Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


PSV in eigen huis voor achttiende keer op rij te sterk voor Willem II


Tijdstip
8 november 2020
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


PSV in eigen huis voor achttiende keer op rij te sterk voor Willem II; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV in eigen huis voor achttiende keer op rij te sterk voor Willem II

PSV heeft zondag het tweede blok aan wedstrijden afgesloten met een overwinning tegen Willem II. De Tilburgers werden in het Philips Stadion met 3-0 verslagen. Philipp Max, Mario Götze en Donyell Malen zorgden voor de doelpunten.

PSV vloog uit de startblokken. Donyell Malen zag na 30 seconden al een inzet gekeerd worden en nadat er nog enkele mogelijkheden waren geweest zorgde Philipp Max voor de 1-0 na een uitstekende lange bal van Pablo Rosario. Niet veel later was het opnieuw raak. Na goed doorgaan van de teruggekeerde Denzel Dumfries zorgde Mario Götze voor de tweede treffer van PSV.

Ook daarna bleef PSV de betere ploeg. Malen zag al snel weer een inzet gekeerd worden, waarna de rebound van Cody Gakpo naast werd gekopt. Langzaam werd het spel van de ploeg van Roger Schmidt wat slordiger. Willem II kon daardoor ook af en toe aan aanvallen denken, maar het wist geen gevaar te stichten zodat het bij rust 2-0 stond.

PSV kwam weer uitermate zwak uit de kleedkamer, wat zorgde dat Willem II in de beginfase duidelijk de bovenliggende partij was. Yvon Mvogo wist met twee uitstekende reddingen te voorkomen dat de Tilburgers de aansluitingstreffer maakten. Nadat Malen een grote kans miste na een uitstekende tegenaanval kwam Willem II niet veel later met tien man te staan na een harde overtreding op Dumfries. Het leverde linksback Köhn de rode kaart op.

Vanaf dat moment had PSV de controle weer volledig terug over de wedstrijd. Ook de kansen volgden weer en dat leidde acht minuten voor tijd tot de 3-0 van Malen met opnieuw een hoofdrol voor aanvoerder Dumfries. Ook in de resterende minuten bleef PSV op zoek gaan naar meer treffers, ze vielen echter niet meer. Voor Mathias Kjølø volgde nog wel een mooi moment. De middenvelder van Jong PSV mocht vlak voor tijd zijn debuut in het eerste elftal maken.


[video] Dumfries = Back! | Highlights PSV - Willem II


Denzel Dumfries: 'Ik voel me weer helemaal fit'

In gesprek met Fox Sports was Denzel Dumfries kritisch op het spel van PSV na rust. "Zij kwamen scherper uit de kleedkamer en dat overkomt ons iets te vaak dat we te slap uit de kleedkamer komen. Dat moeten we gewoon beter doen", aldus Dumfries. "We hebben in de eerste helft genoeg kansen gecreëerd en hadden het toen eigenlijk al af moeten maken."

De aanvoerder was bij zijn rentree direct weer belangrijk met een assist op Mario Götze. "Het zag er niet heel gepolijst uit, maar ik bleef gewoon doorgaan. Uiteindelijk kwam ik er toch langs en maakte Götze hem goed af", zo gaf hij aan.

Dumfries gaf ook aan dat hij weer helemaal fit is nadat hij enkele wedstrijden miste vanwege een coronabesmetting. "Ik voel me goed. Ik heb me in het begin even slecht gevoeld, maar nu voel ik me gewoon fit", zei hij daarover. "We hadden vooraf afgesproken dat we zouden kijken hoe lang ik het vol zou houden. Ik voelde me gewoon goed, dus ik ging gewoon verder."


Philipp Max: 'De belasting is de laatste weken natuurlijk erg hoog geweest'

Philipp Max gaf in gesprek met Fox Sports aan dat het zwaar was geweest tegen Willem II. "De belasting is de laatste weken natuurlijk erg hoog geweest", aldus Max. "Ik ben blij dat we relatief snel twee doelpunten maakte en we vrij goed speelden. Uiteindelijk was het een verdiende overwinning en daar zijn we tevreden mee."

Ook de Duitser zag een duidelijk verschil tussen de eerste en de tweede helft. "We waren natuurlijk niet allemaal meer honderd procent", zo gaf hij aan. "In het eerste half uur hebben we veel energie gebruikt om de ballen te veroveren. In de tweede helft was de kracht wat minder en ging dat niet meer zo goed."

De linksback was wederom belangrijk voor de ploeg door de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. "Ik probeer iedere wedstrijd het team te helpen. Ik ben natuurlijk erg blij met mijn goal", zei hij daarover. "Ik zocht de ruimte op en dat zag Pablo goed. Ik kon hem vervolgens makkelijk afmaken."

Max is voor het eerst in zijn loopbaan opgeroepen voor de nationale ploeg van Duitsland. "Het is natuurlijk een enorme eer voor mij. Hier heb ik als kind al van gedroomd en dat gaat nu in vervulling", reageerde hij daar op. "Ik verheug me er heel erg op en ben ook erg gespannen. Hopelijk zal ik daar een hele mooie tijd hebben."


[video] Dumfries straalt, Max happy with goal and call-up, Kjølø's dream came true


Eran Zahavi: 'We hebben het als ploeg goed gedaan'

In gesprek met Fox Sports gaf Eran Zahavi aan tevreden te zijn met het spel van PSV. "We hebben het als ploeg goed gedaan. We hebben drie doelpunten gemaakt en niet veel kansen weggegeven aan de tegenstander", aldus Zahavi. "De drie punten vandaag waren zeer belangrijk en we zijn daarom blij."

Het niveau in de tweede helft was wel minder dan voor rust. "We waren natuurlijk wat vermoeid", zo gaf hij aan. "We hebben afgelopen weken zeven wedstrijden moeten spelen en veel gereisd met een kleine selectie. Vandaag waren de drie punten het belangrijkste."

Zahavi vond het jammer dat hij zelf niet gescoord had. "Dat wil je natuurlijk iedere wedstrijd, maar vandaag was het niet mijn dag. Ik heb eigenlijk geen kans gehad. Daar ben ik niet blij mee, maar ik ben wel blij dat we zonder doelpunten van mij wel gewonnen hebben", zei hij daarover. "Donyell Malen en ik moeten nog beter werken aan onze samenwerking en dat we elkaar beter begrijpen. Het zal in de toekomst alleen maar beter gaan."


Roger Schmidt: 'Het was voor de spelers afgelopen weken niet makkelijk'

Roger Schmidt keek tevreden terug op de wedstrijd tegen Willem II. "We verdienden het om te winnen en hebben goed gespeeld", aldus Schmidt in gesprek met Fox Sports. "Het was voor de spelers afgelopen weken niet makkelijk, dus het was belangrijk vandaag om met een overwinning af te sluiten en dat hebben we gedaan."

De Duitser was ook positief over het spel na rust. "Het is onmogelijk om nu op honderd procent te zijn. Als je zoveel problemen met het coronavirus hebt gehad... Vijf spelers die vandaag speelden hebben het coronavirus gehad. Dat heeft hen veel energie gekost", zo gaf hij aan. "Gezien de situatie waar wij in zitten, was dit een goede prestatie."

Schmidt vond het lastig om aan te geven of hij tevreden is met de ontwikkeling van het team. "Het is in onze situatie lastig om te ontwikkelen omdat we veel spelers missen en we alleen maar wedstrijden spelen zonder te trainen", zei hij daarover. "We hebben ook trainingen nodig. Veel spelers zijn komende week weg met de nationale teams, dus we kunnen nog steeds niet met de hele ploeg trainen. Om verder te kunnen ontwikkelen moet je ook kunnen trainen. Dat gaat nu niet, maar uiteindelijk keren de spelers weer allemaal terug en geldt dat niet voor het coronavirus. Voor dit moment ben ik tevreden, maar we hebben nog veel werk te doen."


Karakteristieken

Uitslag: 3-0 (2-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Philipp Max ('14)
Goal
2-0 Mario Götze ('22)
Goal
3-0 Donyell Malen ('82)
Scheidsrechter
Lindhout
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Pablo Rosario ('40)
Kaart
Willem II: Köhn ('63)

Opstelling PSV

Donyell MalenEran ZahaviCody Gakpo


Pablo RosarioIbrahim SangaréMario Götze


Philipp MaxOlivier BoscagliJordan TezeDenzel Dumfries


Yvon Mvogo

Wissels:

'63 Noni Madueke voor Cody Gakpo
'74 Adrian Fein voor Pablo Rosario
'74 Mauro Júnior voor Mario Götze
'88 Mathias Kjølø voor Mario Götze


Opstelling Willem II

KöhlertPavlidisNunnely


TrésorLlonchVan der Heijden


KöhnHolménPetersOwusu


Brondeel

Wissels:

'46 Romeny voor Trésor
'46 Saglam voor Van der Heijden
'84 Nelom voor Pavlidis


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 3-0 (2-0)
 7 3-0 (2-0)
 7 3-0 (2-0)
 7 3-0 (2-0)
 6 3-0 (1-0)
 6 3-0 (1-0)
 6 3-0 (1-0)
 6 3-0 (1-0)
 6 3-0 (1-0)
10  6 3-0 (1-0)
11  6 3-0 (1-0)
12  6 3-0 (1-0)
13  6 3-0 (1-0)
14  6 3-0 (1-0)
15  6 3-0 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.84. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Denzel Dumfries (79 -> 5,0)
2. Mario Götze (32 -> 4,0)
3. Philipp Max (27 -> 3,0)
4. Yvon Mvogo (25 -> 2,0)
5. Ibrahim Sangaré (22 -> 1,0)
6. Donyell Malen (11 -> 0,0)
6. Pablo Rosario (11 -> 0,0)
8. Cody Gakpo (2 -> 0,0)
8. Olivier Boscagli (2 -> 0,0)
8. Mathias Kjølø (2 -> 0,0)
11. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
11. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
11. Toni Lato (0 -> 0,0)
11. Nick Viergever (0 -> 0,0)
11. Timo Baumgartl (0 -> 0,0)
11. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
11. Bruma (0 -> 0,0)
11. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
11. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
11. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
11. Lars Unnerstall (0 -> 0,0)
11. Sam Lammers (0 -> 0,0)
11. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
11. Joël Piroe (0 -> 0,0)
11. Ibrahim Afellay (0 -> 0,0)
11. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
11. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
11. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
11. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
11. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
11. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
11. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
11. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
11. Jordan Teze (0 -> 0,0)
11. Amar Catic (0 -> 0,0)
11. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
11. Niemand (0 -> 0,0)
11. Noni Madueke (0 -> 0,0)
11. Youri Roulaux (0 -> 0,0)
11. Ricardo Rodríguez (0 -> 0,0)
11. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
11. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
11. Eran Zahavi (0 -> 0,0)
11. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
11. Joël Piroe (0 -> 0,0)
11. Adrian Fein (0 -> 0,0)
11. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
11. Vincent Müller (0 -> 0,0)
11. Armando Obispo (0 -> 0,0)
11. Justin De Haas (0 -> 0,0)
11. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
11. Luis Felipe (0 -> 0,0)
11. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
11. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
11. Ismail Saibari (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Het is overleven deze periode. De selectie piept en kraakt. Veel geblesseerden, veel corona gevallen. Veel spelers met lichte klachten: zowel fysiek vanwege het vele spelen als conditioneel vanwege het herstellen van corona. Verschillende spelers staan op het veld die er normaal vanwege hun fysieke of conditionele toestand helemaal niet in zouden staan. Dit zijn geen excuses, maar gewoon feiten. Hopelijk kunnen we morgen winnen tegen Willem II, dan hebben we weer 2 weken om de groep fitter en sterker te krijgen.
+6/-0

3 weken geleden
ik vind het wel heel vreemd dat psv ineens zoveel positieve spelers heeft en die ploeg uit amsterdam heeft ze en ineens niet meer en mogen toch spelen!! volgens mij spelen de spelers daar gewoon als ze positief worden getest of die hele test troep klopt voor geen ene donder!! maar dat ryan thomas niet meedoet ben ik echt wel blij om wat is die slecht geworden zeg!!
+1/-5

3 weken geleden
Dit mag geen enkel probleem vormen.

Ik lees '17 gewonnen thuiswedstrijden op rij', nou dan beginnen we nu aan de 2e helft: op naar de volgende 17, op naar de 34.
+4/-0

 
3 weken geleden
Helaas moeten we ook 17 uit spelen ;-)
+1/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
We kunnen flink aan de bak gezien wat er in Utrecht is gebeurd. Staan al weer 6 punten achter.
+1/-1

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Hebben ze een bonuspunt van de knvb gehad?🤔
+2/-0

 
2 weken geleden
Had hij niet van terug. 🤣🤣🤣🤣
+1/-0

3 weken geleden
Er moet gewonnen worden, maakt niet uit hoe. De vertoning in Griekenland geeft echter weinig hoop. De impact van corona is gewoon enorm. De komende twee weken de ploeg in Eindhoven houden herstellen en het tactische plan bijschaven. Niemand laten reizen voor onbenullige wedstrijden met enorme risico's. PSV first op dit moment!
+2/-0

 
3 weken geleden
De ploeg blijft helemaal niet in Eindhoven, de spelers zwermen weer uit over Europa... als het daar tenminste tot beperkt blijft.
+1/-0

3 weken geleden
Gakpo Malen Zahavi Gotze
Rosario Sangaré
Max Boscagli Teze Dumfries
Mvogo

Mooi dat Gakpo en Dumfries er weer bij zijn, want die waren al goed in vorm.
Ik zou liever met twee echte centrale verdedigers gaan spelen, en Boscagli door Viergever vervangen. Om de race lang vol te houden moet je nmm toch een centrum hebben met spelers die echt ballen tegen kunnen houden. Boscagli heeft een mooie trap, maar ze lopen hem te gemakkelijk voorbij.
+1/-0

 
3 weken geleden
Dit zijn de beoogde basis spelers van Schmidt, dus ik ben heel benieuwd wat ze gaan laten zien in deze samenstelling.
+3/-0

 
3 weken geleden
Ik ook. Met dit team ben je volgens mij beter dan Feyenoord en AZ.
Ze hebben alleen nog niet samen kunnen spelen waardoor er lijn in het spel komt.
gelukkig is Gotze heel fit binnen gekomen, en haakt die veel sneller aan dat ik had verwacht.
+1/-0

 
3 weken geleden
Corona kan die hele vorm en vooral de inhoud die ze gecreëerd hebben in de voorbereiding aangetast hebben. Rosario was in de rust tegen PAOK KO begreep ik. Het zal mij benieuwen wat het wordt. Ik wil onze dure spits wel eens zien scoren bij een normale aanval.
+2/-1

 
2 weken geleden
Ik vond juist dat Dumpfries uit vorm was sinds hij vader geworden is.
Tegen Willem ll zagen we de oude Dumpfries weer.
+1/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Heerlijke assist weer van die zogenaamd PSV onwaardige speler...staan weer lekker te ballen.
+7/-1

 
3 weken geleden
Ja Remmie, er zijn weer een aantal mensen hier die een kut avond beleven omdat Rosario lekker speelt, wie moeten ze nu afzeiken structureel?
+3/-1

 
3 weken geleden
En straks komt de wekelijkse reactie dat ie eindelijk eens wat goed doet, maar ook 3x de bal is kwijtgeraakt en geel heeft gepakt. Speelde gewoon een sterke pot.
+1/-0

 
3 weken geleden
Met betere spelers om hem heen kan hij zijn ballen ook gewoon kwijt. In potentie is dit gewoon een heel sterk elftal met Don Pablo. Alleen ze hebben wel tijd nodig, maar dat lijkt men niet te begrijpen.
+2/-0

 
3 weken geleden
Mooie Pass. Maar nu je erover begint, conditioneel nog niet de oude denk ik. De laatste twintig minuten wandeldt hij enkel over het veld. Hoop overigens dat heel PSV dezelfde energie kan blijven opbrengen zoals in de eerste 30 minuten. Anders krijg ik nare dejavu gevoelens bij de tweede helft.
+1/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Ik vind de reacties van de Rosario adepten minstens net zo kinderachtig en vermoeiend als die van de zogenaamde bashers.

Voor mij is het vrij simplistisch: of iemand speelt goed of hij speelt slecht. Per wedstrijd. Speelt iemand geruime tijd niet goed, moet hij naar de bank. Speelt deze constant goed, hoort hij in de basis. Speelt iemand amper een goede wedstrijd, hoort hij niet bij PSV thuis.

Rosario speelde geruime tijd weerzinwekkend slecht. Momenteel is hij nuttig. Laten wij dat koesteren. Voor je het weet... nou ja duidelijk dunkt mij.
+1/-0

3 weken geleden
Het is qua voetbal weer erg matig. Zelden of nooit een geslaagde aanval/combinatie en het regent balverlies.
+3/-2

 
3 weken geleden
Als je maar lang genoeg zoekt ...dan vinde altijd wel iets.
+5/-2

 
3 weken geleden
Nee hoor, kwestie van feiten. Vooral voor de rode kaart was PSV amper in staat om kansen te creëren door het gebrek aan geslaagde aanvallen/combinaties.
+4/-4

 
3 weken geleden
Dat is gewoon waar. De eindpass is nog heel erg onzorgvuldig daar valt heel veel winst te behalen. Het baltempo en positiespel is wel sterk verbeterd al, dus het gaat de goede kant op.
+4/-0

 
3 weken geleden
Volgens mij had het na een halfuur al 4-0 kunnen staan.
+3/-1

 
3 weken geleden
Da's onzin. Ook in de eerste helft waren er amper geslaagde aanvallen/combinaties, maar was er wel ontzettend veel balverlies.
+1/-1

 
3 weken geleden
Geen onzin. Binnen de minuut had-ie er al in kunnen liggen. En die kopbal van Gakpo uit de rebound in leeg doel rond de 28e minuut had er zelfs in gemóéten.
+1/-0

 
2 weken geleden
Volgens mij heeft Santa een andere wedstrijd zitten kijken. Wat de 2e helft betreft geef ik hem gelijk maar het eerste half uur van de eerste helft had PSV zeker 4-0 voor kunnen staan.
+2/-0

3 weken geleden
Wat is die Dumfries een heerlijke voetballer. Welcome back!
+1/-0

 
3 weken geleden
Bij die assist, valt 2 keer, staat gewoon op, zet die verdediger voor lul en geeft Götze de kans op 2-0. Heerlijk, en in oranje Veltman... jonge jonge
+1/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Leuk 1e kwart.

Daarna werd het minder & minder.

Zeker na de rode kaart had er wel wat meer pit in gemogen... klantenbinding zat er niet in.

Aan de andere kant. Goed mentaal herstel na donderdag. Hopelijk nu tijd voor fysiek herstel... al houd ik mijn hart vast met weer een 'interlandum'.

Plusje Denzel: 2 fraaie assists accentueren prima rentree.

(edit: oh ja, prachtige double save Mvogo, hoe kon ik het vergeten, shame on me?!)
+2/-0

3 weken geleden
En weer speelt Gotze een hele wedstrijd, ehm hoezo niet fit genoeg voor voetbal?
+1/-1

3 weken geleden
Normale overwinning. Maar het is hier al eerder gezegd en door mij ook al vaker Rosario prima. Dat gun ik die jongen. Nooit iets op aan te merken qua mentaliteit. Maar ja sommige mensen hebben de VI mentaliteit oftewel bij sommige spelers alleen de negatieve zaken benoemen en uitvergroten. Ook Mvogo werd hier al afgeschreven en laat zien wel degelijk punten te pakken.Die wordt alleen nog maar beter denk ik. Prima uitstraling ook. Conclusie. Stop eens met dat voortijdig en overdreven afschrijven van je eigen spelers. En nu hopelijk na de interland break een goede serie neer zetten.
+7/-2

 
3 weken geleden
Het is ook wel weer veelzeggend dat degenen die de hele site aan het vol spammen waren direct na de wedstrijden tegen Vitesse en PAOK nu opeens niet reageren. Ja, een enkeling. Die vervolgens alleen de negatieve punten er uit gaat lichten. Het zegt vooral heel veel over hoe sneu die figuren zijn.
+5/-0

 
3 weken geleden
Ik meldde hier na de wedstrijd tegen PAOK dat Mvogo geen bal had tegengehouden en dat ik hem geen puntenpakker vind. Vandaag had hij idd een fantastische dubbele redding, chapeau voor Mvogo. Ik ben nog steeds niet helemaal overtuigd, maar laat me de komende weken graag verrassen. Vandaag een terechte maar sobere overwinning, met dit keer 25 minuten goed voetbal. Het zou mooi zijn als dat overwinningen gaan worden met steeds wat meer goed voetbal. Dat heet progressie en dat is wat niet alleen van deze selectie gevraagd mag worden, het moet zelfs geeist worden. Aan de kwaliteit van de selectie kan het niet liggen dus Herr Schmidt zal moeten gaan leveren.
+2/-0

 
3 weken geleden
Alsof alle kritiek op Rosario nergens op slaat, omdat hij nu anderhalve wedstrijd goed heeft gespeeld en 1 keer een mooie assist geeft.

Ik ben tegen het afzeiken van spelers maar de kritiek op Rosario is vaak terecht. Bruma speelde soms ook een goede wedstrijd en maakte ook soms een doelpunt, toch is hij niet goed genoeg voor PSV.
+1/-0

3 weken geleden
Zakelijke overwinning, meer niet. Druk zetten op de tegenstander is echt goed (Ok, minder tegenstander) maar in balbezit moet het nog allemaal veel beter worden, met name het crëeren van kansen voorin, men vindt elkaar heel moeilijk bij de laatste pass. Rosario was echt goed vandaag, Mvogo ook. Dumfries speelt altijd goed :). Twente uit wordt een testcase ervan uitgaande dat de selectie eindelijk een keer compleet is en een week samen kan trainen, let's see.
+1/-0

 
3 weken geleden
Een week samen trainen zit er niet in helaas.
+1/-0

 
3 weken geleden
Ik dacht dat komende zondag laatste wedstrijd van Oranje is?
+1/-1

 
3 weken geleden
Wo. 18-11 nog tegen Polen en dan zijn er ook nog de vele buitenlandse spelers en jong oranje. Bijna iedereen is weg..
+1/-0

 
3 weken geleden
Aj, ik zie het. Das eigenlijk niet zo gunstig.
+1/-0

3 weken geleden
Na een uitstekend eerste half uur zakte het weer helemaal in elkaar zeg. Die rode kaart kwam als geroepen want het stond echt te wankelen. Mvogo pakt twee hele belangrijke ballen en eindelijk eens geen geknoei. Ik ben dan toch heel benieuwd waarom we de wedstrijd niet onder controle kunnen houden, is dit gebrek aan conditie door Corona en overbelasting of komt het doordat we voorin nog heel erg slordig zijn waardoor we teveel energie nodig hebben. Onze aanval zou het sterkste moeten zijn, maar ik vind het voorin vooral erg slordig met veel onnodig balverlies. Nu ff rust pakken en werken aan de zwakke punten. Dit PSV op de top van zijn kunnen is echt een ploeg om van te genieten, gaat het 5% minder wordt het zeer instabiel.
+2/-0

3 weken geleden
Gelukkig goed herpakt na donderdag,wel jammer dat er nog te veel slordigheden in het aanvalsspel zitten en er zodoende niet meer goals zijn gevallen.
Leuk dat ook onze jeugd de kansen op speelminuten mogen maken.
+1/-0

3 weken geleden
Wat me verder opviel: er was weer plezier, er werd weer gelachen, dat is een goed teken...
Denzel was motm imo, wat n doorzetter, prachtig!
+1/-0

3 weken geleden
Vond de eerst helft van een redelijk goed niveau. Wat onze technische/ medische staf in de thee doet weer ik niet maar waarom kan een dergelijk elftal niet 90’ vol gass fussball spelen zonder dat de tegenstander ook meer even het idee krijgt dat er wat te halen valt? Is dat alleen omdat ons centrum van het niveau middenmoot kleinere conpetitie is? Ben ik de enige die helemaal niks ziet in Zahavi? Kampioen ‘niet in positie lopen’.
+1/-2

 
3 weken geleden
Zahavi voldoet nog niet, dat klopt. Maar hij heeft ook Corona gehad en Schmidt gaf laatst al aan dat hij nog zeker niet helemaal fit is.
+1/-0

 
3 weken geleden
Corona kan een verklaring voor bepaalde zaken zijn maar deze speler grossierde in balverlies. Heb het idee dat Malen zonder hem beter functioneert. Hopelijk presteert hij binnenkort beter.
+1/-1

 
3 weken geleden
Eens. Zahavi en Malen in de spits werkt vooralsnog niet. Malen was overigens een paar keer wel zwak in de afronding. Als je dan ziet hoe simpel de doelpunten zijn bij bijv. Twente of Vitesse....
+1/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Malen ontbeert een beetje het natuurlijke gogme. Ik heb best wel intensief een vergelijking proberen te maken tussen Malen en Zahavi door ze goed in de gaten te houden dit seizoen. Wat opvalt is dat Zahavi(wellicht door leeftijd) voorin meer oog voor zijn medespelers heeft en ook juist heel vaak op de goede positie staat maar dan wordt overgeslagen, en best vaak door Malen. In balbezit is Zahavi rustiger en ziet beter waar hij de bal neer moet leggen. Malen scoort ook goed, maar zou er meer kunnen maken. Bijvoorbeeld gisteren toen hij alleen op de keeper afloopt, of de pass van Ihatteren net voor rust tegen ADO vorige week, daar is het belangrijk dat je rust tussen de oren hebt, bij een koele spits is dat een 98% kans. Hopelijk wordt dat beter, hij is nog jong.
+3/-1

 
2 weken geleden
Malen komt terug van 1 van de ergste blessures voor een beweeglijke jongen en draait inmiddels al weer overuren. Je doet hem echt zwaar tekort met deze post. Die jongen verprutst kans op kans maar daar is een hele goede verklaring voor. Gek heh dat we sluimerende belangstelling voor hem is van grote clubs uit dito competities. Wordt de volgende die een stap hoger gaat maken voor heel veel €. En terecht. Geweldige jongen en mooi uithangbord voor de club.
+1/-0

 
2 weken geleden
Zeker is hij een mooi uithangbord, groot talent, is er belangstelling en gaat wellicht voor mooi bedrag naar grote club. Maar ik hoop dat hij daarvoor ook voor PSV sportief resultaat oplevert(kampioenschap of zo). Er gaan teveel talenten weg bij ons voordat ze sportief wat opleveren. Uiteindelijk zak je dan weg naar de middenmoot. Dus we moeten kritisch blijven.
+2/-0

 
2 weken geleden
Is dat niet inherent aan onze strategie? PSV is afhankelijk van uitgaande transfers en zal dat waarschijnlijk nog heel lang blijven
+1/-1

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Zahavi is juist kampioen in ‘wel in positie lopen’. Alleen die Donyell Malen schiet nog liever vanaf de cornervlag op doel dan dat hij eens een keer iemand anders in stelling brengt. Ongelofelijk hoe egoïstisch hij was tegen Willem II. Zo erg heb ik het zelfs bij Depay nog nooit gezien. Als Malen de balletjes had afgelegd die hij af moest leggen, dan had Zahavi de bal na de wedstrijd mee naar huis mogen nemen.
+3/-0

 
2 weken geleden
Staat overal behalve in de spits
+2/-1

 
2 weken geleden
Gaat goed komen @Tony. Je kan niet jaren lang 1 op 1 lopen als je een slechte spits bent.
Voordat het team door elkaar gehusseld werd vond ik dat hij goed voetbalde en ook goed met de andere spelers combineerde.
Na zijn terugkeer in het elftal ziet het er inderdaad zeer rommelig uit, en wordt hij weinig aangespeeld. Als de structuur van PSV weer terug is verwacht ik hem weer vaak in de spits. Misschien wil hij het team nu te veel helpen of zo. Ik snap je punt wel.
+1/-0

 
2 weken geleden
Je moet maar eens op hem letten als we in een counter zijn na balovername. Hij kiest hele mooie looplijnen en is vaak aanspeelbaar voor de eindpass. Echter, zoals al eerder aangegeven heeft Malen geen oog voor hem.
+4/-0