Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


PSV aan kop van Eredivisie na eenvoudige zege in Zwolle


Tijdstip
18 oktober 2020
Stadion
MAC³PARK stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 2


PSV aan kop van Eredivisie na eenvoudige zege in Zwolle; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV aan kop van Eredivisie na eenvoudige zege in Zwolle

PSV heeft zondag zonder veel problemen weten te winnen op bezoek bij PEC Zwolle. De ploeg van Roger Schmidt won met 0-3. Mario Götze, Cody Gakpo en Donyell Malen zorgen voor de treffers, terwijl Yvon Mvogo in de eerste helft een strafschop wist te keren.

PSV begon slordig aan het duel, want na enkele seconden raakte Pablo Rosario de bal helemaal verkeerd en gaf daarmee PEC Zwolle een enorme kans. Deze werd echter van grote afstand gehaast over het doel geschoten. De eerste kans voor PSV was wel direct raak. Rosario zette goed druk, waarna Leemans besloot om de bal terug op de keeper te spelen. Dat deed hij echter dermate zacht dat Mario Götze kon profiteren en zijn debuut in de negende minuut al bekroonde met een treffer. PSV ging op dezelfde voet verder en niet veel later werd de score verdubbeld na een uitstekende aanval. Via Donyell Malen en Philipp Max kon Cody Gakpo uiteindelijk de 0-2 binnen schieten.

De ploeg liet de teugels vervolgens een beetje vieren. Een geweldige redding van Yvon Mvogo voorkwam de aansluitingstreffer, terwijl de doelman wederom reddend op moest treden toen de thuisploeg een strafschop kreeg na een domme en vooral onnodige tackle van Timo Baumgartl. Omdat de penalty echter uitermate zwak werd ingeschoten kon de doelman eenvoudig keren. Het leek PSV wel wakker te schudden, want enkele minuten later was het raak na wederom een prachtaanval. Via een knap schot was dit keer Malen het eindstation en bepaalde daarmee de ruststand op 0-3.

In de tweede helft was PSV stukken slordiger. De ploeg van Roger Schmidt trok nog steeds regelmatig ten aanval, maar was net niet scherp genoeg in de buurt van het doel. PEC Zwolle kon er aanvallend helemaal niets tegenover stellen, waardoor het duel langzaam voorbij ging. Het betekende voor PSV een eenvoudige overwinning en bovendien de koppositie.


[video] Highlights PEC Zwolle - PSV


Denzel Dumfries: 'Het was een goed veldspel en een verdiende overwinning'

In gesprek met Fox Sports was Denzel Dumfries best tevreden over de wedstrijd tegen PEC Zwolle. "Het was een goed veldspel en een verdiende overwinning", aldus Dumfries. "We zaten in de tweede helft zeker nog niet met Granada in ons hoofd. We wilden zeker nog. Het ging wat stroever, maar we hielden de nul en dat was goed."

PSV liet vooral in de eerste helft goede dingen zien. "Bij vlagen zag je goed veldspel en zag je de intenties die we hebben. De goals waren goed en dan zie je wat onze intenties zijn", zo gaf hij aan. "We weten dat we een goede keeper hebben. Vandaag heeft hij weer goed gekeept, maar we moeten er wel meer waakzaam op zijn dat ze niet zo makkelijk bij de goal komen."

Mario Götze maakte direct zijn debuut voor PSV. "Je ziet dat hij een goede voetballer is en ervaring heeft. Hij is fit, dus goed voor ons dat hij er bij is", zei de aanvoerder daarover. "Hij is een onderdeel van de groep. We zijn allemaal gelijk aan elkaar. Het is goed dat hij er is en ervaring meeneemt. Dat is goed voor de ploeg."


[video] Mario Götze happy with his debut, Dumfries tevreden met eerste helft


Mario Götze: 'Ik ben blij met de drie punten, het team en mijn eigen spel'

Mario Götze gaf in gesprek met Fox Sports aan erg blij te zijn met zijn debuut voor PSV. "Ik ben vooral blij dat ik hier mocht spelen en we gewonnen hebben. Gelukkig kon ik in mijn eerste wedstrijd direct scoren. Ik ben blij met de drie punten, het team en mijn eigen spel", aldus Götze, die al vroeg de score opende. "Het was belangrijk dat we al snel scoorden en daarna ook de tweede en derde maakten. Het was erg gelukkig, maar ook gedeeltelijk slim. Het was voor ons erg belangrijk. Het is een goed gevoel om weer op het veld te staan, om weer te scoren en om het team te helpen. Vandaag ben ik gewoon blij."

De Duitser merkt dat hij steeds fitter wordt. "Dat gaat iedere dag weer beter. Het zal zeker nog enkele wedstrijden duren voordat ik weer honderd procent terug ben", zo gaf hij aan. "Het is belangrijk voor mij om wedstrijden te spelen en in het ritme te komen. Dan kom ik in de perfecte vorm, maar nu ben ik al in een goede conditie. Nog een paar weken en dan zal ik alleen nog maar beter worden."


Roger Schmidt: 'Het was een goede wedstrijd na een internationale break'

In gesprek met Fox Sports gaf Roger Schmidt aan blij te zijn met de zege tegen PEC Zwolle. "Het was een goede wedstrijd en een verdiende overwinning", aldus Schmidt. "Het was zeker niet perfect, vooral niet in de tweede helft. We zagen dat we ons in bepaalde aspecten nog moeten verbeteren en zeker om de wedstrijd te killen. We misten een paar goede mogelijkheden, maar het was een goede wedstrijd na een internationale break. Ik ben blij dat we gewonnen hebben."

De Duitser vond dat het een lastige wedstrijd was. "Ook met het veld was het lastig", zo gaf hij aan. "We moeten onze tegenstander ook zeker respecteren. Zwolle gaf alles tot aan onze doelpunten. Ze kregen goede mogelijkheden en ook nog een penalty. Het was zeker niet makkelijk, maar daarom zijn we ook blij dat we hebben gewonnen."

Schmidt ziet nog voldoende verbeteringen voor zijn ploeg. "We zijn vandaag begonnen met onze nieuwe selectie. De nieuwe spelers moeten allemaal nog ingepast worden en integreren in het team", zei hij daarover. "Ibrahim, Mario en Adrian speelden voor het eerst voor PSV, terwijl ook Timo zijn eerste wedstrijd van het seizoen speelde. Dit soort wedstrijden hebben we nodig en moeten we natuurlijk ook winnen. We weten dat we nog moeten verbeteren. Iedere wedstrijd moeten we analyseren en ook na deze wedstrijd is er voldoende om over na te praten."

De trainer was erg te spreken over het spel van Mario Götze. "Het was een erg goed begin. Het was goed dat hij al snel scoorde. Na drie maanden zonder wedstrijd en zijn eerste wedstrijd voor PSV heeft ook hij zelfvertrouwen nodig", aldus Schmidt. "Hij scoorde, speelde goed en integreerde goed in het team. Hij heeft samen met het team gevochten en was zowel aan de bal als zonder de bal goed. Het was een erg goede start."


Zwolle-trainer John Stegeman: 'Ibrahim Sangaré was indrukwekkend, écht indrukwekkend'

PEC Zwolle-trainer John Stegeman was in gesprek met de NOS vol lof over Ibrahim Sangaré. "Ze hebben op het middenveld toch wel een aardige speler bijgekocht die goed kan duelleren. Wat een power heeft die man", aldus Stegeman. "Ik vond hem echt wel goed. Die gozer was indrukwekkend, écht indrukwekkend."


Karakteristieken

Uitslag: 0-3 (0-3)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Mario Götze ('9)
Goal
0-2 Cody Gakpo ('18)
Goal
0-3 Donyell Malen ('39)

Opmerkelijk: 30' Ghoochannejhad mist een strafschop

Scheidsrechter
Makkelie
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PEC Zwolle: Huiberts ('43)
Kaart
PEC Zwolle: Van Polen ('57)
Kaart
PSV: Pablo Rosario ('61)
Kaart
PSV: Ibrahim Sangaré ('86)

Opstelling PSV

Mauro JúniorDonyell Malen


Cody GakpoIbrahim SangaréPablo RosarioMario Götze


Philipp MaxOlivier BoscagliTimo BaumgartlDenzel Dumfries


Yvon Mvogo

Wissels:

'67 Mohamed Ihattaren voor Mario Götze
'67 Noni Madueke voor Mauro Júnior
'87 Adrian Fein voor Ibrahim Sangaré
'90 Jorrit Hendrix voor Pablo Rosario
'90 Joël Piroe voor Donyell Malen


Opstelling PEC Zwolle

PheraiGhoochannejhadLeemans


DrostNakayamaHuiberts


BajselmaniVan PolenKerstenVan Wermeskerken


Zetterer

Wissels:

'46 Saymak voor Bajselmani
'46 Tedic voor Ghoochannejhad
'62 Van Duinen voor Leemans


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 0-3 (0-1)
 6 0-3 (0-1)
 6 0-3 (0-1)
 6 0-3 (0-1)
 6 0-3 (0-2)
 6 0-3 (0-1)
 6 0-3 (0-2)
 6 0-3 (0-1)
 6 0-3 (0-2)
10  6 0-3 (0-1)
11  6 0-3 (0-1)
12  6 0-3 (0-1)
13  6 0-3 (0-1)
14  4 0-2 (0-1)
15  4 1-3 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.73. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Mario Götze (83 -> 5,0)
2. Cody Gakpo (67 -> 4,0)
3. Yvon Mvogo (66 -> 3,0)
4. Philipp Max (36 -> 2,0)
5. Ibrahim Sangaré (29 -> 1,0)
6. Donyell Malen (10 -> 0,0)
7. Mauro Júnior (9 -> 0,0)
8. Pablo Rosario (8 -> 0,0)
9. Timo Baumgartl (4 -> 0,0)
10. Denzel Dumfries (3 -> 0,0)
11. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
11. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
11. Toni Lato (0 -> 0,0)
11. Nick Viergever (0 -> 0,0)
11. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
11. Bruma (0 -> 0,0)
11. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
11. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
11. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
11. Lars Unnerstall (0 -> 0,0)
11. Sam Lammers (0 -> 0,0)
11. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
11. Joël Piroe (0 -> 0,0)
11. Ibrahim Afellay (0 -> 0,0)
11. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
11. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
11. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
11. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
11. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
11. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
11. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
11. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
11. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
11. Jordan Teze (0 -> 0,0)
11. Amar Catic (0 -> 0,0)
11. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
11. Niemand (0 -> 0,0)
11. Noni Madueke (0 -> 0,0)
11. Youri Roulaux (0 -> 0,0)
11. Ricardo Rodríguez (0 -> 0,0)
11. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
11. Eran Zahavi (0 -> 0,0)
11. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
11. Joël Piroe (0 -> 0,0)
11. Adrian Fein (0 -> 0,0)
11. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
11. Vincent Müller (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Een interessante wedstrijd in veel opzichten. Welke spelers gaat Schmidt opstellen? Hoe presteren de spelers individueel? En dan met name de aanwinsten en Ihattaren. Welke progressie is er als team? Hoe goed kan PSV al de tactiek van Schmidt toepassen, nu er 2 weken volop op getraind is. Genoeg vragen en dat maakt dat ik uitkijk naar deze wedstrijd.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Ik ben ook erg benieuwd. Ik denk alleen dat we nog niet te veel mogen verwachten dat er een ingespeeld team staat. Dat kan nog wel 2 maanden duren. Hopelijk zonder veel puntverlies en dan in januari alle toppers winnen!
+1/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Eran doet niet mee want hij heeft corona 😵 Hopelijk heeft Donyell zijn vizier op scherp staan. Als dat maar goed gaat....
+1/-0

9 maanden geleden
Die test zoals ze nu genomen worden zijn verre van betrouwbaar.
Weet haast zeker dat zowel Zahavi als Teze minimale of geen klachten hebben.
Ik vind het een onverdreven gedoe allemaal.
Als je 2 jaar geleden zo massaal op de griep ging testen had je deze aantallen ook.
Waar moet dat heen..
+4/-14

 
9 maanden geleden
Ik weer haast zeker dat jij niet haast zeker kan weten wat je haast zeker roept te weten.
+13/-3

 
9 maanden geleden
Dat dit minnetjes geeft wist ik.
Zou zeggen lees eens andere nieuwssite dan de mainstream media en informeer je eens eerst goed en neem niet alles klakkeloos aan wat ze verkondigen bij de nos.
+4/-11

 
9 maanden geleden
Wat een adviezen allemaal, terwijl ik slechts doel op jouw vermoedens op basis van 0,0 bronnen/feiten (of heb ik die gemist?). En alsof je ook al weet welke media ik wel of niet tot me neem. Je zit duidelijk vol met aannames en meningen zonder dat je de feiten kent. Succes met je leven en het daarop baseren van de keuzes inzake jouw gezondheid.
+10/-2

 
9 maanden geleden
Ik ben wel benieuwd via welke niet-mainstream media jij te weten hebt gekregen dat Zahavi en Teze amper klachten hebben.

En misschien een handige tip voor je: probeer ook eens om niet alles wat er in de niet-mainstream media gezegd wordt klakkeloos aan te nemen.
+9/-1

 
Maolicare (geschorst)
9 maanden geleden
Inderdaad!! Een grote farce is het.
+4/-5

 
9 maanden geleden
Idd..half Nederland op slot voor een virus wat helemaal niet zo dodelijk is als men beweert.
Zou zeggen Gotze met Malen in de spits.
Gakpo als die fit is met Ihatarren en Rosario met Sangare.
Baumgartl heb ik toch wel vertrouwen weer in want die is gebrand zich weer in de basis te vechten.
Zahavi kan lekker weekje uitrusten van al die trips.
+5/-8

 
site-admin 9 maanden geleden
Zoals al vaker aangegeven: als je een discussie wil voeren over corona en alles wat daarbij komt kijken, kun je dit op het forum doen in het betreffende topic.
+11/-1

 
reactie verwijderd

 
9 maanden geleden
Laat toch gaan @pvh25, In dit onderwerp gaat het nergens over Covid-19
+1/-1

9 maanden geleden
Als je alle corona gevallen bij alle clubs gaat bekijken kun je nauwelijks meer spreken van een eerlijke competitie. Voetbal stelt zich boven corona, corona denkt daar helaas anders over.
+1/-2

9 maanden geleden
Ik ben benieuwd naar Sangaré. Dat kan een soort nieuwe tank op het middenveld worden, zoals we Alex in de verdediging hebben gehad. Ik vraag me af of hij naast Rosario komt te spelen, of dat hij Rosario het elftal uit speelt.

Speelt PEC nog op dat laag plastiek ? Wedstrijden op kunstgras vind ik altijd een stuk minder leuk, want dat is gewoon een andere vorm van voetballen.
+2/-1

 
9 maanden geleden
In Zwolle ligt vanaf dit seizoen natuurgras.
+4/-0

9 maanden geleden
Ik hoop dat de ondergrens tegen fortuna de laatste was..De weg naar boven graag. Volle bak vooruit!!
+3/-0

Maolicare (geschorst)
9 maanden geleden
AUB nu nooit geen middenveld meer met Pablo Rosario🙏🏻
+5/-5

 
9 maanden geleden
Ik ben wel heel benieuwd naar Rosario nu er veel meer voetballend vermogen om hem heen staat, kijken of hij zich daaraan optrekt en meegaat in een hoger niveau.
+3/-2

 
Maolicare (geschorst)
9 maanden geleden
Alweer genoeg gezien
+3/-1

 
9 maanden geleden
Hij speelt werkelijk iedere bal verkeerd. Kan het niveau niet aan.
Fein erin aub!
+4/-1

 
9 maanden geleden
Wat een heerlijk balletje op Gakpo zeg, dat had meer verdient!
+2/-0

 
Maolicare (geschorst)
9 maanden geleden
Laat dan Mauro terugzakken en Ihattaren op zijn plek en haal die Rosario eraf
+3/-1

 
9 maanden geleden
Haha na 26min!!! Conclusie?? Wisselen!
+4/-0

 
9 maanden geleden
Effe geduld hebben. Komt goed
+3/-1

 
9 maanden geleden
Geduld? Hoe lang moeten we gaan wachten tot hij stopt met dat oerdomme balverlies van hem?
Het middenveld blijft een rommeltje met Rosario.
+5/-1

 
9 maanden geleden
Nee persoonlijk ook geen geduld..coach wisselt hem nog wel..1e helft zakte hij samwn met Baumgartl door de mand.
+2/-1

9 maanden geleden
1 jeugdspeler nog in de basis.
+2/-4

 
9 maanden geleden
Lekker belangrijk
+3/-2

 
9 maanden geleden
Vorig jaar een stuk of zes en wat waren we teleurgesteld...
+7/-0

 
9 maanden geleden
Mauro, Gakpo en Malen... normaal ook Teze

Zeiken om t zeiken
+7/-3

 
9 maanden geleden
Alleen gapko en normaal teze.
+3/-1

 
9 maanden geleden
Dus Mauro en malen zijn eigen jeugd volgens jou? Dan zijn onana en traore dus ook eigen jeugd bij ajax?
+1/-0

 
9 maanden geleden
Ik heb t hier graag over PSV, niet over die kneuzen...
+1/-0

 
9 maanden geleden
Tellen is ook een kunst, nietwaar?
+2/-3

9 maanden geleden
Je kunt aan deze helft goed zien wat Schmidt wil met PSV.
Deze helft stemt mij tevreden; ik heb me goed vermaakt iig, dat alleen is al winst!
Verder 0-3 bij rust in Zwolle, hoe lang geleden is dat?
Er is nog wel wat afstemming nodig en niet alles gaat goed, maar mensen tel je zegeningen!
+4/-1

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Na 2 maanden al zo goed volgens de speelstijl die Schmidt voorstaat spelen is heel knap. Het is een verdomd moeilijk systeem om uit te voeren en die veel concentratie en fysiek vermogen vraagt, en zal blijven vragen. Het zal nog beter moeten worden om de 1e plaats te behouden, want ajax zal heel het seizoen op de loer liggen.
+2/-1

 
9 maanden geleden
Zeker, maar wat is dit?

Jij geschorst??? WTF is dit nou weer ?
+1/-0

 
9 maanden geleden
Ja mijn fout, ik reageerde mbt Covid19, terwijl moderator aan had gegeven dat niet meer te doen. Ik leer elke dag nog ;)
+3/-0

9 maanden geleden
Snap alleen echt niet waarom je zo laat nog gaat wisselen.
Een speler voor nog 1,5 minuut inbrengen. Twee in dit geval.
+2/-0

9 maanden geleden
Makkie. Koploper.

(later meer)
+1/-1

9 maanden geleden
Veel belovende eerste helft gezien. En dat na zo’n korte inspeel tijd. Dat belooft nog wat. Tweede heft zakte het ver terug. Dat moet er echt uit. Europese tegenstanders laten ons met dit spel niet wegkomen. De nieuwelingen bevallen mij wel. Weer een assist van Max, doelpunt van Gotze! Op naar donderdag!!!
+1/-0

9 maanden geleden
Schei asteblieft uit met die wissels na de 87e minuut. Zou verboden moeten worden, alleen bij blessures nog wisselen.
+5/-0

 
9 maanden geleden
Helemaal en volmondig mee eens!!!

Bij hoge uitzondering in een (Europese) topwedstrijd als een kleine voorsprong over de tijd moet worden gebracht. Zelfs een applauswissel doe je een kwartier voor tijd.
+1/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Zal wel zijn om ze er betrokken bij te houden, wellicht zelfs ivm wedstrijd premie...
Vooral die van Hendrix, maar zag ook zijn verwondering: wat ik, nu???
+1/-1

 
9 maanden geleden
Helemaal mee eens, Dit soort wissels zijn nergers voor nodig.
+1/-0

9 maanden geleden
Wat een verschrikkelijke 2e helft heeft PSV gespeeld. Je mag toch verwachten dat de spelers een bepaald basisniveau hebben en de bal naar de juiste kleur kunnen spelen ipv alles in te leveren. De 2e helft dik onder de onder grens gezakt. Verdedigend ook niet sterk met zwakke momenten van Baumgartl die zomaar 2 tegendoelpunten op zijn conto had kunnen krijgen. Zwolle had gewoon 2 of 3x moeten scoren. Tegen Granada en Vitesse worden zulke momenten waarschijnlijk wel afgestraft. Na die 2 wedstrijden weten we waar PSV op dit moment echt staat. Zwolle was te zwak om als graadmeter te gebruiken
+4/-0

 
9 maanden geleden
Speel je gelijk dan heb je te veel middelmaat en is er verkeerd ingekocht. Win je makkelijk dan is de tegenstander te zwak om als graadmeter te gebruiken. Oké.
+4/-0

 
9 maanden geleden
Ik vind dat een team als PSV met de aanwezige kwaliteiten de bal moeiteloos moet kunnen rondspelen ipv iedere bal in te leveren. Zwolle had gewoon 2 of 3x kunnen scoren. Heeft verder niks met aankopen te maken maar met een ondergrens waar PSV altijd boven moet blijven.
+2/-0

 
9 maanden geleden
En als PSV alle echte kansen had benut dan hadden we minimaal 5x gescoord!!
+1/-0

 
9 maanden geleden
Mee eens, maar waarom in eerste instantie die nadruk op negatieve zaken, je kunt het ook omdraaien... 1e helft was prima, 2e gauw vergeten idd, wedstrijd was gespeeld en don wacht weer zware pot.
+1/-1

9 maanden geleden
2de helft was dramatisch.
Sangare was ok..is een balafpakker met een pass vooruit...maakte wat fouten maar is hem vergeven in zijn eerste wedstrijd.
Team oogde wat onwennig..nog niet ingespeeld en is normaal.
Gotze..tja..slimme speler naar mist ritme.
Verders blijft de verdediging erg onzeker ogen en dat vind ik wel een gemis.
Psv zal alleen maar groeien en Sangare wordt een topspeler.
+4/-0

 
9 maanden geleden
Met Baumgartl, Sangaré en Götze stonden er drie nieuwe spelers op het veld dus het onwennig zijn is wel logisch.
Sangaré is een tank waar je niet langs komt, en al aardig de ballen naar voren probeert te spelen. Logisch dat hij nog moet wennen aan waar de andere naar toe willen lopen. Aan hem gaan we in de EL en tegen Ajax + Feyenoord nog veel plezier hebben.
Götze is al verder dan ik dacht, en heeft nog een paar weken nodig.
Ik zie een echt goed team in opbouw.
+3/-0

9 maanden geleden
schitterende en degelijke overwinning speelde bijna allemaal goed maar die rosario dat kan toch geen basisspeler zijn!! damn wat een slechte wedstrijd speelde hij zeg!! ik snap de trainer dus echt niet en ik hoop dat hij de volgende wedstrijd mag banken!! maar ja ik ben niet de trainer!!
+6/-4

 
9 maanden geleden
Raar hé dat hij ondanks dat hij zo slecht is steeds mag blijven staan. Misschien wil de trainer niet winnen? Of vragen de andere spelers of de trainer hem aub wilt opstellen.

Houd toch eens een keer op met dat gezeik op Rosario het is maar wat je wilt zien.

Ik zag vandaag een pass nauwkeurigheid van 84 procent. Gaf van alle middenvelders veruit de meeste passen op de helft van de tegenstander. Er was overigens geen speler die een hoger percentage haalde vandaag aan PSV zijde. Hij bewaakte de organisatie heel goed, zodat de andere konden excelleren. Prima gespeeld en nu blijven verbeteren.
+11/-1

 
9 maanden geleden
Mee eens. De 1-0 begon overigens bij Rosario, opvallend dat niemand hier het daar over heeft.
+11/-1

 
9 maanden geleden
Sssttt, Rosario is dit jaar de gebeten hond die nooit iets goed kan doen, op dit forum wordt elk jaar een speler uitgekozen die door het gros afgemaakt wordt.
+7/-2

 
Maolicare (geschorst)
9 maanden geleden
Rosario is al 2 jaar tergend slecht, maar dat wordt door sommige hier niet gezien of toegegeven! Heel voetballend Nederland ziet dat, alle analisten op tv en mensen die echt gevoetbald hebben zien en weten dat.
+2/-5

 
9 maanden geleden
Dan zal die de volgende wedstrijd vast naast Hendrikx op de bank zitten. We zullen het zien.
+1/-1

 
9 maanden geleden
Het zegt wel genoeg over het sneue gedrag van sommigen hier dat dit dan niet benoemd wordt.

Het feit dat ze zich nu opeens druk gaan maken over Schmidt die pas in de laatste minuten wisselt zegt dan ook wel genoeg. Dan weet je in ieder geval dat je vrij probleemloos gewonnen hebt.
+6/-2

 
9 maanden geleden
heb je je niet vergist met sangare?? die had wel een precisie van 84 % en niet die rosario! maar ja de tijd zal het uitmaken of rosario zo goed is volgens jou!! want jij bent de kenner toch?
+1/-1

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Het klopt dat Sangare ook een precisie van 84 procent had. alleen daar zaten veel meer passes op eigen helft bij. Het gaat er bovendien om dat de ene speler met vergelijkbaar spel totaal anders bekeken wordt dan de ander. Bij de een lijkt men alleen maar wat er fout gaat en bij de ander alleen naar het positieve. Na het debacle van vorig seizoen is er een soort hetze ontstaan tegen Rosario. En als er iets is waar ik een hekel aan heb is als men een zondebok gaat uitzoeken.

Ik ga echt niet beweren dat hij zo een geweldige speler is, maar het is onzin om te doen alsof het een koekenbakker is. Hij was de beste middenvelder die we hadden voor de komst van al die nieuwelingen en zoals je hebt kunnen zien heeft hij nog steeds zijn waarde.

Bovendien heeft nog niemand hem uit het elftal kunnen spelen. Als je dan nog niet begrijpt dat het een belangrijke speler is voor het team en de trainer dan heb je zelf geen kaas van het spelletje gegeten.
+5/-0

 
Maolicare (geschorst)
9 maanden geleden
Is geen hetze maar feitelijke constatering jammer genoeg. en focussen op wat positief is bij Rosario zal veel makkelijker zijn want dan ben je zo klaar helaas. Je kunt je hoofd wel in het zand steken of ergens een hekel aan hebben maar dat veranderd niks aan het jarenlange belabberde spel van Rosario.
+1/-3

 
9 maanden geleden
Feitelijk? Welke feiten? Als dat een feitelijke constatering zou zijn dan had je het wel met inhoudelijke argumenten kunnen onderbouwen, in plaats van alleen maar met subjectieve oneliners.
+2/-0

9 maanden geleden
Hele goede eerste helft die heel veelbelovend is voor dit seizoen. Lang geleden dat we een wedstrijd bij rust al beslist hadden. Je ziet ook gelijk de kwaliteitsinjectie op het middenveld, hoger baltempo, makkelijker voetballen, maar vooral het pressievoetbal was uitermate effectief vandaag. Vorig jaar begonnen we goed, maar stortte het als ene kaartenhuis in elkaar. Dit jaar beginnen we goed en gaan we enkel nog verder groeien. We staan eindelijk weer waar we horen!
+3/-1

 
9 maanden geleden
Dat zal nog moeten blijken, maar de signalen zijn zeer goed momenteel.
+3/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
9 maanden geleden
Bedoel je met kwaliteitsinjectie op het middenveld sangaré? Die maakte juist geen sterke indruk, zeker in balbezit niet. Fysiek weliswaar sterk, maar aan de bal niet bijzonder.
+1/-5

 
9 maanden geleden
:D :D :D

Veel inhoudelijker kan ik het niet maken
+3/-0

 
9 maanden geleden
Ja, je hebt helemaal gelijk. Tegen Granada maar weer beginnen met Rosario, Hendrix en Thomas. Al die ballen vooruit terwijl ze ook gewoon naar de keeper konden. Als je dit vergelijkt me de soepele wedstrijden tegen Fortuna en Heracles is het een wonder dat de wedstrijd bij rust al beslist was.
+8/-0

9 maanden geleden
Hoe zit het eigenlijk met vGinkel. Niks meer van gehoord. Nog niet zien trainen.

Wilde ook pas een week later gepresenteerd worden door privé dingetjes, maar zie nog steeds niks.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Heeft al wel op het veld gestaan en deed ook al oefeningen met de bal.
Die zal wel na de winterstop bij de groep aansluiten.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Is vanaf het begin al bekend dat hij niet wedstrijdfit bij PSV terug is gekomen. Staat op de planning om begin december weer wedstrijden te gaan spelen. Dus alles wat daarvoor komt is mooi meegenomen, maar ik hoop voor hem dat ze hem rustig kunnen brengen. In januari hebben we belangrijke wedstrijden. Geweldig dus dat je dan keuze hebt uit meerdere sterke middenvelders... Hopelijk in de winter nog een goede verdediger bij en dan zijn we klaar voor januari...
+2/-0

Santa Cruz PSV (geschorst)
9 maanden geleden
Eerste helft was bij vlagen aardig, terwijl de tweede helft ronduit slecht was. Verdedigend oogt het nog niet sterk, vooral het centrum.

Gakpo en Max waren de tweede beste spelers aan PSV-kant. Mauro ijverig, maar komt duidelijk tekort.
Rosario en sangaré té slordig in balbezit, hoewel ze ook veel goede dingen deden. sangaré heeft niet laten zien dat hij een aanwinst zou zijn ten opzichte van de andere middenvelders.
+1/-4

 
9 maanden geleden
1e wedstrijd in een nieuw team, bietje meer geduld is wel op zijn plaats
+2/-2

 
9 maanden geleden
Dus Stegeman lult uit zijn nek? Tweede helft was iig het aanzien niet waard, eerste helft waren we beter alhoewel je daar niet veel voor hoefde te doen, waren wel hoopgevende momenten om verder mee te nemen, individueel zekers.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Ik had het over Sangaré...🙂
+1/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
9 maanden geleden
Stegeman had een mening die ik niet deel. Ik vond sangare helemaal niet indrukwekkend. Fysiek weliswaar sterk, maar aan de bal niet bijzonder.
+1/-3

 
Maolicare (geschorst)
9 maanden geleden
Speelt voor de eerste keer in het elftal en heeft een paar weken nodig om te weten hoe iedereen loopt, maar zijn wedstrijd was veel belovend en gaan we als ik er niet compleet naast zit veel plezier aan beleven.
+4/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
9 maanden geleden
Leuk al die 'verzachtende omstandigheden', maar die doen niets af aan z'n prestatie zondag in Zwolle. Waarom is het zo moeilijk om iemand feitelijk te beoordelen, zónder te zoeken naar het waarom?
+1/-2

9 maanden geleden
Aanvallend zéér sterk, verdedigend onthutsend zwak. En dan met name centraal. Dat ene slippertje van Max in aanloop naar de strafschop zij hem vergeven. Baumgartl dramatisch. Gelukkig goede doelman.

Middenveld moet, zeker als Van Ginkel aansluit, in eredivisie wel kunnen heersen. Het wordt gewoon kwestie van genoeg doelpunten maken zodat de onvermijdelijke fouten achterin niet fataal zullen zijn. Kan Hendrix niet in centrum?

Zoals het er nu naar uit ziet, zulLen de topwedstrijden in 2021 cruciaal zijn. Dan moet PSV er écht staan! Wellicht toch nog defensieve versterking in winterstop?

Overigens uiterst zonde dat deze positieve impulsen vanuit transfer window juist in deze kutperiode komen. Maar ja, anders had je deze (nieuwe) spelers wellicht niet eens kunnen halen.

Eindelijk weer perspectief dus. Nogmaals doodzonde dat wij er niet optimaal van kunnen genieten. Louter voor tv en lege stadions is toch niet hetzelfde. Deprimerend.

Zo zouden wij gisteren gewoon wederom in Zwolle aanwezig zijn geweest... totdat daar afgelopen dinsdag resoluut een stokje voor werd gestoken.
+2/-1

 
9 maanden geleden
John de Jong gaf in een interview van een paar dagen geleden aan dat de prijzen nu wat gezakt zijn en het daardoor net mogelijk is om spelers zoals Max te halen. Dat zou bij een normale markt niet gelukt zijn.
+2/-0

9 maanden geleden
Jdj veel respect voor van niksnut tot held! Heerlijk elftal op her en der een verbetering na
+1/-0