Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV in niet goede, maar wel enerverende topper naar 1-1 gelijkspel


Tijdstip
1 maart 2020
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 2


PSV in niet goede, maar wel enerverende topper naar 1-1 gelijkspel; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV in niet goede, maar wel enerverende topper naar 1-1 gelijkspel

PSV en Feyenoord besloten zondagmiddag na een enerverend duel op 1-1 en daar viel wel wat voor te zeggen. In het Philips Stadion waren het de bezoekers die vooral in de eerste helft de overhand handen maar PSV kwam na de pauze al snel weer op gelijke hoogte. Feyenoord was daarna nog dichtbij de 1-2 maar de gastheren toonden zich in de tweede helft wel minimaal gelijkwaardig. Namens PSV scoorde Cody Gakpo terwijl voor Feyenoord Eric Botteghin het net vond.

Zoals verwacht stuurde PSV-trainer Ernest Faber dezelfde elf namen het veld in als tegen Vitesse. Jorrit Hendrix was namelijk ook weer inzetbaar. Bij Feyenoord was het opvallend dat linkerverdediger Ridgiano Haps de linksbuitenpositie bezette ten einde Denzel Dumfries te beteugelen. De openingsfase was volledig voor Feyenoord dat erg sterk uit de startblokken kwam. De bezoekers werden een paar keer levensgevaarlijk, vooral bij standaardsituaties werd het telkens dreigend. Na een vrije trap van Steven Berghuis dook de bedrijvige Robert Bozenik bij de eerste paal op maar gelukkig voor PSV besloot hij net naast. Daarna bleef Feyenoord het spel bepalen maar ook PSV kreeg een kans. Misschien wel de grootste trouwens. Na een fijne voorzet van Ricardo Rodriguez torende Dumfries boven iedereen uit maar waar het halve stadion al net de handen omhoog stond besloot de rechtsback net naast. Daar kwamen de gasten goed weg maar het moet gezegd dat Feyenoord wel de betere ploeg was. Leroy Fer beheerste het middenveld, Bozenik was aanwezig, Kokcu lekker brutaal. PSV had het lastig om gaten te vinden in de strakke defensie, beide teams gingen pas druk zetten rond de middenlijn.

Meteen na de rust sloeg PSV echter terug. Na een lange bal tikte Ryan Thomas behendig door op Gakpo die vanaf de linkerkant met links een snoeiharde diagonale schuiver in huis had: 1-1. Het rook naar buitenspel maar volgens de VAR was het dat net niet. Hierna kantelde de wedstrijd wat, PSV kreeg wat meer vertrouwen zonder daarbij echt gevaarlijk te worden. Er kwamen wel wat kansjes, ondermeer na een mooie actie van Sam Lammers. Ook was Dumfries er met de kop dichtbij na een delicate voorzet van Mo Ihattaren. Aan de andere kant kropen de Eindhovenaren echter door het oog van de naald toen Robert Bozenik van dichtbij via de vuisten van Lars Unnerstall de binnenkant van de paal raakte. Na een bizarre passfout van Pablo Rosario werd ook Berghuis nog gevaarlijk maar ook nu redde Unnerstall weergaloos. PSV was ook dichtbij de zege toen Sam Lammers een opgelegde kopkans kreeg. Waar hij had moeten schampen raakte de midvoor het leder vol op zijn hoofd. In de slotfase was er nog een VAR-moment toen Denzel Dumfries een kopduel aanging in de eigen zestien waarbij hij zijn hand omhoog hield. Het was moeilijk te zien of hij kopte of zijn hand gebruikte. De VAR was niet zeker waardoor het spel doorging en de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Feyenoord was over de hele wedstrijd gezien misschien op punten de lichte winnaar maar het was niet genoeg om de uitslag te veranderen.


[video] Highlights | PSV - Feyenoord


Denzel Dumfries: 'We hadden sowieso niet verdiend om te winnen'

Denzel Dumfries gaf in gesprek met Fox Sports aan dat hij dacht dat hij de bal met zijn hoofd raakte bij de mogelijke strafschop. "Ik twijfelde. Ik voelde twee dingen. Ik voelde het op mijn hoofd en op mijn hand", aldus Dumfries. "Mijn hand raakte zijn hoofd."

De aanvoerder van PSV vond dat de ploeg erg slordig was aan de bal. "We waren soms een beetje te onrustig", zo gaf hij aan. "We hadden sowieso niet verdiend om te winnen, maar het was een spannende wedstrijd."

Dumfries heeft nog steeds vertrouwen in een goede eindklassering. "Het is nog steeds spannend", zei hij daarover. "We kijken vooruit en willen zo hoog mogelijk eindigen."


[video] Unnerstall: 'We moeten verder gaan en in Groningen drie punten pakken'


Cody Gakpo: 'Gezien het spelbeeld een prima uitslag'

In gesprek met Fox Sports gaf Cody Gakpo aan dat hij wel kon leven met een gelijkspel. "Feyenoord had in de eerste helft wel meer kansen dan ons. Wij waren slordig aan de bal en zij kwamen verdiend op 0-1", aldus Gakpo. "In de tweede helft kwamen we goed terug. We kregen ook wat kansen. We hadden misschien kunnen winnen, maar Feyenoord kreeg ook wat kansen, dus dit is een prima uitslag."

Gakpo was verbaasd toen hij geel kreeg na zijn treffer. "Ik dacht dat je shirt uit moest voordat je geel zou krijgen. Dat is mijn fout", zo gaf hij aan. De aanvaller is nu de komende wedstrijd geschorst. "Dit heeft grote consequenties. Het is een fout van mij. Excuses naar PSV en het team."

Vlak na zijn gelijkmaker koos Gakpo er voor om zelf op doel te schieten in plaats van af te geven op de vrijstaande Mohamed Ihattaren. "Ik had hem inderdaad kunnen geven", zei hij daarover. "Ik ben een aanvaller. Als ik de kans zie om te scoren, moet ik die ook nemen."


[video] PSV te nederig tegen Feyenoord-thuis: 'Je krijgt niet FC Barcelona of Bayern München op bezoek'


Ernest Faber: 'Uiteindelijk is het een terechte uitslag'

Ernest Faber vond het duel tegen Feyenoord hectisch en chaotisch. Dat gaf hij aan in gesprek met Fox Sports. "Er is van alles gebeurd. Uiteindelijk is het een terechte uitslag", aldus Faber. "We waren in de eerste helft niet comfortabel genoeg aan de bal. We hadden steeds balverlies. Als we dan door hun eerste lijn kwamen, hadden we weer balverlies en dan moet je steeds weer omschakelen. Dan kom je niet aan voetballen toe."

Faber ging verder: "In de tweede helft hadden we iets meer balbezit. We hadden ook een uitzakkende middenvelder als variatie daar tussen. Het indribbelen van de centrale verdediger naar het middenvelder ging in de tweede helft ook beter en van daaruit scoren we ook uiteindelijk. Daar kwamen we goed terug."

De trainer van PSV kneep hem wel even toen de VAR keek naar een mogelijke strafschop voor Feyenoord. "Iedereen zei dat het een handsbal is, maar je kunt die hand er niet vanaf halen. Dan wordt het heel moeilijk voetballen", zo gaf hij aan. "Het is een goede discussie wanneer het wel en niet een penalty is. Het doelpunt waaruit zij scoren was helemaal geen corner, maar daar mag de VAR dan niet ingrijpen. Uiteindelijk is het onrustig omdat onduidelijk is wat de reglementen zijn."

Faber vond dat zijn ploeg veerkracht had getoond. "We zijn goed teruggekomen tegen een tegenstander die heel weinig weggeeft", zei hij daarover. "Als je met 0-1 achterkomt, verlies je normaal gesproken. We hebben echter nog kansen gekregen om te winnen. Ook om te verliezen, dus we mogen blij zijn met een punt."


[video] 'Je wilt winnen, maar deze 1-1 is wel terecht'


Lars Unnerstall: 'Het is jammer dat we niet hebben gewonnen'

In gesprek met Fox Sports gaf Lars Unnerstall aan het fijn te vinden dat hij belangrijk kon zijn voor PSV. "Ik probeer altijd mijn werk te doen. Dat was vandaag ook zo", aldus Unnerstall. "Het is mooi dat we dan de 1-1 nog vast kunnen houden. Het is jammer dat we niet hebben gewonnen."

De Duitser vond een 1-1 gelijkspel uiteindelijk wel te weinig. "We willen meer, maar de eerste helft was echt niet best. Daarom is dit uiteindelijk wel goed", zo gaf hij aan. "We kijken nu gewoon van week tot week. We willen zo hoog mogelijk op de ranglijst staan."


[video] 'Plek 2 is nog zeker een realistisch doel'


Dennis Higler: 'Ook als Dumfries de bal met zijn arm raakt, vind ik het geen strafbaar hands'

In gesprek met Fox Sports werd Dennis Higler gevraagd naar de beslissing van de VAR na een mogelijke handsbal van Denzel Dumfries. "Op het veld zag ik dat de arm van Dumfries heel hoog kwam, maar ik had het idee dat hij kopte. De arm zat er wel dicht bij", aldus Higler. "Toen de bal uit ging, heb ik zelf tegen de VAR gezegd dat hij het moment goed terug moest kijken. Rob Dieperink heeft het vanuit verschillende standen terug gekeken en daar goed de tijd voor genomen. Van daaruit zie je dat het uit de ene hoek lijkt dat de bal op zijn hand komt en vanuit de andere hoek lijkt het dat hij kopt."

Uiteindelijk vond de scheidsrechter na het zien van de beelden dat Feyenoord geen recht had op een penalty. "Als je de camera van linksonder pakt, zie je dat de arm van Dumfries keurig laag zit. Door het contact met Botteghin gaat zijn arm omhoog. Zelfs als hij de bal dan raakt, vind ik het geen strafbaar hands", zo gaf hij aan. "Je zou kunnen spreken van voorwaardelijke opzet als die arm onnatuurlijk zit. Ik heb echter ook gekeken waarom die arm daar zit. Die arm zat keurig laag. Ze kwamen in een duel en daardoor schiet die arm via de rug of schouder van Botteghin omhoog. Ik vind het moeilijk om te zien of hij de bal met zijn arm raakt, maar ook als hij op zijn arm komt vind ik het geen strafbaar hands."

Higler merkte in de wedstrijd dat er niet werd gevraagd om een strafschop. "Ze zeiden vanaf de bank dat er daar een elleboog bij zat", zei hij daarover. "Je ziet wel hoeveel verschillende meningen er zijn over één moment. Volgens mij is dit moment niet bepalend geweest. De wedstrijd was in balans en de ploegen hebben goed gevoetbald."


[video] Denzel Dumfries over dubbele mandekking


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Botteghin ('33)
Goal
1-1 Cody Gakpo ('48)
Scheidsrechter
Higler
Toeschouwers
35.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Cody Gakpo ('48)
Kaart
Feyenoord: Narsingh ('57)
Kaart
Feyenoord: Kökcü ('90)

Opstelling PSV

Ryan ThomasSam Lammers


Cody GakpoJorrit HendrixPablo RosarioMohamed Ihattaren


Ricardo RodríguezNick ViergeverDaniel SchwaabDenzel Dumfries


Lars Unnerstall

Wissels:

'81 Bruma voor Cody Gakpo
'86 Konstantinos Mitroglou voor Sam Lammers
'90 Ritsu Doan voor Mohamed Ihattaren


Opstelling Feyenoord

HapsBozenikBerghuis


KökcüFerToornstra


MalaciaSenesiBotteghinKarsdorp


Bijlow

Wissels:

'73 Narsingh voor Bozenik


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-1 (0-1)
 5 1-1 (0-0)
 5 1-1 (1-0)
 5 1-1 (0-0)
 5 1-1 (1-1)
 5 1-1 (0-0)
 4 2-2 (0-1)
 4 2-2 (0-1)
 3 1-2 (0-1)
10  3 1-2 (0-1)
11  3 2-1 (0-1)
12  3 2-1 (0-1)
13  2 2-2 (1-1)
14  2 0-0 (0-0)
15  2 2-2 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.29. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Lars Unnerstall (41 -> 5,0)
2. Ryan Thomas (32 -> 4,0)
3. Ricardo Rodríguez (22 -> 3,0)
4. Jorrit Hendrix (19 -> 2,0)
5. Denzel Dumfries (14 -> 1,0)
6. Nick Viergever (10 -> 0,0)
7. Cody Gakpo (8 -> 0,0)
8. Sam Lammers (4 -> 0,0)
9. Niemand (3 -> 0,0)
10. Konstantinos Mitroglou (1 -> 0,0)
11. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
11. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
11. Toni Lato (0 -> 0,0)
11. Timo Baumgartl (0 -> 0,0)
11. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
11. Bruma (0 -> 0,0)
11. Donyell Malen (0 -> 0,0)
11. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
11. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
11. Joël Piroe (0 -> 0,0)
11. Ibrahim Afellay (0 -> 0,0)
11. Pablo Rosario (0 -> 0,0)
11. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
11. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
11. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
11. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
11. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
11. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
11. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
11. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
11. Jordan Teze (0 -> 0,0)
11. Amar Catic (0 -> 0,0)
11. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
11. Noni Madueke (0 -> 0,0)
11. Youri Roulaux (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Goed gevoel over deze pot. Schakel Berghuis uit en ze houden weinig tot niets over.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik houd t op een gelijkspelletje.

(edit: negeer prognose)
+1/-0

4 jaar geleden
Feyenoord zal keihard vechten en werken voor elke meter. Als we voorin wat zorgvuldiger weten te spelen verslaan we ze. We zitten in de goede flow en een overwinning op Feyenoord is de start van een uitstekende eindsprint.
+3/-0

 
Flow Feyenoord vertoond al eventjes scheurtjes die mede dankzij arbitrage gecamoufleert bleven, onze flow is vers en is aan ons een einde te maken aan de hunne;-) Dat is wat er gaat gebeuren, 3-1.
+4/-0

 
4 jaar geleden
Zodra wij weer gaan draaien zal Zeist ook wel weer in gaan grijpen. Ik heb al een stuk zwaardere overtredingen dan viergever en Thomas met geel bestraft zien worden de afgelopen weken. Het is een in en in trieste bende. Met de juist instelling zijn we gewoon beter en winnen we.
+3/-0

4 jaar geleden
Ik hou 't op 2-1. Beide ploegen ongeveer zelfde niveau momenteel , maar wij hebben thuisvoordeel.
+2/-0

4 jaar geleden
Tot het gaatje gaan ,samen naar winst hoe maak niet uit !!
+7/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Aan de support zal r niet liggen, gas erop morgen, dan komt t wel goed, vertrouwend op nog steeds aanwezige kwaliteiten.

Faber verdient compliment voor t herpakken, negativiteit is verdreven en we kunnen weer met enig vertrouwen naar t stadion.

Wil niet zeggen dat we al weer terug zijn op niveau waarop PSV thuis hoort, maar de weg naar boven is ingeslagen.

AZ en onze vrienden uit Adam hebben weer tik opgelopen; je weet maar nooit waar t seizoen eindigt; gekkere zaken meegemaakt!
+2/-0

 
4 jaar geleden
PSVALTIJD1, als we 10 keer winnen zouden we zomaar bovenaan kunnen staan.. Wie weet.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Zou zomaar kunnen, wel per wedstrijd bekijken en niet gaan zweven; eerst vooral naar ons zelf kijken... en dan...🙂
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Psv op 1 idd niet zweven. Vrees dat 10x winnen er niet inzit. Anderzijds als Feyenoord 't kan.. Maar dan nog, Ajax lijkt te ver weg. Denk dat ze zondag vrij makkelijk gaan winnen. Mochten wij dat ook doen is een tweede plaats zeker mogelijk. 3x gewonnen, oa 2 concurrenten verslagen Willem II en Vitesse, uitsyndroom overwonnen, 2x de 0 gehouden. Spelen Ajax AZ en Feyenoord hun wedstrijden allemaal gelijk onderling en Ajax verliest de inhaalwedstrijd bij Utrecht.. Maar goed, idd focus eerst op ons zelf. Winnen winnen winnen.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Je bent toch niet vergeten dat we puur en alleen nog als figuranten meedoen en dagelijks moeten bidden in de hoop dat er in Amsterdam nog een keer of 7 puntverlies wordt geleden? Wat een ongelooflijk k seizoen man.
+1/-3

 
4 jaar geleden
Tuurlijk ben ik niet vergeten welke fouten er gemaakt zijn. Er had eerder bijgestuurd moeten worden.

Niet in blijven hangen in mijn credo NU.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Uiteraard moeten we vooruit. Ik mag toch hopen dat er volgend seizoen een andere as staat met scorend vermogen en creativiteit anders wordt het volgend jaar weer dezelfde deceptie. En dat Gerbrands er nog zit vind ik ongelooflijk
+1/-1

 
4 jaar geleden
Gerbrands heeft gewoon een enorme grote plaat voor zijn kop. We hadden nog meegedaan om de titel als er tijdig was ingegrepen, de zoveelste ongelofelijke blunder in een lange rij. Ik ben ook zeer benieuwd welke trainer men uit de hoge hoed gaat toveren. Een goede trainer die de kwaliteit heeft om het spel van PSV aanzienlijk te verbeteren is de allerbelangrijkste stap naar herstel. Hopelijk kunnen we van Ginkel naar Eindhoven halen en een topper voor centraal en links achter halen. Dan ziet de wereld er al heel anders uit. Ajax is niet zover weg als ik aanvankelijk dacht.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Klopt helemaal, die trainer is cruciaal...
+1/-0

 
4 jaar geleden
Wie je ook voor deze groep zet, dat gaat hem niet worden. Geen creativiteit, beperkt scorend vermogen etc etc. Dat krijgt Mourinho op Klopp er echt niet in. Vandaag wederom duidelijk geworden dat deze groep op die 2 punten een onvoldoende scoort. Sam Lammers gaat even ook niet worden. Veels te lief. Laat zich als een juffertje van de bal zetten continu. Beuk een keer terug om te beginnen
+2/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Gerbrands is wel wat te verwijten maar 't verval op 't veld begon toen Malen Bergwijn tegelijkertijd geblesseerd raakten, vaak afwezig waren daardoor. Malen was topscorer, Bergwijn had de meeste assists op dat moment. Bij Ajax zie je zodra Zyech en Promes afwezig zijn, ze ook 'n jasje uit doen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Sorry hoor, maar het verval is in de winterstop van vorig seizoen al begonnen. En het slechte positiespel al bijna een decennium.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Remmie deels eens, alleen verloren we toen niet met 3-0 van Utrecht en 0-4 van AZ en waren 't de uitwedstrijden die vaak gelijkgespeeld werden. Positiespel was idd onder Cocu ook vrij belabberd. Eerste 3 maanden onder Bommel vrij aardig, daarna werd 't minder, maar 't dieptepunt lag imo toch wel rond de wedstrijden die k net noemde.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Dieptepunt voor mij is de uitschakeling in de beker thuis tegen eerste divisie club RKC. Samen met Roda en NAC is dat al de derde keer in korte tijd. En de onterechte overwinning op die amateurs dit jaar was ook triest. Kan je toch moeilijk over een topsportklimaat spreken.
+3/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Goede post de vergelijking van PSV met Ajax en Zyech @76hnsd. Daar draait het sinds net voor de winterstop ook niet echt meer, een tegenslag zoals de blessure van Zyech en Primes kan dan net iets zijn waardoor het echt in de verkeerde richting omslaat. AZ is een heel(!) geduchte concurrent voor het kampioenschap.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ik ben bang dat je oordeelt zonder dat je precies op de hoogte bent hoe het intern gaat/is gegaan @remmie. Fouten zijn er echter zeker gemaakt, door iedereen.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Uiteraard weet ik dat niet. Ik weet wel dat PSV al sinds de winterstop vorig seizoen dramatisch is zonder veel verbeteringen. Het veldspel slecht was en de resultaten slecht. Waarom ga je dan wachten met ingrijpen tot je uitgeschakeld ben in Europa en in de competitie op een onoverbrugbare afstand staat. Het is mij een groot raadsel. Niemand met een beetje gezond verstand had de illusie dat het onder van Bommel goed zou komen. Het gaat hier om topsport en alles moet wijken voor het resultaat. We hadden nog meegedaan om de titel als men daadkrachtig was geweest. En al helemaal als er geen groentjes op de belangrijkste posities waren gezet. Ik vind dit zeer kwalijk.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Mbt 'groentjes' @remmie denk ik dat PSV voorlopig geen beginnende trainer meer aanstelt. Bij Cocu liep dat uiteindelijk nog goed af, bij Bommel ging het fout. Het leek wel trend in de oude 'top3' de laatste jaren, dat blijft een risico. JdJ is overigens geen groentje, die loopt al jaren mee. Mbt. Gerbrands, hij is niet de enige die alles te zeggen heeft, er is ook nog een RvC als het bv. gaat over het ontslaan van trainers.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Hoe het intern gaat/ is gegaan is dat relevant? Het moge duidelijk zijn dat we erbij staan en er naar kijken en dat, ondanks, 1 van de hoogste investeringsniveaus in he geschiedenis van ons cluppie. Ik bespeur hier een soort van berusting omdat we zogenaamd uit de dip zijn. Ik mag hopen dat er intern een andere wind waait want wat er nu gebeurt heeft echt helemaal nada met topsportklimaat te maken.
+1/-1

4 jaar geleden
Hopen dat Schwaab en Rosario geen persoonlijke fouten maken, dan moet een gelijkspel er wel inzitten..
+3/-0

4 jaar geleden
Ik verwacht een nederlaag of overwinning. Beide jagen vol op plek 2.
Ik heb vertrouwen, dus een 3-2 voor peuseveu. Zoals Hansie dat zo mooi kan zeggen
+1/-0

4 jaar geleden
Deze wedstrijd is zo ongelofelijk belangrijk. Winnen van Feyenoord maakt samen met de drie voorgaande wedstrijden een reeks waar uit vertrouwen geput worden. Bovendien is dan de tweede plaats weer een meer dan de reeële mogelijkheid. In de huidige situatie is er nog heel wat mogelijk. Ajax valt zwaar tegen maar staat wel te veel punten boven ons. Die gaan we niet meer inhalen. Maar ook AZ is volledig van slag en Feyenoord zal toch ook wel een keer ophouden met het ver boven zijn stand leven. De tweede plaats geeft ons recht op voorronde Champions League. Als er in de zomer nou eens wel een keer goed wordt ingekocht zou je zomaar weer eens Champions League kunnen gaan spelen. Of dit met het huidige beleid zal gaan lukken betwijfel ik ten zeerste. Gerbrands en de Jong hebben al voldoende bewijzen dat ze niet capabel zijn. En winnen van Feyenoord is voor PSV meestal een te zware opgave. Toch heb ik er vertrouwen in dat het vandaag gaat lukken. ik hou het voor vandaag op een mooie 3-1 overwinning.
+1/-0

4 jaar geleden
Wat zou het er toch anders uitzien met een middenveld dat niet continu de bal aan Schwaab geeft.
+1/-0

 
Maolicare (geschorst)
4 jaar geleden
Hou die Rosario al 25 min in de gaten maar wat een drama is die kerel. Balverlies, loopt maar lucht te dekken en totaal geen intenties naar voren gespeelde ballen. Deze clown mag al anderhalf jaar steevast als basisspeler het veld op.
+4/-0

 
4 jaar geleden
Nou die Hendrix is gvd niet veel beter. Wat een k. middenveld hebben we toch.
+3/-1

 
Maolicare (geschorst)
4 jaar geleden
Dat klopt helemaal maar dat is ook de stofzuiger die je nodig hebt op een middenveld. Als we in plaats van Rosario een middenvelder hadden die iets beter kan voetballen dan helemaal niet dan kan Hendriks zich gewoon bezig houden met wat hij wel kan
+3/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Op het middenveld worden we compleet overlopen doordat Rosario constant lucht staat te dekken en op z’n dooie gemak terug sjokt in de omschakeling. En dat heeft dan al 1.5 jaar een basisplek. Waardeloze gast. Hendrix idem trouwens.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Ik vind Hendrix best aardig. Het is maar wat er naast je staat. Rosario bewijst al het hele seizoen dat hij rijp is voor een wissel. De vraag is voor wie. Afellay zal toch wel beter zijn als deze krant?
+3/-0

 
4 jaar geleden
Rosario heeft geen ruimtelijk inzicht, en hij doorziet niet wat er om hem heen gebeurd, of gaat gebeuren.
Het is vaak een raar gezicht. Eerst staat hij met zijn handen in de lucht om de bal te vragen, en als Schwaab hem dan naar hem speelt, kaatst Rosario de bal meteen weer terug. Dit doet Rosaria zelfs als hij helemaal vrij staat en er op 8 meter afstand geen enkele speler van de tegenstander staat.
Als middenvelder moet je eerst goed kijken wat de voetbal-situatie is, lopen naar een plek waar je goed vrij staat, dan de bal ontvangen, dan draaien en hem dan naar voren proberen te spelen. Maar Rosario mist dat overzicht en daardoor zie je hem dingen doen die er vanaf de tribune of TV heel raar uit zien.
Hendrix vind ik op dat punt een stuk beter.
+3/-0

 
Maolicare (geschorst)
4 jaar geleden
Maar maar maar waarom mag die Rosario toch blijven staan....
+3/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Deze selectie heeft maar één klein probleempje dat moet worden opgelost. Ze kunnen niet voetballen. Elke bal die naar voren wordt gespeeld eindigt bij een tegenstander. 2e helft svp beginnen met Madueke ipv Gakpo. Die bakt er ook werkelijk niets van. Lekker opportunistisch gaan spelen en hopen dat we weer wat geluk hebben. Maar man man, wat is dit een treurige verzameling pseudo-voetballers.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Ik zou just Ihattaren eraf halen of een enorme schop onder zijn hol geven. Heeft de hele eerste helft niet verdedigd waardoor zijn man steeds erover heen kwam. Al het gevaar van Feyenoord ontstond aan die kant daardoor. Aan de bal trouwens ook niks laten zien van zijn talent.
+5/-0

 
4 jaar geleden
Doe maar een schop onder zijn hol dan. Hij is de enige die nog iets kàn forceren. Ik heb bij hem sterk de indruk dat hij zich mateloos ergert aan de stakkers om hem heen. Ik vrees dan ook dat hij bij de eerste de beste mogelijkheid zal vertrekken.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Nou als dat de mentaliteit van Itaharen is, je ergeren aan medespelers en zelf niks laten zien, dan mag je van mij per direct vertrekken. Maar ik mag toch hopen dat we hier te maken hebben met een gevalletje , jong , weinig ervaring, te verwachten terugval en nog veel te leren.
+4/-0

4 jaar geleden
Feyenoord heeft het middenveld in handen met Fer en Toornstra.Dom doelpunt tegen uit corner waaraan volgens mij balverlies van Thomas voorafging. Wordt heel moeilijk om nog te winnen. Voorhoede is te licht o het de defensie van Feyenoord moeilijk te maken.
+2/-0

reactie verwijderd

4 jaar geleden
We missen een balvaste spits, Lammers is dat niet. We missen creativiteit,maar vooral de intentie om te voetballen. Iedereen staat maar te kijken wat degene met de bal gaat doen. Pluspunten: viergever, dumfries, Rodriguez, Hendrikx als aanjager.
+5/-0

 
reactie verwijderd

 
4 jaar geleden
Lars keepte een hele goede pot. Die vergeet je.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Spelhervattingen zijn ruk, maar zijn lijnreddingen zijn werelds.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Unnerstall is duidelijk een verbetering tov Zoet. Misschien gaat nog niet alles bij hem goed, maar er staat nu wel een echte vent in het doel.
Met Unnerstall en Rodríguez is de verdediging er wel op vooruit gegaan.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Kan iemand Rosario, Ihattaren en Higler even wisselen?

edit: Pfff... en dan Gakpo wisselen.
+3/-0

 
Maolicare (geschorst)
4 jaar geleden
Inderdaad de zwakste spelers, ihatarren de laatste 2 maanden, Rosario de laatste 18 maanden.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Gakpo zijn kaart is dom, dom , dom, dom.
Groningen-uit missen door je shirt over je hoofd te trekken is onprofessioneel.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Bij PSV noemen ze zoiets topsportklimaat, net als op Schiphol staan zonder geldig paspoort, tientallen miljoenen uitgeven aan wisselspelers en de put pas dempen als het kalf verdronken is.
+3/-0

4 jaar geleden
Het eerste (gelukkige) puntje in 4 top-4 wedstrijden. Dan hoor je niet in de top-3 thuis. Meer zit niet in deze selectie.
+2/-0

4 jaar geleden
Terecht denk ik. Meer dan plek drie zit er niet meer in. Kan iemand mij uitleggen wat er gebeurt als wij vierde worden en de bekerfinale fey-aja wordt waar fey hem wint? Schuift dan die derde plek door naar de nummer vier ?? Beker-uefacupplek is toch meer 'waard' dan 4e-plekuefacuplek? Want je hebt geen voorronde als bekerwinnaar. En wat als aja die finale wint? Wie legt het me uit ??
+1/-0

4 jaar geleden
kan iemand mij uitleggen waarom die Rosario nog steeds in de basis staat?? ik snap het niet meer die vent speelt al maanden zwaar en zwaar k.t! krijgt psv subsidie voor die gast? vandaag ook weer wederom niet gezien en zo speel je gewoon met zeker 1 man minder!! echt de trainer snapt er zelf volgens mij geen ene klote van!! misschien een keer zijn oren of ogen na laten kijken, dat is geen Romario die heet Rosario verdomme!!
+3/-0

 
4 jaar geleden
Inderdaad,by far de zwakste schakel. Die koekblik hoef ik persoonlijk nooit meer te zien. Guti kan het schudden, en dat al sinds de opkomst van die denneappel in PSV 1. Schwaab, en ook Hendrix hebben niet het niveau wat PSV zou moeten nastreven.
+3/-1

 
4 jaar geleden
Mee eens, Zie mijn post over Rosario iets hierboven.
+1/-0

4 jaar geleden
Gewogen en te licht bevonden,de bevestiging dat indien mogelijk er na het seizoen flink door geselecteert moet worden.
+3/-0

4 jaar geleden
Gewoon zwak. Tweede jaar op rij dat je niet eens van deze prutclub kan winnen.
+3/-0

Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden
PSV wint nul toppers dit seizoen. Kwaliteitsarm team zeg.
+1/-0

4 jaar geleden
Tevreden met een puntje. Vitesse en Utrecht hebben verloren. Ontlopen van de playoffs lijkt nu een realistisch scenario te worden terwijl het enkele weken geleden nog maar de vraag was of we ze zouden halen. Na de winterstop, directe concurrenten WII en Vitesse verslagen, kleine nederlaag tegen Ajax en de serie van Feyenoord gestopt. Gewoon knap, zeker omdat met de verkoop van Bergwijn en Perreiro onze aanval enorm verzwakt is en alle aankopen op de bank zitten. Is het PSV waardig? Natuurlijk niet, maar gezien de huidige situatie en ons PSV onwaardige bestuur mogen we heel blij zijn.
+5/-1

4 jaar geleden
Gelijkspel was terecht. Beide teams hadden nog kans om te winnen. Middenveld van Feyenoord was beter met Fer en Toornstra. Slechtste speler bij PSV was over duidelijk Ihattaren. Veel balverlies en er dan achteraan hobbelen. Groot talent maar moet nog veel leren. Voorhoede is te licht om zulke wedstrijden te beslissen. Veel talent maar weinig rendement. PSV heeft het altijd moeilijk tegen Feyenoord dus met een gelijkspel kan ik vrede hebben. Meer zat er niet in. Volgende week hopelijk van Grun winnen en dan volgen er op papier 2 makkelijke wedstrijden tegen Emmen en Fortuna.
+4/-0

4 jaar geleden
Geen topwedstrijden gewonnen tot nu toe.
Met moeite gelijk gespeeld in eigen huis.
Meer zit er niet in dit seizoen. Elftal op enkele lichtpuntjes na veel te licht. Onbegrijpelijk wisselbeleid. Bruma is nog geen 15 miljoen roebel waard. Ihataren had in de rust wel gewisseld mogen worden.
+3/-0

 
Het niet opgeven wordt steeds moeilijker, steeds maar denken/hopen op een wonder is echt niet meer realistisch, er moet een KEREL komen met kijk op het spelletje, PSV gaat anders naar de kloten, het verlies aan de aankopen die het helemaal niet aankunnen loopt in de tientallen miljoenen, om een strijdvaardig selectie op te bouwen gaat kunst en vliegwerk worden, alle kracht en wijsheid toegewenst.
+2/-0

4 jaar geleden
Vorig seizoen met veel pijn en moeite tegen een zwakker Feyenoord ook maar 1-1.PSV met Angelino, Luuk, Bergwijn en Malen.PSV heeft nu eenmaal altijd moeite met die club uit Rotterdam. Kan PSV blijkbaar maar moeilijk van winnen.
+3/-1

4 jaar geleden
Lammers en Ihattaren waren extreem slordig. Verder mogen we helaas blij zijn met 'n punt. Hopelijk wint Ajax vandaag en word AZ Feyenoord gelijk. Tweede is 't hoogst haalbare. Groningen uit zonder Gakpo, vrees weer een gelijkspel maar een kleine overwinning is ook niet onmogelijk.
+1/-0

4 jaar geleden
Ben nu ook wel klaar met deze selectie. Gelijkspel tegen Feijenoord kan maar de manier waarop is hemeltergend. Je zelf een helft lang in de touwen laten drukken laat zien hoe zwak het middenveld is. Wat deed Dumfries bij die goal van Bottighin? Je ziet die bal een halve minuut lang aankomen en er dan gewoon onderdoor koppen. Waarom kreeg Unistal daar niet gewoon een vuist tegen? Waarom zet Gakpo daar niet gewoon zijn borst tegen? Daar stond hij voor. Rosario Leek een paar de bal opzettelijk in de voeten van tegenstander te schuiven (matchfixing)? Waarmee chanteert Rosario de staf?
Gakpo die voor de tweede keer een bal niet aflegt scheelt zeker 1 en misschien twee overwinningen (4 punten)......Dit wordt volgend seizoen heel lastig. De helft is onder de maat en moet weg, de andere helft zoekt zijn heil elders....PSV wordt de komende jaren het nieuwe Feijenoord.
+3/-1

reactie verwijderd

4 jaar geleden
Reactie verwijderd omdat ik Rosario afzeik ?
Het is hier Noord Brabant, geen Noord Korea !
Deruit met die vent.
+5/-1

 
Maolicare (geschorst)
4 jaar geleden
Die clown is zelfs op dit forum heilig verklaard
+3/-0

 
 
site-admin 4 jaar geleden
Niet omdat je Rosario afzeikt, maar door de woorden die je daarvoor schijnbaar nodig denkt te hebben
+1/-0

 
4 jaar geleden
Jij hebt die post dus niet gelezen. Op het kinderdagverblijf vallen hardere woorden.
+1/-0

4 jaar geleden
Vergeet die 2e plaats voor PSV of Feyenoord. Ik zie AZ zich onder de druk van Ajaks uitvoetballen en al 3 of 4 dikke kansen krijgen maar slechts met 1-0 voor staan.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Als AZ nu bij de les blijft en niets meer morst en Ajax nog her & der steekje laat vallen, twijfel ik aan mijn loyaliteit op dinsdagavond 21 april... ;-)
+2/-0

 
4 jaar geleden
Mocht er voor PSV tegen die tijd niets meer op het spel staan in Alkmaar dan ligt mijn loyaliteit die dag niet bij ons PSV. Met Killer eens.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Echt wel, alles behalve die Amsterdammers met de schaal. We moeten volgend jaar punten halen in Europa, we gaan er 18 kwijtraken, dus kunnen veel beter EL voetballen en de schaal weer thuis brengen komend seizoen.
+2/-0

 
Dat mogen we ook als loyaliteit rekenen;-) het doel heiligt de middelen, zie het als een offer brengen.
+1/-0

4 jaar geleden
Erg povere wedstrijd waarin je uiteindelijk je handen, en die van Lars, mag dichtknijpen met gelijkspel. Niettegenstaande mijn prognose verwachtte ik ook eigenlijk wederom een 1-1, maar dat laatste terzijde.

Het seizoen gaat derhalve uit als een nachtkaars, en dat is maar goed ook want dat betekent dat er, wellicht, geen play offs zullen volgen.

Wel vraag ik mij meer & meer af waar ik in hemelsnaam naar zit te kijken. Een bevriende AZ'er, en voorheen lid van dit forum, had het n.a.v. donderdagavond over de lamme leidt de blinde waar het Ajax-AZ betrof; welnu daar is PSV-Feyenoord dan nog een bijzonder slap aftreksel van. Tel uit je verlies.
+2/-1

4 jaar geleden
Ik denk dat PSV gewoon had kunnen winnen gisteren. De eerste helft was niet zo heel erg goed maar de tweede was wel een stuk beter. En nu na de winst van AZ is de tweede plek ook definitief onhaalbaar.Tien punten ga je nooit meer inhalen. We doen nog mee voor de derde plek maar dan mag je niet veel punten meer laten liggen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ik ben van mening dat Feyenoord meer aanspraak mocht maken op overwinning. Gelijkspel was overigens wel terecht. En ik ben juist blij dat AZ gewonnen heeft.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Met Ajax totaal uit vorm kan "de beste ploeg van NL" zo maar het kampioenschap gaan mislopen. Ze vinden zichzelf oh zo goed en boven de andere ploegen verheven, dus als ze geen prijs pakken dit jaar dan gaat er in Amd nog wat gebeueren.
Utrecht-uit in de beker zie ik dit Ajax ook niet winnen.
+1/-0

4 jaar geleden
Het is jammer dat ze voorin te slordig zijn.
Van de 10 ballen spelen ze 8 in de voeten van de tegenstander.
Als ze de bal goed naar elkaar overspelen dan win je zo'n wedstrijd gemakkelijk.
+1/-0

4 jaar geleden
Wat ik hier niet zo vaak lees is de optie: ihattaren op de positie van Thomas en Thomas op die van Rosario.
Ik denk dat je dan veel meer voetbal vanuit het midden krijgt.
Aan de zijkanten heb je dan ook meer opties voor oa madueke,Bruma of onze Japanner
+4/-0