Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


PSV ontsnapt tegen FC Utrecht na wederom dramatische tweede helft


Tijdstip
13 december 2020
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


PSV ontsnapt tegen FC Utrecht na wederom dramatische tweede helft; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV ontsnapt tegen FC Utrecht na wederom dramatische tweede helft

PSV heeft zondag een zwaar bevochten zege behaald tegen FC Utrecht. In het Philips Stadion werd met 2-1 gewonnen. Dankzij schitterende treffers van Donyell Malen en Mohamed Ihattaren stond de ploeg met rust met 2-0 voor, maar in de tweede helft viel het wederom ver terug en ontsnapte PSV aan opnieuw puntverlies.

PSV had het vanaf het begin erg lastig met FC Utrecht. Trainer René Hake had zijn ploeg aangepast en PSV had veel moeite met die speelstijl. Het was dan ook FC Utrecht dat in de beginfase het beter van het spel had en na een kwartier wist het via Kerk ook te scoren. Vanwege buitenspel werd die treffer echter afgekeurd. Ook daarna bleef Utrecht de betere ploeg, maar langzaam kwam PSV steeds beter in het duel. Na een half uur spelen kreeg de ploeg van Roger Schmidt dan de eerste kans en dat was ook direct raak. Een voorzet van Mario Götze werd door Donyell Malen stijlvol achter zijn standbeen in het doel gewerkt.

Vanaf dat moment had PSV het duel volledig in handen. Malen had met zijn treffer een nominatie gedaan voor doelpunt van de week, maar kon die kans daarop enkele minuten later alweer vergeten. Mohamed Ihattaren zette met een heerlijke bal zelf de aanval op en kreeg hem uiteindelijk weer voor zijn voeten. Op werkelijk sublieme wijze krulde hij de bal vervolgens schitterend in de verre hoek. Het tempo ging vanaf die treffer iets omlaag, waarna FC Utrecht vlak voor rust een goede mogelijkheid kreeg op de aansluitingstreffer. Yvon Mvogo kon met zijn voeten echter voorkomen dat Kerk de bal binnen schoot, zodat het bij rust 2-0 stond.

Al vaker dit seizoen kende PSV een barslechte tweede helft en ook nu begon het weer uitermate zwak na rust. Al snel greep Schmidt in en bracht Jorrit Hendrix binnen de lijnen om meer grip op het middenveld te krijgen. Diezelfde wissel pakte een week eerder tegen sc Heerenveen volledig verkeerd uit en ook nu bracht zijn komst geen positief effect. Het gevolg was dat Utrecht nog veel vaker ten aanval trok en het wachten leek op tegendoelpunten. Dat doelpunt kwam uiteindelijk twintig minuten voor tijd nadat invaller Mahi de bal uit de kluts voor zijn voeten kreeg en eenvoudig kon binnen werken.

FC Utrecht rook vervolgens bloed en trok nog verder naar voren. Het bood Yorbe Vertessen, die vlak daarvoor binnen de lijnen was gekomen en daarmee zijn officiële debuut in het eerste elftal maakte, een enorme kans gezien de ruimte die er lag. Hij vond echter doelman Paes op zijn weg. Buiten een vrije trap van Philipp Max op de lat eerder in de tweede helft kwam er van PSV geen gevaar meer en was het vooral een kwestie van overleven. Schmidt wekte daarbij ook weer verbazing door net zoals tegen Heerenveen Max, Ihattaren, Götze en Malen van het veld te halen. Al die wissels brachten echter geen positief effect op het spel. Diep in blessuretijd kreeg Utrecht nog een enorme kans en had Mahi de bal weer voor het inschieten. Pablo Rosario gooide zich echter voor de bal en redde daarmee de overwinning voor PSV, die met heel veel moeite over de streep werd getrokken.


[video] Mo is back met goal in kruising | Highlights PSV - FC Utrecht


Denzel Dumfries: 'We hebben de overwinning verdiend over de streep getrokken'

Denzel Dumfries was het in gesprek met Fox Sports eens met de opmerking dat het voor PSV billen knijpen was in de tweede helft. "In de tweede helft hebben we wel goed gestreden en hebben we de overwinning verdiend over de streep getrokken", aldus Dumfries. "Je moest het compact houden en verdedigend vertrouwen houden in elkaar. Dat hebben we in de tweede helft goed gedaan."

PSV probeerde in de tweede helft het goede gevoel van de eerste helft mee te nemen. "Dat was ook niet goed, maar je stond wel met 2-0 voor en dat geeft in zekere zin wat vertrouwen", zo gaf hij aan. "In sommige wedstrijden lukt dat alleen niet. We pakken een goede overwinning vandaag. We spelen zoveel wedstrijden en dan kan dit er een keer tussen zitten. Dan is het belangrijk dat je de drie punten pakt."

De aanvoerder kreeg de vraag of de selectie het wisselbeleid van Roger Schmidt begrijpt, omdat spelers geïrriteerd leken nadat ze van het veld werden geraakt. "Zij houden rekening met iedereen. In de rust komt hij naar mij toe en vertelt hoe hij er over denkt", zei hij daarover. "Hij is natuurlijk eindverantwoordelijk en moet de beslissingen maken. In mijn ogen doet hij dat gewoon goed."


[video] hattaren: 'De oude Mo is terug', Rosario prijst strijdlust | Interviews PSV - FC Utrecht


Mohamed Ihattaren: 'Ik ben blij dat ik weer een keer heb kunnen scoren'

In gesprek met Fox Sports blikte Mohamed Ihattaren terug op zijn doelpunt. "Hij was vooral heel belangrijk. Ik ben blij dat ik weer een keer heb kunnen scoren", aldus Ihattaren. "Hij zat er wel lekker in. Ik dacht ik leg hem klaar en haal gewoon uit."

In de studio van Fox Sports was al opgevallen dat de lach ook weer terug was gekeerd. "Ik zei het al: Mo is back. Ik ben erg blij", zo gaf hij aan. "Ik heb een tijdje mentaal in een dip gezeten en ik ben blij dat ik weer terug ben. Dat is verleden tijd."

Ihattaren wilde na zijn doelpunt vooral Roger Schmidt bedanken. "Ik praat gewoon veel met hem. Hij houdt me gewoon scherp. Op elke training gewoon honderd procent en laat me zien hoe een profleven er uit ziet", zei hij daarover. " Hij is heel hard, maar ook heel eerlijk voor me geweest. Ook buiten het veld. Op tijd slapen, goed eten, dat soort dingen. Vorig jaar waren ze heel positief en dat waren ze vandaag ook. Daar wil ik hem voor bedanken."


Roger Schmidt: 'Ook de wisselspelers zijn nodig om onze doelen te kunnen behalen'

Roger Schmidt kreeg in gesprek met Fox Sports de vraag of de spelers zijn wissels begrijpen. "Ze zijn daar niet geïrriteerd over. Zij begrijpen dat ik tijdens de wedstrijd beslissingen moet maken", aldus Schmidt. "Het belangrijkste is om de drie punten te pakken en letten op alle spelers. Ze waren moe. Ze hebben allemaal veel wedstrijden gespeeld. Ze zitten steeds op de limiet en daar moet ik op letten. Ik moet zoeken naar het juiste moment om ze te vervangen en frisse energie binnen de lijnen te brengen. Dat is de manier hoe wij werken."

De trainer werd gevraagd of het voor hem ook een optie is om niet te wisselen en de spelers te laten staan. "Ik ben ook overtuigd in de spelers die er in komen. Jorrit, Nick, Joël en Yorbe hebben het goed gedaan en hebben net zoals de rest gevochten", zo gaf hij aan. "Dat is ook nodig om onze doelen te kunnen behalen. Het is absoluut onmogelijk om dit steeds met dezelfde elf spelers te moeten doen."

Schmidt begrijpt wel dat sommigen vraagtekens hebben bij zijn wisselbeleid. "Ik heb een totaal andere kijk op mijn spelers", zei hij daarover. "Ik moet naar het totaalpakket kijken. Ik ken mijn spelers beter dan jullie en daarom neem ik beslissingen die jullie soms wellicht niet kunnen begrijpen."


Karakteristieken

Uitslag: 2-1 (2-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Donyell Malen ('30)
Goal
2-0 Mohamed Ihattaren ('37)
Goal
2-1 Mahi ('71)
Scheidsrechter
Gözübüyük
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
FC Utrecht: Hoogma ('54)
Kaart
PSV: Denzel Dumfries ('76)

Opstelling PSV

Cody GakpoDonyell Malen


Mohamed IhattarenPablo RosarioIbrahim SangaréMario Götze


Philipp MaxOlivier BoscagliJordan TezeDenzel Dumfries


Yvon Mvogo

Wissels:

'55 Jorrit Hendrix voor Mario Götze
'68 Yorbe Vertessen voor Mohamed Ihattaren
'78 Joël Piroe voor Donyell Malen
'78 Nick Viergever voor Philipp Max


Opstelling FC Utrecht

EliaKerk


GustafsonVan de StreekVan OvereemRamselaar


WarmerdamHoogmaBergstromVan der Maarel


Paes

Wissels:

'63 Mahi voor Elia
'63 Sylla voor Gustafson
'83 Boussaid voor Bergstrom


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 2-1 (2-0)
 7 2-1 (2-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
10  6 2-1 (1-0)
11  6 2-1 (1-0)
12  6 2-1 (1-0)
13  6 2-1 (1-0)
14  6 2-1 (1-0)
15  6 2-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.69. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Yvon Mvogo (66 -> 5,0)
2. Mohamed Ihattaren (64 -> 4,0)
3. Donyell Malen (24 -> 3,0)
4. Olivier Boscagli (16 -> 2,0)
5. Denzel Dumfries (9 -> 1,0)
6. Cody Gakpo (7 -> 0,0)
7. Jordan Teze (6 -> 0,0)
8. Niemand (4 -> 0,0)
9. Ibrahim Sangaré (3 -> 0,0)
9. Mario Götze (3 -> 0,0)
11. Timo Baumgartl (2 -> 0,0)
11. Pablo Rosario (2 -> 0,0)
13. Mathias Kjølø (1 -> 0,0)
13. Yorbe Vertessen (1 -> 0,0)
15. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
15. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
15. Toni Lato (0 -> 0,0)
15. Nick Viergever (0 -> 0,0)
15. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
15. Bruma (0 -> 0,0)
15. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
15. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
15. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
15. Lars Unnerstall (0 -> 0,0)
15. Sam Lammers (0 -> 0,0)
15. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
15. Joël Piroe (0 -> 0,0)
15. Ibrahim Afellay (0 -> 0,0)
15. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
15. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
15. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
15. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
15. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
15. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
15. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
15. Amar Catic (0 -> 0,0)
15. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
15. Noni Madueke (0 -> 0,0)
15. Youri Roulaux (0 -> 0,0)
15. Ricardo Rodríguez (0 -> 0,0)
15. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
15. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
15. Philipp Max (0 -> 0,0)
15. Eran Zahavi (0 -> 0,0)
15. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
15. Joël Piroe (0 -> 0,0)
15. Adrian Fein (0 -> 0,0)
15. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
15. Vincent Müller (0 -> 0,0)
15. Armando Obispo (0 -> 0,0)
15. Justin De Haas (0 -> 0,0)
15. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
15. Luis Felipe (0 -> 0,0)
15. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
15. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
15. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
15. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Dit is de laatste wedstrijd van 2020 waar puntverlies redelijkerwijs mogelijk is. Belangrijk dus om deze pot te winnen. Van de andere wedstrijden verwacht ik sowieso een overwinning. Dan sluit je 2020 af met maximaal 3 punten minder dan de koploper, overwintering in EL en actief in beker toernooi. Niks mis mee.
+1/-0

 
8 maanden geleden
We staan 1 punt boven een gemankeerd Feyenoord na onze miljoenen aankopen.
Zwaar teleurgesteld in prestaties en vooral in het spel over 90 minuten.
Had veel en veel meer verwacht van Schmidt.
+3/-3

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Weet je wàt pas erg is? De alom geprezen(vooral door hun eigen achterban) geweldige godenzonen vrienden uit A'dam, zelfs dìe staan slechts 4 punten voor op het brandhout uit R'dam. Daar had ik toch ècht meer van verwacht, na aankopen voor 40 miljoen.
+3/-1

 
Tony the Tiger (geschorst)
8 maanden geleden
Vooralsnog staan we gewoon al weer op achterstand op ze. Zullen we dat eerst maar eens wegpoetsen alvorens we babbels krijgen? 10 januari 2021 weten we hoe we er voor staan. Ik ben het geheel met Mino eens dat we, over 90m gemeten, weinig goede potjes hebben gezien. De lijn is stijgende maar we blijven zeer afhankelijk van slechts een paar scorende jongens!
+2/-3

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Stel je niet aan @tony met 'babbels', wie maakt die dan?. De vergelijking is erg magertjes, als je ajax die 40 miljoen investeerde er niet bij betrekt. Of zo je wil, ook al zo'n stupide vergelijking: we staan één punt boven de club die in dit kalenderjaar nog geen één keer verloor in de eredivisie en zelfs bovenaan aan de rangschikking staat in kalenderjaar 2020. "Wow!!"(sarcasme).
+5/-1

 
Tony the Tiger (geschorst)
8 maanden geleden
‘Alvorens we babbels krijgen’ is volgens mij duidelijk. Hartstikke leuk PSV maar we hebben nog echt een hele lange weg te gaan.
+2/-1

 
8 maanden geleden
Vorig jaar hebben "wij" ook een slordige €40M geïnvesteerd, hoe zit het daar ook alweer mee?
+3/-1

 
8 maanden geleden
Ik heb altijd wat moeite met de term ‘geïnvesteerd’. Bij Nederlandse clubs gaat dat bijna altijd over geld dat afkomstig is van uitgaande transfers, wat vaak een veel groter bedrag vertegenwoordigt. Dat geld zeker voor clubs als PSV en Ajax. Je verkoopt voor 60 en koopt voor 40, en dan wordt er heel veel verwacht op basis van de geïnvesteerde 40. Zeker Ajax heeft de laatste jaren een gigantisch transferoverschot en bij PSV ontstaat ook steeds meer dat beeld. In de selectie investeren is meer voorbehouden aan clubs als City, United, PSG, Real etc.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Met dien verstande dat die €40M van PSV over de balk gegooid is aan louter miskopen.
+2/-1

8 maanden geleden
Ik verwacht niets anders dan een overwinning. De laatste keer dat PSV thuis niet wist te winnen van FC Utrecht, voor de competitie althans, kan ik mij nog goed herinneren: 0-0 in 1996. De laatste (enige?) nederlaag zo'n 40 jaar geleden (2-3), onder Thijs Libregts... figures.
+1/-0

8 maanden geleden
Schmidt had het donderdag over een stijgende lijn. Ik zie hem ook maar nog niet qua resultaat in de competitie. Ik hoop dat dit weekend wel te zien, dus geen puntverlies en het liefst eens een 4-0 overwinning, met 3 goals voor rust.
+2/-0

8 maanden geleden
Veel zal afhangen van de tweede helft en de wissels. De serie in het Gelredome is met wat hulp van buitenaf ook beëindigd dus dat soort statistieken zeggen niet veel. Winnen moet om mee te blijven te doen. Hopelijk eens met 2 a 3 goals voorsprong de rust in. Sta je niet ver genoeg voor zal de tegenstander met het mes tussen de tanden de tweede helft ingaan. Die weten ook wat er met regelmaat gebeurt met onze ploeg naarmate de tijd verstrijkt.
+3/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Je eerste zin is spijker op z'n kop @remmie. Schmidt vindt het fit houden van zijn selectie, en vooral belangrijke spelers, van groot belang gezien het nog zware seizoen. Je zag dat erg goed tegen Sparta en ook vorige week tegen Heerenveen. Hoe fitter de selectie, hoe meer hij zijn ideale elf kan laten spelen. En het lijkt erop dat dit nu ook steeds beter wordt. Bij PSV is sinds de start van het seizoen buiten Zahavi en Ledezma volgens mij niemand meer geblesseerd geraakt, dus de TS heeft dat best goed onder controle. Dus ik ben eerlijk gezegd wel optimistisch over morgen, let's see.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Mee eens. Normaal geeft de 1e helft een redelijk beeld van de kracht-verhoudingen maar dit PSV kan in de 2e helft opeens ver terugvallen. Soms vrees ik dat de trainer te veel energie van zijn spelers vraagt, vooral tav de backs, waardoor ze het maar 60 minuten vol kunnen houden.
+2/-1

 
8 maanden geleden
De trainer doet dit niet voor het eerst (zijn we niet meer gewend inmiddels) dus ik ga ervanuit dat hij weet waar hij mee bezig is en zijn spelsysteem op termijn gewoon 90 minuten vol te houden is. De impact van corona op de fysieke gesteldheid van de spelers is misschien wel veel groter dan gedacht. Zij moeten tenslotte altijd op het maximale van hun kunnen presteren. Ik vind dat we ondanks het onnodige puntverlies boven verwachting goed presteren. Vooral de Europese prestaties dit jaar waren cruciaal voor de status van onze club. De missie is voor mij dit jaar geslaagd alles wat er nog extra komt is een bonus.
+5/-0

 
8 maanden geleden
Ik ben ook tevreden over de prestaties als je in ogenschouw neemt dat het team een maand lang steeds overhoop gehaald is. Dat is voor een team in opbouw die een nieuwe speelstijl erin wil slijpen een groot probleem. Toen is in de EL ook 2x verloren. Nu krijgt het team vorm. Als de kwaliteiten van de voorhoede spelers er uit gaat komen dan kunnen we nog geweldig voetbal verwachten. Ajax is veel minder goed dan ze volgens de pers zijn. Dat team is veel minder dan het team dat bijna de finale van de CL haalde. januari gaat spannend worden.
+1/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Geheel offtopic, maar voor geïnteresseerden die de Duitse taal machtig zijn, een erg leuke podcast met Mark van Bommel als gast: https://m.soundcloud.com/phrasenmaeher/61-mark-van-bommel-61link
+1/-0

8 maanden geleden
Mijn antwoord op een aantal reacties in kwestie de longinhoud van onze spelers is dat hoe goed Schmidt ook zijn theorie in praktijk te willen uitoefenen hij meer moet leren omgaan met de mogelijkheden van de spelers, je kan nmlk nooit maar ook never nooit een basketbalsysteem hanteren bij voetbal, en trainen en wedstrijden zijn totaal twee andere tempos, nou hoop ik ten zeerste dat er iemand is die een manier weet om dit toch in praktijk te brengen zonder mij te vragen of ik wel beter weet want dit is gewoon mijn visie op wat er gezegd wordt over het systeem Schmidt.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Uitgaan van de mogelijkheden van de spelers is altijd goed. Ik vind het voetbal van Schmidt veel leuker om te zien dan veel van het voetbal van de laatste jaren waarbij we ook tegen kleine clubs afwachten speelde. Ik maak me persoonlijk zorgen over de backs in de zin dat volgens mij van hun iets gevraagd wordt dat niet 90 minuten vol te houden is. En dat er ruimte achter de backs ligt waar PSV kwetsbaar is.
Dan kan iedereen wel snel iets doorschuiven als oplossing, maar dan zie ik liever dat de backs nog rond de middenlijn staan, en om en om naar voren rennen.
+1/-0

8 maanden geleden
Ik hoop dat er vandaag wat slimmer gedoceerd gaat worden. Niet zomaar ervan uitgaan dat we de betere ploeg zijn en dat we voor de rust het verschil al moeten maken. Daar zou je gezien het spelersmateriaal wel van uit mogen gaan (het beste van Nederland), maar als ploeg zijn we nog niet zo ver. Zorgvuldig en geconcentreerd, maar ook agressief en scherp beginnen, maar niet zo dat het weer na de rust in elkaar dondert. Het doelsaldo kan je ook goed opkrikken als de tegenpartij na 70 minuten aan het zuurstof ligt. 1-0 bij rust en 4-0 eindstand!
+1/-0

 
8 maanden geleden
"Slimmer gedoceerd"? Je bedoelt voetballes?

Sorry, hij was te makkelijk! ;-)
+3/-0

 
8 maanden geleden
Yes Killer, lastige taal dat Nederlands..😉
+3/-0

8 maanden geleden
En iedereen maar zeiken op Schmidt en Ihattaren, de verstandhouding. Dit lijkt mij alleszeggend
+4/-1

 
8 maanden geleden
Niet iedereen.
Maar ja.. mooi om te zien en de monden van stokers weer even gesnoerd.
+2/-1

 
8 maanden geleden
Schmidt is met die jongen aan de slag gegaan en heeft hem gewezen op zijn tekorkomingen. Resultaat een fitte Ihataren, een vrolijke Ihataren en een jongen die zijn belofte misschien alsnog kan gaan inlossen.

Is echt jaren geleden dat ik met zoveel plezier naar PSV heb gekeken. Ik houd van de spelopvatting heerlijk.
+2/-1

 
8 maanden geleden
Ja jongen, die Derksen en Driessen zijn niks meer als irritante onruststokers. Zal nooit veranderen.
+6/-0

 
8 maanden geleden
Spuitelf Derksen met z'n aanstel-clown gijp zijn nooit verder gekomen dan Roger Schmidt 'die Duitser' te noemen. Ze zijn al meer over tijd dan een fles karnemelk uit 1978.
+5/-0

8 maanden geleden
Wow.. wat een doelpunt van Mo!
+1/-1

8 maanden geleden
Mooie stand 2-0 met rust. Echter, zoveel kansen waren er niet. Het stoort me dat bijna alle ballen die van de linker- en rechterflank voorgegeven worden binnen de 16, in de voeten van de tegenstander belanden. Malen kwam echter als een duveltje uit de doos messcherp voor de paal, om in te tikken. Hij laat de laatste weken echt zien hoe goed hij kan zijn voor de goal, door het juiste moment te kiezen, dat is echt heel veel beter dan een maand geleden, super! En ja, Mo, zo leuk voor hem een goal, en wat voor één. Zijn glinsterende ogen en big smile waren echter nog veel mooier dan zijn goal.
+3/-0

8 maanden geleden
Mo Goal Mooi Goal, Ik beken nou al meteen.
+2/-1

8 maanden geleden
Ik zit er weer klaar voor, het inmiddels traditionele kwartiertje billenknijpen.
+1/-0

8 maanden geleden
Onbegrijpelijk wisselbeleid. Hoe roep je het over jezelf af zeg!
+2/-0

8 maanden geleden
Daar zijn de wissels weer. Man man man.
+2/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Het lijkt wel of Herr Schmidt bewust zo wisselt om het spannend te houden...spelers snappen het zelf ook niet meer.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Tank was leeg. Verder moet 1 van die counters altijd hangen!
+1/-0

 
8 maanden geleden
Het klopt dat Psv zich na rust opzettelijk terug laat zakken loerend op de counter,en als Vertessen dan de drie nul binnen schiet,zou Roger de credits krijgen.
Voetbal blijft een bizar spelletje vol momentopnames.
Gelukkig de volle winst.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Voorin net wat meer kwaliteit (wissels zijn nog net niet goed genoeg). Dus 2 gerichte aankopen/huren. Kan echt een groot verschil maken. Ik snap de tactiek van roger wel.
+1/-0

8 maanden geleden
Wat een draak van een wedstrijd weer. Götze, Rosario en Hendrix totaal waardeloos, Malen heeft een snipperdag. Schandalig om door Utrecht te worden weggespeeld. 3 Punten vanmiddag zou een wonder zijn.
+2/-5

 
8 maanden geleden
Gelukkig is het wonder uitgekomen, maar vraag me niet hoe...
+1/-0

 
8 maanden geleden
Whaha... Gotze en Rosario waardeloos? Gotze geeft een assist en Rosario blokt de 2-2. En zolang Malen scoort op z'n snipperdag snippert hij er maar op los.
+5/-0

 
8 maanden geleden
Tsja, en dat was het dan ook wel van beide heren vandaag
+1/-1

 
8 maanden geleden
Heb liever dat Rosario z'n man dekt ipv het schot blokkeert... Ben geen Rosario basher, daar zijn er hier al genoeg van, maar vandaag was hij echt opvallend zwak of ongelukkig met veel acties.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Maar ik zeg ook niet dat Rosario, of wie dan ook, de sterren van de hemel heeft gespeeld.

Rosario had het zwaar vandaag maar dat lag niet alleen aan Rosario, zeker niet in de 2e helft.
+1/-0

8 maanden geleden
Lekker hoe Rosario daar achterin alles en iedereen in de weg mag komen lopen
+2/-2

8 maanden geleden
ik weet het...je mag hier alleen maar positief zijn.Maar waar is onze coach mee bezig??/,,De 4 beste spelers wisselen,waarvan 2 terwijl je al zwaar onder druk staat.Ik snap er iig helemaal niets meer van.Weer zitten kijken met dichtgeknepen billetjes.Dat gebeurt nu elke wedstrijd,ik wordt er niet vrolijk van
+3/-1

 
8 maanden geleden
Selectie is niet breed genoeg. Hopen op een aantal versterkingen in de winter. Aantal counters moet zeker 1 doelpunt uitkomen.
+1/-0

8 maanden geleden
Schandalig he supporters hoe Rosario voor die knal op goal gaat liggen zodat die de goal niet bereikt, stelletje zeikers
+7/-0

 
8 maanden geleden
Hij was gewoon heel consequent, hij liep namelijk al de hele tijd in de weg.
+4/-3

 
8 maanden geleden
Ben jij maar lekker blij Kale met Rosario en met de 3 punten. De 20e officiële wedstrijd alweer onder deze trainer en nog steeds wedstrijden waar je je als supporter kapot voor schaamt. Dit niveau met deze selectie KAN echt niet!
+1/-9

 
8 maanden geleden
Rustig blijven. Normaal moet je uit zo’n counter zeker 1 a 2 keer scoren. Utrecht speelde 1 op 1 achterin.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Ik denk dat Utrecht uit hun kansen 3x had moeten scoren. De eerste helft was al heel matig, maar de 2e helft was echt hemeltergend, tegen een club met 2 overwinningen in 12 duels. Tegen een club van het kaliber PAOK kan je dan 4x naar het net. Complimenten voor Mvogo, die was (als enige) top vandaag. Zo ver door de ondergrens is echt heel verontrustend voor het vervolg van dit seizoen. Het moet echt snel veel beter.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Eens. Daarom zeg ik met 2 gerichte aankopen/ huren in de winter kan alles al een stuk stabieler staan. Nu is het overleven voorlopig. Ik snap de tactiek echter wel. Als je voorin iets meer kwaliteit hebt kan je ze zo uitspelen. Verder zijn de potjes echt spectaculair. En dit kan nog verbeteren en sneller worden beslist met een iets bredere selectie.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Voorin iets meer kwaliteit? Meer kwaliteit dan Malen, Gakpo, Mo, ihataren en Götze? Beter gaan wij het vrees ik niet meer meemaken. Het gaat erom dat er uit deze selectie meer wordt gehaald. Het moet constanter en effectiever en we mogen nooit zo door de ondergrens. Nee, voorin loopt echt meer dan genoeg kwaliteit, alleen gaven ze (zeker de 2e helft) totaal niet thuis. Dan wordt de druk op de achterhoede vanzelf heel erg groot. Achterin valt het me niet eens tegen met de ontwikkeling van Teze en Boscagli, maar het is daar verder wel wat dun. Middenveld blijft een probleem met de wisselvalligheid van vooral Rosario. Daar mag nog wel wat aan gesleuteld worden.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Voor deze tactiek moeten de wissel aanvallers snelle spelers zijn die toch overzicht bewaren en rustig zijn in 1 tegen 1 situaties. Met van ginkel heb je er hopelijk snel ook een sterke middenvelder bij.
+1/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
8 maanden geleden
De kwaliteit voorin wordt nogal overschat gezien het feit dat PSV structureel veel te weinig kansen weet te creëren, ondanks een overwicht.
+1/-0

 
8 maanden geleden
@Kale, als van die drie achterin 1tje gewoon de vrij man op rand 16 afdekt.. hoeft onze vriend er niet voor te duiken. Kudos dat hij het doet. Maar het is corrigeren op goed geluk ipv simpelweg al goed staan. Ik neem het Rosario niet kwalijk dat hij naar achter wordt gezet, maar dat hij daar meer onrust vooroorzaakt dan zekerheid was overduidelijk. Twee botsingen met teamgenoten en twee keer onder de bal door duiken had zo 3 tegendoelpunten in 20 min kunnen opleveren.
+1/-0

8 maanden geleden
Same old same old.

Nou ja, je wint 'm.

Maar vraag niet hoe.

(later meer)
+2/-1

8 maanden geleden
Ik ben geschrokken van het spel van de laatste 25 minuten,
Utrecht had ook gewoon kunnen winnen, en PSV was toen zeer wankel en stabiel.
Het leek wel alsof het systeem uit elkaar viel, en iedereen in paniek maar naar voren ging sschieten.
Tegen grotere ploegen die de kansen wel af maken kunnen we zo op grote problemen komen. Ik ben benieuwd of er aanpassingen gaan komen.
+4/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Gelukkig de komende anderhalve maand geen donderdagavonden meer. Dat scheelt alvast. Hoop ik.

(edit: en daarna heeft onze concurrent er net zoveel last van, grazie Atalanta!)
+4/-0

 
8 maanden geleden
Na rust veranderd de tactiek naar meer behoudend en loeren op de counter,hiermee werd letterlijk de regie uit handen gegeven.
Vervolgens nog wat opmerkelijke wissels en je verliest bijna weer twee punten.
+1/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Trainer snapt niet hoe het kan dat de 2e helft elke keer weer een drama is???
Nou....ik wel!! Rare wissels, positiewisselingen die nergens op slaan, da's vragen om problemen !
+3/-0

8 maanden geleden
Het was niet best vandaag, met een redelijk fitte selectie zo'n tweede helft afleveren is echt ver onder de maat. Dan maken die wisselspelers echt niet zoveel uit, die trainen ook heel de week mee en weten net zo goed wat ze moeten doen in dit systeem. Er klopte echter niet veel in de 2e helft, is niet alleen vermoeidheid, maar ook een concentratie-probleem. Het is blijkbaar nog moeilijk om 90 minuten in het systeem te blijven voor de selectie. Schmidt is nog niet waar hij wezen wil. Toch weer 3 punten, das wel positief.
+3/-0

8 maanden geleden
Top vandaag : Mvogo 👍🏻
Flop vandaag : Sangaré 👎🏻
+2/-0

8 maanden geleden
Pam ,weer een goeie uitgespeelde wedstrijd. Gewoon goed stand gehouden , en ik denk dat het wisselbeleid wat nu vaak voor de nodige onrust zorgt , later in het seizoen haar vruchten afwerpt.

Zo kunnen we Europees mee blijven doen..... Top 16 in handbereik. We sind loss
+3/-0

 
8 maanden geleden
Gewoon 1 of 2 versterkingen erbij in de winter. Utrecht speelde achter 1 op 1 moet je van die kansen die je krijgt er 2/3 maken. Jammer
+2/-0

8 maanden geleden
Met de fysieke gesteldheid is er wel echt iets aan de hand. Wat een moeizame pot weer! Gelukkig nu 3 op papier makkelijker wedstrijden. Maar in Waalwijk en Doetinchem kan het ook spoken, dus hopelijk geen onderschatting.
+2/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Enerzijds is het raar om al halverwege de 2e helft je 4 of 5 beste spelers te wisselen. Anderzijds zorgen diezelfde spelers er wel voor dat PSV zo’n beetje iedere 2e helft geen schim meer is van het elftal wat het in die eerste helft zo aardig gedaan heeft. Iedere 2e helft wordt er slap begonnen en met de rem erop gespeeld. Zo wordt onze tegenstander gaandeweg beter, gaat weer geloven in een resultaat (want er wordt nauwelijks in de eerste helft verschil gemaakt) en worden we met de rug tegen de muur gezet (zelfs tegen teams als Fortuna Sittard). Wat dat betreft geef ik Schmidt meer dan gelijk. Wil je niet gewisseld worden, blijf dan op constant niveau presteren en maak dan ook het verschil in de 2e helft!
+2/-0

8 maanden geleden
3 punten. Klaar. Ik kan me genoeg seizoen herinneren dat we vele wedstrijden maar net wonnen en uiteindelijk ook kampioen werden. Slechte wedstrijden winnen hoort erbij. Dat iedereen zegt dat het vreemde wissels zijn geloof ik niet. Geen enkele trainer gaat moedwillig zijn beste spelers wisselen. Dus of ze waren niet zo top of ze waren niet meer fris. Bij deze trainer is alles er ook op gericht om de selectie fit te houden. Als hij dat niet doet krijg je straks weer de vragen hoe het toch kan dat er zoveel blessures zijn. Positief: ontwikkeling Ihattaren, kansen voor jeugdspelers, en Mvogo. Die heeft in een half seizoen al meer punten gepakt dan Zoet in zijn laatste 2 seizoenen. Komt goed dit seizoen.
+7/-0

 
8 maanden geleden
Iedereen heeft het over de systeem, welke systeem? Sorry, maar ik zie echt geen systeem, ik zie veel door elkaar lopende vaak elkaar in de weg lopende mannen die af en toe iets goeds doen waaruit iets goeds uitkomt wat de tegenstander in de pauze analyseert en een duidelijke voordeel uithaalt en ons in de tweede helft volledig met de neus op de feiten drukt, het moet toch ook door ons te analyseren zijn en er beter van worden?
+2/-2

 
8 maanden geleden
Welk systeem heb jij de afgelopen jaren gezien?

Ik ben blij dat we nu eens een trainer hebben met een visie. Volgend jaar kan alleen maar beter worden met een volledige voorbereiding waar (hopelijk zo goed als) iedereen bij is. Dit seizoen zie ik zelf als een tussenjaar waarin je wel minimaal tweede moet worden met deze selectie.
+1/-0

Tony the Tiger (geschorst)
8 maanden geleden
Je speelt eigenlijk een matige 1e helft waarin 2 individuele hoogstandjes van 2 van onze pareltjes een 2-0 ruststand opleveren. Dan denk je de 2e helft zal niet slechter worden. Om te janken weer. Wat is dat toch? Zo’n Gotze die 52m geen pepernoot raakt is alleszeggend. Heel snel de volgende wedstrijd aub en op naar de winterstop. Vervolgens naar de Arena voor de echte test.
+2/-3

 
8 maanden geleden
Gotze had een prima assist...
+3/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
8 maanden geleden
100% waar maar spelers die miljoenen verdienen zouden ons bij de hand moeten nemen. Gotze doet dat normaal wel, Zahavi nog totaal niet. Snel vergeten deze pot
+1/-3

 
8 maanden geleden
Mwah we moeten maar even geduld hebben. We hebben ze allen nodig. De ketchup kan plotseling toch komen...
+2/-0

 
8 maanden geleden
Dat heeft Gotze toch gedaan?
Zonder de assist van Gotze hadden we vandaag niet gewonnen.
+4/-0

8 maanden geleden
Drie punten , heel belangrijk, mooie dingen gezien van Mario en Donyell . Me mateloos geërgerd aan de langzame opbouw , tikkie terug en tikkie breed vooral naar een speler die naast je staat. Helaas ook moeten constateren dat de ploeg niet fit is wat daarvan de oorzaak ook moge zijn. Snap de wissels wel van Roger, hij was ook niet blij met het vertoonde spel, dat was van zijn gezicht af te lezen.
+1/-0

8 maanden geleden
Onze spitsen met name de invallers kunnen Luc Nilis overigens goed gebruiken!
+1/-0

8 maanden geleden
We moeten idd niet vergeten dat het spel de laatste weken al slecht wordt voor de wissels. Het idee om wat frisse mannen in te zetten is niet zo slecht. Daarnaast best leuk wat jonge talenten aan het werk te zien en deze een kans te geven. Daar gaan we nog profijt van hebben. Alleen de keuze om achteruit te gaan hangen en al je balvaste spelers eraf te halen is mij een mirakel..
+1/-0

8 maanden geleden
Jouw 1e zin klopt @timmie. Ik begrijp de ophef die je overal op TV ziet daarom ook niet mbt. het wisselbeleid van Schmidt. Wisselspelers zijn er indien nodig ook om te gebruiken, zonder nog om te praten over het loeizware programma die er dit seizoen is, woensdag weer aantreden in Doetinchem. Waar ik me meer druk om zou maken is het gigantische balverlies die er geleden wordt bij voorzetten van de flanken de 16 in. Of (meestal zijn dat) Max en Dumfries hun medespelers niet zien, of dat die juist positioneel niet goed staan lijkt me iets wat Schmidt zijn aandacht zou moeten hebben en wellicht ook heeft. Daar balverlies leidt vaak tot grote gaten op pakweg halfweg op de helft van de tegenstander, waardoor je zeer kwetsbaar bent en tot problemen achterin leidt. Ten 1e omdat er teveel PSV'ers dan vóór de bal staan, en ten 2e positioneel achterin nog niet goed staan. Los je dit probleem op vang je 2 vliegen in één klap: meer kansen en minder counters van de tegenstander.
+1/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Heb de wedstrijd nog eens teruggekeken zodat ik kon analyseren zonder billen te hoeven knijpen en man, man, man wat liep die Rosario te verzaken. Hij was direct verantwoordelijk voor de eerste drie grote kansen na rust (inclusief de goal) door zijn typische gebrek aan inzicht, timing en balgevoel. Weet al niet of ik mij echt happy voel met hem op het middenveld (ondanks zn postuur verliest hij gewoon veel duels en zit hij opvallend vaak mis) maar 1 linie naar achter echt nooit meer doen Herr Schmidt! Dat heeft de wedstrijd onnodig spannend gemaakt
+2/-1

8 maanden geleden
Ik kan er mijn vinger niet op gelegd krijgen, maar ik ben bijna geneigd te zeggen dat tegenstanders ons in de eerste helft op het gemakkie laten komen, zodat ze er in de tweede helft VOL overheen kunnen walsen. Utrecht heeft gisteren echt verzuimd om dik te winnen, het was totale paniek aan de bal met name.

Dit PSV staat er wat betreft vertoond spel na rust cijfermatig nog niet eens zo slecht voor. Maar ik schrik van ons niveau in balbezit én de fysieke gesteldheid. Zou Corona er dan toch echt zo ingehakt hebben??

Een normale verklaring voor deze kraters aan niveauverschil kan ik simpelweg niet vinden. Het is meer dan structureel te noemen. Ik kijk al ruim 30 jaar PSV en op 1 jaar na hebben we ALTIJD een dubbel programma gehad...moet er wel bij zeggen dat we de laatste potjes na een Europese ontmoeting met Heerenveen en Utrecht niet echt eenvoudige opponenten troffen, maar dan nog.

De positieve punten: Mvogo redt twee punten en Mo met zijn schitterende "op 80% uithaal". En door....
+2/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Ja SouBa, uiterst merkwaardig allemaal dit. Persoonlijk denk ik dan idd aan invloed covid icm met dubbel EL-programma, niet vergeten dat wij 2x3 weken achter elkaar spelen, nou ja gelukkig speelden. Plus bijkomende, al dan niet hardnekkige, blessures erbij én natuurlijk toch ook de krachten slurpende tactiek van trainer. Die irritante "interlanda" tussendoor, normaal eind van blok waarin tot rust kon worden gekomen, zaten nu ook danig in de weg.

Maar je hebt gelijk hoor, ik volg de club nu zo'n 45 jaar, maar heb dergelijk verval na rust, in die mate, ook nog nooit meegemaakt. En zo structureel! Maar goed nu breekt de relatieve rust aan: 3 makkies, winterstop en vervolgens maandje één wedstrijd per week. Daarna nog een rondje EL & beker schat ik in. Gelukkig is Ajax solidair en treedt het ook toe tot de Thursday nights club. Voor PSV en de titelkansen zou het goed zijn als Ajax paar rondjes meepakt, maar zo werkt het in praktijk natuurlijk niet als je op donderdagavond voor de buis zit.

Genoeg over de randverschijnselen. Nu over tot de wedstrijd. Kunnen we trouwens zéér kort over zijn. Zowel vóór als na rust FCU de, veel, betere ploeg dat niet alleen verzuimde voor het eerst sedert 1996 (0-0) een resultaat te halen maar zelfs historische overwinning (1980, 2-3) had kunnen boeken. Dat bleef Roger, PSV én ons gelukkig bespaard.

Mooie goals van MaMo en uitstekend optreden Mvo. Ro voorkwam met zijn ijshockey-actie ultiem puntenverlies. Next.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Dat van maar één wedstrijd per week in januari klopt helaas niet. Ook dan is er steeds een midweeks programma met twee midweekse speelrondes (drie dagen na Ajax-uit is het AZ-thuis) en de achtste finale van de beker (als je die haalt).

Zolang je in de beker + Europa League zit heb je letterlijk iedere week een midweekse wedstrijd tot en met de allerlaatste speelronde. Nu kan ik me niet voorstellen dat PSV de finale van de Europa League haalt, maar met een beetje gunstige loting kun je zo een paar rondes verder komen.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Daarom dring ik aan op 2 versterkingen. Dan kan er meer gerouleerd worden zonder een enorme dip in kwaliteit.
+1/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Ah kijk daar heb je 't al. Kan je nagaan hoe ik erin zit... ik houd het dit seizoen amper bij. Ga bijna van wedstrijd naar wedstrijd. Ook met Fox Sports dat ik in maart al heb opgezegd. Momenteel dus slechts FS1 waardoor zo nu & dan dagpas. Komende 3 wedstrijden zijn op FS2, dus wellicht maar weer ff lid worden. Dit ter verklaring. Is heel andere beleving. Normaal doe ik amper aan kalenderjaren maar meer aan seizoenen. Mijn leven is dan grotendeel om het programma van PSV heen gebouwd. Zal voor jou niet veel anders zijn. Evenzo voor SouBa. En anderen. Ik hoop uiteraard nog steeds op kampioenschap (en beker), maar de beleving zal toch een heel stuk anders, minder, zijn. Europees gezien hoop je natuurlijk altijd dat PSV ver komt. Maar als ik het voor het zeggen had, kon kiezen, zou ik toch liever een ander seizoen een uitgebreide campagne hebben. Deels natuurlijk vanwege het feit dat je kampioen móét worden - daar móét alles voor wijken! - en deels omdat anders enkele mooie trips alsmede historische avonden aan je neus voorbijgaan. Want zo werkt het bij mij: zolang ik er niet zelf bij ben, lijkt het niet (helemaal) écht, alsof het niet gebeurt, of buiten mij om. Ongelooflijk dat ik dit seizoen niet in Heerenveen was en in Zwolle. En dat ik niet in Emmen zal zijn en naar alle waarschijnlijkheid niet in Alkmaar, Knor-West en Utreg. Ajax heb ik onlangs na 45 jaar onafgebroken en élke wedstrijd uit agenda/menu/repertoire geschrapt. Ik trek deze uitwedstrijd niet meer. Jezus, waar kwam dit alles opeens vandaan??? Nou ja, het is er iig uit. Hopelijk lucht het op!

Oké na deze illustratie back to business. Nou ja goed, eerst zo 2,5 week pauze. Hopelijk helen de, meeste, blessures, verdwijnt corona uit de systemen en kan dat andere systeem nog wat beter ingesleten raken. Verder is er toch minder hectiek, ff geen buitelandse reizen, en rust. PSV zal toch geen trainingskamp ergens in Azië beleggen?! En vanaf nu zitten PSV & Ajax in hetzelfde schuitje, vanaf nu geldt: gelijke monniken gelijke kappen, gelijke rabbi's gelijke keppeltjes. Zou het dan toch nog goedkomen allemaal?

En heel misschien zit er her & der nog een wedstrijdbezoek in, of anders een bezoek aan de speelstad (horeca). Afwachten maar.
+1/-1

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Om jou gerust te stellen: nee Schmidt stelde dat PSV beste in Eindhoven kon blijven waar de faciliteiten prima zijn... wat n verademing ivm vorige jaren, in meerdere opzichten.

Wat je beschrijft heb ik (soms) ook, man het is verslavend, ik mis het enorm, maar gelukkig blijven ze wel voetballen, anders zou ik helemaal doordraaien denk ik...

Cheers mate👍✌
+1/-0

Perzik009 (geschorst)
8 maanden geleden
Dit was gewoon een vervelende wedstrijd. Weer die rot 16:45 wedstrijden, daar wordt je ook totaal niet vrolijk van. Die neuzen krijgen dan zwolle thuis na europese week en wij Utrecht. Dat is ook een verschil.
De druk staat er in zekere zin gewoon op, je staat 7 punten achter ajax en hebt utrecht thuis nog. Iedereen weet dat als je die verliest, de kritiek zal komen.

Winnen is dan waar het om gaat, dat hebben ze gelukkig met wat geluk gedaan.

Echter zal er wel snel iets moeten gebeuren om ze weer fris voetbal te laten spelen, want dat zal cruciaal zijn om bij de eerste 2 te eindigen dit jaar
+1/-0

 
8 maanden geleden
Utrecht en Zwolle staan even hoog. Verschil in tijd maakt volgens mij niet uit. Als je als eerste speelt is de druk net zo hoog om te winnen. Vorige week worden er bij Ajax punten verspeeld en winnen we ook niet. Het wisselen is nodig omdat je een zwaar programma hebt. De terugval geeft dus aan dat de selectie veel te smal is qua kwaliteit. Als er 2-3 key spelers wegvallen dan lijkt het kaartenhuis in te storten. Dit belooft weinig goeds voor januari, als de serieuze wedstrijden komen.
+2/-0