Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenDegelijk PSV in nieuw 4-4-2 systeem naar verdiende zege op machteloos Willem II: 3-0


Tijdstip
8 februari 2020
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


Degelijk PSV in nieuw 4-4-2 systeem naar verdiende zege op machteloos Willem II: 3-0; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Degelijk PSV in nieuw 4-4-2 systeem naar verdiende zege op machteloos Willem II: 3-0

PSV wist zaterdagavond een verrassend eenvoudige zege te boeken op een vrij machteloos ogend Willem II. Na een 1-0 ruststand wonnen de Eindhovenaren uiteindelijk wat geflatteerd met 3-0. Denzel Dumfries zorgde halverwege de eerste helft voor 1-0 waarna Ryan Thomas na de pauze de score verder opvoerde: 2-0. Diep in de blessuretijd was Willem II- speler Mike Tresor Ndayishimiye verantwoordelijk voor het koddigste moment van de avond door geheel onnodig de 3-0 in eigen doel te schuiven. PSV nadert de Tilburgers op de ranglijst hierdoor weer tot op één punt.

PSV-trainer Ernest Faber had vandaag een verrassende tactische move in petto. Hij ging over naar een systeem met twee spitsen en dat duo werd, nog verrassender, gevormd door Sam Lammers en Ryan Thomas. Faber vooraf: “We denken dat Ryan met zijn loopvermogen dit goed kan invullen, we hebben er de hele week op getraind.”

Uiteindelijk mocht achteraf geconcludeerd worden dat het experiment slaagde want PSV speelde zeker nog geen grootse wedstrijd maar in deze opstelling gaf men wel veel en veel minder ruimte weg aan de tegenstander om te voetballen. Bij balbezit van Willem II zakte PSV in tot rond de middenlijn en hield de linies kort bij elkaar. Het had als gevolg dat de gasten nooit er lekker doorheen konden spelen. Zelf schiep PSV zich wel regelmatig wat leuke mogelijkheden. Zo waren er al snel aardige schietkansjes voor Mohammed Ihattaren, Ryan Thomas en Cody Gakpo. Aan de rechterkant stoomde Denzel Dumfries, in dit systeem veel meer vrijheid genietend om te komen, regelmatig gevaarlijk op. Hij was het dan ook die na ruim een half uur wist te scoren. Na een aardig balletje van Daniël Schwaab penetreerde Dumfries weer eens diep waarna de bal naar winnen werd gekapt en onder de wat onorthodox duikende keeper Timon Wellenreuther door in de verre hoek geschoven: 1-0. Een prima goal van de Eindhovense topscorer van 2020.

Willem II kon er amper iets tegenover stellen. Pas na de pauze kwam de zo geloofde formatie van trainer Adri Koster wat meer opzetten. De gasten hadden de bal en PSV moest ver terug. Maar ook nu stonden de gastheren eigenlijk gewoon goed want gevaarlijk werd Willem II niet. Dat PSV zelf aan de bal tot amper iets goeds kwam was zeker nog een punt van zorg maar halverwege de tweede helft volgde dan een leuk lichtpuntje voor het de laatste tijd zo teleurgestelde thuispubliek. Na een prima aanval, ontstaan vanuit een omschakelmoment, was het Gakpo die Thomas alleen doorstak waarna de Nieuw Zeelander tussen de benen van Wellenreuther door zijn eerste competitiegoal sinds 2017 wist te noteren: 2-0. Het leek de beslissing in de wedstrijd want PSV bleef eenvoudig overeind. Na een grote passfout van de wederom zeer matig aan de bal opererende Pablo Rosario kreeg spits Pavlidis nog wel een grote kans op 2-1 maar gelukkig voor PSV en Rosario liep dat met een sisser af.

In de blessuretijd was Ndayishimiye zo ongelukkig om op komische wijze de bal in een leeg doel te schuiven namens de tegenstander: 3-0. PSV moet nog beter, maar toonde vandaag wel aan dat trainer Faber misschien wel het juiste systeem voor deze uitgeklede selectie heeft gevonden.


[video] Highlights | PSV - Willem II


Denzel Dumfries: 'We moeten als PSV positief vooruit kijken'

Denzel Dumfries was wederom belangrijk voor zijn team door de 1-0 te maken. Dumfries: "Het was een goeie bal van Daniël. Ik zag mijn kans en kon scoren." Het belangrijkste was echter de uiteindelijke 3-0 winst voor zijn team. "Ja eindelijk, het heeft lang geduurd. De blijdschap overheerst nu natuurlijk."

De warme ontvangst bij het stadion, voorafgaande aan de wedstrijd, ervoer de aanvoerder ook als iets heel fijns: "We hebben samen met de directie besloten om een streep te zetten onder het gebeuren van de laatste tijd. Het was natuurlijk fantastisch dat de fans ons zo ontvingen. We zijn een mooie club en dat mogen we best nog meer uitstralen."


[video] Thomas: 'Ik wil belangrijker worden als speler'


Jordens Peters: 'PSV legde ons de keuzes op'

Willem II-aanvoerder Jordens Peters was na afloop logischerwijs teleurgesteld. Peters: "PSV probeerde ons naar rechts te gaan opbouwen en slaagde daarin, ze legden ons daarin de wil op. Dat kwam ook omdat we teveel fifty-fifty duels verloren."

Na de rust was er wat verbetering. "Ja, vooral de eerste twintig minuten dan maar we werden niet gevaarlijk. PSV kreeg vervolgens één kans en die lag er gelijk in. Toen was het over."


[video] Lammers en Thomas over sfeeractie supporters


Ryan Thomas: 'Nooit zo close bij de spits gespeeld'

Ryan Thomas was de verrassende tweede aanvaller in het nieuwe 4-4-2 systeem dat Ernest Faber had uitgedacht. Thomas: "Alleen toen ik opgroeide heb ik ooit zo gespeeld, in Nederland nooit. Hier altijd op 6 of op 10."

Faber had hem een bepaalde opdracht meegegeven. "Ik moest Willem II dwingen een bepaalde kant op te spelen en voor een overwicht te zorgen door mijn loopvermogen." Dat hij na de rust ook nog wist te scoren was extra lekker. "Een geweldige bal van Cody natuurlijk. Ik wilde eerst de verre hoek opzoeken maar toen zag ik dat de keeper de benen uit elkaar had. Echt een fijn gevoel dit."

Of hij nog vaker wil scoren, vroeger verslaggever Hans Kraay vervolgens naar de bekende weg: "Ja, zeker weten."


[video] Ryan Thomas blij met eerste PSV-goal


Ernest Faber: 'Blij maar voetballend moet het beter'

PSV-trainer Ernest Faber was uiteraard content met de winst: "Natuurlijk ben ik blij. We hebben een prima eerste helft gespeeld, daarna werden we aan de bal weer wat onzeker." Vervolgens werd duidelijk dat hij zich had lopen ergeren aan keeper Lars Unnerstal betreffende spelhervattingen: "Hij ging na rust vooral de lange bal spelen waardoor deze weer snel terugkwam. Dat moeten we bij PSV anders doen."

Voor de pauze ging dat wel goed, zeker omdat Jorrit Hendrix telkens als derde centrale man in de opbouw uitzakte en daardoor de backs vrijheden kregen naar voren te gaan. "Daarin zijn ze goed. Alleen moeten we er dan wel voor zorgen dat we de bal inspelen, voor de pauze ging dat goed. Daarna niet."

Over het experiment met Ryan Thomas als tweede spits toonde hij zich tevreden. Verslaggever Hans Kraay merkte gekscherend op dat Thomas tegen hem had gezegd alleen nog maar voorin te willen spelen. Faber: "Nou dat is geregeld dan."


[video] Sam Lammers: 'Ben wel jaloers op Denzel Dumfries'


Harry Lubse: 'Mohamed Ihattaren voetbalde echt in dienst van het elftal'

Harry Lubse was na de wedstrijd tegen Willem II als rapporteur voor De Telegraaf erg te spreken over Mohamed Ihattaren. "Ihattaren wil zijn ploeg bij de hand nemen, eist ballen op en bepaalt grotendeels het spel. Dit is echt een kwaliteitsvoetballer, die ongelofelijk veel in zijn mars heeft", aldus Lubse in diezelfde krant. "Wat ik tegen Willem II heel sterk aan hem vond, is dat hij ook verdedigend zijn taken uitstekend uitvoerde. Hij voetbalde echt in dienst van het elftal."

Lubse begrijpt wel waarom Ernest Faber na afloop zei dat de middenvelder iets meer mag doseren. "Mohamed is toonaangevend bij bijna iedere aanval. Vanzelfsprekend word je nog beter wanneer je daar nog meer nadruk op kan leggen", zo geeft hij aan. "Je moet eens kijken naar de manier waarop deze jongen op de vierkante meter zijn tegenstander uitspeelt. Dat gaat spelenderwijs. Bovendien houdt hij altijd het overzicht en is hij ontzettend sterk in het positie kiezen voor het doel."

Volgens de oud-PSV'er is het ook een goede zaak dat Ricardo Rodríguez nu in Eindhoven speelt. "Dit is een jongen die het spelletje ziet en hij lijkt voor meer rust in de achterhoede te zorgen", zegt hij daarover. "Op de linksbackpositie kon PSV wel een kwaliteitsimpuls gebruiken. De sterkste punten van Rodriguez zijn de snelheid en nauwkeurigheid waarmee hij speelt. Tegen Willem II zocht hij voortdurend de oplossingen naar voren. Het is een ervaren kracht en ik denk dat jonge talenten daar altijd wel iets van oppikken."

Lubse was ook zeer te spreken over het spel van Ryan Thomas. "Hij leek zich in zijn element te voelen en voetbalde zoals ik hem ken. Thomas was sterk in het druk zetten en schroomde niet om veel vuile meters te maken. Hij heeft ontzettend veel energie in de wedstrijd gelegd en dat leek over te slaan op zijn teamgenoten", aldus de rapporteur. "Die energie is ook nodig om uit het dal te komen waar PSV zich in bevindt. Of met Thomas het ontbrekende puzzelstukje op zijn plaats is gevallen? Dat moet nog blijken, maar hij vulde het gat naast Lammers wel goed op. Door een kruisbandblessure heeft hij er lang uit gelegen, maar zaterdagavond was hij echt weer aan het sleuren en knokken."


Ricardo Rodríguez VI's Speler van het Weekend, Ryan Thomas in AD

Ricardo Rodríguez is bij zijn basisdebuut voor PSV direct uitgeroepen tot Speler van het Weekend door Voetbal International. Net zoals aanvoerder Denzel Dumfries kreeg de Zwitser een 7,5 voor zijn wedstrijd tegen Willem II. "Verdedigend bleef Rodríguez echt heel gemakkelijk op de been en voetballend is hij ook echt van meerwaarde", aldus PSV-watcher Reon Boeringa na de wedstrijd. "Hij is echt een rustpunt in de verdediging. Het is dat PSV geen optie tot koop heeft, maar anders zou ik zeggen: vanavond nog lichten."

Ook in het Algemeen Dagblad werd een PSV'er uitgeroepen tot beste speler van deze speelronde: Ryan Thomas. De Nieuw-Zeelander was de enige speler die een 8 kreeg voor zijn wedstrijd.

In de Telegraaf waren Thomas en Rodríguez met Mohamed Ihattaren de best beoordeelde PSV'ers. Zij kregen allemaal een 7, net zoals zeven spelers van andere teams.


Karakteristieken

Uitslag: 3-0 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Denzel Dumfries ('32)
Goal
2-0 Ryan Thomas ('70)
Goal
3-0 Eigen doelpunt Ndayishimiye ('90)
Scheidsrechter
Lindhout
Toeschouwers
34.700 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Denzel Dumfries ('58)
Kaart
Willem II: Llonch ('64)

Opstelling PSV

Ryan ThomasSam Lammers


Cody GakpoJorrit HendrixPablo RosarioMohamed Ihattaren


Ricardo RodríguezNick ViergeverDaniel SchwaabDenzel Dumfries


Lars Unnerstall

Wissels:

'78 Noni Madueke voor Ryan Thomas
'90 Ritsu Doan voor Mohamed Ihattaren


Opstelling Willem II

KöhlertPavlidisNunnely


NdayishimiyeSaddikiLlonch


HeerkensPetersHolménNieuwkoop


Wellenreuther

Wissels:

'72 Dankerlui voor Saddiki
'78 Vrousai voor Köhlert
'82 Gladon voor Llonch


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 2-0 (1-0)
 5 3-1 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
 5 3-1 (1-0)
 5 3-1 (1-0)
 5 1-0 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
10  5 3-1 (1-0)
11  5 2-0 (1-0)
12  5 2-0 (1-0)
13  5 3-1 (1-0)
14  5 3-1 (1-0)
15  5 4-0 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.86. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Denzel Dumfries (56 -> 5,0)
2. Ryan Thomas (47 -> 4,0)
3. Ricardo Rodríguez (45 -> 3,0)
4. Mohamed Ihattaren (20 -> 2,0)
5. Jorrit Hendrix (11 -> 1,0)
6. Nick Viergever (3 -> 0,0)
6. Daniel Schwaab (3 -> 0,0)
6. Pablo Rosario (3 -> 0,0)
6. Niemand (3 -> 0,0)
10. Lars Unnerstall (1 -> 0,0)
10. Cody Gakpo (1 -> 0,0)
12. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
12. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
12. Toni Lato (0 -> 0,0)
12. Timo Baumgartl (0 -> 0,0)
12. Bruma (0 -> 0,0)
12. Donyell Malen (0 -> 0,0)
12. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
12. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
12. Sam Lammers (0 -> 0,0)
12. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
12. Joël Piroe (0 -> 0,0)
12. Ibrahim Afellay (0 -> 0,0)
12. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
12. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
12. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
12. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
12. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
12. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
12. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
12. Jordan Teze (0 -> 0,0)
12. Amar Catic (0 -> 0,0)
12. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
12. Noni Madueke (0 -> 0,0)
12. Youri Roulaux (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Willem-II is een ploeg die goed kan voetballen en prima in vorm is.
PSV moet dus compact gaan spelen zodat er voor de spelers van Willen-II weinig ruimte is, en zodat ballen die geblokt worden bij een speler van PSV in de buurt vallen. Tegen Twente stonden de PSV-spelers te ver uit elkaar, en kwamen ballen die geblokt werden weer bij spelers van Twente terecht, omdat de aanvallers te ver naar voren stonden. Zo bleef de verdediging onder druk staan.

PSV is een team met zeer weinig zelfvertrouwen en automatismen. In de as zou ik dus een aantal ervaren spelers opstellen die wel goed tegen deze druk kunnen. Ik zou dus beginnen met de verdedigers Viergever + Rodriguez, middenvelders Hendrix + Afellay en Mitroglou in de spits. Mitroglou is wat traag maar kan wel redelijk ballen vasthouden. En dan hopen dat het nu een keer mee zit.
+2/-2

4 jaar geleden
Als PSV verliest staan ze 7 punten achter Willem II...
als ze winnen dan staan ze 1 punt achter.
Een zogenaamde zespunten wedstrijd.
+2/-0

4 jaar geleden
Ja het is kut en ze spelen slecht, en het is een wanorde ,en alles moet weg. Maar please winnen van de stillem2 ers , laat zien dat je trots bent op JOUW ,ONZE CLUB.4-0
+2/-1

4 jaar geleden
Je moet ergens beginnen om weer vertrouwen te kweken en de boel om te draaien,laat zien wat je waard bent.
Willem2 thuis is het ideale momentum.
+4/-0

4 jaar geleden
Geen winst dan gaat het om plaats 7-8-9 ,zal toch niet.!!
+3/-0

4 jaar geleden
in ieder geval om te winnen geen bruma en geen Rosario opstellen!! doe je dat wel ga je zeker de boot in!
+2/-1

 
4 jaar geleden
Daar ben ik het mee eens... geen Bruma en ook geen Rosario.
Schwaab kan, maar hij moet wel de bal nauwkeurig naar voren spelen - hij heeft de neiging om de bal in de voeten van tegenstander te spelen... dat is tegen Willem II dodelijk.
+1/-2

4 jaar geleden
Unnerstall Dumfries Swaab Viergever Driekus... Hendrix Thomas Ihattaren... Madueke Lammers Gakpo. Zo laten staan voorlopig.
+3/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Absoluut zo niet! Komende wedstrijden 4-4-2 spelen, met ruit op middenveld, en 2 aanvallers in vrije rol voorin, met Ihattaren op 10 erachter:
Stall
Dumfries, Baum, Vier, Ro
Affelay, Hendrix(kort voor verdediging), Thomas en Ihattaren op 10
Voorin Lammers met Madueke
Rest kan banken, zijn nog niet goed genoeg voor SV Enter 4....
+2/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ze spelen eigenlijk al weken 442. Kijk maar's hoe ze terugplooien. In de aanval staat t vaak 433 343 424. Verder kun je idd discuseren over Ibi Guti of Hendrix. In potentie is Ibi de beste van die 3,das waar. Waarom blijft Rosario staan?
+1/-1

 
4 jaar geleden
Whaha.. ik heb iig al gelachen vanavond! Driekus xD

Thnx 76hnsd!
+2/-0

4 jaar geleden
Tot voor kort wist je dat dit een 1 op je toto formulier was. Wordt wel weer eens tijd nondejuuuuuu. Gas erop
+2/-3

4 jaar geleden
Cruciale wedstrijd voor de rest van het seizoen. Bij winst zijn WII en hopelijk Feyenoord nog binnen bereik. Bij verlies lijken playoffs het hoogst haalbare, maar absoluut nog geen zekerheid. Helaas zijn wij niet de favoriet. Hoe gaan wij een doelpunt maken? Echt geen idee.
+1/-0

4 jaar geleden
Succes Ernest , ik mag hopen dat de spelers het voor je gaan doen.
+6/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Heb totaal geen vertrouwen in Faber,elke keer dat gezeiver.
Onvoorwaardelijk verdedigen voor jou als aanvaller,het gaat op de training wel goed nu nog in de wedstrijd.
Dat zei mijn trainer vroeger ook toen ik in sv Deurne c1 voetbalde.
Zijn dik betaalde spelers in volgens Gerbrands ..topsportklimaat.
Wat een amateuristische aanfluiting is het.
+3/-0

4 jaar geleden
Ik ga al 42 jaar onafgebroken naar het stadion, maar nu zie ik weer Rosario in de basis....twijfel of ik nog wel ga vanavond.
Die moet toch de sterren vd hemel spelen op de training zeg, bij elke club zou zo'n waardeloos presterende speler op de bank/tribune terecht komen, maar bij losers Bommel /Faber mag ie wekelijks de slechtste van het veld zijn, om vervolgens weer beloont te worden met een basisplek. Dit is een van de dingen waarom ONS PSV middelmaat is geworden, totaal geen harde maatregelen durven te nemen, maar alles met de mantel der liefde bedekken....niveau Heracles...maarja wel kampioen trainen.....om te janken gewoon !
+4/-3

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Maar welke rechter middenvelder is er dan verder beschikbaar? De trage, te oude Afellay? Het is vooral de schuld van De Jong, om het probleem op het middenveld niet te zien. Hij haalt liever kleine aanvallers die weinig scoren.
+3/-2

 
Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Van mij part gooi je een jongen van 17 erin. Slechter dan die Rosario kan gewoon niet.
En dan dat gezever je voetbalt voor Europees voetbal. Over een paar weken is de doelstelling linkerrijtje.
+3/-4

 
4 jaar geleden
Ja, goed idee man! Laten we nu alvast de carriere van 17-jarige jeugdspelers om zeep helpen en ze lekker in een slecht elftal op hun bek laten gaan, zodat jij na afloop kan roeptoeteren hoe slecht hij wel niet is.
+4/-0

4 jaar geleden
Unerstahl, Dumfies, Baumgartel, Viergever, Rodriguez, Ihataren, Thomas, Sadilek, Madueke, Lammers, Gakpo. Is kwalitatief echt voldoende om van WII te winnen. Dat dit hoogst twijfelachtig is heeft hele andere oorzaken. Wat we nu het meest nodig hebben is een trainer die wel een hoog rendement uit de selectie weet te halen. Als Dick Advocaat op het moment dat hij bij Feyenoord begon de plaats van VB had overgenomen speelden we nu nog om de titel. VB vervangen door Faber komt hooguit de sfeer in de selectie ten goede. Oplossen doet get verder niets.
+2/-0

Ik heb het idee dat we juist moeten smeken om Pablito te blijven opstellen?;-), Fabers eigenweisheidsgehalte schijnt niet onder te doen voor die van van Bommel, zelf hoop ik dat het winst word vandaag (3-1), daar waar ik vroeger gewoon daar vanuit ging.
+3/-3

4 jaar geleden
Ik denk dat Faber stap voor stap steeds meer voetbalkwaliteit aan het elftal toevoegt. Hopelijk gaat het vandaag lekker draaien met zowel Afellay als Ihattaren op het middenveld, en krijgt de ploeg vertrouwen. Dan is het daarna ook wat makkelijker om een jongen als Baumgartl weer toe te voegen in plaats van Schwaab. Heb toch het idee dat Baumgartl een knauw heeft opgelopen onder MvB, als ik de berichten zo lees.
+1/-1

 
4 jaar geleden
De verwachte opstelling op deze site klopt negen van de tien keer niet
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Onze fascistische knvb.... lassen zondag alles af, doe dat dan voor heel het voetbalweekend, doe dan alles eruit! Dit heet... competitie vervalsing?
+1/-2

 
4 jaar geleden
Waarom fascistische knvb.?
Waarom alles eruit?
En waarom competitie vervalsing?
+3/-0

 
4 jaar geleden
Dit komt 1 club in het bijzonder niet slecht uit. Maar competitievervalsing gaat te ver. In België is ook alles afgelast op zondag.
+4/-0

 
4 jaar geleden
Mee eens, zondag kan er niet gespeeld worden en dus worden de wedstrijden dan afgelast. Hier zit geen complot achter.
Volgens mij staat PSV zo laag omdat ze enorm slecht voetballen, en niet door de KNVB. Laten we dat eerst maar eens op gaan lossen.
+7/-0

 
4 jaar geleden
Zodra de KNVB van Ajax bericht heeft ontvangen dat Ziyech, Promes, Blind en Neres weer volledig inzetbaar zijn zal de bond met een nieuwe datum voor deze speelronde komen :-)
+2/-0

 
Ach komop jongen, wees eens een keer positief, ben je nou blij met de winst of niet? laat dat nou weten, natuurlijk worden de wedstrijden morgen afgelast toch? Zou jij morgen op het veld willen zeilen?
+3/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Hoe komen al die trainers toch bij Hendrix Rosario op het middenveld? Als je wil winnen moet je scoren, een controleur is zat, deze jongens scoren nog geen vijf goals per seizoen samen en dat verdedigende blok is ook zo lek als een mandje. 0-0 weer maximaal vandaag.
Edit: Ik was iets te voorbarig. In een 442 kan ik het nog wel begrijpen, al missen we nu wel nog een wat meer creatieve en scorende man.
+3/-2

 
Maolicare (geschorst)
4 jaar geleden
Onbegrijpelijk dat Rosario er maar op mag blijven staan!!!!
Doen ze bij PSV al anderhalf jaar niet meet aan video analyse na een wedstrijd of wordt dat overgelaten aan Stevie Wonder?
+4/-2

 
4 jaar geleden
Mee eens. Rosario vertraagt het voetbal en hem opstellen heeft weinig nut.
+3/-2

 
4 jaar geleden
Idem met Schwaab. Waarom Baumi niet op zijn plek staat begrijp ik ook helemaal niets van.
+2/-2

4 jaar geleden
Aan de opstelling te zien loopt Faber niet over van het vertrouwen. Angst is bijna altijd een slechte raadgever. Spelen met Hendrikx en Rosario doe je omdat je geen goals tegen wilt krijgen. Ga nou GVD is een keer denken als een PSVer Faber! Thuis tegen WillemII en 2 liter dunne poep in de broek. Shame on you!
+4/-1

 
4 jaar geleden
Met Rosario op het middenvald verwacht ik ook niet dat PSV weer in vorm kan komen.
Met het team in deze vorm gaat het er niet om hoe goed iemand kan voetballen, maar hoe goed iemand onder deze druk kan voetballen. Thomas is misschien prima op de training, maar in de wedstrijden viel hij me enorm tegen. Stel dan Afellay op. Daarvan weet je dat hij wel onder druk kan presteren, en weer voetbal in het team gaat brengen.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Rosario kan niet meer dat klopt. We hebben echter niks op de bank. Affelay kan niet eens meer lopen en guti is zelfde niveau. Een aanvallend middenveld is niet verstandig met het huidige psv en de prima vorm van Willem. Ik zie liever Baum dan swaab omdat deze meer snelheid heeft en uiteindelijk beter is maar verder vind ik het logische opstelling. Wordt zware wedstrijd, ik hoop op eindelijk keer wat geluk en 3 punten.
+1/-2

 
4 jaar geleden
Baumi begon goed aan het seizoen, maar ons Markje heeft zijn zelfvertrouwen finaal genekt. En krijg dat maar eens 1 2 3 terug.
+1/-0

4 jaar geleden
Kijkend naar de afgelopen paar maanden valt het me absoluut niet tegen. Ja het is "maar" Willem II, ja er worden te weinig kansen gecreëerd, maar er meer dynamiek, meer felheid. Ze spelen wat vrijer, Hendrikx doet het heel goed en Rodriguez is een verademing. Rosario zoals altijd erg matig helaas, maar voor de rest mogen we niet klagen denk ik.
+3/-0

4 jaar geleden
Wow.. dat was gewoon weer eens een goede helft die geen pijn deed aan m'n ogen. Rodriguez een verademing. Mooi doelpunt ook.
+3/-0

4 jaar geleden
Aangenaam verbaasd over hoe we spelen. WII heeft niet veel in te brengen. De VAR kan echter wel afgeschaft worden. Als een speler in het strafschopgebied met twee handen omver wordt geduwd en er wordt niet eens naar gekeken kun je er wel mee stoppen. Het blijft walgelijk selectief. Laat clubs zelf een beoordeling aanvragen net als bij elke andere sport. De VAR in zijn huidige vorm is enkel een hulpmiddel om het competitieverloop te beïnvloeden. Maar tevreden over PSV tot nu toe. Nu volhouden en uitbreiden.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Vorig jaar nog Vvv-Ajax in de laatste minuut. Kreeg huntelaar een penalty voor een minder opvallende duw. Complete willekeur die Var en absoluut bepalend voor de kampioenschappen van het afgelopen jaar en de komende jaren...
+1/-1

 
4 jaar geleden
Sterker nog, een speler van VVV kreeg een paar minuten later een zelfde duw zonder pingel. Neem je dan ook nog die buitenspelgoal van Huntelaar tegen Groningen en we hadden een andere kampioen gehad. Maar goed, we weten hoe we behandeld worden en dat was voor de VAR ook al zo. Triest maar waar.
+2/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Maaskant helemaal gelijk!
PSV de top (of tob?) ploeg die de swing (nog) niet heeft, en Willem II de club die boven z'n stand leeft ....

Maar eh, was dat geen penalty tegen Ihattaren ... met 2 handen! .... waarom wordt daar niet op terug gekeken??

Enne, je ziet nu zonder Bruma, spel je gewoon met 1 man meer .... nu nog die Rosario eruit!!
+2/-0

4 jaar geleden
Valt zeker niet tegen. Zelfs Rosario en Hendrikx niet maar dat zal met het aangepaste verwachtingspatroon kunnen liggen. Thomas speelt prima en het hele elftal vecht als mannen. Hopen dat de heren dit nog 45 minuten kunnen opbrengen.
+1/-1

 
Maolicare (geschorst)
4 jaar geleden
Zelfs Rosario... Die is overal te laat en geen enkele bal op de voorhoede spelers vanuit hem tot nu toe?
+3/-1

 
Wat een vreugde, wat een opluchting, vol verwachting klopt ons hart!! Go PSV GOOOO
+1/-0

 
Maolicare (geschorst)
4 jaar geleden
Waarom nou weer Thomas???? Haal dan Lammers eraf
+2/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Speelt zeker niet groots maar dik voldoende vandaag.

Gvd neem ik het voor hem op. Speelt hij daarna de bal 2x klote af hahahahah.

Zal ook wel met dat hinderlijk gefluit richting hem te maken hebben. Gaat hij zeker niet beter door spelen. Echt irritant.
+1/-1

 
Maolicare (geschorst)
4 jaar geleden
Dacht je had het over Thomas maar je bedoeld Rosario:))) mijn god een
Voldoende????
+2/-0

 
4 jaar geleden
Omdat hij tot aan dat moment gewoon behoorlijk speelde. Ik snap echt wel dat hij gedurende wedstrijden steeds onzekerder gaat spelen. Want een kut reacties steeds als hij een keer een bal verkeerd speelt. In de eerste helft geeft Hendriks 4 blinde ballen totaal geen reactie van het publiek. Rosario had hele goede openingen, draaide zelfs van zijn tegenstanders weg om naar voren te voetballen. Duidelijk opdracht van de trainer, meer risico leggen in je spel tijdens de opbouw fase. Maar dan gaat het een keer mis bij Rosario en ja hoor met gefluit vanaf de tribune. Precies dat zorgt ervoor dat hij als een onzeker biggetje op het veld staat en gedurende wedstrijden slechter wordt.

Kunnen wel met ze allen lopen zeiken op hem, maar feit is dat hij van de middenvelders die we hebben de beste is. Iedere trainer zal met het groepje die we hebben hem als eerste op het formulier zetten. Affellay kan het fysiek niet meer aan, guti heeft de grootste moeite met de speelwijze van PSV, Thomas speelde zijn eerste goede partij, Hendriks speelt alles maar dan ook alles terug tenzij hij overdreven veel ruimte heeft. Ihataren laat mits hij op het middenveld staat enorme ruimtes bij balverlies ontstaan. Dus we moeten het gewoon doen met Rosario.

Als we als supporters hem ook eens aanmoedigen wil ik wel eens zien of hij zijn vleugels niet snel terug krijgt. En we de Rosario van vorig seizoen weer te zien krijgen die bij Oranje zat.
+1/-0

4 jaar geleden
Die Rosario is gemiddeld 3 tot 4x per wedstrijd de weg helemaal kwijt. Is toch zo’n 120x per seizoen. En wat speelt Gakpo belachelijk slecht voor zo’n talent. Op die manier ga je het verlies van Malen en Bergwijn niet oplossen.
+4/-2

 
4 jaar geleden
Schijt aan hoe, als het maar 3 punten zijn. Smaakt het bier beter in ons café-met-gras-erin.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Nu nog 1 wijziging in de basis .... Rosario eruit!!! Wat is die vent slecht zeg ... waarom moet die blijven staan??
Bruma eruit was van 9 naar 10 spelers ... nu terug naar 11 spelers!!
+5/-1

4 jaar geleden
Geen beste wedstrijd, maar dat verwachten we ook (nog) niet. Blij om te zien dat er weer een goede linksback loopt, geen fouten en altijd positioneel op de juiste plek.
+2/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Schitterend gedrag van de echte supporters , zo kan het dus ook .TOP .
+4/-0

4 jaar geleden
Een redelijk spelend PSV met.dw.wil om te winnen gezien. Ipv de 1-1 om de oren te krijgen maken we de 2-0. Dat is een vooruitgang. Hopelijk word met de.week beter.
+3/-0

4 jaar geleden
En we worre kampioen, zei de dikke man, en we worre kampioen zei de dikke man.

Een dikke dikke man, een dikke dikke man, ja die kan dr wel wat van, ja die kan dr wel wat van, ja die kan dr wel wat van.

Wie kent deze nog? ^_^

YES eindelijk weer eens verdiend gewonnen. Lekker! GO PSV!
+1/-0

4 jaar geleden
Complimenten voor Faber,of moeten we zeggen Hiddink.
Het is in ieder geval goed neergezet,waardoor je het grootste gedeelte van de wedstrijd dicteert.
En in mijn ogen een hoofdrol voor Thomas en Hendrix.
+3/-0

4 jaar geleden
Echt, ben blij met wat ik gezien heb vandaag, maar echt de grote dissonant was vandaag weer... Rosario. Ik kan er écht met mijn verstand niet bij waarom we elke wedstrijd met 10 man moeten spelen. Zet er Guti neer, klaar.
+4/-3

 
4 jaar geleden
Vooral blij met de uitslag. 3-0 klinkt lekker en geeft echt iets om op door te bouwen. Het winnen van een zes punten wedstrijd moet ook in de koppies goed voelen. We hangen nu weer tegen plek vier aan i.p.v een onoverbrugbare achterstand. Eindelijk is er de ommekeer!!
+3/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik hoop t Remmie, maar 1 pinguïn maakt nog geen winter.
+1/-0

4 jaar geleden
Één zwaluw maakt nog geen lente, in dit geval.
+4/-4

 
4 jaar geleden
Wat jij wil Killer, ik gebruik de pinguïn variant van Rossi haha
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Vandaag sinds lange tijd weer een beetje normale wedstrijd gezien. De eerste helft was leuk en van een behoorlijk niveau. Ik zag in ieder geval weer combinatie-voetbal en de kwaliteiten van spelers werden weer zichtbaar. De spelers waren nu weer veel in beweging.
Thomas speelde vandaag zijn eerste goede wedstrijd. Na zijn blessure vond ik hem enorm tegen vallen, maar vandaag kwamen zijn kwaliteiten er uit.
Ik vind Hendrix aardig stofzuigen, en hij is een prima speler voor net voor de verdediging. Helaas is Rosario een paar keer per wedstrijd het overzicht helemaal kwijt.
Prettig dat de LB-positie nu door een goede speler wordt ingevuld, en ik vind Understall ook een stuk beter dan Zoet.
Tweede helft was een stuk minder, dus er is nog werk aan de winkel. Maar het gaat in ieder geval weer de goede kant op.

Ik hoop dat PSV bij de uitwedstrijden tegen ADO en Vitesse ook zo blijft spelen. We moeten uit ook maar weer eens gaan winnen.
+4/-1

4 jaar geleden
Vandaag geen Baumgartl, geen Bruma, geen Boscagli, geen Afellay en geen Doan in de basis. Allemaal aankopen van de laatste maanden. En wat gebeurt er? We winnen! Wat zegt dit?
+4/-0

 
4 jaar geleden
Faber heeft nu een team zonder Bruma bedacht. Bruma is nu ingehaald door Doan en Madueke.
+4/-0

 
4 jaar geleden
Rosario blijft link... plotseling speelt hij de bal op het middenveld geheel onnodig in de voeten van de tegenstander - dat levert bijna een goal op voor Willem II.
+2/-1

 
Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden
En JdJ mag blijven ! Snap jij het nog ? 45 miljoen over de balk gesmeten.
+2/-2

4 jaar geleden
Dit is inventief... Bruma eruit en daarvoor in de plaats Thomas in een vrije rol.
Willem II wist daar geen raad mee.
Dit hebben we al die tijd gemist - een coach die met een verrassing komt.
Cocu was niet vindingrijk, Van Bommel was ook niet vindingrijk... de ploegen wisten precies hoe PSV zou spelen.
Je moet af en toe voor een verassing zorgen.
+7/-2

 
4 jaar geleden
Cocu paste Locadia in rondom Luuk de Jong heen (vanaf links), stelde Brenet op linksback op en wist Atletico Madrid compleet te verassen met een soort van 5-3-2...... daarbij komt dat Cocu prijzen pakte Jan. Wie er ook voor de groep staat of komt te staan: ik geef het ze te doen de prestaties van PSV onder Cocu te evenaren.
+3/-5

4 jaar geleden
Goed gezien van Hiddink dat Thomas de enige speler is die loopt zonder bal. De buitenspelers blijven gek genoeg vrijwel altijd stilstaan als de back opkomt met de bal ipv dat ze zich gaan vrij lopen naar voren. Nu Rosario nog wisselen en stoppen met met z'n tweeën bij de cornervlag te gaan staan en gakpo is de grootste van het veld, dan kan hij toch beter voor de goal staan? De keren dat ze zo'n korte corner namen was het altijd balverlies...
+5/-3

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Waarom denk je dat Hiddink had bedacht om Thomas als aanvallende middenvelder te posteren? Dat probeerde Van Bommel immers ook al een paar keer.
+4/-2

 
4 jaar geleden
Waarom Hiddink? Faber is volgens mij de trainer.
+5/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vind dit ook wel frappant. Als dingen niet goed gaan, zal wel Faber zijn, of JdJ, of Toon "De Boekenman" Gerbrands. Gebeurt er eens iets positiefs, zoals een goede tactische vondst die zich ook uitbetaalt met een prima wedstrijd van Thomas en een goal, dan zal het wel aan Voetbalpaus Guus Hiddink I liggen.

Ik ben overigens een enorme fan van Guus Hiddink. De beste tijd van PSV in mijn leven was onder hem, die man verdient een standbeeld!

Maar om nou zo te redeneren dat elk positief iets aan Guus zou liggen... beetje kinderachtig niet?
+4/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Ook Van Bommel probeerde Thomas diverse keren als aanvallende middenvelder.
+3/-1

4 jaar geleden
je ziet maar geen bruma er in en we winnen verdomme gewoon!! maar nogmaals wat ik zei over Rosario heb ik weer gelijk gekregen! die gast hoort niet in de basis gewoon lekker bankje warm houden en af en toe invallen! want wat gaf hij veel verkeerd en domme pases zelfs door het midden terwijl bijna iedereen voorin stond! kwam bijna goal uit! die vent er uit en je gaat echt richting 2e plek!
+3/-1

4 jaar geleden
Het zag er een stuk beter uit als de laatste weken maar dat is bij dit PSV geen enkele garantie. Volgende week kan het weer zomaar hopeloos zijn.
+3/-1

4 jaar geleden
Fijn om weer eens 3 punten te pakken.

Ik hoop ook echt dat PSV deze strijd blijft leveren iedere wedstrijd.
Dan gaan er namelijk een heleboel ploegen niets halen bij PSV.

Daarnaast ook gewoon weer af en toe fijn combinatievoetbal gezien!
+4/-1

Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Hele behoorlijke eerste helft, maar het tweede bedrijf was minder. Verdiende overwinning. De verdediging stond opnieuw goed en gaf vrijwel niets weg.

Viergever, Hendrix, Rodríguez en Thomas waren de uitblinkers, terwijl Rosario (teveel (onnodig) balverlies), Gakpo en ihattaren (beiden veel te weinig inbreng) de dissonanten waren.
+5/-2

 
4 jaar geleden
In de tweede helft had PSV gemakkelijk twee goals meer kunnen maken... dan spelen ze voorin net iets te slordig - maar dat wordt vanzelf beter.
Voor Sam Lammers is het even wennen, hij fungeert nu als bliksemafleider voor Dumfries en Thomas - goals maken dat komt ook.
Verdediging en middenveld was een stuk beter - alleen Rosario is een risicofactor hij speelt onverwacht op het middenveld de bal in de voeten van de tegenstander en dan krijg je onnodig een gevaarlijke situatie.
+4/-0

Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden
Het was wederom niet best wat we voorgeschoteld kregen. Op de training gaat alles goed, nu nog tijdens een wedstrijd. Waarom staat Rosario erin ? Die kan er helemaal niks van.
+3/-3

SantiagoArias (geschorst)
4 jaar geleden
Prima herstel en vooral Rodriguez is een enorme verbetering. Things are getting better!
+4/-2

PSVvakOO (geschorst)
4 jaar geleden
Thomas deed het voor het eerst goed. Geen idee of het controleur of aanvallende middenvelder is.
+4/-1

 
4 jaar geleden
Sam Lammers fungeert als bliksemafleider... waardoor Thomas, Dumfries en anderen plotseling een vrije schietkans krijgen. Sam maakt dadelijk zijn doelpunten, geen twijfel mogelijk.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Proficiat voor John met zijn eerste geslaagde 'aankoop' Rodrigues. Jammer dat je hem straks weer moet uitzwaaien omdat er geen optie op koop bij is afgekaart.

1e helft leek weer op voetbal sinds lange tijd. Ze wisten mekaar eindelijk met logische combinaties en driehoekjes weer vrij te voetballen. 2e helft kakte het weer in. Het is nog broos allemaal, maar wellicht komt er dan toch een eindsprint als ze dit systeem weten te perfectioneren.

En als je toch kwakkelt met Sam en Mitro in de spits zolang Malen er niet is, probeer Mandueke eens. In de kleine ruimte veel behendiger. Sam verliest ook alles in de lucht. Is het boek Guti ook dicht? Misschien nog 1x proberen op 442 op Rosario zijn plek voordat die eruit gegooid wordt met verlies? Aan de bal kan het onmogelijk minder, en zonder bal is een 4 mans middenveld voldoende in de eredivisie om Guti's matige spel zonder bal te compenseren.
+4/-1

 
En toch kon je zien aan Ihatarens lichaamstaal dat het allemaal niet lekker zit, hopen dat hij het allemaal weet te overwinnen.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Kwaliteit komt altijd weer bovendrijven Por. Onze groeibriljant. Mag hopen dat zijn contract op zijn verjaardag wordt opengebroken om t.z.t onze duurste uitgaande transfer te worden. Kom maar op met die minnen weer.
+4/-3

 
4 jaar geleden
Ik voorspel je @por dat Mo hier zelfs alleen maar sterker uitkomt. Op deze leeftijd al zo'n hectische tijd meemaken is een prima leerschool.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Mo is ook wel erg overdreven aan het reageren. Moet ook even dimmen naar ploeggenoten, want speelt zelf ook al maanden matig (dit weekend was het redelijk trouwens). Gewoon even normaal doen, hoeveel talent er ook inzit, hij moet niet te bijdehand en arrogant gaan worden dat ie neerkijkt op ploeggenoten die even niet spelen zoals hij van hen verwacht.
+3/-0

4 jaar geleden
Blij met de winst op die omhooggevallen tilburgers. Eerste helft was redelijk maar de 2e helft was er weer een fase met on nodig veel balverlies waardoor W2 dreigend kon worden maar niet meer dan dat. Rosario zit niet in een beste periode maar heeft in het verleden wel tegen het Nederland elftal aangezeten. Heeft alles met zelf vertrouwen te maken en dan helpt het uit fluiten van hem echt niet. De lijn van de eerste helft doortrekken naar Ado en Vitesse en dan kan het tegen Feyenoord een mooie pot worden. Zou lekker zijn die Rotterdammers een nederlaag te bezorgen. Rodriguez is een aanwinst en maakt de verdediging stabieler. Zolang schwaab geen gekke dingen gaat doen komt het achterin wel goed.
+5/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Gisteren was mi. een vervolg op het laatste half uur vorige week tegen ajax. Het spel was daar nog niet best, maar er zat toen wel een bepaalde spirit in, waardoor ze met een beetje geluk tegen een slecht ajax een puntje hadden kunnen stelen. Faber merkte dit vorige week ook al op. De dissonant was gisteren de 1e 20 minuten van de 2e helft toen spelers weer in hun schulp kropen met angst voor een tegengoal, dat moet er echt uit. Er moet nog veel verbetering optreden, maar het lijkt erop dat lijn omhoog is ingezet. Als het tussen de oren goed zit, komen de prestaties in deze selectie met veel talent vanzelf weer terug. Dumfries verdient echt een compliment, hoe hij zich presenteert de afgelopen weken, echt prima! Na dit seizoen zullen er ongetwijfeld naast een ervaren trainer ook een paar ervaren spelers aangetrokken worden om deze gruwelijke dip in de toekomst te voorkomen. Maar.... eerst ADO volgende week.
+7/-1

4 jaar geleden
Mooi hoe Donyell klapt als er gefloten is voor het rustsignaal.
Teken dat hij nog niet klaar is bij PSV!
+2/-0

 
4 jaar geleden
Uiteraard. PSV heeft iets recht te zetten na dit seizoen. Er is geen beter moment voor een jonge speler dan volgend seizoen bij PSV te spelen. Als het goed is komt er een ervaren trainer, wellicht een paar ervaren oudere spelers en dat met veel jeugdig talent met heel veel rek naar boven. Opgeteld dat het eigenlijk alleen maar weer beter kan gaan dan dit seizoen, zou hij wel gek zijn om weg te gaan. Ook omdat geen één echt grote club hem zal willen aantrekken, simpelweg omdat hij pas een korte tijd iets heeft laten zien.
+1/-0