerk


Van de StreekRamselaarVan OvereemGustafsonMaher


Van de MaarelHoogmaJanssenKlaiber


Paes

Wissels:

'76 Emanuelson voor Ramselaar
'80 Troupee voor Van Overeem


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 4 2-1 (0-0)
 3 0-0 (0-0)
 3 3-1 (1-0)
 2 0-2 (0-0)
 2 0-2 (0-0)
 2 0-2 (0-0)
 2 1-2 (0-0)
 2 2-1 (1-0)
 2 0-2 (0-0)
10  2 0-2 (0-0)
11  2 0-1 (0-0)
12  2 1-2 (0-0)
13  2 1-3 (0-0)
14  2 0-1 (0-0)
15  2 0-2 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 2.71. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Niemand (39 -> 5,0)
2. Mohamed Ihattaren (22 -> 4,0)
3. Denzel Dumfries (10 -> 3,0)
4. Ritsu Doan (7 -> 2,0)
5. Donyell Malen (6 -> 0,5)
5. Steven Bergwijn (6 -> 0,5)
7. Jeroen Zoet (5 -> 0,0)
8. Toni Lato (3 -> 0,0)
8. Nick Viergever (3 -> 0,0)
8. Jorrit Hendrix (3 -> 0,0)
8. Konstantinos Mitroglou (3 -> 0,0)
8. Robbin Ruiter (3 -> 0,0)
13. Bruma (2 -> 0,0)
13. Michal Sadílek (2 -> 0,0)
13. Mike van de Meulenhof (2 -> 0,0)
16. Sam Lammers (1 -> 0,0)
16. Érick Gutiérrez (1 -> 0,0)
16. Cody Gakpo (1 -> 0,0)
19. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
19. Timo Baumgartl (0 -> 0,0)
19. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
19. Lars Unnerstall (0 -> 0,0)
19. Joël Piroe (0 -> 0,0)
19. Ibrahim Afellay (0 -> 0,0)
19. Pablo Rosario (0 -> 0,0)
19. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
19. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
19. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
19. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
19. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
19. Jordan Teze (0 -> 0,0)
19. Amar Catic (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
FC Utrecht, LASK Linz en AZ. Mooie potjes de komende week.
+3/-2

4 jaar geleden
Schitterend gebaar Utrecht Fans . Oproep Mo te steunen in de 24e minuut . Tof . Ook dat is voetbal.
+8/-0

4 jaar geleden
Na deze 5 wedstrijden weten we als psv mee blijft doen om evt Kampioen te worden ,veder in Europa lijkt me geen probleem.Fans Urecht zal heel mooi zijn als ze het doen...
+1/-0

 
4 jaar geleden
Nou, bij de eerste van die vijf zakken we al gigantisch door de ondergrens. Hopelijk tegen AZ winst, anders is het seizoen in 8 dagen verloren.
+1/-0

4 jaar geleden
Ik verwacht eigenlijk een eenvoudige zege, Uhm, gebaseerd op wat? Weet ik niet, maar goed gevoel bij, ik zeg 1-3! Bij rust 0-2 voor, ba rust vlug 0-3.... daarna nog eentje tegen via Ramselaar, maar daar blijft het bij, kump goud👍
+2/-0

 
4 jaar geleden
Als Utrecht aan gaat vallen, en PSV daar onderuit kan voetballen en kan gaan counteren dan ga je zeker gelijk krijgen tav de zege. Laten we het hopen.
+1/-2

reactie verwijderd

4 jaar geleden
Weer de toss verloren, is elke keer bij die Makkelie.
+2/-2

 
4 jaar geleden
We staan nu 1-0 achter, dat is pas een echt probleem.
Ik moet er niet aan denken dat Ajax met veel geluk toch heeft gewonnen en wij vandaag al punten verliezen.
+2/-0

4 jaar geleden
Stomme, stomme actie van Jorrit. Die kost ons de wedstrijd.
+3/-1

 
4 jaar geleden
Het positieve is dat Jorrit er i.i.g. de volgende wedstrijd niet bij is.
Afellay/Thomas/Gutierez s.v.p. naast Rosario.
+4/-5

 
4 jaar geleden
Die 8 miljoen krijgen nooit meer voor hem...
+3/-5

 
4 jaar geleden
In de Italiaanse competitie hebben ze graag houthakkers. In de 2e Bundesliga en de onderste regionen van de 1e bundesliga kunnen ze wel iets met spelers met paardenlongen.
Zeg nooit nooit in deze verziekte transfermarkt.
+1/-4

 
Wakkur2019 (geschorst)
4 jaar geleden
Lompe voetballer is het. Continu kaarten
+2/-4

4 jaar geleden
Lekkere middelmaat Viergever en Hendrix. Stomme gasten maar eigenlijk laat de hele ploeg het afweten. Kampioen worden we toch niet.
+3/-5

 
4 jaar geleden
Afellay, Gutierez en Thomas beschikbaar hebben en Hendrikx en Rosario samen opstellen.
Daarnaast nog eens Sadilek die er kan voetballen maar linksback staat. :-(
+1/-4

 
4 jaar geleden
Je hebt een topkeeper nodig of een keeper die zich nog wel ontwikkeld om mee te doen om de prijzen. Zoet staat al jaren stil en scoort altijd een zesje, maar hij wint geen wedstrijden voor ons.
+1/-5

4 jaar geleden (gewijzigd)
Afstraffing voor van Bommels koppigheid. Weer kiezen voor Hendrix, die niks toevoegde. Weer kiezen voor Sadilek, die weer echt alles fout deed. Gênant gewoon. En altijd maar die middelmatige Zoet handhaven. Hoe goed het spel ook bij vlagen was, je vraagt er gewoon om als je zoveel zwakke spelers de hand boven het hoofd houdt. En wat zit ie toch elke uren te vergaderen en te puzzelen met die Dirkx op de bank? Grijp gewoon eens harder in, meteen in de rust had Guti allang erbij gemoeten. Je ziet toch dat het middenveld weer niet loopt. Waarom moet ik trouwens na zo'n wedstrijd zo'n studio vol juichende mongooltjes zien?
+1/-6

 
4 jaar geleden
Dat laatste zinnetje raakt de spijker op z'n kop. Wat een volk in die studio inderdaad. En wat een commentator weer. Ik dacht dat ik naar AjaxTV zat te kijken maar het bleek toch een wedstrijd van PSV te zijn. Utrecht speelde beroerd maar werden in het zadel geholpen door 2x Viergever, Hendrix en Zoet. De overwinning is ze in de schoot geworpen door Van Bommel. Kennelijk niks geleerd van vorig seizoen met dat middenveld....
+1/-3

 
4 jaar geleden
Nee dan jubelende & juichende Radio Utreg in pendelbus stadion-station.....
+1/-3

 
4 jaar geleden
En ook gewoon weer Zoet erop zetten. Ruiter deed het prima, er was meer rust in de verdediging en hoge en scherp ingeschoten ballen waren een keer geen doelpunt.

Het lijkt er bij Zoet vaak op Dat de bal onhoudbaar niet kan is omdat hij niet atletisch genoeg, zijn handen net boven zijn hoofd uitkomen als hij zijn armen strekt en zijn sprongkracht te wensen overlaat.

#zoetopdebank
+1/-4

4 jaar geleden
Van Bommel moet oprotten.
geen constante wedstrijd gespeeld onder van Bommel.
Het plezier is ver te zoeken onder van Bommel.
+0/-10

 
4 jaar geleden
van Bommel moet minder met zijn emoties de opstelling maken en kijken wie het fitst, het meest in vorm en het best is.

Ook moet hij die koppigheid loslaten. Wissel Hendrix, Viergever en Zoet gewoon, want daar zijn betere alternatieven voor beschikbaar.

Hopelijk leert hij snel dat dit ook bij het trainersvak hoort. Ik heb af en toe het idee dat hij denkt dat hij gezichtsverlies lijdt als hij terugkomt op eerder gemaakte keuzes of als hij mensen erin zet/wisselt als dat al eens in de media is geroepen en dan stug vasthoudt aan zijn eigen idee, waarvan hij ook wel weet dat dat niet het beste is. Het lijkt erop dat zijn ego hem teveel in de weg gaat zitten in zijn trainers carrière.
+1/-5

4 jaar geleden
Geen paniek, zo’n wedstrijd heb je altijd 1x per jaar, gewoon klote, maar word nu niet meer anders van! Wat ik wel verwacht in de winterstop is een fatsoenlijke linksback..... Boscagli kan nu t.o.v viergever z’n kans pakken, laat hem het maar eens doen! T.o.v Hendrix is geen gemis, zijn vervanger, wie dit ook is, brengt meer voetbal! Op met opgeheven hoofd thuis naar AZ!
+5/-1

 
reactie verwijderd

 
4 jaar geleden
Beetje rustig aan met je "kut limbo".
Ik en vele PSV´ers zijn afkomstig uit deze mooie provincie.
+4/-0

 
4 jaar geleden
zo is dat , Sjeng oan de geng en bestel mar . ;-)
+4/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ga u diep schamen , Mo wilde zelf spelen . Als u het nieuws beter gevolgd had zou u niet zo'n onzin uitkramen . De coach hierop aanvallen is wel laag , heel laag..... Mijn reactie was op een reactie die nu terecht verwijderd is . Bedankt moderator.
+3/-1

 
4 jaar geleden
Dat klopt niet wat je zegt..... een andere betere linksback op dit moment is er niet..., maar sadilek op die plaats is uiterst pover...verder had Mark misschien in de rust idd kunnen wisselen, meer balans op middenveld zoeken, ik had het denk ik ook omgezet, in de rust, met ook een 4-4-2, punt naar achteren voor Rosario, guti ingebracht voor doan( want die bracht echt niets!) samen met Hendrix en idd Ihattaren eruit(dit was begrijpelijkerwijs niet z’n wedstrijd) Pereiro erin! Met daaromheen malen , Bergwijn, maar dat is allemaal achteraf...niemand had dit verwacht of voorzien!
+6/-1

 
4 jaar geleden
Ik ben het eens met "dat is allemaal achteraf...niemand had dit verwacht of voorzien" Deze wedstrijd wordt behoorlijk bepaald door het eerste doelpunt dat van richting veranderde en de eerste rode kaart, die eerst nog als geel werd beoordeeld.
Was die geel gebleven dan had PSV nog wel terug kunnen komen, maar door de 10 man begon Utrecht in een stunt te geloven.
+3/-4

4 jaar geleden
Eerste helft lankmoedig alles toelaten zonder kaart. 2e helft opeens streng. Die vuile hufter beïnvloed alweer!!! de competitie. SCHANDE !!
+1/-4

 
4 jaar geleden
Als je de beelden terugkijkt zijn de rode kaarten terecht Peter.Het is niet anders , helaas.
+5/-1

 
4 jaar geleden
Inderdaad. Maar dat die sufferd weer onwijs slecht floot is wel weer bewezen. Hij trekt tot twee keer toe eerst geel !!! Dus heeft het niet goed gezien. Bij Hendrix-actie helemaal lachwekkend : hij zag het niet gebeuren maar floot toch af, draaide zich om en trok direct geel. Hoe kun je iets bestraffen als je niks hebt gezien? Had dan die VAR-beelden afgewacht. En Dumfries had hij gewoon geel moeten geven op het einde. Niet in dat muurtje. Als hij zijn hoofd niet beschermd had hij nu een hersenschudding gehad.
+2/-2

 
4 jaar geleden
helemaal mee eens. Scheids stond met zijn rug naar de overtreding van Hendrix en heeft de overtreding helemaal niet gezien. Dan kan je ook geen kaart gaan geven. Zou er iets in zijn oortje zijn gezegd door een grendsrechter of zo ?
+4/-2

 
4 jaar geleden
Als je de reactie van Makkelie leest zegt hij letterlijk dat hij het publiek heel hard hoorde schreeuwen. Zo komt hij helaas ook te vaak over, als een scheidsrechter die op basis van geschreeuw fluit. Zelfde rijtje als Blom. Ook het feit dat hij binnen drie seconden weer terugliep op basis van een herhaling in slowmotion vind ik erg zwak. Bekijk op zijn minst ook even de normale snelheid, want dat is juist altijd hetgeen scheidsrechters de var verwijten, dat het in de herhaling er veel erger uitziet. Desalniettemin terecht rood, maar ben dan ook alle wedstrijden consequent met var gebruik en zoeken naar overtredingen voorafgaande aan een goal...
+3/-0

4 jaar geleden
Wel duidelijk dat Hendrix niet meer opgesteld moet worden ....wat een domme speler is dat !!
+3/-5

4 jaar geleden
Zo, weer met beide beentjes op de grond. Zonde van die 3 punten, maar hopelijk een signaal dat we nog een hele weg te gaan hebben, daarbij zeggend dat we op de goede weg zijn. Met deze jonge ploeg zul je nog wel meer flaters hebben, maar hopelijk steeds minder.
+9/-2

 
reactie verwijderd

 
4 jaar geleden
Welterusten , neem er nog een.
+3/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik had het over PSV @rula, niet over ajax.(waarom altijd dat gescheld, is dat nu nodig?)
+8/-4

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Niet druk om maken pvh , dat zijn de bekende emoties van sommige 'supporters'. Morgen ziet de wereld er weer heel anders uit.
+3/-0

 
Wakkur2019 (geschorst)
4 jaar geleden
Je taalgebruik kan anders maar ik ben het wel met de inhoud eens.
+3/-2

4 jaar geleden
Wat een dramatisch optreden. Het ei waar dit gedrocht uit kwam werd al in de eerste helft gelegd. Als je zo slap, slecht en inspiratieloos een halve wedstrijd weggooit roep je de problemen over jezelf af. Lijkt op pure arrogantie. Dachten Viergever en die oliedomme ‘tikkie breed’ Hendrix soms dat het nog niet gênant genoeg was? En trainer, heb je Sadilek gezien? Is dat nou onze beste linksback? Er klopte vandaag niets van de instelling en dat is het gênantste wat een ploeg kan overkomen. Dat konden zelfs Viergever en ‘Tikkie Breed’ niet overtreffen met hun misselijkmakende aanslagen.
+1/-7

Maolicare (geschorst)
4 jaar geleden
Er is maar 1 schuldige en dat is van Bommel. Deze irritante eigenwijze lafaard van een trainer koste je vorig jaar al de titel en gaat lekker verder met zijn verbazingwekkende opstellingen. Ik kan het een Rosario, Hendriks en een Sadilek echt niet kwalijk nemen, want deze jongens kunnen nog maar net zelf de veters strikken, die gaan echt niet zeggen ik speel niet als ze continu worden opgesteld.
Er is totaal geen voetbal vanuit het middenveld om de voorste top linie in werking te stellen. Al hadden we 2 Messi’s en Ronaldo’s voorin spelen dan presteerden die ook niet met Harold en Kumar op het middenveld.
+4/-7

 
4 jaar geleden
Daar heb je gelijk in! Ik zou ook zeggen een type Guardado naast Rosario, dat hebben we idd nodig, sturing en mentaal inzicht plus... een fatsoenlijke linksback, maakt alles heel anders! John de Jong, , huur Angelino wederom, en haal/huur van Ginkel, wanneer deze eind december weer fit is! Wanneer gat niet te groot, kunnen we dan nog steeds meedoen!
+2/-2

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik denk ook dat sturing op het middenveld nog steeds het probleem is. We hadden lang de hoop dat Guti dat goed in zou vullen maar die is toch niet zo goed als we hadden gehoopt. Ben benieuwd hoe ver Thomas en Afellay zijn. Misschien kunnen die PSV gaan sturen.
+3/-2

 
4 jaar geleden
Van Ginkel zal dit seizoen niet meer topfit zijn, kijk maar naar Afellay, als je er zo lang uit bent geweest.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Eens (met Maolicare). De vrije val werd ingezet met die lachwekkende vertoning voor de beker tegen RKC vorig jaar. Toen raakte PSV het aura van schier onoverwinnelijkheid in Nederland definitief kwijt. En het momentun is nooit meer heroverd (ondanks het gepruts van Ajax tussendoor).
+1/-4

4 jaar geleden
Vandaag werkelijk niemand die een voldoende haalde, met als negatieve uitschieters
Sadilek, Baumgartl en Rosario owja en onze keeper die nauwelijks een schot van afstand pakt.
Onvoorstelbaar veel domme overtredingen gezien vandaag , Dumfries mag heel blij zijn dat hij ook geen rood kreeg.
+1/-3

4 jaar geleden
Kom net uit het stadion. Ze hebben zich helemaal over zichzelf afgeroepen. Zo arrogant de eerste helft begonnen. Van Bommel zou een trainer zijn die gif in z'n team brengt? Nou, ik heb er geen zak van gezien. Ga je diep diep diep schamen PSV.
+2/-3

4 jaar geleden
Slechte wedstrijd , net nadat je beter in de wedstrijd komt Na een ongelukkig tegendoelpunt krijg je een rode en dan nog een rode kaart ( terecht) en dan ben je de mindere zeker tegen een extra gemotiveerde ploeg als FC Utrecht . Utrecht speelde goed en ik hoop dat ze dit kunnen voortzetten. En wij de draad weer oppakken , op naar Donderdag.
+6/-0

 
4 jaar geleden
Ik vond het ook een zeer ongelukkig tegendoelpunt. Als een bal nadat hij is geschoten nog iets wordt aangeraakt, dan kan een keeper daar niks aan doen. Dat is pech en zo'n doelpunt zit er een keer tussen. Wel jammer dat Utrecht daardoor geloof begin te krijgen.

Baumgartl liet zich wel veel te gemakkelijk passeren. Ik krijg langzaam de indruk dat Baumgartl geen echte verdediger is die ballen verroverd, en dat hij meer een verdediger is die ballen naar voren speelt. In dat opzicht missen wel wel een echte killer in onze 16.

De eerste rode kaart van Viergever vond ik ook wat ongelukkig, maar ik snap nog wel dat je als verdediger op zo'n plek probeert een bal te veroveren met het risico dat je ook te laat kan zijn.
De rode kaart van Hendrix vind ik echt onvoorstelbaar dom. De bal was al weg, dus de speler afstoppen had helemaal geen zin, en op die plek in het veld was de overtreding ook helemaal niet nodig.
+3/-4

4 jaar geleden
Zulke wedstrijden zitten er nu eenmaal tussen. Zie de 5-0 tegen W2. Je kunt Sadilek, Hendrix en Rosario wel de schuld geven maar je wint met zijn allen en je verliest ook met zijn allen.Niks gezien van Malen, Bergwijn, Ihattaren en Doan. Je kunt Bommel de schuld geven maar een andere trainer doet het echt niet beter. Mijn oordeel over Makkelie is weer bevestigd hoewel de nederlaag niet aan die nitwit lag.
+8/-1

4 jaar geleden
Hier is dan die wedstrijd waarvan je wist dat hij zou komen. En er komen er meer geloof me. Team met 4 goede aanvallers verder matig middenveld met Hendrix en Rosario en matige linksback. Niet alleen deze wedstrijd maar er waren e al meer. Ik voorspel dat de volgende wedstrjjden puntverlies gaan opleveren: AZ thuis, Heeerenveen uit en Feijenoord uit.
+1/-7

 
4 jaar geleden
Zou zomaar kunnen. Het is mooi dat er eindelijk toptalent uit onze jeugdopleiding komt, maar jammer dat het alleen aanvallers zijn. Zeker als je er maar niet in slaagt om goede verdedigers en middenvelders aan te trekken, terwijl daar nu wel geld voor is. De vele miljoenen die zijn besteed aan de aanvallers Romero, Doan en Bruma zijn regelrechte blunders. Nu loopt er een selectie met 2 top-voorhoedes, een zwak middenveld en een incomplete verdediging. Met Hendrix, Rosario en Sadilek wordt je geen kampioen. Die zijn hooguit niveau Heracles. Het wordt nu zaak om te cashen met Malen en Bergwijn en dan vooral te investeren in de posities waar dat nodig is. Het lijkt er echter op dat een echte voetbalvisie ontbreekt bij de technische staf. Het voetbal dat we nu al veel te lang krijgen voorgeschoteld is gebaseerd op risicoloos geschuif in de verdediging en op het middenveld, veel spelers achter de bal en hopen op de momenten van de klasbakken voorin. Zolang dat de visie blijft vrees ik dat succes zal uitblijven.
+1/-6

 
4 jaar geleden
@Mick, ik ben het 100% met je eens. PSV moet iemand in huis halen die de ploeg aan het voetballen kan krijgen. We hebben enorm veel kwaliteit in de selectie (Ik vrees zelfs meer op de bank dan in het veld), maar halen daar al jaren structureel een veel te laag rendement uit.
+1/-3

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Merkwaardig dat wanneer je na een regelrechte wanprestatie de vinger op de gevoelige plek legt, je haast automatisch wordt geconfronteerd met terechtwijzingen (al dan niet in de vorm van een dislike). Zit hier een behoorlijk aantal met roodwitte bril op en lange tenen.

(edit: reactie op en verwijzing naar de prima analyse van De Analist; alleen nog één ding, PSV speelt binnenkort thuis tegen Heerenveen)
+2/-4

 
4 jaar geleden
@killer, helemaal mee eens. Als je wat aan de kritische kant schrijft over de zwakke punten van PSV, of dat je schrijft dat Ihattaren voor het NL-elftal moet kiezen dan vliegen de -1-tje je om je oren.
Dat zeer zure posts een -1 krijgen daar ben ik het wel mee eens, maar bij een realitische post niet.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Klopt. Alsof dit forum enkel bedoeld is om tegen beter weten in oh’s en ah’s uit te wisselen. Doe ik graag hoor, maar dan moet daar wel aanleiding toe zijn. Gezond kritisch wordt hier meestal niet op prijs gesteld. Ik wil hierbij dan ook iedereen die vindt dat er gisteren geen wanprestatie is geleverd en dat er deze zomer optimaal is geïnvesteerd in de selectie van harte uitnodigen om mij een dislike te geven. Alvast bedankt!
+3/-1

4 jaar geleden
Zoet godverdomme wisselen voor Unnerstall. Zijn krediet is echt op, slappe zak.
Verder heb ik eerlijk gezegd geen vertrouwen in v Bommel.
Welke speler heeft v Bommel beter gemaakt? Hij teert op de buitengewone kwaliteiten
voorin, maar daar heeft hij geen bijdrage aan gegeven.

Vrij talentvolle spelers, naar het schijnt, voor de LB positie geeft hij geen vertrouwen en weet hij dus totaal niet te prikkelen. Kloot ie maar lekker aan met een Sadilek.

Middenveld zit nog steeds geen balans. En hij heeft toch genoeg smaken om daar een mooi middenveld van te maken.

Ik ben het met de pessimisten eens. PSV heeft de eerste wedstrijden geteerd op de abnormale kwaliteit voorin van Malen, maar het voetbal is echt teleurstellend.

Zijn krediet houdt voor mij als een groot stuk op
+1/-3

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vind bv. Malen wel een stuk beter geworden onder Bommel, wat jij?
+5/-5

 
4 jaar geleden
Mijn inziens is dat niet v Bommels aandeel. Is gewoon een groot talent.
Maar goed als jij vind dat hij lekker bezig is, zal ik het wel fout hebben..
+2/-4

 
4 jaar geleden
Gakpo, Angeliño, Dumfries allemaal ondanks dat Bommel trainer is van PSV. Ok, ieder zijn eigen mening.
+1/-0

4 jaar geleden
Er zijn behoorlijk veel clubs waarbij dit met 2x geel afgedaan was. Ik zag laatst een overtreding van ene meneer Berghuis, daar verbleken deze twee bij. Volgens mij was daar ook ene Makkelie bij betrokken. Maar je kunt ze geven en als PSV zijnde weet je dat je ze in Zeist niet die mogelijkheid moet geven. Verder bar slechte wedstrijd. PSV blijft afhankelijk van individuele ingevingen en als die er een keer niet zijn is er niets om op terug te vallen. Ongelofelijk dat men na Cocu opnieuw dezelfde fout maakt.
+2/-0

 
4 jaar geleden
remmie , Makkelie vertelde voor de camera van Fox Sports dat hij het afgedaan zou hebben met 2 x geel. Kamphuis , de VAR, vond het in beide gevallen een rode kaart en vroeg Makkelie naar het scherm te gaan kijken. Als je de beelden terugziet is het terecht . Hij legt ook uit waarom Denzel geen 2e gele kaart pakt.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Dat is toch ook precies wat ik zeg. Je kan ze geven. Ik vond beide spelers de intentie hebben om voor de bal te gaan, waarbij Hendrix inderdaad wel erg laat was. Die van Viergever was in een duel en vond ik meer ongelukkig dan opzettelijk. Het punt is alleen dat als dit bijvoorbeeld vandaag in Waalwijk was gebeurt het wel bij 2x geel was gebleven.
+4/-0

 
4 jaar geleden
Laten we hopen dat de VAR consequent gaat worden remmie . AL dit soort overtredingen bestraffen en niet bij de ene club niet en bij de andere wel wat je nu regelmatig ziet. Kamphuis was de VAR. Even noteren.
+3/-0

4 jaar geleden
Belachelijke reactie van van Bommel op Rode kaarten bij de NOS.
+2/-3

4 jaar geleden
Dat is nu de zoveelste keer dat Joris H. zich als een olifant in de porseleinkast gedraagt. Afgezien van het feit dat hij zelden een pass naar voren afgeeft, raakt hij soms helemaal door het dolle. M.i. nooit meer in de basis opstellen. En Ramselaar was beter dat Hendricks en Rosario samen.
+3/-4

4 jaar geleden (gewijzigd)
En 'bedankt' aan de eencellige PSV 'supporter' die het nodig vond Bergwijn uit te schelden. Rot lekker op bij onze club. Ga Ajax 'supporteren' ofzo.
+5/-1

 
4 jaar geleden
Wat gebeurde daar precies? Bergwijn was boos maar waarom? Iemand een idee?
+2/-0

 
Waar haal je deze onzin vandaan? Hij zegt zelf bij Fox dat er niks speciaals is geroepen.
+1/-3

 
4 jaar geleden
Ja , mafketels heb je bij ELKE club Asmo , helaas.
+3/-0

4 jaar geleden
Die twee rode kaarten waren terecht. Maar die van Hendrix was verreweg de domste. Die man is zo wild dat hij per definitie onbetrouwbaar is. Ik hoop dat hij voor minstens drie wedstrijden eruit ligt. Maar Van Bommel blijft hemmaar opstellen.
Rosario valt trouwens ook voortdurend tegen.
Sadilek doet zijn best, maar schiet duidelijk tekort.
Het ziet er nu al naar uit dat Ajax kampioen wordt.
Wat een treurige, maar realistische conclusie
+3/-4

4 jaar geleden
Gênante vertoning. Ik zat vlak achter dug-out PSV. Gelatenheid troef aldaar. Onevenwichtige selectie. Waardeloze trainer. Afgelopen halfjaar wordt vanavond weer bevestigd.
+2/-4

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Neen. Even misselijke als ook nog stupide veronderstelling aangezien ik toch duidelijk "achter dug-out PSV" zeg.
+4/-4

 
4 jaar geleden
Tactisch is Mark van Bommel niet sterk, hij is geen schaker - zeer zeker niet.
Utrecht speelde compact en was op het middenveld sterker en nauwkeuriger.
Bij PSV zag je een zwak middenveld met veel foute passes, probleem van het vorig seizoen.
Een goede trainer doet reeds in de eerste helft omzettingen en gaat spelers wisselen, waardoor het middenveld sterker wordt en de tegenstander uit haar ritme raakt.
Van Bommel wacht altijd tot de 70e minuut met wisselen en dat kan te laat zijn.
+2/-2

4 jaar geleden
wat een kutwedstrijd zeg!! Rosario wat doe jij op het veld?? zoet waarom lig jij al in de hoek als de bal nog geschoten moet worden? makkelie jij laat echt zien dat je een neus bent want jij hebt de wedstrijd verneukt! je had in het begin al geel moeten geven maar psv geef je wel geel en utrecht spaar je waarom? hendrikx wat ben jij een lul zeg met die stomme actie!! en zo kan ik nog wel ff doorgaan maar laat maar ik ga slapen!!
+2/-5

4 jaar geleden
Het hele seizoen pakken we al veels te veel kaarten. Daarbij komt dat PSV geen enkele wedstrijd 90m volle bak lijkt te gaan. Waarom altijd zo beginnen en pas bij een achterstand de 2e bal wel gaan winnen? Is dat arrogantie, mentaliteit, lafheid, een coach die ze dat opdringt? Een enkeling hier wachtte op een misstap van Ajax maar zie wat er vervolgens gebeurt. Slecht verhaal!
+6/-7

4 jaar geleden
Zoet en afstand schoten is geen gelukkige combi.Op naar de volgend wedstrijden en deze wedstrijd als een incident beschouwen. En onze grote concurrent heeft wel gewonnen maar ook niet overtuigend.
+4/-1

 
4 jaar geleden
Onze grootste concurrent komt inmiddels uit Arnhem.....
+4/-2

 
4 jaar geleden
Klopt , enkele van onze supporters zaten ook in Waalwijk , ook daar was het een gênante vertoning maar ze wonnen wel hetzij met 'weer' veel massel . Niet overtuigend volgens Marco bij Fox Sports maar toch.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Zelfs de ballenjongens juichten voor ajax....
+2/-3

4 jaar geleden
Dit elftal is niet stabiel genoeg over een heel seizoen.
De routeniers die Psv heeft gehaald zitten op de bank of zijn nog niet fit.
Onnodige aankopen zoals Bruma,geen goede linksback gescout.
Psv mist een ervaren middenvelder .
Psv zal dit seizoen de topwedstrijden niet gaan winnen en ook punten verspelen zoals vandaag.
Wordt een seizoen zonder prijzen.
+2/-2

4 jaar geleden
Op TV hebben ze het wel eens over ondergrens... dit was een ondergrens waarbij alles tegen zat.
De tactiek van Utrecht was slim, als ploeg compact spelen waarbij hun middenveld beter was dan van PSV.
Van Bommel had hierop geen antwoord, tactisch is van Bommel niet sterk.
Als je dit ziet dan moet je in de eerste helft al gaan wisselen - Rosario, Bergwijn en meer spelers speelden de bal te vaak in de voeten van de tegenstander.
Mark wacht altijd tot de 65/70e minuut om te gaan wisselen, dit kan te laat zijn - blijkt nu. Tijdens de wedstrijd moet je eerder van tactiek en spelers wisselen, waardoor de tegenstander de kluts kwijt raakt... nu raakte PSV de kluts kwijt.
+4/-2

 
4 jaar geleden
Grotendeels eens. Utrecht heeft ons goed aangepakt en lang volgehouden. Nauwelijks momenten van verzwakking. Vind dat er wel overtrokken wordt gereageerd door ons. Verliezen uit bij Utrecht kan gebeuren.
+5/-0

 
4 jaar geleden
Red Bastard, Het gaat om de manier waarop je verliest?
Te langzaam en slordig spel in de eerste helft... tweede helft slap en onnodig balverlies op het middenveld waardoor de eerste goal valt.
Daarna 2 rode kaarten door ervaren personen - dit biedt geen hoop voor de toekomst, temeer omdat we weten dat Mark van Bommel niet van veranderen houdt en weinig inventief is.
+1/-3

 
4 jaar geleden
Geen hoop voor de toekomst, dat bedoel ik met overtrokken. Kom op zeg, Viergever was ongelukkig en Hendrix onbesuisd.
+4/-0

4 jaar geleden
Mark heeft nu wel bewezen dat hij de "bommel" verstand heeft van (tactisch) voetbal.
Zelfs die enge krokodillenfilm die ik na de wedstrijd zag, viel achteraf reuze mee....
+3/-3

 
4 jaar geleden
Het probleem is dat onder Mark de spelers niet beter worden. Hij heeft een aantal pareltjes in zijn schoot geworpen gekregen, maar ik kan geen een speler opnoemen die door Mark beter is geworden. Helaas houdt hij ook nog eens vast aan Zoet die al jaren stil staat in zijn ontwikkeling, Houthakker Hendrix op het middenveld waardoor de aanvoer naar onze voorhoede minimaal is en Viergever achterin die beter tot zijn recht zou komen in een divisie lager.

Spelers moeten zich ontwikkelen, staat die ontwikkeling stil dan moet ke door selecteren. Ik heb absoluut geen hekel aan Zoet, want het is een echte PSV man, maar alleen op basis daarvan kan en mag je hem niet laten staan. Ruiter brengt meer rust, pakt ballen in de hoek wel, is sterk in de lucht maar heeft ook een paar mindere punten zoals zijn spelhervattingen maar ik vermoed dat dat meer met ritme te maken heeft.

Geef Ruiter 10 wedstrijden de kans en ik ben er van overtuigt dat de verdediging beter staat vanwege zijn coachende kwaliteiten en zijn uitstraling.

We hebben een keeper nodig die ook wel eens een wedstrijd voor je wint als het wat minder draait. Geen keeper die altijd een zesje scoort.

Ik heb dan liever een keeper die misschien een keer een onvoldoende scoort en de rest van de wedstrijden boven een 8 scoort, want die ene keer dat de keeper slecht is dan heb je tenminste nog kans om die wedstrijd te winnen. Als de andere 10 ondermaats zijn en de keeper scoort een zesje dan is het aannemelijk dat je punten verliest.
+2/-4

reactie verwijderd

4 jaar geleden
Onze voorhoede schreeuwt om een middenveld dat creatief naar voren kan (en mag) spelen. Dat zit er niet in. (Ramselaar en Maher deden dat beter). Heeft deels te maken met de speelwijze van Hendrix en Rosario maar die kunnen ook niet echt vertrouwen op een stabiele verdediging. Niet alleen linksback maar ook Denzel speelt vaak te druistig en onbehouwen. En wat deed Baumgartl zo ver voorin bij dat balverlies waar de eerste goal uit viel? Obispo met fraaie ballen vanachteruit zien strooien bij Vitesse? Nog wat: Zoet zou eruit moeten maar dat kan niet want dan kom je niet meer van hem af. Ik lees hierboven dat dit verlies niet was te voorzien! Nou, ik hield mijn hart vast en had al getekend voor een gelijkspel. Onderschat elftallen als Vitesse, Utrecht en AZ niet.
ik denk dat onze superlichting op aanvalsgebied zonder prijzen deze zomer uit Eindhoven gaan vertrekken. Ik hoop dat ik ernaast zit.
+1/-6

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Onzin om het falen van de creatieve spelers aan de middenvelders toe te schrijven. Bovendien maakt ook ihataren onderdeel uit van het middenveld en die was gister ook volstrekt onzichtbaar.
+6/-5

 
4 jaar geleden
17 jaar, net zijn vader verloren maar in die paar wedstrijden dat hij gespeeld heeft al meer creativiteit laten zien dan de overige 10 PSV’ers in een heel seizoen laten zien.
+5/-4

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
PSVvakOO (geschorst)
4 jaar geleden
Onzinnige argumenten. De realiteit is dat ihataren tegen Utrecht volstrekt onzichtbaar was, net als Malen, Doan en Bergwijn.
+4/-2

 
4 jaar geleden
Iets van oorzaak en gevolg? @santa/ vakOO het is Ihattaren met dubbel T.
+2/-3

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Leuk al die excuses, maar die doen natuurlijk hélemaal niets af aan het feit dat ihataren volstrekt onzichtbaar was. Het gaat niet alleen om de aanvallende middenvelder (ihataren) die faalde, maar ook om de drie aanvallers.
+3/-2

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
4 jaar geleden
Ihattaren is daarvoor ook een talent die je één keer in de 30 jaar op de Nederlandse velden ziet. Hij steekt ver boven elke speler in de eredivisie uit mbt. talent. Volkomen begrijpelijk dat hij niet in normale doen was zaterdag, en zelfs dan is hij al waardevol.
+3/-0

 
Vind jij het raar of onbegrijpelijk dat Ihataren niet optimaal kon presteren? Haal dan de PSV achter je nick snel vandaan.
+2/-2

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Het gaat niet om het waarom, maar om het feit dat hij niets liet zien. Waarschijnlijk was het beter geweest om hem niét op te stellen.
+3/-1

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
Wakkur2019 (geschorst)
4 jaar geleden
Utrecht had een goed plan. Iedere ploeg met een beetje kwaliteit die zo speelt tegen PSV heeft een reële kans op een resultaat. Zeker als van Bommel blijft volharden in het magische duo...... https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/900389/maher-legt-achilleshiel-psv-bloot-met-fc-utrecht-dan-zijn-ze-niet-dreigend-.htmllink
+2/-1

4 jaar geleden
Waarom in godsnaam Zoet onder de lat. Ruiter straalt veel meer uit, er staat tenminste iemand in het doel en niet iemand zonder enige uitstraling.

Als Zoet met zijn 1 meter 50 op je afkomt denk je als aanvaller ik zet wel even door, als Ruiter met zijn 1 met 96 van de lijn komt dan denk je toch wel 2x na.

Ook zie ik Ruiter de verdedigers beter coachen en pakt hij ballen waardoor je een wedstrijd wint en zijn de statistieken bij het pakken van penalty’s in zijn voordeel. Bij Zoet is iedere iets te hoge bal een doelpunt en het oogt allemaal zo onzeker en houterig. Een goede keeper brengt zoveel rust in een elftal en een onzekere zwakke keeper zoals Zoet brengt veel onrust en het kost je als team gewoon minimaal in 5 tot 10 wedstrijden onnodig verliespunten in een seizoen.

Ruiter moet wat aan zijn uittrappen werken, maar daar heeft hij wat meer wedstrijden voor nodig. Ik vind dat je met Ruiter een puntenpakker onder de lat hebt staan en met Zoet een keeper voor bijvoorbeeld PEC of Heracles. Ik snap werkelijk waar niet dat deze jongen zoveel krediet heeft.

Geen Ruiter gewoon minimaal 10 wedstrijden de kans en je zal zien dat het achterin en op het middenveld veel beter gaat lopen en dat we met hoge ballen of schoten op doel een stuk rustiger zitten op ons stoeltje.

Mark gooi de schroom van je af en doe niet zo eigenwijs en geef Ruiter de kans en verkoop Zoet. Zoet staat al jaren onder de lat, maar heeft nog nooit langere tijd op Nationaal en Europees topniveau gepresteerd. Op een gegeven moment moet je gewoon tot de conclusie komen dat het niet beter gaat worden en je moet door selecteren.

Doe ons als supporters ajb een plezier en sta open voor een keeperswissel PSV moet groeien, het niveau moet omhoog en dat kan alleen met een team waar op iedere positie de beste speler staat en dat is op dit moment niet het geval.

Wat hebben we liever, minder inkomsten bij een eventuele transfer van Zoet (naar een middenmoter in een wat grotere competitie) of niet meer mee doen om het kampioenschap in februari uit de EL gekegeld worden en geen beker winnen door het regelmatig zwakke, onzekere optreden van Zoet?

Ik heb persoonlijk overigens zelf niets tegen Zoet, maar ik vind dat er bij ons onder de lat iemand met uitstraling moet zijn en geen introverte, onzekere keeper zonder een over mijn lijk instelling want daar verlies je punten door. het zal best een aardige lieve jongen zijn, maar daar winnen we geen wedstrijden mee.

#zoetopdebank #keeperswissel
+2/-7

 
4 jaar geleden
Unnerstall is gehaald als basiskeeper, niet Ruiter.
+1/-0

 
De beste wint de strijd en niet degene die waar dan ook voor gehaald is, ze trainen samen en weten drommels goed wat hun eigen tekortkomingen zijn.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Zoet heeft het natuurlijk ook een aantal seizoenen wel heel behoorlijk gedaan en ook een groot aandeel gehad in de kampioenschappen. Hij verdient daar zeker wel het nodige krediet voor. De laatste anderhalf jaar lijkt het wel alsof elke bal richting doel erin vliegt en er komt een keer moment dat je daar je conclusie aan moet verbinden. Ben het er mee eens dat dat moment nu is. Zolang PSV echter geen goed spelsysteem weet te ontwikkelen maakt de individuele invulling van de poppetjes weinig uit. Het ontbreekt bij ons al jaren aan een goede structuur en organisatie binnen het team. Spelers zullen individueel ook sterker ogen als bij PSV het baltempo eens omhoog gaat, er gegroepeerd gejaagd gaat worden er een visie achter het plan zit. De keuze voor opnieuw een onervaren trainer vind ik dan ook op zijn zachts gezegd zeer ongelukkig.
+1/-0

Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik was nog te positief met mijn 3-1 voor Utrecht.
Nu komt het falen van de technische staf bovendrijven. Geen middenvelders halen maar wel geld weg smijten met miskopen Doan,Bruma en 3 LB. Nee Toon we gaan bij de beste 32 van Europa horen. Je kan niet eens winnen van de nr 10 van de eredivisie. Dan zal je eerst een fatsoenlijke trainer aan moeten stellen. Die wel spelers beter maakt. Hoe lang mag die zoutzak nog in de goal staan ? En een geweldige linksback Sadilek. Hopelijk krijgt Hendrix 5 wedstrijden dan zijn we daar vanaf. Op naar de volgende nederlagen tegen linz en AZ. Want je hebt weer positieve dingen gezien Mark ?
+4/-6

 
4 jaar geleden
Met een keeper die nooit punten voor je pakt en altijd een zesje scoort is het niet te doen.
+3/-6

4 jaar geleden
Brom en Utreg hadden het gewoon goed voor elkaar. Ruimtes heel klein houden en wachten op balverlies van PSV. Zelfde tactiek die Brom ook toe paste tijdens Az-PSV van vorig seizoen wat een 1-0 nederlaag op leverde en einde titelaspiraties. En het zat PSV ook niet mee met de tegen doelpunten. Van richting veranderd schot en houdbaar afstandsschot van Maher. Voorin teveel van het zelfde, snelle spelers die het moeilijk hebben als de ruimtes heel klein zijn. De volgende 3 wedstrijden in dit blok moeten gewonnen worden. Aan de spelers en de trainer om te laten zien dat Utreg een incident was.
+5/-1

Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Natuurlijk was het geen goede wedstrijd van PSV-kant, maar Utrecht was absoluut niet beter. PSV had erg veel moeite met het creëren van kansen doordat de creatieve spelers (Bergwijn, Malen, Doan en ihataren) niets brachten. Verdedigend stond het goed en PSV gaf geen kans weg.
Utrecht kwam zeer gelukkig en onverdiend op 1-0 en kon na de twee rode kaarten uitlopen naar 3-0. Wedstrijden als Utrecht-uit kun je verliezen, dus geen reden tot paniek. De twee rode kaarten en de gevolgen daarvan geven een vertekend/ onrealistisch beeld.
+11/-6

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Als ajax tegen Utrecht speelt zoals ze gisteren tegen RKC deden gaan ze er ook gewoon af.
+7/-1

 
4 jaar geleden
Goede analyse Santa . Alleen ik vond Utrecht meer gemotiveerder en wij waren duidelijk al bezig met komende donderdag. Kan idd gebeuren.
+6/-2

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Klopt, Utrecht wilde meer winnen dan PSV en speelde met het mes tussen de tanden.
+9/-4

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

Maolicare (geschorst)
4 jaar geleden
Er is maar 1 schuldige en dat is van Bommel. Deze irritante eigenwijze lafaard van een trainer koste je vorig jaar al de titel en gaat lekker verder met zijn verbazingwekkende opstellingen. Ik kan het een Rosario, Hendriks en een Sadilek echt niet kwalijk nemen, want deze jongens kunnen nog maar net zelf de veters strikken, die gaan echt niet zeggen ik speel niet als ze continu worden opgesteld.
Er is totaal geen voetbal vanuit het middenveld om de voorste top linie in werking te stellen. Al hadden we 2 Messi’s en Ronaldo’s voorin spelen dan presteerden die ook niet met Harold en Kumar op het middenveld.
+8/-12

 
Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden
Hopelijk krijgt Hendrix 5 wedstrijden dan ben je van hem verlost. Maar het klopt we hebben geen middenveld. Zegt veel dat het middenveld van Utrecht beter is dan van ons, waren die niet afgekeurd bij ons ?
+5/-9

 
4 jaar geleden
Van Bommel heeft liever middenveldertjes die in zijn systeem passen. Volgens mij nog volgepropt met informatie ook. Een speler met een beetje creativiteit lijkt bij PSV ten onder te gaan en omgeturnd te worden tot een grijze muis. Alles in het belang van het systeem. En een controle dat we hebben wekelijks. Wanneer heeft PSV voor het laatst de hele wedstrijd goed gespeeld? Wie helpt me? Een jaar geleden?
+7/-7

 
4 jaar geleden
Een hele wedstrijd dat is lang geleden. PSV lukt het wel om fases opeens flitsend te spelen en dan in korte tijd 3 keer te scoren. Maar dan moet er wel opeens ruimte zijn.
+3/-6

 
Wouter, die fases waar je op doelt zijn de fases waar de spelers schijt hebben aan de trainer en doen waar we het beste in zijn, hun creativiteit gebruiken en aanvallen, het vol gegooide hoofd met Bommels opdrachten blokkeert alles.
+2/-1

 
4 jaar geleden
We weten van het vorig seizoen dat een middenveld met Hendrix en Rosario geen potten kan breken - er is dan geen goede verbinding met de aanval.
Het is niet slim van de coach om dit nu te gaan herhalen.
+6/-7

 
reactie verwijderd

4 jaar geleden
Lekker makkelijk om nu weer te roepen dat v Bommel er niks van snapt, Zoet geen punten pakt, Hendrikx niks is, Rosario overschat is etc etc
Een aantal wedstrijden geleden kon je het tegenovergestelde zeggen en over een aantal wedstrijden waarschijnlijk ook weer. We hebben een jong team dat per definitie niet een heel seizoen constant kan spelen. Dat we een jongeling als Rosario al als routinier zien zegt al genoeg wat dat betreft. Ik lees kritiek dat we niet een hele periode constant kunnen spelen en vroeger wel. ja idd, met een middenveld met v Bommel, Cocu, Vogel, Park etc kon dat ja.
Gisteren hadden we ook de wet van Murphy tegen. Ballen die er makkelijk of toevallig ingaan, zelf geen geluk, domme rode kaarten ( met een overigens wel overijverige VAR want ik heb dit seizoen al ergere overtredingen gezien die gewoon door mochten) anders was er ws weinig aan de hand geweest. Ajax had gisteren op het laatst het geluk wel aan haar zijde (zoals wij vorig seizoen ook vaak) maar dat was ook niet echt verheffend tegen de nummer laatst.Die gaan het ook nog lastig krijgen. Kortom, geen paniek en steun gewoon je team.
+8/-2

4 jaar geleden
Degenen die kritiek op Bommel hebben willen een andere linkervleugelverdediger ipv Jorrit en een aanvallend ingestelde middenvelder ipv van Hendrix. Op dit moment is er geen betere lvv dan Sadilek. Lato voldoet nog niet en Boscagli is een lcv. Als Guti speelt dan maakt ook hij het verschil niet en Pereiro is een mooi weer voetballer. Dus ik begrijp dat Bommel Rosario en Hendrix op het middenvelder zet. Dit is pas de eerste nederlaag deze competitie en zeker geen reden voor paniek of een trainerswissel.
+8/-2

 
4 jaar geleden
Een trainer wissel is teveel gezegd... echter Van Bommel blinkt niet uit in vindingrijkheid en tactisch inzicht. Als je ziet dat het niet loopt op het middenveld en dat de tegenstander met hun speelwijze ons daar de baas is, dan moet je in de eerste helft je concept en spelers gaan wijzigen.
Dit om jezelf sterker te maken en FC Utrecht in de war en problemen te brengen.
Van den Brom had gekozen voor een versterkt middenveld en dat lukte uitstekend... Mark bleef gelaten op de bank zitten. Pas toen PSV achter kwam greep hij in, maar door de onnodige rode kaarten viel het niet meer te redden. We moeten in de eerste helft op voorsprong zien te komen met nauwkeurig en flitsend voetbal, dan krijg je een heel andere wedstrijd.
+3/-2

 
4 jaar geleden
Kom op zeg, we hebben een paar potjes leuk gewonnen omdat we simpelweg meer kwaliteiten in de ploeg hebben dan de tegenpartij. Er is (net als bij Cocu) geen enkele lijn of visie te ontdekken in het spel van PSV. Het berust op toeval en ingevingen en als deze er een keer niet zijn gaan we keihard op onze bek en kan iedereen van ons winnen. De toegevoegde waarde van van Bommel is zeer miniem en dat kun je hem ook niet kwalijk nemen, het is een trainer die het vak aan het leren is. Waarom PSV zich profileert als een opleidingsclub voor trainers is mij echter wel een heel groot raadsel, het strookt in ieder geval niet met de ambitie om bij de beste 32 van Europa te komen. Wat wij al jaren missen is ervaring en visie in de trainersstaf. Zolang we daar niets aan doen zal het voetbal ondermaats blijven en blijven we afhankelijk van individuele kwaliteiten, die we gelukkig volop in de selectie hebben.
+5/-1

 
4 jaar geleden
"Als Guti speelt dan maakt ook hij het verschil niet en Pereiro is een mooi weer voetballer". Ik ben het daar helemaal mee eens.
Ik zie ook graag een middenveld met meer voetbal dan bij Hendrix+Rosario, dus ik hoop dat Thomas en Afelley binnenkort echt gaan spelen.
+2/-7

 
Wakkur2019 (geschorst)
4 jaar geleden
Inzake je laatste zin: wat brengen die 2 in normale doen wat anderen niet brengen? Wordt een dergelijk middenveld niet overlopen?
+3/-2

 
4 jaar geleden
Ik hoop dat ze aanvoer naar de aanvallers gaan brengen,
Als je ze beide opstelt wordt PSV overlopen, maar een in combinatie met Rosario of Hendrix nog niet verwacht ik.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Sadilek is niet de beste links back die we hebben. Ik heb nog een beter linker poot dan die jongen en die moet het veld breed houden.. Stengs gaat hem slopen. Maar lekker laten staan Mark. Zielig is het gewoon, dat dit het niveau is wat voldoet aan psv?

Sterker nog ik vind dat de sterkhouders mogen opstaan (Malen/Bergwijn) en aangeven dat zij meer voetbal van achteruit willen. En dat kan prima met een Boscagli. Die het zo slecht buiten de wedstrijd tegen Ajax niet heeft gedaan. Dat is een verdediger van nature en heeft gewoon potentie op die positie, maar v Bommel kan ze schijnbaar niet prikkelen of niet met hen omgaan.
Zoals die dat met geen enkele buitenlandse speler, kan.
Wordt een Huub Stevens 2 op deze manier..
+1/-0

reactie verwijderd