Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Knappe treffers Cody Gakpo zorgen voor winst in Groningen


Tijdstip
13 september 2020
Stadion
Hitachi Capital Mobility Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


Knappe treffers Cody Gakpo zorgen voor winst in Groningen; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Knappe treffers Cody Gakpo zorgen voor winst in Groningen

PSV is het nieuwe seizoen begonnen met een zege op bezoek bij FC Groningen. De ploeg was met 1-3 te sterk voor de thuisploeg. Cody Gakpo vervulde een hoofdrol met twee uitstekende treffers. Donyell Malen maakte het andere doelpunt. De spits had ook op twee treffers kunnen komen, maar hij zag een strafschop gekeerd worden.

Trainer Roger Schmidt had enkele verrassingen in zijn basisopstelling. Zo begon Sam Lammers ondanks alle transferperikelen in de basis en kreeg Mauro Júnior de voorkeur boven Mohamed Ihattaren. PSV begon uitstekend aan het duel. Na vijf minuten kreeg Donyell Malen al een enorme mogelijkheid, maar die werd gekeerd door doelman Padt. Ook de rebound van Mauro ging niet in het doel. Voetballend kon de ploeg eenvoudig overeind blijven en dicteerde het het spel.

Aan de kant van FC Groningen had afgelopen weken bijna alles in het teken gestaan van de terugkeer van oud-PSV'er Arjen Robben en was er alles aan gedaan om hem fit aan de aftrap te laten staan. De aanvaller moest binnen het half uur met een hamstringblessure echter geblesseerd naar de kant. Enkele minuten later kreeg de thuisploeg bovendien nog een tik te verwerken toen Cody Gakpo na goed druk zetten de verdiende 0-1 op het scorebord wist te krijgen. In de laatste minuten van de eerste helft had PSV het plotseling lastig met de thuisploeg en was middenvelder Lundqvist met een afstandschot gevaarlijk, maar met de voorsprong op zak werd het rustsignaal gehaald.

PSV begon vervolgens uitermate zwak aan de tweede helft. Al snel greep Schmidt in en bracht twee wissels in de ploeg, maar na een enorme fout van doelman Yvon Mvogo kwam FC Groningen snel daarna op gelijke hoogte. Heel lang konden de Groningers echter niet genieten van die gelijkmaker, omdat een paar minuten later Malen alweer voor de 1-2 zorgde. Die vernieuwde voorsprong zorgde echter niet voor de benodigde rust. PSV bleef erg slordig en het was vooral de thuisploeg die gevaarlijk werd. Een kwartier voor tijd kreeg PSV via een snelle counter een grote mogelijkheid, maar Malen raakte snoeihard de paal.

Het bleek het begin van een knotsgekke slotfase. PSV kreeg een vrije trap na een domme overtreding van keeper Padt. Uit die vrije trap volgde een penalty vanwege een handsbal van Van Kaam. Het duurde vervolgens enkele minuten voordat Malen die strafschop mocht nemen, omdat FC Groningen vier wissels tegelijk doorvoerde. Een zwakke inzet van Malen kon gekeerd worden door Padt, maar enkele minuten later zorgde Gakpo toch voor de bevrijdende 1-3. De verdediging van FC Groningen was niet opgewassen tegen de snelheid van Madueke. De jonge Engelsman legde terug op Gakpo die hard in de hoek binnen schoot.

De thuisploeg probeerde in de blessuretijd nog wel aan te zetten, wat mede door de vele wissels liefst zes minuten bedroeg. PSV kon in het restant echter eenvoudig overeind blijven en kon met een zege weer terugkeren naar Eindhoven.


[video] Highlights FC Groningen - PSV


Denzel Dumfries: 'We hadden de wedstrijd eerder over de streep moeten trekken'

In gesprek met Fox Sports gaf Denzel Dumfries aan dat het volledig aan PSV zelf te wijten was dat het in de tweede helft nog moeilijk werd. "We hadden de wedstrijd eerder over de streep moeten trekken. Dat is niet goed", aldus Dumfries. "Bij vlagen hebben we de wedstrijd gecontroleerd en gedomineerd. Wel had het baltempo hoger moeten zijn. Snel de bal laten gaan en zorgen voor diepte. Dat deden we vooral in de eerste helft te weinig. Op een gegeven moment zie je dat je zo dominant aan de bal bent dat de goals toch vallen."

De aanvoerder wilde Yvon Mvogo niet afvallen, die met een enorme fout zorgde voor de tegentreffer. "We weten dat hij hartstikke goed is aan de bal. Je ziet ook dat we er een paar keer goed onderuit voetballen. Dit mag niet gebeuren, maar dat weet hij ook en dat weten wij ook. We zijn met zijn allen verantwoordelijk dat we die goal niet tegen kregen", zo gaf hij aan. "Het was een inschattingsfout van ons als team. Ik had ook moeten zeggen dat hij de bal maar lang moet trappen. Maar goed, het is gebeurd. We moeten er van leren en op die voet weer verder gaan."


Yvon Mvogo: 'Ik had die bal nooit mogen spelen'

Yvon Mvogo was na de zege tegen FC Groningen duidelijk in gesprek met Fox Sports over de tegentreffer. "Dat was natuurlijk mijn fout. Ik had die bal nooit mogen spelen", aldus Mvogo. "We zijn een team die van achteruit wil voetballen, maar deze goal had niet mogen vallen. Het is mijn schuld en fouten gebeuren nu eenmaal. Ik moet beter worden. Ik ben blij dat we gewonnen hebben, maar we hadden vandaag de nul moeten houden."

Volgens de doelman is er wel veel getraind op dit soort momenten. "We hebben dit soort oefeningen waarbij er druk wordt gezet door de spelers, maar in deze situatie had ik gewoon de bal lang moeten spelen", zei hij daarover. "Dit zal ik natuurlijk nooit meer doen. Het positieve is dat we vandaag gewonnen hebben met 1-3. Dit had niet mogen gebeuren, maar het is een fout en fouten kunnen gebeuren. Ik zal zorgen dat ik beter word."


[video] Gakpo en Dumfries blij met goede start in Groningen


Roger Schmidt: 'We kunnen wel veel beter, maar ik ben trots dat we gewonnen hebben'

Roger Schmidt was in gesprek met Fox Sports erg blij met de overwinning. "De eerste wedstrijd is altijd lastig, zeker als je uit speelt. We kunnen wel veel beter, maar ik ben trots dat we gewonnen hebben. Dat is voor nu het belangrijkste", aldus Schmidt.

De trainer was duidelijk over de fout van Yvon Mvogo. "Hij had in deze situatie gewoon de lange bal moeten spelen", zo gaf hij aan. "Hier leert hij van. Soms gaat het goed, soms kan het beter. Het was geen goede beslissing om de bal zo te spelen. Dat weet hij ook niet."

Schmidt ging ook in op het spel van Pablo Rosario. "Hij heeft een uitstekende voorbereiding gespeeld. Vanaf het eerste moment heb ik het gevoel gehad dat hij uitstekend past in ons systeem", zei hij daarover. "Hij is een zeer complete zes. Aan de bal super, ook in de bal veroveren. Hij kan veel lopen, voetballend zeer sterk en heeft een goed overzicht. Wat ik vandaag heb gezien, heb ik ook in de voorbereiding al gezien. Afgelopen seizoen was het voor allemaal niet het beste seizoen. Pablo heeft vandaag goed gespeeld, maar hij kan volgens mij nog veel beter."


Pablo Rosario: 'Het is heerlijk dat je weer voor het echie kan spelen'

Pablo Rosario heeft een goed gevoel over gehouden aan de speelwijze van PSV. Dat gaf hij aan in gesprek met Fox Sports. "Ik ben gewoon mijn ding aan het doen voor het team. Ik ben heel blij dat het systeem loopt zoals wij spelen. De manier van spelen spreekt mij heel erg aan en de vrijheid die wij krijgen. Daarin probeer ik de ballen vooruit te spelen", aldus Rosario. "Vorig jaar hadden we een ander systeem met andere taken die je meekrijgt. Daarin ga je anders spelen. Ik moest toen zorgen voor de controle en daarin gecontroleerde ballen spelen. Dat was soms lastig, omdat ik bepaalde ideeën heb en dan zat je soms in een tweestrijd."

Een lange neus naar de criticasters wilde hij absoluut niet maken. "Ik ben gewoon puur aan het genieten. Gewoon van het team en gewoon dat ik weer mag spelen", zo gaf hij aan. "Weer spelen voor het echie. Vandaag was niet een heel goede wedstrijd van ons als team zijnde, maar het is heerlijk dat je weer voor het echie kan spelen en de drie punten mee naar Eindhoven gaat nemen."

De middenvelder kan een zwak seizoen nu achter zich laten. "Ik voelde me wel gewoon goed in mijn vel, maar op het veld kwam het er niet uit. Dan heb je het over een dip en dat duurde heel, heel lang", zei hij daarover. "Je kan daar niets aan doen. Het is dan gewoon hard werken en het steeds weer proberen. Ik ben blij dat het er nu weer uitkomt, maar we zijn pas bij de eerste wedstrijd en het seizoen duurt nog lang."


Donyell Malen: 'Een van de spelers van FC Groningen had de stip gesloopt'

In gesprek met de NOS ging Donyell Malen onder meer in op zijn gemiste strafschop. "Het is natuurlijk geen excuus, want hij er moet gewoon in, maar één van hun spelers was de stip aan het mollen", aldus Malen. "Hij had hem gesloopt, dus ik wilde hem daar niet opleggen. Dat mocht blijkbaar niet, dus dan leg ik hem er maar op. Ik raak hem daarna verkeerd."


Karakteristieken

Uitslag: 1-3 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Cody Gakpo ('34)
Goal
1-1 Suslov ('53)
Goal
1-2 Donyell Malen ('57)
Goal
1-3 Cody Gakpo ('87)

Opmerkelijk: 83' Donyell Malen mist een strafschop

Scheidsrechter
Gözübüyük
Toeschouwers
6.049 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
FC Groningen: Dammers ('1)
Kaart
FC Groningen: Dankerlui ('35)
Kaart
FC Groningen: Lundqvist ('38)
Kaart
PSV: Philipp Max ('60)
Kaart
PSV: Jordan Teze ('65)
Kaart
FC Groningen: Padt ('79)

Opstelling PSV

Donyell MalenSam Lammers


Cody GakpoRyan ThomasPablo RosarioMauro Júnior


Philipp MaxOlivier BoscagliJordan TezeDenzel Dumfries


Yvon Mvogo

Wissels:

'51 Jorrit Hendrix voor Ryan Thomas
'51 Noni Madueke voor Sam Lammers
'71 Mohamed Ihattaren voor Mauro Júnior
'90 Nick Viergever voor Philipp Max
'90 Bruma voor Donyell Malen


Opstelling FC Groningen

El HankouriLarsenRobben


Van KaamLundqvistMatusiwa


Van HintumItakuraDammersDankerlui


Padt

Wissels:

'30 Suslov voor Robben
'81 Joosten voor El Hankouri
'81 Postema voor Lundqvist
'81 Poll voor Van Hintum
'81 El Messaoudi voor Van Kaam


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.31. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Cody Gakpo (111 -> 5,0)
2. Pablo Rosario (62 -> 4,0)
3. Noni Madueke (24 -> 3,0)
4. Donyell Malen (14 -> 2,0)
5. Jordan Teze (13 -> 1,0)
6. Olivier Boscagli (8 -> 0,0)
7. Mauro Júnior (7 -> 0,0)
8. Philipp Max (5 -> 0,0)
9. Denzel Dumfries (2 -> 0,0)
10. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
10. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
10. Toni Lato (0 -> 0,0)
10. Nick Viergever (0 -> 0,0)
10. Timo Baumgartl (0 -> 0,0)
10. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
10. Bruma (0 -> 0,0)
10. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
10. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
10. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
10. Lars Unnerstall (0 -> 0,0)
10. Sam Lammers (0 -> 0,0)
10. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
10. Joël Piroe (0 -> 0,0)
10. Ibrahim Afellay (0 -> 0,0)
10. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
10. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
10. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
10. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
10. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
10. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
10. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
10. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
10. Amar Catic (0 -> 0,0)
10. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
10. Niemand (0 -> 0,0)
10. Youri Roulaux (0 -> 0,0)
10. Ricardo Rodríguez (0 -> 0,0)
10. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
10. Yvon Mvogo (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Ik hoop dat PSV redelijk ingespeeld is. Ik verwacht een onwennige wedstrijd. Zo lang geen echte wedstrijden meer gespeeld, nieuwe trainer, en spelen in grotendeels leeg stadion.
+2/-0

9 maanden geleden
Ben benieuwd wat de opstelling word. Mijn voorspelling:

Malen mandueke
Gakpo ihataren
Thomas rosario
Max Vierg. Teze. Denzel
Mvogo

Wat denken jullie?
+3/-0

 
9 maanden geleden
Lijkt me een prima opstelling. Ik denk ook dat Teze een basis-speler gaat worden.

Lammers hoeft denk ik niet meer op een basis-plek te rekenen ;-)
+2/-0

 
9 maanden geleden
Een plek op de tribune kan die krijgen tot hij diep door het stof is gegaan en heeft bijgetekend
+2/-0

 
9 maanden geleden
Dat je er niet ver naast zit, behalve dan naast die stoel in t stadion
+2/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Ik denk dat Boscagli speelt ipv Viergever, Lammers ipv Madueke en Mauro Junior ipv Ihataren.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Opstelling gezien? Schmidt en ik zitten op 1 lijn 😁😁😁
+2/-0

 
9 maanden geleden
Sterk voorspeld - wat voorspel je dan voor de uitslag? ;)
+1/-0

 
9 maanden geleden
Had wel een overwinning verwacht, maar had geen uitslag in gedachte. Ik vind dat ze iig sterk verbeterd zijn ten opzichte van vorig seizoen en dat met maar 1 nieuwe speler in de basis. Ja en de keeper dan
+1/-0

 
9 maanden geleden
Maar is niet nieuw had bommel ook over kunnen beschikken
+1/-0

 
9 maanden geleden
Yep dat is ook zo, zie onder nog reactie op jouw post, ivm wissel Bommel -> Schmidt
+1/-0

9 maanden geleden
Heb dezelfde 11 in mijn hoofd. Als we maar winnen, 3 punten meenemen aub.
+4/-0

9 maanden geleden
Robben vs Max! Of Dumfries vs robben
+2/-0

 
9 maanden geleden
Meteen de reclameborden over schoppen.
+2/-1

 
9 maanden geleden
Schouderduwtje was genoeg haha..
+2/-0

9 maanden geleden
Een ouderwetse 0-6. Op naar het kampioenschap. Schmidt is onze wonderdokter.
+4/-1

 
 
9 maanden geleden
Dus een andere mening hebben is ‘jammer’. Ik wil je wel uitleggen waarom ik met dit materiaal bizar weinig vertrouwen in een goed seizoen heb. Elders schrijf jij dat je hoopt op een ‘sloper’ achterin en een middenvelder die iets toevoegt. Ik heb zelden een ploeg prijzen zien pakken waarvan de as niet op orde is.
+1/-1

 
9 maanden geleden
Waarom schrijf je dat dan niet? Daar kan prima mee leven, ik wil ook graag versterking in de as, maar voor Groningen is dat niet doorslaggevend imo.

Nou hou ik ook wel van bietje provoceren, dus trek het je niet persoonlijk aan. Ik wordt gewoon moe van vooraf negatief doen, als ze met passie spelen komt t goed!
+4/-1

9 maanden geleden
Benieuwd wat Robben nog kan. Als die ouwe het op zijn heupen heeft, loopt hij de hele PSV verdediging omver. Goed opletten Herr Max. Robben is linksbenig maar speelt graag op rechts om vervolgens op volle snelheid binnendoor langs het van nature zwakkere rechterbeen van de linksback te gaan. Dat is altijd zijn grote kracht geweest. Laten wij hopen dat hij die snelheid niet meer heeft.
+1/-0

9 maanden geleden
Robben speelt bij groningen niet meer vanaf de flank.... hij speelt daar op 10, in vrij rol, ik zou Hendrix op hem zetten, gewoon volgen en uitschakelen!
+1/-1

 
9 maanden geleden
dann kun je beter Thomas op hem zetten, heeft meer snelheid...
+2/-0

 
9 maanden geleden
Mannetje op Robben?
We spelen een nieuw systeem he,de focus ligt op de bal en van daaruit de pressing.
+3/-0

 
9 maanden geleden
Werkt het systeem ook nog wanneer we binnen 15 minuten door Robben met 2-0 achter staan?🤨, al met al, kun je je systeem volgens mij prima blijven spelen, maar zet Hendrix of Thomas adequaat op Robben!
+1/-3

 
9 maanden geleden
Hey Dwight Lodeweges, laten we gwn lekker ons eigen spel spelen ok?
+3/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Ik verwacht een moeilijke maar verdiende zege. Ik gun robben 1 goal, zolang wij maar winnen...

Zit wel te popelen inmiddels, com'on PSV
+1/-0

 
9 maanden geleden
Mijn popelen is wat minder geworden, heb vanavond wat Eredivisie gekeken maar daar wordt je niet vrolijk van. Hebben we daar nou zolang naar uitgekeken ?
+2/-0

 
9 maanden geleden
Je typt een post die ik zelf had kunnen typen.
We hebben heel lang niks gehad en daardoor is er hunkering naar weer de ED kijken.
Maar dat wil niet zeggen dat het zo leuk gaat worden als je in je verwachting hebt.
Ik ben wel benieuwd welke 11 er bij PSV gaan spelen, en of ze kunnen combineren.
+2/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Ik kijk alleen PSV. De rest kan me gestolen worden. Zonder publiek is er minder beleving. Psv kijk ik als fan.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Kijk bijv als Feyenoord of Ajax lastige uitwedstrijden hebben. Puntverlies is dan wel mooi. Maar dat lijkt ook al weer 1974
+2/-0

 
9 maanden geleden
Hahaha dat deed ik wel vaak, maar die wonnen bijna alles op een gegeven moment. Ik weet niet hoeveel het in Rotterdam staat, was 0-1, maar bij een spannend slot daar gaat ie nog ff 10 minuten aan.
+1/-0

9 maanden geleden
Ben heel benieuwd of onze voorhoede een stempel op de wedstrijd kan gaan drukken.
+4/-1

 
9 maanden geleden
Dat zal afhangen van hoe goed ze vanuit het middenveld worden aangespeeld.
Ik hoop op steekballen die ze meteen in de loop kunnen meenemen, zodat je tijd wint tov de tegenstander en je openingen kan maken.
Maar als het matige ballen zijn waarvoor ze eerst 2 seconde nodig hebben om er een bruikbare bal van te maken, dan heeft de verdediging van Groningen tijd om weer een betere positie te kiezen.
Ik ben ook wel benieuwd of Ihattaren zijn grote talent gaat laten zien en de verdediging open breekt, of dat blijkt dat hij toch de echte winners mentaliteit mist.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Ik bedoelde vooral individueel eigenlijk. Het andere waar ik zeer benieuwd naar ben is in hoeverre zal de gegenpressing, die Schmidt voorstaat, uitgevoerd worden in een traditioneel moeilijke uitwedstrijd, want voor niets zullen de 3 punten daar even makkelijk gepakt worden. Voordeel is echter dat het traditionele thuisvoordeel daar, een vol stadion, nauwelijks van toepassing is. Dat zal de komende tijd ook in het voordeel van de grote clubs blijven werken.
+3/-0

 
9 maanden geleden
Niveau van de individuen is ook interessant,
Verder denk ik dat de scheidsrechters nu zeer zelfstandig hun beslissingen gaan nemen en nog nauwelijks druk voelen. Ik denk dat het voor hun als een amateur-wedstrijd op een bijveld voelt. Dat voordeel van de grote clubs zie ik dus niet, eerlijk gezegd.
+1/-1

 
9 maanden geleden
Ter uitleg: op basis van kwaliteit wint meestal de grote club, maar door een vol stadion kan een mindere selectie opgezweept worden naar een inzet die wint van kwaliteit.
+2/-0

 
9 maanden geleden
@Pvh25, Ik vond het een prima wedstrijd, en ik zie ook combinatie-voetbal. Gakpo wordt beter en beter.
Dit stadion was wel redelijk gevuld zodat er een voetbal-sfeer was. De bezetingsgraad lijkt per stadion wel anders
Kan dat Hij Ihattaren uit de basis laat, en echt voor het beste team gaat. Het is me mee gevallen.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Nee ik denk het niet. Ihattaren is veruit de meest talentvolle, maar hij zal er voor moeten werken en geen spatjes hebben. Dàt is de boodschap.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Hoi Pvh25. Ik had een typefoutje.
Ik bedoelde "knap" van de trainer dat hij een signaal aan Ihattaren af geeft en hem uit de basis laat. Hij is het grootste talent maar moet wel harder gaan werken.
+2/-0

9 maanden geleden
Ik hoop dat Malen met een andere kijk op zijn gezicht aantreed, iets van genot, laatste keer leek hij een bom:;-)
+2/-0

 
9 maanden geleden
Porreke, die Duitsers trapten 'm continue op z'n enkels. 2 goals voor Donyell vandaag. Wie die andere 4 scoren moeten we nog even over vergaderen 😅😜
+1/-0

 
9 maanden geleden
Liever dat zijn voeten het werk doen dan zijn gezichtsuitdrukking.
+1/-1

9 maanden geleden (gewijzigd)
Mvogo Dumfries Teze Viergever Max. Thomas Rosario. Ihattaren Gakpo. Malen Madueke. Ik hou het op 1-3,blij dat het weer beginnen gaat. Succes iedereen, Forza PSV.
+1/-1

9 maanden geleden
Fantastisch gedaan keeper !! We waren inderdaad keihard toe aan een nieuwe.....
+2/-8

 
9 maanden geleden
Knappe pot van PSV. Op een gegeven moment stonden er 7(!!) spelers uit de JO op het veld, dat is dus echt geweldig, toch? Dik verdiende overwinning waarbij Groningen niet veel te zeggen had.
+3/-1

 
9 maanden geleden
Helemaal mee eens, zie mijn post hierboven als reactie op jou.
+3/-1

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Cker, trots op, komt wel goed met onze jeugd tegenwoordig, dat was voor Cocu begon heel anders... enfin dat doet mij als liefhebber goed en is bovendien beter voor de uitstraling en t imago van ons PSV

en voor de zakelijke onder ons, ook financieel!
+1/-0

 
9 maanden geleden
Dit is het risico van een meevoetballende keeper... Overigens begint het geschutter bij de verdediger die de bsl van de keeper ontvangt om uit te verdedigen en NIET om weer op de keeper terug te spelen (en dat nog wel in de doelmond)... Kan mij voorstellen dat je daar de kluts van kwijt raakt.
+2/-0

Perzik009 (geschorst)
9 maanden geleden
Die Teze echt top hoor. En Madueke is ook wel even een fijne aankoop geweest zeg
+3/-0

 
9 maanden geleden
Met Madueke kan de verkoop van Lammers gewoon doorgaan.
+4/-1

9 maanden geleden (gewijzigd)
Wat een geweldige eerste helft! 2e helft iets minder maar geen moment het gevoel gehad dat we niet zouden gaan winnen.
Gakpo is een beest, Teze, Boscagli en Rosario ook top.
+4/-0

 
9 maanden geleden
We hebben veel intrisiek talent(Gakpo,Lammers,Mandueke.Malen en ook Teze), maar het moet er altijd nog maar uitkomen. Dat ging goed vandaag. Schmidt z'n hand is zichtbaar, maar het is nog lang niet vervolmaakt. Eerlijk gezegd kan ik, als liefhebber, niet wachten op de volgende wedstrijd. Ik vermoed dat Schmidt in z'n handen knijpt met zo'n selectie, die hij naar zijn hand kan kneden.
+3/-1

 
9 maanden geleden
Lees en hoor net dat Ihattaren van de training was gestuurd door Schmidt.
+1/-0

9 maanden geleden
Heerlijk om met een ruime zege te beginnen in een lastige uitwedstrijd. Goed voor het vertrouwen en bijzonder dat spelers die vorig jaar al afgeschreven waren nu opstaan.
+4/-0

 
9 maanden geleden
Zo zie je maar weer, elke speler verdient een tweede kans. In ieder geval erg blij met 3 punten!
+1/-0

 
9 maanden geleden
Precies dat. Lag het aan de spelers of de technische staf? Stond maar 1 veldspeler op het veld waarover MvB niet kon beschikken in zijn tijd.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Aan de technisch staff natuurlijk, nu hebben we een ervaren coach en een echte Trainer, beide ontbrak bij Bommel

Ondanks alle Corona shit veel zin en vertrouwen in dit seizoen.

Nog 1 ding hierover: het gekke is dat Bommel zelf ook verwacht dat er veel meer uit deze selectie kan komen... hij denkt dat PSV dit seizoen kampioen wordt!

Een PSV maatje sprak hem vorig weekend in Limburg langs de lijn!
+2/-0

 
9 maanden geleden
Precies ben het helemaal met je eens. Raar dat MvB dat denkt. Ik vond hem vanaf het begin een matige coach ookal toen ze nog wonnen.

De grootste vooruitgang is m.i. toch dat deze trainer overal spelers op het veld wilt hebben die balvaardig zijn en comfortabel aan de bal. Momenteel is Dumfries het minst sterk aan de bal. Maar daar ligt zijn kracht dan ook niet. Ik ben benieuwd wat Schmidt zal gaan doen als de tegenstander iedereen vast zet behalve Dumfries. Dat zou ik tenminste doen als ik de trainer van de tegenpartij ben. Zodat Dumfries in de eerste fase de bal al krijgt ipv in de 2e fase.
+1/-0

9 maanden geleden
Best wel lang geleden,dat ik echt heb zitten genieten van het veldspel.
Terwijl het zoals eerder gezegd nog niet vervolmaakt is.
Ben wel benieuwd of Ihattaren nog weet aan te sluiten of afhaakt.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Don't worry, Ihattaren heeft zo veel talent en Schmidt schudt hem wel wakker.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Ik heb ook zitten genieten sinds lange tijd van dat veldspel. Maar ik heb helaas ook weer, net als veel wedstrijden vorig seizoen, flink zitten billenknijpen helaas. Hoopte dat met die penalty de spanning er weer af kon maar het werd zelfs nog erger. Dan brengt die Groninger die bal in onze 16, zie ik die keeper van ons een rare beweging maken en de bal volledig missen, maar gelukkig wordt hij naar voren gepegeld waar onze Engelse held en lange topper het prima afmaakten. Man, wat was mijn vreugdekreet er één van opluchting. Hopelijk beslissen ze het voortaan wat eerder. Maar ik heb zitten genieten. Wat een strijd hebben ze geleverd. Forza PSV.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Nee,zelfs op de meest hachelijke momenten bleef ik er nu vertrouwen in houden,maar na voorgaande seizoenen,heb ik nu dan ook al flink getrainde bilspieren.😁
+5/-0

9 maanden geleden
Hand van de trainer duidelijk zichtbaar. Wonderdokter. Gakpo potentiële wereldtopper. Over oranje, beter hem dan Bergwijn Vd Beek Promes.
+3/-0

9 maanden geleden
Gakpo man van de wedstrijd met zijn 2 doelpunten. Kan nog beter worden en in potentie straks klaar voor een grote competitie. Minpuntjes het tegendoelpunt en de gemiste penalty waar Malen de bal in 2e instantie ook nog kon intikken als hij bij de les was geweest. Verdediging was prima waarbij Teze zich goed ontwikkeld. Ook een compliment voor Rosario en Mauro op het middenveld. Met dit materiaal hoeft PSV niet onder te doen voor de concurrentie en zeker als er nog spelers bijkomen.
+4/-0

 
9 maanden geleden
Helemaal met je eens. Maar ik heb die penalty een paar keer bekeken en Malen laat die bal bewust lopen, want anders had hij buitenspel gestaan.
+3/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Mooi om te lezen dat een aantal medesupporters - net als ik - blij werden van het veldspel van PSV.

Ik was echt heel tevreden over deze ouverture; zeker er zijn nog verbeteringen te realiseren, maar die is zeer hoopgevend.

Teze en Boscagli overtuigend, sundries nog bietje bleekjes, Max ook prima, Rosario heeft echt een metamorfose ondergaan.
Fijn om te zien dat wat ik in potentie in hem zag (soort Viera van Arsenal) er nu toch nog uit kan komen...
Gakpo MOTM, Madueke super inval beurt, Lammers speelde om te winnen en Hendrix later ook. Malen en Mvogo nog bietje roestig, maar dat komt wel goed!

Het was voor mij nu al beter dan ik dacht!
+3/-0

9 maanden geleden
Mooie wedstrijd , lang geleden dat ik heb kunnen genieten van het spel van onze ploeg.
+1/-0

Santa Cruz PSV (geschorst)
9 maanden geleden
Het voetbal was bij vlagen niet slecht. Boscagli, Teze, Max, Rosario, Malen en Gakpo vielen in positieve zin op, terwijl Mauro en Lammers tegenvielen.
Het wangedrag van ihattaren komt niet als een verrassing. Met hoeveel marokkanen heeft ook PSV al problemen gehad?
+1/-5

 
9 maanden geleden
Met het grote voorbeeld van Ihattaren niet dat was Ibi, fantastisch boegbeeld van PSV
+3/-0

 
9 maanden geleden
Om afkomst er bij betrekken is wat stigmatiserend imo. Er zijn zoveel spelers die gemenere dingen hebben gedaan dan snotneuzen als Bakali en Labyad. Mo is 18. Heeft een wat roerig jaar achter de rug. Gelukkig heeft Schmidt de capaciteiten om hier op een vaderlijke manier mee om te gaan.
+3/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Prima overwinning uiteindelijk. Al was het weer zo'n typische FC Groningen-PSV 2e helft. PSV heeft volledige controle, maar krijgt toch wéér vlak na rust (zéér) onnodige goal tegen, en nog wel de gelijkmaker. Wel meteen knap antwoord door Donnie met de hernieuwde voorsprong, maar diezelfde Malen verzuimt tot 2x toe de wedstrijd in het slot te gooien waardoor het nog zomaar fout had kunnen gaan. Remember eind 2017 toen de in de tas zijnde (1-3) wedstrijd nog (half/twee-derde)) werd weggegeven (3-3). Uiteindelijk beslist Gakpo 'm dan knap met z'n 2e op eveneens 2e assist van Noni. Keeper oogde onrustig, maar nu hij 1e doelman is, verdient hij enig krediet.

Dan nog even wat Arjen Robben betreft, ik heb hem nooit gemogen. Zelfs niet in zijn PSV- & Chelsea-periodes.

(edit: vooraf toch wel ietwat gezonde wedstrijdspanning, al verwachtte ik wel dat het goed zou gaan, want dit FC Groningen is wel zéér zwak; probleem is dat je eigenlijk min of meer verplicht bent kampioen te worden ondanks dat Ajax de betere & bredere selectie heeft)
+1/-0